11.08.21, 07:28
Stacja powinna jak inne podobne instytucje rutynowo odnawiać pozwolenie.
Prawo rodem z PRL dot stacji radiowych i TV jest w PL restrykcyjne od zawsze , tak przyklepano pod okrągłym stołem.

Czy to prawda, ze doszło kolejne ograniczenie z Centrali w Brukseli ,
które jasno określa i ZAKAZUJE przewagi udział kapitału spoza UE ?
Jak zamierzają z tego wybrnąć prawnicy stacji?

Wrzaski uliczne i przywilej świętej krowy nie pomoże.
Jak zareaguje KC w Brukseli kiedy władza zgodzi się na złamanie UE doktryny ?

Wg wiedzy z sieci w PL multi-kulti jest właścicielem 80 % mediów polskojęzycznych.

Proszę o sprostowanie ,
dodam że chciałbym nie mieć racji, 3/4 mediów spoza kraju kompromituje nasz kraj.
Kapitał ZAWSZE ma narodowość co idealnie określa zadanie :
"Wasze ulice nasze kamienice".

Czy są w UE podobne proporcje, ponoć w Niemczech obce stacje właściwie nie istnieją ?

Kto ma prawdziwe dane i może podać źródło, przypisy proszę o komentarze.
Syk tolerazimu proszę zachować do lustra przy porannej toalecie.
W łazience możecie bluzgać do woli bez gwiazdek.

Forum publiczne wymaga polszczyzny nauczanej w szkole.

Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: TVN 11.08.21, 08:17
      Drogi Smurfie! Skoro piszesz o zakazie płynącym z Brukseli to zechciej podać wiarygodne źródło tej informacji. Wyjaśnienie, że słyszałem na Rynku Jeżyckim mnie nie satysfakcjonuje.
      Ponadto pomimo ślepej miłości do łaskawie nam dziś panujących chyba wiesz, jaki jest wyłączny cel tej zawieruchy. A cel jest na tyle ważny, że dla jego realizacji wyrzucono nawet Gowina ze stołka w rządzie.
      Celem oczywiście jest zdobycie rządu dusz, zdobycie wyłącznego wpływu na dusze Polaków aby wzorem Urbana spać spokojnie przed wyborami.
      W zapewnienia Kaczyńskiego, że rząd nie ma tyle pieniędzy, żeby kupić stację TVN nawet ty nie wierzysz po kupnie całej lokalnej prasy przez Orlen, w którym rząd ma pakiet kontrolny.
      Rząd nie kupi TVN-u, kupi go pisowski businessman, który nieoczekiwanie otrzyma duży kredyt na dogodnych warunkach. Oczywiście da mu go bank kontrolowany przypadkiem przez państwo. Środki na ten kredyt zostaną zgromadzone z podwyższenia prowizji, czyli zapłacisz ty, ja i miliony innych Polaków.
      Mam nadzieję, że te moje uwagi nie zmniejszą twojego uwielbienia dla władców Polski. Gdyby tak jednak się stało- bardzo przepraszam.
      • smurfmadrala Re: TVN 11.08.21, 08:28
        Odpowiadam uprzejmie na kulturalną uwagę Sz P kiks'a4

Cytat z sieci , boję się podawać żródło ponieważ cenzor GW natychmiast mnie skasuje.
        Strona weryfikująca wypowiedzi w sieci, ciekawa, podam link odrębie aby wpis zachować.
        Strachliwy jestem przed cenzorem GW.
        cytat:

"Polska ustawa o radiofonii i telewizji przewiduje, że koncesja nie może być udzielona spółce, w której kapitał zagraniczny przekracza 49 proc. udziałów. Prawo nie przewiduje jednak restrykcji wobec podmiotów, których siedziba znajduje się w państwie członkowskim Europejskiego Obszaru Gospodarczego (niezależnie od tego, kto tę spółkę posiada). Zgodnie z francuskim prawem żaden cudzoziemiec nie może posiadać więcej niż 20 proc. spółki z licencją na nadawanie radia lub telewizji w języku francuskim ani na wydawanie dziennika prasowego lub serwisu informacyjnego online. Regulacje nie dotyczą spółek należących (przynajmniej w 80 proc.) do nadawców publicznych w państwach członkowskich Rady Europy. Wciąż jednak odnoszą się do nich liczne wewnętrzne przepisy antykoncentracyjne, m.in. brak możliwości posiadania więcej niż 49 proc. udziałów w spółce, a także przepisy przeciwdziałające koncentracji krzyżowej (posiadania kilku form mediów równocześnie). W Niemczech – podobnie jak w Polsce – koncesja na nadawanie dla prywatnego medium może zostać przydzielona wyłącznie osobie fizycznej lub prawnej, która ma miejsce zamieszkania w Niemczech bądź innym państwie członkowskim Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Od grudnia 2018 roku obowiązuje tam również nakaz posiadania przez przedsiębiorstwo medialne wkładu kapitału krajowego lub pochodzącego z UE bądź Europejskiego Stowarzyszenia Wolnego Handlu, w wysokości gwarantującej min. 10 proc. głosów w organach decyzyjnych. Przed 2018 rokiem próg ten wynosił 25 proc. Nadawcą telewizyjnym w Austrii mogą być jedynie osoby fizyczne z austriackim obywatelstwem lub osoby prawne mające siedzibę w Austrii. Co jednak ważne, ustawa o radiofonii prywatnej stanowi, że osoby fizyczne oraz prawne z Europejskiego Obszaru Gospodarczego są traktowane tak jak austriaccy odpowiednicy. Poza tym udział podmiotów zagranicznych (spoza EOG) w spółce zarówno dla telewizji, jak i radia może wynosić maksymalnie 49 proc. Są to przepisy identyczne w swojej restrykcyjności do obecnych regulacji polskich. Wymienione przez Marcina Horałę państwa rzeczywiście posiadają przepisy ograniczające udział kapitału spoza Unii Europejskiej w rynku medialnym. W przypadku Francji i Niemiec są to przepisy bardziej restrykcyjne niż obecne polskie. W przypadku Austrii przepisy regulujące udział kapitału spoza EOG są identyczne z polskimi, przy czym w Austrii obowiązują również przepisy dekoncentracyjne, czego nie ma w Polsce. W związku z tym wypowiedź uznajemy za prawdziwą."

Czytaj więcej na: https: .............( tu sam wykropkowałem ) czy-francja-niemcy-i-austria-ograniczaja-kapital-zagraniczny-w-mediach/
        • kiks4 Re: TVN 11.08.21, 10:20
          Czyli Smurfie uważasz, że jest ze wszech miar rzeczą zdrową, by wszystkie czynniki mogące kontrolować poczynania władzy były w rękach władzy? Bo media, o czym doskonale wiesz, spełniają lepiej czy gorzej funkcje kontrolne.
          Afera wokół pisowskiego nominata na szefa NIK wybuchła po serii artykułów GW. I obecnie PIS potwierdził słuszność zarzutów wobec tego pana, publikując ustalenia CBA.
          Gdyby GW była w rękach rządu- pan Banaś miałby się tak samo dobrze jak ten pan z Orlenu i jego mamusia - skromna krawcowa...
          Nie chcę przypominać, że burzę wokół pedofilii w KK zainicjowały filmy dziennikarzy TVN. I znów gdyby TVN był w naszych rękach nigdy by nic takiego się nie zdarzyło. Mam na myśli burzę, nie pedofilię.
          Zatem raz jeszcze pytam czy dobrze jest, gdy wszystkie środki kontroli władzy są w rękach władzy?
          • smurfmadrala Re: TVN 11.08.21, 12:15
            @kiks napisał :
            Zatem raz jeszcze pytam czy dobrze jest, gdy wszystkie środki kontroli władzy są w rękach władzy?

NIE WOLNO dopuścić do monopolu władzy ustawodawczej, wykonawczej, sądowniczej i czwartej władzy!
            Sądownictwo i media zasłużenie maja opinie społeczną na jaka zasłużyli,
            porównałbym ocenę do Rankingu Szanghajskiego w przypadku szkolnictwa wyższego.
            Niestety dobrze nie jest.
            Niech prawnicy TVN zaproponują rozwiązanie LEGALNE !
            Lista mediów zwyczajnie NIENAWISTNYCH obecnej władzy jest dłuuuuuga !
            Interwencji typu francuskiego w stosunku do sędziów i żółtych koszulek nie było i nie będzie.
            "Kaczor" jest równie krwawy i okrutny jak jego kot i bojówki terrorystek moherowych.
            Na władzę bezkarnie i zarobkowo można ujadać, pluć, bluzgać najgorszymi słowami.
            Kijiowski, facet o ksywie "Margot", babcia Kasia żywymi przykładami "terroru".

• qwardian Re: TVN 12.08.21, 18:19
      smurfmadrala napisał:

> tak przyklepano pod okrągłym stołem.

Jestem wrogiem tego okrągłego stołu z kantami od samego początku. Wczoraj bandziory pobiły Dobromira Sośnierza, który wcale nie poparł projektu, co tylko świadczy o braku inteligencji totalnej opozycji. Co więcej ten projekt nie ma żadnych szans, bo w drugim głosowaniu potrzebna jest większość bezwzględna i ze wstrzymaniem Konfederacji cały projekt przepadnie..
      • smurfmadrala Re: TVN 12.08.21, 22:02
        TVN i Discovery są tak amerykańskie jak bank Rothschieldów.
        • pijatyka No, proszę - z PiSuaru znajomy... 13.08.21, 00:59

...antysemicki smrodek.

• snajper55 Re: No, proszę - z PiSuaru znajomy... 13.08.21, 08:49
            pijatyka napisała:

> ...antysemicki smrodek.

A to Polska właśnie.

S.
            • qwardian Re: No, proszę - z PiSuaru znajomy... 13.08.21, 09:21
              Ukochana, katolicka polska ziemia z wieżyczkami kościółków i przydrożnych kapliczek w miasteczkach i na wsiach. Polska jest śliczna i bezpieczna, jak w domu. Niech tak pozostanie..
              • snajper55 Re: No, proszę - z PiSuaru znajomy... 16.08.21, 11:33
                qwardian napisał:

> Ukochana, katolicka polska ziemia z wieżyczkami kościółków i przydrożnych kapli
                > czek w miasteczkach i na wsiach. Polska jest śliczna i bezpieczna, jak w domu.
                > Niech tak pozostanie..

Strawestuję Marszałka. Ziemia wspaniała, tylko ludzie kurwy.

S.
                • renepoznan Re: No, proszę - z PiSuaru znajomy... 21.08.21, 08:25
                  Snajper - skąd taka samoocena?
      • pijatyka Re: bandziory pobiły Dobromira Sośnierza 13.08.21, 01:01

Widziałem, to straszne - biedak walczy teraz o życie na OIOMie (a Kukiz na sąsiednim łóżku) ;-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka