alfalfa 03.09.11, 15:00 HAHAHAHAHA!!!! Promocji ciąg dalszy ;))))))) A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej_bialas Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 15:19 Drodzy poznaniacy , sympatycy,przyjaciele i członkowie stowarzyszenia. Wszystkim, którzy na nas głosowali serdecznie dziękujemy! :-) to dla nas niesamowity zaszczyt! Dziękujemy, że doceniacie naszą pracę, to dodaje wiatru w żagle i napawa optymizmem! Obiecujemy nie spocząć na laurach... tj. na PYRACH :-) . ZAPRASZAMY NASZYCH SYMPATYKÓW W NIEDZIELę NA ŁĘGI DĘBIŃSKIE GODZ 19.00 - WRĘCZENIE BIAŁEJ PYRY podczas PYRLANDII. My Poznaniacy My Pyruszki Andrzej Białas Prezes Stowarzyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanczyk Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 15:42 ... tak na marginesie, a Pan Mergler bedzie ogolony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMergler, My-Po.. Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 17:16 A jesteś ładniutki? Przyjdziesz? To może bym rozważył ten dezyderat... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 18:12 czy chodziło o dezodorant? ;))) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMergler My-Pozna. Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 18:41 Jednak dobry człowieku, z urzędu czy nie, który zioniesz do nas wytrwałą, nieprzerwaną miłością bliźniego, dezyderat a dezodorant to zdecydowanie nie to samo.. polecam jakiś słownik Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 18:42 hahaha, poczucie humoru tez ma Pan drewniane? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.ppp.polbox.pl 04.09.11, 14:40 Lepsze poczucie humoru z drewna, niż mózg z betonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanczyk Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 21:38 L.Merglel My-Po napisal > A jestes ladniutki ? Przyjdziesz ? < Panie Mergler /wlasnie wrocilem z psem z dlugiego spaceru/ - jestem przystojny / tak mowia/ z tego co piszesz,wnioskuje , ze interesujesz sie ladnymi chlopcami, ale ja juz mam 74 lata i "homusie " nigdy nie byli w moim typie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.Mergler Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 22:38 W moim też nie... Ale skoro tak, to dlaczemu mnie kokietujesz? Też mam psa :-) i kota.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanczyk Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 23:55 Panie Mergler - Zycze Dobrej Nocy.Na jutrzejsza dekoracje wypada zalozyc biala koszule i krawat. Acha i wyczyscic buciki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMergler Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 00:20 Tej, a przed snem to powinieneś zęby umyć, wyprowadzić psa, powiedzieć wszystkim dobranoc i pacierz zmówić... Taki poziom i styl komunikacji Ci odpowiada, przytyki, zaczepki i pouczenia? Tylko po co? Żebys był "górą"? To sobie bądź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanczyk Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 10:43 Mergler napisal > Tej, a przed snem to powinienes zeby umyc,..... < Panie Mergler - jestes cienki jak moje sznurowadla. I takie Cos chcialo kiedys byc Prezydentem mojego ukochanego Poznania ? Idz do Rozbratu i tam z nimi firmuj bazgroly na scianach, a nie wciskaj kitu, ze jestes wybawca przed "grobelizmem " i innymi wadami poznanskosci. Pozytywne i negatywne cechy o Poznaniu i poznaniakach tworzy historia i zadne " My Poznaniacy " nie zmieni tego rewolucyjnymi akcjami. Wszystkim "przyjezdnym" poznaniakom zycze zyczliwej asymilacji. " Nie dobry ptak ktory swoje gniazdo kale." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEPSKI Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 04.09.11, 10:53 Bredzisz koleś i to niewąsko. Mówienie prawdy i dostrzeganie tego co jest do zmiany w mieście nazywasz kalaniem własnego gniazda ? Taki z ciebie poznanczyk jak i z twojego idola grobelasa ,który zapuścił to miasto niemiłosiernie. Ale nie przejmuj sie .Zawsze mozesz se od Pyżalskich pożyczyć plakietkę do parkowania na deptaku i bedzie gitara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanczyk Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 13:52 Panie KIEPSKI - was " My Poznaniacy " , gdyby wpuscic na pustynie to zabraknie piasku przy filozofii waszego gospodarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMergler My-Pozna. Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 13:58 Nie będą już Ci odpowiadał, w ten sposób to gadaj sobie z rodziną przy niedzielnym stole, widać wprawę codzienną.. . Sprostuję tylko jedno kłamstwo: nigdy nigdzie nikomu nie zgłosiłem, że chcę, a tym bardziej próbuję być kandydatem na prezydenta Poznania. I mam inny stosunek do przyjezdnych poznaniaków – powinniśmy się od nich uczyć a nie pacyfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.brudka Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 05.09.11, 01:30 >" Nie dobry ptak ktory swoje gniazdo kale." Pozwólmy zatem mówić mądrzejszym: "Cenny to ptak, co własne gniazdo kala. Gdyby bowiem żaden ptak tego nie robił, własne gniazdo nigdy nie byłoby sprzątane, przewietrzane, odnawiane." ~Stefan Kisielewski (za: Adam Michnik "Wyznania nawróconego dysydenta" str. 132) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMergler My-Pozna. Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 13:13 Cezary, znakomity cytat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbatnik Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 14:02 Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta.Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzia, alfa i omega. Stefan Kisielewski „Młoda Polska”, 1991 to samo można powiedzieć o MP - kto nie z nami ten przeciwko nam :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 05.09.11, 23:30 herbatnik, znakomity cytat... A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.icpnet.pl 04.09.11, 13:08 A prezydent czy znienawidzeni kibice Lecha nie dostali czarnej pyry za cokolwiek? Ostanie za co powinniście się brać to za ocenianie czegokolwiek, najbardziej zakłamana i nieobiektywna gazeta jaką znam. Wszystko na własna strone jest wstanie przekręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
ecoluka Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 19:05 GRATULACJE! Wytrwałości w krzewieniu nowoczesnej wizji Poznania-miasta dla wszystkich jego mieszkańców i dalszej wrażliwości na niesprawiedliwość społeczną. Walka była fair, a tym, którzy pożałowali 2zł na sms-a, no cóż. To tak, jak nie oddać głosu w wyborach, a potem wszystko dezawuować. Odpowiedz Link Zgłoś
poppers68 My - Pyruszki ???!!!! 03.09.11, 22:52 andrzej_bialas napisał: > My Poznaniacy My Pyruszki > Andrzej Białas Prezes Stowarzyszenia Nooooo.... niezmiernie ciekawe Panie Prezesie : " My - Pyruszki" ??? A skąd Pan Panie Prezesie My - Poznaniaku bierze tego typu określenia? Za chwilę "Prawdziwi i Szlachetni oraz Oczywiście Prawdziwi My-Poznaniacy" zaczną mi tutaj używać określeń typu : zagwostka , zajawka i "po ljewo"... No ale ostatnie fascynacje Warszawą sojusznika Michała W. warunkują domniemanie potrzeby zmiany wyrażeń uznanych ogólnie jako poznańskie.... No ,ale to wina Grobelnego.... Wszystko to wina Grobelnego....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Alfaalfa - troll z UM ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.11, 15:43 Odnoszę wrażenie, że ten styl pisania na forum już kilkakrotnie było już widać. Czyżby kolejne wcielenie przydupasa Grobelnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Alfaalfa - troll z UM ? 03.09.11, 18:10 tak, właśnie siedzę i piszę z urzędu, hahahaha. Detektyw się znalazł ;)))))))) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klawisz Re: Alfaalfa - troll z UM ? IP: *.pools.arcor-ip.net 04.09.11, 15:27 Niedlugo urzednicze koryto zamienisz na cele i jak cie wypedaluja to bedziesz gubil pyry w mundurkach bez gziku ! Buhaha PS Chlopcy juz czekaja ! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Alfaalfa - troll z UM ? 04.09.11, 22:15 xoni dlaczego nie piszesz pod swoim nickiem? Wstydzisz się? I masz (wreszcie) rację. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caputo Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 16:14 Dokładnie... nachalna promocja politycznego tworu. Stąd ta krytyka w wybiórczej władz Poznania, mimo że wybory samorządowe (dopiero co za nami) potwierdziły, kogo prawdziwi Poznaniacy popierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMergler My-Pozna. Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 17:23 Z tego co piszesz wynikałoby, że prawdziwych poznaniaków (pisze się z małej litery) jest ok. 1/6 ogółu dorosłych mieszkańców, uprawnionych do głosowania... Coś mało, nie uważasz? A krytyka władz Poznania ma miejsce nie tylko w Wyborczej i nie tylko przez nas, zasadniczo jest powszechna. Dzięki niej szereg kolejnych głupot, które te władze chciały bądź wciąż chcą uczynić, nie dochodzi do skutku. Ta krytyka ratuje ogół poznaniaków przed pomysłami "prawdziwych Poznaniaków" i ich idola zwłaszcza... Niestety, nie jest dość skuteczna, żałuję bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 18:11 Gość portalu: LMergler My-Pozna. napisał(a): > Coś mało, nie uważasz? No, mało. Ale na Was wystarczyło ;))) A. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 19:46 alfalfa napisał: > Gość portalu: LMergler My-Pozna. napisał(a): > > No, mało. Ale na Was wystarczyło ;))) W tym co napisałeś czuć respekt i siłę jaką w nas widzisz. W imieniu garstki społeczników i wspierających nas licznych mądrych specjalistów bardzo serdecznie dziękuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 20:09 hahaha, no jaaasne. Ty zawsze masz rację. A. Odpowiedz Link Zgłoś
zderzacz-hadronow Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 04.09.11, 00:33 wlodzimierz_nowak napisał: > W tym co napisałeś czuć respekt i siłę jaką w nas widzisz. W tym co napisałeś czuć fascynację największą partią opozycyjną w RP, która zdaje się nie dostrzegać oczywistych faktów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 04.09.11, 10:13 Nie wiem jakich oczywistych faktów nie dostrzega SLD. Ale zapewniam, że mnie nie fascynuje, ani nie fascynowało. Było to zło konieczne z czasów LiDu, który powinien był się oprzeć na SdPl, PD i ew. UP. SLD nie przeszło próby. Ale to moje prywatne zdanie jako sympatyka pozycji (-x,0) scenapolityczna.friko.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEPSKI Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 03.09.11, 22:37 Ha ha Odezwał sie prafdziwy poznaniak .Przydupas grobelasa. Mam nadzieję iż to jest jego bój ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
przemo-a Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 18:57 Tylko gratulować, rok po wyborach i nadal o Stowarzyszeniu jest głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziołek_fikołek Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.11, 19:29 Zapewne Pan Włodzimierz sprzedał jeden ze swych samochodów (o których tak namiętnie wspomina kiedy trafia się jakiś art. nt. komunikacji w mieście i może wywlec na światło dzienne swoje pseudointelektualne rozważania) i zainwestował w sms-y. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 19:48 Pseudointelektualne rozważania... Strasznie mi przykro. Staram się zawsze wyrażać bardzo klarownie. Przyjmuję ten głos jako swoją porażkę. Człowiek może się z człowiekiem nie zgadzać. Ale ocena jako "pseudointelektualne" coś oznacza, że coś nie zagrało, u mówiącego albo słuchającego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: 79.162.135.* 03.09.11, 20:07 też mam takie wrażenie;) A swoją drogą czy był w regulaminie taki punkt, który pozwalałby wysłać tylko jednego sms-a z danego numeru? No i jeszcze zastanawiam się, czy gdyby dzień przed zakończeniem głosowania Jan A. P. Kaczmarek przegrywał ze stowarzyszeniem to koś by o tym raczył w Gazecie napisać. Zresztą MP mają takie parcie na sławę, że wynik głosowania był dla mnie jasny już w chwili ogłoszenia plebiscytu. Przy braku innych sukcesów, każdy, nawet tylko propagandowy jest na wagę złota. Trzeba więc było zainwestować w promocję, żeby teraz móc się chociaż tym pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.play-internet.pl 03.09.11, 20:37 >Zresztą MP mają takie parcie na sławę, że wynik głosowania był dla mnie jasny już w chwili > ogłoszenia plebiscytu. Przy braku innych sukcesów, każdy, nawet tylko propagandowy jest na >wagę złota. Trzeba więc było zainwestować w promocję, żeby teraz móc się chociaż tym pochwalić. Byłeś przewidujący, wierząc w wygraną My-Poznaniacy. Masz prawo ich nie doceniać. Śledzenie ich działalności na pewno wzbogaci rozwój intelektualny. Tylko obiecaj, że będziesz wytrwały w czytaniu ze zrozumieniem ich wszystkich tekstów na ich stronie i wpisów na forach. A jak czegoś nie zrozumiesz, śmiało pytaj. Sukces gwarantowany, zmienisz zdanie i z przekonaniem zagłosujesz na nich w kolejnych wyborach samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEPSKI Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 04.09.11, 01:02 Twoje rozwazania są za to nad wyraz inteligentne misiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 19:46 Dziękujemy Wam bardzo! O nic innego nie chodzi w tym co robimy, niż o zmienianie Poznania, skuteczne wskazywanie tego co pomijane. Motywatorem do tego jest jedynie satysfakcja. Źródłem satysfakcji może być tylko radość z zachodzących zmian oraz uznanie celowości przez innych podobnie myślących ludzi. Jeszcze raz: Wielkie Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 20:19 wlodzimierz_nowak napisał: > Dziękujemy Wam bardzo! O nic innego nie chodzi w tym co robimy, To się da zauważyć ale przecież Wy nic nie robicie poza pisaniem na "gościnnych łamach" (plus trzygodzinne spotkanie w kawiarni z odkrywczą myślą o padającym śniegu). A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZNANIAK Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.icpnet.pl 03.09.11, 20:51 GRATULACJE dla Poznaniaków. Jak tak niewielu dokonało tak wiele??Przebudziliście mieszkańców.Uwierzyliśmy ,że można zawalczyć nawet z deweloperami i demolującym NASZE miasto,od wielu lat, Grobelnym i jego kumplami.Oby po Euro nas opuścił. Poznaniacy! Nie spoczywajcie na laurach,jesteście nam potrzebni ,a jak wykazał Kongres Miast Polskich ,jesteście potrzebni również w Polsce.Budowa Społeczeństwa Obywatelskiego będzie długa i trudna. Może nareszcie zaczną bronić mieszkańców Sądy i Prokuratury?? NIe przejmujcie się takimi jak alfalfa,on umie tylko sypać piach w szprychy.Taki zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany ;-) Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 21:51 Gratulacje, gratulacje! W SMS'owym konkursie - zwycięstwo! (niem. Krieg!) Podejrzewam jednak, że Włodek może popaść w niezłe tarapaty finansowe, jak tylko przyślą mu rachunek za komórkowe SMS'y... ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 04.09.11, 00:26 Umiem więcej - "Jak tak niewielu dokonało tak wiele??". Co dokonały te pyry? Przebudzenie sobie daruj. No więc co konkretnie, po poznańsku:??? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEPSKI Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 04.09.11, 01:03 co dokonał twój grobelas poza ogólny zasyfieniem miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 04.09.11, 09:25 Mój grobelas? Nawet na faceta nie głosowałem. Zamiast marudzić tradycyjnie po polsku jak to jest źle (to cholernie łatwe) można zauważyć fajne rzeczy. Na przykład teatr w parku Wilsona, to z wczoraj. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak przyszłość 04.09.11, 10:21 Doskonale pokazałeś na czym polega problem Poznania. Na niedojrzałości nas jako społeczeństwa do demokracji. Zachwyciłeś się obiektem. No to rządzi nami ekipa stawiająca obiekty, gdyż "vox populi vox dei" twierdzą niektórzy. Nie szkodzi, że stawianie niektórych obiektów jest dla miasta szkodliwe, że dla stawiania obiektów mnóstwo ważnych spraw zaniedbano, zaniechano. Ważne jest stawianie obiektów. Wybacz, ale ja jednak mam bardziej pragmatyczne, biznesowe podejście do organizacji jaką jest miejska wspólnota, tak na poziomie ogółu społeczności, jak i szkieletu administracyjnego. Organizacja biznesowa odpowiadająca na potrzeby rynku zawsze w długim okresie przegrywa konkurencję. Szansę na wygraną w rywalizacji o rozwój (szansę, a nie pewność!) mają tylko te organizacje, których liderzy wygenerują propozycje budujące nowe potencjały zastępując albo niwelując bieżące słabości, a następnie będę swym menedżerskim uporem je wdrażały, przekonywały, organizowały, motywowały, kontrolowały ich wdrażanie oraz efekty ich wdrażania. To się nazywa zarządzaniem, tymczasem to co obserwujemy w Poznaniu możemy jedynie nazwać administrowaniem. I teraz sięgnij sobie do Naszego poznańskiego słownika i zastanów się jakie wartości tradycyjnie reprezentował Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEPSKI Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 04.09.11, 10:57 Niestety teatr przesłamnia mi centrum jak z trzeciego świata ,do którego wstyd wpuścić turystów. Gdyby nie Stary Rynek to to centrum byłoby juz dawno trupem. Centrum miasta w którym nie ma sklepów ,kafejek ,deptaków ,gdzie moznaby usiąść ? Jedz koleś do takiego Rzymu i zobacz czy do centro storico wjeżdzają samochody i jakie .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.devs.futuro.pl 04.09.11, 01:09 wlodzimierz_nowak napisał: O nic innego nie chodzi w tym co robimy, niż o zmieniani > e Poznania, skuteczne wskazywanie tego co pomijane. Motywatorem do tego jest je > dynie satysfakcja. Źródłem satysfakcji może być tylko radość z zachodzących zmi > an oraz uznanie celowości przez innych podobnie myślących ludzi. Och, jak pięknie i bezinteresownie ! Zupełnie jak Lenin wśród dzieci. W tej słodkawo-mdlącej retoryce zupełnie brak logiki, co dekonspiruje wypowiadającego te słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 04.09.11, 13:52 wlodzimierz_nowak napisał: > Źródłem satysfakcji może być tylko radość z zachodzących zmian... Może ja sobie to zanotuję i przypomnę przed kolejną przedwyborczą histerią... > Wielkie Dziękuję! To miasto kieruje się wymierną formą gratyfikacji jaką są inwestycje, miejsca pracy i w efekcie zarobki. Bieg wypadków mija Ciebie Włodku, jak pędzący mercedes, pieszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.ppp.polbox.pl 04.09.11, 15:16 A jakie to wielkie inwestycje załatwił dla Poznania Grobelny? Albo inaczej: jak gigantyczną kasę straciliśmy przez to, że nie da się w tym mieście mieszkać, co zauważa coraz więcej osób, które z niego uciekają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geordi Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.11, 19:37 No jak to jakie? A Termy? A (h)ICHOT, gdzie znajda zatrudnienie operatorzy betoniarek? A Bubel Arena? Gdzie będzie trzeba poprawki robić kolejny rok... Poznań przodownikiem Polskiego przemysłu budowlanego! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wera_woolf Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 03.09.11, 20:01 No cóż, 2 złote nie poszło na marne:)Gratuluję i wspieram. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy 04.09.11, 10:23 Bardzo dziękujemy! Nie mniej nominacje były tak godne, że zobaczywszy je - zupełnie szczerze - w pierwszej chwili ze skromności poczułem zagubienie, gdyż nie wiedziałem na kogo głosować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Laureaci Białej Pyry Roku: My-Poznaniacy IP: 79.162.135.* 04.09.11, 13:57 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
poppers68 Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... 03.09.11, 23:18 ....uznaję informację wiecznie zadowolonego z siebie zespołu lokalnego ( nazwa, niestety adekwatna do poziomu zawodowego grupy) ,iż RAPTEM PO 23.00 ZMASOWANY ATAK SMS'owy dał zwycięstwo Stowarzyszeniu My-Poznaniacy w konkursie na BIAŁĄ PYRĘ ROKU. I ja już oczyma wyobraźni widzę , jak w środku tygodnia blisko północy rozpoczyna się ZAŻARTA WALKA SMS'owa MIESZKAŃCÓW POZNANIA o wytypowanie zwycięzcy.... A WSZYSTKO ZA JEDYNE 2 PLN BRUTTO/SMS. Jestem absolutnie pod wrażeniem jak SZEROKI odzew musiał wywołać ten konkurs wśród mieszkańców miasteczka - Poznań ( zdecydowanie chyba bardziej prowincjonalnego niż rodzinne miasteczka członków Zespołu Redakcyjnego Gazety Wyborczej z Poznania ). Widzę to po "burzy gratulacji" na tym forum pod tytułem : " Gratulacje za przyznanie sobie -samym ,przez siebie -samych tytułu PYRY ROKU " z podpisami w rodzaju : rodzina i przyjaciele oraz oczywiście członkowie.... I uprzedzam - żaden ze mnie "przydupas Grobelnego".....Aha , i nie pracuję w UM , aha i jestem chyba jakimś nienormalnym wyjątkiem ,który podróżując po kraju spotyka się z autentycznym szacunkiem gdy ludzie dowiadują się ,że jestem poznaniakiem, aha - i pragnę powiedzieć ,że jestem dumny z mojego miasta ,które jako lokacja wraz z jego mieszkańcami bardziej przypomina mi Hannover niż opiewaną przez red. Wyb. Warszawą ( mnie przypominającą raczej kolaż Baniochy z Ostrołęką na krzyż z Mławą). I jeszcze : nie jestem również zwolennikiem stowarzyszeń ,których naczelną ideą jest walka z prezydentem ,nie dlatego ,że jest beznadziejny ( jest tak beznadziejny,że zarówno jemu jak i jego miastu ciągle jacyś ślepcy co rusz przyznają trofea : samorządowe , businessowe i co tam jeszcze chcemy - no ale to pewnie również Jego przydupasy..) ale dlatego ,że niestety JEST i nie bardzo "otumanieni mieszkańcy miasteczka Poznań" chcą go zmienić.... nawet na rzecz Państwa ze Stowarzyszenia...... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... 04.09.11, 00:29 hahaha, dobre ale nie przyczytają. Mają inne "racje". A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEPSKI Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 04.09.11, 01:07 ha ha Hannower .. Zaraz padnę To zasyfiałe centrum miasta przypomina mi raczej jakieś zadupie w Rumunii. Gdyby Kulczyk nie wybudował Browaru to centrum przedstawiałoby juz dawno obraz nedzy i rozpaczy.Jedyne miejsce gdzie chodzą ludzie bo gdzie indziej nie ma po co. Mi też zazdroszczą ,ze mieszkam w Poznaniu... Ci co tu nie mieszkają i nigdy nie byli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzee Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... IP: *.icpnet.pl 04.09.11, 09:17 Nie znam osiągnięć stowarzyszenia, które wygrało. Kojarzę jedynie, że są aktywni na forach. Rozumiem, że jak ja będę wszędzie gdzie można wypowiadać się na różne tematy także dostanę Białą Pyrę? Gazeta nawet nie próbuje się kryć ze swoją sympatią do stowarzyszenia, promując je nachalnie, kiedy popadnie. A wraz z niestety wciąż pogłębiającym się wrażeniem, że wiele przedstawianych faktów znacznie mija się z rzeczywistością i wraz z pogłębiającym się wrażeniem o znacznej tabloidyzacji tego periodyku, idzie taka refleksja, że ten plebiscyt o kant .... rozbić. Gratuluję stowarzyszeniu, skoro tak ich cieszy wynik w niniejszym plebiscycie. Mam nadzieję, że jak emocje opadną a telefony ostygną, przyjdzie czas na rzeczywistą analizę wartości tego konkursu. Przynajmniej mam nadzieję, że tak się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... 04.09.11, 10:28 Gość portalu: jerzee napisał(a): > Nie znam osiągnięć stowarzyszenia, które wygrało. Kojarzę jedynie, że są aktywn > i na forach. Rozumiem, że jak ja będę wszędzie gdzie można wypowiadać się na ró > żne tematy także dostanę Białą Pyrę? www.my-poznaniacy.org Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... IP: *.icpnet.pl 04.09.11, 10:31 Faktem jest,że My Poznaniacy o swoich sukcesach mówią niewiele. Może z tej okazji warto trochę nagłośnić 3 letnie ich dokonania.Nie wszyscy Poznaniacy zdają sobie sprawę,że znajdują w Stowarzyszeniu pomoc w trudnych,interwencyjnych sprawach,kiedy nie mogą sobie poradzić z wszechobecną,bezprawną działalnością służb podległych naszemu,"miłościwie" nam od 20 lat panującemu,Grobelnemu. Malkontentom,tym którzy chcą pięknego Poznania i mają ochotę na zmiany, proponuję przystąpić do My-P, wpływać na wybór uczciwego prezydenta i radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzee Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... IP: *.icpnet.pl 04.09.11, 12:37 czy poza odsyłaniem mnie na inne strony i opisywaniem jak bardzo przysłużyło się stowarzyszenie jest tu ktoś kto może mi od myślników podać najważniejsze dokonania tegoż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMergler My-Pozna. Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 13:48 Bardzo mi przykro, nie stać nas na specjalne opracowanie na potrzeby Twojego oczekiwania. Pod poniższym adresem jest opis naszych działań w I kwartale br., ma ponad 30 punktów i jest zbyt długi, żeby go tu wkopiować. www.my-poznaniacy.org/index.php/nasze-idee/demokracja-miejska/600-co-sie-dzieje-w-stowarzyszeniu-my-poznaniacy Proponuję poczytać. Za II kwartał opracowania nie ma, bo nie miał kto zrobić i nie było czasu. Wtedy był zorganizowany m.in. Kongres Ruchów Miejskich. Pozdrawiam LMergler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzee Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... IP: *.icpnet.pl 04.09.11, 14:08 Ponawiam prośbę. Wystarczą trzy najważniejsze. Można je było wypisać w poprzednim poście - zajęłoby to mniej więcej tyle samo czasu ile tłumaczenie mi, że nie da się ich wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMergler My-Pozna. Re: Jako przebój roku 2011 w Poznaniu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 15:14 Kilka kompleksów spraw: – w zakresie gospodarki przestrzennej: uczestniczymy w kilkudziesięciu postępowaniach/procedurach wydawania warunków zabudowy/uchwalania planów miejscowych: piszemy wnioski, uwagi, skargi w porozumieniu z radami osiedli i organizacjami fachowymi np. SARP oraz niektórymi radnymi – w zakresie ochrony środowiska – jesteśmy stroną w kilkunastu postępowaniach o wycinanie drzew lob decyzjach środowiskowych – transport i komunikacja – współtworzyliśmy społeczny projekt strefa 30, próbowaliśmy zablokować budowę wiaduktów nad III ramą której nie będzie przez 15 lat, prowadziliśmy akcję ws zapchania wszystkich miejsc na chodnikach przez samochody, teraz przygotowujemy projekt zahamowania ekspansji TIRów w mieście – Zorganizowaliśmy Kongres Ruchów Miejskich dzięki czemu istnieje ogólnopolski ruch społeczny, który będzie pilnował interesów mieszkańców miast w skali kraju – w sprawach społecznych – tworzymy alternatywny projekt opieki żłobkowej, blokujemy wariackie eksmisje na bruk i do kontenerów – współtworzymy okrągły stół polityki społecznej.. – są jeszcze sprawy lotnisk zwłaszcza Krzesiny, budżet, projekty rewitalizacyjne, sfera kultury (komisja dialogu obywatelskiego) i inne.. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Poznań jest wspaniałym miastem 04.09.11, 10:36 Gość portalu: KIEPSKI napisał(a): > y Kulczyk nie wybudował Browaru to centrum przedstawiałoby juz dawno obraz nedz > y i rozpaczy.Jedyne miejsce gdzie chodzą ludzie bo gdzie indziej nie ma po co. > Mi też zazdroszczą ,ze mieszkam w Poznaniu... > Ci co tu nie mieszkają i nigdy nie byli . Najbardziej boli mnie to, że gdyby dalej rządził prezydent Kaczmarek to bylibyśmy 10 lat do przodu w zakresie fazy rozwoju miasta. Szkody wyrządzone przez krótkowzroczność, wąski horyzont własnych niewielkich doświadczeń i wcześniej opisany oportunizm obecnej ekipy, która za Kaczmarka była aktywna, ale ścierała się z mającą inne poglądy, będziemy odrabiali nie lata ale dekadę, czy dwie. Jednak Poznań wciąż się na mapie Polski wybija. Tego nie można nie zauważać. Co jest widoczne gołym okiem to rozregulowanie miasta w wielu, wielu sferach o czym pisałem wyżej oraz szybkie nadganianie dystansu przez kilka miast, które wsiadły do pociągu, o którym Poznań w naszym samozadowoleniu nawet nie wiedział, że jest w rozkładzie. Jednak spacer po Starym Mieście, Forum Cesarskim, Wildzie, Jeżycach, Łazarzu o zachodzie słońca to wciąż fascynujące przeżycie. Trzeba na parę spraw przymknąć oko, ale można się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEPSKI Re: Poznań jest wspaniałym miastem IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 04.09.11, 11:01 Tyż mieszkałem w Rzymie i dlatego tak mnie boli to co sie dzieje w centrum tego miasta.. Może być inaczej. Ale jak najwazniejsze są różnej maści developery, bankiery i prywata uniwerku blokującego skutecznie dojazd Dziegielową to o czym tu gadać ? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Poznań jest wspaniałym miastem 04.09.11, 14:02 wlodzimierz_nowak napisał: Najbardziej boli mnie to, że gdyby dalej rządził prezydent Kaczmarek to bylibyśmy 10 lat do przodu w zakresie fazy rozwoju miasta. Bylibyśmy tam gdzie Szczęsny Kaczmarek nas zastał i zostawił, czyli w dziurze i postępującej "bydgoszczyzacji" miasta. To był najgorszy prezydent w historii miasta i nie pozostawił miastu nic, czym można się pochwalić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEPSKI Re: Poznań jest wspaniałym miastem IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 04.09.11, 16:02 Masz rację . Grobelas pozostawi po sobie piękną sieć galerii handlowych a turystom już możesz zaproponować REJS SZLAKIEM GALERII. Zaczynamy od M1 potem walimy do galerii Malta n,natepnie przeprawiając sie przez rzeczkę dostajemy sie do Starego Browaru skąd prostą scieżką walimy do galerii na drugim koncu Półwiejskiej. Stamtąd dostaniemy sie w ciągu 5 minut do nastepnej ,któtrej nnam budują na Marcinkowskiego. Wracamy potem do Hotelu bez grosza przy duszy. Piekna wizja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILDA Re: Poznań jest wspaniałym miastem IP: *.icpnet.pl 04.09.11, 15:37 Włodzimierz robi sobie niestety z nas duże jaja twierdząc,że spacer po Jeżycach,Wildzie i Lazarzu przy zachodzie slońca to FASCYNUJACE przeżycie. Włodku przecież nędza i degrengolada opisanych przez Ciebie dzielnic jest znana od lat. Chyba piszesz o tym żartem. Poznań ginie przez Grobelnego i im szybciej odstawimy go od koryta tym lepiej dla nas i następnych pokoleń.Zresztą często ten Kataklizm opisujesz. Czytam Twoje wpisy na Forum z dużym zainteresowaniem ale wykazujesz nierówną formę.Na coś trzeba się zdecydować. Chyba widzisz,że Poznań jest BANKRUTEM. Jak będziesz dzisiaj odbierał Pyrę przejdz się 200 metrów do stadionu Warty lub Szyca. Zobacz te ruiny. Czyja to zasługa?Grobelnego i jego ekipy. P O R U T A !!!!D R A M A T !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak Re: Poznań jest wspaniałym miastem 04.09.11, 20:21 Dzisiaj pracowałem i pyr nie odbierałem, jednak kamienice przed wojną ładne postawiono, a jeszcze stoją. Poznań zatem jeszcze jest piękny, jeszcze nie każdy trawnik stał się parkingiem, nie każdy chodnik stał się plamą oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoni ******* Re: Poznań jest wspaniałym miastem IP: *.pools.arcor-ip.net 04.09.11, 20:36 Pewnie jeszcze nie byles Wlodek w Baden Baden,ktorego zbudowala przed wojna POlska reka.Tylko ktora ? Sam nie wiem ! Hihihahabuhaha Kurna,kazdy POlak to jakis Midas,do czego sie nie dotknie to zamienia wszystko w zloto lub zlote gowno,np Rockville ! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny poznaniak wypada pogratulować... IP: *.swidnica.mm.pl 04.09.11, 18:57 A ja gratuluję Laureatom, nawet jeśli ich wygrana to po części efekt udanej mobilizacji członków i sympatyków - w końcu zwolennicy pomysłów Panów Prezydenta czy A.P. Kaczmarka prawa do głosowania mieli podobne, a np. możliwości finansowe - zapewne większe. Z umiejętności chwytania okazji do autopromocji trudno czynić zarzut w świecie (i mieście) promującym przedsiębiorczość tym bardziej, iż chyba nikt nie wątpi, że w dzisiejszych czasach każdemu, kto prowadzi działalność publiczną zależy na promocji i wygrywaniu plebiscytów. Próżne prostackie czasem zaczepki, skoro pobieżna choćby lektura ich bogatej strony internetowej dobrze świadczy o kompetencjach i pracowitości tej niezbyt licznej przecież grupy wrażliwych idealistów. Stowarzyszeniu gratuluję jednak nie tylko i nie tyle wygranej w głosowaniu, co codziennej, systematycznej, ciężkiej i zwykle mało wdzięcznej pracy na niezliczonej ilości spotkań i komisji, rad i narad, lokalnych wizji i rewizji - pracy społecznej i we wspólnym interesie. Gratuluję im chęci, umiejętności, pasji i cierpliwości przedzierania się przez tomy projektów, planów, raportów i innych miejskich dokumentów, których możliwie porządne opracowywanie i analizowanie leży przecież w obowiązkach kogoś zupełnie innego. Nawet jeśli bez żmudnego wgryzania się w konkrety trudno czasem dostrzec realne pozytywne efekty ich działalności, to nie znaczy, że ich nie ma lub że nie przybędzie ich z czasem. W końcu to co robią, robią zgodnie z własnymi wizjami lepszego miasta, własnym kosztem i nie tylko dla siebie. Doceńmy to, a ci którzy nie ufają - niech sprawdzają. Może to niezbyt stosowna przy tej okazji analogia, ale stróżującego psa warto cenić (ale i dyskretnie pilnować) nawet wtedy, gdy pozornie nic wielkiego nie robi. Ważne, by odstraszał złych ludzi, nie przesypiał realnych zagrożeń, za dużo nie szczekał bez powodu, nie rzucał się na spokojnych sąsiadów i nie gryzł listonosza. No i by - z wzajemnością - lubił dzieci (co, dorzucając spóźniony głos, poddaję członkom Stowarzyszenia pod rozwagę). Odpowiedz Link Zgłoś
maxelpe My-Poznaniacy czyli coś czego nie ma... 04.09.11, 21:58 Nie ma jak lansować takie pseudo twory. Odpowiedz Link Zgłoś
kanalizatorio Banda onanistów z Nowakiem na czele 06.09.11, 11:37 Włodzimierz "gdzie ja nie byłem na Zachodzie - czego nie widziałem" Nowak na pewno dostał nocnych zmazów po wieczornym maratonie sms. Bezkrytyczni wobec siebie i przemądrzali My Wszechwiedzący. Odpowiedz Link Zgłoś