Gość: kub_bu IP: *.dynamic.mm.pl 04.04.13, 11:47 szukam mieszkania w Poznaniu, natknąłem się na to osiedle, wygląda ciekawie ale nie znam dewelopera i nie wiem czy warto od niego kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.95.* 06.04.13, 11:49 ja przymierzam się do kupna, rezerwację mam i myśle, bo opinie sa straszne,osobiście byłam na budowie, wyglada fajnie,obok piątkowskiego parku,wiec duza czesc bloku bedzie mialaokna na ten park,blisko wszystko,w miare normalne ceny-wiec nie wiem czy kiedys znajde tyle rzeczy w jednymmiejscu,ktore beda mi pasowaly.Ale boje sie tej fuszerki o ktorej tyle sie pisze,zwlaszcza ze okna mam do samej ziemi we wszystkich pokojach(dziwny projekt),aczytalam na forach,ze ludziom deszcz przez zamkniete okna leci do chaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stryj Re: Oaza Piątkowo IP: *.30.70.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.04.13, 16:55 W Poznaniu inwestuje znany w Warszawie,Gdynia,Lodzi JWC ma pewne osiagniecia w budownictwie.Istnieje wiele lat na rynku ,mysle nie ze robi fuszerki bo jak mi wiadomo chetnych na mieszkania nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.95.* 08.04.13, 23:44 a czy ktoś planuje tam zakup? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary_d Re: Oaza Piątkowo IP: *.dynamic.mm.pl 09.04.13, 18:11 ja myślę o zakupie i szukam informacji o tym osiedlu, na razie znalazłem tylko info o tym deweloperze, widziałem w tv że są sponsorami mieszkań w tym programie bitwa o dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Oaza Piątkowo IP: *.205.83.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.13, 18:26 Wiele opini przeczytalam na temat dewelopera JWC i mysle ze warto zaufac temu inwestorowi.Wlasnie otrzymalam oferte pracy w Poznaniu i nie chcac mieszkac wiecznie na stancjach rozgladalam sie za mieszkaniem i trafilam na oferte na Oazie Piatkowo.Dokladnie obejrzalam lokalizacje tej inewstycji i przyznaje ze mi sie bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszyfrant Re: Oaza Piątkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 16:08 Żenujący naganiacz... bueeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecOP Re: Oaza Piątkowo IP: *.dynamic.mm.pl 10.04.13, 19:00 kupiłem mieszkanie na tym osiedlu, zdecydowałem się głównie dlatego, że deweloper jest pewny i małe szanse były żeby coś poszło nie tak, jestem zadowolony i mam nadzieje, że będzie mi się dobrze mieszkało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Oaza Piątkowo IP: *.30.60.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.13, 06:47 Czy na tym osiedlu bedzie przedszkole a poza tym jakie metraze maja w ofercie? Wiem ze JWC to solidna firma ale musze jeszcze wiedziec jaka cena za metr 2 i jaka stolarka drewniana czy plastyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentyl Re: Oaza Piątkowo/ a może os. Tygrysie IP: *.icpnet.pl 04.06.13, 20:25 bo jak wiemmm? na pewno chcesz tam mieszkać? dojazd nawet poza szczytem to żaden szał. Tzn rób jak chcesz ale lepsze może cos za mastem? Jest trochę tych alternatyw. Sama za pół roku zaczne się rzoglądać na poważnie, teraz odwiedzałam kumpele na os. Tygrysim w Robakowie (10 min od Rataj) i klimat do pozazdroszczenia - miejsko/wiejsko/sielko - ja tak lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
flypie Re: Oaza Piątkowo 12.04.13, 00:14 Nie kupiłbym tam mieszkania, w tej części Poznania są lepsze lokalizacje. Bez bliskiej stacji trafo i linii napowietrznych ... Polecam poszukać czegoś bliżej PST , nawet użwyanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaka Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.95.* 14.04.13, 21:54 lokalizacja jest dobra,glownie dla rodzin z dziecmi,bo to zagłębie przedszkoli,szkół i żłobku,bardzo dobra infrastruktura,obok największy park na Piatkowie,wiec chyba to co najlepsze w tej lokalizacji to wlasnie lokalizacja,a na pestke pewnie z 10-15 min trzeba dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: Oaza Piątkowo IP: *.30.121.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.04.13, 08:21 Wlasnie takiej lokalizacji szukalem zeby wszedzie bylo blisko i wykonwca byl sprawdzony.Przesledzilem wiele opini o deweloperze JW Odpowiedz Link Zgłoś
gadseq Re: Oaza Piątkowo 15.04.13, 13:57 i jakieś wnioski co do tego dewelopera? Bo, że jest znany to na pewno, widziałem, że program w tvnie sponsoruje więc można sobie podejrzeć jak buduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaka Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.95.* 15.04.13, 22:34 akurat opiniami bym sie nie sugerowala,bo maja kiepskie,nie znazlam dobrych,ale wielu deweloperow tak ma,wiec sie nie sugeruje.. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: Oaza Piątkowo 17.04.13, 21:41 Taka specyfika internetu, że dużo łatwiej napisać coś złego niż dobrego, ale akurat inwestycje ostatnie JWC bronią się same :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys12 Re: Oaza Piątkowo IP: *.30.112.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.13, 20:13 Zapewne w poprzedniej wypowiedzi duzo prawdy ze inwestycje JWC bronia sie same ale nigdy nie za duzo pochwal jesli ktos na to zasluguje.Wiem ze inwestor jest sprawdzonym budowlancem chociaz sa rozne opinie to przewazaja te pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
gadseq Re: Oaza Piątkowo 24.04.13, 16:04 dokładnie, w internecie dużo łatwiej komuś popsuć opinię ale na szczęście ludzie też wiedzą, że trzeba na te psioczenie z przymrużeniem oka popatrzeć, wystarczy przejrzeć rankingi sprzedaży i widać kto ma wzięcie a na pewno jwc wzięcie ma Odpowiedz Link Zgłoś
bratnig Re: Oaza Piątkowo 24.04.13, 20:11 Szkoda żeby nie miał jak ma najbardziej konkurencyjną oferte, jeśli chodzi o ceny w Warszawie (na niektórych dzielnicach przynajmniej, jak wspomniana Białołęka chociażby). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Oaza Piątkowo IP: *.204.1.158.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.05.13, 15:46 Mysle ze przy zakupie mieszkania trzeba negocjowac a zapewne deweloper JWC cos opusci na cenie moze jakie dodatkowe wykonczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gadseq Re: Oaza Piątkowo 04.05.13, 17:34 zawsze warto negocjować, pewnie można zyskać upust lub coś w cenie mieszkania. Zresztą co nam szkodzi? Ten deweloper wiem, że ma dobrą opinię i da się z nim dogadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Oaza Piątkowo IP: *.centertel.pl 09.08.13, 09:12 Moi znajomi sami zaproponowali cenę za zakup mieszkania i po krótkich negocjacjach kupili mieszkanie w Białołęce. Teraz właśnie są na etapie wykańczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Oaza Piątkowo IP: *.231.7.146.koba.pl 11.08.13, 16:56 Na Białołęce teraz można dostać rabat u JWC, byłam wczoraj na dniach otwartych na Zdziarskiej i jestem mile zaskoczona ofertami tego dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abada Re: Oaza Piątkowo IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.05.13, 22:53 mieszkam niedaleko całe życie tak że otwieram drzwi od domu i widze budowę :) Lokalizacja jest świetna, blisko do szkoły, przedszkola, zaplecze handlowe bardzo dobre - wszystko na miejscu i komunikacja z miastem też nie najgorsza. Jedyny minus jaki zauważam to taki że blok powstal bardzo blisko trafostacji i to za nic nie przekonaloby mnie żeby w nim zamieszkać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliat Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.96.* 02.06.13, 09:29 Również mieszkam nie daleko nowego budynku. Nie mam obciążeń hipotecznych ani kredytów i trochę oszczędności, więc pomyślałem o zakupie nowego mieszkania. Faktem jest to że blisko jest park, ale obok stacja transformatorowa. Wieczorem stanąłem sobie w pobliżu mojej wstępnej rezerwacji ... słychać okropne buczenie, które może po czasie zamienić się w hałas, oraz linia wysokiego napięcia. Nie wiem jak po latach odbije się to na naszym zdrowiu. Uznałem ze poczekam na kolejna budowę która będzie troszkę dalej ale również przy parku. Wiem, że już są plany budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyfly Re: Oaza Piątkowo 02.06.13, 20:00 Goliat. A mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tej planowanej budowy ? Czy kolejny budynek o którym mówisz ma powstać na tym nieużytku vis a vis budynku UWI (tak jakby od strony budowanej Oazy właśnie) czy może pomiędzy budynkiem UWI a niskim budynkiem z wielkiej płyty na Chrobrego ? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: influencja moje zdanie IP: *.icpnet.pl 16.10.13, 23:49 Trasy się zmieniają co jakiś czas. To samolotu nie chcesz a tramwaj tak? Taki, co na 3 przystanku trasy jest pełen po sufit i psuje się raz w tygodniu? Sorki, nie chce być złośliwa, ale może ty bys nie kupił, ale każdy ma inne priorytety, ja uważam, że Robakowo to właśnie lepsza strona Poznania, zielona, pełna atrakcji turystycznych, jezior itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: Oaza Piątkowo IP: *.eaw.com.pl 17.01.14, 19:39 my przymierzamy się do kupna mieszkania na Umultowskiej BTM deweloper. Jeden blok dobra infrastruktura - do PST 500m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiab Re: Oaza Piątkowo IP: *.maverick.com.pl 17.01.14, 20:15 BTM ..nie polecam...obecnie mieszkam w bloku, który zbudowali, było wiele usterek, a sprawy ich załatwiania toczą się do dziś..ale wybór należy do Państwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Oaza Piątkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 14:10 W biurze sprzedaży mają chyba za dużo wolnego czasu że zakładają wątki i sami na nie odpowiadają. Naprawdę nikt się nie zorientował :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: Oaza Piątkowo IP: *.echostar.pl 03.06.13, 21:15 Jeśli chodzi o jakość to pierwsze inwestycje JW były tragiczne, jak szukałam mieszkania w Warszawie to dowiedziałam się, że w niektórych blokach musieli podpierać balkony bo zaczęły po jakimś czasie odpadać:) Ale z czasem się wyrobili więc teraz jest już raczej ok. Także zastanawiam się nad mieszkaniem w tym bloku, boję się jednak tej stacji trafo. Ktoś wie może do jaki zasięg ma wytworzone w niej pole elektromagnetyczne? I jaki ma ono wpływ na zdrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliat Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.96.* 09.06.13, 11:24 Sama stacja transformatorowa pod względem pola elektromagnetycznego nie jest zagrożeniem. Pole które generowane jest przez ten transformator oraz linie przesyłową z takiej odległości nie ma praktycznie żadnego oddziaływania na zdrowie. Gorsze pod tym względem są telefony komórkowe. "Nie ulega to jednak wątpliwości, że oddziaływanie pola elektromagnetycznego o dużych częstotliwościach, np. promieniowanie mikrofalowe o częstotliwości 300 MHz-300 GHz, przy odpowiednio dużych wielkościach emisji i długim przebywaniu w ich zasięgu, może oddziaływać na organizmy żywe, choć niekoniecznie w sposób wywołujący choroby" Najgorszy w tym wszystkim jest sam hałas generowany przez ów urządzenie transformujące. Hałas w postaci ciągłego i natarczywego buczenia może przeobrazić się w różnorakie niepożądane reakcje organizmu i to nie tylko pod względem fizycznym. Hałas ten może być słyszalny w nocy również przy zamkniętych i szczelnych oknach. Już nie biorę pod uwagę gorącego lata tudzież otwierać okno w nocy aby było przyjemniej. To jest głównym elementem tego, że może to nie być przyjazne miejsce dla organizmu. Jeśli na samym początku mam wątpliwości, co do kupna to zapewne mogę później mieć kłopoty z ewentualną sprzedażą. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Oaza Piątkowo 08.10.13, 11:51 Mam kolegę, który fizycznie czuje wysokie napięcie w bezpośrednim sąsiedztwie takich instalacji. Zwłaszcza w wilgotną pogodę. A nikomu nie przeszkadza ten koszmarny widok? Chyba lepiej byłoby już patrzeć na tory kolejowe. Tam przynajmniej czasami coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flypie Re: Oaza Piątkowo IP: 198.28.92.* 10.06.13, 17:28 Pociag, a buczenie transformatora to dwie calkowicie rooooozne rzeczy. Mieszkam przy pociagu i sie zgadzam, po pewnym czasie calkowiecie sie go ignoruje Jednak buczacy ciagly dzwiek o nizszej czestotliwosci nawet niezbyt glosny doprowadza do szalu, u mnie na osiedlu swego czasu ludzie wlaczyli z malym sklepowym klimatyzatorem ,ktory byl na zewnatrz i byl prawie nieslyszalny za dnia,ale w nocy... Znam tez przypadek uskarzania sie na stajce trafo w Poznaniu, ktora byla oddalona o kilkaset !!! metrów od bloku, jednak noca dzwiek sie niosl dosc daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Oaza Piątkowo IP: 217.110.101.* 12.06.13, 12:43 Polecam lekturę: www.gdos.gov.pl/files/OOS_zal/Ochrona-srodowiska-przed-polami-elektromagnetycznymi-Informator-dla-administracji-samorzadowej.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliat Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.96.* 15.06.13, 08:30 Już nie tylko hałas stacji transformatorowej utwierdza mnie w przekonaniu, aby nie kupować tam mieszkania. - opinie o JWC niezależnych instytucji finansowych, doradców, agentów nieruchomości - opinia prawnika na temat umowy przedwstępnej - podejście dewelopera do klienta (przemiło, cudownie - a umowa mówi swoje) Odpowiedz Link Zgłoś
dornger Re: Oaza Piątkowo 13.06.13, 13:26 Prawda, ja mieszkałem kiedyś na wichrowym z oknem centralnie na rondo serbska - po pewnym czasie przestałem zauważać, że nie mieszkam już w cichym środku osiedla i było fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody321 Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.127.* 16.06.13, 23:44 Witam. W biurze sprzedaży mają taki ruch, że zapominają o klientach, którzy dokonują rezerwacji, mają wysłać dokumenty na maila i jakoś nie przychodzą. Właśnie wróciłem ze spaceru koło trachostacji- buczenie okropne, po chwili przyspieszyłem, żeby jak najszybciej się oddalić z tego miejsca... A co dopiero tam mieszkać i słyszeć to 24h/dobę. Jak sprzedawałem mieszkanie w 12 (inwestycja UWI) to kupujący już wtedy bał się kabli choć budynek był oddalony znacznie, a tu blok powstaje w bezpośrednim sąsiedztwie kabli... Nie wiem czy prawo na to pozwala, wiadomo, że w Polsce przy odrobinie sprytu i kopercie - da się wszystko załatwić, oczywiście nie musiało być tak w przypadku tejże inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Oaza Piątkowo IP: *.204.9.220.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.06.13, 18:55 Jesli chodzi otrafo to zawsze mozna wymienic na nowsze urzadzenie a nie mozna uniknac takich urzadzen bo osiedle musi byc z czegos zasilane.Mysle ze wszyscy obracamy sie wokol energi i to jest nie uniknione w dzisiejszym czasie chyba zamieszka sie w lesie bez energi.Nie bede sie rozpisywal o pracy biura bo to to nalezy do dewelopera ktory zapewne te uwagi weznie pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
shibdo Re: Oaza Piątkowo 24.06.13, 20:23 jeśli ktoś jest takim przeciwnikiem to rzeczywiście pozostaje mu tylko las i świeczka :D, osiedle ma fajną lokalizację, wszyscy sobie zachwalają tę dzielnicę jako spokojną i bezpieczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macc Re: Oaza Piątkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 12:43 Nie zajęło mi długo wybicie sobie z głowy tego dewelopera. Chwila szukania w necie i już mamy: www.wykop.pl/ramka/1011063/takie-mieszkania-ludzie-kupili-od-jw-construction-za-setki-tysiecy/ Takich przykładów jest dużo i znacznie więcej niż w przypadku innych deweloperów. I co to za argument że ludzie mają skłonności do pisania negatywnych opinii a pozytywnych niezbyt często? I bardzo dobrze, mieszkanie to nie telewizor, jak się stanie tak jak z wieloma inwestycjami JWC to ból na wiele lat. Może się poprawili z jakością ale może jednak nie? Nie mam zamiaru być króliczkiem doświadczalnym. Ja dziękuję J.W. Construction, nie będę ryzykował i eksperymentował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Oaza Piątkowo IP: *.30.47.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.13, 20:10 Powiem krotko deweloper ktory inwestuje od 20 lat i sprzedaje mieszkania to cos w tym jest ,a pisanie negatywnych opini mamy zakodowane jak picie alkoholu przez niektorych kierowców . Odpowiedz Link Zgłoś
shibdo Re: Oaza Piątkowo 26.06.13, 19:08 coś w tym jest, ja jestem zdania, że czas weryfikuje takie sprawy, kto się utrzymuje 20 lat na rynku i wciąż ma wysoką sprzedaż nie może być partaczem bo nikt by tych mieszkań nie kupował tym bardziej, że jest spora konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Oaza Piątkowo IP: *.204.102.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.13, 20:00 Mam podobne zdanie bo partacze szybko znikaja z rynku nie tylko budowlanego przeciez wszyscy o tym wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
koralina5 Re: Oaza Piątkowo 27.06.13, 16:47 Nikt nie pomyśli nawet, że to może być wina wykonawcy a nie dewelopera, ale fakt, łatwiej jest opluć niż cokolwiek pochwalić. Taka natura nasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Oaza Piątkowo IP: *.30.108.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.13, 20:45 wlasnie bardzo sluszna uwaga bo krytykowac latwo gorzej powiedziec dobre slowo a deweloperzy maja podwykonawcow i czasami cos moze im nie wyjsc .Mysle ze mimo wszysko budownictwo wykonywane przez dewelopera JWC jest dobrej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
shibdo Re: Oaza Piątkowo 28.06.13, 21:34 taka ludzka natura, ludzie lubią narzekać, ze świecą szukać tych którzy coś pochwalą bo dużo większą motywacją do pisania na forach jest złość i chęć wylania żółci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdf JWC - fatalne opinie, fatalne projekty IP: *.icpnet.pl 30.06.13, 11:24 Szanowni Panstwo, na forum mamy obecnego naganiacza lub inna persone pracujaca dla JW Construction, ktora ma placone za pisanie dobrych wiadomosci nt. swojegop chlebodawcy. Prosze zauwazyc, ze ten czlowiek rozpocza dzialalnosc na forum. gazeta.pl jak JW wszedl na pozannski rynek. A wiec prosze uwazac. JW ma fatalna opinie na warszawskim rynku deweloperskim. Proponuje uwazac. A naganiaczowi zamilknac! I nie neutralizowac pijarowsko negatytwnych komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: JWC - fatalne opinie, fatalne projekty 30.06.13, 20:26 Czyli wg Ciebie, złe rzeczy można pisać, a o dobrych lepiej milczeć? Jeśli ktoś pisze nieprawdę, to trzeba ją neutralizować. A mądry klient i tak osobiście wybierze się na daną inwestycję i rzetelnie oceni ją sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: JWC - fatalne opinie, fatalne projekty IP: *.204.82.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.09.13, 21:04 Wlasnie bardzo sluszna uwaga dobre i zle budownictwo nalezy oceniac bez emocji i nie pisac zaslyszanych opini tylko sprawdzic na placu budowy danego dewelopera .Wiem ze jesli ktos ma osiagniecia i rozwija sie na inne miasta to chyba nie robi lipy bo dawno poszedl by na zapomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: JWC - fatalne opinie, fatalne projekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 12:32 Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem. Prymitywna propaganda dewelopera i działanie na zasadzie na każdy negatywny post napiszemy sami sobie kilka pozytywnych. Nie róbcie z ludzi idiotów, każdy ma google i może sobie sprawdzić ile spraw sądowych toczy się przeciwko JW, jak fatalnie i wadliwie budują i jak beznadziejnie podchodzą do klienta po sprzedaży. W Wawie się kończą to próbują w Poz. Jednym słowem zakup loteria obarczony dużo większym ryzykiem niż u innych dew. Odpowiedz Link Zgłoś
renia79_5 Re: JWC - fatalne opinie, fatalne projekty 03.09.13, 17:16 hmm... zawsze mnie zastanawia dlaczego dobre opinie są na forach podejrzane i ktoś od razu wietrzy podstęp natomiast złym się przyklaskuje nie ważne czy mają podstawę czy nie. Obserwuję wątki nieruchomości bo szukam mieszkania i z tego co widzę to wszyscy w kółko narzekają a jak ktoś coś dobrego napisze od razu na niego najazd że jest kupiony. To zakrawa na lekką paranoję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: JWC - fatalne opinie, fatalne projekty IP: *.146.245.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.13, 19:42 niestety tak u nas jest ze zwycieza zlo iczesto robienie cos na odwrot chociaz wszystko przemawia na tak , iwiem z doswiadczenia ze lipny deweloper nie bedzie istnial na rynku dlugo przeciez ktos kupuje mieszkania sprawdza i wyrabia sobie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwica Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.95.* 02.09.13, 22:31 Kupilismy mieszkanie w tym bloku jakis czas temu,sugerowalismy sie cena,ktora mozna negocjowac oraz lokalizacja,idealna dla rodzin.Ale czytajac wasze opinie lekko sie przerazilam.Wprawdze nasze okna nie sa blisko trafostacji,ale zaczynam sie obawiac,moze nie tyle odglosu co promieniowania.Jesli chodzi o odglos obecnie mieszkamy na tyłach tesco,wiec dzwiek klimatyzatorow mam non stop i przyzwyczailam sie do tego pewnie jak niektorzy do pociagow.Czy jest to ktos kto kupil juz mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Oaza Piątkowo IP: *.maverick.com.pl 19.09.13, 22:49 Witam, ja kupiłam mieszkanie w bud. A;) kontakt i obsługa bardzo miła, nie żałuję zakupu. Firma spełniła nasze wymagania (cenowe- negocjacja, zmiana projektu). Mieszkam na Piątkowie od 2003 roku, uważnie śledziłam rynek mieszkaniowy...analizowałam ceny, położenie i nie zmieniłam zdania - to dobry wybór. Zawiłość można spotkać na każdym kroku..jednak na każdy sukces trzeba popracować a ta firma ma wiele nagród w branży budowlanej, co nie pozostało bez znaczenia. Ktoś jeszcze kupił tu mieszkanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Oaza Piątkowo IP: *.31.69.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.09.13, 20:16 moi znajomi kupili mieszkanie 60m2 i jak mowia maja wygodne i bardzo sloneczne pokoje a kuchnia tez jest dobrze umieszczona,poza tym warunki zakupu byly przejrzyste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwica Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.95.* 23.09.13, 20:53 a za zmiany w projekcie płaciliście coś?dużo udało wam się wynegocjować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.95.* 24.09.13, 21:11 Przyznaje,że nie jestem zadowolona z zakupu,ale cóż jakość odpowiada cenie.Mieszkania nie były drogie jak na lokalizację,ale projekty są fatalne.Jak zobaczyłam swoje mieszkanie i rury od wody,które idą na wierchu po ścianach przez całe pomieszczenia to się można załamać,do tego dziwnie ścięte pokoje,nieustawne,to myśle-co ja zrobiłam!Współpraca z deweloperem bardzo trudna,brak kontaktu,odpowiedzi-"tak mi się wydaje" jak dla mnie sa niewystarczajace.Wiec rozumiem te złe opinie,Mam nadzieje,ze nie bedzie az tak zle jak mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiarus Re: Oaza Piątkowo IP: *.30.40.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.09.13, 21:26 nie wiem jak moze mi sie wydawac ze mieszkanie jest zle wykonane albo sie oglada nie wyobraza nic z tego nie rozumiem .Nie widzialem zeby rury szly po scianie to jest nie mozliwe chyba gazowa to juz inna sprawa ,widzialem nie jedno mieszkanie tego inwestora i nic takiego nie widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Oaza Piątkowo IP: *.centertel.pl 01.10.13, 17:28 Mieszkania raczej nie kupuje się bez uprzedniego zaznajomienia się chociażby z planami, ale znając JWC to oni nie sprzedają dziur w ziemi, a gotowe już mieszkania, więc z tymi rurami to coś podejrzane jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Oaza Piątkowo IP: *.205.187.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.10.13, 21:30 ciekawi mnie czy JWC na Piatkowie ma jeszcze wolne mieszkania do sprzedania na ten rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvonday Re: Oaza Piątkowo IP: *.lublin.mm.pl 03.10.13, 17:13 najlepiej zadzwonić i zapytać, pisze tutaj na forum agent nieruchomości więc możesz jego zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojejjju Re: Oaza Piątkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 19:11 Kiedy już jest postawiony blok, mozna wejść na budowę, obejrzeć mieszkanie i zawsze można nanieść poprawki... nie rozumiem tego, to tak jakbyś zobaczyła mieszkanie po raz pierwszy przy końcowym odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw23 Re: Oaza Piątkowo IP: *.centertel.pl 03.10.13, 23:44 nie no, Proszę Państwa nikt na pewno nie zauważył, że opinie pisze tu sobie...sam developer... buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Oaza Piątkowo IP: *.icpnet.pl 09.10.13, 18:36 Szkoda czasu na ten wątek w którym 99% treści wypełniania jest przez dewelopera. Ogólnie wiadomo ze JW Constuction swoją popularność zdobyła byle jakimi tanimi mieszkaniami w połączeniu z olewaniem klienta po sprzedaży. Masz nieszczelne okna? Trudno, idź do sądu jak wygrasz to naprawimy. Od kilku lat kiedy dzięki internetowi informacje szybko sie rozprzestrzeniają, JWC spada po równi pochyłej i szuka klientów tam gdzie nie dotarła zła sława np w Poznaniu. I nie zmieni tego nawet 200 odpowiedzi pracownikow biura sprzedaży które za chwile nastąpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Oaza Piątkowo IP: 95.108.95.* 14.10.13, 18:28 Chodzi o rury w kuchni,łazience,nie są one schowane i nie jest tak,że wychodzą tylko ze ściany otwory, do których możesz sobie coś tam podłączyć. Tylko np rura od wody idzie przez całą kuchnię po ścianie. Mam znajomego architekta i dziwił się,że tak jest,bo mówi,że teraz się już tak nie buduje,wszystko najczęściej jest pochowane w ścianach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Oaza Piątkowo IP: *.centertel.pl 16.10.13, 23:31 a ten wypadek co przysypało dwóch gości na budowie chyba jakichś przyłączy do tego blokowiska - gdzie jedna z osób zginęła... to świadczy o tym jak deweloper podchodzi do zapewnienia bezpieczeństwa na swojej budowie, oby komuś sufit nie spadł na głowę jak się wprowadzi...czego nikomu nie życzę... Ja kupiłem mieszkanie w Atanerze na Marcelinie - oddanie za rok a prawie wszystko sprzedane... Ja stawiam na jakość i wolę zapłacić więcej i mieć pewność, że wszystko będzie ok. Mieszkanie to nie pralka... p.s nie jestem pracownikiem biura Ataner....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Oaza Piątkowo IP: *.ip.netia.com.pl 24.02.14, 14:41 Mieszkam w sąsiedztwie tej inwestycji i dopiero teraz zrozumiałem jak bardzo trafiona jest nazwa osiedla. Faktycznie jest to oaza. Oaza pośrodku obrazu klęski i rozpaczy pozostawionego przez ekipy budowlane. Rozjeżdzona zieleń i krawężniki w okolicy, przeorane ciężkim sprzętem dojeżdzającym do budowy pola i fruwające po okolicy śmieci z budowy. Nawet sąsiedni park ucierpiał, ciekawe czy deweloper w ogóle zajmie się naprawami czy potrzebne będą pisma i urzędowe przepychanki. Co do samego osiedla to stan faktyczny rozmija się z wizualizacjami - zamiast skwerku na wewnętrznym dziedzińcu jest betonowe rondo dla samochodów i kilka ławeczek na których usiąść i owszem można ale raczej za karę niż dla przyjemości. Przy samym bloku wcale nie ma zarośniętej puszczy ale stacja trafo z której 24h dochodzi uporczywe buczenie a przed oknami wyrastają 10-metrowe słupy energetyczne. Tym którzy już kupili mieszkanie radzę cisnąć dewelopera żeby doprowadził okolicę do porządku skoro ogłosił zakończenie budowy a tym którzy rozważaja? Moim zdaniem w tym zakresie cenowym są dużo ciekawsze inwestycje solidniejszych deweloperów niż JW na którym już zdążyła poznać się Warszawa a szczególnie mieszkańcy niesławnych osiedli na Białołęce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bl Re: Oaza Piątkowo IP: *.operator.enea.pl 25.02.14, 09:48 Miałem zamiar kupić mieszkanie na tym osiedlu okolica przyjemna i cena przystępna, ale po spotkaniu z przedstawicielem dewelopera uciekałem gdzie pieprz rośnie. Po pierwsze niekompetencja Pani przedstawiającej mieszkania aż biła po oczach zamiast o faktach opowiadała o tym jakie piękne będą latem roślinki za oknem. Mieszkania na parterze może i tanie ale co z tego skoro żeby podlać ogródek trzeba będzie biegać z wiaderkiem bo wody do podlewania brak - totalna kpina. To samo tyczy się rolet antywłamaniowych na moje pytanie o nie usłyszałem że przecież tu jest bezpiecznie a jak zapytałem czy istnieje możliwość samodzielnego montażu usłyszałem że nie bo straci się gwarancje na elewację. Do tego wszystkiego brak miejsc parkingowych dostępnych ogólnie (trzeba wykupić miejsce w hali garażowej) - Pani powiedziała ze można parkować na osiedlu obok - życzę powodzenia, zwłaszcza dla gości którzy przyjadą popołudniu. Nie będę wspominał o dzielonych ogrodach i oknach które wychodzą wprost na balkon sąsiada .... Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze fakt tragicznego rozplanowania wnętrz które może mają i po kilkanaście metrów ale są średnio ustawne. Podsumowując relacja ceny do jakości mierna odradzam .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Oazy Re: Oaza Piątkowo IP: *.gsk.com 12.05.14, 00:02 Znajomi mi mówili,że kiedyś wynajmowali mieszk.obok stacji transf. Niby nic nie szkodzi mówią experci,ale dziwnie ciągle chciało im się spać-coś w tych kablach źle wpływa na ludzi. Też się zastanawiałem nad kupnem,ale spasowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poz Re: Oaza Piątkowo IP: *.icpnet.pl 28.02.14, 16:25 no ta starsza Pani z biura sprzedarzy to jakaś porażka, jak można tak niekompetentnie obsługiwać klientów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imeonfinance Re: Oaza Piątkowo IP: 91.215.2.* 05.03.14, 22:03 Kompleksowa obsługa związana z kredytem hipotecznym. 26 banków u jednego doradcy. Skontaktuj się ze mną tel. 506250688. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: numk Re: Oaza Piątkowo IP: *.icpnet.pl 17.04.14, 16:09 zgadza się starsza pani to porażka, młodsza nie lepsza cały czas kręci i manipuluje, nie odpowiada wprost na zadane pytania, nie chce udzielić odpowiedzi na pytania np dotyczące kosztów eksploatacyjnych, przedstawić wzoru umowy przedwstępnej, nie odpisuje na maile, nie odbiera telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Oaza Piątkowo IP: *.21.199.109.static.rdi.pl 06.04.14, 11:51 www.bozo.pl/Firmy/Deweloperzy/JW-Construction/ Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_budowlany Re: Oaza Piątkowo 28.11.14, 12:03 Odbiór mieszkania porady na co zwrócić uwagę Odbiór nowego mieszkania to radość. Wymaga on też jednak od nas podstawowej wiedzy z zakresu budownictwa i niemałej dokładności. Pominięcie niewielkich usterek np. stolarki budowlanej może oznaczać koszt rzędu kilku tysięcy złotych. Ważna jest pora dnia, podczas której lokal zostanie poddany ocenie. Zgodnie z normami odbiór lokalu przeprowadza się przy świetle dziennym, a nie sztucznym. Łatwiej dostrzec niedoskonałości przy dobrym oświetleniu. Szczególną uwagę należy zwrócić na zarysowanie i trwałe zabrudzenia szyb, ram okiennych, usterki parapetów, zarysowania drzwi i istotne zarysowania ścian, sprawdzić mechanizmy i obsadzenie drzwi i okien (powinny się one otwierać i zamykać łatwo, bez tarcia elementów o siebie). Moment odbioru technicznego jest decydujący w kwestii ewentualnych roszczeń nowego nabywcy. Gdy usterki zostaną zauważone później, trudniej nam dochodzić swego. A usunięcie usterek może słono kosztować. Wymiana zarysowanej okleiny drzwi wejściowych to wydatek rzędu kilkuset złotych, nie wspominając o znacznie droższej wymianie okien czy szyb, które w nowoczesnych systemach okiennych wymienia się całymi połówkami. Odbiór techniczny należałoby więc zaplanować na dzień wolny od pracy. Do odbioru mieszkania warto się przygotować Na odbiór techniczny lokalu należy zabrać przyrząd do mierzenia kątów i miarkę oraz poziomnicę. Miarka posłuży do zmierzenia otworów drzwiowych, czy odległości między drzwiami i ścianą. Błędne usytuowanie otworu drzwiowego może uniemożliwić np. wstawienie pralki. Podczas odbioru mieszkania przydać się może także próbnik napięcia lub żarówka z oprawką i przewodami, dzięki której sprawdzimy działanie instalacji elektrycznej. Poprawność ułożenia tynków sprawdza się z użyciem dwumetrowej poziomnicy. Należy podkreślić, że stosowanego przez deweloperów tynku gipsowego nie należy mylić z gładzią gipsową. W efekcie na ścianach w nowym mieszkaniu dopuszczalne są niewielkie nierówności. Poziomnica będzie też potrzebna na balkonie. Jego podłoże musi mieć odpowiedni spadek, skierowany lekko na zewnątrz budynku. Przydadzą się też zapałki lub zapalniczka do sprawdzenia czy sprawnie działa instalacja wentylacyjna (płomień powinien zwracać się w kierunku kratki wentylacyjnej). Podczas odbioru technicznego trzeba pamiętać o tym, że jest on wykonywany głównie po to, aby sprawdzić czy deweloper oddaje nowemu nabywcy lokal zgodny z obietnicami. A więc czy jakość i standard poszczególnych elementów wykończenia jest zgodna z umową. Jeśli deweloper obiecał okna drewniane, mrozoodporne płytki na balkonie, a parapety z kamienia naturalnego, to rozwiązana gorszego rodzaju rodzą roszczenia ze strony nabywcy o wymianę zgodną z umową lub obniżenie ceny lokalu. Dobrym doradcą przy odbiorze technicznym jest też projekt budowlany mieszkania, dlatego należy zabrać go na odbiór. Trzeba, co może wydać się dziwne, sprawdzić metraże poszczególnych pomieszczeń. Usterki trzeba zapisać w protokole odbioru Uszkodzenia, uchybienia i niedoróbki muszą znaleźć się w protokole odbioru technicznego lokalu. Za odpowiednie obniżenie ceny mieszkania, nabywca może zrezygnować z wymagania zrobienia niektórych napraw i zająć się nimi później osobiście. Podpisanie protokołu odbioru nie sprawia automatycznie, że nowy nabywca traci prawo do zgłaszania usterek, które ujawnią się z czasem. Wtedy w grę wchodzi rękojmia, która nawet niepowołana w umowie działa z mocy prawa przez 3 lata na konstrukcję budynku i przez rok na wykończenie. Roszczenia z tytułu rękojmi muszą być zgłaszane w formie pisemnej. Gwarancja na mieszkanie praktycznie nie występuje, na poszczególne elementy wykończenia ? owszem. Warto, aby deweloper w trakcie odbioru przekazał klientowi dokumenty dotyczące gwarancji na przykład na drzwi czy okna, a także wszelkie instrukcje użytkowania. W przypadku stwierdzenia usterek w elementach objętych zarówno rękojmią jak i gwarancją, można domagać się ich wymiany, naprawy lub pieniężnej rekompensaty. Należy rozróżnić dwa pojęcia: ?odbiór techniczny" i ?odbioru lokalu". Pierwszy z nich polega na sprawdzeniu jakości wykonania mieszkania. Drugi wiąże się ze spisaniem stanu liczników, odbiorem kluczy, a co za tym idzie także płaceniem czynszu. ? Część deweloperów łączy oba odbiory, a część je rozdziela. Drugie rozwiązanie jest bardziej korzystne dla klienta. Nabywca odbiera bowiem klucze już po usunięciu usterek, a więc płaci czynsz dopiero od momentu, gdy bez przeszkód może zająć się wykończeniem lokalu. Ponadto dopóki klient nie odbierze kluczy koszty utrzymania lokalu ponosi deweloper, co dodatkowo mobilizuje go do szybszego usunięcia usterek. O tym czy odbiory będą przeprowadzone łącznie czy nie z reguły mówi umowa przedwstępna. Więcej informacji : elementy mieszkania jakie należy sprawdzić, podstawy prawne oraz narzędzia jakie są niezbędne do wykonania odbioru technicznego na stronie www.borabud.pl Odpowiedz Link Zgłoś
homeexpert Re: Oaza Piątkowo 15.06.15, 15:21 Sprawdzam deweloperów, inwestycje, umowy, dokumenty. Od 10 lat pracuję w branży deweloperskiej. Zapraszam do współpracy www.h-expert.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pbialbud Re: Oaza Piątkowo 18.06.15, 21:34 Szukasz odpowiedniej osoby do sprawdzenia czy Twoje nowe lokum zostało wybudowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami. Zgłoś się do nas!!! Szczegółowo określimy, czy Twoje lokum jest gotowe do odbioru, a jego wykończenie nie będzie wpływało na jego funkcjonalność i generowało w przyszłości dodatkowe koszty (np. te związane z naprawą ewentualnych usterek). tel. 507 435 582 e-mail: biuro@pbialbud.pl www.odbiordomuimieszkaniapoznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś