Dodaj do ulubionych

Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje

24.10.11, 17:51
Bylismy w sobote, bardzo sie nam podobalo, absolutnie nie bylo tloku, raczej - o dziwo - pustawo, w basenach po 2,3 - gora 6 osób, niewielka kolejka jedynie do zjezdzalni pontonowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje IP: *.awakom.net 24.10.11, 18:02
      wszystko ładnie fajnie, ale mnie po prostu na taką rodzinną przyjemność zwyczajnie nie stać.
      • Gość: podrozny Re: Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.11, 18:33
        Rzeczywiscie trudno sie dziwic, skoro wypad w weekend na dwie godziny dla rodziny z dwojka dzieci kosztuje blisko 100 pln. Swoja droga ceny w termach poznanskich nawet przewyzszaja ceny odpowiedniki naszych zachodnich sasiadow. Tak dla porownania:

www.termymaltanskie.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=475&Itemid=264
        albthermen.de/html/tarife.html
        • Gość: G.Sommer Re: Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje IP: *.pools.arcor-ip.net 24.10.11, 18:56
          Tej... Koziecina cie rabie ? Dlaczego biedny germaniec ma placic wiecej od bogatego pyrasa z zielonej wyspy ? I prosze mi tu nie stroic muki,bo juchta nie spi ! :-))
        • Gość: EM Re: Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje IP: *.173.46.222.tesatnet.pl 24.10.11, 19:43
          Tak jest, poniewaz musi byc siano na wypasna fure sluzbowa pani prezes. Szczegoly przetargu powinny byc jeszcze dostepne.
        • Gość: nie stać mnie a tu cennik wstępu w bogatym Bad Reichenhall IP: *.icpnet.pl 25.10.11, 11:15
          www.rupertustherme.de/de/eintrittspreise/
    • perasperaadastra85 Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje 24.10.11, 18:23
      szkłeda !! wuchte siana trzeba wydać na tą przyjemność lepiej się w wannie pomoczyć
    • rockville Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje 24.10.11, 20:21
      Smutne , ze wiekszosc piszacych na forum nie ma pojecia o kosztach prowadzenia byznesu. Rata miesieczna za Mercedesa klasy S : 3 600 , ferie zimowe dla dwojki dzieci z opiekunka na Florydzie : 24 000 zlotych , dzinsy Versace dla nastoletniej corki : 1 600 zlotych, niedzielny obiad w restauracji z rodzina : 1 800 zlotych itd.. Przy takich cenach , marudzacy , ze ceny w Termach sa za wysokie, powinni sie cieszyc i kapac , bo po podwyzce bedzie drozej !
    • drmuras Żenada 24.10.11, 20:42
      Tydzień temu byłem na Słowacji w Aqua City. Chciałem zobaczyć czy Termy Maltańskie sa równie atrakcyjne. Wszedłem na strone a tu żenada. 5 zdjęc na krzyż , kto to robił ? Genio z 7 klasy ?
      Wy tam pracujecie na windowsie 3x i explorerze 4.0 ? Co to qrwa ma byc ?
      • bimota Re: Żenada 04.11.11, 11:36
        A od kiedy to ilosc zdjec na stronie zalezy od wersji windowsa ?
    • marzenek1234 Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje 24.10.11, 21:12
      najgorsze w termach jest to,że jak chce się napić kawy czy coś zjeść to można to zrobić tylko z części rekreacyjnej - a czas leci (60min w kawiarni x 0.30zł =18zł )
    • alterego4 Reklama dźwignią handlu 24.10.11, 21:49
      Byłem w weekend w Warszawie, jadąc mostem Poniatowskiego (to ten od Stadionu X-lecia do centrum) po prawej stronie dojrzałem ogromnych rozmiarów reklamę, a jakże, Term Maltańskich. Takie logo było na górze, niestety nie wiem czy chodziło o poznańskie termy czy jakieś inne z Valetty albo Gozo, bo dolna część plakatu była zasłonięta drzewem. Sam plakat (pewnie jest na to jakieś lepsze słowo) zajmował całą szczytową ścianę kamienicy i tani zapewne nie był.

Pytanie za 100pkt: czy władze miasta know how naprawdę sądzą, że ktokolwiek będzie się tłuc ponad 300km w jedną stronę, żeby popływać w basenie tylko dlatego, że to jest basen w Poznaniu?

W życiu nie widziałem gorzej wydanych na reklamę pieniędzy.
      • Gość: Idylla Re: Reklama dźwignią handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 02:31
        Pomysl trochę,zanim napiszesz.Dobrze,że raeklama jest w innych miejscach Polski.Będziesz w Poznaniu,mozesz z góry zaplanowac pobyt wiedząc,ze taki Aquapark jest.Nie kazdy siedzi w necie i przegląda nowosci w innych miastach.Sumując:nie masz naginac 300km specjalnie,ale jak będziesz w Poznaniu czy okolicy to goscinny Poznań zaprasza do Term.Pozdraiwam
        • bimota Re: Reklama dźwignią handlu 04.11.11, 12:11
          To tylko poznanska gazeta robi termom taka rekalme... ?
    • grzesbor Termy świecą pustkami? Tylko tak się wydaje 25.10.11, 09:44
      Termy naprawdę świecą pustkami. Większość odwiedzających to zorganizowane wycieczki dzieci ze szkół, najczęściej spod Poznania. Klientów indywidualnych w basenie sportowym zauważyłem trzech, w części rekreacyjnej kilkunastu, w basenie zewnętrznym nie było nikogo. W basenie w Swarzędzu, Suchym Lesie, Kozich Głowach jest zdecydowanie więcej ludzi. Zapłaciłem za wstęp i korzystanie z atrakcji, z których większość była nieczynna. Obsługa była niezorganizowana i jeszcze zdezorientowana. W obiekcie brakowało większości informacji, co naraża klientów na dodatkowe koszta. Przykładowo, korzystanie z szatni nie z tej części obiektu do której się udajemy a w rezultacie konieczność przejścia przez bramkę pomiędzy częściami, skutkuje dodatkowymi paroma złotówkami za przebywanie w innej części, nawet jeśli była tańsza od tej na która się udaliśmy. Brakowało zegara, oznaczonego miejsca odbijania pasków celem zatrzymania naliczonego czasu itp. W Termach brakuje też pojemników z mydłem pod prysznicami, z czym nie spotkałem się w żadnym Aquaparku. Czystość i higiena pozostawiają więc wiele do życzenia. W całym budynku nie znalazłem tez ani jednego pojemnika na śmieci (gumę do żucia, wyczesane włosy pod suszarką). Szatnie damskie sprzątał sprzątacz, a męskie sprzątaczka. Basen Olimpijski jest tylko z nazwy, w istocie jest on podzielony demontowaną ścianą na dwa mniejsze. Podłączenie term do wód termalnych jest dopiero w planach, więc nazwa chyba jednak wprowadza w błąd, a basen solankowy był nieczynny. Dojazd do Aquaparku jest dopiero budowany, a jedyny obecnie możliwy od ulicy Św. Michała w żaden sposób nie został oznaczony. Strona internetowa jest uboga w stosunku do stron innych Aquaparków. W Termach byłem w pierwszym tygodniu od otwarcia, mam nadzieję, że dziś jest lepiej. Wszelkie swoje uwagi szeroko opisane wysłałem pod kilka adresów email do pracowników Term, nie wyrażając swojej opinii nigdzie publicznie. Nie dostałem żadnej odpowiedzi zwrotnej w postaci choćby Przepraszamy za niedociągnięcia i dziękujemy za ważne dla nas opinie klientów. Pragnę by Termy się rozwijały więc wolałbym powstrzymać się od negatywnych komentarzy, ale z drugiej strony, lepiej chyba uświadomić potencjalnych klientów zawczasu, niżby mieliby później doznać rozczarowania.
      • tomekdp Dzięki za info... 25.10.11, 10:21
        Chciałem się tam wybrać w ciągu najbliższych dni - poczekam, albo pozostanę przy basenie w Swarzędzu... Choć fajnie byłoby się sprawdzić na basenie 50-metrowym, ale okazuje się, że to też jakaś lipa. No i brak mydła przy prysznicach - śmiech na sali. Ze swoim mam przychodzić?
        • Gość: nie stać mnie Re: Dzięki za info... IP: *.icpnet.pl 25.10.11, 11:19
          Tak , na zachodzie w termach tez nie uświadczysz mydła.Możesz kupić na recepcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka