Dodaj do ulubionych

Termy Maltańskie wprowadzą opłaty za parking?

02.10.12, 19:09
Widać twórczy wkład znanego byłego wiceprezydenta Hinca, od niedawna w radzie nadzorczej Term. Na pewno liczy na nagrodę , jak nasi dzielni obecni wiceprezydenci. A może wprowadzić strefę parkowania na Smochowicach ( tam mieszka p. Hins ) czy Morasku ( prezydent ) lub Strzeszynie ( p. Kayser)?
Obserwuj wątek
    • Gość: ach Re: Termy Maltańskie wprowadzą opłaty za parking? IP: *.icpnet.pl 02.10.12, 19:48
      tak, tak... czerwona strefa powinna być w godz. 7-23. A klienci niech płacą - a co tam... skoro stać ich na termy to te parę złotych na parking też będą mieli. W końcu darmowa godzina to tak do d* bo się w niej nikt korzystający z term nie wyrobi, a tak kaska będzie na ratę leasingową za osobowy dostawczak towaru :P
    • rafalzespychowa Park & Ride 02.10.12, 20:37
      A była okazja na ładny parking buforowy na przyjeżdżających ze strony Antoninka - no ale lepiej aby garstka odważnych dołączała się do "parkingu" na wysokości pętli na Miłostowie.

W końcu lepiej mieć parking buforowy przy Warcie - przecież to jest optymalne miejsce w mieście na postój.
    • drogowypies Grobelny do chaty miał ciężko skręcic, to... 02.10.12, 20:42
      zrobił se ograniczenie do 40km/godz na prostawej drodze, spryciula jeden.
    • Gość: Art Re: Termy Maltańskie wprowadzą opłaty za parking? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.12, 21:02
      Kolejny poroniony pomysł!!!
      Komu przeszkadzają samochody zaparkowane przez ludzi nie korzystających z Term? Parking jest przecież bez problemu dostępny i klienci zawsze mogą z niego korzystać, nie ma sytuacji, że miejsca są blokowane i nie ma gdzie parkować. Jak zostaną wprowadzone opłaty to tradycyjnie, jak to u nas, zacznie się parkowanie wszędzie gdzie możliwe: na chodnikach, ulicy, trawnikach, w szerz, poprzek i każdy inny możliwy sposób byleby nie płacić. Straż Miejska oczywiście sobie z tym nie będzie potrafiła poradzić i kolejne miejsce będzie porozjeżdżane, nieestetyczne i zniszczone.
      Z kolei opaty dla klientów Term w jakiejkolwiek formie, a tym bardziej dla tych co korzystają dłużej - patrz dają Termom więcej zarobić - to pomysł już nie nielogiczny, ale idiotyczny. Za to, że jestem lepszym klientem dla Term, a takim chyba jestem korzystając dłużej z ich usług i zostawiając tam więcej kasy, dostanę w bonusie opłatę za parking!
      Gratuluję pomysłu! Czy ktoś z zarządu Term odwiedza jakieś podobne obiekty gdzieś w Europie? Tatralandia, Tropical Islands, Termy w Białce, AquaPark we Wrocławiu, itd. Nigdzie w tych i wielu innych miejscach klienci za parking nie płacą! Usługi, za które płacą są wewnątrz obiektu, a nie na zewnątrz. Parking, to jest dodatek mający zachęcić do przyjazdu, u nas ma być jak zwykle odwrotnie.
      Szkoda słów...
      • Gość: stać mnie na znak protestu, nie będę tam parkować IP: *.icpnet.pl 03.10.12, 00:31
        Tak, jak po wprowadzeniu opłat w Kinepolis przestałem tam jeździć, tak po wprowadzeniu opłat za parking na termach ograniczę z nich korzystanie. I nie dlatego, że mnie nie stać, bo stać, ale dlatego, że nic tak nie wkurza, jak płacenie za parkowanie. Tam, gdzie jestem zmuszony płacić, staram się ograniczać wizyty.
        • lukask73 Re: na znak protestu, nie będę tam parkować 03.10.12, 15:41
          > nic tak nie wkurza, jak płacenie za parkowanie.

Jeśli parking jest Term, i tak płaciłbyś za niego, w cenie biletu. Jaka różnica, czy będzie to osobna pozycja na rachunku, czy będzie wliczone w cenę? Parkowanie "darmowe" na dodatek jest krzywdzące dla osób, które przyjadą sobie rowerkiem albo przyjdą pieszo.
    • mp.1976 Termy Maltańskie wprowadzą opłaty za parking? 02.10.12, 22:49
      i się skończy ruch na termach, ale będą mieli szlabany :) Jeszcze jakiś dzindzior z "ochrony" do pilnowania szlabanów i będzie super ... to ja na termy leję :) Pojadę sobie np. do Polkowic, a zresztą takich term jest więcej, po co w weekend w zapyziałym płatnym i smutnym poznaniu siedzieć, wycieczka za miasto ciekawsza :)
      • Gość: Gość Re: Termy Maltańskie wprowadzą opłaty za parking? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.12, 08:40
        Za chwilę będą termy w Tarnowie Podgórnym , pewnie z darmowym parkingiem , tam myslą normalnie. Po porostu będzie trzeba zmienić basen
        • Gość: xxx Re: Termy Maltańskie wprowadzą opłaty za parking? IP: 217.153.50.* 03.10.12, 08:45
          ech..chytry dwa razy traci...
    • lukask73 Strefa Morasko 03.10.12, 13:05
      > A może wprowadzić strefę parkowania na Morasku ( prezydent )

Tam chyba nawet wjazd jest płatny. Google'owi nie udało się dojechać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka