Dodaj do ulubionych

Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o...

01.09.12, 17:42
Brawo dla antyfaszystowskiego Poznania! Demonstracja nacjonalistów dość otwarcie nawiązujących do faszyzmu w rocznicę wybuchu wojny wywołanej przez takich ludzi jak oni tylko z przeciwnej strony granicy - to chyba jakiś żart.
Obserwuj wątek
    • l.george.l Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 01.09.12, 17:50
      Nie wydaje się Państwu, że gęby nazioli noszą znamiona upośledzenia umysłowego? Zastanawia mnie także, dlaczego oni zawsze pozbawieni są towarzystwa kobiet. Czyżby jakieś inklinacje homoseksualne, a może problemy z męskością?
      • Gość: ziom Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 18:44
        Nie dość, że wyglądają na przygłupawych łysoli to jeszcze w większości są napakowani, a jak pakują to biorą te odżywki, sterydy i inne świństwa, a to powoduje zanik pisiorka bądź zaburzenia wzwodu. Małe przyrodzenie powoduje śmiech u płci przeciwnej, więc pozostaje im tylko towarzystwo homoseksualne, pełne zrozumienia i ciepłego kakałka...
      • Gość: snowshoe Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: 109.232.25.* 02.09.12, 06:12
        Bo kobiety rodzą dzieci, a nie je zabijają. Tak biologia ukształtowała. Ciążą, poród i wychowanie dziecka zbyt wielki wysiłek, aby go ot tak, pociągnięciem cyngla marnować.
    • viveleroi Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 01.09.12, 18:05
      Abstrahując od standardowej przy takich okazjach obecności naszych polskich wannabe faszystów, po co obchodzić tę rocznicę?
      • kapitan.kirk Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań 01.09.12, 18:09
        A czemu nie?
        Pzdr
        • Gość: junkier Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.189.72.1.e-plan.pl 01.09.12, 18:19
          wrzesień 39 to była totalna katastrofa polskiej armii (z nielicznymi wyjątkami). Okazało się, że jako państwo (dzięki sanacyjnej władzy - Mościcki-Rydz-Beck) nie byliśmy w ogóle zdolni do obrony przed najeźdźcą. Ułani w kalesonach ociekający z koszarów w Grudziądzu oraz urzędnicy uciekający do Rumunii. Zostali chłopi z widłami na posterunkach na drogach... Dlatego nie ma czego "obchodzić". Trzeba się wstydzić!
          • kapitan.kirk Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań 01.09.12, 18:30
            Abstrahując od idiotycznej demagogii w Twojej wypowiedzi; to akurat w 1939 WP sprawdziło się nieoczekiwanie dobrze - wystarczy porównać to z rok późniejszą kompromitacją Francji czy nie mająca odpowiedników w historii świata totalną klęską Armii Czerwonej latem i jesienią 1941; pomimo że w obu tych przypadkach (a zupełnie na odwrót niż w Polsce w 1939) atakowani byli dużo silniejsi od atakujących Niemców, a przy tym dobrze wiedzieli czego się po nich spodziewać.

Nie o tym jednak mowa, ale o sensowności obchodzeni rocznicy 1 września. No cóż, wg mnie byłby problem gdyby to była jedyna obchodzona rocznica historyczna. Jednak największe polskie święta narodowe - 3 maja, 15 sierpnia i 11 listopada - obchodzone są akurat w rocznice zwycięstw lub przynajmniej wydarzeń radosnych, pod tym względem zatem nie różnimy się od innych państw. A przecież m.in. w Rosji obchodzi się rocznicę najazdu niemieckiego, w USA rocznicę nalotu na Pearl Harbor, w Japonii rocznicę zbombardowania Hiroszimy, w Izraelu rocznicę powstania w warszawskim getcie; itd.itp. w dziesiątkach innych krajów... Na tym tle nasz 1 września niczym się chyba specjalnie na minus nie różni...?

Pzdr
            • judicajuste Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań 02.09.12, 09:32
              @ kapitan.kirk - podpisuje sie wszystkim co mam pod twoim wpisem !!! ; szacun i pozdro !!!
              • judicajuste Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań 02.09.12, 09:37
                P.S. Kto wie jakby wszysko skonczylo sie
                • Gość: CCC Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.cable.net-inotel.pl 02.09.12, 16:56
                  A czy w pochodzie narodowców bral udzial p. Piasta ? Pan z mlodzieży wszechpolskiej (świadomie z małej litery) teraz ubrał się w piorka demokraty i nawołuje przy pomocy gimnazjalistów na Pólwiejskiej do likwidacji rch miejskkich instytucji. Nieudacznik wskakiwał już do narodowców, LPR a teraz do pjn.... Żenada jak skrajna prawica chce si na siłę wepchnąć do władzy. Do tego jeszcze nagabują nastolatów do współprcy ! gdzie są ich rodzice ? ...
      • Gość: abc Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.ppp.polbox.pl 01.09.12, 22:01
        viveleroi napisał:
        > po co obchodzić tę rocznicę?

Może po to, żeby oddać hołd żołnierzom, którzy ginęli w kampanii wrześniowej stawiając opór bandziorom którzy wtedy na nas napadli - takim ówczesnym ONRowcom po niemieckiej stronie. Dzięki temu wielu cywilom (abstrahując od polityków) udało się ewakuować.
        Wielu niestety też się nie udało :(
        Tym ludziom należy się cześć.
    • kapitan.kirk Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 01.09.12, 18:09
      1 września 1939 r. nad Poznań nadleciało 100 bombowców Luftwaffe, w nalotach zginęło 194 mieszkańców, kolejnych 44 zmarło w szpitalach - czytał spiker podczas wojewódzkich uroczystości upamiętniających 73. rocznicę wybuchu II wojny światowej.

Ściślej mówiąc, Poznań był czterokrotnie bombardowany przez kolejne eskadry tego samego dywizjonu bombowego II./KG28 z Guetersloh (Westfalia), który liczył sobie tego dnia 35 sprawnych samolotów Heinkel He-111; ponieważ jednak niektóre z nich powtarzały atak kolejno w godzinach 12-18, mogło powstać wrażenie, że w sumie było ich znacznie więcej.
      Pozdrawiam
    • harce skandaliczne że ONR w ogóle odważa się wychodzić.. 01.09.12, 18:14
      ONR przed a nawet w trakcie wojny maczał swoje parszywe łapska w pogromach antyżydowskich, jedyne co ich różniło od nazistów to to że nie dorwali się do władzy. To skandaliczne i niesmaczne że w ogóle mają tego dnia czelność pojawiać się na ulicach.

--
      harce.wordpress.com
    • Gość: miq Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.echostar.pl 01.09.12, 21:10
      Odwoływanie sie do symboliki i ideologii faszystowskiej w Polsce to hańba , natomiast ci młodzi ludzie z ulotkami zapomnieli nadmienic najwyraźniej że ich ruch nawiązuje do Trockiego, Machno, Che i innych koryfeuszy drugiego równie zbrodniczego totalitaryzmu , ulotki na ten temat też by sie przydały bowiem bylismy pod butem tegoż systemu dłuzej i skutki są równie groźne, dlugofalowo nawet gorsze bo pustoszą także ducha ...
      • Gość: gosc Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.12, 13:26
        trocki, machno, che...wymienieni jednym tchem :) Co tam robi machno? Ano wskazuje tylko że ten co napisał tamte brednie ma wiedzę historyczną na poziomie wczesnego gimnazjum.
        Nie wiem też gdzie poznańscy anarchiści nawiązują do che, lub trockizmu...to jakiś belkot
    • kazek100 Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań 01.09.12, 21:22
      Bez jakiejś wielkiej sympatii dla Rozbratu i okolic i bez wnikania w szczegóły, hasła tych nacjonalistów są debilne, a w kontekście tego akurat dnia - debilne do kwadratu.
    • magczarnoruski Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 01.09.12, 21:52
      A najfajniejszy jest "patriota" ze zdjęcia. Ten w koszulce, na której GOTYKIEM napisane jest "White Patriots". Właściwie to co on świętuje?
    • talsen Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 02.09.12, 01:08
      W nawiązaniu do marszu antyfaszystów. Faszyzm,nacjonalizm owszem są złe ,ale homofobia? Nie rozumiem. Ja nie muszę lubić homoseksualistów i lesbijek. Ja im krzywdy nie robię, tylko niech się trzymają ode mnie z daleka. Nie lubię osób odmiennych z wyboru. To jest ich życie i ich sprawa.
    • talsen Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 02.09.12, 01:12
      Dodam jeszcze ,że pomiędzy patriotyzmem a nacjonalizmem ,jest bardzo cienka granica. Sam się czasem zastanawiam,czy jestem jeszcze tylko patriotą ,czy już nacjonalistą.
    • talsen Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 02.09.12, 01:18
      Gdyby jeszcze za tymi spektakularnymi hasłami ONR, poszły czyny w dziedzinie pracy organicznej, umacniania polskiej kultury, polskich tradycji. Niestety przypuszczam,że ta aktywność po demonstracji, uchodzi gdzieś w powietrze. Demonstrować zawsze umieliśmy pięknie np w 1918 r.
    • qwardian Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 02.09.12, 05:19

Cieszy obecność młodej wysportowanej młodzieży, która jest gotowa przejąć pałeczkę pokoleniową od starszych. Narodowe grupy są zdolne zgromadzić setki, ale nikt nie jest w stanie dorównać Ojcu Rydzykowi, bo na skinięcie ręką, potrafi zmobilizować okrągły milion...
      • Gość: Georg Sommer Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.pools.arcor-ip.net 02.09.12, 05:34
        Zapomniales dodac gwardianie,ze takich gawiedzi jak TY... !! :-))
        • Gość: aksum78 wzwod prawej reki IP: *.bb.sky.com 02.09.12, 10:23
          a czy Panowie w tym dniu pozdrawiali sie swoim ulubionym gestem? ONR twierdzi ze to dawne pozdrowienie. ciekaw jestem czy w tym szczegolnym dniu ktorys z tych "patriotow" podniosl prawa reke?
    • mariatg8 i w Poznaniu Adolf Hitler zostawił swoje diabels- 02.09.12, 10:31
      kie nasienie . Idee Adolfa wiecznie żywe .
    • radtok Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań o... 02.09.12, 12:24
      zdjecie nr 23 jest bardzo wymowne - na tle Deutsche Banku :)
    • Gość: ja czyli nie Ty. Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.toya.net.pl 02.09.12, 13:23
      Radziłbym odpocząć od klawiatur lewacy bo swoimi wpisami pokazujecie, że jesteście antypolscy i nic więcej. Pozdrawiam.
    • Gość: latko Wyprane. IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.12, 14:28
      "Żołnierze, urzędnicy i politycy modlili się za poległych pod Pomnikiem Armii "Poznań" - tu oficjalne obchody wybuchu II wojny zaczęły się przed południem."

A co to, polegli to jakieś kaleki etyczne, złoczyńcy, żeby trzeba się było za nich modlić?

Mnie się wydaje, że poległym należy się cześć a nie modły. To pierwsze. Drugie - czy polegli wszyscy byli katolikami?

Polacy mają już "mózgi zryte pod berety".
      • Gość: franio Re: Wyprane. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 14:44
        Widze, zes niewierzacy badz nie do konca sensownie rozumujacy, wiec Ci wytlumacze jako myslacy katolik.
        W naszej wierze, naszym wyznaniu, oddanie czci i pamietanie o czyichs zaslugach mozna wyrazic za pomoca modlitwy - to taki rodzaj podziekowania. Bo jako katolicy wierzymy, ze czlowiek zostal stworzony przez Boga, zatem walczacy i polegli rowniez zostali przez Niego stworzeni. Za to wlasnie dziekujemy. I niezaleznie od tego czy ktos byl czy nie byl katolikiem mam prawo i wlasciwie obowiazek sie za niego pomodlic. Jemu nie zaszkodzi, a my mozemy chociaz w ten sposob wyrazic podziekowanie.

Mozg zryty to musisz miec za to ty latku, bo wlaczenie myslenia najwyrazniej cie przerasta, wiec piszesz co ci slina na jezyk przyniesie w ogole tego nie rozumiejac.
    • pan.nikt Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań 02.09.12, 17:28
      a GóWno znów judzi.

Załość.
      Żałość mojej młodzienczej głupoty, kiedy popiwrałem Michnika.
      Wtedy za mało wiedziałem o Trockim itd
      • pan.nikt Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań 02.09.12, 17:31
        ps Ja wiem szanowne redaktorzyny, że macie kredyty, że musicie z czegoś życ.
        Tylko czy warto znizać się do pozimu Michnika????????
        Ja wiem, cos za cos. Takie jest życie.
        Tak samo mówili dawni Ubecy, Sbecy i innen szuje.
        • Gość: Poznaniak Re: Apel i dwa pochody w obstawie policji. Poznań IP: *.icpnet.pl 03.09.12, 10:52
          A czy kwiaty pod pomnikiem składał znowu te neonazista z wytatułowanym "88" (heil hitler), co w rocznice Poznańskiego Czerwca ? epoznan.pl/news-news-33575-Anarchisci_i_nacjonalisci_protestowali_w_centrum_miasta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka