ascocenda 22.09.11, 08:24 Może parę innych propozycji: ang. Vinyards, Vintners (Winogrady, Winiary), St. George (Jeżyce), Friday City Center (Piatkowo;), franc. Saint-Lazare (Lazarz;)... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawd IP: *.echostar.pl 22.09.11, 08:57 Masz talent :))))) zdrowo się uśmiałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.J-P Re: Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawd IP: *.icpnet.pl 22.09.11, 13:22 Też się uśmiałem, chociaż brakuje tam ostatniego hitu Poznań Główny City Center :))) Wołałbym jednak, by deweloperzy skoncentrowali się na jakości projektów i jakości stawianych obiektów (płoty wzbudzają agresję i to po obu swoich stronach). Charakterystyczny budynek, sam sobie znajdzie nazwę i nie przeszkodzą w tym ani urzędnicy ani pijarowcy dewelopera, (ratajski Frankenstein, ratajskie Jajo, Okrąglak, I, II, III deska, Batman, głogowska ścieżka zdrowia, Straszny Dwór ;)) itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawd IP: *.washdc.fios.verizon.net 22.09.11, 17:54 I te koziolki na wiezy ratuszowej powinnismy nazwac Crazy Goats ! Koziolki to nie po europejsku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heimatschutz Re: Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawd IP: *.icpnet.pl 22.09.11, 09:17 Proponuję bardziej swojsko, a zarazem tradycyjnie: Winiary - Weinern, Naramowice - Gutershausen, Golęcin - Golnau, Łazarz - Hermannstadt, Jeżyce - Jersitz, Główna - Oststadt, Dębiec - Dembsen, Starołęka - Louisenhain, Krzesiny - Kreising, Kobylepole - Kardorf, Zegrze - Bamberg, Rudnicze - Lenzingen i na koniec: Strzeszynek - Seeworth. Wystarczy ? Jak by było tego mało dajcie znać. Mam żródło: mapa 1:25 000, wydana przez Reichsamt feur Landesaufnahme z roku 1944. Powodzenia w wymyślaniu nazw. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawdzi... 22.09.11, 10:12 A na drzwiach do biur deweloperów jest: "OPEN od poniedziałku do piątku" Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawd 22.09.11, 10:35 Open from mandej tu frajdej. walek Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawd 22.09.11, 12:48 > "OPEN od poniedziałku do piątku Na trasie do Ostrowa swego czasu była Golonka 24h open. Odpowiedz Link Zgłoś
modernpride Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawdzi... 22.09.11, 10:15 ...a większość z tych osiedli ogrodzona tak jakby były więzieniem. "Apartamenty za kratką" Odpowiedz Link Zgłoś
perasperaadastra85 Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawdzi... 22.09.11, 10:49 Artykuł sponsorowany deweloperom nie idzie więc pseudo artykuły jak grzyby po deszczu ciekawe kiedy będzie o Faamili Hałsie !! Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 Centrum miasta u deweloperów 22.09.11, 12:21 rozciąga się do niebotycznych rozmiarów:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Fabianowo czyli Grunwald 22.09.11, 13:07 > rozciąga się do niebotycznych rozmiarów To jest wspólna cecha wszystkich w branży nieruchomości, również pośredników. Nieraz widziałem oferty takie jak „mieszkanie Winogrady" w rzeczywistości w okolicy Serbskiej-Witosa, albo „mieszkanie Rataje, blisko tramwaj” na osiedlu przy ul. Falistej (kto nie był, nie polecam wizyty, ale to jest tu, po obu stronach linii WN tnij.org/falista). Tramwaj (Żegrze) prawie 1000 m, ale co tam. Grunwald kończy się koło Auchana w Komornikach, a Sołacz sięga swobodnie skłotu Rozbrat. W innej skali zjawisko widać, gdy szuka się po miejscowości. Dom w Poznaniu był mi oferowany supertanio, z tym, że ten Poznań rozciągał się do okolic Sierakowa. Nie pytałem, czy blisko tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Fabianowo czyli Grunwald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 01:15 Można jeszcze niczego nieświadomym pierwszorocznym studentom sprzedać Naramowice jako Stare Miasto (administracyjnie ok). Wyobraźnia deweloperów jest bez granic. Blok przy rondzie Rataje (z widokiem na stację benzynową, dworzec autobusowy,automyjnię) jest reklamowany jako Tarasy Warty.Ćwoki uległy reklamówkom i teraz marudzą,że studenci to rozrywkowy tryb życia prowadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mozgh Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawdzi... 22.09.11, 21:52 A w Tulcach obecnie buduje się Chilli City ;-) chwała Ronsonowi za udaną nazwę, bo Tulce nijak miastem nie są i chyba nigdy nie będą Odpowiedz Link Zgłoś
whitenabuchodonozor Deweloperzy wiedzą najlepiej gdzie jest prawdzi... 23.09.11, 08:27 mi to się ta Malta w sercu Poznaniu podoba - przenieśli Maltę, czy serce? Odpowiedz Link Zgłoś