Gość: krzycho IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 17.11.04, 18:07 w 1976 tez organizowano wiece poparcia dla tow.gierka.a 4 lata pozniej okazalo sie jaka jest prawda o pierwszym towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LPR Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 18:49 Gdy słyszę "kultura", wyciągam pistolet z kabury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manta Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 17.11.04, 20:43 a pamietasz, z kogo to cytat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6&6 Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.11.04, 23:44 sam się pod tym podpisze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUBA CZARNE I BIAŁE??????????????????????? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 18.11.04, 00:21 prosze forumowiczow czy wszystko naprawde jest tylko czarne i białe????????? czy kulczyk to tylko zło wcielone? tak łatwo kogoś skreslic, opluc i sponiewierac... wylac wlasne frustracje, dociąć komuś by samemu sie poczuc lepiej.. piszacy apel mają swoje racje. czy ktos ma na tyle odwagi i na tyle otwarty umysł by przyjąc je do wiadomości i co najtrudniejsze: uszanowac? smutne. -------------------------------------------------------------- czy tylko krytyka czyni nas ekspertem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyZ Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: 81.15.189.* 17.11.04, 23:51 Cytat odpowiedni dla zwolenników LPR - autor Joseph Goebbels Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Ile można dostać za podpis pod tą odezwą ? IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.04, 18:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doguss Re: Ile można dostać za podpis pod tą odezwą ? IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 18:53 Paczkę gumisiów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: Ile można dostać za podpis pod tą odezwą ? IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 20:52 Talon gwiazdkowy do SB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Ile można dostać za podpis pod tą odezwą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:24 Ty nic. Za malutki jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doguss PARANOJA IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 18:52 Przeiez ten list to paranoja. Kulczyk wspieral kulture bo tak trzeba, bo wtedy ma sie poparcie wladz i ludzi...a Ci ktorzy te pieniadze dostali teraz napisali list. Jesli Kulczyk przegra to zabierze swoje dotacje i ucieknie do innej piaskownicy... drugi list napisali prezesi firm podleglych Kulczyk Holding...to kolejna paranoja i szkoda w ogole czasu antenowego na tego typu zabawy. Ci ludzie mowia ze zapominamy co Kulczyk zrobil dobrego ?! To popatrzmy ile pieniedzy mafia przekazywala pieniedzy na kosciol... swieci ludzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karloss plebs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 13:23 Jakie poznanskie elity... w tym kraju nie ma zadnych elit... tylko same heteropedaly z ukladow, co za komuny sie zenili bo tak im kazala partia zeby nie bylo smrodu ze istnieje homosexualizm///.. i banda zlodzieii pozbawionych moralnosci co mysli ze jak rzuci na tace pare groszy i bedzie glosno krzyczec "bog honor ojczyzna" to plebs na nich zaglosuje... wstyd i hanba w prowincjonalnej dziurze jaką jest poznan nie ma elit...nie doktora KULCZYKA, PIETRASA, GROBELNEGO WYCHLOSTAĆ POD PREGIEZEM I pana JANA GORE TEZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:52 Jeszcze powinni się podpisać biskup Paetz i dyrygent Krollop. Wtedy kółeczko by się zamknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt DYŻURNI, UNIWERSALNI I DYSPOZYCYJNI DUPOLIZCY 17.11.04, 19:34 To ma swoją nazwę! DYŻURNI, UNIWERSALNI I DYSPOZYCYJNI DUPOLIZCY. A swoja droga mam pytanie. Jak ukradnę np P. Pietrasowi samochód, a później podaruje mu kółko od niego, to będę złodziejem, czy dobroczyńcą?? A reszta per analogia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: DYŻURNI, UNIWERSALNI I DYSPOZYCYJNI DUPOLIZC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 09:43 widze,ze jest pan w temacie. Czy moze pan pokazac na forum tresc listu i sygnatariuszy. Ponoc tez jest lista tych co odmowili. Jestem ciekaw. Wszyscy mowia o liscie a nigdzie go nie widzialem. GazWyb wstydzi sie? Jesli mialby pan tez list i sygnatariuszy w sprawie abpa.Paetza to takze poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro [...] IP: 64.107.2.* 17.11.04, 20:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kuku Re: To pismo to wstyd dla poznańskiej kultury IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 17.11.04, 20:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 20:39 Ręce opadają jak czytam wasze wypowiedzi. Nie bede moze ich komentowal, bo sa naprawde prymitywne. Zastanwowcie sie prosze, co sie stanie jak Kulczyk przestanie inwestować Poznaniu. Wiecie co, jestescie naprawde malymi, zapyzialymi, bez jakiejkolwiek wiedzy ekonomicznej ludzmi i oby takich jak wy bylo jak najmniej... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:43 Przyjdą następni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 20:45 oby... Ale ja bym wolal jak dr by zostal a do niego dolaczyli nastepni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:47 Obawiam się, że albo doktor, albo następni. Wolę następnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 20:49 ja mam natrualna awersje do ryzyka i wole cos pewnego a nie cos co moze kiedys sie zjawi, a moze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:52 Nie da się uniknąć ryzyka, zwłaszcza w biznesie. Może coś by się ruszyło? Inwestycje? Wieżowce? Wykup mieszkań? Wolne tory? Plan dla Moraska? Aktywizacja gospodarcza? A tak mamy jednego inwestora, jednego architekta i żadnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 20:54 Nie rozumiem... Dr wstrzymuje inwestycje w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:57 Nie chcę nic takiego sugerować. Ale np. nie jest zainteresowany Wolnymi Torami (może ktoś wie coś więcej), a tam wszystko stoi. A gdyby pojawił się ktoś z pieniędzmi i chciał tam coś zrobić? Morasko to osobna historia, tu popis dała nasza władza lokalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:06 To znaczy, ze jezeli dr nie zainwestuje w wolne tory to juz nikt inny nie moze?? Poza tym to nadal nie widaomo kto jest wlasciele wolnych torow. Miasto i PKP ciagle o nie walcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:13 Popatrz ile osób podpisało się pod tym listem. To ich wybór: albo Kulczyk albo nic. Poza nim nie ma nikogo innego. To straszne, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:20 Zgadzam sie, ze za malo jest ludzi takich jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:25 Ja uważam, że o jednego za dużo. Ale widzę, że ty wiesz lepiej. Pozdrawiam wszystkich gorliwych pracowników ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:28 hehe, nie nie pracuje dla niego;) ale rowniez pozdrwiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:32 Zapomniałeś o Tej, Której Imienia Się Nie Wymawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:34 dementuje wszelki pogloski, dla niej tez nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiss&love Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: 193.29.205.* 17.11.04, 23:19 jesteś kolego małym, obslizłym ludzikiem. Nie mozesz tego zrozumieć, że ktoś ma więcej niż ty (celowo nie piszę "Ty") i na dodatek potrafi zrobic coś dla tzw. dobra ogółu. Takich Polska dochowała się synalków... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas 17.11.04, 23:25 Nie było do mnie, ale muszę. 1. > jesteś kolego małym, obslizłym ludzikiem. Nie mozesz tego zrozumieć, że ktoś ma > > więcej niż ty (celowo nie piszę "Ty") To bardzo łatwo przyjąć do wiadomości, jeżeli majatek jest uczciwie zarobiony. Nigdy nie pogodzę się z bogactwem złodzieji. 2. i na dodatek potrafi zrobic coś dla tzw. > dobra ogółu. Z KRADZIONEGO??? Żadna sztuka. 3. "Takich Polska dochowała się synalków..." NIESTETY MASZ RACJE. TAKICH MAMY ZŁODZIEJI BIZNESMENÓW. ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:31 Potrafię zrozumieć, pod warunkiem, że wiem, skąd to ma. Mały, obślizgły ludziku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyklista Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:37 I tak kiss&love trzymajcie, bo to wiecie jedyna i słuszna linia jest. A za Gierka to panie kolego było najlepiej i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.VCLIENT.CWRU.Edu 17.11.04, 20:57 wiesz, bo z twoich postow wyglada, ze ty albo jestes zwiazany w jakis sposob z dr albo w ogole niewiele rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:09 Mnie sie wydaje, ze w sprawach Poznania to ogolnie jestem bardzo dobrze zorientowany. A w sprawach gospodarczych to osmilema sie powiedziec, ze grubo ponad przecietna... Widze, ze ludzka zawisc gra na tym forum o wiele wieksza role anizeli rzeczowa rozmowa... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa ... 17.11.04, 21:13 Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa rozmowa? Rzeczowow to napisz, jak K VW policji sprzedawał, jak browar za jego włąsne pieniądze kupował, a później sprzedawał, jak TP kupował, jak koncesję na A2 załatwiał, jak w Orlenie mieszał, że tylko o "grubiźnie" wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:19 ok Powiedz mi na jakich wymienionych inwestycjach stracil Poznan? VW - kupno dla policji vw skonczylo sie tym, ze w poznaniu mamy 8 tys miejsc pracy KP - najlepiejsz zarzadzany browar w Polsce - spojrz prosze tylko ile sponsoruja zdzarzen nie tylko kulturalnych - swoja droga pamietasz jeszcze te browary jakies 16 lat temu? A2 - jest jaka jest, moze rzeczywiisce droga, ale bez niej zadnem powazny inwestor nie zainteresowal by sie Poznaniem, a wzamiannp Wroclawiem... pozdrwaiam PS (nie jestem genialny) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa 17.11.04, 21:27 1. Coś odpowiedział Ci reee. 2. Dlaczego rozpatrujesz w skali Poznania, a nie skali skarbu państwa? 3. A wiesz jak wygladał browar w 1945?? Mineło 16 lat technologia, poszła do przodu. Weż i to pod uwagę I weż też to, ze K, nie zainwestował tam swojego nawet złamanego grosza. Kupił browar, z jego zysku, inwestował, też tylko tyle ile browar zarobił (oczywiście po odjęciu, dla firmy K), a później dobrze sprzedał innym inwestorą. 4. A2 i inne przeanalizuj sobie sam Tez Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:33 No jeszcze raz powtarzam, nie jestem genialny... Ale... Wydaje mi sie, ze myslisz w kategoriach z przed 1989, no trudno... Powiem tylko tyle, w jakiejkolwiek analizie przyjmuje sie, ze czlowiek dziala racjonalnie. reszte pozstawiam Tobie ide na kolacje;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa 17.11.04, 21:45 Ale racjonalnie i mądrze dla włąsnej kieszeni, czy dla interesu firmy dla której się pracuje?? Tak Kulczyk dzaiła racjonalnie, Kombinuje, korumpuje, hakuje, byle zarobić. Urzędasy działają racjonalnie dla swoich kieszni, i TOTALNIE NIERACJONALNIE DLA MAJATKU NARODOWEGO I DOBRA OBYWATELI. A skoro podjęli, się pracy dla państwa i to państwo zdradzili POWINNI RACJONALNIE SIEDZIEĆ DŁUGIE LATA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:30 Gość portalu: tygh napisał(a): > ok > Powiedz mi na jakich wymienionych inwestycjach stracil Poznan? > VW - kupno dla policji vw skonczylo sie tym, ze w poznaniu mamy 8 tys miejsc > pracy Ale o czym Ty mowisz? Przeciez te auta dla policji z fabrycznymi felerami on juz wyprodukowal! I normalnie albo droga naprawa, albo na zlom! A tak tylko pomalowac na inny kolor, sprzedac za normalna cene policji i po sprawie. > KP - najlepiejsz zarzadzany browar w Polsce - spojrz prosze tylko ile > sponsoruja zdzarzen nie tylko kulturalnych - swoja droga pamietasz jeszcze te > browary jakies 16 lat temu? Pamietam. Lech zawsze byl dobrym piwem. > A2 - jest jaka jest, moze rzeczywiisce droga, ale bez niej zadnem powazny > inwestor nie zainteresowal by sie Poznaniem, a wzamiannp Wroclawiem... > pozdrwaiam Moze droga? Bardzo droga! A najbardziej skandaliczny jest odcinek Wrzesnia - Konin, czyli wybudowane za pieniadze podatnikow, a przez Kulczyka nieznacznie zmodernizowany. Inwestor nie zainteresuje sie Poznaniem? Przeciez i tak z tej autostrady nikt nie korzysta. Nawet firmy spedycyjne dla ktorych kazda godzina jest wazna wola jechac stara dwojka i zaoszczedzic sporo pieniedzy na kazdym kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 23:11 Twoj tok rozumowania zacia sie gdzies na wieku przedszkolnym. Lagodnie moziwac nie umiesz w ogole kojarzyc faktów, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa 17.11.04, 23:19 No widzisz geniuszu. Ty widzisz lepiej, ale po swojemu, czyli wąsko. To złośliwość, na Twoją złośliwość. A poważnie. Spróbuj zmienić tok myślenia. Przede wszystkim uwolnij sie od poprawności politycznej. Zacznij mysleć samodzielnie i matematycznie, a nie gazetowo. Wtedy zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 23:34 hmm, no jest dokladnie na odwrot. Przepraszam, ja mysle gazetowo? Jeszcze powiedz, ze tak jak "wspanaila wyborcza"??? hehe co do samodzielnosci, to chyba z dwom wyjatkami mysle na tym forum jedynie samodzielenie a co do matemtyki, to rowniez ja wyliczylem pobieznie jaki byly by starty nie sprzedania gruntow hmmm, pozostawiam bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa 17.11.04, 23:37 Matematyka, to nie tylko cyferki, to także logika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 23:40 no wlasnie, a z VW to zabralo Tobie troche logicznego myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa 17.11.04, 23:45 Nie rozumiem zarzutu? VW dla policji OK tylko dlaczego tyle Passatów, a nie jak w Niemczech Golfów" i dlaczego przez Kulczyka. Tak, tak wiem, taka była ponoc wola VW, ale ile w tym prawdy?? Sądzę, że mało. Zadna poważna firma, nie zrezygnuje z dużego zamówienia państwowego, dla Pana K. A dlaczego nasi urzędnicy dali to sobie wmówić?? Odpowiedz sobie sam. A sparwa fabryki? JESTEM ZA PEŁNYM I SZYBKIM ROZWOJEM. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa 17.11.04, 23:47 aha Zauważ różnicę rozwoju VW (potężne inwestycje), z rozwojem spekulacyjnym majatku Kulczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 23:48 VW nie zainterswoalby sie Poznaiem gdyby: 1. nie sprzedaz smochodow dla policji (mniej wazna) - w skali globalnej i tak smieszna kowata 2. gdyby nie namowa Kulczyka, zeby chcociaz rozpoczeli dzialanosc w Poznaiu, co widac skonczylo sie ogromnym sukcsem Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa 17.11.04, 23:56 1. Sprzedaż samochodów dla policji, była jednak ważna. Poważny Kontrakt Państwowy, jest ważny dla każdej firmy 2. Nie wiem, czy bez Kulczyka, VW by nie wszedł. A nawet jeśli masz rację, to ile nas (skarb państwa) ta pomoc kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 00:13 Bardzo niewiele. Zobacz ile nasz rzad chcial wydac na pozyskanie koncernow motoryzacyjnych w ostatnim czasie, a ktore ulokoway sie u naszych pd sasiadów. Tam mozna by powiedziec byly prawdziwe piniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:00 Ale sprzedaz dla policji nie ma tu znaczenia. Bo auta juz byly wypdorukowane, tyle ze wadliwe i cos trzeba bylo z nimi zrobic. Najlatwiej przemalowac i sprzedac policji po normalnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:41 Czlowieku! Nie mozesz zrozumiec, ze Kupiec i klin na przeciwko Kupca byly wystawione na normalny przetarg, z duzo wieksza cena za metr kw i znalezli sie chetni? Wiec rozumiesz, ze gdyby ogloszenie o parku bylo NORMALNE, to by sie tez znalezli chetni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Jesli chodzi o A2... IP: 195.29.178.* 18.11.04, 00:03 idioto. To powiem ci tak... Mam samochod ktorym regularnie wyciskam tam 250 km/h... mieszkam na zachod od Poznania, pracuje w Warszawie, dzisiaj pozdrawiam debila akurat z Zagrzebia. Zarabiam miesiecznie mniej wiecej tyle ile sredni Polak zarabia rocznie. Firma zwraca mi za paliwo (przy takiej predkosci moje auto lyka okolo 18 litrow V-power racing na 100 km - 4.5 PLN / litr). Powiem Ci debilu ze jezdze autostrada tylko i wylacznie dlatego ze firma zwraca mi te 33 PLN. Pomysl glabie - jesli nie ja to kto bedzie nia jezdzil? Czesto dziekuje obsludze i kulczykowi za to ze zbudowal droge specjalnie dla mnie... Dodam ze gdy nia jade to widze glownie ssamochody na niemickich blachach no i ze to nie jest prawdziwa autostrada gdyz przy predkosci okolo 200 km/h samochod wibruje (nie zdarza sie to w Niemczech... - po prostu jest nierowna). Kulczyk to zwykly zlodziej i bandyta - wykonalbym na nim z przyjemnoscia egzekucje gdyz okrada mnie i innych obywateli na kazdym kroku. Zrozum to debilu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Jesli chodzi o A2... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:06 A wiesz co jest skandaliczne? Ze GDDKiA nie zamierza remontowac starej drogi 92 po to, zeby jej stan sie pogorszyl, zniechecil kierowcow i zeby zaczeli jezdzic kulczykzdrada A2. I to jest k***a skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Widzialem szyite na A2 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 00:22 Wiesz co ja tez przejechalem sie ostatnio. I wyobraz sobie, ze Ciebie widzialem!!! Taki burak z ciemnymi szybami w starym BMW i z poziomem IQ 12 razy mniejszym niz srednia krajowa, to musiles byc ty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Widzialem szyite na A2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:29 Oo, nazywasz go burakiem dlatego ze ma lepszy samochod niz Ty i zarabia wiecej niz Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Widzialem szyite na A2 IP: 195.29.178.* 18.11.04, 01:43 BWM to twoje marzenie - nie moje. Moja szyja jest bardzo dluga. Reasumujac - jestes glabem kapuscianym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Rozumiemy, jesteś genialny. Ale jaka rzeczowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:38 Ja na kazdy z Twoich 3 punktow mialem odpowiedz. A Ty masz jakakolwiek, czy nie masz zadnej i po prostu naszczekales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.server.ntli.net 17.11.04, 21:21 czyli jednym slowem przyzwalamy na szwindle tylko dlatego ze czerpiemy z nich korzysci? a czy zastanowiles sie kiedys nad tym, ze kolczyk kupujac od miasta poznania grunty po zanizonej wartosci tak naprawde okradl Twoje miasto, ktore sprzedajac mu grunty za mniej kasy niz byly warte nie mialo wystarczajaco pieniedzy aby dotowac teatry i inne kulturalne przedsiewziecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:26 1. Nie zyjemy w gospodarce centralnie sterowanej. Cene dyktuje rynek. 2. W ekonomii mamy cos takiego jak koszty alternatywne, czyli koszty utraconych korzysci. Pomysl sobie ile juz wplynelo do kasy miejskiej (np za podatek od nieruchomosci) za Stary Browar. Pomysl sobie ile w przyszlosci wpynie. A ile osob znajdzie tam prace? A teraz pomysl jakie byly by wplywy jezeli ta inwestycja nie pojawilaby sie w Pzonaniu... Popowiem Z ikiloma zaerami ale znakiem " - " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:31 Tratatata. W normalnym kraju teren pod handel przylegający do SB zostałby wystwiony na sprzedaż jako teren pod handel i inwestorzy przebijaliby się cenami na licytacji. No ale nie u nas. U nas trzeba to pokątnie przemycić jako muszlę koncertową. I tak teren wyceniany na 18 milionów poszedł za 6. A potem jest płacz bo Frankiewicz zamyka szkoły i przedszkola. A gdyby było te 12 baniek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:38 do konca nie przeanalizowales mojego posta Mylisz sie Budzet bylyby do tylu (jezli by nie sprzedal) o 6 mln + podatek od nieruchomości + czesc zostajaca w miescie od PIT`u i CIT`u pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:39 A jeśliby sprzedał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:43 nikt nie chcial kupic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:45 ...parku z muszlą koncertową za 9 milionów. Tylko chory na umyśle by to kupił. Ale jedna osoba wiedziała, że tam można budować obiekt handlowy. Zgadniesz kto? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:48 No widze, ze tego ogloszenia w prasie tez nie czytales... Jezeli kupujesz taki grunt to patrzysz w plany. Nie sugerujesz sie tylko ogoloszeniem. A ty jakbys mial wydac kilka mln to co czekasz na ogloszenie i kupujesz bez sprawdzenia co tam moze powstac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:56 Samego ogłoszenia nie czytałem, czytałem o nim w prasie. Jak wystawiają na sprzedaż park z amfiteatrem to mimo to idziesz i patrzysz w plany czy aby urzędnik się nie pomylił? Gratulacje. Jak kupujesz Opla Astrę to dzwonisz pod "sprzedam Hondę Civic"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 22:02 alez oczywiscie, ze ide sparwdzic! Tylko glupek przed wydaniem kilku mln by nie sparwdzil co jakis tam urzednik nie wypisal w gazecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:06 Naprawdę kupując Opla Astrę dzwonisz na ogłoszenie "sprzedam Hondę Civic"?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 22:08 nie, ale kupujac grunt za 6 mlnto dzwonie, ba ide spawdzic do UM sie upewnic. Ty bys tego nie zrobil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:12 Kupując grunt pod handel dzwoniłbyś w sprawie parku? Wow! Rozumiem, że jakbym chciał kupić działkę pod dom mam szukać pod "bagno". ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 20:47 Myślę że co niektórzy mieli tu co innego na myśli. Raczej chodzi o to że gdy jest sprzedawany jakiś teren po niemałej cenie (w końcu te 6mln zł nie chodzi drogą) przez sferę urzędniczo-budżetowo-państwową, to można się bliżej zainteresować z dwóch powodów. Bądź znanej wszytkim opieszałości urzędników w niedoinformowywaniu innych, bądź zamierzałej opieszałości urzędników wynikającej z chęci dodatkowej korzyści dla tychże, co jest niestety normą w naszym nie rzadko chorym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:41 To nie jest jakastam gazeta, ale Biuletyn Zamowien Publicznych - dostrzegasz drobna roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas 17.11.04, 21:56 Nie twórz chłopie (tygh) nowej historii. Wyraźnie grunt był sprzedawany z przeznaczeniem, kulturalno parkowym z muszlą i ewentualnie kioskiem z hot-dogami. Była na ten temat długa dyskusja w TV, był wywiad z kilkoma potencjalnymi nabywcami. Nie widziałeś?? Generalnie Kulczyk żyje m.i. z tego, że wie więcej niż inni nabywcy. Prorok, jakiś, czy jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 22:04 hehe Juz sobie wyobrazam praezesa ECE z gazeta poznanska codziennie rano przy kwaie, bo a noz a widelec bedzie ogloszenie! Facet, mlodys, naprawde, biedni Ci inwestorzy, tacy wszyscy szlachetni... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas 17.11.04, 22:12 1. Inwwestorzy chcą zarobic. A czy szlachetnie?/ 2. Chyba jednak starszy od Ciebie, też wykształcony i jeszce doświadczony 3. Wg zapewnien innych inwestorów, opierali się oni nie na ogłoszeniu prasowym, ale sprawdzali u źródeł przeznaczenie gruntu. Na papierze był park, a co pod stołem wiedziął tylko Kulczyk i jego "kumple" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 22:17 No to raczej nie patrzeli uwaznie. Bo nawet ja wiem, ze czesc byla pod zabudowe. No bo kto by kupil sam park. Chyba Grobelny nie chcial sprzedaac samych drezwek, a mozliwosc zarobienia na tym gruncie, a dokladniej na jej czesci... Chyba ,ze sie myle, i ktos za park dalby 10 mln zł, a pozniej kasowalbym od kazdego odwiedzajacego po 2 zł, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas 17.11.04, 22:28 NO WŁĄŚNIE KTO KUPI SAM PARK?? DLATEGO NIKT, KTO ZNAŁ OFICJALNE PLANY NIE CHCIAŁ KUPIĆ. A że Kulczyk "wiedział lepiej". no to kupił za pół realnej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:44 Czy Ty nie widzisz co sie wokol Ciebie dzieje? O tym, ze to nie bedzie pod park wiedzial K oraz osoby, ktore daly ogloszenie przetargowe! Nawet sie wypowiadal rzeczoznawca ktory wycenial park przed przetargiem i mowil, ze proszono by wycenil ten teren jako park plus muszla koncertowa, a nie jako teren na inwestycje. Wiec wycenil - 9 milionow z hakiem, a poszlo za 6... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Czy ty jestes idiota? IP: 195.29.178.* 18.11.04, 00:12 Wycenil jako park plus muszla koncertowa na 9 milionow a teraz stoi tam centrum handlowe? myslisz ze dochod z muszli koncertowej jest porownywalny do dochodu z centrum handlowego? Jesli tak to gratuluje intelektu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Czy ty jestes idiota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:31 Tam nie stoi centrum handlowe (jeszcze). A rzeczoznawca, faktycznie, na taka wartosc wycenil park Dabrowskiego przy zalozeniu, ze bedzie tam park z muszla koncertowa. I oczywiscie, ze nikt by tego nie kupil, bo nie warto, bo dochodu z parku nie bedzie zbyt atrakcyjnego. Chyba, ze sie ma swiadomosc, ze sie okaza, przypadkowo oczywiscie, ze na tym terenie mozna centrum handlowe postawic. Wowczas cena 9 mln to maly pikus, a 6 to juz tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:37 Przeciez najwazniejsze jest ogloszenie przetargowe! Wedlug przepisow ono powinno dawac cala niezbedna wiedze do zlozenia oferty przetargowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:35 Ale co ty pieprzysz! Nie bylo innych chetnych do zakupu kulczykparku, bo po cholere komu park? Gdyby od razu poszlo jako teren przeznaczony na inwestycje to znalazloby sie kilku co najmniej zainteresowanych kupnem tego. Dowodem moze byc to, ze w kazdym innym przetargu w centrum ludzie sie bija o grunt, wiec park zostalby tak czy siak sprzedany - ale za normalna cene... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:51 Podawano kiedyś gruntu ceny za Kupca Poznańskiego i za ten klin przy Placu Wiosny Ludów. W porównaniu do cen Kulczykparku - niebo a ziemia. I jakoś znaleźli się chętni na zakup... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Tygh wierzy w cuda 17.11.04, 21:37 > 1. Nie zyjemy w gospodarce centralnie sterowanej. ale mnie ubawiłeś. Przecież cała prywatyzacja jest sterowana ręcznie. Każdy mądry, to widzi od 15 lat, mniej mądry, od afery Rywina i Orlenu, a ty jeszcze nie widzisz?? Pomysl sobie ile w przyszlosci wpynie. A ile > osob znajdzie tam prace Czy sądzisz, że bez pośrednictwa Kulczyka, albo nawet bez sprzedaży, browar by upadł?? BAJKI, KOLEGO BAJKI. Idż podaj rękę Lewandowskiemu. Tylko, czy on tobie poda. Przecież ty chyba przy nim gołodupiec teoretyk jesteś, a on PRAKTYK KOMBINATOR-PRYWATYZATOR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Tygh wierzy w cuda IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:41 Juz mi sie naprawde nie chce, ale musz to napisac chcociazby do browarow. Tak, moglby upasc. Zobacz co sie dzieje z brwoarami zarzadnymi przez Heinekena w Polsce? Interesujesz sie tym? Ile juz zamkneli? Co tam w Elblagu slychac? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Tygh wierzy w cuda 17.11.04, 21:58 Tylko, że browary Lech już są sprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Tygh wierzy w cuda IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 22:13 i co zamkna Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Tygh wierzy w cuda 17.11.04, 22:16 Znów źle czytasz. Nie nie słyszałem, zeby zamykali, ale Kulczyk juz tam nie rzadzi. Sprzedał kilka lat temu większość udziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Tygh wierzy w cuda IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 22:19 wiem, wiem o co Ci chodzilo. SABmiller, juz kilka lat temu przejal wiekszosc udzialow. Chodzilo mi raczej jaki byl skutek zarzadzania przez dr browarami. Ano byl taki, ze sa jednymi z najlepszych, moze i w Europie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: Tygh wierzy w cuda IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 21:43 Nie chcę się spierać co dr zrobił dla browarów, ale nie wiem czy jedna hipoteza by miała sens. Czy nasz dr K. interesował się komu sprzedaje udziały? Trzeba pamiętać że porządny inwestor potrafi dbać o swoją inwestycję także po zrzeknięciu się ojcostwa nad nią, ropatrując komu sprzedaje inwestycję by nie poszła od razu na dno, tylko by dalej się rozwijała w innych rękach (co notabene zostawia w opinii ogółu daną opinię, powiązując sukces inwestycji z byłym inwestorem także). Czyli nieco inaczej anieżeli typowe zachowania dla członków naszych rządów czyli szybka sprzedaż byle komu, a potem pełne zdziwienie czemu to coś upada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:41 Na tym najwyższym szczeblu nie ma rynku. Jest sterowanie ręczne. Ciągle te same nazwiska, znajome twarze z trybun kortów tenisowych, wczasów w Juracie, wspólnych fotografii z przyjęć urodzinowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:44 No w Polsce rzeczywiscie z tym wolnym rynkiem nie jest zbyt dobrze, ale to za dlugi temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:45 No to nie pisz o wolnym rynku w odniesieniu do poczynań pana K.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:50 pisalem to w odniesieniu do gruntow, ktory nikt poza nim nie chcial kupic. Tutaj spokojnie mozemy mowic o wolnym rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:57 ...bo podano ich niewłaściwe przeznaczenie. W tej sprawie zamiast wolnego rynku wypowiedział się NIK. Negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:33 Oczywiscie, ze cene dyktuje rynek. Ale kto chce zaplacic pare milinow zlotych za prywatny park? No chyba ze wiesz, ze przeznaczenie terenu zostanie przekwalifikowane, to wowczas jest to nieduza sumka i warto zainwestowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush nie mowcie na niego doktor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:17 Nie mow o nim doktor. Doktor nie jest tytulem, a jedynie stopniem naukowym i mozna uzywac go w kontekscie dyscypliny naukowej z ktorej dana osoba jest doktorem. Jedynie profesor jest tytulem naukowym i mozna go uzywac w kazdym kontekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: nie mowcie na niego doktor! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 22:25 tak jest Panie dr huckenbush ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: nie mowcie na niego doktor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:05 Co innego ksywa w necie, a co innego mowienie o kims tak na codzien. Na forum mozna wybaczyc, bo ludzie moga nie wiedziec jak to wyglada w praktyce (ja do niedawna tez nie wiedzialem). Ale zeby dziennikarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:15 Ryzykiem jest pozwalanie na inwestowanie osobie, wokol ktorej panuje ciezka atmosfera. A jesli sie okaze, ze do majatku doszedl na drodze niezgodnej z prawem? Jesli majatek zostanie skonfiskowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:17 > A jesli sie okaze, ze do majatku doszedl na drodze niezgodnej z > prawem? Jesli majatek zostanie skonfiskowany? Coś ty? Konfiskata majątku pochodzącego z przestępstwa - w Polsce?????????? To byłby przepiękny sen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:08 W przyszlym roku dojda do wladzy inne sily polityczne. Posel Ziobro przygotowuje nowelizacje Kodeksu Karnego ktora przewiduje, ze nie wystarczy oswiadczenie majatkowe, a dokladne udokumentowanie pochodzenia majatku. Jak ktos nie potrafi, to do pierdla i konfiskata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 23:25 kupie Ci bilet do Korei, zgadnij której??? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas 17.11.04, 23:30 Oj Tego się po Tobie nie spodziewałem. Skończyły Ci się argumenty i walisz wytrychami. Korea, Białoruś, Kuba, antysemici, czyl "żelazne argumenty" Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 23:38 hehe, to tak dla rozladowania napiecia. Ale powaznie, juz widze nasze urzedy skarbowe jak obiektywnie, strannie badaja majatki ludzi. Przykladow prezea Kluski bedzie monza mnozyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:43 Ale Kluska zostal uniewinniony. Oczywiscie, skandalem jest to, ze mial tyle problemow i ze teraz z naszych podatkow bedzie mu trzeba odszkodowanie placic. Ale jednak w jakis sposob trzeba przeswietlic elity wladzy i ustalic skad sie tacy jak Kulczyk dorobili swoich miliardow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 22:58 Tu jak wszyscy wiedzą problemem jest brak odpowiedzialności urzędników. Problem leży teraz w systemie nagród dla urzędników który się zaczyna objawiać nadgorliwością a czasem wręcz próbami kombinowania. A przecież każde dziecko wie, że jak jest marchewka to i kij, tyle że władze polskie jeszcze do tego nei doszły że jak się wprowadza system nagród to równolegle musi być system kar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norkin Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.04, 00:30 Wiem ze Pan Kulczyk jest bogaty bo pieniadze które zarobil, wlasciwie odebral Panstwu, sa mocnym argumenten, aby udowidnic ze wszystko jest legalne, co sie robi majac wsparcie najwyzszego Pana Panstwa. Nieraz sie pytam czy Pan Rotszild czy Pan Kennedy bedac wepólnikiem amerykanskiej mafii tez dzialal w imieniu organów Panstwa. Historia zapomina w jaki sposób cale "rodziny" sie bogaca! Jednak nawet po tylu latch istnieja dowody ze bogactwo powstale w sferze szarej jest pokryte popiolem wulkanu który jeszcze nie mial szansy wybuchu. Mysle ze to tylko kwestia czasu aby sie dowiedziec jaka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:14 A czy Ty myslisz ze on jeden ma w Polsce pieniadze? Czy myslisz ze on jeden w Poznaniu ma pieniadze? Jesli tak, to jestes w duzym bledzie. Nie on, to inni beda inwestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:18 Okradał w Polsce a inwestował w Poznaniu? Dobrze rozumiem? Ja mieszkam w Polsce, nie w Poznaniu. Nie chcę poparcia dla wydrwigrosza, który okrada mój kraj i daje jakieś ochłapy "swoim". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:09 Jakim znowu swoim? Ja jestem Poznaniakiem i nie mam od niego nic. Wrecz przeciwnie - moje miasto tez wykiwal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej nagonka IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 08:23 rozpetała sie nagonak na Kulczyka i ujawnily sie emocje i myslenie Polaków. przede wszystkim niechęc do ludzi którym sie udało. człowiek sukcesu to musi być złodziej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: nagonka 18.11.04, 08:46 Człowiek sukcesu nie musi być złodziejem. NIESTETY CZESTO NIESTETY NIM JEST. Oczywiście nazywająć korupcyjne zakupy po imieniu, czyli nie zakupy a ZŁODZIEJSTWO. Przecież, jak kupujesz fabrykę za złotówkę i to jeszcze pochodzącą z jej kasy, to to nie jest uczciwy zakup, tylko ZŁODZIEJSTWO. PRAWDA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interes Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 09:21 >zastanowcie się proszę,co się staniejak kulczyk przestanie inwestować w Poznaniu > Nic się nie stanie.Myślałam,że Poznań jest bardziej przedsiębiorczy.Postawcie na siebie,a nie tylko na jednego p.Kulczyka ,to moim zdaniem wielkie ryzyko.Biznes to biznes.Dzisiaj inwestuję w Poznaniu ,a jutro w Honolulu.Zabieram i zwijam interes.I co wtedy zrobicie? Nikt jemu nie zazdrości.Tylko są jakieś granice. jest takie powiedzenie,,jedz małą łyżką,bo dużą łychą możesz się zadławić,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F16 Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:46 Przecież oni działaja zgodnie z "POZNAŃSKIM etosem uczciwej pracy" (cytat z oswiadczenia)- popierania każdego od kogo mogą coś uzyskać. Nie ważne czy te srebrniki są czyste, ważne że są. Jak wam nie wstyd. Taki etos może być tylko poznański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrowiak Re: Życzenia dla p. Kulczyka IP: 193.151.96.* 17.11.04, 20:47 Kulczyk jako udziałowiec Kompani Piwowarskiej zlikwidował dobrze prosperujący browar w Ostrowie Wlkp. Dla własnych interesów pozbawił 150 osób pracy a wyposażenie browaru - warzelnię wywiózł do Rumuni. Chyba nie muszę pisać czego mu życzę jako zdeklarowany poznaniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid zaslugi nie maja tu nic dzo rzeczy, p. Poweska IP: *.VCLIENT.CWRU.Edu 17.11.04, 20:51 "Być może Jan Kulczyk jest w coś zaplątany. Odcinamy się od tego. List jest moralnym apelem o to, by przy osądzaniu go nie zapomnieć o zasługach - powiedziała prof. Anna Wolff-Powęska" taki sad nazywa sie ostatecznym i nic pani ani "elitom" do niego. jesli kulczyk jest w cos wplatany, to jednyne do czego ma prawo na ziemi to jest uczciwy proces. a zaslugi nie maja tu nic do rzeczy, pani profesor. przypomne pani, ze prasa opisywala fakt finansowania odnowy zabykow na jasnej gorze przez bosow z mafii paliwowej. to moze tez panstwo jakis liscik machniecie, w ktorym ich poprzecie i napiszecie, za maja zalugi? coz z takimi "elitami" to daleko nie zajedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat przedtem Peatz,dyrygent teraz doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:57 Ten establishment Pyrlandii jakoś bardzo dupowkrętny. A gdzie głos ludu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: przedtem Peatz,dyrygent teraz doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:23 Lud albo pijany albo wlasnie tv oglada lub zone i dzieciatka leje. Albo wszsytko jednoczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimikra Re: przedtem Peatz,dyrygent teraz doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:12 Jażem z ludu poznańskiego i tako gadam. Serwilizm i dupowlastwo się przejawiło. Mimo żem z ludu tako gadam : serwilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh wstyd mi za was!!!! oraz do redakcji! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:02 Juz sie wypowiedzilem kilka linijek wyzej, wiec sie nie bede powtarzal. Ale chce jeszcze zazanczyc jak bardzo stronniczo został napisany ten artykuł. Odsylam was do widomości Radia Merkury (link poniżej) Na stronie radia możecie posłuchać wypowiedzi ludzi jak np Stefana Stluigrosza, ktorzy od dr nie dostali ani zł a podpisali ten list. Wiec to nie jest tak, jak gazeta stra nam siw wmowic, ze kazda z tych osob podpisala sie bo dostala wczesniej jakies pieniadze. Gazeto prosze nie manipulowac opina publiczna! www.radiomerkury.pl/index.php?op=radioartykul&id=7930&grupa=news Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: wstyd mi za was!!!! oraz do redakcji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:13 Teraz bzdury wygadujesz. Ci, co sie podpisali to kumple jego, albo bioracy od niego kase. Albo jedno i drugie. Wiec nic dziwnego ze popieraja zrodlo swoich dochodow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.client.comcast.net 17.11.04, 21:07 Te polskie "ELITY"nie maja juz za grosz godnosci.Co tu sie dziwic arogancji ludzi podobnych do Dr Kulczyka kiedy moga skundlic kazdego z tzw "ELIT"Zal mi was frajerzy!!! rys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac ap Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 17.11.04, 21:20 Dokładnie taki sam sens miał list "ludzi kultury" w obronie Rywina. Strony moralnej nie chce mi się nawet oceniać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Kto odmówił podpisania listu? IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 21:34 W WTK powiedzieli, że były osoby, które odmówiły podpisania Pietrasowego listu. Myślę, że chętnie poznalibyśmy nazwiska poważnych działaczy poznańskiej kultury, bo komediantów zaprezentowały nam dziś media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiechu Re: Kto odmówił podpisania listu? IP: *.vc.shawcable.net 17.11.04, 21:43 Zapewniam WAS,ze SPRAWE jego WYCISZE jego POPLECZNICY(Bo wciaz on i jego ludzie maja CHARMONIE FORSY).A MY SZARACZKI PODNIECAMY sie MEDIAMI,a gazety lubia GORACY TEMAT bo SPRZEDAZ WZRASSTA i kolo sie ZAMYKA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:39 Nareszcie w tym calym zalewie medialnego szamba jakis niesmialy glos rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD to pyry, tez maja jakies jelity ??? IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:09 wole ziemniaczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:12 Tak jest!! Za zasługi dostanie osobną celę!! Pojedynkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: 217.97.177.* 17.11.04, 22:21 Te poznańskie elity chyba napili się szaleju bo jak człowiek normalnie myślący coś podobnego by wymyślił.Ale ich sponsor napchał im kieszenie i teraz muszą się odwdzięczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Przedstawiciele poznańskiej elity piszą o zas IP: *.echostar.pl 17.11.04, 22:20 Jeżeli pan Kulczyk ma coś na sumieniu,niech się wytłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZP: Piękna "elita" - Towarzystwo przez duże T IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 22:31 Obrońcy Kulczyka nie lepsi od niego... Były wojewoda Łęcki, który uwłaszczył TPSA (czyli Kulczyka) gruntami zapisanymi kiedyś przez hrabiego Raczyńskiego miastu Poznań na bibliotekę publiczną... pani Wolff-Powęska, która zamieniła Instytut Zachodni z polskiej placówki badawczej w niemiecką placówkę propagandową... Sławomir Pietras - niedoszły prezydent Poznania popierany przez Leszka Millera. Gratulacje. Towarzystwo przez duże T ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygh Re: Piękna "elita" - Towarzystwo przez duże T IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 23:28 a Stefan Stuligrosz? hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Piękna "elita" - Towarzystwo przez duże T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:18 Pietras jest tez ponoc pedalem - nie zapominajmy o tym. Brakuje w tej elicie jeszcze Kroloppa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niesponsor Pietras,poproś o kasę Giertycha,co to 130.000 dla IP: *.pl / *.pl 17.11.04, 22:32 niego.Gier, ty ch...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania wreszcie ktoś się odważył wychylić w tej ewident.. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.11.04, 22:48 wreszcie ktoś się odważył wychylić w tej ewidentnej nagonce. Gdyż widać, że oskarżenia na Kulczyka to po prostu nagonka. I nie powiem - buta Kulczyków w załatwianiu sobie spraw mnie mierzi. Ale nie bardziej niż tysięcy przedsiębiorców (wśród setek tysięcy uczciwych), czy urzedasów wykorzystujących swą pozycję. Czy wreszcie nie bardziej niż buta milionów współobywateli, trujących życie innym współobywatelom swym chamstwem np. w ruchu drogowym (choć wydaje im się, że są usprawiedliwieni swą frustracją na kiepską pracę, kiepskie drogi, kiepskie życie). Ale to TA SAMA agresją w nich drzemie. Jesteśmy zgniłym społeczeństwem postkomunistycznych kundelków i - mam nadzieje - pokolenie syna mojego dopiero co narodzonego syna zacznie odczówać poprawę. Wcześniej nie ma co mieć nadzieji. Za dużo pokoleń już zgniło. Szkoda, że nie można tych ludzi wyeksportować. Tak naprawdę nie mam Kulczykowi za złe Kulczykparku. To ewidentna wina polityka - pana pożal się ... prezydenta, na którego głosowałem. Jego zdolności przyciągania inwestycji sprowadzają się do tego, że potrafoi sprzedać kolejny grunt w pobliżu centrum pod market i centrum handlowe. To on tutaj zawinił i wstyd mi, że się do dymisji nie podał. Nie może liczyć na mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania a Gazeta się zbłaźniła porównując ze spr.Paetza IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.11.04, 22:50 też bieże udział w nagonce. jest to bardziej niż ewidentny przejaw dziennikarstwa "pod publikę" nie według wyznawanych wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih a moze list w obronie Michnika? -teoria IP: *.238.97.11.adsl.inetia.pl 17.11.04, 23:09 Podobno byl w zmowie z Rywinem - ale ja w to nie wierze. W winne Paetza tez nie wierzylem - ale czy to o czyms nie swiadczy? Uwielbiam takie beztroskie dziennikarstwo rodem z tabloidow. A jesli poznanskie elity rowniez wystapia w obronie Michnika - to pewnie Brózda bedzie musiala przekomponowac swoje blyskotliwe tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: a Gazeta się zbłaźniła porównując ze spr.Paet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:22 No wiem, ze gazeta sie zblaznila tym porownaniem. Bo jakby nie patrzec, Paetzowi niczego nie udowodniono, a cala ta sprawa byla intryga uknuta przez zydokomune i masonerie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal takie, oczywiście niczego nie sugerujące, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:57 porównania nie pasują do gazety uważającej się za obiektywną. A Kulczyk dla Poznania dużo zrobił, i tego mu nikt nie odbierze. Szkoda tylko, że Lecha (klub) olał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: takie, oczywiście niczego nie sugerujące, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:00 Po co? Z klubu chcesz pralnie zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: takie, oczywiście niczego nie sugerujące, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:04 Nie mógł kupić stadionu jako łąki z parkanem to olał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal jaka loża szyderców... po prostu chylę czoła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:14 A może coś na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas kłopoty z moralnością i inteligencją? IP: *.3.pl / *.3.pl 17.11.04, 23:31 Po aresztowaniu Krollopa za molestowanie chórzystów wielu poznaniakó tez protestowało, także spośród elity.Podobnie było po ujawnieniu przypadków bp.Paetza. Cos tym poznaniakom rozum i poczucie przyzwoitosci szwankują. To tylko dowodzi, ze tego typu listy i protesty nadaja sie wyłącznie do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kłopoty z moralnością i inteligencją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:24 Paetzowi niczego nie udowodniono. Ale masoneria i zydokomuna osiagnela co chciala - zachwianie rownowagi w kosciele. A Krolopp to oczywista sprawa - a tylu obroncow mial... I to nie tylko elity, ale tez zwykli ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal akurat nie bardzo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:00 Co do Paetza, to owszem, znalazło się paru którym to co wyrabiał się w głowie nie mieściło i wysmażyli mu laurkę, ale Krollopa mało kto bronił. Pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: akurat nie bardzo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:02 Oj, to zle pamietasz. Jak sprawa byla bardzo swieza (miala tak ze 2-3 dni) i byl program Pod Napieciem, to cale komitety sie tam ustawialy i bronily Kroloppa. Ostatecznie byly wysylane listy poparcia, ale to bardziej przez szarakow. Zadna pseudoelita nie podpisywala sie, zeby sie nie kompromitowac - bo za co? Tam nic nie mogli dostac w zamian za podpis pod durnym listem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirrkorr Re: akurat nie bardzo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:02 No, była demonstracja rodziców. Co prawda bez dzieci. Dzieci pewnie siedziały w domu i umierały ze wstydu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal właśnie - części rodziców, a nie żadnych "elit" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:18 ani zwykłych poznaniaków. Rodzice mieli całkiem wykalkulowany cel - uchronić dobre imię szkoły i zamieść wszystko pod dywanik, ale na szczęście im się nie udało. Jestem pewien, że w każdej innej szkole, w każdym innym mieście, zachowanie części rodziców byłoby podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: właśnie - części rodziców, a nie żadnych "eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:22 Tu chodzilo o co innego. O droge do kariery. Badz co badz, spiewanie u Kroloppa dawalo prestiz. I dla wielu rodzicow bylo to wazniejsze niz zdrowie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal właśnie to miałem na myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:30 może niedokładnie to sformułowałem. Po prostu wkurza mnie to najeżdzanie na "elity" - nie są u nas ani gorsze, ani lepsze niż gdzie indzej. I rodzice tak samo - wszędzie znajdą się tacy, którzy kosztem dziecka realizują własne niespełnione ambicje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: właśnie - części rodziców, a nie żadnych "eli IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 23:15 I to jest sedno, tylko się zastanawiam skąd tyle małomiasteczkowości/zaściankowości w nas. Przeż jak to widzę to tylko wołać o pomstę do nieba że taka mentalność jeszcze się uchowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: właśnie - części rodziców, a nie żadnych "eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:05 To jest czesto realizowanie za posrednictwem dzieci tego, czego samemu sie nie udalo osiagnac. Ma facet 40 lat, pracuje od 7 do 15, jest na kazde zawolanie szefa. Marzyl o tym zeby byc pieknym i bogatym, ale nie udalo sie. Wiec teraz za wszelka cene bedzie kombinowac: co tu zrobic, zeby dziecko mialo lepiej, zeby bylo bogate. A moze dziecko wcale tak nie chce? No, a juz na pewno nie za cene zdrowia, honoru i godnosci. Odpowiedz Link Zgłoś