Gość: P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:34 Wie ktoś do jakiego punktu wysokości (krytycznego) mogą powstawać wieżowce w centrum Poznania. Do 150 m, a może do 250?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Loki Re: Punkt krytyczny IP: *.echostar.pl 08.04.02, 01:37 najwyższym budynkiem w centrum będzie Andersja-ok 100m o niczym wyższym nie słyszałem. Brama Południa została skorygowana o 50 m w dół(do 100)z powodu "bezpieczeństwa lotniczego" no ale to już nie w centrum. Nie wydaje mi się, żeby coś wyższego postawiono(chyba, że na Wolnych Torach)- ograniczenia mogą wynikać właściwie tylko ze wzglądu na ruch lotniczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Punkt krytyczny IP: 62.233.187.* 08.04.02, 15:21 no raczej w poznaniu nic większego nie powstanie dopuki lotniska do krzesin nie przeniosą (tzn. jakieś 10-15 lat:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASM Re: Punkt krytyczny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 22:37 Gość portalu: P.B napisał(a): > Wie ktoś do jakiego punktu wysokości (krytycznego) mogą powstawać wieżowce w > centrum Poznania. Do 150 m, a może do 250?? DO 10 METRÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Re: Punkt krytyczny IP: *.echostar.pl 12.04.02, 01:34 ASM ciołku nie mówimy tu o Wrocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgdf Re: Punkt krytyczny IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.07.02, 18:54 Jak się dowiedziałem z pewnych źródeł nad obszarem "wolnych torów" nieprzebiega żaden korytarz lotniczy (samoloty z W-wy i Krakowa lądują korytarzem na północ od wieży AE (((na wys ok 190 m))) ) co oznacz że niema żadnych prócz zdroworozsądkowych (finansowych) barier przed zbudowaniem tam np WTC2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Punkt krytyczny IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 23:29 Gość portalu: fgdf napisał(a): > Jak się dowiedziałem z pewnych źródeł > nad obszarem "wolnych torów" nieprzebiega żaden korytarz lotniczy > (samoloty z W-wy i Krakowa lądują korytarzem na północ od wieży AE (((na wys ok > > 190 m))) ) co oznacz że niema żadnych prócz zdroworozsądkowych (finansowych) > barier przed zbudowaniem tam np WTC2 :) Fajna wiadomość, ale czy nie za blisko wieżowiec AE znajduje sie "wolnych torów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgdf Re: Punkt krytyczny IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 06.07.02, 14:55 szerokość korytarza do lądowań to ok 200 m i patrząc na np: Hong-Kong w zupełności wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś