Gość: marek IP: *.kalisz.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 11:41 Zajmij stanowisko w toczacej sie wojnie miedzy Kaliszem a Ostrowem!Ktore miasto lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M.j. Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.poznan.pl 22.03.01, 14:15 Kazde miasto jest dobre dla tego, kto potrafi je kochać. odnawianie starych i wywoływanie nowych wojen nikomu i niczemu nie służy. Żyj i daj życ innym to chyba zdanie, które p. Marek powinien dołączyć do porannej modlitwy. łącze pozdrowienia ostrowianka z poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.kalisz.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 14:51 Przeciez kazdy o zdrowych zmyslach wie ze Kalisz to fajniejsze miasto-to widac golym okiem!Kalisz jest o wiele wiekszy,ladniejszy(wystarczy porownac stare rynki obu miast,albo chociaz ratusze)Naprawde nie ma o czym dyskutowac-ostrowianie powinni to przyznac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 18:39 KALISZ IS THE BEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raper Re: Kalisz czy Ostrow? IP: 150.254.191.* 27.03.01, 15:10 Zdecydowanie POZNAŃ!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.01, 19:05 Wiadomo przecież że Ostrów jeszcze 90 lat temu był małą wioską w gminie Antonin i tylko dzięki lini kolejowej oraz temu że znalazl sie na granicy dwóch zaborów "wypłynął"Prawdą jest tez ze to Kalisz jest był i pewnie będzie drugim miastem Wielkopolski.Tak jest czy to sie Poznaniowi i innym "wiochom" podoba czy nie!!!! Ps To Ostrów był w woj kaliskim nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.01, 01:50 Dyskusja jest bezplciowa. Oba maja swoje za i przeciw. Ale w obu o prace tak samo "latwo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.unregistered.formus.pl 07.04.01, 15:12 Przeciez wszyscy wiedza, ze kalisz to nie jest prawdziwa Wielkopolska. Cala Pyrlandia kibicuje Lechowi a oni Widzewowi. Jasne wiec, ze nie moga uwazac sie za drugie miasto Wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.01, 13:47 Kalisz to nie jest kibolskie miasto ale wszyscy bez wyjątku kibicują KKS-owi Lech to była fajna drużyna no ale ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.01, 14:52 Gość portalu: Student napisał(a): > Ale co ? Lepszy geniuszu Które miasto napełnia cię dumą (Kalisz),a przez które przejeżdzasz z zatkanym nosem!!!!(Ostrów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.bch.com.pl 09.04.01, 15:01 Niepotrzebnie się wciąłeś. Mikey napisał: >Kalisz to nie jest kibolskie miasto ale wszyscy bez wyjątku kibicują KKS-owi >Lech to była fajna drużyna no ale ...... I moje pytanie do Mikey-a brzmi: ale co ? Niech dokończy swoją wypowiedź, bo jestem ciekaw co chciał powiedzieć. PS. A czy z Kalisza trzeba być dumnym, a w Ostrowie zatykać nos to Ci nie odpowiem, bo pochodzę z innej części Wielkopolski, i w tych miastach nigdy nie byłem. Oba są dla mnie częścią Wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickey Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.01, 15:21 Jeśli chodzi Ci o Lecha to cały czas lubię ....ale trudno sie go kocha. Ps nie jestem kibolem ale KKs KING!!!!!(no prawie).odpowiedz za ile punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Dyskusja przeniosła sie na forum kalisza!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.3.15, 213.25.141.* 09.04.01, 15:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Dyskusja przeniosła sie na forum kalisza!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.01, 15:22 to straszne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi Re: Kalisz czy Ostrow? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.01, 18:40 Dziwne pytanie.Lubie obydwa miasta ale mieszkam w Kaliszu więc jako lokalny patriota wybieram Kalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: Kalisz czy Ostrow? IP: 212.160.89.* 11.04.01, 11:47 ale macie problemy Mieszkam w Ostrowie, podoba mi się tu i na razie nigdzie nie zamierzam się przeprowadzać. A po za tym mam tutaj możliwosc oglądania koszykówki na bardzo wysokim poziomie (co wręcz uwiellbiam) Ale w przyszłości równie dobrze moge mieszlac w Poznaiu , Pile, Lesznie czy nawet Kaliszu. Wszystko zależy od oferty pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaPoz Konin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 21:41 Gość portalu: marek napisał(a): > Zajmij stanowisko w toczacej sie wojnie miedzy Kaliszem a Ostrowem!Ktore miasto > lepsze? Zdecydowanie Konin. Bo które z Wielkopolskich miast składa się z... dwóch? Dwóch miast mianowicie - Starego i Nowego Konina. które ma w swej bezpośredniej okolicy tyle ładnych i do tego kilka pięknych jezior? Są nawet takie, które nie zamarzają w najsroższą zimę (inna rzecz, dlaczego); wówczas to odbywają się na jednym z nich chyba jedyne w świecie zimowe regaty. A chyba największą przewagą nad antyduetem Ostrów-Kalisz podwójnego miasta jest bodaj to, że jego mieszkańcy doskonale się czują bez noszenia tej niechęci jaką darzy się nawzajem tylu kaliszan i ostrowian. Niestety, ci ostatni nie są osamotnieni. Kościan z Lesznem też się nie kochają. Odpowiedz Link Zgłoś