spinaker206 25.08.11, 07:06 Nadal obowiązuje stary przepis wydany jeszcze przez GKKFiT, o zakazie zabudowy w odległości 100 metrów od linii brzegowej jezior! Czy tam jest większa odległość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biger2 Czy muszą budować na brzegu jeziora? 25.08.11, 08:36 Z tego co wiem, to jeżeli jest plan uchwalenia MPZP w przeciągu roku od złożenia wniosku o warunki zabudowy to decyzji o WZ się nie wydaje. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? IP: *.biz.net-inotel.pl 25.08.11, 09:17 No tak, tylko inwestor stara się budować od 2007 roku. I miasto już już ten plan uchwala. Poza tym niech stowarzyszenie wykupi grunt po cenie rynkowej, zasadzą sobie krzaczki, posiedzą w ciszy walcząc z hałasem i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? IP: *.internet.szczecin.pl 25.08.11, 10:05 wsztkim, którzy chcą wprowadzenia zakazów inwestowania do m.p.z.p. przypominam zapisy art.36-39 ustawy o zagospodarowaniu przestrzennym. Jeżeli miasto wprowadzi zapisy znacznie ograniczające prawa właścicela, to może on wystąpić z żądaniem naprawienia szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 25.08.11, 15:59 Ten co grunt kupowal powinien wiedziec, ze wykupuje loterie a nie dzialke pod zabudowe. Liczyl na "wicie, rozumicie" i sie przeliczyl. Dla dobra kilkudziesiecu najwyzej potencjalnych dzialkowiczow nie mozna poswiecac rejonu sluzacego setkom tysiecy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 11:30 Może tak Stowarzyszenie na rzecz Walki z Hałasem oraz Ochrony Dziedzictwa Przyrodniczego Jeziora Kierskiego zainteresuje się tym, że pomimo postawionych znaków ciszy wokół jeziora bez żadnego problemu jeżdżą tam samochody z lodami używając głośnych sygnałów reklamowych. Po co zatem stawiać znaki i ustanawiać strefę ciszy jak nikt tego nie respektuje i ma w d.. przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? 25.08.11, 09:01 To może przy tej okazji wyjaśni mi ktoś sprawę jeziorka Umultowskiego? Dlaczego nie ma do niego dojścia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dulka Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? IP: *.pools.arcor-ip.net 25.08.11, 09:05 Masz racje spinaker,dopominaj sie o dobre wiatry i nie daj sie wydymac od nawietrznej. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
eber Czy muszą budować na brzegu jeziora? 25.08.11, 09:49 To zastanawiam się w jaki sposób pozwolenie na budowę dostał ktoś, kto stawia nad Kiekrzem ogromny budynek jakieś 20 metrów od brzegu w Krzyżownikach, na wysokości ul. Stobnickiej. Ktoś w ogóle wie, co tam jest budowane? Za duże chyba na dom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geordi Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.11, 09:56 moze samowola budowlana? Ponoc trwa walka o zainteresowanie jedną taką w Krzyżownikach PINB... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertburneika Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? IP: *.cable.net-inotel.pl 25.08.11, 13:11 oj za duże to na samowolę, wygląda to na coś w stylu cygańskiego pałacu, nad samym brzegiem, jakieś 300 metrów od kaskady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Znam to jezioro bo mieszkam nad nim od 40 lat IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 11:23 i wiem jak wyglądała kiedyś np. linia brzegowa w Krzyzownikach w Kaskadzie. W ostatnich 20 latach wysypano do jeziora Kierskiego setki ton gruzu, kamieni i ziemi i zmieniono linie brzegową po lewej stronie Kaskady. Wybudowano pomost itd. Wszystko bez zezwolenia i wbrew przepisom. Nikt sie tym nie chciał zainteresować w czasie jak to było robione i nawet teraz wszystkie słuzby maja to w d... Sa przecież stare mapy, zdjęcia lotnicze i satelitarne i mozna by było zmusić do przywrócenia stanu poprzedniego ale czy komuś w tym dzikim kraju sie chce egzekwować prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
ekoland Czy muszą budować na brzegu jeziora? 25.08.11, 11:32 MEGAN masz rację, po tysiąckroć masz rację !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach.. Re: Czy muszą budować na brzegu jeziora? IP: *.icpnet.pl 25.08.11, 11:37 nie wiem jak wygląda jezioro od strony Krzyżownik - ale od strony Kiekrza to jest smród, kiła i mogiła - takiego syfu to ja nigdy chyba nad żadnym jeziorem nie widziałam. Pomijam kwestię, tego, że nie ma praktycznie możliwości dojścia do jeziora (wszystko opłotowane) a jak sie uda dojść to jest kawałek brzegu o długości kilku metrów. Tam gdzie sie da to brzeg jest obmurowany - masakra. Nie wiem kto za ten syf odpowiada - ale patrząc na ośrodek UAM widać, że syf dotyczy wszystkich - ciekawe kto tam organizuje te obozy i do tego jeszcze na nie jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
42nat kiła 25.08.11, 15:19 Byłem tam na spacerze, przy brzegu rozkładał się ok 8 kg sanadacz. Przykro było patrzeć. Wszędzie plastik i resztki gierkowskiego betonu. To jest hańba dla miasta, a nie nowe domy w Baranowie i Chybach. Warto zobaczyć jak wyglądają brzegi jezior w Szwajcarii. A jaki kraj uważa się za czysty? Nasz, czy ten w Alpach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Proste rozwiązanie IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 11:48 Jak Miasto nie wie jak sie do tego zabrać to podpowiadam. zatrudnia sie 1 nowego straznika miejskiego. Kupuje sie mu KTMa lub jakiegoś Quada i wysyła w teren. 1 dzień j. Kierskie inny Strzeszynek. Facet ma objechać je całe i stwierdzić nieprawidłowości a następnie Straz Miejska ma wyegzekwować mandaty lub kierować sprawy do prokuratury. Zareczam, że nałożone mandaty i kary tysiąckrotnie przekroczą wysokość pensji i wyposażenia tego straznika a nad jeziorem po roku bedzie porzadek, że aż miło bedzie popatrzec. Tylko czy w tym dzikim kraju ktoś z urzędników mysli i chce aby był porzadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Proste rozwiązanie IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 11:52 Zapomniałem dodać, że takie objazdy jeziora maja sie odbywać co drugi dzień aż do skutku czyli az do sytuacji aż nie bedzie zastrzeżeń i nie bedzie kogo karac. Wtedy można nieco zluzować i objezdżać co tydzień ot tak dla kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.W ile labedzi!!! ile kaczek!!! IP: *.icpnet.pl 25.08.11, 11:39 ooo jak duzo ptakow na brzegu jeziora, czyzby fot. Skornicki znowu cos majstrowal przy zdjeciu? :) www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=10721 Odpowiedz Link Zgłoś
42nat Czy chcą jeszcze budować w Poznaniu? 25.08.11, 15:14 Od 8 lat pośredniczę ( legalnie) w obrocie nieruchomościami, a ściślej - terenami inwestycyjnymi. Jaką Poznań ma opinię w kraju najlepiej świadczy treść rozmowy z zewnętrznym inwestorem. Reprezentował spółkę, która chce zbudować u nas swój oddział. "Chcę w tym celu kupić w Poznaniu ok 5 ha pod inwestycje, ale wie pan - zaznacza wyraźnie kontrahent- z tej drugiej strony granicy . Nie chcę mieć nic wspólnego z poznańskimi urzędnikami!" sic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy chcą jeszcze budować w Poznaniu? IP: *.centertel.pl 25.08.11, 18:27 Jako człowiek mający do czynienia z wszelkiej maści "inwestorami" dziwię się, że ktoś może używać takiego argumentu... "inwestor" to ostatnia osoba która myśli o lokalnej społeczności...kasa i dla siebie... dlaczego lokalna społeczność ma myśleć żeby robić mu dobrze ? inwestorzy .... śmiechu warte :) drobne cwaniaczki które chcą głównie zarobić nie oglądając się na żadne przepisy i dobro innych, żyjących w okolicy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Czy chcą jeszcze budować w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 25.08.11, 20:41 Hehehe, co za brednie. Inwestorem jesteś nawet jak altanę sobie na działce stawiasz. Bo zainwestowałeś. Właściciel ma działkę i urzędnicy nie pozwalają mu się na niej wybudować - na jego WŁASNOŚCI. I zapewniam że on 1000 razy bardziej będzie dbał o swoją ziemię, przyrodę i linię brzegową niż jakiś strażnik na quadzie (!) czy urzędnik pierdzący w magistracki stołek. Widać że komuna mentalna w ludzkich umysłach jest nie do wytępienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Czy chcą jeszcze budować w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 25.08.11, 20:52 Nat42, nadal szukasz tych 5 ha? Gmina Kórnik może być? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawa2222 Czy muszą budować na brzegu jeziora? 25.08.11, 15:56 w Kiekrzu , przy ul. Wilków Morskich powstaje na skarpie duża murowana budowla ok. 20 / 30 metrów od jeziora , w sąsiedztwie domów letniskowych i skromnej zabudowy mieszkaniowej. Pasuje tam jak pięść do nosa , tym bardziej, że w tej części jeziora była tam jedyna mini plaża i trochę ławeczek , pozostały ławeczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
zomar76 Czy muszą budować na brzegu jeziora? 28.08.11, 18:11 Im więcej planów zagospodarowania Poznania wym lepiej. Tylko trzeba się przyglądać kto najwięcej zyskuje na zmianie planu. Czy przypadkiem zmiana nie jest korzystna dla jakiś znajomych radnych. Odpowiedz Link Zgłoś