Dodaj do ulubionych

Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarnej...

22.03.13, 12:39

Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarnej, jest święta

Odmawia się jej kibicom, maszerującym młodym ludziom z ONR-u, czy oskarżonym o antysemityzm, więc to nie jest prawda. Niech Pani Wójciak sobie hailuje, klnie i zrzędzi, ale to wszystko z dala od mojego portfela i moich wąskich zasobów finansowych...

Obserwuj wątek
    • sara01012010 Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarnej... 22.03.13, 13:02
      niech ta zakłamana tłuszcza stanie na drodze kiboli i zabroni im wulgaryzmów - tam trzeba odwagi, w ataku, z poparciem proboszcza i z poduszczenia kurii, na kobietę - nie. Grobelnemu nie przeszkadzało, gdy będąc na trybunach wysłuchiwał "sędzia ch..", "Legia to k..." ? podwójna moralność i zakłamanie. Prostackie wystąpienie w Merkurym Hinca - żenada, tak boli brak stołka? A nikogo z nich nie obraża gwałt Poetza na klerykach, pedofilia księży, pijaństwo Głodzia - zawsze to tłumaczenie "to tylko ludzie" NO TO JEDNĄ MIARKĄ - wszystkich
      • qwardian Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn 22.03.13, 13:21

Wręczano mandaty kibicom za prezentowanie napisu Donald Matole, albo zatrzymywano za rozwieszenie wizerunku Jana pawła II na stadionie Zawiszy w Bydgoszczy. Więc niech nam Pan Raczak nie mówi o wolności ekspresji, bo jej po prostu nie ma od dawna...
        • Gość: gość Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.13, 14:05
          a ja myślałem że na trybunach jest bojkot wyborczej -czyżbyś robił to służbowo, w "delegacji"??
          Póki co "chłopcy" z onru maszerują bez żadnych represji, chcesz zdjecia i artykuly. A ichkoledzy i inni napadają sobie w najlepsze na różnego rodzaju festiwale, koncerty, pogadanki.
          A za hajlowanie w Polsce powinien być co najmniej policzek od każdego przechodnia, Polaka.

tym co piszesz udowadniasz że utożsamiasz wolność słowa z wolnością twojego słowa (i przy okazji słusznością), tak więc spadaj do chłopaków z oeneru i tam się bawcie
          • Gość: observer Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.13, 18:30
            a co Cie to ku... obchodzi, ze tak odpowiem jezykiem Twojej idolki
        • Gość: Agnieszka Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 22:20
          qwardian napisał:

>
          > Wręczano mandaty kibicom za prezentowanie napisu Donald Matole, albo zatrzymywa
          > no za rozwieszenie wizerunku Jana pawła II na stadionie Zawiszy w Bydgoszczy.

Pier#*#**lisz. Jak to prawicowiec.
          • pan.nikt Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn 06.04.13, 01:03
            Ok Agnieszka.
            On pie..., Ty znasz cała prawdę. Dawaj ją, ale konkrety o przypadkach o których napisał ten "pie...c".
            Znasz, czy tylko żałujesz, że pie... nie Ciebie :):):)
        • Gość: lucek Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 00:39
          ...będziesz potępiony. To też jakiś Mat.ołek napisał, a inny cytuje. Litości, mamy już 21.wiek.
    • 45starsza Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarnej... 22.03.13, 13:18
      Co do wolności ekspresji, na scenie, to zgoda. Tracimy jednak umiejętność prowadzenia rozmowy, bo w każdej okoliczności używamy słów powszechnie uznawanych za wulgaryzmy.
      Mam pytanie do Pani Wójcik czy w rozmowie ze swoimi dziećmi, bliskimi też posługuje się wulgaryzmami? A może energię, którą angażuje na udowodnienie swoich racji lepiej wykorzystać na lansowanie poprawnej polszczyzny? Życzę powodzenia.
      • sara01012010 Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn 22.03.13, 13:35
        a jak pani wytłumaczy swoim dzieciom homoseksualizm Poetza, pijaństwo Głodzia, pedofilię księży, chciwość kościoła. będąc w piaskownicy nie usłyszą przeklinających równieśników, sasiadki, kiboli ?
        • alfalfa Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn 22.03.13, 14:49
          Sprowadza Pani teatr z taką historią do poziomu piaskownicy? To ma być strategia obrony wulgarnej wypowiedzi?
          A.
      • Gość: Agnieszka Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 22:23
        > Mam pytanie do Pani Wójcik czy w rozmowie ze swoimi dziećmi, bliskimi też posłu
        > guje się wulgaryzmami?

A dlaczego miałaby to robić? Czy jej dzieci współpracowały z krwawą juntą, żeby w ich obecności musiała używać takich słów?
    • Gość: ja Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.13, 13:18
      Wolność słowa to nie możliwość wulgarnego, beztroskiego mieszania człowieka z błotem i oskarżania o najgorsze. Pan Raczak myli pojęcia.
    • qwardian Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarnej... 22.03.13, 13:25

Panie Raczak, gdyby ktoś w teatrze zawołał bez przyczyny. POŻAR!!! to również uważa Pan to za wolność ekspresji. Ponieważ ja idiotyczną wypowiedź Pani Wójciak traktuję w tej kategorii..
      • Gość: krojenie salami Pan Raczak uwaza pewnie ze Polanski ajka IP: 95.108.56.* 22.03.13, 13:37
        bo artysta to moze 12latki posuwac. Zreszta te prostytutki od palikota i jego utrzymanki juz tego chca...
      • dio62 Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn 22.03.13, 13:48
        „Atakowano mnie za sposób rozwiązywania kwestii żydowskiej, Kościół katolicki uważał Żydów przez tysiąc pięćset lat za szkodliwych, umieszczał ich w gettach itd., bo rozumiano jacy są Żydzi /../ Ja nawiązuję do tego, co robiono przez tysiąc pięćset lat /../ widzę w przedstawicielach tej rasy ludzi szkodzących państwu i Kościołowi, i możliwe, że największą przysługę wyświadczę chrześcijaństwu" (26 kwiecień 1933 r.) A, Hitler
    • Gość: Georg Sommer Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.pools.arcor-ip.net 22.03.13, 14:04
      Bylo POwiedziane - odnosnie twoich zasobow finansowych... Bedziesz jeszcze wpie...l szczaw (z nasypu) w towarzystwie POjebanego niesiola.. Buhahaha

Art.54 konstytucji RP - zapewnia wolnosc slowa i swobode wypowiedzi..

PS To jest dziadu dla ciebie kara Boska...
      • Gość: hahahahaha Dzwoni poslina Grodzka do Biedrona.Jestem w Kalisz IP: 95.108.56.* 22.03.13, 14:47
        • qwardian Re: Dzwoni poslina Grodzka do Biedrona.Jestem w K 22.03.13, 18:45

Dzwoni poślina Grodzka do Biedronia. Jestem w Kaliszu.

Dobre...
        • Gość: gość Re: IP: 95.108.56.* IP: *.icpnet.pl 24.03.13, 20:35

Was jest dwóch czubków (Georg Sommer) - czy tylko jeden (który gada sam ze sobą) ?
          • Gość: . Re: IP: 95.108.56.* IP: *.pools.arcor-ip.net 24.03.13, 21:29
            Wiekszego czubka (jak ty debilu) na forum nie uswiadczy..!!
    • Gość: lekarz wojciak Czy lewe zwolnienie L4 jest swiete? IP: 95.108.56.* 22.03.13, 14:48
    • Gość: AAA Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.play-internet.pl 22.03.13, 15:00
      Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarnej, jest święta

hehehhe..dawno nie słyszałem takiego bełkotu...uświęcanie ch...a...

No, cóż każdy ma takie świętości jakich pragnie.
      • qwardian Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn 22.03.13, 19:40

Gość portalu: AAA napisał(a):

> No, cóż każdy ma takie świętości jakich pragnie.

Oni i tak bez kościoła nie mogą żyć i tworzyć, bo ich ubogi intelekt jest niezdolny do twórczego myślenia. Niech rynek dokona zdrowego zabiegu odcięcia naszych pieniążków od kieszeni zakichańców i sytuacja się uzdrowi...

trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,13604819,Kabaret_Limo_zazartowal_z_papieza__a_teraz_traci_zlecenia.html
    • angrusz1 Panu Lechowi coś 22.03.13, 19:46
      się pokręciło .
      On po prostu aprobuje chamstwo a zwykli ludzie nie aprobuję ale piętnują chamstwo .
      To ten relatywizm moralny tak zwalczał papież BXVI .
    • emissarius Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarnej... 22.03.13, 22:40
      Nasz Pan prezydent wielokrotnie demonstrował podziwu godną wyrozumiałość w kontekście wyczynów części kiboli spod znaku "Lech". Nie miał zbyt wiele do powiedzenia, kiedy jeden z jego podwładnych urzędników bluzgał i trollował na forum, także w godzinach pracy. Był bardzo powściągliwy w opiniach, kiedy kobieta z dzieckiem została opluta na trybunach miejskiego stadionu. Nie miał nic do powiedzenia, kiedy jeden z jego kolegów urzędników zagalopował się na antenie TV wobec kobiety. Ale kiedy granicę przekroczyła pani Ewa Wójciak znana z krytycznego stosunku do władz miasta - panu prezydentowi jest smutno i zastanawia się nad ukaraniem dyrektorki.

Pan Lech Raczak z kolei myli chamskie, rynsztokowe bluzganie z wolnością wypowiedzi.

Ja natomiast uważam, że taka forma "ekspresji" - podobnie jak spluwanie na podłogę - najdobitniej świadczy o braku wychowania i pozbawia panią Wójciak zdolności honorowej - tym bardziej, że opinia została podtrzymana. I nie ma dla mnie żadnego znaczenia fakt, kogo ta wypowiedź dotyczyła. Jeżeli dyrektor teatru zna tylko taką formą ekspresji dla wyrażenia swoich emocji i jeszcze uważa ten stan rzeczy za w pełni dopuszczalny myląc go z "wolnością" (sic!) - to życzę takiej samej publiczności. Trudno się dziwić społeczeństwu, skoro ma takie elity.
      • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Lech Raczak: Wolność ekspresji, nawet wulgarn IP: *.washdc.fios.verizon.net 23.03.13, 02:43
        Sa ludzie ,jesli ktos im sie nie podoba , mowia, ze jest @ujem , jesli im sie cos podoba -jest zaje@iste , jesli kogos oszukali , to mowia , ze go wy@ujali , ukradli-zaje@ali , kogos nie pobili, tylko mu wyje!@ali , nie mowia dlaczego tylko po @uja itd. ... Nie lubie takich ludzi i nie mam z nimi zadnego kontaktu . Nie znam tej kobiety , ktora nazwala Papieza @ujem . Nie chcialbym miec z nia zadnego kontaktu , nie ma znaczenia , czy @ujem nazwala Papieza czy osilka ktory obrabowal bank . I nigdy bym nie kupil biletu do jej teatru . Dziwie sie Poznaniakom , ze placa podatki na takie szambo i gleboko wierze , ze zdecydowana wiekszosc nie twierdzi , ze ta kobieta jest zaje@ista......................................................................
    • renepoznan Żal: P. Lech Raczak dał się wmanipulować 23.03.13, 08:57
      w idiotyczną obronę. P. Wójciak.
      Napisał o prawie do wolności ekspresji - nawet wulgarnej.
      .Czy to ma oznaczać, iż akceptuje chamstwo i prostactwo? Nie wierzę.
      Nikt nie odmawia komukolwiek prawa do ekspresji - nawet wulgarnej jeśli jest ona cytatem czy ma konkretny cel artystyczny itp. Choć jest to obecnie znacznie nadużywane i z scen teatralnych, sal wystawowych czy ekranów kin spływa na nas szambo. Mali, plugawi ludzie usiłują z siebie zrobić artystów metodą uzyskania rozgłosu w trzeciorzędnych mediach.

Natomiast nie można akceptować chamskiego, wulgarnego i prostackiego odnoszenia się do drugiego człowieka. Jeśli ktoś mówi do Pani Wójciak "Ty ku...o" to jest takim samym chamem i prostakiem jak P. Wójciak mówiąca publicznie o Papieży "Ch..j".
      Różnica pomiędzy tymi dwoma przypadkami jest jednak dość istotna. P. Wójciak pełni funkcje społeczną, która wymaga jednak pewnego poziomu kultury i taktu. Jeśli ona jest menelem i prostaczką to ma do tego pełne prawo. Ale nie może być wówczas dyrektorem miejskiej placówki kulturalnej.
      Jeśli sama tego nie jest w stanie zrozumieć to powinni jej to jednoznacznie pokazać jej przełożeni.
      Po prostu głupota i prostactwo nie może być promowane.

P. Lech Raczak, mimo deklaracji, iz nie chce bronić P. Wójciak, tak naprawdę dał się wmanewrować w obronę kwestii przegranej. W obronę polegającą na udawaniu głupiego i przypisywaniu zachowaniu Pani Wójciak znaczenia jakiego to jej zachowanie nigdy nie miało. Próbuje przypisać zwykłemu chamstwu i prostactwu jakiś utajony sens artystyczna, ekspresji politycznej, zachowań społecznych czy innych.
      A to było tylko najzwyklejsze chamstwo wywołane nienawiścią wobec człowieka reprezentującego wartości inne niż jej. Prostacka reakcja małej, płytkiej kobietki na złe wiadomości.
      Nie przypisujmy jej więcej niż ona sama pokazała.
    • Gość: KulturalnyPodatnik Bądź artystką "totalną", ale za swoje! IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 13:33
      Teatr Ósmego Dnia w Poznaniu, zwany dalej Teatrem, jest samorządową instytucją kultury. Organizatorem Teatru jest Miasto Poznań. Uprawnienia zwierzchnika służbowego w stosunku do Dyrektora Teatru sprawuje Prezydent Miasta Poznania.

Skoro Pani Ewa Wójciak tak bardzo prywatnie chce szerzyć swoją artystyczną ekspresję poglądów na temat osoby publicznej, jaką jest głowa Państwa Watykańskiego, a przy okazji głowa Kościoła Katolickiego, to należy jej to umożliwić, pozostawiając Teatr 8 Dnia na jej prywatnym utrzymaniu.

Opinię publiczną należy przy okazji poinformować, że Pani Ewa Wójciak, jako dyrektor miejskiej instytucji kultury, pobiera wynagrodzenie roczne w wysokości 99.325,00 złotych rocznie (plus prawa autorskie w wys. 51.095,00 zł). Od roku 2007 do 2011 wynagrodzenie to wzrosło o 30%.

Biorąc pod uwagę wybitną pozycję, zarówno Pani Ewy Wójciak jak i samej instytucji, należy umożliwić jej wolność samodzielnego prowadzenia autorskiego teatru.

Ewa Wójciak: Oświadczenia majątkowe
      Statut Teatru 8 Dnia
      • qwardian Re: Bądź artystką "totalną", ale za swoje! 25.03.13, 15:02
        Gość portalu: KulturalnyPodatnik napisał(a):

Pani Ewa Wójciak, jako dyrektor miejskiej instytucji kultury, pobiera wynagrodzenie roczne w wysokości 99.325,00 złotych rocznie (plus prawa autorskie w wys. 51.095,00 zł).

Dosyć tego. Zgloszę do prokuratury molestowanie mojej kieszeni. Czuję rękę Pani Wójciak szperającą wokół mojego prącia I portfela...

-
        A powiadam wam, że z każdego nieużytecznego słowa, które ludzie wyrzekną, zdadzą sprawę w dzień sądu. Albowiem na podstawie słów twoich będziesz usprawiedliwiony i na podstawie słów twoich będziesz potępiony. Mat. 12/36-37
        • Gość: Agnieszka Re: Bądź artystką "totalną", ale za swoje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 22:27
          > Czuję rękę Pani
          > Wójciak szperającą wokół mojego prącia

A powiadam ci, że z każdego nieużytecznego słowa, które wyrzekniesz, zdasz sprawę w dzień sądu. Albowiem na podstawie słów twoich będziesz usprawiedliwiony i na podstawie słów twoich będziesz potępiony, PRAWICOWY ZWYROLU.
    • kilov Żenujące 25.03.13, 14:27
      Doskonale pamiętam, jak 30 lat temu Teatr nie mając własnej siedziby korzystał z gościnności kościołów i sal przykościelnych. To się nazywa niewdzięczność albo wręcz podłość.
      • Gość: likaon Re: Żenujące 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 00:44
        Podłością jest denuncjowanie księży huncie wojskowej, wiedząc, co ich czeka. Takiego macie następcę Piotra.
    • fichtel1 Dla osemek: Walcie sie k..wy jeb.ane w pi.de kopan 06.04.13, 10:09
      Pozdrawiam teatr ktory zaczal zjadac wlasny ogon...bye bye

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka