Dodaj do ulubionych

Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie!

27.10.11, 22:42
Faktycznie opinia była przesadzona ale różowo nie jest.Co do szatni to wchodząc nie wiedziałam czy to szatnia męska czy damska /słabe oznaczenia/. Pan z obsługi stwierdził,że gołe tyłki już widział także to nie problem. Część rekreacyjna była fajna ale bez fajerwerków.Mogłyby być cieplejsze kolory .
Nie wiem tylko dlaczego kawiarnia/restauracja jest dostępna tylko z poziomu rekreacyjnego i za czas tam spędzony trzeba płacić jak za basen rekreacyjny!!! Dlaczego nie można się czegoś napić czy zjeść po basenie -nie mówiąc o osobach towarzyszących które nie chcą korzystać z basenów?
Obserwuj wątek
    • daretz Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 27.10.11, 22:49
      tzw. "przeciętna polska" - brak rozumienia i stosowania podstawowych zasad zachowania się usługodawcy i poszanowania przestrzeni prywatnej klienta. Ile lat jeszcze ten wsiowy prymitywizm będzie tak powszechny. Wystarczyłoby zatrudnić psychologa pracy, kogoś z branży hotelarskiej i wyszkolić tych ludzi?! Są też fachowcy od organizacji pracy, którzy podpowiedzą jak to zorganizować by klient się uśmiechał a nie dziwił i zastanawiał się ile miał IQ ten kto to lub owo, projektował.
      • Gość: Kata Jest jeszcze gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 23:15
        Proszę wejść nas basen incognito. To dopiero się pani prezes przekona co wyczyniają ochroniarze
    • bru-xa Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 27.10.11, 23:01
      Szczerze pisząc, czy pan, który się ładuje do szatni i wygłasza nieprzyjemne komentarze jest zatrudniony przez Termy, czy przez firmę, która jest wynajęta przez Termy, to jest mi absolutnie obojętne i takie tłumaczenie pani rzecznik jest śmieszne.

Wybierałam się, ale na razie odpuszczam, czekałam tyle lat, poczekam i kilka miesięcy aż się rozkręci.
      • bru-xa Re: Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 27.10.11, 23:02
        Przepraszam - tłumaczenie nie pani rzecznik, tylko pani prezes.

bru-xa napisała:

> Szczerze pisząc, czy pan, który się ładuje do szatni i wygłasza nieprzyjemne ko
        > mentarze jest zatrudniony przez Termy, czy przez firmę, która jest wynajęta prz
        > ez Termy, to jest mi absolutnie obojętne i takie tłumaczenie pani rzecznik jest
        > śmieszne.
        >
        > Wybierałam się, ale na razie odpuszczam, czekałam tyle lat, poczekam i kilka mi
        > esięcy aż się rozkręci.
        • Gość: buraczana.lejdi Re: Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! IP: *.echostar.pl 28.10.11, 12:33
          dokładnie - tym większa kompromitacja; w ogole sposob wypowiedzi tej pani pozostawia wiele do zyczenia i raczej szkodzi wizerunkowi tych calych term
    • krokiet17 Pani prezes chyba sobie nie radzi 27.10.11, 23:39
      Może się mylę, bo nie śledziłem portalu w części dotyczącej Poznania, ale w Poznaniu bywam. Ba - przejeżdżałem z jednej i drugiej strony Malty. I nikt nie raczył mnie informować jak postępują pracę i że wkrótce otwarcie. O tym powinno być głośno. Są różne formy marketingu, tylko trzeba się na tym trochę znać. We Wrocławiu nawet afera nakręciła zainteresowanie.
      Kto ma prawo się nie orientować która szatnia jest gdzie i jak się obsługuje szafki? Klienci czy personel? Jeżeli personel się nie orientuje, to znaczy że jest nie przeszkolony. Kto odpowiada za dopuszczenie do pracy osoby nieprzeszkolonych? Jeżeli przeszkolony personel się nie orientuje, to jak może się zorientować klient, który tam po prostu wpadł na chwilę?
      We Wrocławiu raczą honorować pewną kartę, która zwykle daje 1h bezpłatnie. W Poznaniu nie.
      Moim zdaniem ta pani sobie nie radzi !!! Radzę zabrać się do roboty lub zrezygnować i przejść na mniej odpowiedzialne stanowisko.
    • anders76 Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 27.10.11, 23:43
      Cos jednak z ta Malta i Poznaniakami jest "nie tak", kiedys wybralem sie na zawody wioslarskie, miedzynarodowe i usiadlem na pol pustych trybunach skad usilowano mnie po jakichs 20 minutach wygonic, bo powienienem sam wiedziec, ze to miejsca dla prasy. Dopiero jak zaproponowalwm wezwanie policji sie odczepili. Twierdzili, ze oznaczac sektor jako zarezerwowany nie maja obowiazku.
      • bimota Re: Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 28.10.11, 11:14
        To samo bylo na pucharach futsalu. Widzac "ochroniarza" nawet nie probowalem siadac w tym PUSTYM sektorze z najlepszym (teoretycznie) widokiem. Na pozostalych trybunach tez nie bylo tlumow choc bilety darmowe, moze ludzie nie lubia byc traktowania jak bydlo drugiego gatunku, no i jeszcze byl klopot ze zdobyciem tych darmowek w centrum, a w Arenie zalegaly, tyle ze nikt o tym nie informowal, pozniej wpuszczeli bez wejsciowek, ale o tym wiedzieli tylko ci, co je mieli...
    • romankloc89 Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 28.10.11, 01:13
      Jeżeli chodzi o szatnie to nie wiem czym ta pani jest tak oburzona że grupka dzieci weszła do części damskiej. Przecież przebiera się i tak w zamkniętych przebieralniach więc nie rozumiem problemu.
      A co do jakości usług to po dzisiejszej wizycie zbyt prędko się tam nie pojawię. Brak jakiejkolwiek informacji ze strony kasjerki o problemach z urządzeniami w środku. (naklejona kartka) Jestem w stanie wszystko zrozumieć jeżeli przy zakupie pełnopłatnego biletu poinformuję się mnie o tym w kasie. Następnie na basenie wraz z innym niepoinformowanym panem prowadzimy rozmowę na temat braku informacji na ww. temat. Usłyszeliśmy odpowiedź, że jest naklejona kartka. Po pierwsze jakbym miał zająć się czytaniem każdej kartki która jest gdzieś naklejona to zajęłoby to sporo czasu, jednak po tak otrzymanej informacji postanowiłem ją sprawdzić i jak się okazało kierownik minął się z prawdą, gdyż co prawda kartka była ale tylko z informacją, że w jacuzzi i na zjeżdżalniach będzie zimna woda, a nie że będą zamknięte, a to różnica. Przez pierwsze dwie godziny 4 z 5 zjeźdżalni były zamknięte (w tym turbo która byłą testowana po przebudowie co mogę zrozumieć). Piąta natomiast (dzika rzeka) byłą uruchamiana raz na godzinę na kilkanaście minut co jest nieporozumieniem. Fala uruchamiana była podobnie tylko o pełnych godzinach. Kolejne dwie zjeżdżalnie uruchomiono tuż przed 13, a następnie szeroką zjeżdżalnie z pontonami.
      W rozmowie od pana "kierownika" usłyszałem także że wchodząc na basen zgodziłem się na akceptacje regulaminu, który podobno pozwala na zamknięcie połowy atrakcji bez żadnej informacji o tym przed wejściem i pełnopłatnym bilecie:P co jest dla mnie jakąś paranoją. Generalnie zabrzmiało to tak jakby "klient jest najważniejszy ale regulamin jest taki że klienta mamy w d...."

W regulaminie na samym końcu dopisane jest zdanie bez żadnego podpunktu jakby ktoś je sobie dokleił bo mu się tak podobało:
      "Termy Maltańskie Sp. z o.o. zastrzega sobie możliwość wyłączenia z użytku części urządzeń bez podania przyczyny co pozostaje bez wpływu na cenę biletów."
      Niby spoko ale jakaś informacja powinna o tym przed wejściem być . I nie wiem czy wiecie ale za te gó...ane transpordery iście z prl (w stylu tych z basenu na chwiałkowskiego) każą sobie w razie zgubienia 300 zł płacić. Chyba w czymś takim powinno chodzić o zwrot kosztów zgubionego urządzenia, a nie zarobku na tym. bo 300 zł to to na pewno nie kosztuje.
      • Gość: cia Re: Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.11, 06:33
        Ryszard G. to wszystko naprawi. Na stadionie nawet sam nadzorował prace budowlane.
      • krokiet17 Odszkodowanie nie może przynosić zysku 28.10.11, 09:19
        Mogę się mylić i zastosowanie mają inne przepisy. Gdyby jednak spotkało to mnie, to nie zgodzę się zapłacić kary. W prawie istnieje hierarchia przepisów: konstytucja-ustawy-rozporządzenia i dopiero potem jakieś tam regulaminy. Zasadą jest iż zapis sprzeczny z dokumentem wyższego rzędu jest nieważny. Jest przepis który mówić iż odszkodowanie nie może być źródłem przychodu (czy zysku). Kara jest de facto odszkodowaniem i basen musi udowodnić, że rzeczywiste koszty wynoszą 300zł. Transponder będzie kosztował z 5zł kupowany hurtem i z 30zł kupowany pojedynczo. Do tego gość, który go musi wprowadzić do bazy - kolejne 30zł max.

Jeżeli się mylę, to czekam na korektę ze strony Term.
      • Gość: reality Re: Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! IP: *.play-internet.pl 28.10.11, 11:49
        Zapis regulaminu o ograniczeniu zakresu i jakości usług pozostających bez wpływu na cenę świadczeń dyskwalifikuje tego przedsiębiorcę! Temat dla rzecznika praw konsumenta. A konsumenci niech omijają tę pływalnię szerokim łukiem, bo nie są tam podmiotem usług tylko masą bezimiennych źródeł przychodu do kasy spółki.

Monitoring w szatniach prawdopodobnie narusza intymność, co jest karane.Poszkodowanych odsyłam do Fundacji Panoptykon, która zajmuje się takimi przypadkami w całej Polsce (ochrona wolności człowieka w kontekście zagrożeń związanych z technologicznymi metodami nadzoru nad społeczeństwem).

Z głosów Internautów wnioskuję, że inwestycja ma duże problemy zarówno techniczne, jak i organizacyjne. Gdzie nadzór ze strony miasta?
      • Gość: Zszokowany poku...ło ich z tym regulaminem IP: *.man.poznan.pl 28.10.11, 13:16
        klauzula niedozwolona - czyli możesz spokojnie to podpisać a i tak nie obowiązuje. Zo za durnie tam pracują w tych termach!?
      • Gość: ucho od śledzia Re: Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! IP: 217.153.71.* 28.10.11, 14:06
        > Jeżeli chodzi o szatnie to nie wiem czym ta pani jest tak oburzona że grupka dz
        > ieci weszła do części damskiej. Przecież przebiera się i tak w zamkniętych prze
        > bieralniach

W Danii w szatniach basenowych każdy przebiera się bez kabiny. W chacie też się chowasz do szafy, żeby się przebrać?

A pod prysznicami brak stroju jest obligatoryjny. Dla tych, którzy są pierwszy raz i być może z zagranicy, powieszono wielkie plansze, które jasno tłumaczą, jakie to strategiczne miejsca należy umyć szczególnie dokładnie, żeby woda w basenie nadal była wodą. I ja to rozumiem. Nie znam nikogo, kto na co dzień kąpie się w majtkach.

Argument, że kamery muszą być, a komu to się nie podoba, niech się chowa, jest do bani.
        • krokiet17 Re: Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 28.10.11, 17:16
          Z opisu nie wynika jednoznacznie jak jest zorganizowany basen.
          Kiedyś było zawsze tak: szatnia z przebieralniami i prysznice dla każdej płci oddzielnie.
          Teraz najczęściej w parkach wodnych jest tak, że szatnie są wspólne, przebieralnie w tym samym pomieszczeniu lub jako przejście między kasami a szafkami. Dopiero prysznice są oddzielnie.
          Jeżeli jest tak jak w drugim przypadku, to kamery mogą być w szatniach. Zgadzam się, że nie mogą pod prysznicami i zgadzam się, że gacie do mycia ściągnąć trzeba.
          Jeżeli kamery są w szatni i zainstalowane nad kabiną do przebierania, ale na sztywno i mają mały kąt, to turystka z Warszawy była po prostu nadwrażliwa. Wtedy jednak pani prezes powinna to wyjaśnić, a redaktor opisać. Czegoś więc zabrakło. Obstawiam, że zdolności pani Prezes, ale upierał się nie będę.
    • Gość: matka 120 złotych to ja muszę kupić jedzenia na cały tyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 09:24
      za 120 złotych to ja muszę kupić jedzenia na cały tydzień, żeby zabrać dzieci na basen to już nie starcza, sprzątam w podobnym obiekcie
    • wisnia wesołowska pracowałą wcześniej w ZDMie 28.10.11, 10:26
      to wiele wyjaśnia
      • Gość: explorer w ZDM-ie, Termach i gdzie jeszcze IP: 217.153.71.* 28.10.11, 14:17
        > to wiele wyjaśnia

Co ciekawe, w ZDM-ie była jeszcze w 2009 (link), a prezesem tzw. Term była już ładnych kilka lat przed dniem, kiedy można było zgadywać, kiedy rozpocznie się budowa (link).

Z drugiej strony, nie dziwi, że p. Wesołowska nie wie, co się dzieje na terenie obiektu, jeśli ma zwyczaj łapania kilku srok za ogon (np. jeszcze TBS-y). Krew człowieka zalewa, jak widzi, jak te hieny się ustawiają i wzajemnie wspierają za nasze pieniądze. Modlę się, żebym dożył dnia, kiedy za wszystkie przekręty i całe to marnotrawstwo będą siedzieć we Wronkach.
        • Gość: Gość Re: w ZDM-ie, Termach i gdzie jeszcze IP: *.181.76.250.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.11, 19:52
          To nie ta Magdalena Wesołowska!!... może wpiszcie w google imię i nazwisko i wymyślajcie gdzie jeszcze pracowała..Żenada, nie znacie człowieka a kombinujecie i przypisujecie bajki!
      • Gość: Widmo Re: wesołowska pracowałą wcześniej w ZDMie IP: *.181.76.250.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.11, 19:50
        Bzdura kompletna. Nie znasz, nie wypowiadaj się!
    • Gość: M Firma zewnętrzna? Marne wytłumaczenie IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 28.10.11, 10:53
      Tłumaczenie, że obsługa była nie na poziomie, "bo to firma zewnętrzna" jest delikatnie mówiąc marne. Klientów Term nie obchodzi to, kogo zatrudniono jako "podwykonawców". To zarządzający obiektem odpowiada za to, jakich współpracowników czy podwykonawców sobie dobiera. Przynajmniej tak się dzieje w cywilizowanym świecie.
    • bimota Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 28.10.11, 11:21
      do kazdego gowna musza zatrudniac firmy zewnetrzne, do tego zatrudniaja imbecylow, ktorych trzeba szkolic z rozrozniania rodzajow szatni... Co za swiat... Jak wsrod takich ludzi mozna nie dostac pie...a...
    • Gość: Opowiadaj prezes Ale dlaczego kuvwa jest zimna woda IP: *.man.poznan.pl 28.10.11, 13:07
      Nie czaję tego. Jak bym się chciał wykąpać w jeziorze to bym nie wywalał kilkudziesięciu złotych.
      • Gość: reality Re: Ale dlaczego kuvwa jest zimna woda IP: *.play-internet.pl 28.10.11, 14:19
        podgrzanie wody o 1 stopień C to ok.6% wzrostu zużycia energii, co tłumaczy zasadność "zimnego chowu" konsumentów.
    • bimota Re: Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 28.10.11, 15:00
      Najbardziej mnie rozbawil tytul artykulu na stronie radia merkury: "Goraca woda w termach". Pisali, ze ma 30 stopni. Gdy spytalem od ilu stopni uznaje sie wode za ciepla i goraca to zamiast odpowiedzi zmienili tytul na "Ciepla...". Nie wiem jak brzmi teraz... Jaka jest odpowiedz tez nadal nie wiem...
      • krokiet17 Gorąca a ciepła 28.10.11, 17:35
        Jeżeli woda przekraczałaby temperaturę ludzkiego ciała, to po pierwsze uznałbyś, że jest gorąca, a po drugie uciekał z niej po chwili.

Jeżeli chodzi o moje odczucia (czyli subiektywna opinia) względem wody do pływania (nie mylić z pławieniem się czy innymi zabawami), to optymalna jest 26 stopni. Powyżej 28 nie da się pływać, bo po chwili już człowiek się przegrzewa. Z kolei w drugą stronę poniżej 24 jest drobny problem z wejściem i przerwami w pływaniu. Swego czasu pływałem w basenie poniżej 15 stopni nie robiąc przerw i nie czułem bynajmniej problemu. Do morsów jednak nie należę ;)
        • Gość: Bimota Re: Gorąca a ciepła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 20:16
          Z 40 STOPNIOWEJ BYM UCIEKAL ??

Jak sie moge przegrzewac w 28-stopniach skoro to 9 stponi mniej niz temp. ciala ??
          • krokiet17 Re: Gorąca a ciepła 29.10.11, 19:12
            Takie są moje odczucia, ale proponuję byś zrobił sobie test w wannie. Pamiętaj tylko, że masz się zanurzyć cały i pamiętaj, że woda w wannie szybko stygnie, więc zmierz wychodząc z niej.

Nie kontroluję temperatury za każdym razem, ale opiszę te przypadki które pamiętam jako tako:
            - basen na studiach - temperatura wg opiekuna "poniżej 15 stopni". Przepłynąłem 1km i wyszedłem. Poza samym wejściem było mi wystarczająco ciepło.
            - Morze Czerwone - temperatura powietrza 38-40 stopni. Wody podejrzewam, że 32 stopnie. Mogłem siedzieć 1.5h i tylko sól osadzająca się na twarzy mnie z niej przeganiała.
            - basen - temperatura 28.0-28.5 stopnia. Po przepłynięciu 50m - czułem się przegrzany
            - Tatralandia - 3 baseny z gorącą wodą. Najgorętszy z nich miał 36 może 38 stopni i było tam ostrzeżenie dla osób z chorobami serca.
    • galon35 Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 28.10.11, 20:47
      jeszcze tam nie bylem ale korzystałem z innych aqua po tych niezbyt pochlebnych recenzjach zastanawiam się czy w ogóle skorzystać z tej niby atrakcji tym bardziej że połowa z nich jest nieczynna lub nie taka jak w reklamach a cena jak za pełen pakiet pani Prezes gratulacje za marketing u mnie Pani już dawno by nie pracowała
    • kostek_51 Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 28.10.11, 23:42
      Niestety, to smutna prawda: woda zimna, obsługa bez orientacji, w dodatku wyjątkowo arogancka. Poza tym brak dojścia z przystanków tramwajowych - a miało być przyjaźnie, także dla środowiska! Na szczęście mamy w okolicy pływalnie w Suchym Lesie, Swarzędzu i Czerwonaku. Może tam wysłać najpierw pracowników term maltańskich na przeszkolenie?
    • kosztorysik Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 29.10.11, 18:04
      Byłem w kilku aquaparkach (m.in. 3x Aquaparku Tatralandia) - wszędzie szatnie są koedukacyjne!
    • termymaltanskie1 Prezes Term: Tu nie może być tak strasznie! 29.10.11, 20:56
      Straszne jest to,że ta Pani wogóle nie nadaje się do zarządzania takim obiektem!! Otwierano baseny w każdej podpoznańskiej gminie,10 5 i 2 lata wcześniej -NIGDZIE nie odstawiono takiej MANIANY!-bo zwyczajnie nikt by sobie na to nie pozwolił i musiałby zapłacić głową! Bo to brak profesjonalizmu, bo Komuś,kto spuszcza do klozetu dobre imię inwestycji za ponad 300 milionów powinno się włożyć głowę w ten klozet i zamknąć za nim klapę!! Jeśli ta Pani ma zerową wiedzęwystarczyło zapytać w Swarzędzu,Kozichgłowach,Suchym Lesie..nie wspominając o AWF-ie czy Chiałce. Tłumaczenia tej Pani to kolejna Żenada!! Czy ktoś ma kontrolę nad organizacją pracy w Pseudo Termach?Halo Rada Nadzorcza,Wspólnicy-Udziałowcy otwórzcie oczy....Taki początek?? Może coś tam wybudowała ale jak - to teraz widać-z tego egzaminu lufa i wstyd przed światem.

PS: nie wymagajcie cudu od sprzątaczek,panienek z recepcji czy ratowników skoro kadra dyrektorska niewiele wie więcej.... W tej sytuacji kto posłucha niekompetentnej prezeski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka