Dodaj do ulubionych

Czy władze sie wstydzą?

04.10.04, 13:28
W ostatnim wydaniu "Wiesci z Ratusza" na stronie 5 wstydliwym drukiem
poinformowano społeczeństwo, że srodowisko kombatanckie odsłoniło tablice z
nazwiskami poległych 50 zołnierzy 68pp. Szkoda, że nie podano, iz
współorganizatorem i w znacznym stopniu finansujacym ta płyte było
Stowarzyszenie Obywatelskie Forum Samorzadowe. Co znaczy konkurencja. Po co
to kimu i tak wszyscy wiedza.
Obserwuj wątek
    • gieronimo1 Re: Czy władze sie wstydzą? 07.10.04, 15:43
      Przecież to normalne. Gdyby tę tablicę ufundował burmistrz albo starosta to
      informacja ta byłaby na pierwszej stronie. Widać niestety, że środowisko
      rządzące tym miastem nie chce przyjąć do wiadomości tego, iż dzieje się w
      mieście coś czego oni nie firmują, co więcej gryzą się pewnie że sami na to nie
      wpadli. Nie umieją dobrze rządzić i patrzą tylko na swoje, a to prędzej czy
      później nie wyjdzie im na zdrowie.
    • kramer100 Re: Czy władze sie wstydzą? 08.10.04, 10:55
      Dokładnie zgadzam sie z poprzednikiem. dowodem na to jest dzisiejszy artykuł w
      WW. Szczególnie te fragmenty, które dotycza odznaczenia Wojciechowskiego, nie
      jako "kombatanta" ale jako faceta, który pomógł w znalezieniu forsy na ta
      płyte.Na zdjęciu w " Przemianach "widać dziennikarza WW który po dwóch
      tygodniach opisuje sprawe płyty, pewnie po szczególowym "przeanalizowaniu
      tematu i stosownych instrukcjach" Kto upolitycznił fakt odsłoniecia płyty
      organizatorzy czy władze, które "olały" temat przysyłajac swych urzedników - to
      chyba oczywiste. jesli mozna postawić pytanie czy WW sa obiektywne odpowiedź
      musi być jedna nie!!!
    • janmaria5 Re: Czy władze sie wstydzą? 08.10.04, 18:54
      Myślę Panowie, że z takim poziomem, jaki nam zafundowała dzisiaj gazeta nie ma
      co dyskutować. Zwroty typu „kombatant rocznik 1952” świadczą o prymitywizmie
      piszącego. Oczywiście, urąga to również kombatantom i wydelegowanym
      przedstawicielom starostwa i gminy. Ale ten, który to pisze o tym nie wie, bo
      po prostu brakuje mu tzw. poznańskiej kindersztuby.
      Należy mu tylko współczuć
      • jackowrzesnianin Re: Czy władze sie wstydzą? 08.10.04, 22:33
        Tylko nie wiadomo, czy to zwykła złosliwość autora, czy metoda walki politycznej, zwanej 'PRZEZ PRZYSRYWANIE"
        • kramer100 Re: Czy władze sie wstydzą? 09.10.04, 09:30
          Odpowiedź wydaje sie prosta - to metoda walki politycznej. Kiedy Obywatelskie
          Forum Samorzadowe organizowało festyny dla dzieci czy inne dzialania z boku i
          bez rozgłosu to taki styl działań tolerowano. Kiedy zorganizowano motocrros,
          płyte i wzmogła sie aktywnośc spoleczno-polityczna OFS pusciły nerwy. Naczelny
          WW twórca "obecnych przy władzy "i promotor , dzisiaj musi ich takze bronić.
          Zobaczcie jego wypowiedź na forum WW w sprawie starosty. Obrzucanie błotem to
          metoda szczególnie ulubiona przez naczelnego. Kiedyś miał do tego celu innych
          dzisiaj młodego niedoświadczonego dziennikarza. Ale to sie zmieni, dzisiaj
          ludzie patrza inaqczej i na WW i na Kaluznego, Jasniewicza. Patrza tez inaczej
          na OFS.
    • pan.nikt ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI 29.10.04, 16:18
      www.wrzesnia.pl/index.php?act=1&id=1172&sid=19&lang=pl&wrze=9a8c017cfcd8e72e5f3353d9ef43bf97&crc=ec5f33b95f6c01bbbd44824e2e6af53e

11 listopada 2004 r.

Program obchodów

ŚWIĘTA
      NIEPODLEGŁOŚCI

we Wrześni

CIEKAWE ILU Z NAS 30 000 MIESZKAŃCÓW ZASZCZYCI TE UROCZYSTOŚCI.

NO I CIEKAWE ILU Z NASZYCH RADNYCH I URZĘDNIKÓW SAMORZĄDOWYCH
      (wyżerki, w kościele i pod pomnikiem chyba nie będzie)
      • jackowrzesnianin CZY PRZYGOTOWALIŚCIE JUŻ FLAGĘ NA 11.11 04.11.04, 19:18
        CZY PRZYGOTOWALIŚCIE JUŻ FLAGĘ NA 11.11
        Młodzież Wszechpolska rozprowadza flagi

miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2376476.html
        A MI SIĘ PRZYPOMNIAŁO
        A WAM???

Przyznam, że jak pamietam, za wiele flag nie widziałem na naszych domach w czasie świąt.
        I troche wstyd.
        • jackowrzesnianin CIEKAWY ARTYKUŁ O PATRIOTYŹMIE 04.11.04, 19:22
          CIEKAWY ARTYKUŁ O PATRIOTYŹMIE

wszechpolacy.pl/t.php?id=640
    • jackowrzesnianin CIEKAWY ARTYKUŁ 07.11.04, 00:41
      CIEKAWY ARTYKUŁ
      Ojciec Jozef Maria Bochenski

PATRIOTYZM

[fragmenty z ksiazki: "Patriotyzm Mestwo Prawosc Zolnierska", autor o.Jozef Maria Bochenski, wydawnictwo ANTYK]

www.polonica.net/Patriotyzm.htm
    • eminencja1 Myślę, że się te OFSiki za bardzo podniecają 07.11.04, 14:42
      A właśnie dobrze, że dziennikarz wyśmiał obłudę Krzysztofa W. ! Komplementować
      każdego, gratulować, uśmiechać się, maślić, wchodzić w d..., a potem niecnie
      wykorzystać w wiadomym celu. Taka jego natura, a może wręcz METODA:
      BYĆ DOBRZE Z PANEM, CHAMEM I PLEBANEM. Obłaskawiać księdza proboszcza i składać
      kwiaty z okażji "wyzwolenia" Polski przez Armię Czerwoną, która grabiła i
      gwałciła polskie kobiety, bronić kucharek w jakiejś stółówce i nie powiedzieć
      złego słowa dyrektorowi szkoły, który co prawda nie nadaje się, ale ma wpływy,
      mieć zasługi dla kombatantów, chorych i wszystkich świętych. Coś jak Łybacka,
      albo inni prześwietni socjaliści.
      A że we Wrześni kierownictwo kombatantów zdminowane jest przez beton wiadomo
      jaki, to tym łatwiej ich wycyckać.
      • bezatu7 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 16:57

Bez ładu i składu. Czyżbyś edukcję zakończył na 8 letniej szkole podstawowej?
        Dokształć się synu, bo "dzieciaki" nic z twoich "wypocin" nie rozumieją.
        • eminencja1 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 17:29
          Eee, nie tylko dzieciaki, OFSiki też nie zrozumieją nigdy. Bo OFSikiem nie
          zostaje się z przypadku - NAJPIERW TRZEBA NIC NIE ROZUMIEĆ. Ale to nie wasza
          wina. Tak chciał Stwórca. Stworzył muchy, komary, ofsiki, żywiołki rozlicznego
          płazu. Trzeba was kochać takimi jakimi jesteście !
          • bezatu7 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 18:31
            Tak się właśnie zastanawiam Wasza dostojność, czy ty rozumiesz gdzie jesteś?
            Zakładając, że twoje owsiki są wiadomego genealogicznego pochodzenia, popatrzmy
            teraz na twoje kameleoniki, zarówno te w gminie jak i w powiecie. Czy Wasza
            dostojność wie coś o ich partyjnej genealogii? Ci w gminie mogą być jeszcze
            trochę wyraźniejsi, bo tam jest chyba jakaś koalicja Unii i lepszej Wrześni.
            Natomiast ci w powiecie, to przyznam uczciwie, że nie wiem, co to za prawica?
            Poza PSL, którzy są niby postrzegani jako ugrupowanie chłopskie pozostałych z
            sfery rządzącej trudno jest zidentyfikować. O ile wiem, to jeden zrejterował z
            Samoobrony, inny niby był niezależny, co prawda stał się nim dopiero po 1989r,
            bo przed miał tylko jedną opcję żywicielkę, jaką, nie muszę Waszej Dostojności
            mówić. Inni jeszcze gdzieś tam byli w satelickich partyjkach popierających
            partię robotniczą przed 1989r., ktoś znowu zrejterował ze słynnego zbioru SP
            itd.
            Niech Wasza Dostojność się przyjrzy tym swoim kameleonikom. Co niektórzy z
            nich, zawsze bardzo dobrze funkcjonowali, niezależnie czy rządziła Maria,
            Celestyn czy Tomasz. Bardzo mnie ciekawi, co na takie mezaliansowe koligacje
            odpowiedzieliby czołowi działacze PLATFORMY? Czyżby popierali takie małżeństwa
            z rozsądku? Bo w SEJMIE mówią zupełnie inaczej.
            Ja Wasza Dostojność, ze względu na bardzo ścisłe zainteresowanie grą , w której
            są Króle, jestem gorącym zwolennikiem MONARCHII

A Wasza Dostojność jaką partyję popierała przed 1989r., a jaką po 1989r.?
            • kramer100 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 18:54
              Czytajac wypowiedzi Eminencji obawiam sie. że Bezatu postawił zbyt trudne
              pytania.Bardziej zasadnym wydaje sie być pytanie czy brał juz dzisiaj tabletki
              czy nie?
            • eminencja1 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 20:11
              Nie wiem czy w ogóle warto odpowiadać,bo jeśli 90% zaglądających na to forum to
              OFSiki, to jest to trochę gadanie do słupa . Mam nadzieję,że
              stwierdzam "fakt", nie obrażając nikogo.
              Kto mówi o "mojej" prawicy ? Nie mam "swoich", bo nie działam politycznie, ale
              i tak będę głosował na tych co rządzą, bo lepszych we Wrześni nie będzie.
              Ciekawe, że jeśli taki partyjny ofsikowy beton przyłapać na czymś, wytknąć coś,
              to potrafi tylko odpowiedzieć : "A U WAS BIJĄ MURZYNÓW". Stosując tę metodę
              mógłbym znowu odpowiedzieć: A U WAS BIJĄ PIANĘ. I tak w koło Macieju
              (przepraszam pana Łosińskiego). Z ofsikami, sldowcami nie można dojść do
              żadnych konkluzji. Poza chlubnymi wyjątkami ludzi, którzy albo milczą, albo
              zajmują się swoimi sprawami, nie ma w OFS nic wartościowego. Pierwsze
              Propagandowe skrzypce - oczywiście - Wojciechowski, ciągle wybielający swoją
              nieudolność z czasów starostowania, a to w jakiejś "gazetce" w stylu wczesnego
              Breżniewa, a to na jakiś piknikach ludowych, rajdach.
              Nie mam nic przeciwko ludziom, którzy byli w Partii i potrafią w nowych czasach
              wyciągać nowe wnioski. Ale Wojciechowski to facet, który już nigdy nic się nie
              nauczy. To zawodowy propagandysta i intrygant.
              Nie twierdzę, że "po prawej" we Wrześni wszyscy są święci, ale skoro nie
              szkodzą, a podnoszą ręce na głosowaniach jak trzeba to ja niestety przeciwko
              takiej prawicy nic nie mam. Popieram Kałużnego nie tylko gdy pozyskuje
              inwestorów, ale też kiedy likwiduje niepotrzebne drogie szkoły, popieram
              starostwo gdy przekształca szpital w spółkę, łączy szkoły, nie zwleka ze
              sprzedażą działki w Bierzglinku i pozyskuje wyższe uczelnie, a nie ględzi o
              nich. I już. Nie wszystkie decyzje są łatwe, ale problemy się rozwiązuje, a nie
              odsuwa.
              • jackowrzesnianin Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 20:26
                No to popieraj dalej, aż.....
                "Obudzisz sie z reką w nocniku".
                O ile działąnia Kałużnego można generalnie i bez włażenia w szczegóły ocenić na plus, o tyle działania starostwa są żadne. Co najwyżej propagandowe podpinanie sie pod czyjeś sukcesy, czy sukcesiki.

Krytykę poszczególnych działań (szpital, WSZ, itd) przedstawiłem winnych postach i nie będę jej powtarzał.
                Gdyby eminencja była uprzejma poczytac i się do nich merytorycznie, a nie HURA-PROPAGANDOWO odnieść, byłym uniżenie wdzięczny.

I dodam. Nie mam nic wspólnego z OFSIKAMI, ani innymi Wrzesińskimi kanapami politycznymi.

Z POWAŻANIEM I NALEŻNYMI MONARSZE UKŁONAMI
                jackowrzesnianin
              • bezatu7 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 20:49
                Nie lubisz sldowców, a twoja wypowiedź jest typowa właśnie dla nich. Mówisz,
                ganisz jednych, że niby czczą rocznicę wyzwolenia przez Sowietów, a sam nie
                masz nic przeciwko ludziom, którzy do 1989r. robili to gorliwie, a dzisiaj się
                przefarbowali i udają wielkich reformatorów i prawicowców. W odróżnieniu od
                ciebie, ja ich pamiętam z komunistycznych uroczystości i dlatego są dla mnie
                mało warci, bo tak jak dzisiaj podnoszą łapy w głosowaniach tylko dlatego,
                żeby podnosić, tak jak za czasów realnego socjalizmu i sowieckiego komunizmu
                również podnosili. Pamiętasz: NIECH ŻYJE PZPR PRZEWODNIA SIŁA NARODU!!! –
                Krzyczane na 1 maja i 22 lipca. NIECH ŻYJE PRZYJAŹŃ ZE ZWIĄZKIEM
                SOCJALISTYCZNYCH REPUBLIK RADZIECKICH! – Krzyczane na 17 października itp.
                Oczywiście, że wszystko przyjmujesz bezkrytycznie, bo towarzysze robili tak
                samo. Dla nich czarne było białym, a białe czarnym i ty tak samo robisz teraz.
                Tak naprawdę, to masz ogromną pozostałość PRL – owskiego ustroju i jesteś
                typowym owsikiem wyciągniętym z katakumb socjalizmu.

JEŻELI KOŚ CI JESZCZE TEGO NIE POWIEDZIAŁ TO JA TOBIE MÓWIĘ:

W POLSCE PO 1989r. MAMY DEMOKRACJĘ I NIE MUSISZ JUŻ SIĘ BAĆ WYPOWIADAĆ SWOJE
                ZDANIE . NIE MUSISZ JUŻ PODNOSIĆ ŁAPY, JEŻELI MASZ INNE ZDANIE. WIESZ O TYM?

Poza tym Wasza Dostojność!

Skąd u Waszej Łaskawości pogląd, że to forum odwiedzają zwolennicy OFS? NIC
                NIE MYŚLISZ a to jest również charakterystyczne dla minionej epoki.

Zwolennik MONARCHII!
                • eminencja1 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 22:18
                  Różnica między mną a tobą, bezatu7 jest taka, że mnie interesuje CO? a nie KTO?
                  Jeśli ktoś kiedyś wymachiwał czerwonym sztandarem ( z konieczności, z
                  przekonań, z wygody czy ze zbrodniczych skłonności) a teraz zmienia poglądy,
                  nie zmienia ale udaje,że zmienia, albo nigdy nie miał poglądów to mnie to nic
                  obchodzi jeśli zachowuje się przyzwoicie i podejmuje racjonalne decyzje. Mogę
                  go nie lubić za oportunizm, jeśli jest oportunistą (być może nie każdego kto
                  był w Partii można do nich zaliczyć), ale to nie decyduje o jego aktualnej
                  przydatności jako np. radnego. Pozwólmy ludziom zmieniać poglądy, albo udawać,
                  że zmieniają. To może służyć tylko dobremu ...
                  Natomiast pan Wojciechowski nie zmienił ani poglądów, ani metod. To stara
                  aparatczykowska szkoła, która teraz wyciera sobie usta demokracją. Jeśli chodzi
                  o te kwiaty z okazji "wyzwolenia" przez Armię Czerwoną, to składał je jeśli
                  się nie mylę jeszcze 2 lata temu, a nie w zamierzchłej przeszłości. Chociaż to
                  tylko symbol. Najgorsze jest to, że pan Wojciechowski jako starosta był po
                  prostu nierobem.

Odpowiadając jackowrześnianinowi : co do szpitala - jestem stabilnym
                  zwolennikiem spółek użyteczności publicznej.
                  Co do WSZ to nie jestem alfą i omegą, żeby wiedzieć co w tej sprawie planuje
                  starostwo. Wyrażałeś krytyczne opinie o wrzesińskich szkołach wyższych, twoje
                  prawo. A ja uważam, że skoro istnieją i mają nabór, a za jedną z nich studenci
                  chcą płacić to znaczy to, że władze pomogły a nie zaszkodziły. Resztę
                  zweryfikuje rynek. Żeby uczelnie "załatwić" trzeba było pewnie pojeździć,
                  podzwonić, stworzyć warunki na miejscu. Nic szczególnie skomplikowanego, ale
                  trzeba było "chcieć". A nie marzyć o niebieskich migdałach. Reszta na tapecie
                  głównej, niech inni przeczytają, czego się dowiedziałem w starostwie...
                  • jackowrzesnianin Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 22:47
                    1. SZPITAL SPÓŁKĄ No chocby, ale jednoosobową powiatu. Wszelkie inne spółki prowadzą do utraty kontroli, bez płacenia. Czyli przejęcia szpitala za wsze grosze, przez cwanego tzw inwestora. (poczytaj o wystepujących w tym kraju mechanizmach, popatrz na PEC)

2. No właśnie ilu mamy studentów we Wrzesińskich WSZ, znasz tabelkę (pisałem jaka w temacie o Kolegium).
                    Znasz rankingi uczelni??
                    No i ile zasługi w sprawie tych szkół Burmistrza, a ile Starosty??

3. Trzeba było gdzieś pojechac, podzwonić.
                    Oj tu przegiąłeś. Qwa mać chłopie. Oni za to biora niemałe pieniądze. Zadna łaska, że coś robią, a nie np cały dzień grają w karty i balują.

A reszta w Twoim wątku
                    • eminencja1 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 23:07
                      1. Z tego co pamiętam to Taciakowa straciła kontrolę przez niudolne klauzule w
                      umowie. Była to utrata NA ŻYCZENIE, czyli nie sam fakt umowy spółki
                      zadecydował, ale sama umowa.
                      Czy jednak z tego powodu płacimy za ogrzewanie więcej, niż gdyby PEC był 100%
                      gminny?
                      2.Nie wiem. Wg ustawy uczelnie wyższe są w kompetencjach starosty.
                      3.Właśnie za to biorą forsę. A za co OFSIKI brały ?
                      • jackowrzesnianin Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 23:23
                        1.
                        > 1. Z tego co pamiętam to Taciakowa straciła kontrolę przez niudolne klauzule w
                        > umowie.

I w większości umów (w skali kraju) tak sie dzieje. To taka specjalna metoda przejmowania majatku. Chciałoby się rzec "Taka Polska Tradycja".
                        I sprawę szpitala wyglada podobnie.
                        DLATEGO MÓWIĘ NIE.

2.
                        > Czy jednak z tego powodu płacimy za ogrzewanie więcej, niż gdyby PEC był 100%
                        > gminny?

Nie wiem. Cena ulega zmianie, ale jest nieporównywalna.
                        Nie bawię się w gdybanie. Jedno jest pewne. Zyst firmy zasilał by kasę gminy.
                        Przecież inwestor, nie jest filantropem, ale przedsiębiorcą i robi to dla zysku.

3.
                        Ustawa sobie, a życie sobie, czyli komu na czym zależy, albo jak się wozic "na cudzej d...e". Słyszałeś coś o spychologii stosowanej?, albo o poczekaniu, aż się samo zrobi?? Nie dam głowy, ale chyba było coś takiego.

4.
                        > 3.Właśnie za to biorą forsę. A za co OFSIKI brały ?
                        A słyszałeś, żebym kiedyś chwalił poprzedni zarząd, bez zasług?
                        Powtórzę jako wolny wyborca w wolnym kraju, mam prawo krytykowac każdy zarząd, za złe dziłanie, lub brak działania. I nieważne, czy jest to zarząd prawicy, lewicy, czy środka.
                        Dzis kasę bierze, kto bierze i NIE ROBI ŁASKI, ŻE COŚ ROBI.
                        A JAK IM ZA CIĘZKO, TO NIECH ODDADZĄ ZABAWKI I IDĄ DO DOMU.
                        • eminencja1 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 23:39
                          O PECu
                          > Nie wiem. Cena ulega zmianie, ale jest nieporównywalna.
                          > Nie bawię się w gdybanie. Jedno jest pewne. Zyst firmy zasilał by kasę gminy.
                          > Przecież inwestor, nie jest filantropem, ale przedsiębiorcą i robi to dla
                          zysku
                          > .

Eee bądź poważny, nie wygłupiaj się, ja staram się używać uczciwych argumentów.
                          Dlaczego ,skoro chodzi o zysk, gmina nie handluje pietruszką na zieleniaku ?
                          • jackowrzesnianin Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 23:42
                            1. To popatrz na zadania własne gminy.
                            2. To popatrz na stratę majątku jaki poniosłą gmina.
                            A straganu z zielenina gmina nigdy nie miała, więc nic nie straciła.
                            • jackowrzesnianin Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 23:44
                              Aha. Gdyby Gmina sprzedała PEC, za pieniądze, które wart, był zarówno majątek, jak i rynek Pec-u, to można dyskutować.
                              • eminencja1 Re: "wasza dostojność" 07.11.04, 23:51
                                No tu się zgadzamy. Bo to raczej gmina byłaby skłonna do podwyżek ( taki
                                parapodatek ) dla łatania dziur w budżecie.
                                • jackowrzesnianin Re: "wasza dostojność" 08.11.04, 00:01
                                  Znów gdybasz. Nie wiem czy gmina chciałaby podwyżek.
                                  Generalnie każdy dostawca, chce uzyskać możliwie najwyższą cenę. Takie prawo rynku.
                                  Przy czym gmina musi brać pod uwage opinie uzytkowników- wyborców, obcy przedsiębiorca - nie.

Dlatego - nie gdybaj.
                                  Zreszta jeśli chodzi o Pec, to tylko problem kredytów dla SM. Prawdopodobnie, mieszkańcom opłaciłoby się dziś odcięcie od PEC i przejscie na stosowane powszechnie w cywilizowanym swiecie indywidualne ogrzewanie gazowe (na mieszkanie kłopot z kominami, ale na blok, lub grupe bloków). Ale to sprawa inwestycji. Inwestycji, które prawdopodonie dość szybko się zwracają, ale wyłozyć trzeba.
                                  • krzysztofofs Re: "wasza dostojność" Eminencjokracja 08.11.04, 15:55
                                    Długo zastanawiałem sie czy zabrać głos w dyskusji rozpoczetej przez Eminencje.
                                    W końcu korzystająć ze swych konstytucyjnych praw zabieram głos.
                                    Eminencjo, ma Pan prawo nie lubić mojej osoby, nawet na dźwiek mojego nazwiska
                                    dostawać alergicznych drgawek. Nie lubić ani za przeszłość ani za dzisiaj i
                                    mieć obawy na przyszłość. Ale cóż oprócz złosliwości, obrzucanie błotem Pan
                                    może? Czynili to już w przeszłości i czynić będą tacy jak Pan, pełni agresji,
                                    braku akceptacji dla innych uznajacych za słuszne tylko "swoje własne poglądy".
                                    I to własnie jest Pańska demokracja.
                                    Poza tym zbyt mało Pan wie na temat szczegółów mojego urzędowania by wystawiać
                                    oceny. Nieróbstwo, aparatczykowstwo, propaganda to Pana słowa a fakty? Z braku
                                    argumentów musi sie Pan opierać na pomówieniach i przysłowiowych "jedna
                                    urzędniczka drugiej.........".
                                    Przypomnę Panu ,że jedyną oceną mojej społecznej i urzedniczej pracy są głosy
                                    wyborców, którzy po pierwszej powiatowej kadencji zdecydowali sie na mnie
                                    głosować. Było ich sporo. Pan przecież wybierał inaczej? Miał Pan prawo. Istotą
                                    demokracji, jest to że każdy ma prawo dokonywać wyboru. Rzadzacych obowiazkiem
                                    jest słuzyć swym mieszkańcom. Opozycji prawem - krytykować. Jest zupełnie
                                    odrębna kwestią czy wybór ten nalezy wzbogacać nienawiścią i agresją. Ale skoro
                                    tak Pan lubi.......Pod " Eminencją" tą agresję łatwiej nieść - dla mnie to jest
                                    jjednak zwykłe tchórzostwo.
                                    Mimo wszystko pozdrawiam Pana, choć w dyskusję z Panem włączać sie nie będę.
                                    Szkoda czasu.
                  • bezatu7 Re: "wasza dostojność" 08.11.04, 16:04
                    Różnica między nami jest taka, że:

- Kiedy ja obrywałem pałą lub, sikawą od zomowców, to ty prawdopodobnie
                    siedziałeś wraz ze swoimi obecnymi kolesiami w ciepłej kanciapie magistratu i
                    wydawałeś zaświadczonka drżąc, żeby ówczesna WRONA( jak nie wiesz to ci
                    przypomnę, że była to wojskowa rada ocalenia narodowego) nie zaczęła oszczędzać
                    na węglu, bo by ci tyłeczek zmarzł.
                    - W odróżnieniu od ciebie i tobie podobnych (socjalistów z katakumb), ja
                    służyłem i służę tylko jednemu Bogu, a nie jak twoi przyjaciele byli
                    dwuświatopoglądowi, przefarbowani po 1989r. Jasne można było wierzyć i w Boga
                    gdzieś w zakamarku wiejskiego kościółka, żeby towarzysze nie wiedzieli i w
                    Lenina na wiecach poparcia dla „jedynie słusznej mateńki partyjki” i przyjaźni
                    ze Związkiem Sowieckim. Wiesz jak to się nazywa? HIPOKRYZJA DO GRANIC
                    BESZCZELNOŚCI !

Jak widzisz, różnice są fundamentalne.

Jasne, ciebie nie interesuje kto tylko co, a może najbardziej ile?
                    • eminencja1 Re: "wasza dostojność" 08.11.04, 19:20
                      bezatu7: wszystko co miałem do powiedzenia powiedziałem. Z ludźmi, których się
                      nie lubi albo nawet nienawidzi też trzeba żyć. Co z tego, że wytkniesz im język
                      albo ich oplujesz. Neie uda ci się wszystkich zamknąć w kamieniołomach. Lepiej
                      kiedy będą po twojej stronie, nie przeciwko tobie. Oni nie znikną, będą dalej
                      istnieć i podłożą ci nogę, dokuczą ci albo będą siać chorą propagandę (jak pan
                      W.). Tych, którzy są jawnymi przestępcami oceni prawo, Bóg i Historia. Tych,
                      którzy się tylko skompromitowli ocenią inni ludzie. Ale oni ciągle funkcjonują
                      społecznie, mają wrogów i przyjaciół, trzeba się z nimi liczyć.
                      (Nie byłem w żaden sposób uwikłany w system przed 1989r.) A co zrobić jeszcze z
                      Wallenrodami, którzy zapisywli się, żeby rozkładać od środka?
                      • bezatu7 Re: "wasza dostojność" 08.11.04, 19:56
                        Nie zamierzam nikogo opluwać, nie zamierzam nikogo zamykać ani skazywać na
                        kamieniołomy. Ale istniej gdzieś elementarna przyzwoitość. I to wcale nie
                        chodzi o byłego starostę, tylko o tych, którzy na barkach 10 milionów ludzi, w
                        1989r. doszli do władzy, a teraz zapomnieli skąd się wzięli, a dla
                        partykularnych interesów są w stanie nawet z diabłem iść razem w jednym
                        szeregu. Można się teraz tylko zastanawiać, którzy z nich właściwie są gorsi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka