Dodaj do ulubionych

Wojtasiak nie chce sam zrezygnować

12.02.13, 09:12
Peło samo się dobija. Informacja o tym, że członkowie Komisji Rewizyjnej wstrzymają sie od głosu lub będą przeciw to czyste sqrwy...syństwo. Nawet w PZPR uczciwiej postępowano. I to wykształcenie marszałka - no wstyd PEŁO, wstyd.
Obserwuj wątek
    • ciekawy1938 Wojtasiak nie chce sam zrezygnować 12.02.13, 09:54
      To szok, że polityk takiego formatu jak wicemarszałek przez tyle lat łamał ustawę antykorupcyjną. PO może teraz w jeden dzień odwołać i powołać z powrotem wicemarszałka, tylko jest jeden problem, który może ciągnąć się dłużej.... za moment mogą pójść doniesienia do rożnych instytucji za braki w oświadczeniach majątkowych i brak składania sprawozdań finansowych do KRS, bo to jest chyba większy problem niż posiadanie samych udziałów. Duży problem dla PO a niesamowita okazja dla opozycji! Dla mnie jest tylko jedno dobre wyjście dla PO - trzeba podziękować wicemarszałkowi.
    • sowielustro Wszystko zawarłem w oświadczeniu, 12.02.13, 10:11
      a oświadczenie napisała mi żona, bo ja przygotowuję się do matury. V-ce marszałek kompromituje do dawna samorząd wielkopolski, miłośnik limuzyn i egzotycznych wycieczek, mistrz autopromocji - wszystko na koszt podatnika. Wiele ma też zasług, np. w uzyskiwaniu dotacji unijnych - jako chyba jedyna szkoła niepubliczna fundusze UE otrzymała WSNHID i przez absolutny przypadek aktualnie pisała na tej uczelni pracę żona pana v-ce. Powołując na członków komisji przyznających środki UE podległych sobie urzędników dokonał też rzeczy prawie niemożliwej - Fundacja Batorego oceniła województwo wielkopolskie pod kątem przejrzystości przyznawania dotacji z funduszy unijnych na miejscu 17, czyli ostatnim. Doprowadzić Wielkopolskę na koniec listy rzetelności i uczciwości w skali kraju z pewnością dowodzi jego kwalifikacji. Ignorantia iuris nocet, tzn. nieznajomość durnych i niedurnych przepisów nie ratuje przed odpowiedzialnością - ale to dotyczy tylko przeciętnych ludzi. Pan wicemarszałek zasługuje na specjalne traktowanie bo nie ma matury;-) Pewnie się okaże, że ma kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, że może nawet nie umie czytać i to środowisko społeczne w którym się wychował jest winne, a nie on. W ciągu 2 kadencji zapewne kilkakrotnie wypełniał oświadczenie majątkowe i poświadczył nieprawdę, iż nie jest w konflikcie interesów. I tak trzymał, aż się nie dowiedział, że wszczęto w tej sprawie postępowanie. Teraz głupio się tłumaczy, no ale trudno się pogodzić ze stratą stołka przez własną głupotę, niedbałość i przekonanie, że jego prawo nie dotyczy. Po odrąbaniu od koryta będzie mógł np. zostać kanclerzem WSNHID.
      • leftt Re: Wszystko zawarłem w oświadczeniu, 12.02.13, 10:24
        17 miejsce w klasyfikacji województw? To tak jak piąte miejsce w chińczyka zająć.
        • manissa Re: Wszystko zawarłem w oświadczeniu, 12.02.13, 10:56
          -:D Wojtasiak jedzie "po bandzie" i jak widać dobrze mu z tym.
    • kajciech Przyspawał się do koryta 12.02.13, 11:11
      Partia Oszustów?
    • sara01012010 Wojtasiak nie chce sam zrezygnować 12.02.13, 13:27
      to dopiero zagrycha dla popleczników; a jak na jego miejsce przyjdzie ktoś, kto prześwietli wszystkie wnioski o kasę z Unii ! ? np głos znanego, acz miernego, choć nad wyraz rozwiniętego fizycznie aktora podpowiadał w Radiu Merkury by jadali ryby, ale broń boże nie solili tych morskich, bo ... pływały w słonej wodzie
    • onefoks Wojtasiak nie chce sam zrezygnować 12.02.13, 14:38
      to jest właśnie przykład towarzystwa wzajemnej adoracji
      • Gość: wyborca Re: Wojtasiak nie chce sam zrezygnować IP: *.cable.net-inotel.pl 12.02.13, 19:47
        Bezczelność! Plucie wyborcom w twarz!
    • Gość: podatnik Re: Wojtasiak nie chce sam zrezygnować IP: *.icpnet.pl 13.02.13, 07:30
      Jeżeli Wojtasiak sam się nie odspawa to trzeba mu pomóc. Jeżeli degrengolada obejmuje
      cały układ kolesiowski w Urzędzie no to może cały zarząd do wymiany.
      Co na to wszystko radni,pan Czerwiński no i cały PIS??Wszyscy upaprani?? Z G R O Z A !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka