Dodaj do ulubionych

To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden

15.06.12, 11:30
Super opowieść - mam tylko jedno małe ale. Kordony milicji przed i na koncertach Ironów nie miały nic wspólnego ze stanem wojennym, tylko po prostu MO robiło wtedy za ochronę takich imprez. Nie było wtedy firm ochroniarskich, a na koncertach było tyle wiary, chyba więcej niż Irlandczyków na Euro ;)
Obserwuj wątek
    • olek_k11 To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden 15.06.12, 18:56
      Byłem wtedy na Ironach w Arenie , koncert z tego co pamiętam był super , chyba promował płytę The Number of the Beast , w każdym razie bestia w bandażach pojawiła się na scenie. Kumpel złapał rzuconą w tłum frotkę przez Bruce`a Dickinsona :)
      • Gość: ulatrop ćśog Re: To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.12, 20:48
        Powerslave promowali.
        • ania_m66 Re: To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden 16.06.12, 03:49
          Gość portalu: ulatrop ćśog napisał(a):

> Powerslave promowali.

dokladnie :)
          tez bylam na tym koncercie btw.
      • Gość: gorcza Re: To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 04:17
        Też tam byłem, a promowali na pewno "Powerslave".
      • Gość: Pablo69 Re: To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 13:41
        Promowali wtedy najnowszy wówczas "Powerslave". Zapis tamtego koncertu można znaleźć na bootlegu "Third Evening in Poland".
      • Gość: fan Re: To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 10:38
        Jeśli bestia w bandażach, to Powerslave...
      • Gość: zbirHH Re: To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.adsl.hansenet.de 17.02.14, 17:23
        Napewno plyta Poweslave
        pozdrawiam
        • Gość: zbirHH Re: To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.adsl.hansenet.de 17.02.14, 17:23
          Sorki, Powerslave
    • Gość: rudi To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 17:37
      Muzycy Iron Maiden nazywali ten film "wedding tapes" i z tego co wiem, nie wyszli tak od razu po występie, ale czynnie uczestniczyli w zabawie.
    • Gość: Daren To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 18:40
      Bawiliśmy się i piliśmy przy jednym stoliku z Iron Maiden. Był sierpień 1984 r. Wróciliśmy ,,paczką" z wakacji z Mielna. Postanowiliśmy dancingiem zakończyć sezon. Wybraliśmy się w trzy pary do Adrii. Trzeba było dać łapówkę , ażeby się dostać do środka. Takie były czasy. Nasz stolik był na dole przedzielony ażurową altanką z sąsiednim stolikiem. Zabawa się rozkręcała alkohol lał się strumieniem ,do sąsiedniego stolika przysiadło się czterech chłopaków w podobnym wieku. długie włosy, wytatuowani, angielskojęzyczni. Kiedy zabawa rozkręciła się na całego, sąsiadów zaprosiliśmy do naszego stolika. Wóda lała się na maxa. Mieliśmy już dobrze w czubie. W pewnym momencie długowłose chłopaki mówią, że idą zagrać na scenę. My w panice odciągaliśmy od tego pomysłu. Przekonywaliśmy , że przyjdzie milicja i nas wszystkich wywalą z Adrii. Chłopaki weszli na scenę, zaczęli grać i nawet nieźle im to wychodziło. No ale w tamtym czasie wydawało się , że każdy angol potrafi grać na gitarze . Po mini repertuarze długowłose chłopaki wrócili do nas i razem balowaliśmy ,aż film nam się urwał. Na drugi dzień czytam w Głosie Wielkopolskim , że w Adrii Iron Maiden bawił się i grał. Przez wiele lat opowiadając tą historię nikt nam nie wierzył że piliśmy i bawiliśmy się przy jednym stoliku z tak sławnym zespołem. Aż do dziś kiedy ukazał się ten artykuł. Ten stolik jest uwieczniony na teledysku !!!
    • zieloneszparagi To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden 17.06.12, 20:55
      Jestem starym fanem Iron Maiden ! Byłem na koncercie w Poznaniu i pamiętam tamtą atmosferę ! Widziałem ten film wcześniej ale nie sądziłem że to prawda ! Brawo za temat !!!
    • Gość: kato To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.159.6.178.static.cdpnetia.pl 06.07.12, 10:58
      Trochę mi to przypomina, jak Sepultura piła piwo z górnikami,
      którzy wpadli po szychcie do Ikara naprzeciw katowickiego Spodka.
      Gloria i Max, kolorowe włosy, ach...
    • Gość: Niemiec To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.ntlworld.ie 27.10.12, 20:40
      Film Behind the Iron courtain dolaczony jest jako bonus do zremasterowanego wydania DVD Iron Maiden Life after Death, wydanego ponownie pare lat temu.
      Polecam;)
    • lenaic Shaggy 1996 06.02.13, 06:49
      Na wiosne 1996 roku w Poznaniu mial wystapic Shaggy.
      Mial,ale w czasie proby przed koncertem zawalila sie czesc sceny w Arenie i wystep odwolano.
      Ktos tam byl lekko ranny ,ale generalnie nic powaznego sie nikomu nie stalo.
      Po tym zdarzeniu artysta spotkal 2 koszykarzy amerykanskich grajacych wtedy w Poznanskim 10,5 Basket Club. Wieczorem poszli razem do Domu Drukarza nazywajacego sie wtedy Studio Jack .. Podobno byla niezla zabawa a Shaggy wystapil live ze swoim Mr Bombastic..
      Czy ktos to pamieta?
    • Gość: zbirHH To na moim weselu w Adrii grał Iron Maiden IP: *.adsl.hansenet.de 17.02.14, 17:31
      To video z Poznania jest tez na oficjalnym wydawnictwie IM 12 Wasted Years z 1987 roku (VHS)
      strasznie sie smialem jak to zobaczylem Maideni na malej scence , bawiace sie pary i straszny lomot perkusji , jesli mozna to nazwac perkusja za ktora siedzial Nicko, hehehee...
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka