Dodaj do ulubionych

przed wyborami

04.11.14, 10:35
Witam,
Już niedługo wybory lokalne. Od dawna nikt nie pisał w tym miejscu, ale chyba teraz warto przypomnieć sobie kilka faktów i to czego my mieszkańcy dokonaliśmy przez ostatnie 4 lata.

Osiedle jest , żyje się nam coraz lepiej (mam taka nadzieję :-) ) i chyba właśnie dlatego cały czas staramy się dbać o nasze otoczenie - a jak wiecie to sprawa zagospodarowania przestrzennego, a właściwie - bezprawie jakiego urzędnicy się dopuścili jest naszą ciągłą troską.
Bezprawie urzędnicze jest efektem celowego działania ludzi, których wybieramy - pomyślmy o tym przy urnie i oddajmy głos rozsądnie - tyle agitacji przedwyborczej.
A teraz fakty:
1. Mamy WSZYSTKIE (!) decyzje administracyjne (dotyczące procesu budowy bloków) wydane przez urzędników Tomickiej zaskarżone.
2. Legalne wyroki sądów i zaskarżone decyzje SKO nie były respektowane i wykonywane w terminie więc Tomicka otrzymała grzywnę 3 000 (trzy tysiące ) PLN za tzw. "opieszałość urzędniczą". Wyrok jest prawomocny i wydany w imieniu Rzeczpospolitej Polskiej - dla chętnych odpis do wglądu..
3. Opieszałość i pierwsza grzywna nie była chyba wystarczającym impulsem do naprawy sytuacji, którą przygotowała Tomicka z Trawińskim i od ponad roku nie są respektowane wyroki sądowe więc jutro odbędzie się kolejna rozprawa przed WSA z naszego powództwa ws. nierespektowania wyroków sadowych ... gdzie karą może być kolejna grzywna.
4. Blok stoi nielegalnie , ma skutecznie zaskarżone WZ , stąd też wynika dalej brak pozwolenia na budowę .. i kolejne wynikające z tego tytułu nieprawidłowości. Czekamy cały czas na uznanie nas jako strony w postępowaniu i ponowne przeprowadzenie procesu administracyjnego.

Nie wiem czy ktoś kto nie respektuje wyroków sądowych ma moralne prawo startować w wyborach, ale jak wiemy moralność nie jest najmocniejsza stroną Tomickiej i jej ekipy.

Pozdrawiam wszystkich i życzę rozsądnych wyborów ..

Obserwuj wątek
    • scorq Re: przed wyborami 13.11.14, 07:29
      Wybór nowego Burmistrza jest ważny, ale nie zapominajmy o wyborach do Rady Miasta. Być może gdyby Rada miała nieco inny skład to wiele decyzji wladz miasta wywołałoby odpowiednio krytyczną reakcję radnych.

Macie już swoich kandydatów? Niektórzy odwiedzali nas osobiście, ale ja nie mam jeszcze wyrobionego zdania. Jakieś sugestie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka