Dodaj do ulubionych

Pojeździmy trasą katowicką. Jeszcze przez (co n...

28.02.13, 19:09
A to ja mam pomysł dla finansistów miasta. Pobudujcie jeszcze jedne stadion za 700 mln dla 40 tys kiboli i 5 tys kibiców korzystających 3 razy roku z obiektu, zamiast myśleć o kilkudziesięciu tysiącach ludzi korzystających codziennie z tej trasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: sss Re: Pojeździmy trasą katowicką. Jeszcze przez (co IP: *.205.76.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.13, 19:34
      stan estakady katowickiej to 70% brak należytego zarządzania obiektem przez ZDM. Brak bieżących napraw, właściwych reakcji w odpowiednim czasie doprowadza do takiego stanu. W tym przypadku są ludzie z imienia i nazwiska odpowiedzialni, a za nimi Ryszard G. A propos - czy inspektor Witczak czasami nie ma tylko uprawnienień budowlanych w zakresie melioracji wodnych i w tym kierunku wykształcenia?
    • lukask73 Politechnika Krakowska 28.02.13, 21:26
      Zwracam uwagę, że tym razem zasięgnięto rady ekspertów z Krakowa. Zapewne po to, aby uniknąć ryzyka, że trzeba będzie zamknąć wiadukt. Pamiętamy zapewne, jak eksperci z Politechniki Poznańskiej wróżyli w 2001 r., że Most Św. Rocha jest w katastrofalnym stanie i w każdej chwili może runąć. Po zdjęciu przęsła z przyczółków i dokładnym obejrzeniu przez innych ekspertów okazało się, że nie dość że nie chce runąć, to jeszcze wytrzyma podróż w inne miejsce.

W przypadku Trasy Katowickiej na wszelki wypadek pominięto etap środkowy, tzn. ekspertów fatalistycznych (poznańskich).
    • mmmmmm000 Nigdy nie rozumiałem... 28.02.13, 23:02
      ...po kiego tą trasę budowano jako wiadukt??!!
      Przecież równie dobrze można było puścić zwykłą drogę po gruncie. Może prac ziemnych byłoby trochę więcej i trzeb by wybudować kilka kładek, ale na pewno bardziej rozsądnie i dużo bardziej ekonomicznie.
      • Gość: serce a ja rozumiem IP: *.icpnet.pl 28.02.13, 23:39
        jest to najlepszy wjazd i wyjazd z Poznania!!
        najszybszy i najbezpieczniejszy (poza dzikim zjazdem na stację benzynową statoil)
    • Gość: Poznaniak Re: Pojeździmy trasą katowicką. Jeszcze przez (co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 00:10
      Jaki problem? Przecież można stadion spokojnie rozebrać i sprzedać w kawałkach jakimś desperatom, ktorym się zachce mistrzostw czegośtam...
      Lekko licząc - do odzyskania spokojnie jest akurat tyle, bo na Estakadę brakuje...
      Skoro Anglicy tak sprzedali wiele obiektów po Olimpiadzie i Chińczycy nawet to dlaczego nie możemy i my?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka