Dodaj do ulubionych

Poznański maraton największy w Polsce!

16.10.11, 20:21
W wynikach nieoficjalnych nie ma wszystkich osób! Czy organizatorzy zauważyli to lub mieli już jakieś reklamacje? Biec 42 kilosy, minąć wszystkie bramki i nie być na liście ... granda!
Owszem, to ważne - można zdobywać koronę maratonów polskich.
Obserwuj wątek
    • spinaker206 Poznański maraton największy w Polsce! 16.10.11, 23:07
      Widziałem Prezydenta jak biegł w czerwonej czapce z daszkiem. Doganiał go deficyt. Podobno dopadł go przed samą metą!

A na poważnie Gratulacje!
      • Gość: kierowca z PZ Re: Poznański maraton największy w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 23:24
        A ja gratuluję kilkugodzinnego sparaliżowania miasta przez (sporą - fakt!), grupę oszołomów.
        Czy to towarzycho nie mogłoby biegać po Torze Poznań?
        • rabarbarus Re: Poznański maraton największy w Polsce! 17.10.11, 00:41
          Oszołom to cię robił, do tego po pijaku
        • Gość: odp Re: Poznański maraton największy w Polsce! IP: *.icpnet.pl 17.10.11, 01:08
          możesz jeździć po PZ, po co przyjechałeś do PO?
          • Gość: maratończyk Re: Poznański maraton największy w Polsce! IP: *.lan.bermudy.net 17.10.11, 08:20
            Paraliżujące kierowco PZ to jest twoje zacofanie i głupota!
            • Gość: maratończyk Re: Poznański maraton największy w Polsce! IP: *.lan.bermudy.net 17.10.11, 08:24
              Dzięki licznym Poznaniakom za wspaniałą postawę i liczne kibicowanie nam na trasie. Nigdzie w Polsce nie ma tylu kibiców, to rzeczywiście największy i najlepszy maraton w Polsce a biegam w wielu innych. Poznań najbardziej dogonił Zachód. Biegło mi się świetnie,takiego czasu jaki osiągnąłem na mecie nie miałem dawno choc na trasie zauważyłem swoją dobrą formę i biegłem po życiówkę a się nie udało.Ale jeszcze o nią powalczę! Dzięki!
            • Gość: kierowca_PO Re: Poznański maraton największy w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 08:41
              Biegajcie sobie dookoła Malty albo Kiekrza, mamy dość paraliżu ruchu drogowego na co dzień.
              • mhadau1 Re: Poznański maraton największy w Polsce! 17.10.11, 08:51
                Gratulacje dla wszystkich maratończyków!

Jesteście WIELCY! Daliście radę! Takie same oklaski należą się zarówno tym, co walczyli o zwycięśtwo, jak i tym co walczyli o to, żeby wogóle dobiec do mety.
                Przy okazji Poznań obronił pozycję największego maratonu w Polsce. W czym jeszcze Poznań jest najlepszy w kraju?
                W Berlinie startuje co roku 40tys. biegaczy, i mam nadzieję że niedługo dobijemy do Berlina i innych maratonów w Europie.

I do zobaczenia za rok!
              • pluszsz Dlatego to jest w niedzielę 17.10.11, 09:02
                > Biegajcie sobie dookoła Malty albo Kiekrza, mamy dość paraliżu ruchu drogowego
                > na co dzień.

1) Maraton w kółeczko, to nie maraton.
                2) Maraton odbył sie w niedzielę - to lepszy termin niz inne dni. Kierowcy nie są najwazniejsi na świecie, w niedzielę nielicznym przeszkadza to w pracy. Wyluzuj więc, troszkę dystansu i więcej wyrozumiałości życzę - daj sie lubić, bo na razie chyba masz z tym problemy...
                • lia.13 Re: Dlatego to jest w niedzielę 18.10.11, 00:15
                  Zatem ja poproszę o wyrozumiałość dla mnie. W niedzielę, dzień świąteczny nie dojechałam na urodziny mojej mamy. Utknęłam w korku, walcząc ze łzami w samochodzie. Dziękuję Wam Maratończycy, że zablokowaliście cały prawobrzeżny Poznań z dojazdami do rzeki od krzyżowania Solnej z Małymi Garbarami, poprzez dojazd do Ronda Rataje od strony Dworca PKS, Wildę, potężny korek na Hetmańskiej i 28 czerwca.

P.S. W niedzielę bardzo wielu ludzi pracuje. W ub. roku spóźniłam się do pracy 45 minut, w tym roku po pracy, z której jechałam do domu 2 godziny zamiast zwykłych 15 minut. Do mamy, jak już wspomniałam, dojechać nie zdążyłam.
                  • Gość: agnitz Re: Dlatego to jest w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 15:02
                    Może po prostu inaczej zaplanuj sobie dzień. 2 lata z rzędu pracujesz w dzień maratonu, to w następnym roku weź sobie urlop. Pozdrowienia dla mamy - też miałam urodziny tego dnia ( a inni goście zdążyli mimo blokady?)
                    • lia.13 Re: Dlatego to jest w niedzielę 19.10.11, 00:01
                      ty kpisz czy o drogę pytasz?
                      1. nie każdy może sobie wziąć urlop kiedy ma na to ochotę
                      2. widać za mało było informacji na temat maratonu. Ja nie miałam pojęcia, że ma się odbyć tego dnia. Skoro planuje się taki "event", to powinno się o tym fakcie społeczeństwo informować. słucham radio, czytam wiadomości w Internecie ale jakoś ta informacja do mnie nie dotarła.
                      3. wyobrażasz sobie, że wszyscy ludzie: policjanci, lekarze i pielęgniarki w szpitalach, strażacy, etc. biorą urlop w dniu Maratonu?

Maraton fajna rzecz, dobrze jest dbać o kondycję fizyczną jednak protestuję przeciwko takiej organizacji. W tym rejonie Poznania jest zbyt dużo remontów, zbyt dużo zamkniętych dróg, aby dodatkowo jeszcze zamykać kolejne na potrzeby Maratonu.

• tuomasi Poznański maraton największy w Polsce! 17.10.11, 09:55
      Od lat to samo - komukolwiek nie podoba się paraliż komunikacyjny miasta jest na forum obrzucany obelgami przez zwolenników masowego biegania w kółko, cytuję jednego z przedmówców-biegaczy: "Oszołom to cię robił, do tego po pijaku". W ten jeden dzień w roku mamy zrezygnować z przemieszczania się autami czy tramwajami (rowerzyści też nie mieli za łatwo), bez względu na sytuację rodzinną, plany czy własne widzimisię. Wszystko dla dobra promocji miasta pana Grobelnego. Na tym miejscu w zasadzie trzeba dyskusję skończyć. Przypomnę tylko, że tych bohaterów biegu imienia wybitnego zamykacza przedszkoli było jakieś 5 tysięcy. Drugie tyle pewnie im kibicowało. Ludzi mieszkających w odciętych dzielnicach jest jakieś 100 tys. Odciętych od transportu nie da się chyba policzyć. Ale prywatny folwark pana Grobelnego zalicza się teraz do światowej elity maratonów....
      • cest.l.a.vie Przesadzasz 17.10.11, 10:59
        tuomasi napisał:
        > Od lat to samo - komukolwiek nie podoba się paraliż komunikacyjny miasta jest n
        > a forum obrzucany obelgami przez zwolenników masowego biegania w kółko... Wszystko dla dobra promocji miasta pana Grobelnego

No własnie - 'promocji'. Nie potrafisz jej wycenić, więc na nia psioczysz. Policz, a może zobaczysz, że się opłaca. Przez znaczacą większość czasu kierowcy zajmują tę drogę - chyba od czasu do czasu może ktoś inny, czesto z słusznym celu.
        Dwukrotne obiegnięcie pętli, to nie takie bieganie "w kółko".
        Odzywka o robieniu dzieci była reakcją na wczesniejszą obelgę o oszołomstwie, więc do kogo masz pretensje - chyba powinieneś je mieć do prowokatora.
        • lia.13 Re: Przesadzasz 18.10.11, 00:23
          a jaka to promocja? Promocja czego? Jak to się przekłada na korzyści finansowe miasta czy jakiegokolwiek Poznaniaka? Ja nie widzę żadnych korzyści. Jaki jest ten słuszny cel, o którym mówisz? Kto niby na tym zarobił? Poza Panem Grobelnym, który mieni się propagatorem sportu i zdrowego stylu życia a o budowie ścieżek rowerowych to nie myśli w ogóle. Podobnie Kaponiera, która miała być przebudowana w ten sposób aby wreszcie można było przedostać się przez nią na wózku inwalidzkim. Może niech się weźmie za realne działania, które przyniosą realną korzyść dla miasta. ale w sumie po co, skoro można się pouśmiechać na fotkach na tle biegających, szczęśliwych maratończyków.
          • cest.l.a.vie Marketing 18.10.11, 09:44
            Google twoim przyjacielem, wiesz?
            www.poznan.pl/mim/public/wiadmag/news.html?co=print&id=46744
            ale pewnie do ciebie i tak nic nie trafi - pewnie jesteś jak te oburzone bogate nastolatki biorące udział w manifach - bo protestować (w drogich ciuchach) jest modnie.
            • Gość: qwe Re: Marketing IP: *.icpnet.pl 18.10.11, 18:52
              Do kolegi co sie burzy, nie ty jeden z resztą:
              Wiesz dlaczego gazety w ostatnim roku wiele razy pisały o Poznaniu?

Bo grał Lech, a kibice w kapitalny sposób dopingowali jeżdżąc za swoją drużyną.
              Dziś promocja przez sport to świetny interes, a i mieszkańcy korzystają.

Korki? Trzeba sobie radzić, maraton jest raz do roku, do tego tylko na części obszaru miasta...
              • Gość: "ratajanka" Re: Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 20:03
                Mieszkam na Ratajach, tuz przy trasie. Po raz 12-nasty maraton odcina mnie od innych spraw. i co...? I SUPER!!! Podziwiam, dopinguje z cala rodzina tych "oszolomow". Maratonczycy - jestescie wielcy!
                A narzekajacy mieszkancy - dla mnie mali... Raz w roku mozna inaczej ulozyc sobie plany (pewnie niektorzy sie obraza - ale nie trzeba znow jechac co centrum handlowego;) - ja tak robie i szczerze polecam innym - ten dzien jest zarezerwowany na wspolne wyjscie z rodzina, instrumentami grajacymi by pozniej w mediach mowilo sie nie tylko o samych biegaczach, ale i dopingujacych ich kibicach.
                • lia.13 Re: Marketing 19.10.11, 21:33
                  > A narzekajacy mieszkancy - dla mnie mali... Raz w roku mozna inaczej ulozyc sob
                  > ie plany (pewnie niektorzy sie obraza - ale nie trzeba znow jechac co centrum h
                  > andlowego;) - ja tak robie i szczerze polecam innym - ten dzien jest zarezerwow
                  > any na wspolne wyjscie z rodzina,

Już to widzę, że nikt w ten dzień nie pracuje. Uroczo.
                  Życzę Ci, abyś nigdy nie dostała zawału ani nie uległa żadnemu wypadkowi w czasie Maratonu Poznańskiego, bo karetka nie dojdzie przez te korki. Ale w sumie, przecież ty byś dała lekarzom, pielęgniarkom czy ratownikom wolne w ten dzień, więc niech sobie ludzie umierają. A co tam ;)
            • lia.13 Re: Marketing 19.10.11, 21:38
              cest.l.a.vie napisała:

> Google twoim przyjacielem, wiesz?
              >
              rel="nofollow">www.poznan.pl/mim/public/wiadmag/news.html?co=print&id=46744
              > ale pewnie do ciebie i tak nic nie trafi - pewnie jesteś jak te oburzone bogate
              > nastolatki biorące udział w manifach - bo protestować (w drogich ciuchach) jes
              > t modnie.

I co ten link ma oznaczać? Że na stornach Poznania piszą o Maratonie Poznańskim? Ja się pytam, na jakiej ogólnopolskiej stronie napisali o Maratonie? W jakich wiadomościach podali o nim informacje? Dlatego uważam, że Maraton ma się nijak do promocji miasta.

I trafiłeś jak kulą w płot. Nie jestem nastolatkiem w bogatych ciuchach protestującym na ulicach. Raczej dorosłą, ciężko pracującą osobą, której traf chciał, że tak ułożyli grafik w pracy, że musiałam pracować w tę niedzielę. I jeszcze co mnie wkurza, to że niestety nie słucham Radio "s", a w innych nie mówili ani słowa na temat Maratonu, zatem zamiast od razu po pracy pojechać do mamy na urodziny to wrąbałam się w korek do mojego domu, z którego nie mogłam się już wydostać.
              • lia.13 Re: Marketing 19.10.11, 21:41
                aha, no i co istotne, że pod wskazanym przez Ciebie linkiem nie ma ani słowa na temat Maratonu. Zatem docenione zostały zupełnie inne działania promocyjne miasta. Nie zaś Maraton.
                • Gość: proton Re: Marketing IP: *.icpnet.pl 19.10.11, 22:53
                  Trzeba być wyjątkowo nierozgarniętym żeby nie dostrzec ani jednego info o 12PM. Gazety (wszystkie), radia (wszystkie lokalne) lokalne TV na paskach, nawet TVN24 podawała, plakaty na mieście. U mnie w skrzynce na listy ulotka z trasą. Wspaniała promocja naszego miasta, godzinna retransmisja dzisiaj na Eurosporcie, gdzie dużo mówiło sie o mieście, a nasz maraton zaliczono do europejskiej czołówki ! Wybacz człowieku, robisz sobie straszny obciach takim ujadaniem.
                  Brawo dla wszystkich maratończyków. Za rok biegnę z wami !!!
                  • lia.13 Re: Marketing 19.10.11, 23:28
                    radia lokalne jak piszesz, tv lokalne jak piszesz. Nadal mnie nie przekonałeś.
                    I jeszcze jedno, ja nie ujadam. Ja zgłaszam problem. Maraton fajna rzecz, natomiast mówię NIE!!! dla takiej organizacji. Maraton stworzył gigantyczne korki. I temu nie możesz zaprzeczyć. Na co czekasz, aż będziesz miał pożar w mieszkaniu i Straż Pożarna nie dojedzie bo będzie stała w korku? Aż na zawał zejdziesz ty lub Twoje dzieci, bo Pogotowie nie dojedzie? Ogarnij się i TY przestań UJADAĆ.
                    W Tok FM nie mówili ani słowa na temat Maratonu, Na stronach Gazety Wyborczej nie napisali ani słowa na ten temat. Dodatki LOKALNE mnie nie interesują w kontekście tej wielkiej PROMOCJI, o której tyle tutaj mówicie.
                    Ile jest komentarzy na tym forum? Pod tym wspaniałym artykułem? 20? :) No rzeczywiście, cała Polska huczy od informacji na temat Poznańskiego Maratonu :D
                    Ja mówię o konkretnych problemów wynikających z nie właściwej organizacji Maratonu. Nie doczekałam się jak dotąd ani jednego kontrargumentu. Jedynie obrażanie.
                    Chcesz biec? Biegnij. Ze świadomością, że do kogoś nie dojedzie karetka na czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka