Dodaj do ulubionych

odradzam e-zakupy w Tesco w Poznaniu

01.04.14, 21:07
Witam! Chcę opisać Wam moją przygodę z zakupami online w Tesco ku przestrodze.

Dotychczas korzystałam z alma24 i e-piotripawel i na fali wielu satysfakcjonujących transakcji w tamtych sklepach, postanowiłam wypróbować Tesco - głównie ze względu na dużo szerszy asortyment i atrakcyjne promocje.

W niedzielę złożyłam zamówienie na poniedziałkowy wieczór. W wyznaczonym terminie czekam. Minęła godzina 20, 21, 22, 23:00... a tu cisza - ani zakupów, ani telefonu od kierowcy. Sprawdzam maila - zero informacji. Sprawdzam stronę internetową - zamówienie potwierdzone. Pomyślałam - ok, zdarza się. Pewnie jakaś awaria, może samochód się zepsuł czy coś, na pewno skontaktują się ze mną jutro i ustalą nową godz. dostawy. Zakupy na szczęście nie były pilne, cierpliwie poczekam.
Następnego dnia nadal cisza w tej sprawie - telefon milczy, skrzynka odbiorcza pusta, a na stronie internetowej ciągle wisi info, że zamówienie jest potwierdzone i żadnych dodatkowych szczegółów nie ma. O godz. 15 postanowiłam skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta i zapytać czy mam czekać na dostawcę. Konsultant sprawdził status mojego zamówienia i powiedział, że ze względu na awarię systemu składania zamówień moje zostało przez Kierownika... ANULOWANE!! I NIKT nie raczył mnie o tym powiadomić przez prawie dobę!!! Żadnego telefonu, smsa, maila, info na stronie zamówienia, dosłownie nic! Uważam, że jest to skandaliczne zachowanie!
W sklepach o których pisałam na początku, byłoby to nie do pomyślenia. Od razu zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób związana z tymi sklepami, jestem tylko zwykłym klientem. Ale muszę zaznaczyć, że tych sklepach w przypadku każdego spóźnienia kierowcy (awarie wszędzie się zdarzają, nigdy mi to nie przeszkadzało) jestem o tym informowana i jeśli termin mi nie pasuje, ustalamy nowy. Ponadto nigdy nie jestem zaskoczona ostateczną ceną, ponieważ w razie braku jakiegoś produktu osoba kompletująca zamówienie dzwoni do mnie i podaje propozycje zamienników i ich ceny. I nigdy nie zdarzyło mi się, żeby moje zamówienie zostało anulowane bez jakiejkolwiek informacji. To nie jest odpowiedzialne i profesjonalne podejście do klienta. I ta sytuacja kończy moją ledwie co zaczętą przygodę z eZakupami w Tesco.

e-zakupy w Tesco w Poznaniu stanowczo odradzam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Borsuk Re: odradzam e-zakupy w Tesco w Poznaniu IP: *.pools.arcor-ip.net 02.04.14, 07:14
      lulu3214....

Musisz dziecino robic e-zakupy w Biedronce lub Zabce.. Towar pierwszego sortu - jak malowany...Np. marynowane udka z kumek - 3,50 zl kg.Schabowy z biedronki w sosie PIStacjowym i truflami za jedyne 2,99 zl gram... Zyc nie umierac - nalezy ruszyc tylko 4 "vipowskie" litery (przyklejone do zydla) i nie bydzie stresu z dostawcami..
      • lulu3214 Re: odradzam e-zakupy w Tesco w Poznaniu 02.04.14, 15:59
        Musisz mędrcu zrozumieć, że nie każdy siedzi na emeryturze/rencie/bezrobociu i nie ma czasu na oblatanie Żabek, Biedronek, Bocianków i innych tego typu przybytków. Niektórzy w tym kraju pracują. Smacznych udek i trufli życzę, koniecznie w ulubionym sosie.
    • Gość: Grrrrr Re: Na kanapie siedzi len.. IP: 85.255.235.* 07.04.14, 06:17
      A jesli ktos jest niepelnosprawny? Tez ma zwlec dupe z kanapy i pedzic do sklepu? A jeszcze np. ciezko pracujacym w domu niepelnosprawnym? Wezcie sie ludzie puknijcie w glowe bo zazdrosc to szkodliwe uczucie jest
    • Gość: Grrrr Re: jak mialas czas czekac IP: 85.255.235.* 07.04.14, 08:12
      Ty Mucka pochodzisz z bardzo malej miejscowosci, no nie? To co cie obchodza ezakupy w wiekszych miastach? Chyba tylko o tyle, ze do twojej pipidowy ich nie dowoza. Wiec moze otworz osobne forum na ten temat zamiast wylewac swoje frustracje na innych. A Tobie Lulu dziekuje za info
    • Gość: ania Re: odradzam e-zakupy w Tesco w Poznaniu IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 11:24
      Identyczna sytuacja mi sie przydarzyla w Warszawie. Zepsuty samochod i nikt nie raczyl dac znac. Generalnie tesco nie polecam, za drugim razem dostalam stare cuchnace piersi i udka z kurczaka.
    • Gość: lukask73 nie tylko e-zakupy IP: 217.153.71.* 19.05.14, 13:50
      W identyczny sposób postąpiła firma Netia, gdy przyjęła ode mnie zlecenie założenia telefonu stacjonarnego. Po cichu je anulowali, bo nie w porę zorientowali się, że obietnica jest do spełnienia, ale wymagałaby nieco większej fatygi niż początkowo sobie wyobrażali.

Tesco i tak jest przyjazne, bo w rozmowie nie wymaga od klienta z ulicy rozumienia skrótów LLU, BSA, POTS itp. Netia tak to przedstawiła, że na dobrą sprawę mogłem się czuć winny zaistniałej sytuacji (że TP nie udostępniła im jakiegoś LLU czy czegoś...)
    • Gość: nicoletta Re: odradzam e-zakupy w Tesco w Poznaniu IP: *.eaw.com.pl 24.05.14, 13:41
      A ja jestem bardzo zadowolona z zakupow. Raz mialam sytuacje ze samochod byl zepsuty i zakupy mialy byc dostaarczone w kolejnym marginesie godzinowym. Nie dosyc ze poinformowali mnie ze beda pozniej to jeszcze zaplacilam mniej za dostawe poniewaz dostawa w kolejnym marginesie byla tansza. Kolejnym pozytywem byl fakt ze jestem po operacji. Poprosilam kierowce aby wniosl zakupy do kuchni aby latwiej bylo mi je rozpakowac, a kierowca nawet nie mrugnal okiem tylko pozanosil mi w wyznaczone miejsce. Wielki pozytyw i dla kierowcy i dla e zakupow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka