Dodaj do ulubionych

El Ksar Resort&Thalasso

IP: *.153.c74.petrotel.pl 15.08.13, 08:05
Witam za kilka dni lecę właśnie do tego hotelu, wykupiony bungalow. Wiem z różnych opinii że w hotelu są bungalowy po remoncie i jeszcze nieremontowane. Czy ktoś będący w tym hotelu może podpowiedzieć czy banknot w paszport przy meldunku pomoże w otrzymaniu tego po remoncie. Ktoś pisał, że tak zrobił i to nic nie pomogło. Mam bungalow z dostawką.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.189.219.103.skyware.pl 15.08.13, 09:36
      Też lecę do tego hotelu i też mam bungalow. Dowiadywalam sie troche o tym i wiekszosć osób co dali kase byli bardzo zadowoleni ze swoich bungalowow wiec ja wole coś dać bo mysle ze to pomoże. Wiem tez że osoby które coś dały przy zameldowaniu są zaznaczani na zielono.
      • Gość: mokka Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.30.243.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.08.13, 12:02
        Ja mam natomiast pytanie odnośnie odległości z tego hotelu na targ w medinie i do portu. Jaki czas spaceru i cena za taksówkę w te miejsca.
    • Gość: gosia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.13, 11:54

ja lecę do tego hotelu 12 września, chwiałabym się czegoś dowiedzieć o tym hotelu?
      • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 41.224.255.* 22.08.13, 12:20
        Od godziny jestem. Czekamy na pokoje ale vary, baseny I morze czynnne. Robi dobre wrazenie na poczatek. Jak widac WiFi dziala nawet na plazy
        • Gość: gosia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.13, 12:48
          Jak się zaaklimatyzujesz napisz coś więcej, jak pokoje, obsługa i jedzonko i okolica. Ja będę jechać z biura Itaka.
          • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 41.224.255.* 22.08.13, 15:43
            Ja juz się zaaklimatyzowałem. Szybkość tego o czymś świadczy
            • Gość: gosia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.13, 11:32
              I jak wrażenia? Hotel sie sprawdza?
              • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 41.224.255.* 24.08.13, 09:33
                Sprawdza sprawdza trzeba tylko przywyknąć do specyfiki obslugi hotelowej odnoszę wrażenie że nie wszyscy są mili. Napiwki robią swoje. Pogoda I morze rekompensują wszystko. Jedzenie też spoko jak moja żona jest zadowolona to tak musi być
                • Gość: gosia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.13, 10:40
                  Mam pytanie czy jednak warto dać do paszportu banknot i będzie lepszy pokój, napiwki dla obsługi tzn ile, dolar będzie ok? Czytałam w opiniach że są kolejki przy posiłkach i brakuje stolików, jak to jest naprawdę?
                  • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 41.224.255.* 26.08.13, 12:33
                    Wg. Mnie nie warto ją wsadzilem 10 dolarów do paszporty ale okazało się że w ogóle nie brali paszportów tylko wypełnione przez nas karty meldunkowe otrzymalismy więc fajny bungalow w głębi na piętrze. Duży widny z balkonem. Napiwki w zamian tego dajemy kelneron i barmanon
                    • Gość: kasia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.189.219.103.skyware.pl 26.08.13, 14:42
                      możesz napisać jak jest w bungalowach? jakie wyposażenie, czy jest np. suszarka do włosów i czajnik oraz czy jest w miarę czysto? wybieram się tam w czwartek i mam wykupiony bungalow. szukałam na necie zdjęć ze środka bungalowu ale niestety nie znalazłam więc stąd moje pytanie :) i mógłbyś napisać z jakiego biura się tam wybrałeś? z góry dziękuję :)
                      • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 197.1.230.* 26.08.13, 17:32
                        Jest czysto jest suszarka, a czajnika nie ma. Biuro to itaka. Zaznaczam, że są rozne bungalowy parterowe I na piętrze. Ja polecam te drugie poniewaz mana konkretny balkon są widniejsze I wieksze
                        • Gość: kasia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.189.219.103.skyware.pl 26.08.13, 17:48
                          też lecę z itaki więc mam nadzieje że trafię do tych lepszych :) dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam :)
                          • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 41.224.255.* 26.08.13, 19:48
                            Jak podasz maila to wysle kilka zdjec
                            • Gość: kasia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.189.219.103.skyware.pl 26.08.13, 21:02
                              Ok :-) u110393@poczta.onet.pl. w takim razie czekam na zdjecia :-)
                              • Gość: Mary Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.13, 22:02
                                a czy też można mi podesłać zdjęcia bungalowów? Jadę za parę dni. mary.emily90@gmail.com. będę wdzięczna
                                • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 41.224.255.* 27.08.13, 09:39
                                  Od wczoraj duże zachmurzenie a od rana co parę minut popaduje deszcz. Za 2 dni powrót. Tydzien w zupelności wystarczy.
                      • Gość: Mary Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.13, 11:20
                        hEJ ja też się wybieram w ten czwartek. Napisz mi z kim jedziesz. Ja jadę z chłopakiem, właśnie do bungalowów. Może się spotkamy na miejscu? Zawsze to raźniej :)
                        • Gość: kasia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.189.219.103.skyware.pl 27.08.13, 12:16
                          Pawi bardzo dziekuje za zdjecia :-) też jade z chłopakiem, a co do spotkania to chetnie. A skad wylatujecie?
                          • Gość: Mary Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.13, 16:02
                            Wylatujemy z Poznania 4.30. A Wy skąd wylatujecie?
                            • Gość: kasia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.189.219.103.skyware.pl 27.08.13, 17:37
                              My z Rzeszowa o 12.35 :-)
                              • Gość: kasia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.189.219.103.skyware.pl 28.08.13, 21:36
                                Pawi mam do Ciebie pytanie: gdzie bardziej opłaca się wymienić pieniądze? Na bezcłowym czy w hotelu?
                                • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 41.224.255.* 29.08.13, 07:12
                                  Ten Sam kurs
    • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 41.226.19.* 29.08.13, 09:33
      Za 40 minut wylot do Wawy a w Monastirze leje w Sousse lało całą noc. Ja wracam do cieplych krajów.
      • Gość: Sara Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.kghm.pl 02.09.13, 09:31
        Hej to niesamowite, leje deszcz? Czytałam pogodę to pisało, że czsami zdażają się deszcze dopiero pod koniec września ale to rzadkość. Ja też lecę 12.09 z Wrcławia :)
        • Gość: xtinka Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 09:45
          A ja lecę też 12.09, ale z Gdańska na 2 tygodnie. Trochę też mnie przeraża ta pogoda, miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle.
          • Gość: Sara Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.kghm.pl 02.09.13, 10:05
            Hej, a z jakim biurem lecisz? Wiesz może ile z hotelu do mediny ?
            Chciałabym się wybrać na jakieś zakupki, coś fajnego zwiedzić.
            • Gość: Sara internet IP: *.kghm.pl 02.09.13, 10:21
              A czy ktoś może wie jak jest z internetem?
              W jednym wątku przeczytałam, że jest bezpłatny i działa nawet na plaży a ktoś inny apisał że kosztuje ok. 10 dinarów.
              • Gość: pawi Re: internet IP: *.047.c87.petrotel.pl 02.09.13, 14:24
                WiFi jest bezpłatne w obrębie głównego budynku hotelu. Na plaży też łapie. Przy bungalowach nie. Problemy z wifi były wieczorem. Do mediny taxi spod hotelu 5 dinarów parę minut jazdy na piechotę za daleko
            • Gość: xtinka Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 14:58
              Lecę z Itaką :-) W biurze mi powiedzieli, że piechotą do medyny jest 45 minut.
              • Gość: Sara Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.kghm.pl 03.09.13, 10:06
                OMG 45 minut z moimi dziećmi to masakra :)
                • Gość: basia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.13, 13:31
                  Jeżeli ktoś jest lub był w tym hotelu to ciekawi mnie kwestia zemsty, czy kogoś dopadła? I czy na ulicach jest spokojnie, czy można wybrać się na wycieczkę do Tunisu?
                  Ja lecę 12 września z Itaką?
                  • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 80.249.4.* 09.09.13, 13:41
                    Zemsty brak. Na ulicach sporo Policji dokonującej kontroli pojazdów ( na każdym skrzyżowaniu-rondzie) więc spokój. Do Tunisu wycieczka bezpieczna, ale czy warta pieniędzy ?
                    • Gość: basia Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.13, 14:18
                      Dzięki za odpowiedz, brak zemsty jest dla mnie pocieszające. Co do wycieczki do Tunisu właśnie zastanawiam się czy warto tam jechać, czy może raczej wybrać inną opcję. Bardziej jestem nastawiona na odpoczynek przy plaży, ale jeden dzień mogę poświecić na wycieczkę żeby coś zobaczyć oprócz hotelu.
                      • Gość: pawi Re: El Ksar Resort&Thalasso IP: 80.249.4.* 09.09.13, 15:13
                        Proponuję jednego dnia przejażdżkę taxi za 5 dinarów do mediny, innego dnia również za 5 do Portu El Kantaoui. W obu przypadkach również żadna rewelacja, ale zawsze jakieś urozmaicenie.
                        • malgorzatamichna Re: El Ksar Resort&Thalasso 10.09.13, 08:01
                          Też fajne rozwiązanie, poproszę jeszcze o radę czy zamienić kasę na dinary czy mogą byc euro lub dolary, np. jeżeli chodzi o zakupy w medinie, taxi itp.
                          • Gość: Sara hotel = masakra IP: *.kghm.pl 26.09.13, 11:39
                            Wróciłam i wszystkim odradzam.
                            Brudno śmierdzi i nie ma co zjeść. Zemsta Faraona do dziś, przez cały pobyt brałam dicoflor a po powrocie masakra, muszę chodzi ć z tym do pracy fuuu. Pogoda kiepska 12-19.09 padało a słońce za chmurami. Stołówka śmierdząca i tylko same zasmazki, kawa, herbata chlorowana , opieka rezydenta Itaki - żadna - odradzam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka