Gość: zick Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 16:45 No to widze, że gazeta kolejną afera wykryła. Brawo Gazeta. Proponuje następnym razem zająć się tematem np. brudnych tablic rejestracyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Błagam, nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:02 Tylko nie wlepiajcie mu mandatu! JWP doktor jeszcze się obrazi, a on przecież utrzymuje ćwierć Polski... P.S. A pozostałe 3/4 utrzymują jego. P.S.2 Tak, prawo jest dla maluczkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HT Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.10.04, 17:48 Co wolno wojewodzie, to nie Tobie smrodzie. Taka Rzeczypospolita jak i kiedyś, prawa dla maluczkich, przywileje dla VIP-ów za pieniadze tych maluczkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Misiak Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 18:30 rzygać się chce na to bezprawie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.mikstat.sdi.tpnet.pl 27.10.04, 18:43 To nie bezprawie Aniu, to codzienna arogancja władzy przejawiająca się w ostentacyjnym łamaniem prawa. Bezprawie jest tam gdzie nie ma prawa. Pokaż mi choć jednego funkcjonariusza aparatu państwa który na słowo Kulczyk nie schowa się pod wyro swej żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lata Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 18:55 już widzę jak Przemuś idzie z mandatem do Jasia K.... hahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maax JUŻ WIDZĘ, JAK JAŚ-NIE-OŚWIECONY KULCZYK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 19:03 PŁACI MANDAT ZA BRAK NUMERKA! hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: JUŻ WIDZĘ, JAK JAŚ-NIE-OŚWIECONY KULCZYK IP: *.echostar.pl 27.10.04, 19:27 Zapłaci ! Zapłaci ! A potem Rysio zwolni Go z podatku od nieruchomości i bedzie kwita. Mam wrażenie ,że Doktor ten numerek nie zawiesił bo ma to w du... ale za to Rysio zrobił to jako gest solidarności z Doktorem w tych ciężkich Orlenowych czasach. LUDZIE ZDEJMUJCIE NUMERKI ! BIEDNY DOKTOR ! NIECH ZOBACZY TEN SPONTANICZNY GEST ,KTÓRYM CAŁY POZNAŃ ODPOWIADA KOMISJI SEJMOWEJ :"TO JEST NASZ DOKTOR I MY NIM ODPOWIADAMY NA WASZEGO RYWINA " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 19:19 O wy biedni zazdrośnicy. Tak, tak pani czepialska z wybiórczej, róbta tak dalej, ścierwa i hieny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.echostar.pl 27.10.04, 19:30 A ciekawe ile Doktor może numerków wykręcić ? I nie pytajcie Doktorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi_22 Re: Eee tam, taki numerek.. 27.10.04, 19:59 Ludzie kochani, Jezusie, czym sie podniecacie ? Przeciez taki numerek to nic. Doktor Sobiepan tyle numerow albo numerzyskow wycial - taki numerek to pikus, gowno, drobiazg. To jest numerant pierwsza klasa ("pierwszy" - to on, ha, ha)- przeciez skad taka kase nagromadzil ? Aaa, przepraszam, w interesach mu sie wiedzie niezwykle. Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "I" łubu dubu, łubu duu, niech żyje nam prezes naszego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:45 klubu, niech zyje nam!- to mówiłem ja panie Doktorze,"I" (patrz post powyżej) wie pan który ten z działu marketingu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 27.10.04, 20:45 Jeszcze za plot go powinni ukarac, bo prawnie od strony ulicy na byc przeswit 25%. Moze gazeta tez to sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks D. Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:56 Moj pryncypal zza grobu powola czerezwyczajke do rozwalki, ale najpierw rewolucja. Zal, ze mlodzi bolszewicy (Chodzi o potezna liczbe glodujacych) za propaganda "solidaruchow" dziel Lenina nie czytaja. Tam sa proste recepty, jak wujac kolczyki z ucha, zeby nie uwieraly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 22:02 poziom tego artykułu przypomina raczej "poznaniaka" a nie wyborczą ale to typowe żałosnych prób dla pisania na fali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangrena Ale z was kmioty. IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 22:39 Jak wyżej. Zazdrościcie barany bo sami w fabryce zapieprzacie?? Jak byście mieli układy jak Kulczyk to na bank byście dostali gratisową zupę w fabrycznej stołówce. A tak wsióry chleb w gazetę i do "ceglorza" na 6:00. Pomyślcie gnoje ilu z was dzięki niemu pracuje? Ile świąt dzięki niemu urządziliście. Chcecie to rozje..ć? A wy z Wyborczej to co?? Michnik ma układy z Kaczmarkiem że na Kulczyka jedziecie?? Zmiany warty by się chciało?? Niedoczekanie żydowskie wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Jestes glupim ciulem. Kokainowi baronowie z IP: *.com 27.10.04, 22:57 Kolumbii tez daja prace i slyna z filantropii. Stoklosa tez u siebie jest bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangrena Re: Jestes glupim cieciem IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 23:08 To pajacu ! Co ty porównujesz??? Czy ktoś zginął przez K. jak przez narkotykowych baronów?? Jesteś zwykłym fagasem, który rzucił się razem z pozostałą tłuszczą na K. a sam na bank kradniesz PKP trakcję elektryczną albo tic - taki w tesco i żal ci dupę ściska że nie masz układów K. Wtedy to dopiero byś kradł. Ukradłbyś całe PKP i może nawet tesco by się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris [...] IP: *.com 27.10.04, 23:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangrena Re: idz, obciagnij Kulczykowi, widze, ze sprawili IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 23:14 Bo w moim mieście widze efekty jego pracy. I w dupie mam, że u ciebie dalej psy sie pier..lą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: idz, obciagnij Kulczykowi, widze, ze sprawili IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 00:30 Gość portalu: gangrena napisał(a): > Bo w moim mieście widze efekty jego pracy. > I w dupie mam, że u ciebie dalej psy sie pier..lą. Ty durny popaprańcu o kilkunastu nickach. Idż obciągnij kulczykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangrena Re: idz, obciagnij Kulczykowi, widze, ze sprawili IP: *.icpnet.pl 28.10.04, 00:36 Trele morele warszawkie qu.. i cw..e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Brawo "gangrena"!!!!!!! 100% RACJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 08:08 Brawo "gangrena"!!!!!!! 100% RACJI A kundelki niech sobie szczekają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIOCIA ZUZIA Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli POZNAN IP: *.telia.com 27.10.04, 23:23 Kulczyk jest chory na alergie , wywolana oparami mafiozo-kwasowych. Zatrucie oparami alganowo-kwasowo-kulczkowo jest tak grozne, ze musi sie leczyc w USA.Do tej wili bez numerku juz nie wroci, bo alergia go zadusi.Zycze mu SLODKIEGO MOLEGO GNICIA W ALEJI POTEPIENIA RAZEM Z RODZINA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111. Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli POZNAN IP: *.proxy.aol.com 28.10.04, 01:38 Rozliczyc kulczyka w Polsce i nie tylko jego, rozliczyc rowniez czerwonych oligarhow,w tym rowniez Grobelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Taaa, Grobelny to czerwony oligarcha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 01:58 No afera na 102 - na domkach brakuje numerków. Ratunkuuuuuuuu. "Gazeto" wróć, gdzie jesteś? Gdzie statystyki, zestawienia (nie)posiadania numerków przez ważniaków, pytanie szarych ludzi o opinię, zdanie drugiej strony? A fe. Taki poważny temat i takie pobieżne podejście :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florian Nieuważny Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: 62.111.139.* 28.10.04, 06:45 No cóż Gazeta Wyborcza w prostej lini spadkobierczyni Panny "S" i 21 postulatów z Gdańska informuje, ale robi to półgębkiem ,wstydliwie. A dlaczego moim zdaniem wstydliwie, bo jak był okres burzy i naporu (a ja to dobrze pamiętam, pamiętam, jak ładna jeszcze wtedy Joanna Szczeplowska wieszczyła, że dzisiaj o 15.00 upadł komunizm), to drukowano w tzw. "nielegalnym obiegu" (IPN ma inne zdanie na ten temat) książeczkę G. Orwella "Folwark zwierzęcy". z jego sztandarowym przesłaniem "wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze" i to miało być o znienawidzonych "komuchach". A teraz ludzie z pierwszych stron gazet ostentacyjnie łamią wszelkie normy i zakazy i nakazy i co? Ano nic. Reporterka idzie i się pyta. A ja się pytam, czy o taką Polskę walczyli ludzie będący członkami Solidarności?. Na pewno nie, nie są we własnym domu, są tu trakotwani jak pariasi i muszą jak w XIX wieku wyjeżdzać za chlebem. A jak ten chleb "wolnych najmitów" wygląda wiem z ich opowieści. Wstyd Gazeto wstyd panie Adamie. Ale Tobie się nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RychoMicho Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 08:19 Jaki to numer! Już w Alternatywach 4, niejakiego Barei, drobni pijaczkowie zamieniali numery posesji na starej Pradze, by "organom" wyciąć numer. Dzisiaj ponoć służby mundurowe są mądrzejsze, ale w sytuacji, gdy "wyciekła" informacja o poszukiwaniach numeru... tylko idiota by założył numer posesji widoczny z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 10:06 ja w sprawie ogrodzenie pana Kulczyka. W sumie to może kwestia gustu, ale jak na najbogatszego Polaka, to ogrodzenie przy posesji pan Kulczyk ma dosyć fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globus Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 13:08 No pięknie Panie i Panowie "dziennikarze"!Powoli,ale nieuchronnie zbliżacie się do dna.Nie potraficie już uprawiać rzetelnego dziennikarstwa? Z gazety, której miało "nie być wszystko jedno", stworzyliście brukowiec pokroju "NIE", który goni za sensacją. Tyle, że prawdy w tym niewiele.Powiązanie Prezydenta Grobelnego z Kulczykiem w tak nieistotnej sprawie, to tylko zabieg polityczny. Gdzie niezależne, opiniotwórcze i rzetelne media?! Pokazujecie, że nawet z trywialnej sprawymożna zrobić aferę (vide tytuł artykułu), że wszystko można zmanipupolać i zmontować. Ja taż nie mam numeru na domu i pewnie kilka tysięcy Poznaniaków także nie, więc dlaczego akurat czepiacie się Grobelnego. A u Was wszyscy w redakcji wszyscy mają numery posesji?! Kiedyś kupowałem GW prawie codziennie, ale potem jak Michnik łgał w sprawie Rywina, tylko w piątki, żeby mieć program TV. Teraz będę brał bezpłatne programy na stacjach benzynowych. A jak spadnie Wam jeszcze bardziej jakość papieru to GW świetnie nada się do "sławojki"!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:01 A kto to jest KULCZYK!!!!!!Coraz mniej V I P ów,wie co to za jeden.Urodziny ST.Browaru obyły się bez gali vipowskiej.Brak czasu i.t.p i.t.d.a fe vipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruśpan Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:25 Kulczyk wyciął numer Grobelnemu,bo Kulczyk się leczy w USA a Grobelny jeszcze jest uchwytny w Poznaniu. Chyba w tych okolicznościach ABW nie będzie udowadniać, że z Parkiem się nic nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romwell Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 11:52 Panowie dziennikarze, a co ustawa o ochronie danych osobowych? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Odpowiedź redakcji 31.10.04, 23:06 1. Wszystkim, którym nie podoba się artykuł na domach Jana Kulczyka i Prezydenta Grobelnego, polecam feleton na naszej Ostatniej stronie. miasta.gazeta.pl/poznan/1,36031,2368375.html 2. Do Romwella w sprawie ustawy o ochronie danych osobowych. - A gdzie niby została złamana? pozdrawiam Błażej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Pytanie do Redakcji IP: *.icpnet.pl 01.11.04, 00:15 [...] "W środę opisaliśmy przypadek zawodnika, który może sobie kupić mnóstwo efektownych i doskonale widocznych numerków (np. w żółto-zielone paski)" [...] No właśnie, a propos źółto-zielonych pasków. Ja ciągle nie wiem (a pytam o to od ponad roku), za ile, będąca własnością poznaniaków, została odkupiona pasiasta źółto-zielona rura, która, dzięki interwencji dyr. Pietrasa, zniknęła z filarów operowych i dziwnym trafem wylądowała w SB. A co najważniejsze w tym wszystkim, gdzie jest kasa za "te rure"?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Do Blazeja Wandtke IP: 193.29.205.* 02.11.04, 03:43 Czlowieku, wlasnie w podaniu adresu panstwa Kulczykow zostala zlamana ustawa o ochronie danych osobowych!!! Czy redakcja nie widzi, ze w jej imieniu wypowiada sie czlowiek, ktory nie ma zielonego pojecia o temacie!!! Do szkoly, panie Blazeju, do szkoly. Wiesz jak Ty bys sie pienil, gdyby ktos podal do publicznej wiadomosci Twoj adres!!! Litosci, redakcjo, nie zdziwie sie, jak Was Kulczykowie pozwa do sadu za to... Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Do Blazeja Wandtke 02.11.04, 10:21 Czytam, czytam, czytam ten tekst o numerach na domach panów Kulczyka i Grobelnego i nie mogę znaleźć zdania, w którym podaliśmy ich adresy. Bliski jestem stwierdzenia, że go tam nie ma. Zainteresowanych odsyłam: miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2358593.html pozdrawiam Błażej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: Do Blazeja Wandtke IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 10:57 Adres Doktora podaliście dzień wcześniej serwisy.gazeta.pl/kraj/1,58300,2356344.html Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Dzień wcześniej 02.11.04, 11:33 Zgoda. W tym wątku komentowany jest jednak inny artykuł. pozdrawiam Błażej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Przeczytałem: GW = Rokita ? IP: *.k.mcnet.pl 02.11.04, 14:48 Panie Błażeju, Najwyraźniej nie zwróciliście uwagi na to, CO większość osób kwestionuje. Nie słuszność wymagania od obu tych osób posiadania numeru na domu - ta w świetle przytaczanej to ustawy wydaje się oczywista - lecz uprawiany poziom dziennikarstwa, że przytoczę wyjątkowo superekspresowy tytuł artykułu, ilość poświęconego mu miejsca (i to na pierwszej stronie) w stosunku do wagi zagadnienia, oraz dzisiejsze wynurzenia p. Wajraka o marnych perspektywach kulczyka, gdzie dopiero w którymś zdaniu dowiadujemy się, że chodzi o ptaka (zwracam w tym miejscu uwagę, że poziomem humoru dołączyliście w tym momencie do niejakiej Marianny Rokity). Ci wszyscy, którzy krytykowali artykuł oczekują od GW utrzymywania poziomu, do jakiego nas przyzwyczaiła. Jakbym chciał czytać Fakt albo SE, to bym nie kupował Wyborczej ... Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Odpowiedź redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 11:30 Uważam, że wszyskie domy muszą być ponumerowane.Przecież na numerze nie ma nazwiska właściciela,Jaki więc problem.Nie może być równych i równiejszych.Uważam, że straż miejska powinna to raz na zawsze załatwić,a prezydent Grobelny wstydzić się, że nie przestrzega prawa.Ale czy na to wpadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Arogancja władzy IP: 150.254.85.* 29.10.04, 14:19 Idziemy sobie rodziną z przystanku szybkiego tramwaju drogą Z ZAKAZEM RUCHU. Nagle naprzeciw nas pojawia się szybko jadące luksusowe auto na okrągłych numerach. Zatrzymuje się z fasonem i któż z niego wysiada? Pan prezydent Grobelny! Pomyślałem sobie, jak w grobie musi się przewracać prezydent Ratajski. Anekdota z "To był też mój Poznań" inż. Władysława Czarneckiego (przytaczam z pamięci): Budowa ośrodka zdrowia i łaźni miejskiej przy ul. Słowackiego. Prezydent Ratajski okiem gospodarza chce obejrzeć stan robót. Nagle wyrasta przed nim stróż. - A pan czego sobie życzy? Tu jest teren budowy i wstęp jest wzbroniony! - Ale, proszę pana, ja jestem prezydentem miasta i chciałbym obejrzeć budowę. - Każdy jeden tak może powiedzieć. Nie wolno to nie wolno! - i nie wpuścił prezydenta. Wyobrażacie sobie taką scenę dzisiaj? I co by zrobił pan prezydent Grobelny? A prezydent Ratajski kazał przywołać stróża, pochwalił go publicznie i dał mu podwyżkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siathenry Kulczyk i Grobelny - zgodnie z prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 10:17 Obawiam się, że strażnicy miejscy w Poznaniu nie znają przepisów prawa - otóż od dnia 7 października 2004 r. przestało obowiązywać Rozporządzenie Ministra Gospodarki Komunalnej z dnia 25 czerwca 1968 r. w sprawie numeracji nieruchomości (Dz.U.1968 nr 23 poz. 151) w związku z uchyleniem podstawy prawnej tego rozporządzenia. Obowiązująca na dzień dzisiejszy Ustawa z dnia 29 sierpnia 2003 r. o urzędowych nazwach miejscowości i obiektów fizjograficznych nie nakłada na właścicieli nieruchomości "odpowiedniego" oznakowania nieruchomości - tak więc i przepis art. 64 par. 1i2 Kodeksu Wykroczeń dający możliwość Strażnikom Miejskim nałożenie za ten czyn mandatu stał się w znacznej swojej części "martwy". Tak więc, w chwili obecnej zarówno p. Kulczyk, jak i p. Grobelny nie oznaczając swojej nieruchomości postępują zgodnie z prawem. Dziennikarstwo natomiast wymaga dołożenia należnej staranności - jeśli więc dziennikarz chce się zajmować kwestiami prawnymi, winien je znać i... rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Kulczyk i Grobelny - zgodnie z prawem 02.11.04, 11:29 Obawiam się, że ów obowiązek nakłada na właścicieli nieruchomości inna ustawa Cytuję: Ustawa z dnia 29 sierpnia 2003 r. o urzędowych nazwach miejscowości i obiektów fizjograficznych Art. 10. W ustawie z dnia 17 maja 1989 r. — Prawo geodezyjne i kartograficzne (Dz. U. z 2000 r. Nr 100, poz. 1086, z póên. zm.3)) wprowadza się następujące zmiany (...) Art. 47b. 1. Właściciele nieruchomości zabudowanych oraz nieruchomości przeznaczonych pod zabudowę zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego są obowiązani umieścić na nieruchomości, w widocznym miejscu, tabliczkę z numerem porządkowym nieruchomości oraz utrzymywać ją w należytym stanie. pozdrawiam Błażej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siathenry Kulczyk i Grobelny - zgodnie z prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 10:23 Obawiam się, że strażnicy miejscy w Poznaniu nie znają przepisów prawa - otóż od dnia 7 października 2004 r. przestało obowiązywać Rozporządzenie Ministra Gospodarki Komunalnej z dnia 25 czerwca 1968 r. w sprawie numeracji nieruchomości (Dz.U.1968 nr 23 poz. 151) w związku z uchyleniem podstawy prawnej tego rozporządzenia. Obowiązująca na dzień dzisiejszy Ustawa z dnia 29 sierpnia 2003 r. o urzędowych nazwach miejscowości i obiektów fizjograficznych nie nakłada na właścicieli nieruchomości "odpowiedniego" oznakowania nieruchomości - tak więc i przepis art. 64 Kodeksu Wykroczeń, dający możliwość Strażnikom Miejskim nałożenie za ten czyn mandatu stał się w znacznej swojej części "martwy". Tak więc, w chwili obecnej zarówno p. Kulczyk, jak i p. Grobelny nie oznaczając swojej nieruchomości postępują zgodnie z prawem. Dziennikarstwo natomiast wymaga dołożenia należnej staranności - jeśli więc dziennikarz chce się zajmować kwestiami prawnymi, winien je znać i... rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki no i co na to nasza zatroskana redakcja ? IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 11:12 nie dosyć, że cały artykulik poniżej poziomu to jeszcze upada główny argument. Pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kona prosze odpowiedzcie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:53 na jakiej ulicy dokladnie mieszka kulczyk i prezydent ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannaset Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:03 Uważam, że pan Kulczyk i pan Grobelny sa osobami prywatnymi moga sobie na to pozwolic i nie dziweie sie, ze maja dosc upubliczniania takich dyrdymałów nie macie sie czym zajmować tylu bezdomnych jest na ulicy jakos nie zawracacie sobie nimi głowy ale numerek domu Was interesuje i to według prasy jest ciekawy temat.To nie jest problem miasta , problemem jet ze niektórych nie stac na tabliczkę z numerem a co dopiero na życie w jakies walącej sie chacie. Odpowiedz Link Zgłoś
zamorze Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer 05.11.04, 19:12 To jest skandal. Straż Miejska karze "za niemanie numerka" na posesji, a Pan Prezydent to "Święta Krowa?". Gdzie jest sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
zamorze Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer 05.11.04, 19:31 Pan Prezydent - tak jak Pan Kulczyk - powinien wybyć z Poznania, ale nie wiem gdzie. Nam by się żyło lepiej, a On i tak od Pana Kulczyka ma już odpowiednią "rentę". Niech ktoś zaprzeczy, że tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangrena Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.icpnet.pl 06.11.04, 01:31 A tobie głąbie jak taki Dr. K. wybędzie z Poznania również pozostanie pójść na rentę, bo roboty nie znajdziesz. Oto polska mentalność dobić gościa ku uciesze gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golem Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 12:32 Ten oszust i złodziej Kulczuk nie ma nic współnego z tworzeniem miejsc pracy. Wbijcie sobie to wszyscy do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: 195.205.132.* 08.11.04, 15:59 To w Poznaniu jest w ogóle jakaś robota? Do wyboru: albo w Volkswagenie, albo w Starym Browarze na sklepie. LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:59 Niby komu to on daje pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalamarz Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: 221.239.224.* 06.11.04, 06:31 Niech gazeta przestanie byc czepialska. Moze Panstwo Redaktorstwo spojrzal na wlasne podworko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow - szmaciak Re: Jak Kulczyk z Grobelnym wycieli numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:40 hallo towarzysze- mozecie nam skoczyc- he he Odpowiedz Link Zgłoś