Dodaj do ulubionych

Kobiety i ich miejsce

12.11.11, 17:53
FACEBOOK - KLIKNIJ
strona www

Zapraszamy na 4. edycję Międzynarodowego Festiwalu Twórczości Kobiet No Women No Art, która odbędzie się w Poznaniu w dniach 17-22 listopada.

Tegoroczny program zdominuje interdyscyplinarna wystawa „Ulice są nasze!”, która rozmaitymi instalacjami, interwencjami i akcjami artystyczno-społecznymi podbije centrum Poznania wciągając do dyskusji o miejscu sztuki i miejscu kobiety w przestrzeni publicznej. Znane elementy miejskiej ulicy ubrane zostaną w szydełkowe kostiumy Olek, zmieniać i prowokować centrum będą też m.in. : Karolina Breguła, Anna Okrasko, Modraszek Kolektyw i Ella . Wspólnie będziemy sadzić drzewa na Alei Wielkopolanek i wyjedziemy na miasto krytyczną masą wózkową. Na tydzień Poznań odmienią liczne twórcze interwencje artystek, które zapraszać będą przechodniów do refleksji nad ich wspólną przestrzenią.

Ponadto, w innych festiwalowych lokalizacjach posłuchamy koncertu Asia i Koty (Meskalina), a festiwal zainauguruje koncert utworów polskich kompozytorek (Scena na piętrze), obejrzymy dzieła rosyjskiej reżyserki Kiry Muratowej, oraz film jednej z pierwszych twórczyń kina niemego Lois Weber (Kino Muza), po raz pierwszy w Poznaniu odbędą się Ściegi Ręczne (Stary Browar)– targi dedykowane dobremu projektowaniu. Pierwszy raz, przygotowano też specjalną sekcję No Women No Art Dzieciom, prezentująca mądrą sztukę tworzoną przez kobiety specjalnie (ale nie tylko) dla dzieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: x dużo miejsca dla kobiet jest IP: *.unitymediagroup.de 12.11.11, 19:04
      w moim sercu ;)
    • bimota Re: Kobiety i ich miejsce 12.11.11, 21:24
      Przy garach i pralce...
      • bassooner Re: Kobiety i ich miejsce 12.11.11, 22:00
        w łóżku... ;-)))
    • v.i.k.k.a miejsce kobiety jest przy odpowiednim mezczyznie:) 12.11.11, 22:27

• Gość: Georg Re: miejsce kobiety jest przy odpowiednim mezczyz IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.11, 22:50
        Jak Ciebie znam Dziunia,to musi miec POwyzej 185 cm,na koncie parenascie melonow i miec na imie Witold.Jednego tylko nie wiem - ile cali musi "miedz" ta sekata nierdzewka ? :-))
        • v.i.k.k.a Re: miejsce kobiety jest przy odpowiednim mezczyz 12.11.11, 23:13
          Aktualnie powyzej 185, to co na koncie mnie nie interesuje, acz sporo, imie inne i to cos odpowiednie:)
          • Gość: Georg Re: miejsce kobiety jest przy odpowiednim mezczyz IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.11, 23:37
            Dziunia mam ! Mam dla lwicy partnera - samiec zyrafy ! Troche sie naganiasz - raz dziubek raz ...... wiec jak temu POdolasz ?! :-))
            • Gość: Georg Re: miejsce kobiety jest przy odpowiednim mezczyz IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.11, 23:42
              No i dalem dzioba z dziobkiem ! POlska mowa trudna mowa ! :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka