Dodaj do ulubionych

Długa 11 - codzienna libacja na ulicy

06.07.11, 22:08
Od dłuższego czasu mam nieprzyjemność przebywania w okolicach ulicy Długiej 11. Non stop odbywa się tam libacja - picie, śmiecenie, hałasowanie 24h, niszczenie samochodów i dzisiaj granie w piłkę - oczywiście obijając okoliczne samochody. Stałym sponsorem piwa dla meneli jest ZDM czyli dwa parkomaty znajdujące się w pobliżu - jeden mają pod nosem.
Policji to ja tam od roku nie widziałem, mieszkańcy się boją reagować - bo wiedzą, że będą mieli auto zniszczone, dzieciaki zastraszone itp.
Kamienica z tego co udało mi się ustalić ma prywatnego właściciela i nie wiem jak sobie można pozwolić na doprowadzenie swojego majątku do takiego stanu - wygląda i śmierdzi strasznie. Do tego jeszcze ktoś otworzył tam knajpę - pewnie kwestią czasu jest aż się zwiną - bo nikt nie wejdzie zjeść czegoś, gdzie obok śmierdzi moczem.
I teraz pytanie - czy są jakieś sposoby w tym mieście aby ktoś zrobił z tym porządek?
Rada osiedla, policja, straż miejska czy może miasto może jakoś wpłynąć na właścicieli aby ukrócić ten syf w centrum miasta.
Obserwuj wątek
    • v.i.k.k.a Re: Długa 11 - codzienna libacja na ulicy 06.07.11, 23:11
      Tak, wlasciciel moze, a nawet powinien odlaczyc zulom prad, a takze dokwaterowac panow o slusznych gabarytach. Mozna tez wymienic zamki.
      • kurna.poznan Re: Długa 11 - codzienna libacja na ulicy 07.07.11, 19:01
        taa.... tylko problem w tym, że właściciele tej kamienicy to takie tujty, że nic nie robią z motłochem, który zastrasza całą ulicę i na nich nie można liczyć. W końcu te penery mieszkają tam i nie płaca od wielu lat - więc widać, że właściciele są nieudolni.
        Zastanawiam się w jaki sposób można wywrzeć na nich nacisk, aby to zmienić. Czy sanepid zainteresuje się tym, ze brama jest zasikana itp.
        Wczoraj ponoć kogoś pobili bo nie dal im fajek - była policja a dzisiaj penery stoją dalej.
        • v.i.k.k.a Re: Długa 11 - codzienna libacja na ulicy 07.07.11, 20:07
          Sanepid nie ma nic do tego-to jest tak jakby przyszli do Twojego domu na wezwanie sasiadow, bo masz balagan. Jesli wlascicielom to pasuje to nic nie mozna zrobic. Zule i tak wiedza,ze sa nietykalni, bo wyrzucic sie ich nie da, a ewentualne mandaty beda niesciagalne.
          • Gość: toja Re: Długa 11 - codzienna libacja na ulicy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.11, 20:38
            należy przekazać , sprzedać kamienicę osobie, która kupiła niedawno podobny dom na Niegolewskich 21 i wywala wszystkich i porządnych, i żuli , ma siłę przebicia...Nie obcyndala sie...
    • Gość: poznaniak Re: Długa 11 - codzienna libacja na ulicy IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.11, 11:18
      Grek otworzył tam bar grecki,oddaje wieczorami jedzenie tym menelom to ma znimi spokój,zatrudnil taka mloda kucharke na czarno ona pije i ćpa z tymi menelami,wiec świetnie sie dogaduja,sypia na zapleczu i pilnuje interesu ...Ale to co sie tam dzieje to przechodzi ludzkie pojecie a policja wogle sie tym nie interesuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka