Dodaj do ulubionych

Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej

02.11.04, 21:32
POCZĄTEK STABILIZACJI W SZKOLE CHÓRALNEJ!!
NAPRAWDĘ DOBRY RUCH- ZAWIESZENIE NAUCZYCIELI.
I tylko szkoda, że tak późno i w takiej atmosferze.
A jeszcze rok temu, przy rozwiązywaniu chóru, wystarczyło nauczycieli "rozrzucić" po innych szkołach, a w szkole chóralnej
skompletować nowy zespół.
I TYLKO SZKODA STRESU DZIECI.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.11.04, 21:41
      czy każda bezpośredniość jest pedofilstwem??hmm. Wywalić całą kadrę i zacząć od
      nowa. Stara kadra widziała co się wtedy działo i nie reagowała? co się dzieje w
      tym zwariowanym kraju?
      • Gość: mama Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.icpnet.pl 03.11.04, 11:36
        W dzisiejszej prasie pojawiły sie zarzuty pod wzgledem rodziców, że działania
        nowego dyrektora popierają rodzice broniący wcześniej Kroloppa (zarzuty wyszły
        oczywiscie od zwolnionych nauczycieli). Otóż tak nie jest. Jestem mamą chłopca
        z obecnej trzeciej klasy a z panem K. nie chłopcy z ówczesnej pierwszej ani
        rodzice nie mieli żadnego kontaktu. Rodziców dzieci z młodszych klas
        popierających działania dyr. Braszki jest bardzo wielu. To właśnie nam zależy,
        żeby nasze dzieci, króre mają przed sobą jeszcze 6-8 lat nauki uczyły sie w
        świetnej szkole, gdzie będzie panowała atmosfera dla nich przyjazna, do której
        będą lubiły przychodzić. Gdzie nie będzie motorycznych knowań i konfliktów. Dla
        nas gwarantem takiej szkoły jest p. Braszka a także Pani Steczkowska. Nasze
        dzieci miały cały zeszły rok z Nią lekcje chóru, potem prezentowały na licznych
        koncertach świetne piosenki - ćwiczone tylko na owych lekcjach w szkole. Miałam
        okazję przekonać się, że Pani Steczkowska potrafi nawiązać z chłopcami świetny,
        zdrowy, oparty na jasnych zasadach kontakt, jest kreatywna w swoich pomysłach i
        metodach działania, jest także przemiłą, delikatną kobietą, która jednak
        potrafi mówić rzeczy niemiłe prosto w oczy - a tego już nie lubi. Uważam za
        wielką podłość ze strony nauczycieli sugerowanie w liście do władz miasta
        (czytałam - osiem stron!)molestowania przez Nią chłopców i jeszcze zasłaniania
        się, że te sformułowania pochodzą od uczniów. Uważam, ze ma prawo bronić
        swojego dobrego imienia, nie tylko dla swojego dobra, ale także dla dobra tych
        dzieci, które tak ją polubiły i które były na początku tego roku szkolnego
        zrozpaczone, kiedy sie dowiedziały, że nie będą już miały z p. Steczkowską
        lekcji.
        • Gość: glowy do gory! wypieprzyc buca dyrektora i steczkowska!!!!! IP: *.client.comcast.net 04.11.04, 08:18
          tych dwoch glupich bydlakow sklada pozew do sadu i zawiesza w pracy nauczycieli?
          jakim prawem? za kare? ludzie biezcie adwokata i do sadu debilka dyrektora i
          pinde steczkowska, za brak kompetencji, kryminalna samowole, i zagrozenie dzieci.
        • Gość: tata Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 213.17.249.* 04.11.04, 10:22
          Szanowna Pani !!!
          Też chciałbym przeczytać ten list, gdzie można to zrobić ?
          A tak na marginesie, jeśli był skierowany do władz i zawierał takie kłamstwa,
          jak Pani pisze to dlaczego władze go opublikowały w mediach ?
          Nie jestem w stanie tego pojąć ?
        • Gość: ABSOLWENT Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 81.210.112.* 04.11.04, 16:21
          Droga mamusiu. Wydrukuj te swoje wypociny i jedną częśc codziennie wysyłaj temu
          osłowi Blaszce a jedną powies sobie nad łóżkiem. I w odpowiednim momencie jak
          te Twoje gwiazdy Błaszka i Steczkowska zbledną czytaj wytrwale coś nabazgrała
          żeby Ci codziennie przypominały jaka jesteś pusta i słaba. Chcesz budować nową
          historię szkoły , spójrz w swoje i swoich gwiazdeczek CV. Biedni chorzy
          skorumpowani ludzie,,,,,, i biedna matka . Obudzisz się za parę lat jak
          Steczkowska z chóru zrobi Cekino Doro a z Twojego dziecięcia piękną dziewczynkę
          z warkoczykami jak to w rodzinie Steczkowskich bywało...Kobieto cofnij sie po
          rozum do głowy .... do rzeźnika. Obskurny lizus !!!!!!!!
          • pan.nikt BRAWO ABSOLWENT 04.11.04, 16:48
            BRAWO ABSOLWENT!!
            Widzę, że reprezentujesz tzw "KROLLPOWY POZIOM ZAKŁAMANIA"

Może ty chłopie w przeciwieństwie do mnie umiesz śpiewac (bo mi, słoń na ucho włazł), ale z logika i kilkoma innymi naukami masz problemy.
            Masz też problem z kulurą, a to dziwne, absolwent tak "kulturalnej szkoły" i takie bluzgi na zatroskana matkę, OJ,OJ.

W każdy razie, Twój poziom agresji, poziom agresji, który widziałem w czoraj w TV (z tej szkoły), skłania tylko do jednego:
            NALEŻY ROZWIAZAĆ TĄ SZKOŁĘ I POWOŁAC NOWĄ.
            Szans na zgodę nie widać, a CIERPIA DZIECI.
            • jakub20044 Re: BRAWO ABSOLWENT 09.11.04, 21:42
              I o to wam, antypolskim żydom, chodzi. O zniszczenie kultury polskiej. O
              zniszczenie jednego z dwóch najwybitniejszych chórów chłopięcych w Polsce. Stąd
              ta dyletantka muzyczna, kompletnie bez przygotowania chórmistrzowskiego i bez
              znajomości emisji głosu (co w tej rodzinie jest nagminne - patrz Justyna
              Steczkowska) zjechała z muzycznego zaścianka w St. Woli do Poznania, do stolicy
              polskiej chóralistyki. Czy nie lepiej byłoby najpierw posłuchać chóru
              chłopięcego ze Stalowej Woli, który prowadziła Agata Steczkowska? I na tej
              podstawie dokonać oceny jej przydatności do pracy z chórem? Dyrygenta ocenia
              się po tym, jak śpiewa jego chór.
              Zamiast tego dostaliście zapewnienie Gazety Wyborczej, że Steczkowska
              to "charyzmatyczna dyrygentka"! Charyzma rodem ze Stalowej Woli!
              • jackowrzesnianin Re: BRAWO ABSOLWENT 09.11.04, 22:47
                A co ty masz do Stalowej Woli?
                Lokalny szowinista?
        • Gość: muzyk Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 09:28
          kobieto!

jesli posylalas dziecko do takiej szkoly jaka zaczyna byc teraz to gratuluje...
          fiki miki i wygibasy- spiewanie "naprawde ladnych piosenek"??

ten zespol spiewal naprawde ladne piosenki - Wielka Msze h-moll, Requiem
          Mozarta, czy Pasje Pendereckiego. trzeba znalezc kogos innego na miejsce
          muzycznej dyletantki i ignorantki p.Steczkowskiej- bo z nia TAKICH PIOSENEK nie
          zaspiewa.
          • Gość: absolwent1991-1999 Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:47
            prawda, pierwsza taka opinia wreszcie padła od kogoś na tym forum wreszcie!
            "piosenki" - to idealne określenie do tego co zrobiła z tym chórem Steczkowska
    • Gość: dero Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 22:33
      Najważniejsze to wypieprzyć tego abnegata Frankiewicza ze stołka w Urzędzie
      Miasta. Toz to największy nieudacznik i pierdoła!
      • Gość: absolwent1991-1999 Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:49
        tylko nikt nie potrafi tego powiedziec głśno publicznie bo sie za raz wilki
        rzucą. a widać że prawda dziś boli i Frankiewicz nie potrafi sie przyznać do
        błędu że postawił na złego konia i brnie w zaparte - on prędzej rozwiąże szkołe
        niż zwolni Braszkę - ja tam byłem i słyszałem co Franskiewicz przed kamerami i
        po kamerach wygadywał.
    • Gość: kirrkorr Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:42
      Wojtek, oni nadal są z tobą...
    • Gość: troll Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 83.238.130.* 03.11.04, 00:46
      dobrze jest !tak trzyma .ucz si w tej szkole i przyda mi si troche luzu!
      • Gość: były belfer Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 213.17.249.* 03.11.04, 10:00
        Młody człowieku !!!
        To generalnie niewychowawcze.
        Pomyś o swojej przyszłości a tutaj przydałoby się:
        posiadać wiedzę z matematyki, informatyki, języka ojczystego, znać ze dwa
        jezyki itp. itd.
        Myślisz że to osiagniesz reprezentjąc taką postawę ?
        • Gość: troll do bylego belfra! IP: 83.238.130.* 03.11.04, 17:35
          Czlowieku! Nie bedziesz mi tu wyprawial rytualow. Co masz do mnie? co masz do
          tej szkoly?? czy ona czyms zawinila zastanów sie co kogo obchodza dzieci! tu
          chodzi o szkolne interesy (grupy nauczycieli)itd.Moje wyksztalcenie i tak
          nikogo nie interere.
          • pan.nikt do trolla 03.11.04, 17:48
            1. Nie oburzaj się na belfra. Ma racje jeżeli chodzi o wartość wiedzy.

2. MASZ NIESTETY RACJĘ I TY.

TU NIE CHODZI O UCZNIÓW, A O PRZEPYCHANKI DOROSŁYCH.
            I TO JEST Z ICH STRONY CHAMSTWO, A NIE PEDAGOGIKA.

I tylko dziwię, się, że władze dopusciły do takiej "gangreny".
            Ta szkoła, juz rok temu powinna byc zlikwidowana i natychmiast otwarta nowa.
            TAK OPERACJA MIAŁA SZANSE NA ROZWALENIE CHORYCH UKŁADÓW W CIELE GOGICZNYM
            • Gość: zorientowany Re: do trolla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:52
              tu nie chodzi o dzieci, ani o racje nauczycieli czy dyrekcji - tu chodzi o
              BUDYNEK SZKOLNY bo braszka chce koniecznie przenieść szkołę gdzie indziej.
              a co z budynkiem?
              Kto sie na niego tak łasi że chce doprowadzić do ruchłej likwidacji szkoły?
              powiem krótko - czas pokaże a będzie zamieszana w to polityka - zdziwicie sie
              ale wkrótce przekonacie że mam absolutna racje i może zapowiada sie na kolejna -
              jeszcze wieksza afere z zamieszaniem polityków.
              prawda boli, oj boli
    • Gość: LMB Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.icpnet.pl 03.11.04, 07:59
      "Zwolnić ich nie mogę, Karta Nauczyciela na to nie pozwala - tłumaczył."
      To kolejna pokomunistyczna kretynada - nie można zwolnić kogoś z pracy....
      Patologiczne rozwiązanie.
    • Gość: observer Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 213.17.249.* 03.11.04, 09:19
      Teraz rozumiem nauczycieli i ich protest.
      Z tym dyrektorem nie da się współpracować ...
      Chyba chce zostać gwiazdą mediów nie licząć się z interesami dzieci i szkoły.
      Po prostu amator ...
      • pan.nikt ???? 03.11.04, 09:28
        "> Teraz rozumiem nauczycieli i ich protest." ??????

Ja też rozumiem.
        OKOPALI SIĘ NA SWOICH WYGODNYCH IM POZYCJACH.
        Wszelki powiew świeżego powietrza, zabija ten zapleśniałe i gnijące ciało pedagogiczne.
        • Gość: odp Re: ???? IP: 213.17.249.* 03.11.04, 09:43
          Panie.nikt łatwo jest rzucać ogólnikowe zarzuty.
          Więc życzę Ci takiego szefa jak Pan Braszka.
          Zastanów się jak profesjonalny szef może skłócić ze soba 90% kadry w ciągu 2
          miesięcy?
          Brak wykształcenia wiedzy i postępowania z ludzmi i tyle....
          Jeśli jesteś Dyrektorem Braszką również zyczę Ci aby traktowano Cię w pracy jak
          jak czynisz.
          Kto mieczem wojuje od miecza ginie.
          • pan.nikt Re: ???? 03.11.04, 09:50
            Jak znam zycie, Pan Braszka, nie musiał nikogo skłócać. Wylazły długo ukrywane za czasów Krollopa animozje. Odezała się zdrowsza, a wczesniej zastraszona, przez Pana K część ciała. CIAŁ PEDAGOGICZNEGO PRZEGNIŁEGO WIRUSEM KROLLOPA DO SZPIKU KOŚCI WŁACZNIE.
            • Gość: odp Re: ???? IP: 213.17.249.* 03.11.04, 10:05
              Nie za bardzo Pana rozumiem.
              Kadra która się odezwała przeciwko Panu Braszce jest "przegniła ...." (jak Pan
              ślicznie piszesz) czy też to właśnie jest ta zdrowa część ?
              • pan.nikt Re: ???? 03.11.04, 10:09
                To Pan nie wie, kto rzucił się na Braszkę i na Steczkowską??
                Czyz nie ci, którzy bronili Krollopa??
                • Gość: odp Re: ???? IP: 213.17.249.* 03.11.04, 10:29
                  Tak się składa że wiem.
                  I zapewniam Pana że nie były to osoby broniące i popierające Krollopa.
                  Wręcz odwrotnie były to osoby (np. dyrektor Lehman) od lat walczące z poparciem
                  dla Krollopa, którego udzielały władze miasta w postaci odpowiedniego
                  viceprazydenta miasta Poznania.
                  Co więcej osoby z grona rodziców które popierają obecnie Pana Braszkę (tzn.
                  główni aktywiści z Rady Rodziców) były pod sądem w obronie Krollopa.
                  Należałoby się również zapytać kogo w tym konflikcie Popierał Pan Braszka
                  bedący rodzicem jednego z uczniów ?
                  Fajnie nie :-)
                  • pan.nikt Sam widzisz układy i układziki. 03.11.04, 10:42
                    Czas je rozpieprzyć. Dla dobra dzieci, dla dobra szkoły.
                    • pan.nikt Re: Sam widzisz układy i układziki. 03.11.04, 10:43
                      Dokończę.
                      Czas rozpieprzyć, bo zgody w tym srodowisku, ani z połówką, ani bez niej, nie jesteś w stanie uzyskać.
    • Gość: antyfrank Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 213.17.249.* 03.11.04, 09:25
      Byt tej szkoły i to nie tylko tej jest w naszym mieście zagrożony jeśli władze
      reprezenują takie stanowisko jak Pan Frankiewicz.
      Nauczyciele zwrócili się do niego z prośbą o pomoc jako mediatora a jakoś nie
      słyszałem aby się z nimi spotkał. Ba reprezentuje wręcz jedną ze stron
      konfliktu.
      Ciekawe czy popierał Kroloppa ?

Co na to radni ?
    • Gość: Michel de Cerizay Skandal w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 09:28
      Najlepiej dla uczniów, miasta i nas wszystkich byłoby zlikwidować tę nieudaną
      szkołę, źródło skandali i traumatycznych przeżyć dzieci. Mamy Poznańskie
      Słowiki (przecież cała impreza z chórem Kurczewskiego tzw. "Polskimi Słowikami"
      była dywersją komunistów wobec "klerykalnego" Stuligrosza") i wystarczy. Wywala
      się 30 nauczycieli za to, że podskoczyli p.Steczkowskiej - skandal. Pan
      Frankiewicz (jak pochwalił się w "Teleskopie") lekka ręką daje 28 tysięcy na 10-
      dniową wycieczkę dla uczniów, żeby nie oglądali jak się dorośli kłócą; cel
      szlachetny ale za tą forsę można wyposażyć niezłą szkolną pracownię
      komputerową - skandal do kwadratu. Ośmieszamy się utrzymając w imię idiotycznej
      ambicji (miasto ma szkołę chótralną!) instytucję, która gorszy i kompromituje.
      Jeśli nawet za pomopcą mniej lub bardziej brutalnych metod uda się zachować
      szkołę to jakie będą jej tradycje - co napisać w szkolnej kronice. Kończmy
      Waćpaństwo, wstydu oszczędźmy!
    • Gość: XXL Wypieprzyć Frankiewicza !!! IP: *.tinet / *.tinet.pl 03.11.04, 09:35
      To on jest winien sytuacji jaka jest w poznańskim szkolnictwie.
      Nie tylko w tej szkole.

Aroganci buc jest w stanie skonfliktować każde środowisko !!
      • pan.nikt Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? 03.11.04, 09:45
        Chyba za to, że rok temu, przy rozwiązaniu chóru, nie rozwiązałe też szkoły chóralnej.
        TO BYŁ POWAŻNY BŁĄD.
        GNIJĄCE CIAŁO PEDAGOGICZNE, jeszcze rok szkodziło: szkole, dzieciom, miastu, kulturze i sobie nawzajem
        • Gość: pas Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? IP: 213.17.249.* 03.11.04, 09:57
          Gratuluję trzeźwej oceny sytuacji ...
          Nie rozmumem tylko czy nie zapomniał Pan na końcu jednego z wyrazów literki m.
          Brzmiałoby ono wówczas:
          "Chyba za to, że rok temu, przy rozwiązaniu chóru, nie rozwiązałeM też szkoły
          chóralnej."
          Oj chyba mamy do czynienia z jakąś władzą podpisującą się anonimem.
          Oj niełądnie, niełądnie ...
          • pan.nikt Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? 03.11.04, 10:04
            Zapewniam cię, że nie zapomniałem, tej literki, a Pana Frakiewicza (chyba tak), widziałem tylko ze dwa razy w TV i to w związku z ta nieszczwęsną szkołą.

A nieładnie, to jest psze Pana bronić zgniłych układów w tej szkółce. Nieładnie jest, pozawalać na niszczenie tam młodych i zdolnych osobowości.

Stara kadra, nawet, jeżeli poszczególne osoby są OK, jako układ jest ZGNIŁA.
            • Gość: pas Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? IP: 213.17.249.* 03.11.04, 10:22
              Nie bronię szanowny Panie układów w tej szkółce.
              Nie wiem też czy niszczone tam są młode i zdolne osobowości.
              Pewnie nie więcej niż w innych szkołach w Polsce.
              Zawsze będzie cześć uczniów wkurzona na rodziców, że na coś nie pozwalają inni
              na szkołę inni na coś innego...
              Ba zawsze takich niezadowolonych można znależć i zmanipulować w każdej szkole.
              Nie lubię jednak takich stalinowskich metod, które są w tym konflikcie
              stosowane.
              Z przykrością muszę stwierdzi, że reprezentantem stalinowskiego myślenia jest
              również Pańskie ostatnie zdanie:
              "> Stara kadra, nawet, jeżeli poszczególne osoby są OK, jako układ jest ZGNIŁA"
              Od kiedy to w demokratycznym państwie wypowiada się takie brednie ?
              Każdy z osobna jest o'key ale w grupie to zgnilizna.Na tej zasadzie w czasach
              bolszewickich wytłuczono szlachtę i arystokrację a i innych parę przykładów by
              się znalazło.
              Sądząc z Pana wypowiedzi należałoby jednak trochę przysiąść fałdów i się
              poduczyć.
              Choć dostrzegając Pańską niechęć do szkoły i nauki raczej w to wątpię.
              Z wyrazami szacunku PSZE Pana.
              • pan.nikt Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? 03.11.04, 10:40
                Szanowny Panie.
                1.Czasami jeszcze się ucze, choc studia magisterskie i podyplomowe skończyłem dość dawno.

2. Komune, choć, nie stalinowska znam nie tylko z książek, ale i z autopsji. I nigdy nie byłem "komunistą" (to tak dla wyjaśnienia).

3, A czego mam się poduczać wg Pana?? Podstaw socjologii społecznej?? To chyba Pan szanony panie ma w tej dziedzinie braki.

4. Tak, tak bywa, że zbiór nawet pozytywnych jednostek, pod wodzą głupiego przywódcy "gnije" (hitlerowskie Niemcy, stalinowska Rosja itd).

5. Nie byłem zwolennikiem karania nauczycieli, byłem i jestem zwolennikiem rozbicia "układu". Rozdzielenia nauczycieli pojedyńczo po innych placówkach. I dlatego, mówię, że szkoda, iż szkoła nie została rozwiazana rok temu. Teraz sprawy zaszły za daleko, stąd konieczność niemiłej operacji.

6. Powoływanie się na demokrację jest:
                a) wytrychem, który nic nie mówi Stosowanym gdy brak klucza, czyli argumentów (Pan taki wytrych zastosował)
                b) Kłamstwem (czy zna Pan polityke personalną stosowana w firmach zachodnich)?
                • Gość: Pas Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? IP: 213.17.249.* 03.11.04, 11:25
                  Sanowny Panie !!!
                  Ad.1 do 3
                  Etyki należy się poduczyć etyki :-)
                  Dobrego wychowania, dobrych obyczajów, szanowania godności swojej i innych
                  ludzi, szanowania odrębnego zdania innych osób, nie wypowiadania się wtedy
                  jeśli takie wypowiedzi są kłamliwe i krzywdzą innych ludzi, docierania do
                  prawdy, braku kłamstwa we własnych wypowiedziach słowem korzystania z naszej
                  chrześcijańskiej kultury.
                  Ad. 4.
                  Szanowny Panie czy w obozach koncentracyjnych ludzi mordował Hitler a nie
                  pojedyńcze osoby robiąc to czasami z wyszukanym bestialstwem, a Żydów to
                  wydusił Hitler gołymi rękoma ? Dziękuję za takie pozytywne jednostki.
                  Te społeczeństwa o których Pan pisze były przeżarte i zgniłe i na ich
                  fundamencie wyrósł Hitler i Stalin. W rosji sowieckiej już przed Stalinem były
                  masowe mordy potem to już tylko prosta kontynuacja ... Czy wyobraża Pan sobie
                  Hitlera lub Stalina w społeczeństwie obywatelskim np. w Stanach Zjednoczonych ?
                  Ad 5 do 6.
                  No i znowu odpowiedzialność zbiorowa i ogólnikowy osąd.
                  Jeszcze trochę a bardziej uogólniając dojdziemy do absurdu twierdząc że np.
                  muzycy to coś tam coś tam i należałoby ich wszystkich izolować.
                  Żadnych wytrychów nie stosowałem ale jak mniemam argumenty, które niestety nie
                  trafiły do Pana przekonania za co niestety nie ponoszę odpowiedzialności.
                  A tak na marginesie parę kursów z zakresu HR przeszedłem i trochę wiedzy na ten
                  temat mam ,choć nie śmiałbym twierdzić , że znam politykę personalną stosowaną
                  w firmach zachodnich. Firmy jak firmy taże te zachodnie są równiez
                  zbiorowiskiem ludzi i obowiązują w nich różne kultury korporacyjne od skrajnie
                  nieprzyjaznej dla pracownika do skrajnie przyjaznaj, gdzie do szefa mówi się
                  otwarcie nikt nie knebluje ust pracownikom itp. itd. Sam jestem zwolennikiem
                  tej ostatniej bo wydaje mi się że osiagają one lepsze wyniki w pracy i
                  dodatkowo dają coś extra w sensie miłej i fajnej pracy swoim pracownikom.
                  Wydaje mi się , że w szkole o której piszemy nagle z dnia na dzień z aczeła
                  obowiązywać kultura walki a nie współpracy i za to wine ponosi szef czyli
                  dyrektor Braszka. Obserwowałem człowieka w telewizji np. w początkowym etapie
                  konfliktu i jak widziałem jak jednym zdaniem powiedział że chce podjąć
                  współpracę z nauczycielami ale karta nauczyciela nie pozwaa mu nauczycieli
                  zwolnić to już widziałem co się bedzie dalej działo. Zastanawia mnie tylko
                  stanowisko Prezydenta Frankiewicza bo jego to już wogle nie rozumiem sam sobie
                  dołki kopie.
                  Pozdrawiam i z wyrazami szacunku ...

• pan.nikt Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? 03.11.04, 12:08
                    AD 1-3.
                    A co ma chrześcijaństwo wspólnego z walkami frakcyjnymi w zgniłym ciele pedagogicznym.
                    Tak, należy po chrześcijańsku dać tym ludziom szansę pracy w środowiskach czystrzych, czy innych.
                    A o jakiej etyce mówisz??
                    O etyce kpania dołków, podżerania się i gnojenia??
                    A może wolisz ładniejsze słówka??
                    No tak, ale mozna słodko mówić, wbijając nóa w plecy. Ja mówię wprost.
                    CZAS ROZWALIC CHORY UKŁAD, DAC SZANSE I SZKOLE I DZIECIOM I DOBRYM NAUCZYCIELOM, KTÓRZY NIEPOTRZEBNIE GNIJA W CHORYM ŚRODOWISKU.

AD4. Tak wyobrażam sobie hitlera w USA, z trudem, ale sobie wyobrażam. Weź pod uwagę sytuację w jakiej ten zbrodniarz doszedł do władzy. (kryzys).

ad5,6 W firmach zachodnich, generalnie szef dobiera sobie ludzi. Czy zostawia tych, których zastał, czy wymienia, to jego sprawa (i często wymienia). To szef odpowiada za firme, czy jej odcinek i chce pracować z ludźmi, którym ufa. PROSTE????
                    I zapewniam cię , nikt nie pyta, gdzie pójdą ci, których zwolni.

A wytrychy i argumenty??
                    Wytrychem była w twojej wypowiedzi tzw "demokracja" i tzw "stalinowskie metody".
                    A argumenty??
                    No właśnie JAKIE SĄ ARGUMENTY ZA UTRZYMANIEM KLIKI NAUCZYCIELSKIEJ W TEJ SZKOLE??
                    • Gość: pas Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? IP: 213.17.249.* 03.11.04, 12:46
                      No cóż Prosze Pana różni nas jak widać z Pana napastliwej wypowiedzi bardzo
                      wiele i przy tym zostańmy. Na zakończenie co do Pana wypowiedzi:
                      Argument jest jeden: nie ma tam żadnej kliki jak Pan sugeruje (jak widać nie
                      czytał Pan uważnie tego co napisałem). Po prostu przyszedł niekompetentny szef
                      który nie potrafi współpracować z ludzmi, ogarniety manią wielkości i walki i
                      tyle. Facet kreuje się na gwiazdę mediów, bo jeśli by mu zależało na dobru
                      dzieci i szkoły a uważałby że musi zwolnic nauczycieli zrobiłby to spokojnie
                      bez chałasu mediów i koniec. Działania które podjął świadczą o braku
                      kompetencji i wróżą kłopotami i teraz i potem. Szkoda że szkoła z wieloletnią
                      tradycja po prostu będzie zlikwidowana i tyle. Chyba że komuś na tym zależy.
                      Co do Pana odpowiedzi na punkty.
                      Ad 1-3.
                      Co do ostrych słów które Pan użył jak rozumiem nauczyciele wystąpili do władz z
                      oficjalnym pismem podpisali się z imienia i nazwiska a i pewnie wysłali do tego
                      dyrektora do wiadomości. Uważam, że mają prawo do własnego zdania (podobnie jak
                      i dyrektor). Rolą władz było wejść jako mediator (a nie przekazywać listu
                      mediom) rozstrzygnąć spór zbadać konkretne zarzuty jednej i drugiej strony i
                      koniec. I to jest działanie wprost i nie mające nic do czynienia z ładnymi
                      słówkami, kopaniem dołków, podżeraniem się itp. tylko jest to działanie
                      EEKTYWNE, na które Pana Vice Prezydenta nie było stać.
                      Ad5.
                      A ja sobie Hitlera nie wyobrażam w dobrze funkcjonującej demokracji i tym się
                      różnimy ...
                      Ad.6
                      Gdyby w firmie zachodniej przyszedł szef i po 2-ch miesiącach skonfliktował się
                      z całą załogą, następnego dnia by zniknął. Dlatego, że oceniony by został przez
                      swoich szefów jako osoba niekompetenta zawodowo i nie nadająca się na
                      stanowisko kierownicze. Dobór ludzi przez szefa nie odbywa się na zasadzie
                      wojny ze wszystkim co żyje. Z jednego prostego powodu: jest to nieskuteczne i
                      przynosi więcej szkody niż zysku. Takie firmy po prostu giną ...
                      PS.
                      Nie przechodziliśmy na TY. A dodatkowo byłoby miłe jeśli pisząc jak rozumiem
                      kolokwialnie:"I zapewniam cię" użyłby Pan literkę duże C.
                      Nazywa się to właśnie między innymi dobre wychowanie....
                      Z wyrazami szacunku i passsssss

• pan.nikt Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? 03.11.04, 14:52
                        1. Nie zauważyłem u siebie napastliwości, choć daleko mi do Twoich ładnych słówek.
                        Po prostu, pewnych tematów nie należy "upiększać". Nie bawi mnie hasło "tu pie..iem aniołka, tam pie..iem aniołka i będzie jak w niebie", kiedy widać, że jest bałagan (powinno byc gnój).
                        No i chba mamy inny temperament.

2. Tak Hitler to nie demokracja, ale zdarzyła się w Niemczech, mogła się zdarzyc i w Ameryce.

3. Nie przeszliśmy na "ty", ale taki jest zwyczaj forów. Za małe "c" przepraszam. Było ono naprawdę niezamierzone.

4. Tak w firmach zachodnich, nie dochodzi do takich zaognionych konfliktów. Wszystko załatwia jedno cięcie zwane "DO WIDZENIA", zdarzało się, że z zakazem wstepu i rezygnacją ze świadczenia pracy przez pracownika w okresie ustawowego wypowiedzenia (zwolniony dostaje należną (1, czy 3-miesięczną odprawę) i część).
                        Ale widać, że chyba mało wiesz o zachodnich firmach.
                        I oczywiście takie samo "część" słyszy co jakiś czas kolejny dyrektor, to też pracownik.

5. I dlatego od początku twierdzę, że sprawy zaszły za daleko.
                        To "do widzenia" powinna usłayszeć kadra szkoły w dniu rozwiązania chóru. I tego samego dnia powinien zacząć się nabór nowej kadry.

DYREKTOR NIE JEST DO LUBIENIA, DYREKTOR MA BYĆ SKUTECZNY W POWIERZONYCH MU ZADANIACH W TYM WYPADKU NAUKA I WYCHOWANIE DZIECI.

POZDRAWIAM.
                        • Gość: zyga Re: Wypieprzyć Frankiewicza ???????? IP: *.ia.amu.edu.pl 06.12.04, 11:09
                          Jasne, Że TAK. Przede wszystkim wybrał p. Braszkę, faceta z nikąd, z nieznaną
                          przesłością uwikłanego w proces karny od wieli wielu lat (na razie wiemy o
                          jednym takim procesie). Jak mężczyzna, nie potrafiący zapewnić podstawowego bytu
                          swojej własnej rodzinie, może być powołany na stanowiska dyr. szkoły i ...
                          zarzadać setką z górą chłpców? Czy p.Frankiewicz nie wiedział o sprawie Braszki?
                          Przecież to był jego obowiązek sprawdzić kandydata!! A może kandydat nakłamał?
                          No to mamy kolejny kamyczek do ogródka Frankiewicza by go WYWALIĆ razem z Braszką!!
                          Ciekawe czego dowiemy sie o p. Braszce w najblższym czasie. Plotek nie należy
                          kolportować, ale to facet który pali za sobą wszytskie mosty !!
                          Krótko mówiąc obwoźny handlowiec oferujący szczotki został dyrektorem szkoły i
                          to szkoły artystycznej z eksperymentem pedagogicznym.
                          Walczy z pedofilami a był z rodzicami popierającymi uwolnienie Wojciecha K!!
                          Panie Frankiewicz, Coś Pan najlepszego zafundował tej szkole, POznaniowi i
                          Wielkopolsce!! CHyba jedynym Pana celem jest zniszczenie tej szkoły. Dlatego
                          musi Pan odejść. Jesli ma Pan odrobinę honoru to niech Pan to zrobi jak
                          najszybciej.
      • Gość: pas Re: Wypieprzyć Frankiewicza !!! IP: 213.17.249.* 03.11.04, 09:47
        I na dodatek amator bez wyższego wykształcenia :-)
        Widać teraz jak w Polsce liczą się układy.
        Cała nadzeja w komisjach sejmowych które może zaczą od głowy czyścić to bagno.
        Choć popieram wniosek o braku kompetencji Pana Frankiewicza wydaje mi się że
        niepotrzebnie się ekscytujesz i używasz nieceznzuralnych wyrazów.
    • Gość: rr Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:19
      Skoro dzieci nazwały Steczkowską tak a nie inaczej to coś w tym jest i wypada
      zająć się podejściem tej kobiety do dzieci.
      • Gość: AQQ Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 08:19
        Steczkowskim nikt nie skoczy! A jak podskoczy to wylatuje.
    • Gość: Marek "Dokształcić nauczycieli" IP: *.icpnet.pl 03.11.04, 10:44
      Wysłać nauczycieli (najlepiej z uczniami) na festiwal filmów homoseksualnych,
      zafundowany przez "pralnie pieniędzy" czyli fundację Kulczyka, niech się
      dokształcą.
      • Gość: gaja Re: "Dokształcić nauczycieli" IP: 213.17.201.* 03.11.04, 13:08
        tylko stać cię na chamstwo? jak w każdej szkole nauczycielom wiele można
        zarzucić ale tym razem to oni mają racje .pan braszka jest osobą niekompetentną
        wziętą z "sufitu" bez jakich kolwiek norm moralnych , a steczkowska to przerost
        formy nad treścią . nazwanie jej "kroloppem w spódnicy " było cytatem z oceny
        psychologów , a nie oceną nauczycieli.
    • Gość: Absolwent Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.icpnet.pl 03.11.04, 15:23
      Jestemprzedostatnim absolwentem Kurczaków i to co się tam dzieje...:( Braszka
      jest CHORYM CZŁOWIEKIEM
      jak mozna zwolnic bezwinnych nauczycieli SPRAWA DOTYCZY TYLKO KROLOPA I TO POZA
      SZKOŁĄ!!!!!!!! Wzywanie policji to sie w głowie nie mieści co prasa ( a oni też
      NIE SĄ bez winy) doprowadzila do calego skandalu
      Wsadzili Kroloppa do kicia
      przyszedł nowy dyrygent byc moze i dyrekto odszedł co pochwalam ale ABSOLUTNIE
      KARYGODNE jes zwalnianie nauczycieli którzy od 40 lat!!!!!!!! ucząw tejszkole i
      do których bym złego słowa nie powiedział!!!!! GDZIE WY MACIE ROZUM A ZWŁASZCZA
      TY PANIE DYREKTORZE!!!!!!
      • pan.nikt A nie szkoda Ci Absolwencie patrzeć, jak Twoi nau. 03.11.04, 15:49
        A nie szkoda Ci Absolwencie patrzeć, jak Twoi nauczyciele skapani w bagienku ROZWALAJA TWOJA SZKOŁĘ???
        Napisałem wczesniej:
        DYREKTOR NIE JEST PO TO ŻEBY GO LUBIC, ALE, ŻEBY REALIZOWAŁ SWOJE ZADANIA.
        W przypadku szkoły uczył i WYCHOWYWAŁ DZIECI.
        Czy w panujacej tam atmosferze, mozna wychowywać dzieci?
        I tylko problem karty nauczyciela.
        Dyrektor po prostu nie mógł zwolnic nauczycieli.
        I tu był bład Prezydentów.
        Należało rozwiązać szkołe, razem z chórem i powołac nową szkołę. Wtedy nie byłoby problemów prawnych z wymianą nauczycieli.
        PROSTE???

I nie mów mi o wyższych wartościach. Tam gdzie zaczynają się personalne konflikty i ambicyjki, kończa się wartości wyższe.
        Być może jeszcze o tym nie wiesz, prawdopodobnie jeszcze nie pracowałeś.
        Pozyjesz, zobaczysz, że mam rację.
        TAKIE ŻYCIE.
        • Gość: kot Re: A nie szkoda Ci Absolwencie patrzeć, jak Twoi IP: 213.17.249.* 03.11.04, 16:05
          Człowieku wystarczy wywalić tego dyrektora i zatrudnic fachowca i problem się
          skończy.
          • pan.nikt Tak jest, zostanie utrwalony stary burdel. 03.11.04, 16:11
            Tak jest, zostanie utrwalony stary burdel, który nowy dyrektor próbował cywilizować.

Jedyne wyjście, to rozpirzyć towarzystwo (albo kilka podstolików) wzajemnej adoracji na przysłwiowe cztery wiatry, albo cztery strony swiata. Być może w tej sytuacji, łacznie z Dyrektorem. I nawet, nie dlatego, że jest zły, ale, że stracił społeczne zaufanie.

I warto, też przyjrzeć się niektórym kibicom-rodzicom. Czy jakaś ich grupa, świadomie i złosliwie, nie destabilizuje sytuacji w tej szkole.
    • Gość: ... Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 09:25
      nie znacie dokładnie sytuacji w szkole chóralnej - więc się nie wypowiadajcie.

a ty pan.nikt- co sie tak rzucasz? nie dostales sie moze do tej szkoly kiedys,
      czy nie przyjeli twojego dziecka?
    • Gość: beton z dedykacją dla pana.nikt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:54
      tu nie chodzi o dzieci, ani o racje nauczycieli czy dyrekcji - tu chodzi o
      BUDYNEK SZKOLNY bo Braszka chce koniecznie przenieść szkołę gdzie indziej.
      a co z budynkiem?

Kto sie na niego tak łasi że chce doprowadzić do ruchłej likwidacji szkoły?

powiem krótko - czas pokaże a będzie zamieszana w to polityka - zdziwicie sie
      ale wkrótce przekonacie, że mam racje i może zapowiada sie na kolejna - jeszcze
      wiekszą aferę z zamieszaniem polityków.
      prawda boli, oj boli co nie :)?

a pan F. jest ślepy(albo ma taki zamysł)i dąży do destrucki tej instytucji bo
      łamana jest góra przepisów i różnych ustaw przez obecnego dyra i F. nie chce
      tego widzieć.nie chce sie przyznać do błedu.
      czemu nie?

bo jak ten bajzel ujrzy wreszcie w sądach światło dzienne to szkołe zamknie bo
      i będzie tłumaczył że to było konieczne z takim bałaganem -
      z łamaniem praw dziecka przez dyrektora(bark opieki ostatnich dni),
      z zatrudnianiem na wariata ludzi z ulicy na zastępstwo zawieszonych-z
      naruszenie przepisów procedury i materii,
      z niszczonymi lub fałszowanymi dokumentami,
      z dezorganizacją pracy,
      z zawieszaniem bezprawnym 90% kadry,
      ze sprawami karnymi cywilnymi i administracyjnymi po wielu stronach konfliktu
      (dopasujcie sobie gdzie kto będzie stał przed sądem)

to jest na rękę tylko pewnej klice która chce destrukcji tej instytuci.

rachunek jest prosty - zmienić dyrekcje i będzie OK.
      ale nie, lepiej zwolnić 30 osób niż 2.bo tu jest Polska i tu się liczą
      kliki,interesiki i władza a nie to co BONI ET AEQUI

a gdzie jest PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ?
      jeszcze wejdzie na arenę tego konfliktu.

pozdorwienia dla pana.nikt ktory siedzi cały czas przed monitorem i pisze
      ciagle posty zamiast pracować - chyba że to jego polecenie służbowe LOL :)
      • pan.nikt do Betona 06.11.04, 12:22
        1. Siedzę, nie cały czas, a okresowo. Jeden dla przyjemności idzie do kanjpy, inny na d..y, a ja siadam do monitorka.
        2. Robię to jak napisałe dla zabawy, a nie na polecenie.
        3. Pierwsze słyszę, o jakiś planach związanych z budynkiem.
        4. Łapie z ulicy. No dobra, ale wiesz, że komuna mineła i dzis na ulicy, jest (najczęściej okresowo) wielu dobrych fachowców
        5. Przez 3 dni nie zapewnił opieki?/ Bo mamy takie durne prawo, że nauczyciel jest jak "święta krowa" i ruszyć ja ze stołka, trzeba dziwnymi obejściami.
        Nauczyciele o tym doskonale wiedzą i bojkotowali dyrektora.
        6. Nie upierałem sie i nie upieram, przy konkretnym dyrektorze.
        UWAŻAM KONSEKWENTNIE. TRZEBA ROZWALIĆ TEN BAŁAGAN (cały) na siedem wiatrów.
        I budować szkołę od nowa. Czy pod Braszką, czy pod całkiem kims innym, nawet spoza Poznania.
        • Gość: ??? Re: do Betona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 14:04
          te,nikt. przyznaj no się jak się nazywasz - może Mietek B? albo ktoś z rodziny??
          tak samo jak on chcesz rozwalic szkołę.
          tyle że M.B. robi to dla własnego interesu...

a jaki ty masz w tym interes?

Moje zdanie jest takie:

1. wykasowac posty pana.nikt
          2. wywalić nową dyrekcję
          3. przywrócić starych nauczycieli
          i wreszcie będzie porządek

• pan.nikt Do towarzysza ??? 06.11.04, 16:46
            1. Nie mam żadnych związków z Panem B.
            A rozwiązac szkołę trzeba w interesie dzieci i w interesie poznańskiej chóralistyki.

2. > Moje zdanie jest takie:
            >
            > 1. wykasowac posty pana.nikt
            > 2. wywalić nową dyrekcję
            > 3. przywrócić starych nauczycieli

BRAWO KONTRREWOLUCJI MÓWIMY NIE!!!! TAK JEST TOWARZYSZU Z UB.

Pana argumenty (ciężkie zacietrzewienie) wzmacniają argumenty, za likwidacją tej szkółki, tego bałaganu.
            > i wreszcie będzie porządek
            • Gość: uczeń Re: Do towarzysza ??? IP: *.icpnet.pl 06.11.04, 17:26
              1. przywrócić PZPR
              2. przywrócić opiekę Komitetu Wojewódzkiego PZPR nad Chórem Polskie Słowiki
              3. przywrócić nabór do chóru za poręczeniem tow. z Komitetu
              • Gość: kmm DO PANA.NIKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:18
                1. Zastanów sie co piszesz-jak nie jestes w temacie to nie pisz.
                2. Jak juz piszesz to wymysl cos madrego, a nie w kółko to samo.
                3. Kim jestes??? Bo jak na moje to albo Mietkiem BLaszka,albo kims z jego
                familii, albo kims z Urzedu komu bardzo zalezy na rozwaleniu Szkoly.
                • pan.nikt Re: DO PANA.NIKT 06.11.04, 19:24
                  1.Piszę to samo, bo odpieram kolejne ataki, a zdania w tej sprawie nie zmieniam.
                  2. I znów zmuszasz mnie, żebym napisał to samo. Nie znam Pana Mietka (jak piszesz), nie mam nic wspólnego z chórem i urzędem.
                  NA ZIMNO OCENIAM SYTUACJĘ.
                  NA ZIMNO NIE WIDZĘ SZANS NA KOMPROMIS.
                  • Gość: Nauczyciel Re: DO PANA.NIKT IP: *.bg.am.poznan.pl 07.11.04, 19:19
                    Popieram Pana Nikt. Czy czasem nie dyskutuje Pan z byłym dyrektorem szkoły
                    Lehmannem. Co on w niej jeszcze robi.
    • Gość: Przerażony autor Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:56
      Przeczytałem wiele z tych wypowiedzi i jest mi pzrykro? No niech tak zostanie.
      - trzeba było rozrzucić nauczycieli po innych szkołach!!! Za co? Pytam. Za to
      że w czasi e panowania poprzedniego dyrektora chóru stawali na głowie walcząc z
      jego samowolą. za to że chc pukali do tak wielu drzwi nikt w tym "wesołym
      mieście " nie chciał ich słuchać? Za to, że ciągle odpowiadano, że nie
      dorastają nawet do pięt Amabasadorowi Kultury Polskiej, bo taki zaszczytny
      tytuł nosił pan W. Krlop i ni był to tytuł samozwańczy tylko nadany mu przez
      wysokie gremium? A może za to,że po jego aresztowaniu starali się robić
      wszysko, żeby ochronić chłopców w szkole przd takami mediów, bo dla tych
      liczyło sie nie niczyje dobro tylko sensacja?
      - miła Pani,zwracam sie do Matki ucznia w trzciej klasie (wypawiedź taj pani w
      jednym z internetowych listów) czy jest pani pewna, że chce Pani powierzyc
      swojego syna nawemu dyrektorowi Braszce, który na pierwszy zebraniu Rady
      Pedagogicznej zaraca się do mówiąc cyt. "Wiem, że przyszedłem do szkoły
      pedałów!!!" - można sprawdzić, czy nie mijam się z prawdą, zresztą te słowa
      cytowałą jedna z gazet. Nauczyciele popełnili jadnak wtedy błąd, bo tzreba było
      w tym samym dniu wnieść sprawe o zniesławienie, a minuta w której dyr> Braszka
      miał czelność wypowiedzieć te słowa powinna być jego ostatnią minutą w tej
      szkole.
      - "Wszyscy o wszystkim wiedzieli i nikt nie reagował" - to kolejne częste
      stwierdzenia, przytaczane przez ludzi, którzy najczęściej nie mieli ze szkałą
      nic wspólnego. Zatem pytam - Kto wszystko o wszystkim wiedział? Nauczyciele? A
      corodzice uczniów? Też wiedzieli? A może w życiu jest tak, że dziecko najpierw
      idzie do nauczyciela i mówi o swoich problemach, a potem przy okazji rodzicom!!!
      To na razie tyle
      • pan.nikt Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej 08.11.04, 12:09
        1.
        > - trzeba było rozrzucić nauczycieli po innych szkołach!!! Za co? Pytam.

Nie za co, tylko po co. Dla naprawy sytuacji w tej szkole.
        A przejście do innej szkoły, to przecież żadna kara. A w wielu wypadkach nagrodą może być praca w lepszym "zdrowszym" środowisku. (i z tym "zdrowszym" wcale nie chodzi o pedofilie, ale o zastarzałe układy personalne).

2. Nie oceniam Pana Braszki. Nie mój cyrk, oceniam chora patową sytuację, bo taka jest w tej szkole.
        A czy nowa szkoła powinna być pod dyrekcją Pana Braszki, czy pod dyrekcją, kogoś całkiem z zewnatrz (może nawet spoza Poznania), to całkiem inna sprawa

• Gość: Lehrer Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.bg.am.poznan.pl 08.11.04, 15:25
      Jaka była i jest rola byłego pana dyrektora. Jaki wpływ na przebieg zdarzeń
      mają jego powiązania?
      • Gość: meloman Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 62.244.138.* 08.11.04, 21:06
        LUDZIE!!!
        CZY JA JESTEM W DOMU WARIATÓW?
        ROZWIĄZAĆ SZKOŁĘ. DLACZEGO MOJE PODATKI MAJĄ BYĆ WYRZUCANE W BŁOTO!!!
        ROZWIĄZAĆ CHÓR. KTO SŁUCHAŁ KONCERTU ZE STABAT MATER W POZNANIU WIE O CZYM
        MÓWIĘ!!! PODOBNO CHÓR ODNIÓSŁ SUKCES W PARYŻU NIE WIEM O CZYM MOWA, BO Z
        RELACJI PRASY FRANCUSKIEJ TO NIE WYNIKA. (RACZEJ DYPLOMATYCZNA CISZA BY NIE
        MÓWIC O NIEPOROZUMIENIU)
        PO CO W JEDNYM MIEŚCIE TRZY CHÓRY CHŁOPIĘCE???
    • Gość: Gość Przerażony au Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:55
      Nie wiadomo ilu ludzi czyta to forum, ale skoro już zacząłem z Państwem
      dyskusję, to poprowadzę ją dalej.
      Pan nikt mówi, że dla dobra bauczycieli można ich było wcześniej przenieść do
      innych szkół. Jest w tym jakaś prawda,ale na Miłość Boską nie takimi
      metodami!!! Zresztą jeżeli spojrzeć na całąsorawę spokojnie, to wydaje się, że
      ma ona drugie dno i nauczyciele sa tylko pratekstem do realizacji pewnego
      planu. Jakiego? To powinno sie już niedługo okazać. być nmoże powiedzie się, bo
      jast przygotowany ność misternie. Myślę, że nauczyciele z założenia odgrywali
      już w nim zasadniczą rolę. Udało się ich zręcznie wmanewrować w te działania.
      Bo fragment ich listu dotyczący Pani Steczkowskiej jest na tyle wyeksponowany,
      że można odnieść wrażenie iż cały konflikt jedynie jej dotyczy. Zresztą
      kapitalnie spisują sie tutaj "nasze" media, dając nam na tacy gotowe już nie
      tylko osądy, ale i wtroki. Troczę to niesmaczne, ale jak mówią mi moi znajomi
      takie słowa świadczą jedynie o mojej naiwność, bo wiaja w bezstronność mediów
      jest śmieszna i należy się z nie jak najszybciej wyleczyć. A wracając do
      szkoły. W mojaj rozmowie z Panem Frankiewiczem< miałem okazję na zamienienie z
      nim kilku słów, powiedziałem, że Szkoła Jerzego Kurczewsjiego ma pecha. Zapytał
      mnie dlaczeg. Po pierwsze - odpowiedziałem - że załażona ją w tym kraju, a po
      drugie, że w tym mieście. nie wiem tylko dlaczego był zdziwiony moją
      odpowiedzią. A przeciez to proste. w cywilizowanym świecie każde miast byłoby
      dumne z posiadania takiej placówki. Kultura i sport to najlepsze formy reklamy
      i wie o tym cały świat. Oj przepraszam, jak widać nie cały. Uważam, pbobiązkiem
      władz miast było w tych najtrudniejszych chwlach jakie nastąpiły po
      aresztowanie poprzedniego dyrektora chóru. Przyjść szkole z pomocą. Usiąść i
      wspólnie zastanowić się jak odbudowaqć to co jeden człowiek w tak podły sposób
      zniszczył, ale oczywiście nic takiego sie nie stało. A może już wtedy pomału
      rodziły sie palny... no właśnie jakie plany???
      To znów na razie na tyle.
    • Gość: Ech,ZnowuAbsolwent Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 00:21
      Szczerze mówiąc pogodziłem się z faktem iż ta szkoła zniknie z mapy Poznania.
      Ale jeśli w przyszłym roku pojawi się PRYWATNA SZKOŁA CHÓRALNA zarządzana
      nieoficjalnie przez panią Steczkowską a oficjalnie przez pana Braszkę albo
      kogoś innego (raczej kogoś innego bo za panem Braszką pewnie będzie już zawsze
      ciągnął się "smrodek") to niech nie nosi ona imienia prof. Kurczewskiego ani
      niech nie powołuje się na tradycje szkoły chóralnej (którą to tradycję pan
      Braszka określił swego czasu jako "TRADYCJĘ PEDOFILSKĄ" <===zaznaczam iż słowa
      te dotyczyły SZKOŁY nie CHÓRU)... Jeśli już koniecznie Miasto, Pan Braszka,
      Pani Steczkowska, Pan .nikt nie widzą możliwości współpracy z tymi naprawdę
      dobrymi i kompetentnymi nauczycielami to na Boga dajcie im chociaz możliwość
      wypuszczenia obecnej (dla niektórych ostatniej) klasy 9 i dajcie im spokojnie
      odejść... niektórzy z tych nauczycieli poświęcili nauczaniu w tej szkole prawie
      całe życie zawodowe i naprawdę zasługują na tradycyjne w naszej szkole
      pożegnanie w czasie rozdania świadectw (i naprawdę dobrych zaświadczeń o
      wynikach testów gimnazjalnych)... chociaż pewnie, sądząc po zachowaniu na
      rozpoczęciu roku, Pan Braszka nawet nikogo nie przywita... i to jest właśnie
      smutne... ta szkoła obecnie nie jest już rodziną i obojętnie jak by się
      opiekuńcza Pani "Od Piosenek" Steczkowska (już w zeszłym roku tak się
      mówiło:P:P) i "nasz spoko dyrektor" Braszka wysilali takiej rodziny już mieć
      nie będą... jakąś rodzinę stworzą ale nie będzie to rodzina w której różnica
      wieku między dziećmi wynosi 60 lat... myślałem że doczekam kolejnego jubileuszu
      szkoły (mojego pierwszego jako absolwenta) ale chyba nic z tego nie wyjdzie...a
      szkoda... no chyba że dyrekcja zrobi ale chyba nie chcę słuchać zespołu "The
      Boys" albo utworu Jadą Jadą Misie w wykonaniu 1 klasy (gdzie się podziały
      pieśni harcerskie i patriotyczne które śpiewałem ja?? przynajmniej wtedy
      zwracano uwagę na intonację czego nie ma obecnie:):) )...

P.S.: Do Matki wypowiadającej się na początku dyskusji... niech Pani kiedyś
      podsłucha(bo przy dorosłych nie mówią wszystkiego...bez wyjątku...wiem coś o
      tym bo jednak 9 lat chodziłem do tej szkoły a w zwyczajach uczniów raczej nic
      się nie zmieniło) co mówią o "technikach nauczania" i zachowaniach Pani
      Steczkowskiej w czasie zajęć... Będzie miała wtedy Pani okazję dowiedzieć się
      jak cenną wiedzę przekazuje uczniom... choć wsumie to nawet dobrze że dowiadują
      się o tym od nauczyciela a nie od kolegów z podwórka...:):)
      • pan.nikt Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej 10.11.04, 00:38
        Ale w Tobie goryczy.
        A jak chodziłeś 9 lat, to nie słyszałeś nic o skłonnosciach Pana K??
        Dziwne!!
        No, ale chyba nie słyszałeś też o wielu innych rzeczach. Bo tego się dziecia nie mówi.

I jeszcze trzy rzeczy:

1. Tak uważam, ze szkołe trzeba rozwiązać (powody podawałem), ale jestem zwolennikiem powołania NOWEJ SZKOŁY PUBLICZNEJ (SAMORZĄDOWEJ), A NIE ŻADNEJ PRYWATNEJ.

2. Nie oceniam poziomu Pani Steczkowskiej. Oceniam chra sytuacje w szkole.
        Nie oceniam Pani Steczkowskiej, bo ja słuch mam absolutny.
        Tzn Słyszę, że graja i spiewają.
        Natomiast ma sporo doswiadczenia życiwego i logiki.

3. Nigdy nie oceniałem indywidualnie nauczycieli uczących w tej szkole. Ich kwalifikacji i pracy.
        Oceniałem środowisko, które stworzyli i w którym pracowali.
        A ŚRODOWISKO TO JEST WYRAŹNIE CHORE, nawet, jeżeli poszczególni nauczyciele są OK.
        (sprawdź w poprzednich postach)
        • Gość: Ech,ZnowuAbsolwent Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 11:23
          wszyscy wiedzieli o skłonnościach homoseksualnych a nie pedofilskich a to jest
          różnica...
          • Gość: ktoś cała prawda IP: 213.17.201.* 12.11.04, 14:27
            powiem wam że cała prawda jest taka że steczkowska, sykulski, braszka i
            frankiewicz chca zarobić! i dlatego chodzi o rozpiepszenie szkoły i powołanie
            nowej prywatnej ktróa bedzie jedyna w pozznaniu prywatną muzyczną która bedzie
            miał pewną renome odziedziczoną po PSChJK! wszystko jest ukartowane! a
            zamknięcie Kroloppa to początek sprawy!!!!
            • pan.nikt Chyba przeginasz 12.11.04, 16:07
              Chyba przeginasz.
              Zaraz się dowiem, że Krollop jest niewinny, a to wszystko, to zwykły spisek.

No, no,
              A już się mawet śmiać nie chce na takie gadki.
        • Gość: kmm Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 12:50
          Nauczyciele tego chorego srodowiska nie stworzyli!!!!!!
          • pan.nikt Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej 23.11.04, 13:20
            Stworzyli, a włąściwie współtworzyli, kolejno przenikająć atmosferą.
            Dodajmy chorą atmosferą.
            To wcale nie znaczy, że jednostki sa złe.
            Są jacyś tzw "prowodyrzy" i zawładnięte przez nich jednostki.

Zreszta proponuję postudiowac trochę na temat PSYCHOLOGII TŁUMU!!!
            A zbiorowisko nauczycielskie to już tłum (no tłumek)
    • Gość: Tete Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 193.29.205.* 13.11.04, 11:35
      Ci wspaniali nauczyciele, ktorych tak zapamietale Panstwo bronicie przez wiele
      lat wiedzieli o praktykach chorego dyrygenta...nie robili z tym nic, wiec az
      tak nieskazone to to cialo pedagogiczne nie jest!!!! Czas na zmiany, Pani
      Steczkowska ma swietny kontakt z dziecmi i dlatego stała sie obiektem
      atakow....bo stare wiedzmy jej zazdroszcza!!! Przepraszam ale tak to wyglada z
      zewnatrz! Widzialam, wczoraj wypowiedz jednej pani nauczycielki z 40-letnim
      stazem - to bylo zenujace...zazdrosc zzerala ja od srodka...wstyd!!! A dzieci
      twierdzily, ze bardzo lubia p. Steczkowska .... klamayly? Czy to tez jest
      podejrzane...nie wydaje sie. Metody nauczania nalezy zmieniac i isc z duchem
      czasu. Wstyd mi za te zepsute grono pedagogiczne, w zyciu nie wyslalabym tam
      swojego dziecka!
      • Gość: Ech,ZnowuAbsolwent Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 23:10
        Pani Tete, rozszerzę swoje wcześniejsze zdanie. Kiedy półtorej roku temu użyto
        po raz pierwszy zwrot: "Wszyscy wiedzieli, wszyscy milczeli" media stwierdziły
        iż odnosi się to do pedofilstwa. Tymczasem chodziło tu o homoseksualizm
        Kroloppa. Po za tym na jakiej podstawie Pani i inne osoby twierdzicie iż
        nauczyciele o tym wiedzieli??
        • pan.nikt Szanowny absolwencie!!! 13.11.04, 23:36
          Szanowny absolwencie!!!
          JESTEŚ MŁODY I NAIWNY!!!
          I nie jest to zarzut, ba to nawet pochwała młodości.
          Bo młodość zawsze taka była i jest "DURNA I CHMURNA".
          I całe szczeście, że nie jest skostniała, jak nie znane młodym układy.
        • Gość: Tete Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 193.29.205.* 14.11.04, 15:18
          od innych Poznanaiaków, skoro wiec caly Poznan wiedzial to tym bardziej
          nauczyciele musieli wiedziec! Mysli pan, ze sad skazal tego pana za praktyki
          homoseksualne?????!!!!! Wiem, że nasze sady nie dzialaja najlepiej, ale czegos
          takiego jeszcze nie widzialam.
          • Gość: kmm Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 16:21
            Pani Tete!
            Skąd tyle złego nastawienia do nauczycieli? Czym oni zawinili? Chcialbym tylko
            przypomniec ze p.Jacek Sykulski tez pracował w szkole za czasów Kroloppa.
            Dlaczego do niego nikt nie ma pretensji? Dlaczego on nic nie robił? bo skoro
            był nauczycielem to tez musiał o tym wiedziec...
            i jeszcze jedno: było śledztwo ws sprawie Kroloppa, byly przesłuchania i nic
            nie wykazalo żeby nauczyciele czemus zawinili. Wiec Pani zarzuty są calkowicie
            bezpodstawne. chyba ze Pani o czyms wie o czym my nie wiemy... Przypominam że
            niepowiadomienie o przestepstwie jest równiez przestępstwem! Wiec skoro
            nauczyciele popelnili przestępstwo to prosze o tym powiadomic prokurature! A
            jezeli nie to wara i prosze nie pisac tutaj jakis glupot!!!
            narazie to tyle
            pozdr dla wszystkich absolwentów!
            • Gość: Tete Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: 193.29.205.* 14.11.04, 18:24
              Prosze Pana(i) atmosfera na tym forum swiadczy o tym ze nauczyciele nie byli
              bez winny!!! Poniewaz wieksza czesc tych agresywnych forumowiczow to wlasnie CI
              nauczyciele!!! Nie wyobrazam sobie, zeby osoba nie zwiazana z tym grone az tak
              emocjonalnie podchodzila do sprawy. Nikogo nie osadzam, tylko wysuwam
              przypuszczenia...ale odpowiedzi na tym forum potwierdzaja, jednak ze te
              oskarzenia musza byc prawdziwe!!! Skad tyle wrogosci!!! Wczesniej czytalam
              wypowiedz mamy jakiegos dziecka...reakcje na nia byly po prostu zenujace!
    • Gość: george O chórze w Uwadze IP: *.icpnet.pl 13.11.04, 21:33
      w TVN w przyszłym tygodniu. Dziś była migawka.
      • Gość: Myśliciel Re: O chórze w Uwadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 17:49
        Panie. Nikt i P.Tete
        myślę, ze państwa uwagi choć dające do myślenia jak każda uwaga mają jedną
        wadę. Są niestety tylko przemyśleniami ludzi , którzy wiadomości czerpią z
        medialnych przekazów. I tylko na podstawie tego wypowiadacie Państwo
        autorytatywne sądy pt. musieli wiedzieć, rozpieprzyć skażeni. Broń nas Panie
        Boże przed takimi sędziami. A gdzie dowody ? Byliście w szkole , w chórze kiedy
        działał p. Krolopp ? Wiecie gdzie działy się sprawy o które został oskarżony ?
        To po co w ogóle zabieracie głos. Otóz osiadczam,że próby chóru odbywały sie w
        szkole. I tylko próby. Pan Krolopp prawie w ogóle w szkole nie przebywał .
        Ostatnie lata to próby prowadzili jego asystenci. Wielki nAmbasado Kultury
        szidział w domu na Ogniku i stamtąd kierował sekretariatem, Tam spotkał sie z
        młodociamymi solistami jak wykazało śledztwo. Ale o tym wiedzieli nie
        nauczyciele tylko rodzice.Koncert tez nie odbywały się w szkole tylko poza nią.
        Do szkoły Krolopp nie przychodził molestować. Byłoby to niemożliwe. A to co
        działo się poza szkołą , poza lekcjami to już nie sprawa nauczycieli ich
        wiedzy , a juz złaszcza sumienia. Majac dziecko na 45 minut na lekcji trudno
        stwierdzić dlaczego zachowuje sieę tak a nie inaczej.To jednak kadra
        pedagogiczna pracowała w pocie czoła, by tych mocno wyeksploatowanych uczniów
        czegoś nauczyć i jeszcze do tego dobrze wychować. A że dobrze uczyli , a
        zwłaszcza wychowywali świadczą dzisiejsi absolwenci, którzy jak jeden mąż
        popieraja kadrę pedagogiczną ( tę zawieszoną ). Oni najlepiej wiedzą co kto
        wiedział i co kto robił. Bo byli w tym czasie i w Szkole i Chórze. A dziś nie
        siedzą za kratkami, tylko studiuja, uczą się w renomowanych uczelniach, liceach.
        A gdzie jest dzisiaj całe grono męskich głosów , których nie przyjął pan
        Sykulski? To oni jeździli , to oni widzieli. Dlaczego ich nikt nie szuka,
        dlaczego ich nikt nie pyta? Otóż Panie. Nikt łatwo rzucać oskarżenia, wysuwać
        propozycje rozpieprzenia. Ale to dzięki pedagogom, dzięki tym zawieszonym,
        przetrwał Chór, którym mógł sie zająć Sykulski. A ta zawieszona kadra zrobuiła
        wszystko zwłaszcza we wrzesniu ubiegłego roku i przez całe miesiace następne by
        mógł pracować i odbudowywać to co zostało zniszczone. Ale nie sam . I nie tylko
        ze sławna p. Steczkowską . Ale wspólnie z gronem pedagogicznym. To ono przez
        cały pierwszy semestr siedziało za darmo wszkole opiekując się chłopcami ,
        którzy mieli wieczorem próby, to właśnie grono pedagogiczne pomagało p.
        Sykulskiemu załatwiać foniatrę, podpowiadać kim szczególnie trzeba się na
        chórze zająć itp. A teraz p. Sykulski wraz zeświętą niskazitelna p. Steczkowską
        uważają sie za jedynych misjonarzy i zbawców prawdy, orędowników pokoju i
        prawdy. Wg przysłowia: murzyn zrobił swoje , murzyn może odejść. A dlaczego
        nikt nie pyta o p. Kroloppa p. Kurczewskiej, która jakoby nic nie wiedział.
        Przeciez to wpływowa osoba, redaktorka radia, ona nie wiedział, ona nie mogła
        wlywać. Ludzie !!! Czy wy nie widzicie, gdzie jest prawda. A p. Sykulski to nie
        wiedział ? P. Steczkowska juz na pierwsym spotkaniu z rodzicami powiedziała że
        zna Kroloppa bardzo dobrze, że poprzez swojego ojca często o nim mówiła i
        wszystko o nim wie. To dlaczego teraz nikt jej o to nie pyta ?
        A tak na marginesie życzę panu, Panie . Nikt, żeby pan kiedyś uczciwie
        przepracował w jedneej firmi , z czystym sumieniem wykonujac swoją prace, a
        potem został pan pomówiony o wyimaginowane cele , oby postawiono Panu zarzutu
        wyssane z palca i na ich podstawie by wyrzucono Pana z pracy, której oddał Pan
        całe swoje serce. Wszystkiego najlepszego.A jeśli pan mówi o
        rozpieprzeniuszkołyto chyba ma pan na myśli budynek. Bo w moim pojęcieu szkoła
        to ludzie - rodzice, uczniowie, nauczyciele i inni pracownicy. Czemu chce pan
        rozpieprzać tylko nauczycieli ? Może rodziców też ? A wie pan ilu uczniów ,
        rodziców przewinęło sie przez tę szkołę ? A słyszał Pan o Paetzu i Stuligroszu -
        jego głosie poparcia dla arcybiskupa ? To dlaczego nie rozpieprza Pan
        Stuligrosza?
        Otóz drogi Panie odpowiedzialność zbiorowa - to chyba nie ta epoka.
        Ale w naszej kochanej ojczyźnie a złaszcza Poznaniu tak jak na piłce nożnej
        wszyscy się doskonale znają na winie. wszyscy są sędziami i znakomitymi
        doradcami. Tak do sądów i osądów to my jestesmy dobrzy, Szkoda tylko że w pracy
        tego nie widać. A wiecie Państwo co się teraz dzieje w szkole po nastani
        jedynie nam panującego , zaufanego kolejnego misjonarza dyrektora Braszki ?
        Otóż dzieci odchodzą ze szkoły zabierane przez rodziców, inni uczniowei robią
        na lekcjach co chcą - niszczą pianina, maluja ściany, jednym słowem nastało tak
        długo oczekiwana wolność i swoboda. A Pan Braszka - dawny ajent celny i
        handlarz obwoźny ( sprzedający książki ) , a także ojczym ( nie ojciec) syna ,
        ma sprawę w sądzie za niepłacenie alimentów. Taki to meneger. Pogratulować.
        Otóż postuluję - powrót kadry pedagogicznej sprawdzonej, doświadczonej i przede
        wszystkim uczciwej, dopóki uczniowie nie założą innym nauczycielom wiader na
        głowę, i nie stworzą w tej szkole państwa donosów i wszelakiej swobody, którą
        karmi nas młodzież ( nie wszystka)na ulicy,stadionach itp,.
        Pozdrawiam wszystkich sędziów - internautów z panem Frankiewiczem na czele.
        • Gość: Tete Re: O chórze w Uwadze IP: 193.29.205.* 14.11.04, 18:18
          Dowody? A co my mamy udowadniac. O ile sie nie myle p. Krolopp zostal juz
          skazany...a przdstawieniem dowodow zajela sie prokuratura! Zreszta to jest jak
          najbardziej najwlasciwszy organ do przedstawiania dowodw. Wiec nie mamy tu do
          czynienia z samosadem ulicy nad niewinnym czlowiekim, jak probuje Pan(i)
          sugerowac. Ten pan zostal skazany!!! Jak nieslusznie - to do Trybunalu Praw
          Czlowieka...jakos nie widze zeby sie kwapil!!!!
          <Rodzice winni - oni wiedzieli!!!>
          I mamy uwierzyc, ze wiedzieli rodzice, wiedziala, p. Steczkowska, a szanowne
          grono pedagogiczne - nie !!!! Chyba sobie Pan(i) zarty stroi!!!
          A Skad kadra wieddziala, ze Ci uczniowie sa "wyeksploatowani"?
          Sam sobie Pan(i) zaprzecza. Wypowiec jest tak stronnicza, ze jedna mysl
          przychodzi mi do glowy...musi byc Pan(i) jedna osoba z tej grupy nauczycieli!!!
          A jezeli tak - to nie ma sensu dalej dyskutowac!
          • Gość: Myśliciel Re: O chórze w Uwadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 18:30
            Mówiąc o wyeksplatowaniu, miałem na myśli zmęczenie wielką ilościa koncertów
            organizowanych przez p. Kroloppa ? A słyszał Pan(i) o pałacu w Owińskach?
            Zapytał Pan co na ten temat wie Wydział Kultury i Sztuki oraz Pan Frankiewicz ?
            Tak na marginesie. Jestem rodzicem. I nie jestem stronniczy. Choć tak Pan
            uważa. Wiem jedno, że nie rozmawiał Pan z żadnym z tych nauczycieli, tylko
            karmi się wiadomościami mediów. Łatwo być przez nie zmanipulowanym. A do tego
            by osądzać sprawiedliwie i pouczać potrzeba prawdy, której Pan(i) nie zna.
        • pan.nikt Oj myśliciel 14.11.04, 23:04
          Wysmażyłeś elaborat, że aż coś.

Szkoda, że smażyłeś, obelgi w moim kierunku, bez dokłądnego poznania mojej propozycji.
          NIE SUGEROWAŁEM W ŻADNYM POŚCIE, KARANIA PORZĄDNYCH NAUCZYCIELI.
          SUGEROWAŁEM ROZWIĄZANIE SZKOŁY I PRZENIESIENIE POSZCZEGÓLNYCH NAUCZYCIELI DO INNYCH SZKÓŁ. To żadna kara.

A Twoje przykłady z innych dziedzin wnoszę, że KOMPLETNIE NIE MASZ POJĘCIA O "NOWOWCZESNYM" PRZEMYŚLE.
          Tam słowo "dziękujemy i żegnamy" bardzo łatwo usłyszeć, a jeszcze łatwiej, tylko "żegnamy".
          I mnie to nie spotkało, ale sporo widziałem. Słowo honoru.
          • Gość: Myśliciel Re: Oj myśliciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:56
            Ej Panie Nikt. Jeśli odczułeś to jako obelgi to sorry. Nie mam zamiaru nikomu
            ubliżać. Staram się słuchać i wyciągać wnioski. Ale nie tylko na podstawie
            medialnych manipulacji oraz peanów na temat Jacka i Agatki. Tylko w oparciu o
            własną wiedzwę, którą = tylko proszę się nie obrażać - mam większą niż Pan.
            Ale jeśli Pana tak bardzo interesuje ta szkoła i ta kadra to proszę
            porównać "nowoczesne metody" nauczania pary Jacka i Agatki z efektami starej
            kadry do której zaliczają się między innymi. p. Drabowicz, p. Szmyt, p.
            Gasztecki,p. Maciejowski, p. Torzewski itd., itp. Moim zdaniem metody duetu
            Jacka i Agatki nadają się tylko dla telewizji przy poparciu p.Frankiewicza,
            niewątpliwego odnowiciela edukacji w Poznaniu od przedszkola do Opola
            począwszy. Ale dla telewizji bez wulgaryzmów p. Steczkowskiej , które słyszałem
            na własne uszy, czekając na dzieci po kocercie. Żeby człowieka poznać.....A
            szkoła to - znów proszę wybaczyć mój kompletny brak pojęcia - to nie przemysł.
            To żywiludzie. A wychowanie i edukacja to nie produkcja śrubek. Byc może
            robotnika łatwo zmienić , ale nauczyciela, tak,NAUCZYCIELA, to dziś ze świeczką
            szukać.
            • pan.nikt Re: Oj myśliciel 15.11.04, 00:09
              1. Aż tak łatwo się nie obrażam.

2. Co do wiedzy?? Nie wiem, kto z nas ma większą.
              Wiem, że nazwiska nauczycieli tej szkółki, Ty znasz lepiej.
              Co do znajomości życia i mechanizmów?
              Stary jestem i sporo wiem.

3. NATOMIAST DLACZEGO OBRAŻASZ MŁODYCH I ZDOLNYCH NAUCZYCIELI, PEDAGOGÓW???
              Napisałeś,:
              "> robotnika łatwo zmienić , ale nauczyciela, tak,NAUCZYCIELA, to dziś ze świeczką
              >
              > szukać."

Skąd wiesz?? ZNAM WIELU MŁODYCH SOLIDNYCH I ZAANGAŻOWANYCH NAUCZYCIELI, Ty nie znasz??
              To Ci współczuję.

4. Mówiąc o metodach doboru kadr w przemyśle, nie miałem na mysli pracowników fizycznych (dziś to się nazywa operator maszyny, np szczotki), ale tzw KADĘ menadżerską.

ZAPEWNE RÓŻNIMY SIĘ POZIMEM OBIEKTYWIZMU.
              JA OBCY OCENIAM NA ZIMNO MECHANIZM, TY OCENIASZ SERCEM, BARDZO SUBIEKTYWNIE.

• Gość: drag Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 18:41
      Przecież tych 30 nauczycieli wiedziało co WK robi z dzieciakami i siedzieli
      cicho. PARTACZE, takich trzeba wypieprzyć ze szkoły.
      • Gość: Ech,ZnowuAbsolwent Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:17
        Czy na prawdę państwo nie potrafią zauważyć że homoseksualizm to nie znaczy
        pedofilstwo?? Nigdy nie przepadałem za Kroloppem i byłem w chórze tylko po to
        żeby nie wylecieć ze szkoły(tak kiedyś było)... Pani Tete twierdzi że
        nauczyciele wiedzieli o "paktykach homoseksualnych". A prosze bardzo! A co ma
        nauczycieli obchodzić co robi Krolopp z innymi panami po koncertach?? My też
        mówiliśmy że "W.A.K.to gej"... No i co z tego?? Nie czuliśmy się zagrożeni i
        mieliśmy do tego dystans.
        Mimo iż związki homoseksulne są zakazane w Polsce to nie znaczy że zwalnia nas
        to z tolerancji i możemy zachowywać się jak tzw. "skrajna prawica".
    • Gość: george Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.icpnet.pl 26.11.04, 10:22
      I co? Nie zamykają szkoły. Ciekawe czy wśród nowego grona pedagogicznego nie ma
      pedałów. Pożyjemy, zobaczymy i za jakiś czas pośmiejemy się z kolejnej afery.
    • Gość: george Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.icpnet.pl 26.11.04, 15:32
      Ale jaja, starzy nauczyciele mają wrócić do szkoły.
      • Gość: Alan Re: Pat w Poznańskiej Szkole Chóralnej IP: *.icpnet.pl 14.12.04, 13:59
        I dobrze Niech wracają tam gdzie ich miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka