Dodaj do ulubionych

Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać strefę

18.05.13, 10:35
Po raz kolejny powtarzam- zlikwidować karty dla mieszkańców .Za to dać im gratis parking buforowy i gratis dojazd do domu. W centrum pojawią się wtedy setki wolnych miejsc. Ludzie zaczną przyjeżdżać do centrum ,które może dzięki temu zacznie odżywać. Zaczną płacić za parkowanie w strefie co w 100% zrekompensuje gratisowy parking i dojazd dla mieszkańców i ZDM jeszcze wyjdzie na plus. TROCHĘ CHĘCI I ODWAGI PANOWIE RADNI I ZDM!!!
Obserwuj wątek
    • poznanska-pyra Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać strefę 18.05.13, 10:40
      ZDM straszy :D
      • Gość: par.king Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.13, 11:43
        Jak zwykle władza nie widzi belki we własnym oku - wszystkie urzędy mają dla swoich parkingi za free pod nosem - dziedziniec urzędu na Pl.Kolegiackim, skwer przed urzędem na ul.Libeltta, chodniki i skwery przed Urzędem Urzędem Wojewódzkim, chodnik przed sądem na ul.Młyńskiej, dziedziniec Sądu Administracyjnego na ul. Ratajczaka itd,itd....
        Może niech urzędnicy sami zapłacą za parkowanie te 300zł/m-c, albo zostawią auta na powstałym z inicjatywy urzędu miejskiego parkingu na ul. Pułaskiego przy nasypie kolejowym to im się światopogląd zmieni.
        A pan Sęk niech najpierw spyta mieszkańców strefy w centrum co mają zrobić np. ze służbowym autem - parkować na dachu budynków ?
        I ciekawe gdzie sam parkuje np. podczas sesji rady miasta ?
        Zapewne nie na płatnym miejscu w czerwonej strefie.... hipokryzja do kwadratu.
    • Gość: olek Jaka etyka ???? IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.13, 10:50
      A może rozważania o etyce rozpocząć od etyki naszej władzy, która nas okrada i łupi na każdym kroku z każdego grosza?
      Która trwoni publiczne pieniądze na szemrane interesy z kolesiostwem i "znajomymi królika" .....
      O Kruszyńskim i Grobelnym i ich etyce promującej chamstwo i arogancję ???
      Może tak w końcu "niezależni" dziennikarze zaczną patrzeć na ręce władzy, a nie czepiać się ludzi gdy robią wszystko by jakoś przed tą władzą, ich decyzjami i postępowaniem się chronić ???
      Ryba psuje się od głowy - a postawa społeczeństwa jest reakcją na zachowanie władzy i warunki do życia jakie ta władza ludziom stworzyła !!!!
      Zacznijcie drodzy "redaktorzy" analizę od podstaw, a nie od doopy strony !!!
    • bimota Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać strefę 18.05.13, 11:07
      A NARUSZENIE KTOREGO PRZEPISU ZGLOSZONO W PROKURATURZE ?

KASE DOJA, PARKINGOW NIE BUDUJA, I JESZCZE PITOLA O ETYCE... BEZCZELNOSC WLADZY NIE MA GRANIC...
    • mp.1976 podajcie nazwę firmy ! 18.05.13, 11:14
      z chęcią skorzystam z ich oferty :) Miasto i tak stoi puste, wszyscy wyprowadzają się poza miasto bo tam lepiej, milej, ciszej i bez władzy Rysia :)
    • Gość: www Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s IP: *.echostar.pl 18.05.13, 12:21
      GW podała niezły sposób na parkowanie dla lemingów. W najbliższym czasie lawino wzrośnie taka forma parkowania. Kwitując to, "nam nie jest wszystko jedno". ;-)

Przypomnę, że na wymyśle wybiórczym ze zmianami na ul. Żydowskiej stracili wszyscy tylko nie TVN. Na odcinku ul. Żydowskiej od Dominikańskiej do Rynku, w ciągu dnia stale parkują samochody TVN. Jak oni mogą tak robić na tym wyśnionym deptaku? ;-))
    • asteria007 Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać strefę 18.05.13, 16:34
      No i bardzo dobrze, kiedy władza się wreszcie nauczy, że jak się za dużo zdziera, to ludzie zawsze będą kombinować? Lokale przy Głogowskiej stoją puste, a ZKZL zamiast obniżyć czynsze o 25% woli nie dostawać nic...a coraz ich więcej.
    • Gość: zero przywilejów Dla wszystkich równo IP: *.icpnet.pl 18.05.13, 18:16
      Wg mnie powinno być tak, że nikt nie powinien mieć żadnych ulg czy zniżek za parkowanie.
      Czym się różni posiadasz samochodu mieszkający przy Wierzbięcicach albo Górnej Wildzie od tego, który mieszka przy Krakowskiej albo Kościuszki?
      W sumie tylko tym, że ten z Kościuszki ma prawo do wykupienie dla swojego samochodu miejsca do parkowania za 10zł w centrum miasta, a ten z Wildy musi za 3 godziny zapłacić ponad 10zł. Na Wildzie i jeden i drugi parkują za darmo.

Uczciwie by było, gdyby wszyscy mieli te same opłaty.
      Narzekamy na górników i policjantów, że w pełni wieku mogą przejść na emeryturę, a sami tworzymy przywileje dla tych, którzy parkują za grosze i nawet sieciówki nie kupują, bo jej nie potrzebują.
      • Gość: zero przywilejów Re: Dla wszystkich równo IP: *.icpnet.pl 18.05.13, 18:18
        a proceder opisywany przez gw jest zgodny z przepisami, natomiast złe są przepisy

ich zmiana, czyli równe obciążenie kosztami wszystkich posiadaczy samochodów parkujących w przestrzeni publicznej miastu i jego mieszkańcom na prawdę może wyjść na dobre
      • Gość: emeryt Re: Dla wszystkich równo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 11:26
        Gość portalu: zero przywilejów napisał(a)
        > Wg mnie powinno być tak, że nikt nie powinien mieć żadnych ulg czy zniżek za pa
        > rkowanie.
        > Czym się różni posiadasz samochodu mieszkający przy Wierzbięcicach albo Górnej
        > Wildzie od tego, który mieszka przy Krakowskiej albo Kościuszki?

Tym się różni ośle, że mieszka w Wierzbieńcicach albo Górnej Wildze a nie przy Krakowskiej albo Kościuszki. Jeden mieszka w mieście i musi zaparkować pod domem a drugi na wsi i tam parkuje. Jak chce przyjechać do miasta i zajmować miejsce mieszkańcom to za parkowanie musi zapłacić a jak nie chce to niech nie przyjeżdża. Ja nie parkuję pod twoim domem i nie utrudniam ci życia. Proste młocie?.
      • Gość: same przywileje Re: Dla wszystkich równo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 11:31
        Dla wszystkich równo już było i ci którzy chcą tego znowu przecież pierwsi rzucali kamieniami, rozbijali sklepy i niszczyli majątek narodowy krzycząc "PRECZ Z KOMUNĄ!!! . Dlatego głosów durni już nikt normalny nie będzie brał pod uwagę. Nie będzie już równo, macie to w duszy wam grało.
    • mandanara Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać strefę 18.05.13, 19:15
      Przez to parkowanie za 10 zł stoją w strefie samochody nie ruszane rok albo dłużej.
      • Gość: Person Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s IP: *.icpnet.pl 18.05.13, 22:22
        Ile płacicie za parkowanie poza centrum pod własnymi domami?... Mieszkam tu od zawsze i pamiętam czasy kiedy nie byłem "karany" za mieszkanie w centrum tą opłatą. Proponuję dobrowolne ustanowienie równych opłat parkingowych we wszystkich częściach miasta, wtedy będzie sprawiedliwie i z pożytkiem dla budżetu miasta.
        • lukask73 Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s 18.05.13, 22:30
          Gość portalu: Person napisał(a):

> Ile płacicie za parkowanie poza centrum pod własnymi domami?... Mieszkam tu od
          > zawsze i pamiętam czasy kiedy nie byłem "karany" za mieszkanie w centrum tą opł
          > atą.
          Ja na przykład trzymam samochód na prywatnym terenie, ponieważ tak się składa, że mieszkam w miejscu, gdzie samochodów na metr kwadratowy przypada więcej niż na Placu Wolności, ale strefy nie ma. Kto nie wykupił indywidualnego miejsca co dzień ma loterię: znajdę czy nie znajdę miejsca i w 2. przypadku uda się czy nie uda nie dostać mandatu za parkowanie na zakazie, na chodniku czy w parku...

Tam gdzie samochodów jest więcej niż miejsca, muszą być opłaty.
        • Gość: gościnny duża kasa IP: *.icpnet.pl 18.05.13, 23:58
          Miejsce w hali garażowej - dokładnie pod domem - 200zł / m-c + 25 tys. zł za wykupienie.
          Miejsce na parkingu przed budynkiem dla moich gości za darmo!!

a parkingu i drogi przed budynkiem nie wybudowało miasto i miasto też tego nie utrzymuje, nie sprząta, nie odśnieża.
      • Gość: kolubrana Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 11:02
        mandanara napisał:

> Przez to parkowanie za 10 zł stoją w strefie samochody nie ruszane rok albo dłu
        > żej.
        Zrób mieszkańcowi grafik, ile razy ma ruszać samochód dziennie, tygodniowo i rocznie. Już całkiem na łeb upadłeś i zrobiłeś sobie kuku?. Mieszkaniec ma prawo posiadać samochód, parkować i używać go kiedy chce i ile razy chce w dowolnym i nie określonym czasie. Tal bardzo nudzi ci się na wsi, że śledzisz mieszkańców miasta i polujesz na miejsce?.
    • lukask73 Problemu miasto mogłoby się pozbyć 18.05.13, 22:23
      Problemu miasto mogłoby się pozbyć, usuwając z regulaminu zapis o niemal darmowym parkowaniu mieszkańców strefy.
      • Gość: tomkat 78 Re: Problemu miasto mogłoby się pozbyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 11:37
        Ceny za parkowanie dla przyjezdnych, zasrywających to miasto są zdecydowanie za niskie. Pożytku z nich żadnego, chamstwo się po mieście roznosi i dlatego opłaty za parkowanie powinny wynosić 5 zł za pierwszą godz i po osiem za następne. Zagwarantuje to, że przyjezdni , którzy muszą coś załatwić, załatwią to szybko i szybko wrócą na swoje gumno.
    • Gość: tragarz Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 10:08
      Tak, pomysł nie z tej ziemi, genialny niemal w kierunku jak utrudnić życie mieszkańcom, dla Twojej przyjemności mam narzędzia , materiały, i zakupy taszczyć komunikacją miejską i jeszcze potem na piechotę, aby Tobie centrum tętniło życiem?
      jestem rzemieślnikiem i mieszkam w centrum, i niestety godzę się z tym że trudno jest zaparkować auto w dni powszednie. Ale nie mam takich idiotycznych pomysłów jak ty, i nie drę japy: zakazać wjazdu do centrum dla przyjezdnych spoza miasta, bo ciasno.
      Ani mi w głowie takie coś.
      trzeba pogodzić się z tym co jest i tyle.
      A co do opłat, to z nich miasto na czysto prawie nic nie ma, wszystko zżera obsługa, gdyby zlikwidować całą tę obsługę, wyszłoby ze miasto nic nie straciło albo jakieś marne grosze.
      Dla jasności, mieszkam w Szczecinie, ale problemy te same
      ------------------------------------------------------
      bigosogroch.blogspot.com/
      • Gość: tragarz Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 10:11
        Przepraszam zapomniałem zaznaczyć że post jest odpowiedzią na wpis"housedra"
      • housedr Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s 25.05.13, 11:02
        "trzeba pogodzić się z tym co jest i tyle"
        Po co tacy ludzie piszą posty!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Byłem biedny ,jestem biedny i w związku z tym będę biedny - trzeba pogodzić się z tym co jest i tyle.
        Aż się nie dobrze robi.

• Gość: mieszkaniec Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 11:15
      housedr napisał: > [b]Po raz kolejny powtarzam- zlikwidować karty dla mieszkańców .Za to dać im gr
      > atis parking buforowy i gratis dojazd do domu. W centrum pojawią się wtedy setk
      > i wolnych miejsc. Ludzie zaczną przyjeżdżać do centrum ,które może dzięki temu
      > zacznie odżywać.

Dobroczyńco, pomysłodawco i ożywiaczu centrum, zajmij się poważniejszym problemem jaki cię dopadł.
      Strefę buforową to ty już masz w pustym łbie i trzeba to jakoś zagospodarować. Dlatego, żebyś mógł d... dowieźć do centrum chcesz utrudnić życie mieszkańcom, często starym i chorym, mających trudności z chodzeniem, którzy bez samochodu nie mogą zrobić zakupów, czy dojechać do lekarza. Dobrze, że w środ radnych są ludzie biorący pod uwagę realia i potrzeby mieszkańców a nie zwracają uwagi na pomysły egoistów, chamów, kretynów i innych pomysłodawców, którym się dupach poprzewracało jak furmanki pozamieniali na samochody i odczuli gwałtowny głód kultury miejskiej.
      • housedr Re: Parkowanie na szaro. Doradzają, jak oszukać s 25.05.13, 10:57
        Co za poziom odpowiedzi .Po prostu kultura z pyska tryska.
        Ja akurat jestem mieszkanką centrum i mam kartę postojową i obserwując na co dzień miasto wysuwam taką propozycję.Chodzi o dyskusję ,propozycje i można wszystko zorganizować. Analizując twój chamski post można wnioskować ,że to ty swoją furmankę parkujesz gratis na jakimś parkingu dla radnych i masz w nosie wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka