99venus 05.10.14, 15:17 rektor Uniwersytetu Muzycznego odwołał koncert Behamot jaki miał się odbyć jutro w klubie Medyk.ale jaja!!!Poznań stoczył się już w dziurę parafialnej ciemnoty i dewocji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Muzyka musi być ideologicznie słuszna 05.10.14, 15:21 Jak za Gomułki i Cyrankiewicza. Tylko ideologia inna. Totalitaryzm pełną gębą. Wstyd, Poznaniacy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Tak trzymac POznianiacy... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 05.10.14, 16:35 A tych dwoch belzebubow (z watku) na wybieg - w miejsce klapouchow...Niech rycza - rozmawiaja z Gackim przez plot i grzeja dupy na glazie w Budziejewku kolo Miescisk... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Tak trzymac POznianiacy... IP: *.icpnet.pl 05.10.14, 17:05 Brawo dla władz uczelni ! Wiem ,że to był koncert biletowany i przyszłyby na niego tylko osoby zainteresowane ( lubiące tą muzykę ,ale również satanistyczne przesłanie jakie ona niesie ) , jednak idąc tą drogą ,można by tak samo pozwolić na wykład nazisty zafascynowanego osobą Adolfa Hitlera oczywiście mówiąc ,że wykład jest biletowany a więc dla zainteresowanych . Jeszcze raz brawo dla uczelni , brawo dla władz miasta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Tak trzymac POznianiacy... 05.10.14, 17:58 www.gloswielkopolski.pl/artykul/3595149,poznan-w-oczach-internautow-z-czego-smieja-sie-tym-razem-obrazki,6,27,id,t,sm,sg.html#galeria-material Odpowiedz Link Zgłoś
merrigold30 Re: Tak trzymac POznianiacy... 07.10.14, 10:35 Idąc na mszę wychwalasz Wielką Inkwizycję? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: odwołany koncert Behamot 05.10.14, 18:57 99venus napisał: > rektor Uniwersytetu Muzycznego odwołał koncert Behamot jaki miał się odb > yć jutro w klubie Medyk.ale jaja!!!Poznań stoczył się już w dziurę parafialnej > ciemnoty i dewocji. forum.gazeta.pl/forum/w,28,155006629,155006629,Poznan_najswietsze_polskie_miasto.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: odwołany koncert Behamot 05.10.14, 21:15 Niedługo przed znajomymi z Kielc czy innego Białegostoku wstyd będzie się przyznać, że człowiek mieszka w Poznaniu. Dulszczyzna wygrywa w tym mieście. W tym mieście, w którym latami ukrywano przestępstwa Krollopa. Którego prezydent organizuje msze, ale odwołuje spektakle teatralne, co samo w sobie świadczy o nim źle, ale gdy przypomnimy sobie, że uczestniczył w haniebnej sesji RM, podczas której sprawę Krollopa utajniono, wtedy o tym prezydencie nie można myśleć już inaczej, jak ze zwykłym obrzydzeniem. W tym mieście, w którym banda oszołomów odwołuje koncert, a jednocześnie haniebną zagrywką likwiduje szkołę - gimnazjum XXIV, aby sprezentować budynek zakonowi. Róbcie tak dalej Grobelni, Gądeccy etc. Za 100 lat będą o was pisać w podręcznikach jako o tanich sługusach, krętaczach, miernych i wiernych, bez własnego zdania, ulegających każdej autorytarnej groźbie. Na ten koncert nie wybierałem się. Ale jutro wybiorę się do sklepu i kupię płyty Behomotha. Żeby nie zapomnieć, że Grobelny oraz władze Uniwersytety Medycznego to jedna banda - ludzie, którzy za komuny pierwsi lecieliby na pierwszomajowy pochód, a teraz udają, że są pierwsi na mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Re: odwołany koncert Behamot 05.10.14, 22:41 > Niedługo przed znajomymi z Kielc czy innego Białegostoku wstyd będzie się przyz > nać, że człowiek mieszka w Poznaniu. No nie ośmieszaj się proszę, może jeszcze chciałbyś udowodnić że zorganizowanie koncertu Behemota jest wyznacznikiem poziomu kultury w danym mieście. W te coraz dłuższe jesienne wieczory właśnie zaczytuję się w historii Grecji starożytnej , najlepsze lata tej cywilizacji, czasy Peryklesa , Platona i Fidiasza i niezliczonych autorów sztuk teatralnych , z których niejedna była poddawana próbom cenzorskim , gdy naruszała dobry obyczaj lub dobre imię powszechnie szanowanych osób. Jeśli w wyniku obywatelskiego protestu nie doszło do koncertu kontrowersyjnego wykonawcy, to znaczy że nasza demokracja działa i tym samym czerpiemy z najlepszych wzorców które wypracowali już starożytni Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: odwołany koncert Behamot 05.10.14, 23:31 Zbyt mało znam twórczość Behemota, żebym chciał coś takiego twierdzić, natomiast wiem, że dowoływanie kolejnych spektakli teatralnych czy koncertów na skutek żądań małej parafialnej grupki jest zaprzeczeniem demokracji, podstawowych obywatelskich wolności i jest po prostu kompromitacją. Z tego, co wyczytałem, 700 osób uczciwie kupiło bilety na ten koncert, a banda fanatyków o autorytarnej mentalności uznała, że lepiej wie, co dla nich dobre. Bardzo uważnie przeczytaj tę historię starożytnej Grecji. Co prawda nie wiem, czyjego autorstwa jest to, co czytasz, ale szczególnie mocno zwróć uwagę na ten fragment, w którym Ateńczycy skazują na śmierć Sokratesa, bo jak twierdzi pewien ichni Grobelny, Sokrates bogów nie szanuje i młodzież deprawuje, po czym szybko orientują się, że na wieki pozostaną w pamięci ludzi czytających jako barbarzyńcy, którzy zabili najważniejszego filozofa swych czasów. Jeśli w wyniku obywatelskiego protestu nie doszło do koncertu k > ontrowersyjnego wykonawcy, to znaczy że nasza demokracja działa co ma wspólnego cenzura z demokracją? Nie wystarczyło wam po prostu nie iść na ten koncert? Wielu w tym mieście i na tym forum to dzieci komuny. Ty też. Mnie to nawet bawi, przypominają mi się czasy młodości, gdy muzyka rockowa była czymś ważnym i kontrowersyjnym. Kto by się spodziewał, że Gądecki, Grobelny i rektor Uniwersytetu Muzycznego pozwolą mi przypomnieć sobie młode lata? A są tak samo głupi, płytcy, jak ówcześni kacykowie z komitetu wojewódzkiego... A może to zwykła zazdrość? Że z kręgów Kościoła, cieszącego się od 25 lat tyloma przywilejami, tak mocno wspieranego finansowo, jakoś nie może wypłynąć cokolwiek, co w kulturze współczesnej zaistniałoby jako ciekawe artystyczne zjawisko? Wstyd wam tego kiczu, który produkujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 00:11 700 osób kupiło bilety, OK . Z tego co wyczytałem petycję przeciw koncertom Behomota podpisało ok. 22 tys osób. Zamiast obrażać ludzi nazywając ich bandą fanatyków , może po prostu uszanuj decyzję zarządcy sali koncertowej, który oceniając sytuację , zdecydował o nieużyczeniu sali. Oczywiście dziękuję Ci za przypomnienie sprawy Sokratesa. Abyś mógł spokojnie zasnąć , pragnę uspokoić że nikt nie postuluje uśmiercenia członków zespołu Behemota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Piter..Z belzebubem sie nie POlemizuje... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 06.10.14, 00:20 Tylko wiaze wezel flagowy na ogonie i hajda z nim na top masztu.. Niech sie dynda jak bandera z piekla rodem... :):) POzdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 08:44 Te 700 osób kupiło bilety decydując się poświęcić swój czas i pieniądze. W ten sposób zapłaciło podatek, opłaciło wynajem sali w Eskulapie, dało zarobić sporej grupie technicznych obsługujących ten koncert. Te twoje 22 tysiące podpisało kartkę podsuniętą im po mszy i zamiast samemu zorganizować jakąś kulturalną imprezę albo po prostu zrobić coś dla innych, postanowiło zorganizować życie innym ludziom, co nie wymagało od nich żadnego wysiłku. Marne porównanie. > Oczywiście dziękuję Ci za przypomnienie sprawy Sokratesa. Abyś mógł spokojnie z > asnąć , pragnę uspokoić że nikt nie postuluje uśmiercenia członków zespołu Behe > mota No jakoś mnie nie ubawił twój żart, zresztą od lat znana jest jego wersja o Stalinie ("ludzki pan. kopnął, a mógł zabić") Liczyłem na chwilę refleksji, do czego prowadzi fanatyzm i bezmyślność, a dostałem prymitywny rechot. Cóż, naiwny jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 09:39 Jak zwykle uwielbiasz zarzucać innym fanatyzm i ciemnotę, niestety sam nie jesteś wolny od tych przywar. Bo jak inaczej można nazwać tolerowanie wygłupów faceta , które publicznie rozdziera Biblię krzycząć "żryjcie to g..." . 22tysiące obywateli nie zgadza się na takie coś i zorganizowało protest , dla Ciebie to są tylko fanatycy. Tymczasem możesz sobie słuchać muzyki Behemota całymi dniami jak również nikt nie zabrania Behemotowi zarabiać na życie sprzedając swoje płyty, protest dotyczył organizowania koncertów Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 09:57 Myślę, że nie zrozumiałeś istoty tego wątku. Tym razem oceniamy nie artystyczną jakość muzyki Bohemota (ta zresztą jest mi nieznana, ale dzięki wam obiecuję, że się z nią zapoznam), tylko problem cenzury, jaką grupa fanatyków chce przywrócić w tym kraju. I wiedz, że słowa "fanatycy" używam nieprzypadkowo, bo cenzura jest zawsze funkcją fanatyzmu - jaki by to fanatyzm nie był. Z relacji mojej żony wynika, że lokalny proboszcz podczas mszy wygaduje niezwykłe wprost głupstwa, a jednak nie jestem za tym, żeby mu odgórnie zamykać usta. A tak z czystej ciekawości - jak ty sobie to tłumaczysz? To znaczy, że Behemotowi nie wolno zagrać płatnego, biletowanego koncertu w Poznaniu, ale w poznańskich sklepach wolno mu sprzedawać płyty? Całe szczęście, że cenzorskie zapędy jeszcze tak daleko nie zaszły (znając was, to pewnie kwestia czasu), ale ciekawi mnie samo logiczne uzasadnienie ;-))?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: odwołany koncert Behamot IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.14, 16:32 kazek100 napisał: ... muzyki Bohemota (ta zresztą jest mi nieznana, ale dzięki wam obiecuję, > że się z nią zapoznam) Kto raz wszedł na złą drogę - musi nią brnąć dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 16:58 W najbliższy weekend kupię sobie ich płyty. To jest dobra droga. Ja w przeciwieństwie do ciebie uczciwie kupuję książki i płyty, a nie podkradam ich z chomika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: odwołany koncert Behamot IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.14, 17:08 Kupuj, kupuj...bo to bardzo dobra muzyka i płynąca zeń miłość i pokój....będziesz lepszym człowiekiem... Jak sam widzisz znajdujesz się w czarnej d...ie. Kto raz źle wybrał i upiera się przy tym - musi niestety brnąć dalej. Zło ma taką perfidną cechę, że jak raz wciągnie to zniewala coraz bardziej, nie daje wyboru - aż do całkowitej destrukcji i piekła... Ty też nie chcesz dać sobie wyboru, dajesz się wkręcić. I jeszcze wytłumacz mi - co to jest "podkradanie z chomika"? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 17:16 Nic nie wiesz o sztuce. Sztuka może mieć różne wymiary. Nie zawsze w łatwy sposób może opowiadać o pięknie i dobru. Wśród literackiej klasyki masz wiele przykładów tekstów, które nie zabliźniają ran, tylko je rozdrapują. I takie są zadania sztuki właśnie. Inaczej pozostanie nam tylko ten radiomaryjny kicz i kiczowata do prawdziwego bólu Barka. Nawiasem mówiąc, kto by pomyślał, że ze Starego Testamentu to tylko miłość i pokój płynie... > I jeszcze wytłumacz mi - co to jest "podkradanie z chomika"? To, co deklarujesz, że robisz. W przeciwnym wypadku twój wcześniejszy wpis jest zupełnie bez sensu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: odwołany koncert Behamot IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.14, 17:32 Ahaaa...czyli behamłot - to samo piękno i dobro, tylko inaczej? W takim razie jak wygląda zło i brzydota? Może w ogóle nie istnieje a my żyjemy w raju??? Zapewniam cię (jeśli jeszcze nie zauważyłeś), że przed behamłotem trochę pięknej sztuki już powstało... Mówiłem, że jesteś w czarnej ..(wiesz w czym) - bo brniesz i kręcisz coraz bardziej... Innym dowodem na to, że brniesz i kręcisz jest udawanie idioty - że niby nie nie wiesz na czym polega przekaz płynący ze Starego i Nowego Testamentu. To może przy okazji ci podpowiem - Stary Testament pokazuje m.in. do czego prowadzi zadufanie w sobie, odrzucanie Boga - czyli twój przypadek... I jeszcze raz - jako specjalista - musisz mi wytłumaczyć co to znaczy "podkradać z chomika". Wstyd się przyznać, ale autentycznie nie wiem...coś tam słyszałem, że jest jakiś "chomik", ale nie wiem na czym to polega to całe "podkradanie"... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 20:52 Gość portalu: AAA napisał(a): > Ahaaa...czyli behamłot - to samo piękno i dobro, tylko inaczej? A niby czemu mam dyskutować ze słowami, których nigdy nie powiedziałem? Nie narzucaj mi swojej ignorancji i nie spodziewaj się, że twoją ignorancję będę naprawiał. Wiem, że nie zrozumiałeś, więc spróbuję prościej. Widzisz, taki Szekspir, Baudelaire, Prus, Zola, Żeromski, Hłasko i tysiące innych posługiwało się estetyką brzydoty. Nic nowego. Ja wiem, że jak ktoś w życiu ograniczył swe doznania kulturowe do śpiewania Barki, to może mu to być trudno zrozumieć, ale nigdy nie jest zbyt późno na naukę. Co do chomika to oczywiście jest jakoś tam możliwe, że jednak się pomyliłem. Że ty po prostu nic nigdy nie czytałeś i nie słuchałeś. To by nawet pasowało, bo gościem księgarń i bibliotek też raczej nie jesteś, a spośród tysięcy twoich wpisów nie wybrałbym chyba ani jednego, w którym wspomniałbyś z sensem o jakiejkolwiek książce. Taki poziom ignorancji trudno osiągnąć nawet zwykłemu nieukowi, jeżeli jednak skończył jakąś szkołę. Dobra, odpuszczam, w końcu nie jest moim celem rozdrapywanie tej delikatnej materii. Rozmówca z ciebie żaden, nigdy nie odpowiadasz na konkretne pytania, nie uzasadniasz sądów, ale to w końcu naprawdę tylko twój problem. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: odwołany koncert Behamot IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.14, 21:36 No, dobra Kazek. Że brehamłoty w warstwie zewnętrznej to 100% brzydoty - to już się obaj zgodziliśmy. Tylko gdzie psiakość, jest ukryte to piękno??? Musi być bardzo, ale to bardzo głęboko ukryte, że nijak nie mogę go dostrzec. Może faktycznie jamci taki profan? No, i ten Szekspir...gdzie ten Szekspir jest ukryty? Gdzież on...gdzie on może być..... Może my tego nie dostrzegamy, że niby nic, a tu nagle z cicha pęk brahamłoty nobla dostaną? I jak my wtedy poznanioki będziemy wtedy wyglądać? No jak... Z tym chomikiem to mnie zawidłeś - niczego nie wyjaśniłeś, wręcz przeciwnie - jakąś hiperbolą się posługujesz czy coś...w każdym razie bardzo to pociągające... ..a propos pociągania - byłeś dzisiaj w zoo? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 12:51 nikt z 22 tysięcy protestujących nigdy nie był zmuszany do oglądania tych strasznych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 12:49 stwierdzenie,że protestujący są fanatykami nie jest obrazą tylko stwierdzeniem faktu.ja bym powiedział:prostacka kołtunerią. uważasz,że jest rzeczą akceptowalną,że ktoś będzie za mnie decydował co będę oglądał,czytał etc?odnoszę wrażenie,że w Polsce jest wiele osób tęskniących za powrotem bolszewizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 12:52 A jeśli 22 tys. osób podpisze petycję przeciwko procesji z udziałem Gądeckiego i Paetza? I jeśli petycja zostanie potraktowana jako zagrożenie dla uczestników procesji? Jeśli policja stwierdzi, że nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa uczestnikom? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 12:46 nie jestem pewny czy "obywatelski" protest uniemozliwiający korzystanie z kultury ludziom innych poglądów niż protestyjący jest dowodem demokracji i postępu.raczej odwrotnie. co będziesz czytał jak znajdą się ludzie protestujący przeciw wydawaniu historii starożytnej Grecji. Nie zauważyłeś,że najwybitniejsze dzieła były zawsze kwestionowane przez kołtunerię? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: odwołany koncert Behamot 06.10.14, 22:07 piter_wlkp napisał: > > Niedługo przed znajomymi z Kielc czy innego Białegostoku wstyd będzie się > przyz > > nać, że człowiek mieszka w Poznaniu. > > No nie ośmieszaj się proszę, może jeszcze chciałbyś udowodnić że zorganizowanie > koncertu Behemota jest wyznacznikiem poziomu kultury w danym mieście. Nie, ale odwołanie koncertu jest takim wyznacznikiem. Tak jest z wieloma innymi rzeczami. Mycie zębów nie jest wyznacznikiem czegokolwiek, ale ich niemycie już jest. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Re: A czemu? IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 05.10.14, 21:52 Vikka.. Belzebub odzial sie w sutanne i ogonem na fisharmonii wymiata.. Wiesz juz czymu...?? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: A czemu? 06.10.14, 03:09 Bo widocznie jakiś * uważa się w Poznaniu za cenzora i myśli, że będzie decydować o tym, jakie sztuki w teatrze możemy oglądać, albo jakiej muzyki słuchać. Co gorsza władze zamiast zapewnić bezpieczeństwo widzom, stają po stronie *, stawiając organizatorów imprez w kłopotliwej sytuacji, a ci z tchórzostwa imprezy odwołują. ____________________ * w miejsce gwiazdki można wstawić, co komu na myśl przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z dalekiej Polski Prawicowy Poznań podobno IP: *.e-sbl.net 06.10.14, 22:16 bije sobie brawa za kolejną udaną akcję, ale muszę was zmartwić - reszta Polski puka się znów w czoło. Poza tym proszę o wyjaśnienia czy w Poznaniu władzą zarządzającą i wykonawczą są kibice Lecha bo podobno znów ktoś ich się przestraszył i wydał taką decyzję dotyczącą koncertu zespołu Behemot Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Prawicowy Poznań podobno 07.10.14, 08:50 dlaczego podobno? ale zwracam uwagę,że prawicowość nie jest tożsama z tępą dewocją i klerykalizmem.te dwie ostatnie cechy to domena poznańskich parafian. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Argumenty z piaskownicy 07.10.14, 09:07 No toś sobie poprawił samopoczucie. Jak "mędrzec": z piaskownicy. Niestety, też na tym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Argumenty z piaskownicy 07.10.14, 10:28 Podobnie jak ty - chętnie zaprotestowałbym przeciwko słowom przedmówcy. Też nie lubie uogólnień. Ale co zrobić, skoro w Poznaniu w ostatnich latach / miesiącach mamy co chwila do czynienia z kompromitująca dewocją i żenująca hipokryzją. I że nawet co poniektórzy, wydawałoby się - inteligentniejsi niż średnia radiomaryjna - katolicy, bronią najbardziej żenujących wypowiedzi arcybiskupa, pani radnej od osłów czy lokalnych cenzorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Argumenty z piaskownicy IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.14, 17:28 Kazek, podglądałeś dzisiaj swoje osiołki? Byłeś w zoo? Pewnie nie, bo jakiś taki znerwicowany jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Argumenty z piaskownicy 07.10.14, 18:29 Ja wiem, że ty zawsze przekłamujesz, ale aż tak bardzo, żeby zapomnieć, że osły podglądała radna, na którą głosujesz? Wiemy, wiemy, znamy twoją moralną schizofrenię: egoizm to miłość bliźniego, ateista to wierzący, cham to patriota, cenzura to tolerancja etc etc - to wszystko to właściwie cytaty z twoich wypowiedzi, ale wymyśl coś nowego, bo już nas nawet nie bawisz. A od żenującego łgarza gorszy jest tylko nudny żenujący łgarz. Bez odbioru ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Argumenty z piaskownicy IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 10:35 Pytam bo wiem, ze dla ciebie publiczna kopulacja osłów to jedna z najważniejszych spraw w życiu. Do tego stopnia, że walczysz o wprowadzenie obowiązku jej oglądania przez poznańskie dzieci... Przecież właśnie po to była rozpętana ta cała burza, także na tym forum, także przez ciebie.. Więc jak byłeś dzisiaj w zoo? Wszystko sprawdziłeś? Podejrzałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Argumenty z piaskownicy 08.10.14, 10:58 Odpowiedz sam sobie - to ja zrobiłem tę żenująca aferę, czy radna, której bronisz? Inna rzecz, że uczciwej odpowiedzi od ciebie nie oczekuję. Zwłaszcza, że ostatnio coraz bardziej obniżasz poziom wpisów, a sąsiednim wątku, wobec Lilli, mój drogi parafialny bracie zachowałeś się jak zwykłe chamidło. Szkoda to kontynuować. Bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Argumenty z piaskownicy 08.10.14, 11:42 kazek100 napisał: > Odpowiedz sam sobie - to ja zrobiłem tę żenująca aferę, czy radna, której bronisz? > > Inna rzecz, że uczciwej odpowiedzi od ciebie nie oczekuję. Zwłaszcza, że ostatn > io coraz bardziej obniżasz poziom wpisów, a sąsiednim wątku, wobec Lilli, mój d > rogi parafialny bracie zachowałeś się jak zwykłe chamidło. Szkoda to kontynuować. Kościelni czerpią z Orwella pełnymi garściami. Zakłamywanie słów, łganie w żywe oczy to podstawowe narzędzia ich propagandy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Argumenty z piaskownicy 08.10.14, 12:45 A przynajmniej spora część z nich to robi. Co prawda ten forumowicz, AAA, bije na głowę nawet kościelne standardy i właściwie należałoby jego posty zbywać milczeniem. Mea culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Argumenty z piaskownicy IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 13:22 Nazywasz Lili chamidłem??? Tylko na tyle cię stać, dżentelmenie Dulski? Dobrze przecież wiesz, że to ona umieściła w necie i raczyła nas zdjęciem kopulujących osłów... To było takie podekscytowane, z wypiekami na policzkach mrugnięcie okiem...pewnie tobie przypasiło? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Argumenty z piaskownicy 08.10.14, 14:54 Nie, nazywam tak ciebie. I nie na podstawie zdjęcia, tylko tekstów, które wypisujesz ostatnio. Są wulgarne i chamskie, cóż poradzić. Być może będzie trzeba ciebie tez omijać na tym forum. Ja zresztą nie wiem, o jakim zdjęciu mówisz, ale te same chamskie odzywki kierowałeś do mnie, a ja w życiu żadnego zdjęcia nie wklejałem. Daruj więc sobie, bo szkoda mojego czasu, na tym poziomie pogadaj gdzieś ze swoimi znajomymi. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Argumenty z piaskownicy 07.10.14, 17:34 piaskownica pojemna:teatr,słoń,osiołki,koncert Behamota,msza prezydencka-nie wspominając o wcześniejszych wydarzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Argumenty z piaskownicy 07.10.14, 18:25 No właśnie. Można by wymieniać dalej i długo - niektóre sprawy o wiele tragiczniejsze... A rene i tak zamknie oczy i powie, że wszystko w porządku. W związku z czym nie ma co się przejmować dyskusjami z nimi i jemu podobnymi - Jeśli ktoś sam sobie zasłania oczy, żeby nie widzieć, to nie uleczysz go ze ślepoty. A forum traktować należy jako płaszczyznę informacji, a niekiedy może płaszczyzny do żartu z tych, co "z góry widzą lepiej" - ale nie Kroloppa, nie księdza-melomana i nie swoje własne wygłupy z osłami. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Argumenty z piaskownicy 08.10.14, 11:46 kazek100 napisał: > No właśnie. Można by wymieniać dalej i długo - niektóre sprawy o wiele tragiczn > iejsze... A rene i tak zamknie oczy i powie, że wszystko w porządku. Niektórzy uważają, że z wolnością, np wypowiedzi, trzeba walczyć: "Jak POpuscisz cugle belzebubom i dasz troche wolnosci slowa to ci beda kolki na glowie ciosac i narobia na wycieraczke POd drzwiami..." Oczywiście w imię dobra niewolonych. Dobrze, że już na stosach nie palą (dla dobra palonych, oczywiście). S. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Argumenty z piaskownicy 08.10.14, 12:47 A tu to przesadzasz ;-)) Posty AAA właściwie należałoby pozostawiać bez odpowiedzi (bo jak dyskutować z kimś, kto przekłamuje najważniejsze pojęcia, nawet najważniejsze dla siebie, i bredzi że ateista to wierzący - rozumiem, że wierzący to ateista? - etc etc). Postów tego pijaczka, o którym teraz wspominasz, nie należy nawet czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Snajper... POsluchaj kazka i nie czytaj...!! IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 08.10.14, 13:51 To tylko woda na mlyn dla Sommera... Ktos,kto ma problemy z POdtekstem nadaje sie tylko na przemial i plewy dla oslow...Za swieza trawe nie ida w pare - zapewniam - daremne twoje POdchody... :):) PS Nie wierzysz - pytaj kiksa4... Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Czy Nergal zaśpiewa kolędę "Bujaj się Jezuniu"? 08.10.14, 14:34 Kuźniar w TVN24 zapytał dziś rano Nergala, czy zaśpiewa krucjacie różańcowej kolędę "Bujaj się Jezuniu"? www.tvn24.pl/poznan,43/nergal-jezdza-za-nami-od-miasta-do-miasta-rozstawiaja-kram-i-spiewaja-zyjemy-w-symbiozie,475627.html Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Nergal nie stracił, Poznań tak. 08.10.14, 14:49 Ja myślę, że Nergal jest bardzo szczęśliwy. Nawet jeśli afera wywołana przez poznańskich nienormalnych uderzyła go jakoś po kieszeni, to niezbyt mocno - oni grają sporo koncertów, nadrobią sobie lepszą sprzedażą biletów gdzie indziej. Natomiast to, że kapela wykonująca w sumie absolutnie niszowy styl muzyczny, jest na pierwszych stronach gazet - to dla niego bezcenne. Szkoda tylko, że grupa oszalałych znów skompromitowała nasze miasto i że znów okazało się, że cenzorskie zapędy mogą być skuteczne. Nergal nie stracił, Poznań i wolność tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re: odwołany koncert Behamot IP: *.play-internet.pl 09.10.14, 18:58 Cieszę się , że odwołano ten "koncert" ,zła jest aż nadto na świecie żeby jeszcze Złego wyśpiewywać czy wygrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: odwołany koncert Behamot 09.10.14, 20:00 ja też się cieszę ponieważ sprawa została nagłosniona,Jego Magnificencja Parafialna ośmieszona,wiele osób dowiedziało się,że istnieje Behemoth,wiele osób kupiło jego płyty a klerykalny Poznań zyskał znowu wielką sławę.oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: odwołany koncert Behamot 10.10.14, 08:49 99venus napisał: ,wiele osób dowiedziało się,że istnieje Behemoth,wiele osób kupi > ło jego płyty w tym ja. To znaczy o istnieniu kapeli oczywiście wiedziałem, ale płyt do tej pory nie kupowałem. A jutro kupię. I pewnie generalnie nie pożałuję, bo lubię takie ekstremalne odmiany grania ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś