Dodaj do ulubionych

Kłopoty z budową kopca Wolności

IP: *.asp.poznan.pl 16.06.04, 08:39
Pamiętam jak dzieckiem będąc, jeszcze w podstawówce, zrzucałem się na budowę
tego kopca. Ja swoje try grosze dorzuciłem jak masę innych dzieciaków z
poznańskich szkół i jakoś kopca nadal nie ma, a minęło już prawie dzieścia
lat. Inicjatywa jest wielce interesująca, a z upływem lat nabiera na
znaczeniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ble-ble Re: Kłopoty z budową kopca Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 18:35
      > Na budowę kopca miasto wydało do tej pory 6 mln zł.

Słyszycie samotne matki, którym odebrano alimenty, sześć melonów leży w glebie!
      Brawo, po prostu brawo.
      • Gość: RK Re: Kłopoty z budową kopca Wolności IP: 195.20.110.* 18.06.04, 09:05
        Popatrz na Kraków i Kopiec Kościuszki. Zrobili medialną akcje (RMF) i mają
        bardzo fajny kopiec. Z drugiej strony skoro juz tyle wydali to chyba sensowne
        by było to dokończyć - a tak to ani pies ani wydra.
    • Gość: george Re: Kłopoty z budową kopca Wolności IP: *.icpnet.pl 16.06.04, 18:52
      Usypywać górę na nizinie? - czemu nie. Dobrze, że jakiś nawiedzony patriota nie
      wpadł na pomysł, by zaślubić Poznań z morzem, to by dopiero były koszty.
      • Gość: IKI Re: Kłopoty z budową kopca Wolności IP: *.icpnet.pl 16.06.04, 19:37
        nie od dzis domagam sie poznania z szerokim dostępem do morza;-) chyba zaczne zbieraz podpisy
        • vipunia wszystko możliwe :P 16.06.04, 19:59
          Gość portalu: IKI napisał(a):

> nie od dzis domagam sie poznania z szerokim dostępem do morza;-) chyba zaczne z
          > bieraz podpisy

kiedys na nudnej konferencji ze znajomym puściliśmy listę, pt. "Powstaje inicjatywa założenia Stowarzyszenia na rzecz przedłużenia doby" ... dalej coś było, że obecne 24h to stanowczo za mało i jeśli jesteś za tym pomysłem podpisz się poniżej. Na sali było ponad 250 osób, ku naszemu zdziwieniu wpisało się ponad 200!
          Nie wiem czy się pomysł tak spodobał, czy prelegent podczas konferencji był rzeczywiście taki nudziasz dla większości :) Kolega nawet gdzieś ma te liste :)

Zatem ... z tym dostępem do morza... kto wie :P
        • mankut400 Re: Kłopoty z budową kopca Wolności 16.06.04, 21:12
          Gość portalu: IKI napisał(a):

> nie od dzis domagam sie poznania z szerokim dostępem do morza;-) chyba zaczne
          zbierac podpisy

podpisuje w ciemno ;-))

(swoja droga: zamek cesarski zbudowano w cztery lata korzystajac z pracy
          ludzkiej i pojazdow konnych. Budowa podziemnego parkingu w dobie statkow
          kosmicznych i wielkich koparek trwa juz bodajze 12 lat i dopiero plac ogrodzono)
          • Gość: poznaniak przekombinowali IP: *.icpnet.pl 21.06.04, 07:35
            bo nie o technologie ale o kasę tu idzie;
            Poznań z dostępem do morza:-) a to sie moja żona ucieszy i moze przestanie
            mnie męczyć o letni wyjazd nad morze:-)
            ludziska zagłosują (jak głosują na lepera to i na dostęp do moża)

ale z tego co przeczytałem , to wynika że polibuda ma rację; jeśli w środku są
            soczewki gleby i części organicznych to tu nic nie pomoże, przy dużej
            wilgotności kopiec rozjedzie się jak big burger z dodatkową porcja majonezu:-)

kosztami obarczyć zarząd malty; zapewne chcą oszczędzić- po poznańsku- w
            trakcie budowy malty, ziemię z różnych wykopów zsypywano na miejscu kopca aby
            później mniej wydać kasy na budowę kopca; tylko że kopca nie buduje się z byle
            czego
            pa
    • Gość: darekl Re: Kłopoty z budową kopca Wolności IP: 217.153.201.* 21.06.04, 09:07
      wczoraj byłem na spacerze na golęcinie (okolice stadionu), cieszę się że na 750
      lecie w Poznaniu wydano sporo pieniędzy na "artystyczne ławeczki"- gdzie one
      teraz są, bo z pewnością nie na golęcinie,
    • Gość: Marek S Re: Kłopoty z budową kopca Wolności IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 20:16
      Przecież ten obiekt ma projektanta.Chcę poznać nazwisko tego geniusza.Jest parę
      takich obiektów,które nie powinny być anonimowe: Piekary,5 paskudztw na
      św.Marcinie...Jak w teatrze AUTOR,AUTOR !!!
    • Gość: Don Pedro Nowa Lewica przeciwko Kopcowi Głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 23:03
      trzeba w koncu skonczyc z ta absurdalna budowla i przeznaczyc marnowane na nia
      pieniadze na pozyteczne spolecznie cele. W chwili obecnej miliony zlotych
      wyrzuca sie w bloto i to doslownie. Niech sie wladze miasta w glowe popukaja!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka