Dodaj do ulubionych

i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cyfrowi

29.11.12, 13:41
od wczoraj chyba telewizory z antenami analogowymi już nie emitują żadnego sygnału, jest tylko szara kasza. I nie jest prawda jakoby tylko stare telewizory były niezdolne do emisji w cyfrowej jakości. Również do nowych telewizorów trzeba bylo podłączyć dekodery! Ponadto stary telewizor może emitować cyfrowo o ile jest podłączony do sieci kablowej. A w sumie na cholerę to? kilkaset kanałów tv i żaden porządny same byle co.. mi wystarczy tv trwam..
Obserwuj wątek
    • lili_marleen Każdemu według potrzeb 29.11.12, 14:11
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> mi wystarczy tv trwam...

Mnie TVN 24 plus jakieś Discovery dla dziecka no i chwatit
      • Gość: gość portalu Re: Mnie TVN 24 plus Discovery dla dziecka chwatit IP: *.icpnet.pl 01.12.12, 17:56

No to pudło; na tych całych multipleksach nie ma ani TVN24, ani Polsat News (o żadnym Discovery już nawet nie wspominając...)

A oszołomstwo handryczy się o TV Rydzyk...pfff...
        • Gość: szołomka Re: Mnie TVN 24 plus Discovery dla dziecka chwati IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.12, 18:23
          Chyba jeszcz enie włączyli tej cyfrowej tlewizji bo ja żadnych cyfr na ekranie niemam
          • Gość: łomek Re: ja żadnych cyfr na ekranie nie mam IP: *.icpnet.pl 13.12.12, 02:28
            Trudno, muszą wystarczyć ci same literki.
    • bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 14:51
      A co to jest "cyfrowa jakosc" ?
      • lukask73 cyfrowa jakość 06.12.12, 13:55
        bimota napisał:

> A co to jest "cyfrowa jakosc" ?

Cyfrowa to jest jak w czasie burzy 50 km od ciebie obraz się zatrzymuje albo zamiast niego widzisz mozaikę kafelków na ekranie. W analogowej miałbyś na ułamek sekundy zakłócenie nie przeszkadzające w odbiorze treści.

Cyfrowa jest jak przy dobrej pogodzie gęby celebrytów przypominają to co oglądało się w latach 80. na dwadzieścia razy kopiowanych kasetach VHS. W TV analogowej gradacja kolorów jest płynna. Jeśli obraz parę razy się zakoduje i zdekoduje, oglądamy prawie że kreskówkę kolorowaną farbą.

Cyfrowa telewizja pozwala łatwiej dostrzec pewne szczegóły obrazu, ponieważ są one podkreślone fantazyjnymi wzorkami, które rysują się na ekranie wokół widoku detali (np. w pobliżu logotypu stacji). Telewizja analogowa nie miała takich możliwości, aby tak o po prostu dorysować coś na ekranie.

Wreszcie telewizja analogowa nie dawała nadziei ani złudzenia rozdzielczości HD. Teraz kupujesz telewizor z naklejką HD i masz lepsze samopoczucie. A program i tak jest transkodowany z 10-letniej kamery, która ma 575 linii, przeliczanych później w komputerze na 1080.

Co najdziwniejsze, obraz, który swoją beznadziejną tandetną jakością wręcz odstrasza od oglądania, pokazują w swoich salonach sklepy z telewizorami, podobno zachęcając w ten sposób do zakupu odbiornika. Jedynym wytłumaczeniem faktu, że ktoś to w ogóle kupuje, jest to, że jedynym parametrem rozumianym przez przeciętnego odbiorcę telewizji, jest wielkość przekątnej ekranu. Podobnie jak ilość megapikseli w aparacie foto. Cała reszta nieważna, choćby nawet ten aparat miał być wmontowany w telefon.
        • bimota Re: cyfrowa jakość 06.12.12, 16:01
          TO WSZYSTKO PRAWDA, ALE...

> Cyfrowa telewizja pozwala łatwiej dostrzec pewne szczegóły obrazu, ponieważ są
          > one podkreślone fantazyjnymi wzorkami, które rysują się na ekranie wokół widoku
          > detali (np. w pobliżu logotypu stacji).

TO NIE TYLE WINA CYFROWEJ TELEWIZJI CO TELEWIZORA. TEZ W TO NIE WIERZYLEM, ALE NA KINESKOPIAKU TEGO NIE MA... LG ? :)

NO I JEDNAK PRZY NP. SLABEJ ANTENIE JAKOSC W DVB JEST LEPSZA. ALE WTEDY POWINNO SIE MOWIC, JESLI JUZ, TO O "CYFROWEJ JAKOSCI TRANSMISJI", A NIE OBRAZU...
          • lukask73 Re: cyfrowa jakość 07.12.12, 10:52
            > NO I JEDNAK PRZY NP. SLABEJ ANTENIE JAKOSC W DVB JEST LEPSZA.

W ogóle standardy TV byłby tworzone lata temu tak aby to działało nawet na tanim odbiorniku podłączonym drutem do grabi. Mało kto wie, ale znany starszym telewidzom Secam został wybrany w bloku wschodnim właśnie dlatego, że działał w miarę dobrze (na ile pozwalały ograniczenia struktury danych) na słabym sprzęcie (we Francji dlatego, że to Francuzi wymyślili). PAL daje dwa razy większą rozdzielczość koloru i w ogóle lepszą jakość, ale zaczyna działać od pewnego poziomu jakości sygnału. Poniżej jest cz-b. Czyli tak jak (podobno) z DVBT.

Nie ma co uogólniać i przerzucać się argumentami. Każdy wie, że jakość zdjęcia w JPEG-u może być lepsza albo gorsza od zdjęcia na papierze foto 10×15. Zależy to od wielu czynników i tego jak zdefiniujemy funkcję celu (jak już pisałem dla niektórych naklejka FullHD to szczyt marzeń i więcej już nie potrzeba, nawet obraz nie musi być FullHD). Niestety to co się najczęściej obserwuje, wydaje się wskazywać na wyższą jakość papieru.
        • Gość: malm Re: cyfrowa jakość IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.12, 15:02
          zmień sprzęt a potem się rozpisuj, dobra antena daje odpowiednią jakośc na LCD, do tego jeszcze trzeba ją umieć odpowiednio połączyć , ale Ty chyba drutem zwykłym to robisz....
    • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 15:00

. A w sumie na cholerę to? kilkaset kanałów tv
      > i żaden porządny same byle co..

sporo w tym prawdy, choć zwracam uwagę na Planete (i canal+ sport, jak ktoś lubi ;-)), ja lubię)

> mi wystarczy tv trwam..

no, oglądanie jednej stacji, zwłaszcza takiej, do której zaprasza się tylko gości z jednej strony poltycznego sporu i ekspertów też o określonych poglądach nigdy nie konfrontowanych z innymi ekspertami ,na pewno uczy otwartości myślenia i jest drogą - by użyć języka tej właśnie stacji - do nie bycia manipulowanym ;-)) a nawet niepokornym! ;-))
      • oszolom-z-radia-maryja Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 15:08
        a GW i TOK FM to niby rożne strony zaprasza? przygania kocioł garnkowi, jesli juz to robi to tylko po to by ośmieszać adwersarzy
        • Gość: AAA Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 16:08
          "eksperći" zapraszani to wykreowani przeciętniacy na usługach. Jakże ich niewielu, wciąż te same twarze - to dowód, że jednak większość jest na tyle uczciwa, że nie będzie się szmacić dla kasy.
          Co do TvTrwam to nie do końca prawda z zapraszaniem tylko jednej strony, bo było wiele audycji z bardzo różnymi gośćmi - politykami , ekonomistami (w tym wonorynkowcami) - wielu innych nie przyjęło zaproszenia.
          Na pozór Trwam tak odstaje od wiekszości mediów bo konsekwentnie realizuje politykę informacyjną i publicystyczną opartą na chrześcijańskich wartościach - w szczególności na prawdzie, braku przemilczenia, braku manipulacji. Tymczasem prawie 100 % innych mediów jest w swej polityce informacyjnej de facto antychrześcijańska lub przynajmniej politycznie poprawna. Niektóre mają w ramówce takie wstydliwe para-katolickie okienka.
          Media te czasem zapraszają katolików do dyskusji - ale wyłącznie po to by ich ośmieszyć i zmanipulować w ramach bardzo precyzyjnie przygotowanego szoł na podstawie bardzo starannego scenariusza i reżyserii. Bo muszą wykazać, że ich "prawda" jest najmojsza. A dlaczego muszą ? Bo mają swego pana który płaci i żąda - po prostu nie ma mediów niezależnych. Na tym tle Trwam jest ewenementem bo utrzymuje się wyłącznie z dobrej nieprzymuszonej woli samych widzów.
          Nie twierdzę, że Trwam jest idealna, też bym czasem wolał by wpuszczono szeroki nurt ludzi o różnych poglądach, ale prawda jest taka, że ten "szeroki nurt poglądów" który przy tej okazji mamy na myśli, faktycznie jest bardzo wąski bo sprowadza się tylko do jednego - do małej grupki dobrze opłacanych "ekspertów" o tych samych antykatolickich poglądach. Innymi słowy - nie ma żadnego szerokiego nurtu. To tylko mała grupka uzurpatorów udaje szeroki nurt i wielość poglądów. Zauważmy, że wszystkie media głównego nurtu powtarzają na okrągło wciąż to samo, ale robią wiele szumu by sprawić wrażenie wielości poglądowej. Są też inne przyczyny, np. taka że ci ludzie nie mają kompletnie nic do powiedzenia co byłoby jakąś wartością, jakąś prawdą, co budowałoby dobro wspólne - nie bez przyczyny - przecież nie do takich celów zostali wyselekcjonowani i wytresowani "eksperci". Więc po kiego ich zapraszać ? Chyba tylko dla towarzystwa i pogadaniu przy piwku...ale w Trwam piwka nie piją. Co jednocześnie sprawia że Trwam jest trochę sztywna...no ale, jak powiedziałem to wynika z konieczności obrony pewnych wartości. Gdyby te wartości nie były tak usilnie i bezwzględnie zwalczane, to zapewne i obrona nie musiałaby być taka wytężona. Mogłoby być więcej luzu...
          Na temat RM i Trwam napisano już tyle milionów złych, nienawistnych i napastliwych słów, że chyba w historii łącznie na temat Hitlera i Stalina tyle złego nie napisano. O czym to może świadczyć ? Czy to jest przypadkowe ? Zwykła logika wskazuje, że nie.
        • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 16:27

> a GW i TOK FM to niby rożne strony zaprasza? przygania kocioł garnkowi, jesli j
          > uz to robi to tylko po to by ośmieszać adwersarzy

Nie pisz bzdur. W TOK FM na co dzień słyszałem dziennikarzy z Rzepy (z czasów przed-Gmyzowych, żeby było jasne), z UważamRze (z Ziemkiewiczem włącznie), polityków PiSu.

Jak zobaczę w Trwam Żakowskiego jako przeciwwagę dla prawicy, to pogadamy. Póki co nie masz argumentów.

• kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 16:29
            PS. Zapomniałem dodać - te teksty o zapraszaniu w celu celowego ośmieszenia to jakaś paranoiczna teoria spiskowa. Może w ogóle taki Gmyz się ośmieszył, bo go Baczyński sprowokował? Biedny chłoptaś ;-))
            • Gość: Bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy IP: *.free.aero2.net.pl 29.11.12, 16:34
              TAK TAK, WSZYSTKO CO NAM NIE PASUJE, TO "TEORIA SPISKOWA"...
              • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 19:15
                OK, postanowiłem się z Tobą i oszołomem zgodzić.

Wszyscy ci Ziemkiewicze, Karnowscy i cała plejada prawicowców z Rzepy, URze, politycy PiSu, Solidarnej Polski etc są zapraszani do TOK FM tylko w celu ośmieszenia (czyli nie teoria spiskowa, tylko po prostu spisek).

I wie o tym przeciętny forumowy dyskutant, tylko oni zainteresowani o tym nie wiedzą i tak się dają wpuszczać w maliny.

No to niezłe z nich głupki. Kogo wy słuchacie?

Na całe szczęście Radio Maryja spisków nie robi, zaprasza tylko polityków i publicystów z jednej opcji, dzięki czemu jest symbolem otwartości i nieskrępowanej (co tam - powiedzmy wprost - niepokornej!) dyskusji. Amen.

• bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 22:52
                  I BY BYLO WTEDY KLEPANIE, ZE TEN I TAMTEN NIE SKORZYSTAL Z ZAPROSZENIA...

A KIEDY W TOKU SA TE "DYSKUSJE" ?
                  • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 30.11.12, 00:33
                    cały dzień.

Ja Cię bracie nie rozumiem. To znaczy, że jak zapraszają różnych ludzi to żle i jak nie zapraszają, to też źle???

Czy chcesz powiedzieć, że jak są eksperci / publicyści z jednej strony to jest większa otwarość, niż gdy są z rónych stron? Wybacz bracie, ale to czysty Orwell, wojna jest pokojem, miłość jest nienawiścią, dość typowy groch z kapustą dla wyznawców religii smolenskiej, ciebie akurat nie posądzam. Zgryźliwy jesteś bez sensu, ale głupi raczej nie.
                    • bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 30.11.12, 11:57
                      A GDZIE JA COS TAKIEGO NAPISALEM ??

WYBACZ, BRACIE, ALE NIE PRZYPOMINAM SOBIE DEBATY W TOKU... NAWET JESLI KOGOS ZAPRASZAJA, TO REDAKTORZY CALY CZAS FORSUJA LINIE ZGODNA Z PO.
                      • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 02.12.12, 13:30
                        Tak cię można było zrozumieć.

W TOK - wiadomo, że jest to stacja o określonej postawie poglądowej, więc i prowadzący swoje poglądy mają. To chyba dość oczywiste i dotyczy każdego medium. Niemniej zapraszani są politycy i eksperci stron przeróżnych. Daruj sobie spiskowe teorie, że się ich zaprasza w celu ośmieszenia. Niech się jeden z drugim przygotuje merytorycznie, to nikt go nie ośmieszy. A że pisowcy i spółka często (bo oczywiście nie zawsze) merytorycznie do powiedzenia nie mają nic, dyskusję zastępują frazesami i dumnymi hasełkami, to faktycznie efekt bywa często taki, jak jest. To jest wina Żakowskiego, że Hofman jest intelektualnie beznadziejny, wiedzy ma tyle, co brudu za paznokciami i nie potafi nawet być zabawny? Bez przesady.
                        • bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 03.12.12, 12:40
                          JAK REDAKTOR PRZERYWA, TO TRUDNO SIE WYPOWIADAC... A KORWINA TEZ NIGDY TAM NIE SLYSZALEM, ON SIE ZAWSZE WYPOWIADA MERYTORYCZNIE...

> W TOK - wiadomo, że jest to stacja o określonej postawie poglądowej, więc i pro
                          > wadzący swoje poglądy mają. To chyba dość oczywiste i dotyczy każdego medium.

NO TO SIE ZDECYDUJ...
                          • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 03.12.12, 15:17
                            Och, biedactwo, przerwali mu. Nie ma to jak Pospieszalski, ten nie przerywał nigdy i nikomu ;-))

Inforamcaji o zapraszanych eskpertach i bulicystach chyba nie zrozumiałeś, więc prosze - przeczytaj raz jeszcze
                            • bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 03.12.12, 21:29
                              KONIECZNIE PRZECZYTAM, BO BEZ TEGO TO TYLKO SLYSZE "TEORIE SPISKOWE"... ;)
          • oszolom-z-radia-maryja Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 30.11.12, 11:29
            ale nie było nikogo z Naszego Dziennika!!!
            • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 30.11.12, 11:49
              Z Magazynu Działkowca też nie.

w sumie to nawet tego nie wiemy, bo Ty nie słuchasz tej stacji, a ja mogłem nie trafić, ale najprawdopodobniej po prostu nikt z publicystów tej gazety nie jest nazwiskiem na tyle ważnym w polskiej publicystyce, by chciano go zapraszać. To jest pamiętaj pismo dość niszowe, zresztą swoją izolacją od innych samo się na tę niszowość zgodziło.

Niemniej cała plejada nazwisk kojarzonych z narodowo-katolicką prawicą w TOK i TVN24 się pojawia. A w Trwam i RM z lewico-liberalnej strony nikt. Nie porównuj więc, bo to najzwyczajniej bez sensu.
      • l.george.l Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 21:23
        kazek100 napisał:
        [...]
        > sporo w tym prawdy, choć zwracam uwagę na Planete
        [...]

No coś Ty. Przecież tam można zobaczyć słynnego bulteriera Darwina. Chyba nie życzysz Oszołomowi, by został ukąszony ateizmem?
        • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 30.11.12, 00:37
          Ależ oczywiście, że mu życzę. W przeciwieństwie do niego nie mam najniejszej ochoty przymuszać nikogo, ale jestem miłym człowiekiem, generalnie jestem fajny, więc dlaczego miałbym bliźniemu nie życzyć bycia szczęśliwym, życia ciekawego, bez sztucznych barier, bez wymyślonych cierpień, bez wykreowanych wrogów. Sam wiesz, że ateizm jest super, nie bądź egoistą, nie skąp nikomu ;-))
    • poika Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 15:25
      Twoje telewizory emituja? Jestes pewien, ze nie wpatrujesz sie w kuchenke mikrofalowa?
      • bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 15:46
        A jakie widoczne sygnaly emituje ci mikrofala ?
        • poika Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 16:39
          Eee... Przewaznie maja takie swiatelko jak sa wlaczone. Myslalem, ze wszystkie mikrofalowki tak maja.

Tak swoja droga, czy telewizor z kineskopem (wezmy np. Rubina), ktory pobiera sygnal antenowy z dekodera cyfrowego, "emituje sygnal" analogowy czy cyfrowy?
          • bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 22:48
            A myslalem, ze chodzi o cyferki odliczajace czas.. :P

Wszystko zalezy d interpretacji... :)

A czemu nie spytales o "antene cyfrowa" ? :P
            • poika Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 22:58
              Boje sie pytac o takie rzeczy... :-)
              • bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 23:02
                FAKT, FACHOWOSCI OSZOLOMOWI NIE MOZNA ODMOWIC... :)
    • bimota Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 15:49
      Akurat chyba wszystkie wymienione przez was programy odziemnie nie sa nadawane, a satelity juz dawno przeszly na cyfre..
      • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 29.11.12, 16:31
        zgadza się.
        Właśnie dlatego to dość mało ważny problem. No chyba, że ktoś chce za darmo i żeby państwo mu płaciło za ideolo. Czyli dość typowo.
    • v.i.k.k.a mi w chacie dwa pudla zdechly:( 29.11.12, 17:25
      trzecie dziala, bo podlaczone do cyfrowki. No i tamte na smietnik sie nadaja czy co?
      • Gość: ula Re: dlaczego tak mizernie ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.12, 17:41
        Dlaczego mając kablówkę ( przedtem miałam pokojową antenę ) i stary tv mam tylko 5 programów ? Podobno z kablówką nie potrzeba podłączać dekodera ?
        • kazek100 Re: dlaczego tak mizernie ? 29.11.12, 19:18
          Ja bym zapytał kablówki.
          Albo zapłacił za pakiet ciut droższy, niż 5 pln.
        • l.george.l Re: dlaczego tak mizernie ? 29.11.12, 21:29
          Może masz pakiet socjalny? Nie wszystkie kanały, które kablówka puszcza cyfrowo przez dekoder są dostępne analogowo. Np. moje ulubione mezzo leci tylko przez dekoder.
          • Gość: gość Re: Może masz pakiet socjalny? IP: *.icpnet.pl 15.12.12, 17:50
            Zapewne.

Inna sprawa, że teraz pakiety socjalne w kablówkach powinny być rozszerzone do pełnej oferty cyfrowej telewizji naziemnej...
      • bimota Re: mi w chacie dwa pudla zdechly:( 29.11.12, 22:55
        K., trabia o tym od 100 lat, 100 razy dziennie, a ona nadal nie wie....
    • Gość: Georg Sommer Ubaw mam przedni.. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.12, 19:33
      z was i waszej cyfryzacji POlaczki..!! :-))
      • Gość: AAA Re: Ubaw mam przedni.. IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 19:43
        A co ty sobie myślisz...że można POlaczkom tak normalnie dać cyfryzację, platformę i inne bajery ? Jeszcze by sobie pomyśleli, że mają demokrację i pluralizm i że mogą z tego korzystać. Nie może być ! W kondominium wszystko musi być powoli dawkowane i reglamentowane....
        • Gość: Georg Sommer Re: Ubaw mam przedni.. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.12, 20:10
          No coz - za moich odleglych czasow POmieszkiwania w Berlinie tez mielismy "kondony - minimum" trzech mocarstw i jakos reglamentacji i ciemnoty nie bylo..!! Za murem to i owszem - na Trabanta czekano do 20-tu lat a zakupy w Intershop byly spelnieniem marzen wielu Osikow..!! POzdrawiam cyfrowo... :-))
          • Gość: AAA Re: Ubaw mam przedni.. IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 20:17
            Z tymi 3 mocarstwami to tak do końca bym się nie zgodził, bo przynajmniej jedno z nich wsparło niemiecką gospodarkę i otworzyło szeroko swój rynek zbytu...

Poza tym sytuacja kondo-minimum jest szczególnie destrukcyjna gdy jego obywatele sami w jego istnienie nie wierzą.... bo wciąż zielona wsypa im się śni...
            • Gość: Georg Sommer Re: Ubaw mam przedni.. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.12, 20:23
              Wiesz kumpel - wsparcie a trzymanie za "ryj" i dojenie przez kilkadziesiat lat to dwie rozne planetoidy..!! :-)) PS Zgodzisz sie..??
              • Gość: AAA Re: Ubaw mam przedni.. IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 20:33
                Szczegółów nie znam, ale trzymanie Japońców "za ryj" jakoś doprowadziło swego czasu do rozkwitu wiśni do poziomu trzeciej potęgi gospodarczej globu...
                Z innej beczki -podobno Niemcy nie mogą odnaleźć swojego zlotka w njuyorku....bo ci z kondo-minimum swojego nawet nie szukają...
                • Gość: Georg Sommer Re: Ubaw mam przedni.. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.12, 20:50
                  Spokojnie jak na wojnie kumpel..!! Czesc naszych Goldowych zasobow (w ilosci 3,5 tys.ton) mamy zdeponowane w USA (miesiac temu bylo kontrolowane i POkazane w ARD) na wszelki wypadek jakby kacapowi przyszly glupoty do glowy.Reszta tez ma swoje bezpieczne miejsce..!! PS Wiesz - bogaczowi to i diabel dziecko zakolysze..!!:-)
                  • Gość: AAA Re: Ubaw mam przedni.. IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 21:07
                    Nasze jest podobno gdzieś w Londku, ale ponoć nikt dokładnie nie wie....zresztą to i tak tylko jakieś 5% rezerw, reszta w hamerykańskich i niemieckich papiórkach...które wciąż jadą w dół...
                    • Gość: Georg Sommer Re: Ubaw mam przedni.. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.12, 21:25
                      W "Londku Zdroju" raczej nie..!! Predzej w Zlotym Stoku lub Zlotoryji na Dolnym Slasku..:-))) Lub sladowe ilosci przy wydobyciu miedzi w Lubinie i POlkowicach..!! :-)))
                      • Gość: Gregor Zimmer ...ale poczucie humoru - zadnie :-P IP: *.icpnet.pl 22.12.12, 16:14
                        .
      • Gość: polaczki A my mamy ubaw... IP: *.icpnet.pl 29.11.12, 20:00
        ...z durnego folksdojcza LOL
        • Gość: max gallo Kazke slucha rynszTOKfm. Radio dryndziarzy... IP: 173.242.116.* 30.11.12, 11:36
          i debili. Ale jak ktos lubi zombie jak Paradowska czy Wanat z Murzynami to spoko radio.

Tede, Lizut i inne pedaly. Z tego radia kapie rynsztokiem.
          A rzepa kmiocie odzyskana. Hajdarowicz z tym niemieckim dozorcą grasiem przy kiblu o tym gadali.

Skoro twoi bohaterowie robia polityke przy kiblu to ty chyba tez sie tam urodziles.
          • Gość: LOL Re: Kazke IP: *.icpnet.pl 30.11.12, 23:00
            Pudło, przygłupie ;-P
    • smutas Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 03.12.12, 21:24
      Oszolom, wypadaloby najpierw dowiedziec sie co oznaczaja terminy takie jak: emisja, telewizor, antena, cyfrowa TRANSMISJA... itd. To co napisales to niestrawna breja bzdur ubranych w "mundre" slowa....

cheers
      --
      Ideałem dla starożytnych sceptyków był mędrzec, który uznaje, że nie wie, czy jest prawda, czy jej nie ma, ale nie przeszkadza mu to w jej poszukiwaniu.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 05.12.12, 11:47
        napisz w takim razie jak ty to wszystko pojmujesz
        • kazek100 Re: i już przestaliś. być analogowi a jesteśmy cy 07.12.12, 11:43
          a co tu jest do pojmowania, skoro to techniczne pojęcia, która są jakie są?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka