Forum   wizyta

wizyta

(2783 wyniki)
  • Wizyta u lekarza specjalisty (autentyczne). Weszłam do gabinetu lekarskiego, powiedziałam: "Dzień Dobry" i przedstawiłam się. Na to lekarz: "Co odemnie chce"? Krótko powiedziałam o co mi chodzi. - Lekarz: "Leczy się"? - Ja: "Kto"? - Lekarz: "Co kto"?" - Ja: "Czy mogę usiąść"? - Lekarz: "Co"? - Ja: "Czy mogę usiąść? Nie mogę długo stać." - Lekarz: "A... Niech siada." Usiadłam na krześle i wyjaśniłam, że leczę się. Powiedziałam co mi dolega. Wskazałam na posiadane skierowanie od leka...
  • Witajcie:) Jestem po pierwszej wizycie u endokrynologa, do której trochę skłoniło mnie to forum. Podejrzenie, że mogę mieć niedoczynność zaczęło się na studiach jakieś 7 lat temu - w ciągu roku przytyłam 10 kg, samopoczucie też kiepskie. Lekarz rodzinny zlecił mi TSH - wyszło ok. 6 (przy normie do 4). Nie widział jednak konieczności dalszego leczenia (pomimo tego, że jestem dość mocno obciążona rodzinnie). 2 lata później posiadałam już pakiet w pewnej prywatnej przychodni, więc lekarz rodzinn...
  • Cześć, Po przerwie od paru miesięcy z powodu depresji znów zaczęłam chodzić do psychiatry. Pierwsza z nim rozmowa trwała chyba ze 20 min, przepisał leki, które w międzyczasie już 2 razy zmieniał i które mało co pomagają. Chodzę do niego w miesiącu i wizyty za każdym razem nie trwają dłużej niż 10 min, a kosztują 100 zł. Chciałam się zapytać, czy to norma? Nie wiem, co o tym sądzić, jakie macie doświadczenia w tym względzie? Pozdrawiam Monika
  • Część z Was zajrzała do mojego wątku powitalnego, za co bardzo dziękuję, ale pozwalam sobie jeszcze zadać pytanie i w bardziej oczywisty dla wszystkich sposób poprosić o radę. Jestem w trakcie diagnozowania tarczycy, pierwszą wizytę mam za tydzień, jednak to będzie chyba tylko już oficjalne potwierdzenie. Wyniki badań, które zrobiłam z własnej inicjatywy: TSH - 1,448 uU/ml (0,34-4,94) FT4 - 14,09 pmol/l (9,01-19,05) - 50,6% FT3 - 3,95 pmol/l (2,63-5,7) - 44,44% anty-TPO - 62,69 IU/m...
  • Chodze na NFZ bo mi żal kasy. Doktor leczył mnie na torbiel, więc wizyty polegały jedynie na zrobieniu mi kilku USG i wypisaniu recepty na tabletki. Badania ginekologicznego nie miałam ani razu podczas tych wizyt, nawet po operacji było tylko USG. Czy wy przy każdej wizycie jestescie badane ginekologicznie?
  • Witajcie. Mam pytanie do bardziej doświadczonych Hashimotek: na co zwracać szczególną uwagę na wizycie u lekarza? Jakie pytania najlepiej zadać? Wiem że to może dla Was idiotyczne, ale jakoś się stresuję.
  • Ile płacicie za wizytę u homeopaty? Czy 250zł to standard? jakoś dużo, bardzo dużo to jest według mnie za ok.45 minut Mylę się?
  • Bo muszę sie wybrać do prywatnego lekarza ("zwykły" mnie olał). Tylko nie wiem czy stać mnie na taki luksus, żeby jeszcze płacić za usg. Skąd się dowiedzieć czy usg będzie w cenie wizyty czy trzeba będzie dopłacić?
  • cześć :) tak jak wczoraj zapowiadałam, byłam dzisiaj z maluchem u weterynarza... powiem Wam że mam sprzeczne uczucia... o wszystko musiałam wypytywać, nie dodał nic od siebie, uszy sprawdził na moją prośbę, tak to nawet się do tego nie garnął... nie wspomnę o tym że nie obciął mu pazurków pomimo tego że mówiłam i nie pokazał jak włoski z uszu usuwać tylko opowiedział... ale mniejsza o to. Kupiłam preparat do czyszczenia uszu Otifree, podobno jeden z lepszych na rynku ( tak zachwalał) znacie g...
  • Witam wszystkich, mam 32 lata, od ponad 7 miesięcy próbuje zajść w ciąże, niestety nieskutecznie... jedna ciąża biochemiczna dwa miesiące temu. W związku z tym postanowiłam udać się do lekarza. Badanie ginekologiczne, usg w porządku. Jednak moje samopoczucie kazało mi szukać dalej. Zrobiła badanie tarczycy po przeczytaniu waszych postów. Wyniki: TSH 2,8 (norma 0,25- 5,0) FT4 12,18 (norma 10,6-19,4) 17,95% FT3 4,18 (norma 4,0-8,3) 4,19% Anty TG 342 (norma 0-115) Anty TPO 119,1 (no...
  • Witam. W zeszłym tygodniu bardzo źle się czułem i poszedłem do szpitala na oddział ratunkowy. Zrobili mi badania (EKG, badanie krwi, RTG klatki piersiowej i podali kroplówkę) cały pobyt trwał może 3 godziny. Zobowiązałem się do przesłania dowodu ubezpieczenia. Przesłałem legitymację studencką. Dostałem odpowiedź, że nie jest to pełny dowód i mam dosłać ostatni ostatni druk RUMA. Wcześniej zawsze wystarczała legitymacja, np podczas wizyty u dentysty w państwowej przychodni. Boje się że mogę ...
  • Witam! Moja siostra 3 dni temu urodziła zdrowego synka. Dzisiaj wyszli ze szpitala, siostra nie zgodziła się na zaszczepienie dziecka (szpital poinformował, że zawiadomi sanepid, ale tym się nie przejmujemy ;-). Poszukujemy dobrego pediatry-homeopaty, który przyjeżdża na wizyty domowe. Polecono nam doktor Kraśkiewicz, ale z tego co wiem ta pani nie przyjeżdża do domu pacjenta, tylko przyjmuje w swoim gabinecie. Zależy nam, aby noworodka nie ciągać po przychodniach, a mieć lekarza, któ...
  • W czwartek mam pierwszą wizytę u dr. Rysza i tak się zastanawiam ile kosztuje wizyta, miałam mieć dopiero w maju, ale oddzwoniła pani z przychodni że zwolniło się miejsce, cieszę się, bo może w końcu dowiem się jakiś konkretów.
  • Mam do was prośbę. Moja "przygoda" z endokrynologiem dopiero się zaczyna. W ubiegłym roku stwierdzono nieco podwyższony poziom TSH, do obserwacji. W tym roku -- TSH na poziomie 5,6 czyli ponad normę. USG tarczycy -- sprzed 1,5 roku (bardzo mała, poza tym budowa prawidłowa). Niestety wizytę u lekarza z NFZ mogę mieć dopiero pod koniec października. Chciałabym skonsultować się z jakimś sensownym lekarzem już teraz, bo czuję się bardzo źle (obezwładniające zmęczenie psychiczne i fizyczne,...
  • przed nami za dwa dni pierwsza wizyta w wiadomej sprawie.Zapisalismy się do dr Dworniaka z Invimedu.Ogólnie problem leży po stronie męża - ponad 90% uszkodzonych plemników. U mnie teoretycznie wszystko ok. I teraz pytanie,czy pierwsza wizyta to tylko takie zapoznanie sie ze sprawą,czy można się spodziewać konkretów? To będzie mój 10dc,czy lekarz ewentualnie może zaproponowac inseminację na cyklu naturalnym,czy najpierw wyśle mnie na dokładniejsze badania (monitoring,hormony itp)? Z wykresów,...
  • Witam, mam nadzieję, że nie powielam żadnego wątku, który wcześniej się pojawił, ale nie znalazłam takiego. Chciałam się zapytać o Wasze wrażenia dot. wizyty u psychologa? Ostatnio zdecydowałam się iść do specjalisty po raz pierwszy, ponieważ wydaje mi się (a właściwie mi najmniej, ale moja rodzina, przyjaciele uważają, że owszem, coś jest nie tak), że przydałaby mi się pomoc specjalistyczna. Poszłam zatem na wizytę, która trwała blisko godzinę, był to właściwie wywiad dot. mnie, mojej rodzi...
  • Niezly mix. W zeszlym tygodniu mialam borowanie zeba. Nie odczuwalam zadnego bolu ale kuzwa nie moglam zniesc tego wiercenia, doslownie przeszywalo mi mozg ( czy cokolwiek z niego zostalo). Dentysta zostal poinformowany o moim stanie zanim sie za przedsiewzial leczenia i w ogole jest super. Doszlam do wniosku ze wole wyrwanie zeba niz borowanie! A tu jeszcze 8mka do wyrwania i kilka plomb do wymienienia! Co ja zrobie..
  • Moja siostra była ostatnio u psychiatry Pana Michała Skalskiego. Poszła z dobrym nastawieniem jak do każdego innego lekarza, nie miała większych problemów ze sobą (poza lekkim dołkiem po przebytej dużej ilości stresów) liczyła na rzeczową rozmowę ze specjalistą - wróciła roztrzęsiona. Powiedziała, że lekarz zachowywał w stosunku do niej poryskliwie, stwierdziła że poczuła się wręcz upokorzona bo próbował jej wmówić różne rzeczy i generalnie potraktował jak świra. Przeżywa tę wizytę od miesiąc...
  • W najblizszych dniach zamierzam sie wybrac na wizyte do ortodonty. Czego po 1 wizycie moge sie spodziewac? Czytalam ze wizyta kosztuje 50-100 zl, tylko co jest w niej wliczone? czy robi sie na pierwszej wizycie zdjecia rtg? Mam tez pytanie odnosnie przejscia do innego ortodonty. Obecnie jestem na takim etapie w zyciu, ze moje miejsce zamieszkania moze sie pare razy zmienic podczas gdy nosilabym aparat. A chce juz go zaczac nosic teraz. I wlasnie mam pytanie jak to jest z przejsciem do innego...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się