Dodaj do ulubionych

DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA???

IP: *.icpnet.pl 01.10.04, 20:10
Cholernie mnie zastanawia, dlaczego wśród Polaków a w szczególności
Poznaniaków, ma miejsce tak wielka niechęć i pgarda do najbogatszego Polaka -
Jana Kulczyka? Powiedzcie mi, czy człowiek dzięki któremu spory procent
Polaków ma porządną robote, zasługuje sobie na taki stosunek? Wydaje mi się,
że zakorzeniło się w naszej świadomości zachowanie nakazujące piętnowanie
osób które swoją pracą doszły w życiu do czegoś? Czyż tak nie jest? Zwykła
zazdrość! Jest mi wstyd jako Poznaniakowi, że mieszkają w tym mieście
tak "głupi" ludzie!
Pozdrawiam wszystkich urażonych a Wy - NIEROBY - weźcie sprawy w swoje ręce i
spróbujcie coś osiągnąć w życiu - to lepsze niż wieczne narzekanie.

By Lolo
Obserwuj wątek
    • Gość: george Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.com / *.tele2.pl 01.10.04, 21:22
      Gość portalu: LOLO napisał(a):

> Wydaje mi się,
      > że zakorzeniło się w naszej świadomości zachowanie nakazujące piętnowanie
      > osób które swoją pracą doszły w życiu do czegoś?

Czyś Ty się z Grobelnym na rozum zamienił? Gazet nie czytasz? Komisji Orlenowej
      nie oglądasz?
      • Gość: Wielkopolanin Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 22:16
        Ja go szanuje.
        • Gość: zick Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:22
          Stwierdzenie ze zwłaszcza Poznaniacy go nie lubią jest baaardzo przesadzone !!!
          Były kiedyś badania które mówiły raczej o sympatii i obojętnym stosunku
          Poznaniaków do rodziny Kulczyków
        • Gość: kon Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:47
          A ja Go lubię i juz!
      • Gość: Daras Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 17:16
        a ja tam uważam że Kulczyk jest spoko zobaczcie ile on zrobił dobrego a w szczególności dla Poznania i ile ludzi dzięki niemu ma prace
    • Gość: Poznańczyk Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:18
      Podziwiam Kulczyka za umiejętność robienia pieniędzy. Jest w tym w Polsce
      najlepszy:). Gdyby nie on pewnie Volkswagena w Poznaniu by nie było. Gdyby
      miasto nie straciło kilku milionów pewnie dziś deptak kończył by się ponurym
      parkiem i budkami z mydłem i powidłem, nie miałby nowej kostki brukowej.
      • Gość: Marzyciel Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:40
        Ja również go szanuję! Gdyby jeszcze chciał przejąć Lech... Jego małżonka ma
        różne kaprysy, to może należałoby spełnić też pragnienia Sebastiana!
      • Gość: HSV Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.10.04, 08:50
        Sorry ale gdzie widziales kostke brukowa na deptaku ??
        • Gość: Kostka brukowa Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 09:18
          Chcesz adres dobrego okulisty? A może przejdź się po deptaku ponownie, wówczas
          zobaczysz.
          • Gość: Przemo Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: 81.210.112.* 02.10.04, 11:19
            Szanuje dr Jana właśnie za umiejetność zarabiania i umiejętność wydawania
            sporych pieniędzy.

Co prawda wykorzystuje on głupotę i zachłannosć polskich polityków.....ale
            to dzięki niemu np. będzie autostrada w wielkopolsce, piwo lech ciągle na
            topie, vw w Poznaniu i Swarzędzu.....i wiele innych..
            • Gość: (...) co ma Jan Kulczyk wspólnego z Volkswagen Poznań... IP: *.icpnet.pl 03.10.04, 11:22
            • Gość: zick Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:23
              podoba mi się to co napisałeś !!!
          • Gość: HSV Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.10.04, 11:33
            W takim razie sprawdz znaczenie slowa bruk. Pozniej pomysl co to jest kostka
            brukowa, porownaj z kostka na deptaku i wyjdzie rozwiazanie.
      • Gość: roman Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 12:26
        brawo dla kulczyka! Mam nadzieję że wytrzyma chwilową presję. niepotrzebnie -
        moim zdaniem- kłania się milerowi i jego towzarzyszom
        • Gość: jac Oj naiwniaku IP: 213.17.204.* 05.10.04, 13:09
          Oj naiwniaku
          Gdyby się nie kłaniał, a właściwie nia płacił, nie tylko nie byłby tak bogaty, ale zwyczajnie ogladałby swiat, przez stalowe firanki.

Gawronik przestał płacić i masz. Pech
    • Gość: RAUBER Ja lubię Kulczyka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 12:16
      Ja lubię Kulczyka.

A wogóle po co ten wątek?
    • mitochondria Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? 02.10.04, 13:16
      obojętnie czy go wszyscy lubia czy nie - to jego pieniadze zamieniaja Poznan w
      nowoczesniejsze miasto

dlatego thumbs up

--
      ::mitochondria::
      • Gość: tarlalala Madrzy ludzie lubia Kulczyka - nieroby nie IP: *.icpnet.pl 02.10.04, 15:18

Nie lubia go tylko bolszewicke zlewaczeone nieroby ktore mieszkaja w naszym
        miescie. A Ty Hsv ze swoimi madrosciami cofnij sie do 6 liceum. Dzieki
        inwestycjom Kulczyka wielu z Was ma prace. oby Browar sie rozbudowal. Nie ma
        sensu poruszac ty korzysci jakie osiagnie miasto jak ruszy budowa na teranch
        parku ktory kupil Kulczyk za 6 mln zlotych. Oczywiscie zlewaczone nieroby
        powiedza ze lepszy park z menelami i obrzygane lawki(tak wyglada teraz).
        Oczywiscie zlewaczone nieroby i zadrosnicy napisza ze bylo 100 firm ktore
        daloby za ten park wiecej i wybudowaloby cos lepszego. To ciekawe dlaczego te
        firmy nic nie buduja na innych terenach. Ale bolszewickie swinie i darmozjady
        lubia nie miec pieniedzy i pocic sie w koszulce Che Guevary.. Kulczyk i USa to
        zlo... A co do Orlenu to wole zeby zarabial Kulczyk i rzadzili nim polacy niz
        agenci bylych sluzb KGB czyli wlascicile J&S energy firmy ktora zwalcza
        Kulczyka.Ciekawe ze do nich sie nie dopieprzycie. Dwoch "muzykow" okradlo Was
        na pare stow. Kulczyk Wam daje prace... Ale wiadomo ze ten co lewicuj to kretyn
        takze nie ma co sie dziwic.

Panie Janie dziekuje za inwestycje w Poznaniu.
        • Gość: RAUBER Re: Madrzy ludzie lubia Kulczyka - nieroby nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 19:04
          Ładniej trudno to ująć.
        • Gość: HSV Re: Madrzy ludzie lubia Kulczyka - nieroby nie IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.10.04, 20:20
          Milo tralala ze wzbudzam w Tobie tak wielkie emocje. Nie wiem tylko dlaczego
          ciagle probujesz mi wmowic , ze chodzilem do VI. Skoro tak to Ciebie rajcuje
          mysl tak dalej. Co do Kulczyka ani ten koles mnie ziebi ani parzy. Naspisales,
          ze wielu ludzi dzieki Kulczykowi ma prace. Wezmy taki Browar. Ilu Twoim zdaniem
          bezrobotnych zarejestrowanych w urzedzie pracy znalazlo tam prace ?? Marne 10%
          czy mniej ? Dziwie sie troche Twojemu hura optymizmowi. Tutaj naprawde nie ma
          sie czym podniecac. Kulczyk inwestuje tam gdzie moze dwa razy tyle na tym
          zarobic. Nie zmienia to faktu, ze dobrze ze jest ktos taki jak on. Bez jego
          kasy wiadomo bylby smrod, brud i ubóstwo...
          A tak na marginesie to po to jest forum, zeby wyrazac swoje zdanie. Serdecznie
          mam to w dupie czy sie z nimi zgadzasz czy nie.
          • mitochondria Re: Madrzy ludzie lubia Kulczyka - nieroby nie 02.10.04, 20:33
            Gość portalu: HSV napisał(a):

> ze wielu ludzi dzieki Kulczykowi ma prace. Wezmy taki Browar. Ilu Twoim
            zdaniem
            >
            > bezrobotnych zarejestrowanych w urzedzie pracy znalazlo tam prace ?? Marne
            10%
            > czy mniej ?

hehe nie wiem ilu bezrobotnych ale pracuje tam tyle osob ze zalatwilo by to
            problem bezrobocia w co poniektorych polskich gminach

> Dziwie sie troche Twojemu hura optymizmowi. Tutaj naprawde nie ma
            > sie czym podniecac. Kulczyk inwestuje tam gdzie moze dwa razy tyle na tym
            > zarobic.

oczywiscie - to normalna biznesowa praktyka - ZARABIAC

pozdro

--
    • Gość: JAC Bo nie lubie chamstwa, złodziejstwa i góralskiej m IP: 213.17.204.* 02.10.04, 21:02
      Bo nie lubie chamstwa, złodziejstwa i góralskiej muzyki.
      Komu potrzebny był pośrednik w sprzedaży browarów, Warty, TP.
      Nam??
      Nie !!!
      Był potrzebny, żeby kilku prominetów mogło się obłowic.

Poprzedni NAJBOGATSZY POLAK juz siedzi.
      Był najbogatszy, dopuki wiedział jak się dzielić.
      Póxniej stracił instynkt samozachowawczy, xle sie podzielił i JEST PRZESTEPCĄ.
      I tez dobroczyńca Poznania i Całej Polski.
      A zwał sie GAWRONIK.

• Gość: JAC Re: Bo nie lubie chamstwa, złodziejstwa i góralsk IP: 213.17.204.* 02.10.04, 21:10
        oczywiście DOPÓKI,PÓŹNIEJ, ŹLE
        Przepraszam, ale nerwowy się robię, jak słyszę o rozpierdolu naszej gospodarki
        • Gość: JAC ZAGADKA ABSTRAKCYJNA IP: 213.17.204.* 02.10.04, 23:07
          ZAGADKA ABSTRAKCYJNA!!!
          (wszelkie podobieństwo do rzeczywistosci jest przypadkowe)

Czy jeżeli ktoś, UKRADNIE CI TWOJĄ WĘDKĘ,
          dzięki, której łowisz ryby dla siebie i swojej rodziny.

A później powie ci:
          "ŻEBYS NIE ZDECHŁ Z GŁODU WYDZIERŻAWIĘ CI TĘ WĘDKĘ,
          Z TEGO CO ZŁOWISZ 10% ZOSTAW SOBIE, A RESZTE ODDAJ MI ZA DZIERŻAWĘ"

Czy taki ktos jest Twoim WROGIEM, czy PRZYJACIELEM???

Życzę udanej nocy, rozwiązania zagadki i przypominam, że jest to:
          ZAGADKA ABSTRAKCYJNA
          • mitochondria Re: ZAGADKA ABSTRAKCYJNA 02.10.04, 23:27
            Gość portalu: JAC napisał(a):

> Czy jeżeli ktoś, UKRADNIE CI TWOJĄ WĘDKĘ,
            > dzięki, której łowisz ryby dla siebie i swojej rodziny.

chcialbym uscislic ze wedka nalezy do grupy osob zwanej miastem
            :) to chyba cos w rodzaju spoldzielni

--
          • Gość: kirrkorr Re: ZAGADKA ABSTRAKCYJNA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 10:52
            Oczywiście, że przyjacielem.
            Tak twierdzą ci, co pracują w fabrykach wędek zbudowanych za te poskładane 10%.
            I ma fabrykę żyłki do wędek zbudować!
      • Gość: kirrkorr Re: Bo nie lubie chamstwa, złodziejstwa i góralsk IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 10:47
        > Komu potrzebny był pośrednik w sprzedaży browarów, Warty, TP.
        > Nam??
        > Nie !!!
        > Był potrzebny, żeby kilku prominetów mogło się obłowic.

Oj, oj... A z czego dr Jan ma tworzyć te zyliony miejsc pracy? ;)
        • Gość: jac Re: Bo nie lubie chamstwa, złodziejstwa i góralsk IP: 213.17.204.* 04.10.04, 11:11
          Oj Kirrkor, Kirrkor.
          A ile mozna zbudować miejsc pracy, z tej kasy, która poszłą "na bok"?
          A ile podatków wybrało emigracje np w Holandii??
          • Gość: kirrkorr Re: Bo nie lubie chamstwa, złodziejstwa i góralsk IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 11:30
            A miejsca pracy w Holzwagenie? ;)
    • Gość: SZP bo są po temu powody IP: *.icpnet.pl 03.10.04, 14:36
      Wszyscy co opowiadają, że dzięki Kulczykowi są nowe miejsca pracy, inwestycje
      itd. powinni się dobrze zastanowić, czy gdyby Kulczyka nie było, to miejsc
      pracy i inwestycji nie byłoby dużo dużo więcej.
      Bogactwo Kulczyka powstało tylko i wyłącznie dzięki temu, że był pośrednikiem
      przy kilku większych prywatyzacjach i inwestycjach zagranicznych. Ci
      inwestorzy nie zostali ściągnięci do Polski przez Kulczyka, oni by przyszli i
      tak, i to szybciej i pewnie dla korzystniejszych dla Polski warunkach. A
      większość podatków od swoich firm Kulczyk płaci za granicą, więc co tu w ogóle
      mówić o jego korzystnym oddziaływaniu na Polskę, Poznań i Wielkopolskę?!

Szanuję ludzi, którzy doszli do bogactwa uczciwą ciężką pracą, albo
      dzięki "iskrze Bożej". Ale nikt mnie nie przekona bym szanował ludzi, którzy
      doszli do bogactwa dzięki temu że w 1989 mieli na starcie lepsze warunki niż
      inni (np. znajomość z kolegami byłego układu, wpływowymi a mało widzocznymi
      urzędnikami itd.). Bogactwo Kulczyka mnie drażni nie dlatego, że jest, tylko
      dlatego, że powstało w sposób nieetyczny. A nawet nie tyle samo bogactwo mnie
      drażni, ale sposób zachowywania się Kulczyka względem Poznania. Facet traktuje
      nas jakbyśmy byli jego prywatnym folwarkiem, robi drobne szachry (vide
      Kulczykpark) dla zaoszczędzenia paru groszy tam gdzie mógłby uczciwą cenę
      zapłacić, buduje wokół siebie sitwę (rektor UAM-u, arcybiskup, do ozdoby
      jeszcze książęce nazwisko kupione dla córki - klasyczny przykład zamykania się
      elity i pokazania maluczkim gdzie ich miejsce). Wielkopańskie gesty typu
      prywatne wyścigi samochodów rajdowych po śródmieściu (a co, niech se hołota
      popatrzy jak pan się bawi), ślub córki na pokładzie samolotu... Proszę bardzo,
      niech sobie urządzi na pokładzie samolotu orgię w złotej wannie z szesnastoma
      mulatkami i najdroższym szampanem, jak ma na to kasę. Ale niech nie kupuje
      sobie formalnych nawet tak symbolicznych przywilejów od władz miasta mających
      traktować na równi wszystkich obywateli.

Największa sztuczka Kulczyka, którą można podziwiać z technokratycznego punktu
      widzenia, to przekonanie sporej części poznaniaków, ze jest ich dobrodziejcą i
      że powinni mu lizać buty.

• Gość: corgan ja nie mam z tym facetem nic wspólnego IP: 217.11.142.* 03.10.04, 20:18
      ale nie rozumiem dlaczego uważasz że do niego ludzie mają 2 stosunki: albo mają
      go uwielbiać albo nie lubić (nienawiść to chyba za mocne słowo ale kto wie).
      Więc jak uwielbiają to dobrze a jak nie lubią zazdroszczą czy nienawidzą to
      źle. Bez sensu.

A mój stosunek do tego faceta był obojętny. Ma łeb na karku, to niech robi
      interesy. Nie wiem czy wchodząc w relacje w instytucjami panstwowymi robil
      rzeczy legalne czy nie. Nie mnie to oceniać. Nie muszę być konstruktorem
      samochodów żeby oceniać ze Polonez jest do dupy samochodem. Natomaist oceniam
      dr Kulczyka mamy prawo i tyle. No bo jesli nie mamy to kiedy mozemy miec? Jak
      się dorobimy np. miliona euro to tak, a jak mamy mniej to nie możemy go
      oceniać? czy jak?

Jak pisałem - mi ten facet był zupełnie obojetny.

Ale jest parę uwag, pare ale:

- z tym tworzeniem miejsc pracy to sugeruję się wstrzymac... facet jest jedynie
      udziałowcem TP S.A. czy Orlenu wiec jakos nie tworzył tych firm więc raczej nie
      tworzył miejsc pracy. TP S.A. czy Orlen mają pozycje monopolistyczne więc
      raczej nie są lubiane ale mamy za co ich nie lubic No a sama TP s.a. nie jest
      szczególnie dobrą firmą telekomunikacyjną [choć innych nie ma :( ] wiec
      to "nielubienie" tepsy czy Orlenu przedkłada się na "nielubienie" Kulczyka.

- jego udziały ww firmach sa jednymi z wielu a wydaje sie ze ma do powiedzenia
      więcej niż wynika toz udziałów więc wpierdzielanie się "szaraczków" i ocenianie
      tego co się z tymi firmami dzieje ma usadnienie, bo kazdy w Polsce z usług tych
      firm korzysta i nie jest nam obojetne co się z nimi dzieje.

- nie podobało mi się z tego co słyszałem, że koleś roztawia po kątach premiera
      i ministrów. sory... ale co on ma do nich! to nie on ich wybierał

- dr K. chciał sprzedać Orlen rosyjskiemu Jukosowi. Jakoś to się na szczęście
      nie udało. co się dzieje z Jukosem wie chyba każdy kto jako tako śledzi prasę.

Natomiast całe to wazeliniarstwo i włażenie w dupę czy dorabianie szlachectwa
      jest zabawane i tyle. Ot! igrzyska i tyle. Mnie to ani parzy ani ziębi.
      • Gość: ktosik Re: ja nie mam z tym facetem nic wspólnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:18
        Z tym, że Kulczyk daje ludziom pracę nie do końca się zgadzam. W TPSA od kilku
        lat panuje czystka, zwalniani są cały czas pracownicy (ostatnio przesunięto
        zwolnienia, gdyż brakuje kasy na odprawy), Kulczyk jakoś nie zabiera wiarze
        pracę...
        • Gość: ktosik Re: ja nie mam z tym facetem nic wspólnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:22
          > zwolnienia, gdyż brakuje kasy na odprawy), Kulczyk jakoś NIE zabiera wiarze
          > pracę

oczywiście tego "nie" nie powinno być:)
          poprawna wersja:
          Kulczyk jednak zabiera wiarze pracę...
          • Gość: alfa Re: ja nie mam z tym facetem nic wspólnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 00:36
            Piszę z Bydgoszczy - szkoda że u nas niema takiego człowieka jak kulczyk.
    • Gość: Lucyfer Lubić nie lubić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 02:07
      To jest takie typowo polskie. Jak ktoś ma inaczej od nas, nieważne czy lepiej
      czy gorzej, nie lubi się go. Kulczyka ludzie nie tyle nie lubią, co im
      bardziej "wątroba gnije", że on ma a oni nie, lub mają trochę mniej. Nikt sobie
      nie zdaje sprawy w jakim on żyje stresie. Z dyżumi pieniędzmi jest tak, że
      wielką sztuką jest zarobić pieniądze. Ale jeszcze większą sztuką jest
      conajmniej utrzymać je.
      • Gość: SZP Re: Lubić nie lubić? IP: *.icpnet.pl 04.10.04, 08:20
        Ach! Strasznie mi żal biedaczka... w stresie żyje, powiadasz? Może się zrzucimy
        dla niego na wizytę u psychologa albo w salonie odnowy biologicznej, bo pewnie
        go nie stać! Niech każdy poznaniak da choć po złotówce!
        • Gość: Lucyfer Re: Lubić nie lubić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:35
          Co ty masz do niego? Chyba tylko to, że jesteś niedacznikiem życiowym
          • Gość: xxl dla lucyfera IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.10.04, 13:39
            pewnie woli byc mieudacznikiem niz dupowlazem, ale ty tego i tak nie
            zrozumiesz!!!!
            • Gość: Lucyfer dla xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:23
              Myślę, znaczna rzesza ludzi cieszy się, że Kulczyk istnieje. Chociażby jako
              pracodawca. Czy ty wiesz ile ludzi on zatrudnia (szczególnie istotne przy
              obecnym bezrobociu)? Odpowiedź poniżej.

75000. I przemnóż to przez średnio 3 osoby w rodzinie, które z tego żyją. Daje
              to prawie ćwierć miliona ludzi
    • Gość: kirrkorr Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 10:50
      Wszyscy powiadasz... To coś w tym musi być, nie?

Murzyni na plantacjach bawełny mieli ciepło, miejsce pracy i miskę zupy. I jakoś
      im to nie przypasowało...
      Ludzie w biedronkach mają pracę i płacę... I też jakoś nie pałają miłością do
      pracodawcy...
    • Gość: john A Ja uwielbiam KULCZYKA??? IP: 193.29.205.* 04.10.04, 14:05
      Ja faceta uwielbiam.
      Jest genialny, inteligentny, blyskotliwy, ma dobre serce, dzieli sie z innymi
      tym co ma, jest szarmancki, kulturalny, otwarty na swiat, dajacy radosc innym.
      I to sie liczy.

Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: kejti Re: A Ja uwielbiam KULCZYKA??? IP: *.icpnet.pl 04.10.04, 14:53
        Zamknijcie temat Coolczyka!
        Chyba, że tak was zżera zazdrość, że ten temat wywołujecie dla rozładowania
        frustracji. Do nauki i do roboty.
        Kulczyk zadeklarował wybudowanie biblioteki wydziału Prawa...Kto w tym mieście
        zdobył się na coś podobnego? Na razie dostaliśmy milion ojro na dokończenie
        szpitala onkologicznego od..Niemców i w dodatku gangsterów
        • Gość: jac JA WYBUDUJĘ!! IP: 213.17.204.* 04.10.04, 17:01
          Tylko pozwól mi tyle "hm, hm" "zarobić", ile pozwoliła mu "zarobic" Polska.
    • Gość: Pozhoga Piekiełko IP: *.k.mcnet.pl 04.10.04, 16:23
      W Polsce większość społeczeństwa, jak widzi, że
      ktoś ma lepiej, to nie myśli jak samemu więcej
      zarobić, tylko jak temu bogatszemu zabrać.

Stąd się bierze fenomen popularności Lepperów
      oraz pomysłów 50% stawki PIT, wrogości do
      prywatyzacji PKO BP z udziałem inwestorów
      zagranicznych (to było istne cudeńko) itp.
      Dobrze znane i zdefiniowane polskie piekiełko.

Pzdr,
    • cazioo Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? 04.10.04, 18:00
      mnie on nie przeszkadza.
      • Gość: Lektor Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:19
        Niestety, dla przecietnego mieszkańca Poznania Kulczyk kojarzu się ze
        skorumpowanym grobelnym i takimże Zarządem Miasta. Kulczyk jest biznesmenem i
        powinien inwestować , zarabiać krótko - dbać o swoje interesy. Dopóki będzie
        kojarzony ze "śmierdzącym" poznańskim Zarządem Miasta to taka będzie o nim
        opinia
        • Gość: marek tyk Pro Kulczyk IP: *.hstl3.put.poznan.pl 04.10.04, 20:07
          no własnie
    • Gość: Gość Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 23:21
      Ja go nie lubie bo wieloletnim pracownikom LECHa zapral akcje, ktore mogliby
      sobie sprzedac i pare groszy zarobic. No ale po co... ma za malo kasy wiec musi
      sobie dorobic biedny Kulczyk...
    • conena Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? 05.10.04, 13:25
      a ja z jednego źródła wiem, że facet ma dużo szacunku dla innych i dla czyjejś
      pracy i nie pomiata pracownikami (przynajmniej tak było w jednym przypadku) i
      to mi się bardzo podoba, bo znam kilku majętnych ludzi, którzy nie potrafią się
      zachować odpowiednio.
      poza tym zastanówcie się - NIKT na świecie nie ma rąk od siebie, wszyscy
      zgarniają do siebie, jak kto może to dorabia i kombinuje byle tylko mieć więcej
      w portfelu. Kulczyk robi to na wielką skalę, ale motyw ma ten sam, co każdy z
      nas, dla mnie nie jest to dziwne. a jak jest ma kaprys i stać go na to, to dla
      mnie może sobie nawet zrobić srocz wysadzany diamentami - jego prywatna sprawa.
      i jeszcze jedno - on się taki bogaty nie urodził, przynajmniej na początku
      musiał się nieźle naharować, z powietrza kontakty i układy, którymi potem sobie
      pomagał, się nie biorą.
      • Gość: de Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.hstl3.put.poznan.pl 05.10.04, 17:07
        zgadzam sie conena
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? 05.10.04, 18:53
      bo to oligarcha typu rosyjskiego..aferał malwersant naciągacz i korupcjusz
    • Gość: obojetnie mi czyżby przydupas sie odezwał ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 11:43
      nienawidę chamstwa, arogancji i nieuczciwości, a tacy są, wolałbym już być
      bezrobotnym, ale uczciwym !!!! i to nas różni
      • Gość: W105N4 panie Janku... IP: 62.233.246.* 06.10.04, 14:19
        ...zatrudni pan dobra agencje PR i to forum zniknie.

pozdrawiam

W105N4
    • Gość: jac poczytaj IP: 213.17.204.* 06.10.04, 16:11
      Przeczytaj w tym wątku zagadkę abstrakcyjną.
      Może, jak nie jesteś całkiem tępy zrozumiesz
    • Gość: slater nie tylko Poznań IP: 217.153.130.* 07.10.04, 15:27
      ja z Ursynowa (więc nie tylko Poznań) też go nie lubię
      bo to śmieć
      tyle że bogaty
      i nie ciężką pracą zarobił te swoje "grosiki"
      • Gość: ojojoj Re: nie tylko Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 17:00
        a ja pracuje a Starym Browarze. Wiec dzieki niemu mam prace i mam za co dziecko
        utrzymac. wiec nic do niego nie mam.
    • Gość: Pozhoga Chyba powinno być: IP: *.k.mcnet.pl 07.10.04, 17:24
      "Dlaczego nikt nie lubi Kulczyka ?".
      Ludzie, piszmy poprawnie. Inaczej
      nie da się tego czytać.

Pzdr,
    • Gość: zabka Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.selfnet.de 08.10.04, 12:34
      Bo zamiast pomagac swojemu miastu jeszcze robi takie numery(afera o Browar)...
      Bo zamiast pomagac swojemu krajowi tez robi numery(afera Orlenu)... bo
      takich "BO" jest pelno... poczytaj gazetki i poogladaj telewizje, koles, to sie
      dowiesz czemu... Jako Poznaniak tez powinienes sie tym czus "urazony"... bo z
      tym Browarem to naprawde przesada... jak sie ma tyle kasy to na prawde mozna
      czasem zrobic cos legalnie i wszyscy by na tym skorzystali...a tak to tylko
      wielki niesmak po Panu Wielkim Kulczyku
      • conena Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? 10.10.04, 18:25
        Gość portalu: zabka napisał(a):

> Bo zamiast pomagac swojemu miastu jeszcze robi takie numery(afera o
        Browar)...
        > Bo zamiast pomagac swojemu krajowi tez robi numery(afera Orlenu)... bo

z czego wynika obowiązek Kulczyka pomagania miastu lub krajowi w którym
        mieszka???????
        • Gość: kirrkorr Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:36
          > z czego wynika obowiązek Kulczyka pomagania miastu lub krajowi w którym
          > mieszka???????

Z niczego, ale najśmieszniejsze jest to, że część osób twierdzi, że on jednak
          pomaga! Hihihi...
    • Gość: ???? Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:52
      ostatnio usłyszałem takie zdanie : "w Polsce jak ktoś osiągnie sukces to
      większość społeczeństwa nie stara się jemu dorównać, tylko sciągnąć go do
      swojego (mizernego, cienkiego)poziomu. Tu jest sedno sprawy!
      • Gość: kirrkorr Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:33
        Sedno sprawy to JAK on osiąga ten sukces. Vide kantory Gawronika. To był dopiero
        sukces!
    • Gość: al-koholik Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 10:43
      coś ty taki mądry autorku? czyżbyś miał prace dzięki kulczykowi?? a jeśli
      chcesz wiedzieć dlaczego wszyscy nie lubią kulczyka to zacznij dostrzegać też
      negatywne strony jego interesów, bo to co ty nazywasz "pracą" dla innych
      oznacza bezrobocie bądź zamknięcie swojego interesu! i co z tego że np. w
      browatrze pracuje x ludzi jeśli y ludzi zamyka okoliczne sklepy czy firmy.
      muszą likwidować swoje interesy bo browar jest dla nich nieuczciwą
      konkurencją... pomyślałeś o tym?? a ja nie mówię tu tylko o sklepach. a poza
      tym co dziwnego że ludzie nie lubią kulczyka? jak można lubić kogoś kto
      korzysta z mafijnych sposobów i matactw dla wzbogacenia się.
      a twoje podejście do kulczyka moim skromnym zdaniem jest bałwochwalcze i
      prawdopodobnie nazwijmy to interesowne, bo szczerze wątpię w twoje
      bezinteresowne zamiłowanie do pana k.
    • Gość: JAC A CO MIŁOSNICY KULCZYKA NA TO IP: 213.17.204.* 11.10.04, 17:39
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2334090.html
      Orlengate: Kaczmarek o Kulczyku i Ałganowie

Polski Biznesmen i Rosyjski szpieg kumplami??
      • Gość: de Ja pracuje w Starym Browarze IP: *.hstl3.put.poznan.pl 11.10.04, 21:06
        Ja pracuje w Starym Browarze więc mam co robić i mam kase dzieki komu ? Tym co
        są przeciwni Kulczykowi ? No może i tak, ale nie sądze...
    • Gość: molotov Re: DLACZEGO WSZYSCY NIE LUBIĄ KULCZYKA??? IP: *.bredband.skanova.com 11.10.04, 22:28
      jak by sie ni wycofal z wspierania Lecha Poznan to bylby super gosc!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka