tsuranni 05.10.12, 14:23 mam nadzieję, że mafia lekarska nie zdąży tym razem ukręcić łba sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szok Re: Horror ? IP: *.icpnet.pl 05.10.12, 14:41 O chol.ra, cesarka po śmierci? I to na Polnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poz Re: Horror ? IP: *.icpnet.pl 05.10.12, 15:03 "Umiera pierwsze dziecko. W nocy drugie, a nad ranem - Karolina. Lekarze dopiero wtedy decydują się na cesarskie cięcie. Zdaniem biegłych za późno, by uratować choćby drugie z bliźniąt." No nie da się ukryć, że skoro umarła matka i obydwa płody było trochę za późna na ratowanie kogokolwiek. Ta cesarka była na sądówce robiona? Kunszt dziennikarski zawiódł czy na prawdę lekarze są takimi debilami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Re: Horror ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.12, 18:13 Oczekujesz, logicznego myslenia i pisania prawdy? od dziennikarzynek wybiórczej? nie zartuj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.12, 15:21 Ja musiałam dac tym gnojkom z Polnej 2,5 tys bo nie chcieli mi zrobic cesarki. Miałam 36 lat, pierwsze dziecko i lędźwiowe ułożenie płodu. Jak dostali kasę to cesarka była natychmiast a przedtem to sie tam wszysscy "modlili" i uciekali odemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd 05.10.12, 16:05 na Polnej tak jest, nie zaplacisz to choćby poród byl ryzykowny i z góry wiadomo że trudny i skomplikowany rodzisz silami natury choćby i 20 godzin, i nikogo to nie obchodzi że dziecko rodzi się niedotlenione a matka ma traumę jak po pobycie na wojnie. jak najgorsze wpomnienia mam z tego szpital, myślałam że się tam zmienilo ale opis tej sprawy to koszmar, włos się na głowie jeży... cesarka powinna być możliwa na życzenie, nie rozumiem tego ryzykowania zdrowiem i życiem w imię statystyk naturalnych porodów. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd 06.10.12, 10:51 Nie tylko na Polnej tak jest. Moja żona rodziła gdzie indziej, ale na Polną chodziliśmy do tzw szkoły rodzenia (czytaj - szkoły marnowania czasu i pieniędzy). Pamiętam jakąś niesamowitą propagandę, jaką tam uprawiali pod hasłem "za wszelką cenę nie cesarka". Dopiero później poznaliśmy serię przypadków, kiedy taka propaganda doprowadziła do dramatów. No, w naszym przypadku tez zresztą dramat był blisko, i z tego samego powodu, ne szczęśćie jednak ktoś w porę oprzytomniał. Do dziś się zastanawiam, czy więcej było w tym ideologii czy chęci zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurator Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd IP: *.icpnet.pl 06.10.12, 14:13 PROKURATOR OSZALAŁ!!ONI NIE MIELI WPŁYWU NA TO CO SIĘ STAŁO!MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
waran_easy Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd 06.10.12, 14:15 Najsmutniejsze jest to,że obecnie medycyna staje się biznesem,życie ludzkie zaczyna mieć w tym wszystkim coraz mniejsze znaczenie.Coraz mniej lekarzy praktyków mających na względzie ludzkie dobro.coraz więcej karierowiczów i zdzierców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd IP: 192.35.79.* 05.10.12, 16:24 Czy czasem profesor Krzysztof D to nie ten sam, ktory wystawil fkilka lat temu falszywa opinie o doktoracie. Jesli tak to znaczy nieuczciwy z natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjentka Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.12, 17:09 to ten sam - Drews cytat z jego strony internetowej: "Zapraszam serdecznie do mojego gabinetu ginekologicznego. Proponuję między innymi dokładną cytologię oraz porady dotyczące antykoncepcji. Zdrowie kobiety i jej przyszłego dziecka jest bezcenne. Dlatego wszystkim mieszkankom Poznania i okolic proponuję najlepszą opiekę ginekologiczno-położniczą. Dzięki bogatemu doświadczeniu mogę podjąć się: • prowadzenia ciąży zagrożonej • kompleksowych badań ginekologicznych (cytologia, USG) • doradztwa w zakresie antykoncepcji i planowania rodziny • diagnostyki i leczenie niepłodności • diagnostyki i leczenie nowotworów • opieki nad kobietą w okresie menopauzy • pomocy w przypadku jakichkolwiek innych problemów natury ginekologiczno-położniczej" Co za obłuda... www.ginekologpoloznikpoznan.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zooofiiaaa Synuś dr D jest asystentem posła PO Waldego D.? IP: 67.213.218.* 05.10.12, 17:52 Kiedyś ktoś pisał na innym forum, ale komentarz usunięto, że synuś dr D jest asystentem posła Platformy Obywatelskiej Waldego Dzikowskiego, czy ktoś coś wie na ten temat? Czy to jest prawda? Nie mam pewności ,że winę ponosi dr D, ale jedno jest pewne trójka ludzi nie żyje. Tylko ,że mamy tutaj zderzenie zamożnego lekarza "ze śmietanki" kontra biedna rodzina bez wpływów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjentka Re: Synuś dr D jest asystentem posła PO Waldego D IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.12, 18:31 nieprawda: www.waldydzikowski.pl/index.php/kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DocentPrzemek Re: Synuś dr D jest asystentem posła PO Waldego D IP: *.anonymox.net 05.10.12, 21:09 Prawda. web.archive.org/web/20101022072135/http://www.waldydzikowski.pl/index.php/kontakt webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:obpy7yHYZXEJ:www.waldydzikowski.pl/index.php%3Fstart%3D84+&cd=1&hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Synuś dr D jest asystentem posła PO Waldego D IP: *.operator.enea.pl 08.10.12, 14:11 hahaha i co z tego co robi syn lekarza??hahah ludzie to mają problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Re: Synuś dr D jest asystentem posła PO Waldego D IP: *.uk2net.com 05.10.12, 20:49 wpisałam w przeglądarce google nazwisko które jest wyżej i nazwisko posła i jest wynik szukania który jeszcze jest widoczny. Wynik pierwszy wyszukiwania: 29 - Waldy Dzikowski - Poseł na Sejm RP - Platforma Obywatelska www.waldydzikowski.pl/index.php?start=84 ... i kontakt dla dziennikarzy. Krzysztof Drews - asystent Posła 0 507 023 269 ... Uczestniczył w niej poseł Waldy Dzikowski. Aula była wypełniona po brzegi, ... jak się najedzie na ten napis to pojawiają się obok po prawej takie dwie strzałki i jak na nie nakieruje się myszkę to wtedy pojawia się obrazek i można kliknąć kopia i wtedy widzimy stronę przed zmianami a u góry napis: Zdjęcie przedstawia stan strony z 24 Wrz 2012 06:20:12 GMT a na stronie jest: DLA PRASY Materiały prasowe i kontakt dla dziennikarzy Krzysztof Drews - asystent Posła 0 507 023 269 Jest też artykuł na gazeta.pl poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,11643553,Waldy_Dzikowski__Zawiadowca_bocznej_stacji.html Wklejam cytat gdyby nagle zniknął jak dane asystenta ze strony posła ;) "- Coroczne spotkanie imieninowe to okazja, żeby nie tylko porozmawiać o polityce, ale i na luźniejsze tematy - tłumaczy Krzysztof Drews, asystent Dzikowskiego." Miejmy nadzieję ,że w Poznaniu nie jest tak jak w Gdańsku ,że ludzie powiązani z PO są nietykalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Synuś dr D jest asystentem posła PO Waldego D IP: *.operator.enea.pl 08.10.12, 14:12 Z tego co wiem od 3 tygodni Dzikowski ma nowego asystenta. Zresztą nieważne co robi syn. Ma swoje życie i swoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Synuś dr D jest asystentem posła PO Waldego D IP: *.icpnet.pl 09.10.12, 22:52 jakiś jebany pisior sie przypie... o to co robi syn profesora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuj ci w dupe Re: Synuś dr D jest asystentem posła PO Waldego D IP: *.icpnet.pl 05.10.12, 23:29 nie pie...suko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urrabuła Tyle jeśli chodzi o Polną, polecam Lutycką IP: *.icpnet.pl 05.10.12, 18:10 Wszystko tak jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd IP: 79.139.34.* 05.10.12, 22:54 Następnym etapem POlskiego sądownictwa będzie ciąganie po sądach prezesa firmy transportowej za to, że jego kierowca uchlał się i wjechał tirem w dom. To, że prezes przebywał wtedy na urlopie nie będzie POlskim sądom przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
womana Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąda ... 05.10.12, 23:54 Kara w zawiasach :(, jak zwykle się dziwię i nadziw2ić nie mogę :(. D N O...Co to za państwo ???...Dziewczyna nie żyje, jej dzieci nie żyją. Niepotrzebnie...Bo komuś kompetentnemu i uprawnionemu do leczenia się nie chciało...Smutno mi i strasznie...Świeć panie nad duszami matki i jej bliźniąt...Szkoda, że za takie coś sprawcy dostaną wyrok w zawiasach , jeżeli w ogóle dostaną...Co to za kara??? Odpowiedz Link Zgłoś
cichwoda Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąda ... 06.10.12, 06:45 "Umiera pierwsze dziecko. W nocy drugie, a nad ranem - Karolina. Lekarze dopiero wtedy decydują się na cesarskie cięcie. Zdaniem biegłych za późno, by uratować choćby drugie z bliźniąt" mysle ze "biegli" maja racje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berkano Re: nic nowego IP: *.as13285.net 06.10.12, 08:06 czekanie z cesarskim cięciem nie wiadomo na co, chyba że na śmierć matki lub dziecka, ewentualnie na kalectwo dziecka. Kobiety w Całej Polsce mogłyby wam opowiedzieć podobne hestorie, porodówki to rzeźnie. A dlaczego nie wykonano USG? bo to drooogie badanie, tak potrafili kiedyś, nie raz, powiedzieć pacjentce. Odpowiedz Link Zgłoś
aaania55 Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąda ... 06.10.12, 10:42 A ja 13 lat temu byłam pacjentką dra Krzysztofa D. - kobieta ze wsi, bez łapówki, badanie prenatalne, cesarka i poczucie bezpieczeństwa. Ponieważ wszyscy tu plują jadem, czuję się zobowiązana o tym napisać. Życie nie jest czarne ani białe, jest szare. A rodzinie zmarłej pacjentki strasznie współczuję, nawet nie umiem sobie wyobrazić, jak można poradzić sobie z taką traumą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Dlaczego życie jest tak krótkie?!! IP: *.uk2net.com 06.10.12, 11:14 Czy pacjentka mogła by żyć dłużej gdyby trafiła do innego szpitala, czy też pod opiekę innego lekarza? Brakuje tych pytań w artykule. Jak wiemy dr. D przydarzały się wcześniej dość kontrowersyjne pomyłki w pracy zawodowej m.in. opisane wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd IP: *.operator.enea.pl 08.10.12, 14:18 ja również byłam pacjentką pana profesora!w tej chwili już nie bo przeprowadziliśmy się do warszawy. Zawsze sumienny, wyważony, zapobiegliwy-słowem kompetentny specjalista!czasami zdarzało mu się spóznić. Widzę że ludzi stać (zresztą jak na wszystkich forach/komentarzach) oczernianie i sączenie jadu... szkoda ale pewnie tak to już jest skonstruowane i tak być musi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEWINNI Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd IP: *.icpnet.pl 06.10.12, 13:32 są NIEWINNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd IP: *.181.198.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.12, 09:49 Umiera jedno dzieecko, potem drugie, w końcy - Karolina. Dopiero wtedy lekarze decydują się na cesarskie cięcie" Chyba zdecydowali się na sekcję zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natala Szpital Polna i nie tylko IP: 67.213.218.* 08.10.12, 14:15 Albo autor piszący artykuł nie ma pojęcia jak funkcjonują szpitale, albo celowo zagmatwał temat. W polskich szpitalach istnieje pojęcie "pacjent dr X" bo chodził do niego na prywatne wizyty albo "pacjent niczyj" ot jakiś skąpiec albo nie wie jak trzeba postępować (wg. lekarzy).W naszych realiach funkcjonuje dziwny system o którym wie każdy kto się zetknął ze służbą zdrowia, czyli jeśli chcemy się dostać do szpitala na poród i go przejść bezstresowo to wpierw trzeba chodzić do Wielmożnego Pana DR X czy Y na prywatne drogie wizyty.Przy odpowiedniej liczbie wizyt łóżko w szpitalu i dobra opieka. Inna możliwość to "dać" położnej bo często lekarza nie ma przy porodzie.A to ,że lekarza nie było akurat w szpitalu to nie dziwi bo przecież nie może siedzieć całą dobę i musi spać, jeść, odpoczywać.Natomiast inną kwestią jest to ,że jeśli jakaś pacjentka jest "pacjentką dr X" to żaden inny lekarz zazwyczaj się nie wtrąca do jego pacjentów, a jeśli już to realizuje jego zalecenia.Zapewne niektórym wydaje się to dziwne, ale tak już jest i tę patologię się toleruje a później słychać narzekanie gdy poród się rozpoczyna a "nasz lekarz" u którego zdeponowaliśmy w prywatnym gabinecie niemała sumkę jest nieobecny.Oczywiście stosuje się pewne zabiegi aby poród nastąpił "w odpowiednim czasie" ale czasem natura się nie słucha. Tego przypadku nie znam i nie wiem kto ma rację, skoro zajął się tym prokurator to coś musi być na rzeczy. Przy tej okazji może czas rozpocząć dyskusję o tym jak funkcjonuje służba zdrowia i o tym ,że lekarz może prowadzić działalność konkurencyjną dla placówki w której pracuje.Może czas powiedzieć dobitnie i stanowczo: albo szpital, albo prywatny gabinet i się zakończy wiele problemów.Ten system jest patogenny i rodzi i tworzy pole do nieetycznych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
samotnik34 a co jeżeli są niewinni? 08.10.12, 14:39 3/4 wszystkich postów jest tendencyjna, czyli są winni bo winni...(łapówki,źli,brzydcy,agresywni...po prostu wszystko co złe). Zastanawiam się jaką rehabilitację otrzymają lekarze z ul.Polnej w sytuacji uniewinnienia. Czytałem wszystkie komentarze i nawet jest conieco o synu!:)osobiście nie znam ale mam znajomych którzy znają jednego z oskarżonych i słyszałem same dobre opinie dotyczące pracy zawodowej i nie tylko. Ordynator przebywał tylko 3 godziny w tym czasie(3 dni)szpitalu, a jest sądzony jakby przebywał 3 dni. Tylko dlatego że jest szefem kliniki?przeciez inni zajmowali się chorą.nie rozumiem tego i dziwi mnie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi nikt nie przeprosi za szarganie dobrego imienia! IP: *.operator.enea.pl 08.10.12, 14:46 nie łudzę się że ktokolwiek przeprosi za wykrzyczane słowa. Jeżeli okaże się że są niewinni, mam nadzieję że część z wypisujących tu uderzy się w pierś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator samontik34, ktoś z rodziny oskarżonych lekarzy?! IP: 67.213.218.* 08.10.12, 16:38 wskaż konkretnie gdzie w komentarzach jest sugestia ,że oskarżeni lekarze z polnej przyjmowali łapówki, albo ,że są "źli, brzydcy, agresywni"? a czemu nie zastanawia cię jakie wyroki otrzymają!:) "znam kogoś kto zna kogoś a ten ktoś zna kogoś i słyszał od kogoś", tak to powinno wpłynąć na decyzję sądu! to jest niepodważalny dowód!:) skąd masz tak szczegółowe dane o tym ile przebywał czasu lekarz w szpitalu? nie było tego w artykule? skoro prokuratura postawiła akt oskarżenia to znaczy ,że są ku temu podstawy. rozumiem ,że dla ciebie śmierć trzech ludzi które ktoś kochał i wiązał z nimi swoje plany na przyszłość to nic!! wystarczy poczytać komentarze w sieci o dr D. "Stanowczo odradzam pana profesora, zaprowadziłam tam moją koleżankę 21 lat,która miał HPV tj.rak szyjki macicy, była już umówiona na zabieg i miała to potwierdzone zrobioną 2 razy cytologią, było naprawdę źle. Po wizycie u pana profesora i zrobieniu cytologii wyszło,że wszystko jest ok tj cytologia też bardzo dobra, pan profesor stwierdził,że w tak młodym wieku HPV się nie zdaża, napewno jest dobrze, gdybyśmy posłuchały pana doktora, moja koleżanka by nie żyła, lub w najlepszym razie miała by wycięty cały układ rozrodczy, a tak ma tylko skróconą szyjkę macicy i wszystko jest ok" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi poprzednik IP: *.operator.enea.pl 09.10.12, 11:05 widzę że "obserwator" nie jest w temacie:) wystarczy krótka prasówka i wiele danych sie pojawi. Wystarczy trochę poczytać.Jedno nieżależne słowo i już pada podejrzenie o kogoś z rodziny...przeczytałem wszystkie komentarze i ich tytuły i padło tam wiele "mięsa" pod adresem lekarzy.Jeżeli podstawą jest 3 godzinny pobyt jednego z lekarzy to gratulują polskiemu wymiarowi sprawiedliwości.Chyba że wynika to z pełnionych funkcji np.że ordynator odpowiedzialny jest za wszystko co się stanie, nawet jeżeli nie ma go w szpitalu...też super. Jeżeli chodzi o życie ludzkie jest dla mnie najważniejsze, ale rozumiem to że zdarzają się przypadki którym się nie da pomóc. sprawdzałem inne komentarze i jest bardzo dużo pochlebnych! a zresztą krytykować każdy umie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaszeMiasto Re: a co jeżeli są winni? IP: *.uk2net.com 08.10.12, 16:54 youtu.be/jozVWhD8IIg To trzeba zobaczyć. poznan.naszemiasto.pl/artykul/564264,sad-lekarze-z-polnej-nie-przyznali-sie-do-winy-zobacz-film,id,t.html www.gloswielkopolski.pl/artykul/671233,prokurator-zada-5-letniego-zakazu-wykonywania-zawodu-dla,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaszeMiasto Re: a co jeżeli są winni? IP: *.uk2net.com 08.10.12, 16:58 "25 listopada 2006 roku Karolina M. zgłosiła się do Szpitala Powiatowego w Słupcy. Była w 29. tygodniu ciąży bliźniaczej. Lekarze ze Słupcy, zaniepokojeni zaburzeniami krążenia, na które cierpiała pacjentka, przekazali ją - wraz z pełną dokumentacją medyczną - specjalistycznej klinice przy ulicy Polnej w Poznaniu. Została przyjęta tuż po północy, 26 listopada. Lekarz dyżurny izby przyjęć ocenił stan pacjentki i bliźniąt jako dobry. Karolina M. po przewiezieniu do Poznania poczuła się lepiej, wcześniejsze dolegliwości ustąpiły. Tego samego dnia, ordynator oddziałów ginekologiczno-położniczych kliniki, profesor Krzysztof D. zlecił wykonanie badań pacjentki. Według prokuratora, zabrakło wśród nich USG przepływów maciczno-łożyskowych, co okazało się tragicznym w skutkach zaniechaniem. Następnego dnia, po południu, Karolina poczuła się gorzej. Powróciły niepokojące objawy, bóle i wymioty. Gdy starszy lekarz dyżurny Arkadiusz B., któremu podlegał w tym momencie cały personel kliniki, dowiedział się o zaburzeniach tętna jednego z bliźniąt, zalecił intensywny nadzór. Ale, podobnie jak ordynator, zaniechał badania przepływów, co pozwoliłoby stwierdzić odklejanie się łożyska. Arkadiusz B. skonsultował się też z anestezjologiem, który przekonywał do operacji cesarskiego cięcia. Później B. jako starszy lekarz dyżurny skontaktował się z przełożonym, profesorem D. Ordynator uznał jednak, że operacja byłaby przedwczesna. Stan pacjentki nadal był zły. Skutkiem wieczornej konsultacji Arkadiusza B. z profesorem było zalecenie stałego zapisu KTG serduszek dzieci. O czwartej nad ranem jedno z nich przestało bić. 27 minut później - drugie. O szóstej stanęło serce matki. Nie pomogła reanimacja ani operacja cesarskiego cięcia. 28 listopada, kilkanaście minut po siódmej, Karolina zmarła. Biegli, powołani do sprawy, nie mieli zastrzeżeń do lekarzy w Słupcy, którzy słusznie ocenili, że ciąża pacjentki należy do grupy najwyższego ryzyka. Według nich błędem poznańskich specjalistów było to, że przyjęli postawę wyczekującą. Decyzja o operacji cesarskiego cięcia była słuszna - tyle że spóźniona o kilkadziesiąt godzin. Dzieci, ważące ok. kilograma każde, można było uratować. Obaj oskarżeni lekarze nie przyznali się do winy. Nadal pracują w klinice..." Odpowiedz Link Zgłoś
house_md Re: a co jeżeli są NIEwinni? 14.10.12, 18:53 Q-mać. Badanie przepływów miałoby potwierdzić odklejanie łożyska??? Jaki biegły to opiniował? TO jest 29 tygodni , bliźniaki - zrobienie cięcia na zimno to 2 wcześniaki o niedojrzałych płucach , z dużym ryzykiem zgonu. Każdy dzien przedłużenia ciąży to zwiększenie szans na przeżycie o 2%. Dlatego się czeka, podaje sterydy żeby przyspieszyć dojrzewanie płuc. A to trwa 2-3 dni. Badanie USG określa co się dzieje w momencie wykonania badania , na podstawie przepływów NIE DA SIĘ określić czy łożysko odklei się za godzinę , 2 czy za 3 dni. Równie dobrze ablacja mogła nastąpić po 2 godzinach od wykonania badania. Nie rozumiem jedynie dlaczego nie zrobiono cc natychmiast po stwierdzeniu zgonu pierwszego dzieciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
edytanoculak Re: Sąd nad ginekologami z Polnej. Prokurator żąd 10.10.12, 22:11 Ja byłam pierwszy raz na badaniu u ginekologa w trzecim miesiącu ciąży z mężem by potwierdzić.Zawsze mam męża podczas każdego badania zabiegu czy porodach przy sobie bo intymność należy do męża a nie do ginekologa.Dlatego mam prawo do obecności męża podczas badań i zabiegów nawet w szpitalu poza znieczuleniem całkowitym i epidemią ogłoszoną w placówce nie wymysłem niedouczonego personelu medycznego gdy wyrzucą osobę bliską może dojść do wysokiego odszkodowania dla pacjentki.Ust 2008 r art 21 Prawa Pacjenta o obecności osoby bliskiej podczas badań i zabiegów.Dlaczego ryzykując wypłatą odszkodowania wyrzuca się osobę bliską?Dlaczego miała bym się wstydzić męża podczas badania czy zabiegu chować go za parawan skoro decyduje Pacjent o obecności osoby bliskiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Polnej nikt nie ruszył d..bo była noc IP: *.devs.futuro.pl 14.10.12, 23:06 Jak w temacie , nikt z porodówki nie chciał ruszyć piętro nizej tyłka na IOM bo przecież sie śpi. Karolina leżąc na IOM-ie nie miała podłączonego KTG, gdyby tak było, udało by sie wychwycić zagrozenie zycia drugiego płodu.... Zawał serca u Karoliny? Co ona czuła dowiedziawszy się ,że drugie dziecko nie żyje? To wie tylko personel IOM-u!!! Odpowiedz Link Zgłoś