pikuspanpikus 06.11.10, 00:47 Witam, zna ktoś godnego polecenia mechanika we Wrocławiu zajmującego się naprawą francuzów i mającego kompa? Jeśli tak to bardzo proszę o namiary :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 0 Re: Citroen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 02:14 We Franpolu są bałaganiarze, a na Kniaziewicza facet mnóstwo gada ale z wzięciem się za naprawę czasem bywa gorzej. Chociaż od tego pierwszego jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiop Re: Citroen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 19:08 > Witam, zna ktoś godnego polecenia mechanika we Wrocławiu zajmującego się napraw > ą francuzów i mającego kompa? Sorry, takie warunki że łącznie niestety, niemożliwe do spełnienia :( Jeśli wyrzucimy "Wrocław", to polecam ASO Wujczak w Ostrowie Wlkp., lub Musielak w Środzie Wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: Citroen 06.11.10, 23:56 A jakiego masz Citroena i co świruje, że komp potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
pikuspanpikus Re: Citroen 07.11.10, 13:08 Hej,mam Xsarę Picasso 2,0 HDI. Zapaliła mi się lampka kontrolna ( pomarańczowa) sygnalizująca jakiś problem z silnikiem, wtryskami.... Byłam wczoraj u jakiegoś magika z kompem i wykasował mi błąd,ale podobno jest jakiś problem z egr-em i za jakiś czas pewnie znowu się zapali, tak więc szukam dalej kumatego i za rozsądną kasę fachowca. P.S. W serwisie za samo podłączenie do kompa śpiewają 340 zł, tak więc nie na moje możliwości .... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: Citroen 07.11.10, 14:32 Jeżeli masz XP z typowym silnikiem 2,0 HDi, a w dodatku masz problem z zaworem EGR to nie musisz szukać warsztatu wyspecjalizowanego we francuskich autach, ponieważ zwykły mechanik mający pojęcie o turbodieslach powinien pomóc, ponieważ może być tylko kwestia przeczyszczenia. Zatem może popytaj znajomych jeżdżących TDI, HDi, etc. gdzie kto jeździ naprawiać. No i zajrzyj na to forum Klub Cytrynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: Citroen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 11:20 Rozmus (chyba?) na Kolarskiej, dojazd jest od Wyścigowej. Komputer mają, francuzy robią od zawsze, co prawda ostatnio byłem tam z rok temu z drobną sprawą elektryczną, ale wrażenie dobre. Z reguły najpierw jadę do ASO, by zobaczyli i wycenili naprawę plus podali listę części do zamówienia, a następnie, jeśli cena wydaje mi się za wysoka, to jadę do innego warsztatu, by to zrobić. Z wrocławską ASO Citroena jakościowo nie mam problemu, oczywiście cenowo czasem bywa masakra. Odpowiedz Link Zgłoś