Dodaj do ulubionych

ACTIVE agencja PRACY w Poznaniu?

09.03.14, 15:35
Witam. Czy ktoś słyszał o tej agencji pracy w Poznaniu.Mieści się ona na ul. Wyspiańskiego 10 w Poznaniu. Oferują wyjazdy do Niemczech przy pakowaniu itd. tylko dziwi mnie brak numeru tel. w przesłanej odpowiedzi i żądanie wpłacenia zwrotnej kaucji w kwocie 44 Euro. Czy ktoś miał do czynienia z tą agencją ? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tkfirma1988 Re: active agencja w Poznaniu? 09.03.14, 17:35
      tez dostalem takiego meila tylko u mnie kalcja wynosi 35 euro masz wiecej info na temat tej pracy ja duzo sprawdzalem i wydaje sie ok
      • paweleka27 Re: active agencja w Poznaniu? 09.03.14, 19:10
        tkfirma1988 napisał(a):

> tez dostalem takiego meila tylko u mnie kalcja wynosi 35 euro masz wiecej info
        > na temat tej pracy ja duzo sprawdzalem i wydaje sie ok

hmm mają wpis w rejestrze tylko dziwi mnie fakt ,że Ty masz 35 euro kaucji a ja 44 euro. Firma niema strony internetowej i nic na necie niema o niej na żadnym forum to trochę dziwne
        • tkfirma1988 Re: active agencja w Poznaniu? 09.03.14, 19:38
          podaj mi twoj email na tkfirma@interia.fm
        • Gość: motorzysta Re: active agencja w Poznaniu? IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 14.03.14, 08:44
          tez dostałem maila w sprawie pracy ale nie wiem czy to nie jest oszustwo może ktoś posiada jakąś informacje dotyczącą tej agencji
          • Gość: dobroduszny Re: active agencja w Poznaniu? IP: 46.77.124.* 14.03.14, 08:52
            Zadzwon 729530146 to powiem co i jak
          • Gość: KOLA Re: active agencja w Poznaniu? IP: *.szybszyinternet.pl 18.03.14, 23:08
            Taka agencja pod tym adresem nie istnieje.To jest oszustwo.
    • vevizpant agencja PRACY w Poznaniu? 10.03.14, 00:30
      siemanko tez dostalem meila dzisiaj o przeslaniu 35euro sprawdzam tą firme i coraz bardziej mi zaczyna to smierdziec. Choć z drugiej strony wszystko niby gra firma akrywna gosciu posiada numer KRS. Zdrugiej strony czy to mozliwe ze za wkladanie kosmetykow do kartonow placa ponad 9 euro na reke? dotego wyzywienie w pracy? i jeszcze darmowe Lokum? Jak wiecie cos więcej na temat tej agencji dajcie znac.
      • Gość: Dziadek Georg Taka kase mozna zarobic w POznaniu u Lili... IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.14, 10:15
        Taka kase (9 ojro/h) placi Lili w swojej firmie... Jedyny warunek jaki trzeba spelnic to udzial w POwstaniu Wielkopolskim i wizyta w POsredniaku...

PS Lepszej fuchy nie znajdziecie...
    • Gość: Marylka22 Re: ACTIVE agencja Pracy w Poznaniu? IP: 92.55.228.* 10.03.14, 12:43
      Pod tym adresem w Niemczech mieści się sklep Rossmann a obok pizzeria,więc naciągacz jakich wiele odradzam wszystkim
      • Gość: vevizpant re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.vectranet.pl 10.03.14, 13:15
        w meilu od Gosia dostałem powiadomienie ze to jest Rossmann
        Rossmann Filiale

Friedrich-Ebert-Straße 1
        87437 Kempten (Allgäu)
        Germany
        • tkfirma1988 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 13:37
          Ja w meilu mialem ten sam adres dostalem ska prawa jazdy i dowodu oplata niy zabezpieczajaca ze sie tam napewno stawie wynosi 35 euro . oferta atrakcyjna ale czy prawdziwa?
          • Gość: vevizpant Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.vectranet.pl 10.03.14, 13:41
            Dokładnie kolego mamy chyba takie same meile atrakcyjna z zarobkami i z tym ze nie placi sie nic za mieszkanie, najlepiej by bylo skontaktować sie z tym Panem Jackiem umówić i pogadać. Bo naprawde wszystko wygląda troche za pięknie. Z drugiej jednak strony możliwe jest to zeby w Rossmanie tyle płacili jest to bliżej Austrii może tam mają wieksze zarobki. Można wiedzieć skąd jesteś Kolego?
          • Gość: vevizpant Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.vectranet.pl 10.03.14, 13:44
            Kolego a odpowiedział Ci juz na meila zwrotnego? ja napisałem zwrotnego dzisiaj ale jeszcze nie odpisali. Skanu prawa jazdy ani dowodu nie dostałem. Odpisałem im ze jestem zainteresowany ale musze troche posprawdzać ich agencje i swoje dane też wysłałem, natomiast żadnego przelewu nie robiłem.
            • tkfirma1988 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 13:48
              mam te skany ale co z tego jak nie umiem znalezc firmy strony itd krs jest aktywny znalazlem nr tel w poznanu pod ten sam adres ale odezwala mi sie babka z jakiegos sklepu pytalem sie jej czy jest biuru akti w okolicy ale ona jest tam nowa i nie wie
              • Gość: vevizpant Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.vectranet.pl 10.03.14, 13:52
                sprawdzam na necie o tym rossmanie ponoć płacą nawet 2500euro miesiecznie wiec kwota by sie zgadzała druga niestety nie mila informacja jest taka ze opinie sa strasznie negatywne kazdy narzeka jak moze i opowiada jak to jest tragedia tam pracować. Można wiedziec kiedy przesłał Ci te skany? Ja poprosiłem o numer telefonu do tego Pana zeby sie z nim skontaktować. od kiedy dostałes tam pracę niby w tym meilu ?? ja od 5-8 kwietnia
                • tkfirma1988 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 13:55
                  praca zaczyna sie 5 8 kwiecien wszystko mam wyslac do 30 marca skan dowodu zdjecia i dowod wplaty na konto skan dostalem w piatek czy sobote ale o nr tel sie rozchodzi niby mam dostac zwrotnie umowe pracy
                  • Gość: vevizpant Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: 5.172.252.* 10.03.14, 14:06
                    Napewno nic narazie nie mozna wplacac. Trzeba postarac sie o numer tel do tego goscia, albo on moglvy zadzwonic i dofadac sie co i jak. A najlepiej pojechac do tego poznania i sie z nim spotkac. Skad jestrs mozna wiedziec?
                    • tkfirma1988 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 14:10
                      ja nie pojade bo mieszkam juz w niemczech w kaufbeuren do kempten mam kawalek dlatego ciekawi mnie ta oferta ja powiedzialem gosciowi ze wplace kase dzis ale nie zawadzi poczekac jak cos
                    • Gość: gosc Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.play-internet.pl 10.03.14, 18:47
                      Ja dzis z nim rozmawiałam i dziwny jakiś. Zadzwonil i spytal sie czy mogę oddzwonić. Jestem z Poznania i jak mu powiedzialam ze osobiście podejdę z dokumentami to powiedział ze jest teraz w Gdyni? No nie wiem?
                • tkfirma1988 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 14:02
                  napisz mi jakies adresy na tego rosmana i forum
                  • Gość: vevizpant Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: 5.172.252.* 10.03.14, 14:10
                    Aktualnie jade autem wiec nie wysle podaj mi moze nr tel do siebie na meila to bysmy razem pokabinowali cos...
                    • tkfirma1988 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 14:15
                      podaj meila to ci wysle
                      • Gość: vevizpant Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: 5.172.252.* 10.03.14, 14:19
                        Fermadrobiujaja@interia.pl
                        Adam
                        • tkfirma1988 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 14:23
                          ok
                      • Gość: xxx Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: 188.112.50.* 10.03.14, 14:23
                        tak samo dostalem meila ze skanem dowodu., ale dla wiadomosci firme mozna zalozyc o nazwie "hu** muje" i moze sobie wisiec w rejestrze i krs moze byc nadany. ale co z tego jak mozna potem zawiesic i hu wielki wyjdzie. na stronie rejestru sądowego jest nadane ale nie ma wiecej danych. na forach tez nie ma nic podane, a niby tyle tys osob zatrudnili jak by tak było to cos by sie znalazło a tu nic nie ma. wg mnie przekret i za dobre warunki jak na prace bez jezyka.
          • Gość: czarnulka89 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: 94.42.138.* 16.03.14, 11:27
            Ja też dostałam dzisiaj maila z ofertą tej pracy i mi napisał niby tą kaucje 35 EURO? CZY ktoś jedzie tam do pracy(pakowanie kosmetyków)niby fajna oferta praca 8,5 godz,posiłek coś to chyba za dobrze by było?
            • paweleka27 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 16.03.14, 13:31
              Dzisiaj dostałem odp. na e maila ,którego wysłałem tydzień temu... Ten człowiek nawet oszukiwać nie potrafi co za żenada pisze mi o kaucji i ewidentnie tylko na tym mu zależy. Nie wiem po co tyle wątków typu dostałam wiadomosc czy to uczciwe sprawa jest jasna to przekręt ten człowiek jest nienormalny dzwoni pijany i pyta się czy od dzwonię podał adres sklepu w Niemczech ,który nic nie wie o istnieniu Pana Jacka.K. do tego nie ma żadnej agencji active ...
            • tkfirma1988 Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? 16.03.14, 20:38
              Poczytaj sobie wpisy to dowiesz sie co to za koles zapewnia takie wspaniale warunki:)
        • Gość: zuzaaa Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.14, 12:17
          znalazlam w necie nr do rossmana podanego w mailu, po cyzm okazalo sie, ze oni nic o tym nie wiedza i babka byla bardzo zdziwona i pytala skad mam takie wiadomosci, to sciema ! oszust i tyle!
        • Gość: motorzysta Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 14.03.14, 09:27
          W Niemczech a tej ulicy znajduje sie sklep Rossmann tyle ludzi potrzebują do sklepu nie jestem pewny czy to nie jest oszustwo ?
          • Gość: dobroduszny Re: re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: 5.172.252.* 14.03.14, 11:07
            Motorzysta zadzwon do mnie 729530146 wiem wszystko ale nie mam czasu na forum pisac,pozdro
    • Gość: hubert Re: IP: *.180.123.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.14, 14:02
      Normalne agencje pracy nie pobierają żadnych kaucji!
      Nie macie gwarancji pracy a chcecie komuś wysyłać kasę w ciemno? Szukajcie innych!
      W normalnych agencjach jak was wybiorą do pracy to nie dość, że nic nie wpłacacie to jeszcze opłacą wam dowóz na miejsce pracy za granicą.
    • Gość: Dariax26 Re: ACTIVE agencja Pracy w Poznaniu? IP: 92.55.228.* 10.03.14, 14:26
      Hej...

Sytuacja wygląda tak zapłacicie kaucję Pan skontaktuję się z wami wyśle dokumenty zaproponuje dojazd do miejsca pracy oczywiście odpłatnie będzie bardzo nalegał gdy wyjazd będzie opłacony i wszystko załatwione pojedziecie pooglądać sobie krajobrazy bo żadnej pracy niema a Panu nic nie zrobicie ponieważ niema gwarancji żadnej pracy w wyżej wymienionej firmie w Rossmannie to proceder jakich wiele kaucji nikt nie zwróci ponieważ pracy niema i jako pracownik pośrednictwa w pracy za granicą wiem ile osób podszywa się pod agencję nawet tą w której pracuję a jest to mała agencja do tego nikt nie pobiera opłat i dowóz do pracy jest zagwarantowany do tego brak nr. tel. brak biura strony www. mówi samo za siebie,ale chętnym wrażeń i narzekającym na nadmiar gotówki polecam
      • Gość: vevizpant Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.vectranet.pl 10.03.14, 14:44
        Prawda jest tak ze mamy niby wplacic kaucje zwrotną czyli po podpisaniu umowy zwrócą kaucje a chca sie nią zabezpieczyć zebysmy niby my sie nie wycofali. Nie bronie ich ponieważ też smierdzi mi ta agencja, transportu nie oferuja dojazd wlasny. A powiem szczerze ze sprawdzalem zarobki w tym miescie i w rosmanie i zarabiaja po 2.500 od 7 e do 13 e wiec kasa raczej sie zgadza. Szkoda tylko ze wlasnie chca kaucje od nas. Druga sprawa numeru nie maja ale ponoć pisząc do goscia na adres meilowy prosząc o rozmowe ponoć oddzwoni i chetnie porozmawia.
        • tkfirma1988 Re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 14:46
          ja napisalem do kolesia o numer do niego i do firmy i adres firmy bez tego nie ruszam sie nigdzie
        • Gość: hubert Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.204.26.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.14, 14:58
          Gość portalu: vevizpant napisał(a):

> Prawda jest tak ze mamy niby wplacic kaucje zwrotną czyli po podpisaniu umowy z
          > wrócą kaucje a chca sie nią zabezpieczyć zebysmy niby my sie nie wycofali.

Szczególnie, że teraz trzeba błagać pracownika by podjął pracę, szczególnie za granicą?

Żadna poważna agencja nie pobiera kaucji za ofertę pracy!

Gość oddzwoni i porozmawia? Pewnie! Przecież każda rozmowa to znacznie mniej niż te 44 euro, które wpłacicie.
          • Gość: vevizpant Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.vectranet.pl 10.03.14, 15:08
            Faktycznie moze i racja, naciagaja. Niech dziennie ma 1 osobe ktora mu wplaci na konto to w miesiącu ma 5 tys zl za siedzenie przed kompem, ale moze jest to firma godna zaufania poprzez ludzie pracują, martwi mnie jedynie to ze jesli tyle tysiecy osob juz zatrudnili to nikt nie dal zadnego komentarzu to raczej nie mozliwe chyba odpuszczam i nie bede marnował czasu nad ta firma
            • Gość: hubert Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.204.26.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.14, 15:18
              Pozytywne komentarze nic nie znaczą!
              Skąd będziesz wiedzieć, że pozytywnych komentarzy nie pisze naciągacz i jego rodzinka?

Na bank masz jakiegoś znajomego albo znajomi mają kogoś znajomego, który dostał pracę przez jakąś agencję - tam szukaj. Szukaj tylko sprawdzonych ofert i nigdy nie wysyłaj kasy w ciemno!
              Zacznij pytać rodzinę, znajomych i tak szukaj agencji pracy.

• tkfirma1988 Re: active agencja Pracy w Poznaniu? 10.03.14, 15:58
                zn moze ktos dobra agencje pracy przez ktora warto pracowac w niemczech lub holandi.
        • Gość: Dobroduszny Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.static.espol.com.pl 12.03.14, 19:11
          Do wszystkich kto gadał z tym frajerem (to jego nr 511255833). Znam niemiecki perfekt i dzwoniłem bezpośrednio do firmy w której miałem pracować. ONI NIC NIE WIEDZĄ O TYM GOŚCIU ANI O TEJ FIRMIE WIĘC NIE WYSYŁAJCIE HAJSU - WSZYSTKO SPRAWDZONE BO TEŻ CHCIAŁEM JECHAĆ. DZWONIŁ DO MNIE NAJEBANY I SZEF WIELKIEJ FIRMY NIE MIAŁ NIC NA KONCIE I PROSIŁ BEZROBOTNEGO ŻE JAK CHCE UZYSKAĆ WIECEJ INFO MUSZE ODDZWONIĆ. WIĘCEJ INFO 729530146 - SEBA. POZDRO LUDZIE PRACY
          • Gość: andi Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: 176.109.130.* 13.03.14, 19:16
            Do mnie taż dzwonił, z tego samego numeru co do przedmówcy, wprawdzie trzeżwy, ale też z prośbą ,bym do niego oddzwonił,masakra,jedna wielka LIPA!!! nIe wpłacajcie kasy, wał jakich mało!!!
            • Gość: fifi Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.14, 19:30
              Chce,żeby do niego oddzwaniać,bo jak on dzwoni to za drogo go to wynosi.Jak pisałam wcześniej sprawdzałam jego IP,i lokalizacja to USA ,dokładniej NY. Baran jeden,naiwnych szuka???
          • Gość: poaula334 Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.gtnet.net.pl 16.03.14, 19:32
            o kurcze wiec widze ze sporo ludzi chciał oszukać oszust jeden. Mi również przyszedł email z odpowiedzią o pracy. Ciekawe czy znaleźli się w jego gronie osoby które dały się oszukać przez niego i mu zapłacili
            • Gość: paola123 Re: active agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.gtnet.net.pl 16.03.14, 19:34
              zostawiam swój mail gdybyście mieli jakies nowe informacje paulag0@wp.pl
    • Gość: remik45 Re: ACTIVE agencja Pracy w Poznaniu? IP: 92.55.228.* 10.03.14, 15:11
      Żadna agencja nie pobiera opłat to przekręt jest jak można oferować komuś pracę i na jakiej podstawie zatrudnić daną osobę nie rozmawiając z Nią z tego co tu pisze dojazd na własną rękę gratuluję i brak nr. telefonu haha to podobne do ofert typu wpłać opłatę otrzymasz pożyczkę ... co do wpisu to każdy może go mieć nawet niekoniecznie ten wpis może należeć do danej osoby która go przesyła jak sami się zorientowaliście prosi Was o przesłanie skanu dokumentów więc może niedługo i wasze nazwisko znajdzie się w nowej ofercie

Pozdrawiam
    • Gość: Przemkox32 Re: ACTIVE agencja Pracy w Poznaniu? IP: 92.55.228.* 10.03.14, 15:15
      Czytam to i się śmieję. Mieszkam dwie ulice od niby agencji active która nie istnieje i nigdy nie istniała pod tym adresem ,więc chyba wszystko wyjaśniłem Państwu.
      • Gość: radek Re: ACTIVE agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.pila.vectranet.pl 11.03.14, 22:31
        ok czyli takiej firmy nie ma i to zwykly oszust. wszyscy dostalismy takie meile wiec radzilbym odeslac zwrotnego z ifnormacja ze jest to karalne takie oszukiwanie ludzi . pozdrawiam serdecznie wszystkich
    • Gość: POZtrach Re: agencyjki IP: *.30.105.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.14, 16:11
      Jak mocno trzeba być zdesperowanym aby szukać zatrudnienia za pośrednictwem wszelkiej maści "agencji pracy".
      • Gość: dominika19 Re: agencyjki IP: 92.55.228.* 10.03.14, 16:14
        Nie każdy ma kontakty,kolegów lub rodzine za granicą by od tak sobie wyjechać do tego agencja może być czasem przejściowym
        • Gość: xxx Re: agencyjki IP: *.play-internet.pl 10.03.14, 18:29
          naciągacz to jest i tyle! firma może być zarejestrowana, ma wszystkie numery i teraz jest ok, ale znajdźcie mi chociaż 1 osobę która przez nią wyjechała. O aktywności tej firmy nie ma sladu a niby istnieje od 2007 roku i wieeeeelu ludzi wjechało. ciekawe gdzie się podziali
    • Gość: fifi Re: ACTIVE agencja pracy w Poznaniu? IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 22:03
      Ściema...sprawdziłam lokalizację IP,66.111.4.221,Host :new1-smtp.messagingengine.com, Kraj: United States (US) United States
      Miasto: New York
      Region: New York
      Kod pocztowy: 10038
      Tyle w tym temacie
      Pozdrawiam i przestrzegam przed oszustami.
    • Gość: radek active IP: *.pila.vectranet.pl 11.03.14, 22:23
      witam czy mozesz podac mi swoj nr telefonu poniewaz dostalem rowniez od nich oferte pracy na pakowacza i ode mnie chca wplaty 35 euro tzw zabepieczenie sie ..co wedlug mnie dziwne. pozdrawiam
    • Gość: Qbson ACTIVE agencja PRACY w Poznaniu? IP: *.play-internet.pl 14.03.14, 14:02
      witam taaak ja miałem to samo wysłałem im maila zwrotnego natomiast nie otzrymalem nic pozatym :)
      • paweleka27 Re: ACTIVE agencja Pracy w Poznaniu? 14.03.14, 14:10
        Ludzie po co te zbędne pytania typu czy to oszustwo. Facet to naciągacz zadzwonił dwa razy czy mógłbym od dzwonić do niego... Jego stan trzeźwości mówi sam za siebie,ale to i tak mało istotne firma Active nie istnieje w Poznaniu na tej ulicy pod tym numerem mieszczą się inne firmy po drugie pod adresem znajduje sie sklep Rossmann ,który nie zna Pana Jacka K. i nie oferuje żadnej pracy i najważniejsze Agencja pracy Active nie istnieje czy tak trudno zadzwonić i sprawdzić to tyle temat uważam za zamknięty chyba ,że są jakieś oszukane osoby to radzę zgłosić sprawę na policję

Popzdrawiam
        • Gość: mare-k2007 Re: ACTIVE agencja Pracy w Poznaniu? IP: *.neotrix.info 28.03.14, 13:41
          niestety ale ja dałem sie naciągnąć szmaciarzowi na 35euro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka