reginafalangi 29.06.11, 08:04 Takie pytanko mam przez ciekawość- nie spisałam się przez internet a żadnego rachmistrza u nas nie było, jak zreszta u większosci znajomych- więc o co chodzi z tym spisem? Tylko wybranych spisują czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lili_marleen Re: spis powszechny 29.06.11, 08:27 reginafalangi napisała: > Tylko wybranych spisują czy jak? U mnie był rachmistrz i... spisał moje dzieci i starego. Pytam czemu nie mnie - rzekomo nie zostałam wylosowana. Podejrzewam, że może dlatego, że wszem i wobec głosiłam, że w geście solidarności zamierzam zadeklarować narodowość śląską. Tymczasem - tyle pozytku -y Ślązakami zostały moje dzieci ze starym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do "Slazaczki" Re: spis powszechny IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.11, 08:38 Dobre Lili ! No to kaj my to som Hanysy ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: spis powszechny 29.06.11, 10:27 Moja babcia dospac nie moze i o 7.00 dzwonila czy ju zamowilismy rachmistrza dla niej, wiec mam informacje z pierwszej reki tj. z UM(innego): -mozna bylo sie spisac prze internet do ktoregos czerwca -jesli zostalismy wylosowani, a nie bylo nas w domu to rachmistrz bedzie probowal kilkukrotnie sie umowic, a my nie ponosimy zadnych konsekwencji - jesli u sasiadow nie bylo to najprawdopodniej dany blok/ulica nie zostaly wylosowane do spisu Odpowiedz Link Zgłoś