Dodaj do ulubionych

problem z poznanskiem rowerem

28.02.16, 21:31
wiecie co? nie wiecie:)
linki (nie wiem jakie, ale te pod kierownica) wytarly mi lakier na ramie i juz scieraja aluminium. Co robic?
Obserwuj wątek
    • franek Re: problem z poznanskiem rowerem 28.02.16, 21:59
      Przesiąść się na BMW?
    • Gość: Georg von Sommer Re: problem z poznanskiem rowerem IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 29.02.16, 01:53
      Vikka..Jest to odwieczny problem ktorego nalezalo (wczesniej) przewidziec i zapobiec przez naklejenie (w miejscach styku linek) grubszej tasmy klejacej o POdobnej koloraturze ramy.Ja tak czynie przy kazdej zmianie roweru i PO latach nie ma sladu przetarcia lakieru..Innego wyjscia nie ma...!!

POzdrawiam technicznie..
      • v.i.k.k.a Re: problem z poznanskiem rowerem 29.02.16, 16:20
        Kiedys chyba nawet byla tasma, lecz tasma sie wytarla. Teraz wyciera sie rama (widac ciemnoszary pylek). Kiepsko to wyglada.
        A ja kompletnie atechniczna i malo przewidujaca jestem;0
        • Gość: Georg von Sommer Re: problem z poznanskiem rowerem IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 29.02.16, 18:09
          Vikka napisala :

> Teraz wyciera sie rama (widac ciemnoszary pylek) .Kiepsko to wyglada..

Vikka..Jestem na 100 % pewien,ze zewnetrzna koszulka na lince tez jest przetarta i trze metalowym pancerzem PO ramie..Sam pancerz jest stalowy i duzo twardszy od aluminiowej ramy..Mysle tez,ze sie nie obedzie bez jego wymiany.Jak nie zaczniesz szybko dzialac to z czasem przetrze rame w tym miejscu na wskrosc..Na sile nie zrobie z Ciebie "techniczna",ale masz dobra okazje mnie "wykorzystac" i cusik w tej materii lyknac..

PS Zawsze na Sommera mozesz liczyc - "puki" jeszcze zipie...
    • l.george.l Re: problem z poznanskiem rowerem 29.02.16, 10:46
      Szczerze mówiąc nie przyszłoby mi na myśl, by zwracać uwagę, jak mój rower wygląda. Mam natomiast bzika na punkcie jakichkolwiek szmerów, skrzypnięć, tarć. Jak już Vikkuś dojrzejesz do tematu, której firmy łańcuch nałożyć i czym go myć, a potem smarować, to służę pomocą.
      • Gość: Georg von Sommer Re: Dzordz jest problem z niemieckim rowerem... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 29.02.16, 12:03
        Nie wiem jakiej firmy lancuch zalozyc,czym go myc i smarowac..Pachnidla sam se dobiore...:):)

PS Niemiecki rower to Kalkhoff Integrale S 11..POmozesz...??
        • Gość: x wygooglales najdrozszy, przyglupie? IP: *.hsi15.unitymediagroup.de 29.02.16, 18:52
          • Gość: Georg von Sommer Ciemna maso upadlosciowa.. IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 29.02.16, 19:17
            Durny kutafonie..Zeby taki rower POsiadac trzeba byc rodowitym Niemcem a nie POlska przybleda ktora zjechala Po cumie rufowej (w Corku) i przyiwanila durna pala w pacholka - knechta..Jestes na tyle ciemny kutasie,ze nawet nie wiesz ile kosztuje najdrozszy rower w Niemczech a co dopiero byc jego wlascicielem..Moja osobista rada - jebnij jeszcze raz w pachola - moze zmadrzejesz...
      • v.i.k.k.a Re: problem z poznanskiem rowerem 29.02.16, 16:23
        Moj musi byc i jest ladny- za wyjatkiem tego i kilku obrypan;)
        Zmiana lanucha tez by sie przydala(ktory jest ok?rower treking), zmiana zebatek(czy jak sie tam to nazywa rowniez). Ogolnie przydaloby sie z niego wszystko zdjac, ponaciagac, powymieniac....
        Lanucha chyba sama nie zmienia, kiedys probowalam, a i tak skonczyl na serwisie.
        • franek Re: problem z poznanskiem rowerem 29.02.16, 16:48
          Pewnie z twojego roweru zostały tylko sprawne pedały...
    • Gość: x można się posikać! IP: *.hsi15.unitymediagroup.de 01.03.16, 05:54
      vika ma problem, a dyżurne meny lecą na wyścigi z pomocą.
      zwalcie se gruchę gdzie indziej :D
      • franek Re: można się posikać! 01.03.16, 07:01
        Meny granatem od pługa oderwane.
        • Gość: Georg von Sommer Ciebie tez korci na POrzadna zjebke..?? IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 01.03.16, 07:48
          Nie POtrafisz zyc bez glupiego komentarza - jak ten wolakowy przyglup z Bochum..?? Mnie nie trzeba 2 x prosic..Prosze - zastanow sie Franek...
          • franek Re: Ciebie tez korci na POrzadna zjebke..?? 01.03.16, 08:16
            Piszę obiektywne fakty,prawdę.
            Nie trafiłeś z diagnozą.
            • Gość: Georg von Sommer Re: Ciebie tez korci na POrzadna zjebke..?? IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 01.03.16, 08:53
              Jaki autor taka tez obiektywna prawda..Franek..Vikka jest na tyle mloda osoba.ze moze byc moja "wnuczka" a Ty "moim synem"..POdpisywanie sie POd bredniami tego bezmozgowego kutafona (o zwaleniu gruchy) swiadczy tylko o Twojej klasie..W przyszlosci nim cos napiszesz zastanow sie 2 x ..

POzdrawiam bez zlosliwosci..
              • franek Re: Ciebie tez korci na POrzadna zjebke..?? 01.03.16, 10:32
                Nie rozumiem twojego problemu.Seksuologia jest tobie obca?
              • franek Re: Ciebie tez korci na POrzadna zjebke..?? 01.03.16, 10:39
                ....a klasę Żydów i Polaków,żuli plebejskich i pospólstwa,już poznałem.
              • franek Re: Ciebie tez korci na POrzadna zjebke..?? 01.03.16, 10:57
                Masz problemy z erekcją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka