Dodaj do ulubionych

Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie?

11.09.11, 22:06
jaka ona poznańska... warszawka... precz z piwem przemysłowym, tyko piwo tradycyjne z małych browarów!
Obserwuj wątek
    • dziodu Re: Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? 11.09.11, 23:00
      Dokładnie. Wszystkie te produkty "piwopodobne" to jeden szajs. Piwoszom pozostają jedynie małe polskie browary (których jest na szczęście coraz więcej) i i te od naszych południowych sąsiadów.
    • Gość: ktoś Polecam... IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 23:29
      Browar Czarnków/Gontyniec
      Browar Witnica
      Browar Fortuna

Polecam też Browar Jagiełło i piwo Magnus
      Ostatnio testuję Browar Jabłonowo, dobre jest miodowe.

Podróbek z "Lecha" już dawno nie piłem
      • Gość: rfd Re: Polecam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 00:20
        pyszne jest piwo Pedritos z Jabłonowa:

jablonowo.pl/site/0/0/2,produkty/4,dla-koneserow
        • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Polecam... IP: *.washdc.fios.verizon.net 12.09.11, 03:04
          Ile mg karbidu bedzie w tym nowym piwie ?
        • j40i4 Re: Polecam... 12.09.11, 13:09
          Fajna strona, ale z błędami ortograficznymi! Wstyd!! Np. "odświerzający" pisze się nieco inaczej... ;)
      • Gość: mkrs Re: Polecam... IP: *.devs.futuro.pl 12.09.11, 06:04
        Czy tylko mnie się wydaje, że po przejęciu Czarnkowa przez Gniewosza ich piwo strasznie się popsuło? Kiedyś mogłem je pić litrami, dziś jakoś nie odczuwam większej przyjemności.

Co do wymienionych piw popieram w pełni kolegę. Dodałbym jeszcze tylko Corneliusa (którego można dostać nawet w niektórych marketach) i wszelkie odmiany Ciechana oraz piwa z browaru Amber (w szczególności Żywe i Koźlaka) - bardzo udane trunki.
        • zasad_selekta Re: Polecam... 12.09.11, 07:38
          Trzy nowe z KP.
          Żubr (B-stok) jest wybitnie nieudaną wariacją na temat piwa marcowego - kto próbował chociażby marcowego Fortuny, nie da się nabrać. Żurawinowy Redd's (Kielce?) - halo, zmiana soku dodawanego do piwa nie wydaje się jakimś wielkim wyczynem. Pszenica (Tychy?) - tutaj pojawia się iskierka nadziei, niemniej to co koncerny robiły dotychczas z tym typem piwa ("ziemniaczany" Okocim i wodnisto-kwaśna Łomża) wzbudza czujność.

BTW czy w wydaniu papierowym GazWybu znajduje się informacja o tym, że jest to materiał sponsorowany? Wygląda na taki bardzo mocno.

Gość portalu: ktoś napisał(a):
          > Ostatnio testuję Browar Jabłonowo, dobre jest miodowe.
          Gość portalu: rfd napisał(a):
          > pyszne jest piwo Pedritos z Jabłonowa:
          O Jabłonowo można zapytać jak w Ewangelii o Galileę - czy coś dobrego z niego wyszło?

Gość portalu: mkrs napisał(a):
          > Czy tylko mnie się wydaje, że po przejęciu Czarnkowa przez Gniewosza ich piwo
          > strasznie się popsuło? Kiedyś mogłem je pić litrami, dziś jakoś nie odczuwam
          > większej przyjemności.
          Jak dla mnie po zmianach w zarządzie, zmianach w produkcji (niskopastreyzowane? wtf?) to piwo mimo, że nadal przyzwoite, nie obroniłoby się bez "wartości dodanej": wspomnień. Ciekawe jak na jakość piwa wpłynie zapowiadana tu i ówdzie zmiana miejsca warzenia, związana z koniecznością opuszczenia terenu w Czarnkowie, niemożliwego do przystosowania do którejś z norm ISO (wiadomości znad któregoś kufla piwa, więc nie daję nawet palca w obronie ich prawdziwości, brzmią jednak prawdopodobnie).
          • Gość: EM Re: Polecam... IP: *.173.46.222.tesatnet.pl 12.09.11, 08:35
            > Jak dla mnie po zmianach w zarządzie, zmianach w produkcji (niskopastreyzowane?
            > wtf?) to piwo mimo, że nadal przyzwoite, nie obroniłoby się bez "wartości doda
            > nej": wspomnień

Browaren rzadzi ten sam Pan, ktory rzadzil nim, kiedy piwo bylo jeszcze dobre. Tylko, ze pracuje teraz na rozrachunek wlasny i inwestorow, wiec obok jakosci liczy sie tez mozliwie wysoki zysk.

> ana miejsca warzenia, związana z koniecznością opuszczenia terenu w Czarnkowie,
            > niemożliwego do przystosowania do którejś z norm ISO (wiadomości znad którego
            > ś kufla piwa, więc nie daję nawet palca w obronie ich prawdziwości, brzmią jedn
            > ak prawdopodobnie).

Jednym z warunkow w przetargu bylo utrzymanie produkcji w tym miejscu przez xxx lat (15 chyba). Wiadomo, ze zeby na teren ostrzyli sobie ludzie, ktorzy chcieli postawic tam market. Odejscie od tego warunkow oznaczaloby kolejny bezczelny walek. Jak wiadomo, Cholewicki swego czasu musial odejsc, bo postawil sie kilku ludziom. Czyzby w miedzyczasie mial wejsc z nimi jednak w konszachty?
            • zasad_selekta Re: Polecam... 12.09.11, 14:47
              Gość portalu: EM napisał(a):
              > Jednym z warunkow w przetargu bylo utrzymanie produkcji w tym miejscu przez xxx
              > lat (15 chyba). Wiadomo, ze zeby na teren ostrzyli sobie ludzie, ktorzy chciel
              > i postawic tam market. Odejscie od tego warunkow oznaczaloby kolejny bezczelny
              > walek. Jak wiadomo, Cholewicki swego czasu musial odejsc, bo postawil sie kilku
              > ludziom. Czyzby w miedzyczasie mial wejsc z nimi jednak w konszachty?

Dobrze, że wiesz więcej, dzięki za informacje. Ja nie znam sprawy tak dokładnie, obiło mi się tylko o wdrażaniu hacapu czy iso niemożliwych do przeprowadzenia w tych budynkach/ wnętrzach. Ale jak mówię, piwem podlane plotki zasłyszane z n-tej ręki.
    • bimota Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? 11.09.11, 23:44
      A 1/3 artykulu nie powinna zawierac informacji, ze alkohol szkodzi ? :P
    • chirurgjezyce Nie z Poznani tylko już z Warszawy. 12.09.11, 00:08
      Przenieśli zarząd, PR, marketing... w zasadzie całą "głowę" kompanii.
      Zostali tylko fizyczni od broearu w Poznaniu.
    • jajecznicazpomidorami Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? 12.09.11, 08:12
      lech piwo nigdy .Po skandalu z reklamą na pogrzebie pana prezydenta nigdy nie wezmę do ręki tego badziewia .Piwo z browaru KOREB polecam .
      • Gość: kontemplator07 Re: Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 09:23
        ... a po Twoim poście nie ruszę już nigdy jajecznicy z pomidorami
      • Gość: Marcin Re: Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? IP: *.pila.vectranet.pl 12.09.11, 09:44
        Skandalem było chowanie "twojego" prezydenta na Wawelu. Amen.
      • Gość: mmmmmm000 Piwo? Jakie piwo?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 09:50
        PiS-iory takie jakt ty powinny pić wyłącznie wino mszalne...
    • kosztorysik Byle nie jakaś odmiana Złotego Żubra... 12.09.11, 17:03
      ...które jest do kitu! A ponieważ to ta sama Kompania Piwowarska (SAB Miller) to obawiam się, że to będzie Złoty Lech!
      • Gość: Im Re: Byle nie jakaś odmiana Złotego Żubra... IP: *.icpnet.pl 12.09.11, 17:38
        Większych bzdur nie słyszałem. Jeśli, jest napisane, że coś jest wariantem Żubra to znaczy Żubra, a ze złotym Lechem nie ma nic wspólnego.
        • Gość: mkrs Re: Byle nie jakaś odmiana Złotego Żubra... IP: *.ip.netia.com.pl 12.09.11, 18:58
          A to te dwa ścieki czymś się różnią? :D Wybór jak między dżumą a cholerą :D
    • Gość: zonk i będzie tak samo jak z 10,5 IP: *.icpnet.pl 12.09.11, 20:31
      inna butelka, inna nalepka, może ciut więcej/mniej wody i jakiegoś sztucznego aromatu i wot, mamy nowe piwo z Kumpanii Piwowarskiej.
      Dziękuję, postoję.
    • czterybrowarki Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? 12.09.11, 20:46
      Szkoda, że nie planują jakichś rodzimych, mocnych, "czarnych" mózgoyebów, na wzór np. czarnego FAXE...
      Pije się to z dużym trudem (bez soku malinowego - prawie niemożliwe!), ale chociaż wiadomo "po co"... ;-))
    • kowal-1976 Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? 12.12.11, 13:34
      a ja się ciesze że w naszym kraju pojawiają się piwa sezonowe, zresztą najpierw o nich poczytajcie, posmakujcie i dowiedzcie się o co chodzi no i zachęcam do dyskusji.
      odsyłam do artykułu: www.piwopedia.pl/blog/pa_ka/Ciemnozlota-barwa-piwa

• bassooner Re: Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? 12.12.11, 13:51
        do Ciechana/Ciechanów żadne przemysłowe się nie umywają.
        • Gość: Maurycy Re: Nowe piwa z Poznania już tej jesieni. Jakie? IP: *.pools.arcor-ip.net 12.12.11, 14:12
          E....tam Basiorka ! Nie znasz sie na piwach ! POpytaj Lili,ktore sa najlepsze i nie rob krypto-reklamy piwom od cyganow. Prosit pane Hawranek ! :-))
    • v.i.k.k.a jak KP macza lapy w grolschu tojest nie do picia:/ 12.12.11, 19:30
      bleeeeeee
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka