Dodaj do ulubionych

Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżynierów?

27.10.15, 13:13
O dziś na PP przestają królować liczby i rozum. Obowiązywać będzie wiara
poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,19092209,zamach-smolenski-we-wtorek-na-politechnice.html
Obserwuj wątek
    • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.15, 14:18
      Ja na twoim miejscu bałbym się bardziej holenderskich inżynierów.

Zobacz co sekciarskie oszołomy zrobili:

www.ibtimes.co.in/mh17-dutch-safety-board-concludes-buk-missiles-caused-crash-650402
      I jeszcze ze strony:
      pmk.mobile.salon24.pl/674018,katastrofa-mh17-raport-koncowy
      "W grudniu 2014 r. Holendrom udało się wywieźć z terenów objętych walkami wszystkie większe części wraku oraz te, które śledczy uznali, że będą najbardziej potrzebne do dalszych analiz. W marcu 2015 przetransportowano do Holandii kolejne fragmenty, które pozostały niezebrane przez pierwszą ekipę oraz zebrane i przekazane śledczym przez lokalnych mieszkańców. Fragmenty te posłużyły do dwuwymiarowej rekonstrukcji samolotu (również wirtualnej) oraz do pełnej trójwymiarowej rekonstrukcji przedniej części kadłuba w bazie lotniczjej Gilze-Rijen."

Przy holenderskich prawdziwie sekciarskich inżynierach, nasi to tylko małe oszołomki...

A tak swoją drogą - kiedy przestaniesz się kompromitować?
    • qwardian Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 27.10.15, 14:44
      Georgiunio nie miałeś wizyty gestapo z PiS-u o szóstej rano, bo u Lily i Kazika właśnie byli...
      • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.15, 14:56
        Lili kazali zlikwidować konto... normalnie terrrrror w biały dzień !!!!

Kazek jakoś się wybronił - powiedział drżącym głosem, że nawet ich lubi, bo za ich rządów awansował. Więc na razie mu odpuścili...
      • piter_wlkp Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 27.10.15, 15:06
        To fakt , Lili nawet zdążyła się pożegnać. George'a uratowało tylko to, że stara właśnie wyrzuciła go z chaty, a gestapo jeszcze nie wie u której tym razem się zamelinował ;)
        • kazek100 Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 27.10.15, 21:14
          Gestapo jeszcze u mnie nie było, w końcu PiS wygrał wybory raptem przedwczoraj, ale sąsiadka mówiła, że około 12 dotarło trzech pisowskich ormowców. Podobno przedstawili się jako sommers, aaa i peter wlkp. Groźni nie byli, bo przyszli zupełnie napruci, pewnie dlatego dotarli dopiero koło południa+. Szkód wiele nie narobili, ale zostawili sporo syfu charakterystycznego dla hipokrytów i trochę tego specyficznego smrodu z tchórza. Ale jak to w ogrodzie, wiatr powiał i nic nie było czuć, gdy wróciłem.

dość...

Peter, bawi cię pisanie na takim poziomie? Jak widzisz, nie jest to trudne, ale naprawdę szkoda czasu na taką żenadę. Jeśli masz zamiar rozmawiać na takim poziomie, to ja również opuszczam wątek -nie z takich powodów, jak Lilli, ale właśnie dlatego, że szkoda mi czasu na coś takiego. W taki wypadku zostawiam cię w wykwintnym towarzystwie sommersa. Potęga smaku i takie tam. Jak chcesz ;-))
          • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.15, 23:02
            Słabo Kazik, słabo...
            • kazek100 Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 28.10.15, 08:49
              Masz rację. Przecież w poprzednim wpisie naśladowałem twój styl prowadzenia rozmowy.
              • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.15, 08:57
                Wiem, ale nawet naśladując zrobiłeś to słabo, tak bez polotu...
                • kazek100 Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 28.10.15, 10:45
                  Oczywiście. Bo twoje wypowiedzi są słabe i bez polotu. Najważniejsze, że trafiłem.

Ale ok, już starczy - szkoda czasu, więc bez odbioru. Zostawiam cię z sommersem.
                  • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.15, 11:33
                    Moje wypowiedzi są oryginalne. Ty możesz tylko naśladować... i nawet to robisz słabo...
          • piter_wlkp Dałbyś spokój i wyluzuj trochę 28.10.15, 10:56
            > Peter, bawi cię pisanie na takim poziomie?

Może odpowiedz sam sobie, czy bawi cię uleganie absurdalnej histerii , dlatego że jedna z partii (działająca legalnie i obecna na scenie politycznej od wielu lat) osiągnęła znakomity wynik wyborczy. Rozumiem że co niektórzy mogą być niezadowoleni , ale tworzenie nastroju żałoby czy wręcz zagrożenia totalitaryzmem, to zachowanie mocno niedojrzałe. To tak jakby w USA wieszczyli koniec demokracji , dlatego że zarówno wybrany w powszechnych wyborach prezydent jak i kongres, mogą pochodzić z jednej partii.
            Odnośnie spraw forumowych - ciekawe że drażni cie mało parlamentarny styl Sommersa, a nie masz nic przeciwko kloace George'a która zalewa to forum od niepamiętnych czasów
            • kazek100 chętnie 29.10.15, 15:46
              Uwierz mi, że staram się nie ulegać histerii, wbrew temu, co prezentuje wiele osób w moim otoczeniu np. w pracy. Osób, które nigdy nie zajmowały się polityką ani nigdy nie zrobiły nic podejrzanego. Przecież to nie ja zacząłem o tym w ogóle pisać tutaj na tym forum. Nie ja założyłem ten wątek. Moje wypowiedzi są tylko odpowiedziami lub komentarzami wobec niestosownych żartów. Bo możesz sobie mieć takie czy inne zdanie na sprawę Blidy czy postępowanie Kamińskiego, ale że mieliśmy do czynienia z tragedią albo czymś mocno kontrowersyjnym, to chyba nie zaprzeczysz.

Piszesz o PiSie tak, jakby to była każda inna partia. Widzisz - ja nie przepadam za PO, nie cierpię PSL, żenuje mnie SLD, ale te partie nie wyzywały swoich przeciwników od zomowców, nie głosiły chęci zmiany konstytucji ani nie przejmowały mediów publicznych podczas nocnej nasiadówki. Niekiedy nieciekawie zachowywali się ich zwolennicy, a nawet prominentni działacze, ale nie był to błąd systemowy, głoszony przez szefa nawet w wyborczej reklamie.

Ja jak się domyślasz pod kilkoma względami zgadzam się z georgem, choć nie pod każdym. Niemniej porównywanie stylu georga i sommersa jest po prostu nieuczciwe. Podobnie jak porównywanie stylu PiS i PO. ale wracajmy do forum - może mi jeszcze powiesz, że Lilli i Franek atakowali siebie w podobny sposób? Nie drażni cię bezgraniczne chamstwo tego typka wobec kobiety, w przypadku której nigdy nie podważył żadnego jej argumentu, a posunął się do fekalnych wyzwisk i żenujących gimnazjalnych wycieczek? Naprawę uznasz ich za równorzędnych? Zobacz, ja dyskutuję z AAA, choć kręci i przekręca wypowiedzi rozmówców nieustannie, na swój sposób lubię quardiana, choć nie ma człowieka o bardziej obcych mi poglądach i kilka razy też mocno przegiął, jak być może każdy z nas. Niemniej sommers i franek to jest patologia i zlew, jeżeli traktujecie ich jako swoich forumowych znajomych, to niestety wystawiacie sobie nieciekawe świadectwo.
      • kazek100 Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 27.10.15, 17:21
        W twoim ulubionym radyju przez 8 lat bredzili o "reżimie Tuska". Ile razy cię aresztowano z ulotkami?

Takimi małymi żuczkami jak my to pewnie mało kto się interesuje, ale Blidę zamiast spokojnie wezwać na przesłuchanie, wyrwano z łózka o 6 rano. Szef służb specjalnych podrabiający dokumenty w trakcie szukania haków na obywatela, który o nic nie jest oskarżony, też wydaje mi się kiepskim pomysłemo faktycznie gestapowskim rodowodzie, nawet jeśli tenże obywatel by wyjątkową szumowiną. Tak więc na razie udał ci się debilny żart na poziomie sommersa i raczej nie ma się czym chwalić.
    • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.15, 15:48
      Ze Smoleńska będą budować drogę do Polski, już ponoć ogłoszono przetargi....

Z objętej wojną Ukrainy jest wygodna autostrada, więc szczątki malezyjskiego samolotu dotarły już do Polski:
      www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1312225,Konwoje-z-wrakiem-malezyjskiego-boeinga-wciaz-sa-w-Polsce
      • kazek100 Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 27.10.15, 17:16
        Masz rację. Jest w najwyższym stopniu wyrazem pogardy dla narodu, że prezydent Duda urzęduje od trzech miesięcy i nie podjął żadnych kroków w cale sprowadzenia wraku tupolewa. Zdążył natomiast wypić kilka drinków z Putinem. Jak ty się z tym czujesz?
        • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.15, 17:33
          Kazek, żyjesz? Pisowscy czynownicy puścili cię?

A co do prezydenta - poza kompetencjami. Może najwyżej nadać ordery. Poprzednik to zrobił - obdarował milicjantów i innych rosyjskich mundurowych biorących udział w katastrofie.

Poza tym jest zakaz...
          • kazek100 Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 27.10.15, 21:16
            Gość portalu: AAA napisał(a):

>
            > A co do prezydenta - poza kompetencjami.

Coraz częściej się z Tobą zgadzam. Oczywiście masz rację - prezydent Duda jest absolutnie niekompetentny. Tylko po co było obiecywać wianki na kiju przed wyborami? Po co było bredzić o wybuchających parówkach?
            • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.15, 23:00
              Sprawdź jakie są kompetencje prezydenta RP i mi zamelduj... aha, przedtem jeszcze sprawdź znaczenie słowa "kompetencje"
              • kazek100 Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 28.10.15, 08:22
                Sam sprawdź w słowniku, przekonasz się, żeistnieją słowa o wielu znaczeniach. Póki co ja jestem polonistą, a ty proboszczem i o języku nie wiesz nic. I dlatego pisząc o Dudzie pozwoliłem sobie zażartować z twojego nieporadnego języka. W sumie to faktycznie nieładnie śmiać się ze słabszych - przepraszam.

Natomiast co do meritum - ja zapewne mniej więcej znam uprawnienia i obowiązki prezydenta, szkoda że Duda z tą wiedzą jest na bakier. I np. wygłupia się z ustawami, które nie mogą być rozpatrzone ze względu na kadencję sejmu (a właściwie jej koniec) oraz zapomina, że jest prezydentem wszystkich Polaków, także tych niepodzielających jego ideolo (ustawa o uzgodnieniu płci, która nikomu by nie zaszkodziła, a temu promilowi ludzi pozwoliła żyć po ludzku właśnie). Trzy miesiące prezydentury i już wyszedł na dość niesympatycznego sztabowca. Słabe w kwestii wspomnianych kompetencji.
                • Gość: AAA Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.15, 08:52
                  Więc sprawdziłeś w słowniku, zameldowałeś i przyznałeś mi rację - że wypisywałeś głupoty. Ze wstydu nazwałeś to "żartem".

Ale OK, przyjmuję i to...
                  • kazek100 Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni 28.10.15, 10:52
                    Gość portalu: AAA napisał(a):

> Więc sprawdziłeś w słowniku, zameldowałeś i przyznałeś mi rację

??? Halucynacje, czy zwykłe zwidy?

Z powyższych wpisów wynika tyle, że nie masz pojęcia ani o kompetencjach prezydenta, ani o semantyce. Ale mi za leczenie twojej ignorancji nie płacą. Gdybyś był milszy, może bym pomógł, to naprawdę nie moja wina, że jesteś tak arogancki i wszyscy co inteligentniejsi ludzie uciekają na twój widok.

W każdym razie twoja powyższa wypowiedź była albo do sommersa, albo do lustra, bo na pewno nie do mnie. A skoro zaczynasz już gadać sam z sobą, to bez odbioru.
        • Gość: franek Re: Nie boicie się konstrukcji poznańskich inżyni IP: *.internetia.net.pl 27.10.15, 17:56
          Zdążył natomiast wypić kilka drinków z Putinem. Jak ty się z
          > tym czujesz?

Wybornie.Duda to chyba pierwszy polski polityk,którego prezydent Rosji W.Putin tak poważnie potraktował.Wcześniej nawet nie zauważał polityków z kazkowego narodu.
    • l.george.l Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś indziej 27.10.15, 18:30
      Jest jakaś teoria wyjaśniająca, dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku poza swoim terenem i dlaczego zwlekali do momentu aż Tupolew zderzył się z brzozą?
      • kazek100 Re: Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś in 28.10.15, 10:54
        Trafne pytanie George. I widzisz - wisi trzeci dzień, żadnej odpowiedzi. Parówkowcy potrafią wymyśleć każdą brednią, odwrócić jarkowego kota ogonem w każdej sytuacji. Prawie. Niekiedy rzeczywistość jest tak oczywista, że nawet pisowiec nie może jej zaprzeczyć.
      • piter_wlkp Skoro są czyści, więc dlaczego zacierają ślady ? 28.10.15, 11:00
        przypomnę tylko umycie wraku w Smoleńsku, czemu to miało służyć i czy tak postępują ci którzy nie mają nic na sumieniu ? Po tym incydencie jakiekolwiek badanie szczątków na obecność materiałów wybuchowych stało się bezcelowe i pewnie o to chodziło
        • kazek100 Re: Skoro są czyści, więc dlaczego zacierają ślad 28.10.15, 14:46
          Trzy koronne dowody, po których nikt mądry nie będzie już dyskutował:
          1. Kaczyński miał tendencje do zachować ryzykownych. Pamiętasz, jak gnojono mądrego pilota, który nie zgodził się lądować w Gruzji?
          2. Zapis czarnych skrzynek;
          3. Najważniejszy - przecież dla Putina nie może być nic wygodniejszego, niż prezydent Polski skłócony z całym światem, nielubiany na świecie i niepotrafiący z nim współpracować. A na dodatek jeszcze podobny do niego (autorytaryzm, wprzęganie religii w proces rządzenia, instrumentalne traktowanie ekonomii etc etc)

Na pytanie goerga tez nie odpowiedziałeś (przecież nie umyli tego wraku dwa dni po katastrofie)... Ta naprawdę, to dyskutowanie na ten temat jest obrazą dla rozumu.
          • piter_wlkp Re: Skoro są czyści, więc dlaczego zacierają ślad 29.10.15, 10:06
            Żaden z trzech wymienionych punktów nie jest koronnym dowodem. ŻADEN, a już na pewno nie jest nim punkt nr 2. I w jednym się tylko zgodzę, że w dyskusji nie należy obrażać rozumu. Pozdrawiam miło
            • kazek100 Re: Skoro są czyści, więc dlaczego zacierają ślad 29.10.15, 15:04
              No, ale żadnego z ich nie podważyłeś.
              Zapisy z czarnych skrzynek czytało pół Polski. Oczywiście. Zawsze można powiedzieć "nie i amen". I zgnieść puszkę.
      • Gość: AAA Re: Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś in IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.15, 11:31
        Chciałeś Georg zadrwić i wyszło strasznie głupio. Głupio dla ciebie. Bo musiałeś w swej drwinie użyć anty-logiki. Jaki z tego wniosek? Że sprawa z której próbowałeś zadrwić musi być logiczna !

Tak to już jest - jeśli się chce drwić z logiki - można to robić tylko z pozycji alogicznych.

A konkretnie - jeśli uważasz, że był wybuch i że odpalili "Ruscy" - to oczywiście że mogli ukryć ślady tylko na własnym terytorium.
        • kazek100 Re: Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś in 28.10.15, 14:55
          Nie wygłupiaj się pisaniem o logice. Gdyby to zrobili w Polsce, to cały świat podejrzewałby Arabów, a cała polska prawica Tuska. I Ruscy nie musieliby się kłopotać żadnym ukrywaniem śladów.

Ja oczywiście upraszczam, ale to i tak nic przy bredniach, które ty nazywasz logiką. Muszę cię jednak zmartwić jeszcze bardziej - george zapewne wcale tak nie myśli. Ale myślą tak ludzie, na których głosujesz. Czyli co - z pełną świadomością głosujesz na głupców?
          • Gość: Georg von Sommer Ali ukrasc krowa - dobrze... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 28.10.15, 18:46
            Alemu ukrasc krowa - zle..

Piterku naj naj... Czy my sie dobrze rozumiemy..??

Pozdrawiam parlamentarnie... :):)
            • piter_wlkp Re: Ali ukrasc krowa - dobrze... 29.10.15, 10:50
              Cieszę się Georg, że nieustannie ratujesz to forum przed umysłową stęchlizną, trochę ożywiających idei podanych bez pardonu , nigdy nie zaszkodzi . Pozdrawiam :)
              • Gość: Georg von Sommer Re: Ali ukrasc krowa - dobrze... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 29.10.15, 18:13
                Milo mi Piterku..Staram sie jak moge...:):) Ktos to towarzystwo (wzajemnej adoracji) dzialajace na rzecz szkody RP i podwazajace uczucia religijne jej obywateli nalezy rozpirzyc w drobny mak - bez slowa zajakniecia..Ateistyczno islamistycznej Europy nie bedzie - "puki" Sommer zyje...Oswiadczam to w "bulu"...

PS Zauwazyles Piter..?? Dwie "czcionki" (w lapach i tabletach) same sie "naprawily" - po wykonaniu zadania.. Cuda nad cudami... :):)

Pozdrawiam parlamentarnie.. :):)
        • l.george.l Re: Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś in 29.10.15, 09:59
          Wyobraź sobie, że masz brata bliźniaka i stałby się on winny może nie bezpośrednio, ale z powodu swojego wybujałego ego i też Twoich nacisków, śmierci 96 osób. Nie kusiłoby Cię, by odkręcić kota ogonem i z brata zrobić bohatera, a winę zwalić na kogoś, za kim nikt nie przepada i bez problemu da się podgrzać wobec niego negatywne emocje? Przecież taki scenariusz podpowie Ci każdy spec od psychomanipulacji, każdy pijarowiec. A do realizacji każdego scenariusza zawsze znajdą się łajzy, które za określone profity zrobią wszystko.
          • piter_wlkp Re: Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś in 29.10.15, 11:00
            Mówienie że to prezydent LK jest winny katastrofy jest niedorzeczne. Wyobraź sobie, że organizujesz wycieczkę dla grupy znajomych osób, wynajmujecie autokar i następnie kończycie żywot spadając w przepaść razem z nieszczęsnym autokarem. Kto jest winien ? Prezydenta w ogóle nie powinny obchodzić techniczne szczegóły podróży , w tym przypadku oddał swój los w ręce rządowych fachowców (nie tylko pilotów) . Żaden z 2-ch ministrów współodpowiedzialnych za organizację lotu nie strzelił sobie w łeb, ani nawet nie poniósł konsekwencji. Co niektórzy otrzymali nawet awans
            • Gość: AAA Re: Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś in IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.15, 12:14
              Chyba prawie wszyscy, którzy przyczynili się do katastrofy, albo są za nią odpowiedzialni dostali nagrody i awanse. Także funkcjonariusze rosyjscy. A śledztwo, w wyniku wieloletniego mataczenia, praktycznie zablokowano.
            • kazek100 Re: Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś in 29.10.15, 15:13
              piter_wlkp napisał:

? Prezydenta w ogóle nie powinny obchodzić techniczne szczegóły
              > podróży , w tym przypadku oddał swój los w ręce rządowych fachowców

Ale zdrowy rozsądek powinien go interesować. Mimo wszystko. Już pytałem, czy pamiętacie jak gnojono pilota, który rozsądnie, ze względów bezpieczeństwa, odmówił lądowania w Gruzji. Przemilczałeś to pytanie. A przecież Kaczyński procedury bezpieczeństwa lekceważył wielokrotnie (Mongolia np.). Słynny wyjazd do Paryża pokazał, jak Lech Kaczyński liczył się ze zdaniem rządowych ministrów.
              Jeżeli organizuję wycieczkę, kierowcę wynajmuję w najtańszym biurze (Błasik wycofał szkolenia na tupolewach, co mu tam będą ruscy ludzi szkolić...), upieram się, by kierowca jechał skrótem, a przypadkiem jest zima i droga prowadzi górskimi zakrętami, potem się spóźniam na wyjazd i kierowcę poganiam, polecam mu lekceważyć tachograf, bo muszę być na czas, to tak, w takiej sytuacji byłbym winny. Nawet jeśli mam słuszne pretensje o np. brak dobrych dróg w tym rejonie.
            • l.george.l Re: Dlaczego Ruscy nie odpalili ładunku gdzieś in 29.10.15, 18:25
              Nie zapominaj, że prezydent jest zwierzchnikiem sił zbrojnych, więc kogo winić. Nawet nie ma nad czym dyskutować, że winny tej katastrofy i śmierci 96 osób leży na Wawelu. Po prostu robi się z nas idiotów. Stawianie Kaczyńskiemu pomników jest ewidentną kpiną.
              • Gość: Mariola ad rem IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.15, 20:22
                Starym, niedobrym zwyczajem w zacietrzewieniu dyskutanci zgubili z pola widzenia temat wątku a dotyczył on- przypominam- konferencji naukowej na Politechnice Poznańskiej z udziałem Biniendy. Autora tezy, że Tupolew swoim skrzydłem skosił 40 centymetrową brzozę po czym na pokładzie odpalono ładunki i samolot runął na ziemię. Tezy wygłoszonej ex cathedra, bez przedstawienia dowodów. Na wielokrotne prośby o przedstawienie danych wejściowych użytych do komputerowego modelowania incydentu pan Binienda zachowuje wyniosłe milczenie.
                Od paru wieków przyjął się w nauce obyczaj, że prawdziwość czyjegoś odkrycia musi być potwierdzona eksperymentem przez zespół/ zespoły niezależne od autora.
                Brak danych do przeprowadzenia sprawdzającego eksperymentu (komputerowego) wyklucza słowo: "naukowe" w odkryciu Biniendy. On ma oczywiście prawo do głoszenia swoich poglądów ale dawanie im posłuchu bez cienia dowodu dowodzi żałosnego stanu poznańskiej elity naukowej.
                • kazek100 Re: ad rem 29.10.15, 20:29
                  Bardzo cenny wpis. Tak właśnie powinno się dyskutować i dziękuję za przypomnienie nam tego.
                • Gość: AAA ad absurdum IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.15, 00:11
                  Wpis bez wartości. Nikt nie może tego na szybko sprawdzić. W ten sposób można wygłosić wszystko... w ogóle bez sensu..
                  Zachowanie daleko odbiegające od standardów przyjętych w nauce. To raczej poziom propagandzisty.
                  • Gość: ad rem Re: ad absurdum IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.15, 07:53
                    AAA napisał(a): Nikt nie może tego na szybko sprawdzić.
                    Przeczytaj co napisałeś i spróbuj to zrozumieć.
                    Po pierwsze skoro nie można sprawdzić tezy Biniendy to znaczy, że on sam też tego nie sprawdził. A rozgłasza całemu światu, że skrzydło przecięło brzozę. Co gorzej poznańskie osiołki tego słuchają i się ślinią
                    Po drugie- od dnia katastrofy minęło tak wiele czasu, że nawet laik mógł się nauczyć programowania komputera i samemu to sprawdzić.
                    Od zarania ery komputerowej obowiązuje zasada: jeżeli na wejściu wprowadzimy śmieci to na wyjściu otrzymamy "g..o".
                    Komputer przeliczy wszystko, co mu się da do liczenia ale nie zastąpi człowieka w ocenie rezultatu swojej pracy. Dlatego tak ważne jest uzyskanie od Biniendy danych wejściowych, ich analiza oraz ocena algorytmów przez niego zastosowanych. Dopiero wówczas można zacząć się zastanawiać, co stało się w Smoleńsku.
                    Swego czasu na jednym z forów wdałem się w dyskusję z naukowcem z Politechniki Śląskiej, głoszącym tezę podobną do tezy Biniendy. Okazało się jednak, że on do wymodelowania zdarzenia przyjął, że grubość aluminiowego poszycia skrzydła wynosi 7 centymetrów !!!
                    Pomylił się tylko o jedno miejsce dziesiętne. Więc wracam do początku: dla oceny wyniku niezbędna jest niezależna od autora, nie przesiąknięta emocjami ocena danych wejściowych. A tych w tym przypadku nie znamy.
                    • Gość: Gimbusowy Dziadek Na sam poczatek parlamentarnie... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 30.10.15, 08:31
                      Przyjacielu drogi..Ile Ty masz lat,kim jestes z zawodu i kiedy dostales pierwszego kompa...?? Odpowiesz na moje pytania..??

PS Bylo to w zeszlym roku po ukonczeniu czegos tam..??

Pozdrawiam...:):)
    • Gość: Georg von Sommer kazek100.. Lili pokazala "klase"... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 29.10.15, 22:23
      wynoszac sie z forum..Ciebie widze na to nie stac bos smierdzacy prymityw i prostak - z wiesniackim rodowodem..Jedzie od ciebie kloaka (jak z kiksowego szamba) i zadne dzordzowe pachnidla tego fetoru nie zlikwiduja..Jedno jest pewne - emerytury to ty kmiocie nie doczekasz - predzej wyladujesz w Tworkach lub u kopidola na Milostowie... Cza cza cza...

Bez odbioru...

• franek Re: kazek100.. Lili pokazala "klase"... 29.10.15, 23:04
        - predzej wyladujesz w Tworkach lub u kopid
        > ola na Milostowie... Cza cza cza...

W przypadku kazka psychiatrzy bezradnie rozkładają ręce.
        • Gość: AAA Re: kazek100.. Lili pokazala "klase"... IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.15, 00:14
          Medycyna robi ogromne postępy...

Mało czasu zostało. Trzeba się spieszyć, dużo pisać....
          • Gość: Georg von Sommer Re: kazek100.. Lili pokazala "klase"... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 30.10.15, 04:47
            AAA napisal :

> Medycyna robi ogromne postepy...

Zwlaszcza lopatologisci - uwijaja sie jak w ukropie...Bakalarz dla nich to bulka z maslem...

> Malo czasu zostalo.Trzeba sie spieszyc,duzo pisac...

Nooo... Nawet z pierwszym kurem... :):)

Pozdrawiam i sle uklony...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka