Dodaj do ulubionych

Będzie lodowisko na Starym Rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:36
zdecydowanie protestuję
To jest pomysł debilny.
Stary rynek musi byc miejscem ogólnodostępnym dla każdego
i nie wolno na nim robić lodowiska.!!!!!!!!!!!!!
Chyba ze wladze miasta chcą płacić odszkodowania za liczne urazy
złamania kości z przemieszczeniami i trwałe inwalidztwa.

Obserwuj wątek
    • Gość: mobilny Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.piastlan.net 19.10.04, 20:40
      Pomysł może dobry, ale dojazd i możliwość parkowania fatalna. Czy w Zarządze
      Dróg Miejskich ktoś się nad tym zastanawiał? Raczej wątpię.
      • amicuspoznan Re:szalony pomysł 19.10.04, 20:46
        sztuczne lodowisko na Starym Rynku w Poznaniu
        to przesada - bardzo proszę
        niech władze miasta wymyślą inne miejsce na ten cel
        • Gość: Wojtek Re:szalony pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:55
          Zgadzam sie z opiną, ze jest to pomysł kretyński. Idąc tym tropem mozna jeszcze
          na Starym Rynku urzadzic tor kartingowy i np motocross, a na Ratuszu scianke
          wspinaczkowa. Proponuję, aby władze miasta urzadziły lodowisko na Placu
          Kolegiackim, albo na dziedzincu / parkingu / UM.
          • Gość: poznanianka Re:szalony pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:36
            Czy naprawdę szalonym, czy jak mówisz "kretyńskim" pomysłem jest ustawienie
            ślizgawki na Starym Rynku? Dlaczego Stary Rynek ma pozostawać muzeum w centrum
            miasta, które zamiera (zamyka się)o zmroku? Stary Rynek jest moim ulubionym
            miejscem w Poznaniu, chciałabym móc nie tylko napić się tam piwa
            w "klimatycznych" lokalach
            I jeszcze jedno - postawienie lodowiska w tym miejscu nakłada wymogi formalne i
            estetyczne - jestem przekonana, że całkowicie zrozumiałe i akceptowane (nawet)
            przez urzędników.
            Czy aż tak boimy się zmian? Dobrze jest jak jest...na pewno?
        • Gość: poznanianka17 Cudowny pomysl IP: 62.233.156.* 20.10.04, 15:21
          Wszyscy jestescie chyba nienormalni! Przeciez to jest bardzo dobry pomyl. Ja
          osobiscie znam podobne w Wiedniu, i tam mozna sie super bawic, jest to moje
          drugie miasto, zaraz po Poznaniu, gdzie spedzilam bardzo wiele czasu. Takie
          wypowiedzu potwierdzaja tylko glupote i zacofanie was Polakow!! Niestety. Co
          myslicie, ze oni wyleja wode na Starym i bedzie lodowisko. To mozna
          wywnioskowac z waszych tepych wypowiedzi. Zenujace jest to, jak polacy szukaja
          cukcesow i pracy na "Zachodzie", i tak wszedzie sie spolakow smieja i nabijaja.
          Taka jest prawda.
    • Gość: jac Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: 213.17.204.* 19.10.04, 20:51
      1. Panie lekarz, pieprzysz. Kto Ci każe włazić na lód??
      Kto nie chce nie wejdzie na lodowisko, i się nie połamie.

2. BARDZO SIĘ CIESZĘ, że na rynku będzie kwitło zycie. Mam nadzieję, że nie będzie to lodowisko zakryte, ale otwarte, bo to włąśnie doda mu uroku.

3. BARDZO, PRZYKRE, ŻE BĘDZIE TO LODOWISKO, ZAMIAST NA MALCIE.
      POWINNA BYĆ ŚLIZGAWKA NA RYNKU I LODOWISKO GDZIEĆ NA MALCIE, BOGDANCE, CZY JESZCZE GDZIE INDZIEJ.

A MOŻE WŁODARZE ZNAJDĄ TROCHĘ KASY NA TO DRUGIE LODOWISKO??
      A MOŻE SPRZEDAĆ POWIERZCHNIE REKLAMOWE I ZAROBIĆ NA DRUGIE LODOWISKO???
    • Gość: emtuzjasta Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.icpnet.pl 19.10.04, 21:03
      Pomysł świetny, a debilne są poniższe komentarze !
      • Gość: adwersarz Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:17
        Kolego Entuzjasto - to moze zorganizujesz safari w Palmiarni ?
        • Gość: jac co za durne porównanie IP: 213.17.204.* 19.10.04, 21:22
          co za durne porównanie.

Nie porównuj muszli ustępowej, do krawatu, to inne kategorie
    • Gość: W.W. Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:39
      Absurdalny pomysł. Przecież jest tyle niezłych miejsc ( np. stare koryto Warty,
      rzeźnia przy Garbarach, moze zajezdnia przy Gajowej, może wolne tory ? )A
      martwe stadiony ( Szyca, Lecha na Debcu, wolne place przy Drodze Dębinskiej -
      naprzeciw terenów AWF ). Ze Starego Rynku powinny nawet zniknąc dobudowane,
      niepasujące do całosci budynki.
    • Gość: karl Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:40
      Nie moge zrozumiec dlaczego to lodowisko na Starym tak forumowiczom sie nie
      podoba. Jeden pisze ze kretynski(pewnie gra w bierki elektroniczne),inny
      najchetniej zanegowalby chyba wszystko co prowadzi do jakichkolwiek zmian na
      lepsze (w tym przypadku zwiekszyc atrakcyjnosc miejsca oraz spopularyzowac
      jazdę na łyzwach). Przeciez nikt nie bedzie robil tu jazd figurowych a gral w
      hokeja. Miejsce ma służyc do uatrakcyjnienia Rynku, ktory zimą jest trochę
      smętny. Zawsze się znajda tacy ktorym sie cos nie podoba. Początkowo moze sie
      wydawac ze to dziwactwo ale jestem przekonany ze z czasem wiekszosc bedzie za.
      Lodowisko w tym miejscu ma byc dla nas wszystkich a nie tylko dla garstki
      wybranych.Zawsze mozna chociaz tylko popatrzec, cos nowego w takim miejscu...
      • Gość: Wojtek Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:08
        W bierki nie gram, a sport jest moim zyciem osobistym i zawodowym (nawet ten
        przez duze S),uwazam jednak,ze wszystko powinno mieć swoje miejsce. Dla sportu
        sa hale i stadiony. Stary Rynek powinien byc dla turystów i poznaniakow
        chcacych spedzic czas w spokoju w otoczeniu atrakcyjnej architektury.Jak
        lodowisko, to może reszta rynku bedzie parkingiem / bo niby dlaczego nie, nie
        będzie smetnie, a kolorowo /?Ciekawe czy ten pomysł tez sie Tobie podoba ?
        Absolutnie jestem przeciwny wszelkim obiektom, nie tylko sportowym/np wesołe
        miasteczko,bo to tez dużo lampek i wesołej muzyki/, na Starym Rynku
        • Gość: jac Muzealne łapcie IP: 213.17.204.* 19.10.04, 22:32
          1. Przeciez na rynku, nie chodzi o sport, przez duże S, a o rozrywkę.
          2. Napisałem już w inny wątku
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=16678448
          NIE RÓBMY Z RYNKU MUZEUM, NIE KAŻCIE MI WKŁADAĆ ŁAPCI KIEDY WCHODZĘ NA RYNEK
        • Gość: karl Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 11:38
          Nie przesadzajmy z tymi zmianami na Rynku. Obaj doskonale wiemy ze nie bedzie
          tam parkingu. Zimą,w naszym klimacie mało osób ma ochote ogladac zabytki.
          Jeśli już to wejść do muzeum. Nie uwazam zeby to zabytki zima miały przyciagac
          ludzi na Stary,a wlasnie roznego rodzaju imprezy, mogące sie odbywać w takich
          warunkach. I dlatego lodowisko uwazam za pewne uzupelnienie tych atrakcji.O
          wesolym miasteczku nikt nie mysli. A na powaznie to zobaczymy jak to bedzie
          funkcjonowalo przez te kilka miesiecy. Sprobowac mozna. Pomysl zostal
          przemyslany a to czy sie spodoba to zobaczymy za jakis czas.
        • Gość: achu Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:09
          A widziałeś w jaki sposób zorganizowano lodowisko na wrocławskim rynku??? Jak
          nie to po co się wyrywasz?Pało.

Poza tym jaki spokój?Latem mozna na łeb dostac od muzyki ( chodzi mi o
          natężenie dźwięku ) na naszym Starym.

Spokój to na Cytadeli...
      • Gość: LukasK Uatrakcyjnić! IP: 213.25.88.* 20.10.04, 09:34
        > Nie moge zrozumiec dlaczego to lodowisko na Starym tak forumowiczom sie nie
        > podoba. Jeden pisze ze kretynski(pewnie gra w bierki elektroniczne),inny
        > najchetniej zanegowalby chyba wszystko co prowadzi do jakichkolwiek zmian na
        > lepsze (w tym przypadku zwiekszyc atrakcyjnosc miejsca

Myślę, że gołe baby przyciągną zdecydowanie więcej ludzi -> zwiększą
        atrakcyjność. Jeśli ktoś jest pruderyjny, to można dla niego urządzić np.
        placyk do palenia opon. Najlepiej między Ratuszem i Bamberką - im ciaśniej, tym
        więcej adrenaliny.
        • Gość: JAC POWTÓRZĘ IP: 213.17.204.* 20.10.04, 09:38
          Nie porównuj muszli ustępowej, do krawatu, to inne kategorie.
    • Gość: bajab Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.icpnet.pl 20.10.04, 07:37
      Proponuję zrobic lodowisko w Starym Browarze przy Dziedzińcu Sztuki od strony
      parku. wczoraj widziałam tam olbrzymia kałużę po deszczu i tak mi się
      skojarzyło.
    • Gość: Gall Anonim Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 07:47
      A ja dodam, ze nie mam nic przeciwko lodowisku, ale miejsce jest jak najmniej odpowiednie. Po prostu sa rozne, lepsze miejsca, nawet na Starym Miescie. Swoja droga i tak nalezy sie cieszyc, ze w ramach ozywiania Starego Rynku wladze miasta nie zaplanowaly miejsca dla paintballowcow strzelajacych do siebie kolorowymi kulkami...
    • Gość: mysky@op.pl Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.asp.poznan.pl 20.10.04, 08:21
      a czy w Poznaniu musimy robić to samo co w innych miastach? VETO!!! dla tego
      pomysłu. Nie sprawiało mi dotychczas problemu ślizganie się na końcu Malty i
      nie uważam abym musiał się ślizgać na Rynku. Jeśli już musi być w centrum to
      idealnym miejscem jest np. stare koryto Warty (zamiast parkingu), ale dobrym
      pomysłem jest dziedziniec UM.
    • Gość: nata Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:39
      suuuuuuuuper pomysł,bedzie fajny swiateczny klimat:))tylko ze rynek we
      wrocławiu jest dużo większy od naszego i może być mały problem.. !!!!!! plac
      kolegiacki to chyba lepszy pomysł???????
      • Gość: ad Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.icpnet.pl 20.10.04, 09:40
        nie wiem czemu ale mam wrazenie ze wiekszosc protestujacych wyobraza sobie ta
        slizgawke jako blaszana hale sportowa, albo balon jak do tenisa, mnie nawet do
        glowy nie przychodzi takie rozwiazanie, wszedzie na swiecie sa to po porostu
        odkryte tafle (np. Berlin, Nowy Jork)

a jezeli chodzi o lokalizcje, nie chodzi o to aby znalzec jakies
        niedowartosciowane miejsce w miescie i dowartosciowac je slizgawka, chodzi o to
        zeby ta slizgawka miala jak najbardziej atrakcyjna lokalizacje z atmosfera inna
        niz na normalnym "lodowisku"

a to ze w Poznaniu powinno byc wiecej niz jedno lodowisko to chyba jest
        oczywiste, tak samo jak oczywsite jest to ze nie ma na to kasy :(
        • Gość: JAC ja w sprawie kasy!! IP: 213.17.204.* 20.10.04, 09:51
          A MOŻE WATRO SPRÓBOWAĆ, ŻEBY ŚLIZGAWKĘ NA RYNKU UFUNDOWALI SPONSORZY??
          Jest kilka bogatych firm w Poznaniu.
          Wieloletnia umowa na ślizgawkę i reklamy na niej powinno ich zainteresować.
          (kilka firm funduje ślizgawkę i reklamuje sie na niej, oczywiście warunek opłacalności - wieloletnia umowa).

Tu wkleję z encyklopedii:

"RYNEK,
          ekon. ogół transakcji kupna-sprzedaży danego dobra lub czynnika produkcji, zawieranych na pewnym terytorium w danym okresie (najczęściej rocznym)."

"RYNEK, URB.
          W DAWNYCH MIASTACH GŁ. PLAC BĘDĄCY OŚRODKIEM ŻYCIA GOSPODARCZEGO I SPOŁECZNEGO"

I tą definicję polecam marudzącym.

• amicuspoznan Re:Stary Rynek 20.10.04, 10:56
            Stary Rynek ze swoimi zabytkami potrzebuje innej atmosfery niż lodowisko.
            Liczę na wyobraźnię, pomyślmy - miejsca historyczne, perły architektury i sztuki
            potrzebują klimatu sprzyjającego poznawaniu ich i zachwycania się nimi.
            Ale być może nie zyskam zrozumienia - liczę się z tym i już widzę to lodowisko
            na Starym Rynku w Poznaniu i słyszę wrzaskliwą muzykę oraz nachalne reklamy
            rozmaitych firm. Obok stoi kilkusetletni ratusz z muzeum, Pałac Działyńskich z
            biblioteką i czytelnią naukową, Waga, Odwach, pomniki... Ktoś bedzie chciał
            w spokoju pospacerować po tym pięknym miejscu... ale nie będzie to łatwe ani
            możliwe bo obce temu miejscu elementy będą odpychać gości zwiedzających
            Stołeczne Miasto Poznań.
            Moim skromnym zdaniem my mieszkańcy Poznania powinniśmy pomysleć właśnie o
            naszych gościach, o zwiedzających aby im w niczym nie przeszkadzać w
            kontemplowaniu urody kilku miejsc Poznania. Chyba nie powinniśmy z egoistyczną
            myślą tylko o sobie robić kuriozalnego lodowiska w najbardziej zabytkowym
            miejscu miasta. Nikogo nie zmusza się do chodzenia po Rynku w kapciach ale
            zachęcam do chodzenia po Starym Rynku z wyobraźnią i kulturą.

A co do pomysłu zrobienia lodowiska na dziedzińcu Urzędu Miejskiego przy Placu
            Kolegiackim to w jakimś sensie może byłoby to i dobre aby się na nim poślizgnął
            i doznał trzeźwiącego wstrząsu któryś z wysokich urzędników poznańskich władz
            nie zasługujących na uznanie za swoją działalność w drugiej kadencji.
            Ale Plac Kolegiacki i dziedziniec UM to także zabytek - to dawne Kolegium
            Jezuickie ( koncertował tam Chopin) - i uszanujmy tę perłę architektury
            barokowej - a poznańscy urzędnicy może zmienią swoje postępowanie bez takich
            bolesnych doznań jak upadki na głowę lub p...pę .
            Tak więc radziłbym wybrać inne miejsce na lodowisko.
            Jeśli moja argumentacja kogoś przekonała to bardzo się z tego ucieszę a jeśli
            nie to ja i wielu zwiedzających Stary Rynek bedziemy na nim znacznie krócej...
            Pozdrawiam wszystkich

amicuspoznan
    • Gość: Pinokio Pomysł super.Wreszcie będziemy troche podobni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 10:30
      do zachodu.(manhatan)Będzie na pewno super atmosfera.Tylko dlaczego wszystko co robimy Wrocław robi wcześniej.Czy za mało jest osób kreatywnych w Poznaniu.(w Urzędzie?)
    • Gość: kaps~ Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: 195.20.110.* 20.10.04, 10:56
      pomysł z lodowiskiem uważam,za świetny,a właśnie przez takich zacofanych
      buraków,jak TY,jeśli chodzi o jakieś fajne wydarzenia kulturalno-towarzyskie,
      Poznań stoi w miejscu.
      nawiązując do Twych obaw i trosk związanych ze zdrowiem Poznaniaków,to chyba
      lepiej, żeby ktoś się pokiereszował w środku miasta, niż na jakimś stawko-
      jeziorku na cienkim lodzie i do tego na zadupiu. pozdrawiam.
    • Gość: kaps~ Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: 195.20.110.* 20.10.04, 11:20
      pomysł z lodowiskiem uważam za rewelacyjny,a właśnie przez takich
      konserwatywnych zacofańców,jak Ty,Poznań raczkuje,przynajmniej jeśli chodzi o
      jakieś wydarzenia towarzysko-kulturalne.
      nawiązując do Twych obaw i trosk związanych ze zdrowiem Poznaniaków,to chyba
      lepiej,żeby ktoś pokiereszował się w centrum miasta,niż na jakimś stawko-
      jeziorku z cienkim lodem i do tego na kompletnym zadupiu...
      pozdrawiam i zachęcam do szerszego spojrzenia na pewne ciekawe pomysły,które
      mogą uatrakcyjnić nasze miasto,poza tym po zainstalowaniu lodowiska zostanie Ci
      jeszcze 3/4 Starego Rynku na spacerki,więc bez obaw:)
      • Gość: Miszkaniec Starego Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 11:37
        A zastanawiałeś sie nad zapleczem lodowiska??? Wyobrarzasz sobie rolbe (pjazd
        do konserwacji lodu) wyrzucajaca snieg pod nogi przechodniow??? A zastanawiales
        sie nad tym gdzie zmienisz buty i wyporzyczysz lyzwy??? Byles kiedys na
        dyskotece na lodzie nad Malta??? Wyobrazasz sobie co tydzien imprezki na lodzie
        i tych biedznych ludzi ktorzy na starym rynku mieszkaja... Co weekend glosna
        muzyka bo niektorzy na lodzie chca sie bawic... Jedni i drudzy maja do tego
        prawo!!!
        Wiec qwa sie pytam od czego mamy Malte... Nasza chlube rekreacji???
        Wroclaw wycedzil najbrzydsza fontane jaka widzialem zupelnie nie pasujaca do
        zabudowy miasta... To tez radni chca spapugowac??? Bzdura...
        • Gość: JAC Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: 213.17.204.* 20.10.04, 13:50
          > i tych biedznych ludzi ktorzy na starym rynku mieszkaja... Co weekend glosna
          > muzyka bo niektorzy na lodzie chca sie bawic.

SZANOWNY PANIE!!
          NIKT NIE ZMUSZA DO MIESZKANIA NA STARYM RYNKU.
          TAKIE MIESZKANIE, TO RACZEJ WYRÓŻNIENIE.
          Znam wielu, którzy chętnie zamienią spokojne mieszkanko na Ratajach, czy Piątkowie, na to zwariowane na Starym Rynku.
          PROSTE???
    • Gość: Poznaniak A może tak jeszcze na rondzie Kaponiera?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:15
      Lodowisko popsuje klimat Starego Rynku...
      • Gość: entuzjasta Re: A może tak jeszcze na rondzie Kaponiera?!? IP: *.crowley.pl 20.10.04, 13:44
        Klimat na Starym Rynku to psują takie marudy jak Ty ! Szkoda tylko, że nie jest
        to nasz - poznański pomysł autorski (ach ten Wrocław). Co do Wrocławia, to
        fontanna na jego Starym Rynku jest fajnie nowoczesna, a nie tak eklektyczne jak
        te nasze. Zatem : lodowisku mówię TAK !!!
        • Gość: paulos Jesteście porąbani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:54
          Wszyscy protestujący przeciwko lodowisku na Starym Rynku, myślę, że jesteście
          porąbani! I do tego nieźle ograniczeni umysłowo! Jakie problemy z parkowaniem?
          jakie niszczenie atmosfery? Macie problem? to zacznijcie wreszcie użuywać
          konunikacji publicznej!chcecie skostniałej atmoisfery? idźcie do muzeum!

Lodowisko przynajmniej ożywi to miejsce! I ściągnie turystów! Nie wierzycie?
          Prześledźcie przykład Wrocławia!

Całym serecem popieram ten pomysł!dodajmy, że będzie on opłacalny ekonomicznie -
          miasto zarobi na tym interesie, a nie dopłaci do niego. I jeszcze jedno -
          znacznie łatwiej jest dojechać na Stary Rynek niż nad Maltę, tak więc lodowisko
          będzie b. dostępne dla mieszkańców,
          pozdr
          • krzyyy Re: Jesteście porąbani co chcą lodowiska 20.10.04, 14:51
            przeczytałem posty zwolenników lodowiska i muszę stwierdzić
            że prezentują dokładnie bardzo niski poziom intelektualny
            a więc to się wszystko układa w całość - zamarznięta woda
            w głowach i lodowisko na rynku
            To chyba poziom pana prezydenta & co - "EKONOMYŚCI"
            TYLKO DLACZEGO W pOZNANIU JEST NAJDROŻSZA WODA W POLSCE ?

i jeszcze z tej wody chcą zrobić lodowisko

chyba ich porąbało
            • Gość: jac Re: Jesteście porąbani co chcą lodowiska IP: 213.17.204.* 20.10.04, 15:25
              A JAKI TY REPREZENTUJESZ POZIOM INTELEKTUALNY??
              W mózgu, juz nie woda, a wieczna zmarzlina!!!
              Móżdżek zasuzony, czy zlodowaciały??

Przepraszam za poziom postu, ale dostosowuję się do poziomu poprzednika, do jego sposobu niemyslenia
              • Gość: ppp Re: Jesteście porąbani co chcą lodowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:54
                Normalnie jestescie co najmniej czerstwi
                Czy ktokolwiek z Was tak bardzo oburzonych widzial lodowisko we Wro na rynku?
                Tam jest genialnie swiateczny nastroj muzyka usmiechnieci ludzie jedni
                przychodza pojezdzic inni popatrzec kto nie chce nie przychodzi proste ale Was
                (poznaniakow) chyba boli to ze nie wymysliliscie tego pierwsi ze mozecie tylko
                skopiowac pomysl Wrocka no chyba ze boicie sie wywrocic albo jezdzic koslawo
                przy wiekszej widowni.
                Badzcie dalej sztywni i ponurzy
      • Gość: Czlowiek pracy Jaki Klimat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:28
        Jaki Klimat! Chodzi Ci o puby, ktore od 21 "wypluwaja" na rynek towarzystwo
        pijane jak bela i zaczepiajace kazdego,lub kazda, kto przechodzi w odleglosci
        200 metrow i wyrzucajace z siebie potok slow, ktorych trudno by szukac w
        Slowniku J. Polskiego. O taki klimat Ci chodzi???

Lodowisko to nareszcie przedsiewziecie,ktore moze sprawi, ze przechadzajacy sie
        po Rynku np.Francuzi pomysla, ze jednak ci Polacy to nie tylko pijacy i
        policjanci obsesyjnie widzacy teroryste w kazdym francuskim studencie
        architektury, ktory fotografuje obiekty przemyslowe w celach edukacyjnych.

Chyba juz dawno nie byles(as) na naszym ukochanym Starym Rynku o
        niepowtarzalnym klimacie zwlaszcza po 21. Moze powinienes (powinnas)sie wybrac,
        ale nie szpanerskim samochodem z przyciemnionymi szybami, tylko piechota po
        pracy.
        Zastanow sie nad taka wycieczka.

• Gość: łuki ma być i basta !!! IP: *.icpnet.pl 20.10.04, 17:56
      jak sie nie sprawdzi to można dyskutowac, ale kto nie spróbuje ten nie zrozumie.
      Z takim myśleniem na nie , do niczego byśmy nie doszli.
      • Gość: discjocker Re: LODOWISKO TO KRETYNSKI POMYSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 00:39
        idzcie sie leczyc do psychiatry
        ci co chca lodowiska na zabytkowym starym rynku
        • Gość: jac TY SIĘ LEPIEJ ZASTANÓW NAD SOBĄ IP: 213.17.204.* 21.10.04, 00:44
          TY SIĘ LEPIEJ ZASTANÓW NAD SOBĄ.
          Czy nasz chorobe "PSA OGRODNIKA", "sam nie zeźre, innemu nie da".
          Czy to typowo Polska zazdrość i wścieklica?
        • Gość: Psychiatra samouk Re: LODOWISKO TO KRETYNSKI POMYSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:47
          Jestem za lodowiskiem!!! I wcale nie potrzebuje wykwalifikowanej pomocy
          psychiatrycznej. Za to Tobie Drogi Discjokerze polecam picie ziolek i sluchanie
          muzyki relaksacyjnej przynajmniej 1 godz. dziennie.
          • Gość: zwolenniczka Re: LODOWISKO TO KRETYNSKI POMYSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:30
            Jestem za lodowiskiem. We Wroclawiu bylo super, dlaczego nie mialoby byc tak u
            nas? Brawa dla osoby, ktora o lodowisku pomyslala i chce o nie walczyc.
            Powodzenia!!!!
    • Gość: mysky@o2.pl Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.asp.poznan.pl 21.10.04, 07:40
      Bogdanka też jest w centrum, jest miejsce do zaparkowania samochodu, nic już w
      okolicy nie śmierdzi, od Rynku to zaledwie rzut kamieniem.
    • Gość: cia Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.icpnet.pl 25.10.04, 14:50
      A gdzie obiecane w kampani wyborczej p. "Prezydenta" prawdziwe lodowisko.
      Czyżby Wyborcza zapomnaiała, że w parku Kasprowicza miało powstać lodowisko?
      Może "Prezydent" zapomniał, że podarował 1,5 miliona zł - oficjalnie na budowę
      lodowiska - jakiejś fundacji. Ciekawe kto z zaufanych "Prezydenta" weryfikował
      wiarygodność obdarowanych.
    • Gość: Qla Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.04, 23:05
      Chciałem napisac, że w tym roku po raz drugi z rzędu we Wrocławiu na rynku stanie lodowisko. Pomysł byl świetny, a i pieniędzy z tego było wiele. Wszystkie poszły na wrocławskie domy dziecka.
      Trzeba jednakże zauwazyć, iz rynek w Poznaniu jest zdecydowanie mniejszy, dlatego tez pomysł jak najbardziej chybiony.
      Pozdrawiam
      • Gość: paulos jest miejsce - niech powstanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 12:12
        wprawdzie poznański rynek jest mniejszy od wrocławskiego, ale ślizgawka nie
        zajmuje aż tyle przestrzeni - niech wieć lodowisko będzie!
        Osobiście zjawię się na rynku i przynajmnuiej kilka razy z niego skorzystam!
        A dobre pomysły należy kopiować! Wrocław był pierwszy - barzdo dobrze, dziś
        oinne miasta mogą wziąć z niego przykład!
        A ci poznaniacy, którzy wypowiadali się przeciw - wstyd mi za was. To dzięki
        takim jak wy mamy opinię miasta zamkniętego i zaściankowego.
        Wasza argumentacja jest żałosna i trąci prowincjonalnością. Jeżeli tacy ludzie
        jak wy, bez polotu i wyobraźni będą rządzić naszym miastem to nigdy nie stanie
        się ono metropolią z prawdziwego zdarzenia, a w rozwoju prześcignie nas nawet
        Bydgoszcz czy Szczecin.
        Pozdrawiam wszystkich entuzjastów lodowiska!
        • Gość: poznanianka2 Re: jest miejsce - niech powstanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:31
          Dzieki za glos, pozbawiony kompleksow i trudnych do zrozumienia obaw i
          uprzedzen.Pozdrawiam, do zobaczenia na tafli!
    • paula2191 Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku 28.10.04, 10:21
      Boże, czlowieku??? czy Ty widzisz co piszesz w ogóle?? Ludzie wciąż mają
      pretensje ze mamy agresywną młodzież nie mająca sie podziać a Ty masz pretensje
      ze bedą mieli bliżej domu miejsce do zajęcia?? odszkodowania od miatsa za
      ewentualne złamania tez nie są na miejsscu bo przecież kazdy na lodowisko
      przychodzi z własnej nie przymuszonej woli.
    • paula2191 Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku 28.10.04, 10:27
      A tak w ogóle to jezeli powstanie na Starym Rynku to znaczy ze mieszkancy nie
      maja nic przeciwko -
    • Gość: Poznanianka3 Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:09
      Alez Szanowny Panie Lekarzu!

Przeciez lodowisko bedzie ogrodzone, wiec Wladze wcale nie beda musialy placic
      zadnych odszkodowan. Ty chyba w zyciu nie widziales lodowiska. Przeciez nikt
      nie bedzie zlosliwie wylewal wody na Starym Rynku, po to by ta zamarzla i by
      ludzie sobie lamali nogi, czy inne konczyny.

Jestem absolutnie za lodowiskiem, bo wreszcie ktos cos chce zrobic dla ludzi, a
      nie po to by nachac sobie kabze (tzn. portfel - spiesze z wyjasnieniem bo
      mozesz tego slowa, Wielce Uczony Lekarzu, nie znac).

Trzymaj sie

• Gość: Poznanianka 1 Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:38
      Fajnie bedzie po pracy wejsc na lod i troche pojezdzic, zeby zapomniec o
      ciezkim dniu i przy okazji zrobic cos dla swego zdrowia, dla serca. Za malo sie
      ruszamy i przez to jestesmy zmeczeni, zli, smutni i zle nastawieni do siebie
      nawzajem i do projektow takich jak lodowisko na Starym Rynku. Zmienmy to !
      Dzieki lodowisku!
      • Gość: Antheck Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.icpnet.pl 31.10.04, 21:43
        no i bardzo pierwszorzędnie, że będzie lodowisko! Przynajmniej przeniesiono je
        z wygnajewa jakim jest malta do samego centrum i teraz może będzie się cieszyć
        większym powodzeniem.
        Jestem jak najbardziej ZA lodowiskiem na Starym Rynku w Poznaniu, ale te ceny
        to można by zmienić. Pozdrawiam
    • Gość: tur Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:54
      Zdecydowanie protestujący "lekarz" nie był łaskaw zauważyc że
      obecny stan tych leżących kamieni na Starym Rynku może powodowac
      więcej urazów,złamań kości z przemieszczeniami i trwałe kalectwo niż
      owe lodowisko.
      Na dzisiaj powinni więc zabronic wstępu na ten niebezpieczny teren.
      • Gość: vika Re: Będzie lodowisko na Starym Rynku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.04, 23:01
        jestem zdania, ze zimą można sie tam doskonale ślizgać bez łyżew, tzn.
        spacerowanie po rynku podczas przymrozku należy do dosyć niebezpiecznych
        przyjemności
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka