lulu3214
01.04.14, 21:07
Witam! Chcę opisać Wam moją przygodę z zakupami online w Tesco ku przestrodze.
Dotychczas korzystałam z alma24 i e-piotripawel i na fali wielu satysfakcjonujących transakcji w tamtych sklepach, postanowiłam wypróbować Tesco - głównie ze względu na dużo szerszy asortyment i atrakcyjne promocje.
W niedzielę złożyłam zamówienie na poniedziałkowy wieczór. W wyznaczonym terminie czekam. Minęła godzina 20, 21, 22, 23:00... a tu cisza - ani zakupów, ani telefonu od kierowcy. Sprawdzam maila - zero informacji. Sprawdzam stronę internetową - zamówienie potwierdzone. Pomyślałam - ok, zdarza się. Pewnie jakaś awaria, może samochód się zepsuł czy coś, na pewno skontaktują się ze mną jutro i ustalą nową godz. dostawy. Zakupy na szczęście nie były pilne, cierpliwie poczekam.
Następnego dnia nadal cisza w tej sprawie - telefon milczy, skrzynka odbiorcza pusta, a na stronie internetowej ciągle wisi info, że zamówienie jest potwierdzone i żadnych dodatkowych szczegółów nie ma. O godz. 15 postanowiłam skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta i zapytać czy mam czekać na dostawcę. Konsultant sprawdził status mojego zamówienia i powiedział, że ze względu na awarię systemu składania zamówień moje zostało przez Kierownika... ANULOWANE!! I NIKT nie raczył mnie o tym powiadomić przez prawie dobę!!! Żadnego telefonu, smsa, maila, info na stronie zamówienia, dosłownie nic! Uważam, że jest to skandaliczne zachowanie!
W sklepach o których pisałam na początku, byłoby to nie do pomyślenia. Od razu zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób związana z tymi sklepami, jestem tylko zwykłym klientem. Ale muszę zaznaczyć, że tych sklepach w przypadku każdego spóźnienia kierowcy (awarie wszędzie się zdarzają, nigdy mi to nie przeszkadzało) jestem o tym informowana i jeśli termin mi nie pasuje, ustalamy nowy. Ponadto nigdy nie jestem zaskoczona ostateczną ceną, ponieważ w razie braku jakiegoś produktu osoba kompletująca zamówienie dzwoni do mnie i podaje propozycje zamienników i ich ceny. I nigdy nie zdarzyło mi się, żeby moje zamówienie zostało anulowane bez jakiejkolwiek informacji. To nie jest odpowiedzialne i profesjonalne podejście do klienta. I ta sytuacja kończy moją ledwie co zaczętą przygodę z eZakupami w Tesco.
e-zakupy w Tesco w Poznaniu stanowczo odradzam.