smurfmadrala 27.04.24, 01:29 Proszę o kilka zdań. Wg Tuska miałobyć fajnie. A nawet fajnacko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smurfmadrala Re: Komuniści a cena benzyny 27.04.24, 01:34 Kiksa poproszę o dłuższą wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Komuniści a cena benzyny 27.04.24, 13:54 Bardzo chętnie odpowiem, jeśli tylko ktoś mi wyjaśni, kto odpowiada na stratę Orlenu na kwotę przekraczającą 1,67 miliarda zł i jakie konsekwencje ten ktoś poniósł. Interesuje mnie też to, czy przypadkiem nie mamy do czynienia z podstołowym przepływem gotówkowym? To znaczy - ja ci przeleję, ty mi odlejesz i będzie git! Takiej grandy jak dotąd chyba w Polsce. Najwyżej opłacany prezes Orlenu dopuścił do takiej straty- jak dotąd bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: Komuniści a cena benzyny 27.04.24, 15:30 Dokumenty w tak wielkim przedsiębiostwie są żelazne. Nikt nie podwazy księgowości. Jesli Obajtek jest winien niech trafi do celi. Amen. Oby tak się stało kiedy jest winny. Rachunek winien/ma jest dość prosty. Obajtek niech będzie prześwietlony na wszelkie sposoby. To chyba nie jest bardzo trudne, papiery są, podpisy także, osoby również. Nie da się dziś" przewalić" góry szmalu Kraju bez podpisu. Wg mnie stacje Orlenu są lepsze niż wszelkie zagraniczne. Nie jestem obiektywny ponieważ polubiłem Orlen. Za obsługę, jakość a nawet za stylizacje stacji. Lubię bułę od Orlenu chociaż rzadko jadam. To coś w rodzaju donaldsa ale lepsza. Jadam to tylko nocą. W dzień wolę jarzynową w barze mlecznym. Orlen stał się WIELKI nie tylko w zakresie buł i zup jarzynowych. Moj Kolega pracował wiele lat /dwa zawały serca/ w polskim oddziale brytyjskiej firmy paliwowej, dziś tankuje na moich ulubionych stacjach. Facet do dziś ma obsesję antypisowska ale docenia dorobek dorobek i jakość Made in Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Komuniści a cena benzyny 27.04.24, 21:37 Ta skandaliczna afera Orlenu miała miejsce w roku 2023. trzeba było zmiany władzy i wywalenia starego zarządu żeby wyszła nie światło dzienne. To już jest skandal. A wiązanie wystroju stacji Orlen z Obajtkiem to grube nadużycie. Proces przebudowy stacji Orlen rozpoczął się długo przed przejęciem władzy prze PIS. Ja akurat przez ostatnie lata na Orlenie korzystałem tylko z karty Sicay bo prywatne stacje w mojej okolicy oferują podobny standard przy niższych cenach. Polecam np. stację Cel w Biedrusku. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Komuniści a cena benzyny 28.04.24, 23:14 Nie rozumiem tematu tego wątku. KPP ma złoża ropy i dyktuje ceny benzyny w Polsce? Byłem przekonany, że obecnie jesteśmy uzależnieni od Saudyjczyków. Odpowiedz Link Zgłoś