Dodaj do ulubionych

z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy?

05.10.12, 09:25
sytuacja ta ma miejscew w Swarzędzu pod Poznaniem. Miałem okazje niedawno być w tym miasteczku. W pewnej chwili cchiałem sie zorientować na jakiej jestem ulicy bo myslałem że zabłądziłem. Patrzę a na tabliczce widnieje napis ulica Bronisława Geremka!
Z jakiej racji ten polonofob staje się patronem polskich ulic? On wyraźnie powiedział kiedyś w wywiadzie dla zagranicznej gazety ze on nienawidzi Polaków!
www.rodaknet.com/rp_art_3275_czytelnia_lysiak_tasmy_geremka.htm
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 09:33
      Skoro pełno jest ulic, szkół i pomników tego polonofoba Jana Pawła II to dlaczego nie może być ulica im. polonofoba Geremka?
      • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 10:09
        Łysiak to ktoś w rodzaju Mikkego, zabawna postać, któej niestety poprzewracało się w głowie. Zawsze był szowinistą, rasistą i mitomanem - wiele lat temu chodziłam na jego wykłady - to byłą mieszanina bardzo ciekawych rzeczy i kompletnych bredni, świetnie podana.
        Nie przywiązuj zbyt wielkiej wagi do tego, co pisze Łysiak, Oszołku, bo on się uważa za Stwórcę - moze stwarzać fakty.
        • mg2005 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 14:09
          > kompletnych
          > bredni, świetnie podana.

Twoje brednie są kiepsko podane... Łysiak tylko opisuje "taśmę Ach-Geremka" . Jeśli fałszywa , to dlaczego nie została zdementowana...

--
          Shallow
          www.youtube.com/watch?v=ieZyCZYytng&feature=related
          • obraza.uczuc.religijnych Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 14:48
            Ja też opisuję ostatnią rozmowę braci Kaczyńskich jako tę w kórej Jarosław kazał bratu pójść do kokpitu tupoleja i rozkazać pilotom lądować we mgle i zastanawiam się dlaczego nie zostało to zdementowane skoro jest to falszywka?
            • mg2005 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 06.10.12, 08:48
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Ja też opisuję ostatnią rozmowę braci Kaczyńskich jako tę w kórej Jarosław kaza
              > ł bratu pójść do kokpitu tupoleja i rozkazać pilotom lądować we mgle

Masz taśmę z nagraniem ?
              • obraza.uczuc.religijnych Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 08.10.12, 15:07
                Skoro ty masz taśmę z nagraniem rozmowy Krall z Geremkiem...
                • mg2005 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 08.10.12, 19:39
                  Zupełnie nie pamiętamy jeszcze jednego nagrania - "taśm Krall" /casus Geremek/. Przypomnę więc tę swobodną rozmowę między Bronisławem Geremkiem a Hanną Krall o gojach i o "naszych" /Żydach/, w czerwcu 1981 roku. "Polityka" opublikowała fragmenty rozmowy jako wywiad /bez antypolskiego "żydłaczenia", godnego wręcz polakobójcy/, lecz zachowały się taśmy, /lub odpisy z taśm/ i "Dziennik Poznański" opublikował /7- I -1997/ za eksluzywnym wydrukiem w "Polskich Sprawach" , całe wycięte przez "Politykę" paskudztwo antygojowskie. Jest ono wstrętne, budzi szok. Czy to autentyk ? Tego nie wiem, a winniśmy to wiedzieć. Rzecz jest ważna w aspekcie bieżącym, gdyż B. Geremek ostatnio nużał Polskę w gnoju za granicą, ku uciesze jej wrogów
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 08:47
                    A gdzie można odsłuchać te taśmy?
                    • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 13:15
                      Wygoogluj sobie.

Juz za to powinien miec w kazdym polskim miescie pomniki:
                      ,,Bronisław Geremek: No, to co pewnego razu powiedzieli Żydzi, którzy razem z Gingenblumem ukrywani byli w bunkrze przy ulicy Wolskiej przez ogrodnika Marczaka i jego rodzinę? Pamięta pani, panno Hanko?
                      Hanna Krall: Tak. Pamiętam. Mówili: Nienawidzimy Polaków, bo im jest lepiej niż nam.
                      Bronisław Geremek: No, to teraz nie będzie się pani zastanawiać, że cały ruch społeczny, który tworzymy oraz ożywimy go najróżnorodniejszymi nurtami politycznymi, ma na celu doprowadzić do takich zmian w strukturze państwowo-gospodarczej Polski, aby Żydom w Polsce żyło się zawsze lepiej jak Polakom."

• tanebo Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 13:21
                        Ciekawe że taki katolik nie wstydzi się wykorzystywać materiałów SB Tekst linka
                        • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 13:32
                          Jaki katolik?
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 13:53
                        A skąd wiesz że to powiedział? Bo ja tu ciągle czytam o jakichś taśmach a nigdzie nie można ich odsłuchać.
                        • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 14:31

> A skąd wiesz że to powiedział? Bo ja tu ciągle czytam o jakichś taśmach a nigdz
                          > ie nie można ich odsłuchać.

Bydło nienawidzi to i pomawia .
                      • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 14:25
                        lepian4 napisał:

> Wygoogluj sobie.
                        >
                        > Juz za to powinien miec w kazdym polskim miescie pomniki:
                        > ,,Bronisław Geremek: No, to co pewnego razu powiedzieli Żydzi, którzy razem z G
                        > ingenblumem ukrywani byli w bunkrze przy ulicy Wolskiej przez ogrodnika Marczak
                        > a i jego rodzinę? Pamięta pani, panno Hanko?
                        > Hanna Krall: Tak. Pamiętam. Mówili: Nienawidzimy Polaków, bo im jest lepiej niż
                        > nam.
                        > Bronisław Geremek: No, to teraz nie będzie się pani zastanawiać, że cały ruch s
                        > połeczny, który tworzymy oraz ożywimy go najróżnorodniejszymi nurtami polityczn
                        > ymi, ma na celu doprowadzić do takich zmian w strukturze państwowo-gospodarczej
                        > Polski, aby Żydom w Polsce żyło się zawsze lepiej jak Polakom."

To typowe dla katolickiego bydła ;pomówienie .

Od razu przypomina mi się manipulacja w tekście jakiej dopuszczają się np wrogowie SJ bezczelnie cytują teksty z ich publikacji wmawiając jeleniom ze to ich własne opinie ale tak je okrajać żeby tylko w parszywy sposób ich ośmieszyć . Np kiedyś udowodniłem to twojemu duchowemu bratu enrque111.

forum.gazeta.pl/forum/w,721,128793710,135432699,Re_Co_myslicie_o_Jehowych_.html
                        Tak jest i teraz !!zakłamane prawacko nazistowskie bydło powieli każdą zgniliznę żeby siebie uwiarygodnić .
                    • Gość: kappa Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.interwan.pl 09.10.12, 13:29

> A gdzie można odsłuchać te taśmy?

Nigdzie. To najlepszy dowód, że są autentyczne.
        • karbat Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 23:36
          angelfree napisała:
          > Łysiak to ktoś w rodzaju Mikkego, zabawna postać, któej niestety poprzewracało
          > się w głowie. Zawsze był szowinistą, rasistą i mitomanem - wiele lat temu chodz
          > iłam na jego wykłady - to byłą mieszanina bardzo ciekawych rzeczy i kompletnych
          > bredni, świetnie podana.
          > Nie przywiązuj zbyt wielkiej wagi do tego, co pisze Łysiak, Oszołku, bo on się
          > uważa za Stwórcę - moze stwarzać fakty.

:o , mimo , ze nie chodzilem na jego wyklady , lepiej bym tego nie skomentowal .
          facet kreuje wlasna rzeczywistosc , niektorzy uwazaja ja za sluszna i zbawienna .

ja bym go okreslil - talent tez kreowany , zmarnowany. takie /samo zycie .
          jego problem .
      • 8ar8ara Polonofob Jan Pawel 2 05.10.12, 17:53

> Skoro pełno jest ulic, szkół i pomników tego polonofoba Jana Pawła II to dlacze
        > go nie może być ulica im. polonofoba Geremka?

Jan Pawel 2 byl polonofobem?
        • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 05.10.12, 20:01
          8ar8ara napisała:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
          >
          > > Skoro pełno jest ulic, szkół i pomników tego polonofoba Jana Pawła II to
          > dlacze
          > > go nie może być ulica im. polonofoba Geremka?
          >
          > Jan Pawel 2 byl polonofobem?

Był głową obcego państwa znanego z niejednokrotnych wrogich działań przeciwko Polakom .Np nigdy nie przeprosił za swoich poprzedników którzy zmuszali Polaków do posłuszeństwa carowi Rosji. Nigdy nie przeprosił np za piusa XII który nigdy nie skrytykował adolfa hitlera za napad na Polskę, Wręcz tę kreaturę kreował na świętego
          • lepian4 Re: Polonofob Jan Pawel 2 06.10.12, 10:17
            Rzad Izraela tez nie skrytykowal zydokomunistycznych zbrodni na narodzie Polskim i jakos ci to nie przeszkadza.
            • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 13:51
              lepian4 napisał:

> Rzad Izraela tez nie skrytykowal zydokomunistycznych zbrodni na narodzie Polski
              > m i jakos ci to nie przeszkadza.

Ty lepik z powodu picia tych wina z kartonu, całkiem już nie kontrolujesz tych swoich wytrysków !! Czy państwo Izrael ma przepraszać za każdego zbrodniarza który urodził się w żydowskiej rodzinie ??
              • lepian4 Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 14:18
                Skoro wszyscy Polacy tak powinni zdaniem Zydow postepowac, to dlaczego Zydzi mieliby byc wylaczeni z tego zaszczytu odpowiedzialnosci zbiorowej? To jest, kochany rabi, uniwersalna mysl. Nie ma sensu zawezac jej tylko do gojow
                • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 14:28
                  lepian4 napisał:

> Skoro wszyscy Polacy tak powinni zdaniem Zydow postepowac, to dlaczego Zydzi m
                  > ieliby byc wylaczeni z tego zaszczytu odpowiedzialnosci zbiorowej? To jest, ko
                  > chany rabi, uniwersalna mysl. Nie ma sensu zawezac jej tylko do gojow

Powtarzam poducz się historii i zrozum zasady wychowania żydów .
                  • lepian4 Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 14:33
                    Zasady wychowywania zydow opieraja sie na Dekalogu. Czego ty mnie rabi jeszcze checsz nauczyc?
                    • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 14:40
                      lepian4 napisał:

> Zasady wychowywania zydow opieraja sie na Dekalogu.

Wyobraź sobie ze znowu udowodniłeś ze jesteś nieukiem który potrafi tylko pluć, dekalog to 10 z ponad 600 nakazów Mojżesza, pora się poduczyć na kogo plujesz niemoto .

Czego ty mnie rabi jeszcze
                      > checsz nauczyc?

Wyobraź sobie debilu ze jestem z wychowania katolikiem a z wyboru ateista nie jesteś rabinem, no i wyobraź sobie durniu ze i tak twojej nienawiści nawet ten werset nie zmieni

Ktokolwiek zabije człowieka, będzie ukarany śmiercią. (18) Ktokolwiek zabije zwierzę, będzie obowiązany do zwrotu: zwierzę za zwierzę. (19) Ktokolwiek skaleczy bliźniego, będzie ukarany w taki sposób, w jaki zawinił. (20) Złamanie za złamanie, oko za oko, ząb za ząb. W jaki sposób ktoś okaleczył bliźniego, w taki sposób będzie okaleczony. (21) Kto zabije zwierzę, będzie obowiązany do zwrotu. Kto zabije człowieka, będzie ukarany śmiercią. (22) Jednakowo będziecie sądzić i przybyszów, i tubylców, bo Ja jestem Pan, Bóg wasz!
                    • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 14:40
                      lepian4 napisał:

> Zasady wychowywania zydow opieraja sie na Dekalogu.

Wyobraź sobie ze znowu udowodniłeś ze jesteś nieukiem który potrafi tylko pluć, dekalog to 10 z ponad 600 nakazów Mojżesza, pora się poduczyć na kogo plujesz niemoto .

Czego ty mnie rabi jeszcze
                      > checsz nauczyc?

Wyobraź sobie debilu ze jestem z wychowania katolikiem a z wyboru ateistą nie jestem rabinem, no i wyobraź sobie durniu ze i tak twojej nienawiści nawet ten werset nie zmieni

Ktokolwiek zabije człowieka, będzie ukarany śmiercią. (18) Ktokolwiek zabije zwierzę, będzie obowiązany do zwrotu: zwierzę za zwierzę. (19) Ktokolwiek skaleczy bliźniego, będzie ukarany w taki sposób, w jaki zawinił. (20) Złamanie za złamanie, oko za oko, ząb za ząb. W jaki sposób ktoś okaleczył bliźniego, w taki sposób będzie okaleczony. (21) Kto zabije zwierzę, będzie obowiązany do zwrotu. Kto zabije człowieka, będzie ukarany śmiercią. (22) Jednakowo będziecie sądzić i przybyszów, i tubylców, bo Ja jestem Pan, Bóg wasz!
                      • lepian4 Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 14:52
                        Rabi, masz w zupelnosci racje. Te 10 przykazan jest dla ludzi, pozostale 590 wyjasnia, jak nalezy gnebic goji. Nie chcialem glosci tutaj tak drastycznych wizji, ale skoro ty to czynisz, o antysemityzmie nie ma mowy!
                        • tanebo Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 14:55
                          Podaj przykład takiego przykazania.
                          • lepian4 Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 15:24
                            Sluze uprzejmie:
                            "Baba Kamma 37b.
                            "Jeżeli wół Izraelity ubodzie woła Kananeńczyka nie ma żadnej odpowiedzialności; ale jeżeli wół Kananeńczyka ubodzie woła Izraelity, zapłata ma być w pełni."

Jest w porządku oszukać Gojów:
                            Sanhedrynu 57a.

Sanhedrynu 57a.
                            Kiedy Żyd zamorduje goja ("Cuthean"), nie będzie żadnej kary śmierci. Jak Żyd okradnie od goja, może sobie zatrzymać.

Baba Kamma 37b.
                            Goje są poza ochroną prawa i Bóg "wystawił ich pieniądze Izraelowi".

Abodah Zarah 22a 22b.
                            Goje wolą seks z krowami.

Sanhedrynu 106a. mówi:
                            Matka Jezusów była prostytutką: "Ona, która była potomkinią książąt i gubernatorów, uprawiała nierząd ze stolarzami".

Chcesz jeszcze?
                            • tanebo Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 16:20
                              Zawsze wiedziałem że jesteś idiotą ale nie wiedziałem że ten stan się pogłębia. Piętnujesz współczesnych żydów za prawo sprzed wielu wieków? A co oni mają z tym wspólnego? Skoro tak to potęp też polaków za wybijanie zębów za nie przestrzeganie postu.
                              • lepian4 Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 16:30
                                Najwyrazniej nie rozumiesz, tego, co czytasz. Wyluzuj sie chlopie i ciesz sie, ze nie wkleilem wszystkich "przykazan" w kwestii postepowania z gojami.
                                • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 17:56
                                  .lepian4 napisał:

> Najwyrazniej nie rozumiesz, tego, co czytasz. Wyluzuj sie chlopie i ciesz sie,
                                  > ze nie wkleilem wszystkich "przykazan" w kwestii postepowania z gojami.

Wklej mnie to ucieszy !!pokaże tylko twój prymitywizm. Wieczorkiem ja ci wkleję kilka postanowień soborowych jak szmaciliście od wieków Żydów bo wam boga zabili .
                                  • lepian4 Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 18:37
                                    Skarbie, te wasze przykazania juz istnialy, nim sobory powstaly. Ba, wtedy nawet chrzescjan nie bylo. Zastanow sie pajaczku na przyszlosc, nim palniesz kolejna gafe. Osmieszasz siebie i te najcenniejsza kulture swiata!
                                    • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 18:52
                                      lepian4 napisał:

> Skarbie,

Nie jestem twoim facetem , nie marz sobie .

>te wasze przykazania

Te wasze czyli czyje nieuku ??

> juz istnialy, nim sobory powstaly.

Fakt tora ma około 3 tys lat .

>Ba, wtedy nawet chrzescjan nie bylo.

Pewno chrześcijanie żyli od I do IV wieku potem ich katolicy wybili .

>Zastanow sie pajaczku na przyszlosc, nim palniesz kolejna gafe.

No właśnie pajacu walisz te gafy jak jakiś ułom .

>Osmieszasz siebie i te najcenniejsza kulture swiata!

Ja siebie ?? to nie ja cytuje jakieś debilne cytaty niewiadomego pochodzenia lepiku :))
                                      • lepian4 Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 18:58
                                        Pajaczku, pierwsi chrzescjanie, obrzezani wedlug obrzadku mojzeszowego, wymarli smiercia naturalna. Przestan klamac.
                                        • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 19:05
                                          lepian4 napisał:

> Pajaczku, pierwsi chrzescjanie, obrzezani wedlug obrzadku mojzeszowego, wymarli
                                          > smiercia naturalna. Przestan klamac.

Chcesz mi katolicki nieuku udowodnić ze np Piotr i Paweł dożyli swoich lat w ciszy i starości otoczeni wnukami i nikt ich ich współbraci np nie mordował na arenach Rzymu ?? To by sie zgadało z tym o czym mówią protestanci , Twierdzą oni ze np Piotr nie był nigdy w Rzymie :))
                              • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 17:53
                                tanebo napisał:

> Zawsze wiedziałem że jesteś idiotą ale nie wiedziałem że ten stan się pogłębia.

Matoł do potęgi ....

> Piętnujesz współczesnych żydów za prawo sprzed wielu wieków?

Nie mamy dowodów ze to Żydzi napisali , mordercy w sutannach szukali różnych uzasadnień dla swoich zbrodni , pomijając już to ze nawet jeżeli to dzieło Zydów to pewno był to jakiś odłam pod wodzą jakiegoś rabina na wzór natanka czy rydzyka czyli parszywa ekstrema .

> co oni mają z tym wspólnego?

Nie pytaj on leków nie bierze od dawna !!
                            • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 17:48
                              lepian4 napisał:

> Chcesz jeszcze?

Ja chcę . Chce zobaczyć jaki to werset Tory czyli prawa nieuku debilny ?? Nie interesują mnie wasze fałszywki ze średniowiecza które miałaby na celu uzasadnienie waszych zbrodni na Żydach !!
                        • kolter-xl Re: Polonofob Jan Pawel 2 09.10.12, 17:39

lepian4 napisał:

> Rabi, masz w zupelnosci racje. Te 10 przykazan jest dla ludzi, pozostale 590 wy
                          > jasnia, jak nalezy gnebic goji.

Lepik , nadal robisz z siebie debila :)))

> Nie chcialem glosci tutaj tak drastycznych wizji, ale skoro ty to czynisz, o antysemityzmie nie ma mowy!

Jest to wizja tego rodzaju jak ta która na biednego Grynszpana zrzuciła odpowiedzialność za II wojnę, jest tak samo debilna :)))) Informuję ciebie nieuku parafialny ze te prawa były tylko dla Żydów!!
    • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 10:24
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> sytuacja ta ma miejscew w Swarzędzu pod Poznaniem. Miałem okazje niedawno być w
      > tym miasteczku. W pewnej chwili cchiałem sie zorientować na jakiej jestem uli
      > cy bo myslałem że zabłądziłem. Patrzę a na tabliczce widnieje napis ulica Bron
      > isława Geremka!
      > Z jakiej racji ten polonofob staje się patronem polskich ulic? On wyraźnie powi
      > edział kiedyś w wywiadzie dla zagranicznej gazety ze on nienawidzi Polaków!

Kłamiesz wszawa gnido
      • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 11:47
        udowodnij! prawda w oczy kole? aj waj! uderzyłem w twojego idola.. oj biedny kotlet ze złości sie zaraz przysmaży..
        • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 11:50
          Jaka prawda? Że Łysiak to rasista, mitoman i antysemita?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 11:53
            prawdę jest że Geremek nienawidził Polaków
            • obraza.uczuc.religijnych Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 12:02
              Czyli identycznie jak Jan Paweł II.
            • yoma Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 12:06
              Udowodnij.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 12:42
                przeczytaj podany przez mnie link
                • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 12:55
                  Czytałyśmy. To, że Waldemar Łysiak coś powiedział, to znaczy, że Waldemar Łysiak coś powiedział i nic poza tym. Ani to prawdziwe, ani mądre.
                  Łysiak ma mega kompleksy, jest mitomanem i małym człowieczkiem, który nienawidzi wszystkich, którzy naprawdę coś znaczą.
                  • mg2005 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 14:15
                    angelfree napisała:

> Czytałyśmy. To, że Waldemar Łysiak coś powiedział

Jak oszołomka zafiksowałaś się na Łysiaka... Tu chodzi o rozmowę wydrukowaną w "Dzienniku Poznańskim"...
            • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 18:04

> prawdę jest że Geremek nienawidził Polaków

Miałeś to udowodnić prymitywny katolicki łgarzu !! No dawaj dowody zakłamana katolicka maszynko do powielania kłamstw rydzyka
        • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 18:00

> udowodnij! prawda w oczy kole? aj waj! uderzyłem w twojego idola.. oj biedny ko
          > tlet ze złości sie zaraz przysmaży..

Bydlaku nie przeszkadza ci to ze obrońca pedofilii a zarazem wróg Polski nr wojtyła ma tu tyle ulic a do tego jak zwykle zakłamany katolicki śmieciu nie potrafisz swoich kłamstw udowodnić na temat Geremka
          • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 08.10.12, 12:33
            teraz to ty udowodnij ze papież krył pedofili . Łżesz jak bura suka Ludwika Dorna
            • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 13:52
              lepian4 napisał:

> Rzad Izraela tez nie skrytykowal zydokomunistycznych zbrodni na narodzie Polski
              > m i jakos ci to nie przeszkadza.

Napisz debilu o którego ci chodzi bo robił to każdy od wieków !!
              • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 14:01
                Zacznijmy moze od Salomona Morela.
                • k_a_p_p_a Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 14:05
                  lepian4 napisał:

> Zacznijmy moze od Salomona Morela.

Zacznij od Jezusa
                • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 14:08
                  lepian4 napisał:

> Zacznijmy moze od Salomona Morela.

To on jest teraz winny za holocaust ?? Zacznij od tych co mordowali żydów w czasie wojny a może choć trochę do tego pustego nocnika dotrze dlaczego niektórzy z nich byli podobni do was nazistów .
    • Gość: smok Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.centertel.pl 05.10.12, 12:05
      oszołomku przecież ty obcych jeżyków nie znasz, obcych gazet nie czytasz, pojęcia nie masz wyraźnie o czym piszesz do tego ani cytatu nie podajesz z Geremka, a szkalujesz imię wybitnego Polaka. Co Ty oszolomku zrobiłeś dla Polski i która zagraniczna gazet zaproponowała tobie wywiad? Bronisław Gieremek to Kawaler Orderu Orła Białego- najstarsze i najwyższe odznaczenie państwowe Rzeczypospolitej Polskiej, nadawane za znamienite zasługi cywilne i wojskowe dla pożytku Rzeczypospolitej Polskiej. Nadawany jest najwybitniejszym Polakom oraz najwyższym rangą przedstawicielom państw obcych. Był członkiem Kapituły Orderu Orła Białego do 2007. otrzymał też wiele innych odznaczeń i nagród także zagranicznych. Przypomnę ci również, że pogrzeb Bronisława Geremka cztery lata temu miał charakter państwowy. Msza święta żałobna odbyła się w katedrze św. Jana w Warszawie, a celebrowali ja arcybiskup Kazimierz Nycz i arcybiskup Tadeusz Gocłowski Podczas uroczystości pogrzebowej przemawiał miedzy innym Lech Kaczyński. Geremek został pochowany w Alei Zasłużonych na cmentarzu Wojskowym na Powązkach. Polak, Chrześcijan, któremu hold i cześć oddał Lech Kaczyński. Media chrześcijańskie tego faktu nie odnotowały, czy wtedy miałeś problemy ze zdrowiem większe niż zwykle ?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 12:43
        Gejremek wybitny? buchachachacha.. koń by się usmiał!
        • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 12:53
          To dlaczego Lech Kaczyński oddawał mu honory pogrzebie?

I co tam robiło tych dwóch biskupów?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 12:56
            a jacy to byli biskupi? Życiński i Gocłowski? a może i Pieronek? a L.K był tam przez grzeczność
            • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 13:10
              Msza święta żałobna odbyła się w katedrze św. Jana w Warszawie, a celebrowali ja arcybiskup Kazimierz Nycz i arcybiskup Tadeusz Gocłowski Podczas uroczystości pogrzebowej przemawiał miedzy innym Lech Kaczyński.

Lech Kaczyński byl tam przez grzeczność? I przez grzeczność przemawiał? Na pogrzebie kogoś, kto "nienawidził Polaków"?

A tych biskupów nie namaścił papież (czy jak tam się to odbywa)? To nie są prawdziwi biskupi?
            • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 18:18

> a jacy to byli biskupi? Życiński i Gocłowski? a może i Pieronek? a L.K był tam
              > przez grzeczność

Nie musisz udowadniać ze nie rozumiesz tego co do ciebie piszą:))
          • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 18:15
            angelfree napisała:

> To dlaczego Lech Kaczyński oddawał mu honory pogrzebie?
            >
            > I co tam robiło tych dwóch biskupów?

Typowy spisek dwóch watykańskich wrogów Polski w sukienkach i ich sługus chowali kolejnego wroga Polski :))
        • Gość: smok Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.centertel.pl 05.10.12, 13:22
          oszołomku gdyby nie był wybitny to pochowano by go w Alei Zasłużonych na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach ? czy przebieg pogrzebu miałby charakter państwowy, a przez całą uroczystość trumna byłaby przykryta biało-czerwoną flagą? Czy Twój Prezydent Kaczyński wypowiedziałby nad jego trumną te słowa "Przyszło nam żegnać wielkiego człowieka, intelektualistę i uczonego, ale przede wszystkim wielkiego polityka, jednego z głównych twórców naszej drogi do wolności - mówił prezydent Kaczyński"Prezydent dodał, że kiedy rozwijał się ruch "Solidarności", "Bóg sprawił, że do Gdańska przyjechała grupa intelektualistów związanych z opozycją" wraz z Geremkiem.- Nie byłoby Porozumień Sierpniowych bez grupy intelektualistów z Warszawy, tzw. ekspertów, na których czele stał Bronisław Geremek - mówił prezydent. - Dziś dla nas wszystkich to część historii - dodał.
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,5476178,Lech_Kaczynski_o_prof__Geremku__Budzil_respekt.html
          Tak Bronisław Giermek Kawaler Orderu Białego był wybitnym Polakiem w przeciwieństwie do ciebie, ignoranta, aroganta, który w swym życiu nie dokonał niczego, za to opluwa innych bo za głupi by zdać sobie sprawę jak bardzo się kompromituje.
          • misiu-1 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 14:12
            Gość portalu: smok napisał(a):

> oszołomku gdyby nie był wybitny to pochowano by go w Alei Zasłużonych na Cmentarzu
            > Wojskowym na Powązkach?

LOL
            Czy gdyby Marceli Nowotko nie był wybitny, to pochowano by go w Alei Zasłużonych? W tej samej alei, co Geremek, leży wielu innych komuchów. Zasłużonych, a jakże. Dla Sowieckiego Sojuza.

> czy przebieg pogrzebu miałby charakter państwowy, a przez całą uroczystość trumna byłaby
            > przykryta biało-czerwoną flagą?

Owszem, miałby. Tak, jak charakter państwowy miały pogrzeby wielu komunistycznych aparatczyków.

> Tak Bronisław Giermek Kawaler Orderu Białego był wybitnym Polakiem w przeciwieństwie do
            > ciebie, ignoranta, aroganta, który w swym życiu nie dokonał niczego, za to opluwa innych bo
            > za głupi by zdać sobie sprawę jak bardzo się kompromituje

Czy był wybitny? Zerknijmy do słownika:
            wybitny
            1. «wybijający się ponad przeciętność»

W tym znaczeniu niewątpliwie był wybitny. Podobnie zresztą, jak wybitny niemiecki przywódca socjalistyczny, Adolf Hitler.
            Nie był natomiast Polakiem. I nie tylko, a nawet nie przede wszystkim dlatego, że był Żydem, ale dlatego, że Polskę z jej racją stanu miał w nosie. To, że pogrzeb miał państwowy wynika tylko z tego, że Polskę okupuje stalinowska banda komuchów - jego starych przyjaciół. I to za zasługi dla nich, a nie dla Polski, pochowali go tam, gdzie pochowali.
            • Gość: smok Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.centertel.pl 05.10.12, 14:33
              a ty zerknij kiedy się komunizm w Polsce skończył:)
              Tak wybitny to taki, wybił który się ponad przeciętność, a teraz sprawdź słowo przeciętność słowniku i wszystko stanie się zrozumiałe. Ktoś z takimi zasługami, uznany na arenie międzynarodowej nie tylko w Europie, nagradzany, tytułowany i wyróżniany nie jest zwykłym kowalskim, typowy zjadaczem schabowego, nie jest też pospolitym polaczkiem, który sam nie wiele wie, nie wiele umie, niewiele znaczy, za to opluwa wszytko i wszystkich, których dokonań nawet nie jest świadom. Misiek nie stosuj Prawo Godwina bo to argumentum ad hominem:)
              • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 14:53
                W calej Europie geremek jest zupelnie nieznana osobistoscia. Jest rozpoznawany jedynie w niewielkich kregach szeroko pojetej socjaldemokracji i Zielonych.
                Geremek potrafil pienie opisywac antyklerykalizm i tylko tym zablysnal na scenie europejskiej.
                • Gość: smok Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.centertel.pl 05.10.12, 18:58
                  patrz a dwóch biskupów go chowało? wielki to ukłon z ich strony, przecież nie musieli. Tym, że był jeden z głównych twórców Sierpnia'80 też pewnie nie zasłyną, zresztą czym tam mógł taki Giermek zasłynąć, Kawaler Orła Białego phi, wielkie mi mecyje od 1705 roku było ich wielu, że jako naukowiec pracował w Instytucie Historii Polskiej Akademii Nauk w Warszawie, a potem wykładał przez 5 lat na Sorbonie w Paryżu i był kierownikiem tamtejszego Centrum Kultury Polskie - no faktycznie, tyle to każdy tutejszy forumowicz by mógł osiągnąć gdyby mu się tylko chciałoj. A ze Uhonorowany został 23 tytułami doktora honoris causa m.in. przez Uniwersytet Boloński, Uniwersytet w Utrechcie, paryską Sorbonę, Columbia University w Nowym Jorku, Uniwersytet Jagielloński i Europejski Uniwersytet Viadrina we Frankfurcie nad Odrą. W 1992 został mianowany profesorem wizytującym w Collège de France. Był członkiem Academia Europea, Pen Clubu, Société Européenne de Culture, Collegium Invisibile oraz licznych towarzystw i stowarzyszeń - no i co wielkiego, kto go tam pamięta? Był dyrektorem Centrum (Ośrodka) Kultury Polskiej w Paryżu, no ale z kim on tam się mógł spotykać? No wielkie mi co, że w Parlamencie Europejskim wchodził w skład frakcji Porozumienia Liberałów i Demokratów na rzecz Europy - toż to sami antyklerykali. Posiadał między innymi Wielki Krzyż Zasługi z Gwiazdą Orderu Zasługi RFN oraz Pour le Mérite - no ale kiedy to było? Był też kawalerem Legii Honorowej Republiki Francuskiej - ale kto by tam zwracał na takie odznaczenie uwagę? Był laureatem nagrody „Politique Internationale”, przyznawanej przez Stowarzyszenie Polityki Zagranicznej Sorbony, a także Europrize 1999 Forum Izb Gospodarczych Unii Europejskiej - no ale Francja to jeszcze nie cały świat, zresztą pewnie po koleżeńsku dostał. Został też nagrodzony Medalem Wolności, wyróżnieniem Instytutu Franklina i Eleonor Roosevelt w Nowym Jorku, no taki medal może komukolwiek powiedzieć?
                  W 2000 został odznaczony Orderem Zasługi Republiki Włoskiej I Klasy - to chyba dla tego, że pierwszą klasą po Włoszech podróżował? Nie no faktycznie mało rozpoznawalny człowiek w elitarnych kręgach, nie to co Lech Wałesa. Ale kto w Polsce uważa Wałęsę za wybitnego człowieka?
                  • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 19:51

> patrz a dwóch biskupów go chowało? wielki to ukłon z ich strony, przecież nie m
                    > usieli. Tym, że był jeden z głównych twórców Sierpnia'80 też pewnie nie zasłyną
                    > , zresztą czym tam mógł taki Giermek zasłynąć, Kawaler Orła Białego phi, wielki
                    > e mi mecyje od 1705 roku było ich wielu, że jako naukowiec pracował w Instytuci
                    > e Historii Polskiej Akademii Nauk w Warszawie, a potem wykładał przez 5 lat na
                    > Sorbonie w Paryżu i był kierownikiem tamtejszego Centrum Kultury Polskie

Po jaki ptak ty się wysilasz ? to PIS-owsko moherowe bydło ich nie przekonasz , bo po prostu nie i już !!
                    • Gość: smok Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.centertel.pl 05.10.12, 20:16
                      a skąd pomysł, że się wysilam:) Nikogo nie próbuję przekonywać, a już na pewno nie tych co im się fikcja pomieszała z rzeczywistością :) No tak już jest, ze głupota ludzka śmieszy, choć jak sobie uświadomić, że to nie są kabaretowe skecze, tylko chore ludzie umysły to już do śmiechu mi nie jest. No cóż "Jak Bóg chce kogoś ukarać tomu rozum odbiera" wiec jakiś zamysł w tym miał, że jednym go dał, a innym odebrał:)
              • misiu-1 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 17:49

> a ty zerknij kiedy się komunizm w Polsce skończył:)

Jeszcze się nie skończył.

> Tak wybitny to taki, wybił który się ponad przeciętność, a teraz sprawdź słowo
                > przeciętność słowniku i wszystko stanie się zrozumiałe.

Wszystko już jest zrozumiałe. Od strony językowej można być zarówno wybitnym w znaczeniu pozytywnym, jak i negatywnym. Dla mnie Geremek był wybitnym w tym drugim znaczeniu - ponadprzeciętną kanalią.

> Ktoś z takimi zasługami, uznany na arenie międzynarodowej nie tylko w Europie,
                > nagradzany, tytułowany i wyróżniany nie jest zwykłym kowalskim, typowy zjadaczem
                > schabowego, nie jest

Towarzysz Stalin też nie był typowym zjadaczem schabowego, a do jego tytułów Geremkowi jeszcze daleko. Co z tego?

> też pospolitym polaczkiem, który sam nie wiele wie, nie wiele umie, niewiele znaczy, za to
                > opluwa wszytko i wszystkich, których dokonań nawet nie jest świadom.

W słowniku ludzi kulturalnych nie ma słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić kogoś, kto ma taki stosunek do polskości.
                • Gość: smok Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.centertel.pl 05.10.12, 19:19
                  >
                  > Jeszcze się nie skończył.
                  >
                  czyli mamy nadal komunizm :) a tak po za tym wszytko dobrze?

Dla mnie Geremek był wybitnym w tym dru
                  > gim znaczeniu - ponadprzeciętną kanalią.

No ale według ciebie mamy nadal komunizm:)
                  Lech Kaczyński -polityczny oponent Gieremka, wypowiadał się o Geremku po jego śmierci z dużo większym szacunkiem. Ale on wiedział, że komunizm został obalony, a jeden z głównych twórców Sierpnia'80 był Giermek, co więcej zdaniem Lecha Kaczyńskiego, bez wątpienia był to polityk wybitny, mający swoje miejsce w historii. Prezydent Lech Kaczyński podkreślił, że prof. Geremek był "wybitnym politykiem", "jednym z głównych twórców i bohaterów naszej wolności". Bogdan Borusewicz podkreślił, że trudno żegnać profesora Geremka, bo jego mądrość i jego rady są nam nadal potrzebne. "Żegnaj Bronku, niech Ci ziemia lekką będzie" - dodał marszałek ze łzami w oczach. "Był gorącym patriotą polskim, ale także był Europejczykiem i pokazywał, że można to łączyć. (...) Był przedstawicielem etosu polskiego inteligenta, człowieka, który nie zamyka się w swoich badaniach i w swoim środowisku, ale chce służyć innym i służy innym" - wspominał Borusewicz.
                  www.wprost.pl/ar/134628/Pogrzeb-Bronislawa-Geremka/

Wiadomo, że był to mój przeciwnik polityczny, ale jednocześnie człowiek, którego poznałem w Sierpniu, jeden z głównych twórców Sierpnia, polityk bez wątpienia wybitny, mający wielkie miejsce w naszej historii - powiedział prezydent dziennikarzom w niedzielę po wylądowaniu w Paryżu, gdzie rozpoczął oficjalną wizytę. Lech Kaczyński wspominał, że z Geremkiem pracowali razem na początku lat 80. i - jak podkreślił - "był on takim pomocnym człowiekiem".

Zdaniem prezydenta, śmierć Geremka jest stratą dla polskiej polityki. - Mieliśmy inne przekonania już po '89 roku, ale Bronisław Geremek był bez wątpienia niezwykle inteligentnym, człowiekiem - powiedział L. Kaczyński. Na pewno podczas rozmów w Paryżu osoba Bronisława Geremka będzie wspominana - podkreślił prezydent w odpowiedzi na pytanie o rolę Geremka w rozwijaniu polsko-francuskich stosunków.

www.tvs.pl/2920,kaczynski_o_geremku.html
                  Czy Lech Kaczyński i Bogdan Borusewicz to też kanalie, skoro tak pozytywnie wypowiada się o kanalij?
                  a ty kim jesteś, że masz czelność szkalować dobre imię "polityka bez wątpienia wybitnego, mającego wielkie miejsce w naszej historii" ?
                  • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 19:56

> >
                    > > Jeszcze się nie skończył.
                    > >
                    > czyli mamy nadal komunizm :) a tak po za tym wszytko dobrze?
                    >
                    > Dla mnie Geremek był wybitnym w tym dru
                    > > gim znaczeniu - ponadprzeciętną kanalią.
                    >
                    > No ale według ciebie mamy nadal komunizm:)

Do tego umysłowego niemoty na pewno trafisz ze swoimi wyjaśnieniami :)))
                    • Gość: smok Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.centertel.pl 05.10.12, 20:24
                      a ty na forum po kiego się udzielasz, jak to sensu nie ma ? To jest forum, tak? i ty czytasz i ja czytam i pan i pani i społeczeństwo czyta, jesteś pewien, że tylko do tego ten jedn niemota czyta wpisy, bo są odpowiedzą na jego wpis?:)
                      • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 21:27

> a ty na forum po kiego się udzielasz, jak to sensu nie ma ? To jest forum, tak?
                        > i ty czytasz i ja czytam i pan i pani i społeczeństwo czyta, jesteś pewien, że
                        > tylko do tego ten jedn niemota czyta wpisy, bo są odpowiedzą na jego wpis?:)

Odpisać to i owszem ale dla niemot pisanie dłuższych tekstów niż 3 słowa to i tak za długo , w tym sensie to strata czasu.
                  • misiu-1 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 20:12

> czyli mamy nadal komunizm :) a tak po za tym wszytko dobrze?

Owszem. Oczywiście nie w znaczeniu ścisłym, bo w w takim znaczeniu nigdy w Polsce nie było komunizmu. Nadal mamy to, co mieliśmy przed 1989 rokiem, bo nadal rządzą ci sami ludzie. W 1989 roku urządzili mistyfikację pt. "okrągły stół", "oddali władzę" swoim konfidentom i z tylnego siedzenia kierują, a właściwie rozszabrowują Polskę. Geremek, jako stary, jeszcze stalinowskiego chowu, komuch, doskonale wpisywał się w ten układ.

> Lech Kaczyński -polityczny oponent Gieremka, wypowiadał się o Geremku po jego śmierci z
                    > dużo większym szacunkiem.

Masz jakieś kłopoty z percepcją rzeczywistości. Ubrdało ci się zapewne, że w Polsce istnieją dwie strony sporu politycznego i jeśli ktoś krytykuje Geremka, to na pewno od Kaczyńskich. I usiłujesz mi kolejny raz świecić w oczy Lechem. Bez sensu, bo to dla mnie żaden autorytet. Z mojego punktu widzenia nie ma wielkiej różnicy, czy suwerenność Polski przehandluje socjalista pobożny z hasłami narodowymi na ustach, czy internacjonalistyczna żydokomuna z pogardą i nienawiścią do polskości. Zarówno od strony gospodarki (bo jeden i drugi czerwony), jak i od strony aspiracji narodowych (bo jeden i drugi to recydywa saska).
                    Niech więc sobie socjaliści między sobą wymieniają uprzejmości - nic mi po tym.

> Ale on wiedział, że komunizm został obalony [...]
                    > "jednym z głównych twórców i bohaterów naszej wolności".

Mitologia może być ciekawa, pod warunkiem, że grecka i starożytna, a nie współczesna, polska. Ani nie było obalenia komunizmu, ani nie ma wolności. I to m.in. dzięki Geremkowi.

> a ty kim jesteś, że masz czelność szkalować dobre imię "polityka bez wątpienia
                    > wybitnego, mającego wielkie miejsce w naszej historii" ?

A kim muszę być, żeby krytykować pasożyta, żyjącego kosztem Polaków, ale jednocześnie dla kogo Polska i Polacy byli niczym? Wystarczy, że jestem Polakiem.
                    • Gość: smok Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.centertel.pl 05.10.12, 20:37
                      Problemy z percepcją masz najwyraźniej ty, a swoje uwagi kieruj pod właściwy adres, jedz na Wawel i wyjaśnij Lechowi Kaczyńskiemu jak dalece mija się z prawdą, bo to jego słowa polemizujesz nie moimi. Dasz rade skupić się na tyle, aby czytać ze zrozumieniem? Jak nie po prostu odpuść sobie, widocznie ciebie to przerasta:)
                      • misiu-1 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 21:41
                        To ty masz jakieś problemy. Kaczyński nie jest stroną tej dyskusji. Wyciągnąłeś go jak królika z kapelusza i to twój psychiczny problem, a nie mój.
                        • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 06.10.12, 08:59
                          misiu-1 napisał:

> To ty masz jakieś problemy. Kaczyński nie jest stroną tej dyskusji. Wyciągnąłeś
                          > go jak królika z kapelusza i to twój psychiczny problem, a nie mój.

Problemem jest skrajność w takich jak ty fanatykach . Niejaki eniu 111 byle tylko udowodnić ze ma rację wyparł się katolickich autorytetów teologicznych . Tak samo ty nawet Kaczki się wyrzekasz byle swoja prymitywną nienawiść uzasadnić ,Jak widać w waszych prymitywnych kręgach liczy się tylko wygrana z wszelką cenę
                • mg2005 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 06.10.12, 09:19
                  > Ktoś z takimi zasługami, uznany na arenie międzynarodowej

Uznany wśród kosmopolitycznego lewactwa, uznany nie jako wielki Polak , ale jako kosmopolityczny Żyd...
        • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 18:11

> Gejremek wybitny? buchachachacha.. koń by się usmiał!

No właśnie się uśmiał , masz łeb jak koń a mozg jak orzeszek , idioto
      • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 13:40
        Salomon Morel rowniez otrzymal najwyzsze odznaczenia panstwowe. Z tym argumenten nalezy wiec odrobine uwazac.

Oto jeden z wielu glupawych wywiadow geremka o Polsce

Dla mnie Geremek byl fenomenem, byl szalenie inteligentnym czlowiekiem, ale potrafil sie zeszmacic, byle by tylko plynac z pradem rzeki.

--
        "Pedalskie wybryki nie są pedofilią ? a czym :) zabawą ? hahahah OGARNIJ SIE mowie ci . "

40angel, tzn, Arek
        • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 18:31
          lepian4 napisał:

> Salomon Morel rowniez otrzymal najwyzsze odznaczenia panstwowe. Z tym argumenten nalezy wiec odrobine uwazac.

Fajnie ze porównujesz Komunę z demokratyczną Polska :))

> Ot
          > o jeden z wielu glupawych wywiadow geremka o Polsce

No a o co ci konkretnie chodzi ??

> Dla mnie Geremek byl fenomenem, byl szalenie inteligentnym czlowiekiem, ale pot
          > rafil sie zeszmacic, byle by tylko plynac z pradem rzeki.

Nie popierał adolfa czy co ??
          • Gość: wobo1704 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? IP: *.warszawa.mm.pl 05.10.12, 18:51
            Warto także przypomnieć o wspaniałych książkach Geremka. Przetłumaczone je na wiele języków.

• lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 16:39
            A chodzi mi chocby o „kulturelle Modernisierung“ . Rozwin mistrzu ten rasistowski watek: Przyda sie to twoje obijanie sie na koszt wroga.
            • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 18:09
              lepian4 napisał:

> A chodzi mi chocby o „kulturelle Modernisierung“ . Rozwin mistrzu t
              > en rasistowski watek: Przyda sie to twoje obijanie sie na koszt wroga.

Najpierw udowodnij swoje kłamliwe pomówienie łachu .
              • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 18:35
                Rozumiem medrcu, jezyka wroga jeszcze nie opanowales. Zadowalaja cie jedynie swiadczenia socjalne. Coz, taki juz jest twoj urok. Skoro nie rozumiesz dolaczonego linka, wygoogluj sobie brednie Geremka o Polsce , ktore wyglosil w Parlamencie Europejskim. Pozniej pogadamy.
                • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 19:18
                  lepian4 napisał:

> Rozumiem medrcu, jezyka wroga jeszcze nie opanowales.

Fakt nie potrafię po wolsku .

>Zadowalaja cie jedynie swiadczenia socjalne.

Zapewne jako patologiczny łgarz nie potrafisz tego udowodnić niemoto ?:))

>Coz, taki juz jest twoj urok.

Od dawna oczekuję od ciebie choć jednego prawdziwego stwierdzenia , raczej jak widać się nie doczekam .

>Skoro nie rozumiesz dolaczonego linka, wygoogluj sobie brednie Geremka o Polsce , ktore wyglosil w Parlamencie Europejskim. Pozniej pogadamy.

Brednie Geremka ? to przez takie jak ty ku-rwy mamy w świecie opinie idiotów i ksenofobów ,
                  • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 10.10.12, 11:38
                    Przaz takich gamoni, jak ty, naciagajacych swiadczenia socjalne w innych krajach mamy opinie...
                    Dokoncz prosze, brzeski medrcu z Mannheim.
                    • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 10.10.12, 12:51
                      lepian4 napisał:

> Przaz takich gamoni, jak ty, naciagajacych swiadczenia socjalne w innych krajac
                      > h mamy opinie...
                      > Dokoncz prosze, brzeski medrcu z Mannheim.

Ty masz opinie łgarza , śmiecia antysemickiego a do tego mitomana
                      • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 10.10.12, 16:31
                        No tak, skoto ty to mowisz, to tak byc musi! Semickie sumienie tego forum, job twoja mac!
      • mg2005 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 06.10.12, 09:11

> oszołomku przecież ty obcych jeżyków nie znasz, obcych gazet nie czytasz,

Co to ma do rzeczy ?...

pojęc
        > ia nie masz wyraźnie o czym piszesz

Udowodnij

>do tego ani cytatu nie podajesz z Geremka,
        >

Padło Ci na mózg ?... :
        H.K.: "Panie profesorze, wydaje mi się, że Pan niezbyt lubi Polaków?"

B.G :"Niezbyt lubię? Takie określenie jest nieścisłe. Ja ich nienawidzę!"

"Jeszcze będzie prosić, żeby Żydzi te przedsiębiorstwa brali. Jest ustawa o samorządzie przedsiębiorstw? Jest. Mogła być dla nas jeszcze lepsza, ale i ta wystarczy /./. Co jest potrzebne na rozruch takiej spółki? My wiemy dobrze. Pieniądze! A kto ma dziś dobre pieniądze na takie interesy? Może Polacy? Nie, ja Polaków w tym interesie jako udziałowców w zyskach nie widzę. Pieniadze dadzą Żydzi. Głowę do interesów też dadzą Żydzi. Pyta się pani skąd ja wezmę tylu Żydów? Ano, na szczęście ludu Iraela, już są /./ - z kadrami do zreprywatyzowania przemysłu, rzemiosła i handlu nie mamy najmniejszego kłopotu. A warsztaty pracy stoją otworem i nawet puste. Opłaciło się nam je doprowadzić do takiej żałosnej ruiny. W takim stanie będą je nam dawać za darmo i jeszcze całować w rękę, aby praca była dla Polaków "

> Bronisław Gieremek to Kawaler Or
        > deru Orła Białego-

to tak jak tow. Breżniew :)
      • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 08.10.12, 12:34
        Kaczyński Walentynowicz Gwiazda tez sa kawalerami Orderu Orła Białego
        • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 14:05

> Kaczyński

Który kaczyński ??

Walentynowicz Gwiazda tez sa kawalerami Orderu Orła Białego
        • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 18:17

> Kaczyński Walentynowicz Gwiazda tez sa kawalerami Orderu Orła Białego

Najwyraźniej Kapituła Orderu Orła Białego uznała, ze zarówno Geremek, jak Kaczynski, Gwiazda i Walentynowicz są godni tego odznaczenia.
          Masz z tym jakiś problem?
          • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 18:58
            angelfree napisała:

> oszolom-z-radia-maryja napisał:
            >
            > > Kaczyński Walentynowicz Gwiazda tez sa kawalerami Orderu Orła Białego

>
            > Najwyraźniej Kapituła Orderu Orła Białego uznała, ze zarówno Geremek, jak Kaczy
            > nski, Gwiazda i Walentynowicz są godni tego odznaczenia.
            > Masz z tym jakiś problem?

Cos mi się wydaje ze Kaczyński nie jest odznaczony tym orderem ??
    • 33qq Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 05.10.12, 20:48
      w tym kraju jest tak, że ci, którzy zasługują, bardzo rzadko dostają, zaś celebryci w rodzaju Wojtyły zarzygują Polskę pomniczkami , uliczkami i kibelkami swego imienia
      • billy.the.kid Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 06.10.12, 09:25
        że gieremek nie lubiał WOLAKÓW. tyż jejich jakoś nie lubię i nie podobuję miem sie uny.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 08.10.12, 12:35
        a czym się to niby Gejremek Polsce przysłużył?
        • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 08.10.12, 16:10
          Zacznijmy od tego, że przekręcasz jego nazwisko - a jest to zwyczajnie chamskie.
          Zapewne nie chciałbyś uchodzić za chama, prawda, OSzołomie?
          A teraz odpowiedź na Twoje pytanie.
          Bronisław Geremek jest godzien uhonorowania poprzez uczynieniem go patronem ulic, szkół, czy instytucji ze względu na wkład w budowę demokracji w Polsce. To wystarczy.
          A na dodatek, jesli działalność w opozycji demokratycznej, wykładanie w ramach TKNu, bycie ekspertem Solidarności - jednym z tych, którzy doragali robotnikom ze stoczni przy podpisaniu Porozumień Sierpniowych, internowanie, uczestniczenie w obradach Okrągłego Stołu po stronie obywatelskiej (przypominam, że J.Kaczyński też miał swój udział w obradach Okrągłego Stołu), bycie posłem RP, reprezentowanie Polski w Parlamencie Europejskim - jesli to wszystko to dla takiego kurdupla jak ty to za mało, to dodatkowo był świetnym historykiem.

Geremek był Żydem i Polakiem.
          Przekrecanie jego nazwiska i cały ten wątek świadczy o tym, że jesteś, gadzino i chamie, antysemitą.
          • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 14:34
            angelfree napisała:
            > Geremek był Żydem i Polakiem.
            > Przekrecanie jego nazwiska i cały ten wątek świadczy o tym, że jesteś, gadzino
            > i chamie, antysemitą.

No to co klecha przecież mu to odpuści .
          • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 15:21
            a propo przekręcania nazwisk. To ludzie tobie bliścy ideowo przekręcali nazwiska polityków prawicy (przykłady: Kłamczyński i Zioberia)
            • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 17:43

> a propo przekręcania nazwisk. To ludzie tobie bliścy ideowo przekręcali nazwisk
              > a polityków prawicy (przykłady: Kłamczyński i Zioberia)

Nikt nie pyta o to czy masz już te 11 lat idioto !!
              • oszolom-z-radia-maryja Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 10.10.12, 12:47
                razy trzy
            • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 18:20
              Nie uciekaj od tematu.
              Przekręcasz nazwisko Geremka, bo jesteś antysemitą, założyłeś obrzydliwy, obraźliwy wątek.
              • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 18:29
                Watek wcale nie jest obrzydliwy. Jest szalenie interesujacy i wazny dla naszego kraju. Powinnismy sie powaznie zastanowic nad pomnikiem dla pana Stolzmanna. Moze to go choc troche pocieszy w chorobach dalekoazjatyckich
                • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 19:12
                  lepian4 napisał:

> Watek wcale nie jest obrzydliwy. Jest szalenie interesujacy i wazny dla naszego
                  > kraju. Powinnismy sie powaznie zastanowic nad pomnikiem dla pana Stolzmanna. M
                  > oze to go choc troche pocieszy w chorobach dalekoazjatyckich

Stolzmann to ten polityk który miał podczas swojej 10 letniej prezydentury poparcie społeczne na poziomie zawsze powyżej 50% a i to tylko czasem ,bo najczęściej miał około 70 % to ten sam ??
                  • lepian4 Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 10.10.12, 16:40
                    No jasne, ze chodzi o tego najwiekszego przyjaciela George Busha
            • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 18:23
              Aha. Jacy to są ludzie ideowo mi bliscy? Skąd wiesz, kto jest mi ideowo bliski? Ja nie przekręcam niczyich nazwisk, ty to robisz.
        • kolter-xl Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 09.10.12, 14:11

> a czym się to niby Gejremek Polsce przysłużył?

Ciekawe czy twój katolicyzm pozwala na tak obelżywe przekręcanie nazwiska nieboszczyka ??
          Pewno pójdziesz bydlaku do jakiegoś pederasty w sukience a on ci ten grzech odpuści :))
    • tornson Z jakiej racji agencji obcej dyktatury 08.10.12, 14:55
      czyli tzw. księża są patronami polskich ulic?
      • oszolom-z-radia-maryja ksieża zawsze byli za Polską 10.10.12, 09:18
        o nia walczyli i za nia oddawali nawet swoje zycie
        • kolter-xl Re: ksieża zawsze byli za Polską 10.10.12, 10:43

> o nia walczyli i za nia oddawali nawet swoje zycie

Zawsze robili to wbrew watykanowi bo on Polską zawsze gardził !!!
          • oszolom-z-radia-maryja Re: ksieża zawsze byli za Polską 10.10.12, 12:47
            nieprawda!
            • kolter-xl Re: ksieża zawsze byli za Polską 10.10.12, 13:03

> nieprawda!

Nieprawda bo rydzyk o tym nie mówi ?? poczytaj o tym jak wasi papieże zmuszali Polaków do posłuszeństwa zaborcom

" Sytuacja europejska zmusiła Piusa VI do zajęcia stanowiska w wielu drażliwych sprawach. Początkowo uznał Konstytucję Trzeciego Maja (z zastrzeżeniem, że nie ulegną naruszeniu prawa Kościoła katolickiego w Polsce), ale następnie pobłogosławił konfederację targowicką i wyraził życzenie: "aby stworzenie konfederacji stało się początkiem niewzruszonej spokojności i szczęścia Rzeczypospolitej", w 1795 potępił insurekcję kościuszkowską, a rok później zlikwidował warszawską nuncjaturę. Po trzecim rozbiorze Polski skierował do biskupa Ignacego Krasickiego 16 grudnia 1795 brewe, nakazując mu wpajać w naród polski obowiązek wierności, posłuszeństwa i miłości panom i królom"

Kim byli owi królowie debilu bez szkoły ??.

grzegorz XVI

" W swojej encyklice Cum primum ogłoszonej 9 czerwca 1832 napomniał polskich biskupów oraz duchowieństwo, aby podporządkowali się władzy zaborców oraz aby zachęcali do tego lud. Potępił powstanie listopadowe, nazywając powstańców: "podłymi buntownikami", którzy powstali przeciw władzy monarchy, tj. cara. Tego to papieża ma na myśli Juliusz Słowacki w "Kordianie"."

Pius IX " Stojąc na stanowisku boskiego pochodzenia władzy cesarskiej i królewskiej, jeśli była wierna Kościołowi, Pius IX potępiał ruchy narodowowyzwoleńcze (m.in. Wiosnę Ludów, w 1863 polskie powstanie styczniowe) oraz wszelkie liberalne doktryny społeczne i działania polityczne."

No a gdzie był pius XII ??
              • oszolom-z-radia-maryja Re: ksieża zawsze byli za Polską 10.10.12, 13:59
                Grzegorz XVI został wprowadzony w błąd. a Pius XII zawsze pozytywnie o Polsce sie wypowiadał
                • kolter-xl Re: ksieża zawsze byli za Polską 10.10.12, 14:17

> Grzegorz XVI został wprowadzony w błąd.

Udowodnij !!

>a Pius XII zawsze pozytywnie o Polsce sie wypowiadał

Nigdy waszego brata w wierze adolfa nie skrytykował za to ze zamordował 3 miliony katolików polskich !!!
    • angelfree Re: z jakiej racji Geremek jest patronem ulicy? 10.10.12, 16:01
      Spadaj i nie spamuj.
      • Gość: Fiat Ducato Geremek super Polak bardzo nas kochal IP: 95.108.126.* 11.10.12, 15:11
        tak bardzo nas umilowal ze jako MSZ bronil cala swoja broda mordercy Stefana Michnika ktory sobie zyje w Szwecji.

Narodwe ziomalstwo wzielo gore. Zyd mordercom Polskiego narodu tez Zydowi odpusci i bedzie go chronil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka