Dodaj do ulubionych

co bierze Nawrocki???

24.05.25, 15:38
Wszyscy widzowie TV widzieli na własne oczy, jak podczas debaty kandydat Nawrocki ukradkiem włożył coś do ust i popił wodą.był
Tłumaczył się, że to guma do żucia, potem jego sztabowiec powiedział, że to sznus- saszetka nikotynowa do ssania, potem żeby pogodzić obie wersje- wyjaśniał, że Nawrocki nazywa sznusa gumą do żucia.

A na moje : ani gumy ani sznusa wodą się nie popija. Więc to musiała być jakaś tabletka. Jestem słaby w tej dziedzinie, może macie jakieś podpowiedzi? Jakie prochy tak uzależniają, że godziny bez nich wytrzymać nie można?
Obserwuj wątek
    • renepoznan Re: co bierze Nawrocki??? 25.05.25, 15:55
      Mylisz Kiksie. Snus zawiera tytoń i jest nielegalny. To snusy podobno brał Nawrocki.
      Natomiast saszetka nikotynowa jest w Polsce dopuszczalna - ale ona nie zawiera tytoniu.
      • l.george.l Re: co bierze Nawrocki??? 25.05.25, 21:41
        Tobiasz Bocheński potwierdził dziś w TVN24, że to był snus oraz że sprzedaż tego specyfiku w Polsce jest nielegalna, ale posiadanie i zażywanie nie jest zakazane. Mam nadzieję, że media to podchwycą, bo mamy kolejny dowód na kontakty Nawrockiego ze światem przestępczym i to nie w jakiejś odległej przeszłości, ale obecnie. Wyobraźmy sobie Nawrockiego jako lokatora pałacu przy Krakowskim Przedmieściu wysyłającego funkcjonariusza SOP na Pragę, by w którejś z bram zrobił zakupy dla prezydenta RP. A co z wizytami głowy państwa w krajach, w których snus jest zabroniony? Przez WHO snus uznany jest za substancję narkotyczną, uzależniającą mocniej niż nikotyna. Jest w tej historii jedna niezwykle pozytywna informacja: snus jest powiązany ze zwiększonym ryzykiem zachorowania na raka w obrębie jamy ustnej, części ustnej gardła, przełyku, żołądka, trzustki, jelita grubego, odbytnicy, odbytu i płuc. Formy raka powiązane z używaniem snusa to chłoniak złośliwy, białaczka, szpiczaka mnogi, czerniak, oraz inne nowotwory. Zwiększa także ryzyko chorób układu krążenia i udaru mózgu.
        • kiks4 Re: co bierze Nawrocki??? 26.05.25, 00:37
          Toś mnie solidnie pocieszył.
          Że snus uzależnia - to widać, skoro nawet kamery nie są w stanie powstrzymać biednego narkomana przez wzięciem kolejnej dawki.
          Wczoraj TVN pokazał analogiczną sytuacje gdy Nawrocki "dyskretnie" wsuwał sobie snusa podczas rozmowy u Rymanowskiego w studiu telewizyjnym. Jak mocny to musi być nałóg, skoro nawet kilkunastominutowa rozmowa jest nie do wytrzymania bez strzału nikotynowego..
          • qwardian Re: co bierze Nawrocki??? 26.05.25, 06:17
            Tylko jeden kandydat nie chce się poddać testowi na obecność nielegalnych środków psychotropowych..
            • renepoznan Re: co bierze Nawrocki??? 26.05.25, 06:41
              A po co ma pomagać Nawrockiemu w odwracaniu kota ogonem? To Nawrocki ma kłopot z swoim ewentualnym uzależnieniem.
              • qwardian Re: co bierze Nawrocki??? 26.05.25, 07:15
                Mam na myśli tego kandydata, który podczas debaty w Końskim nałożył makijaż na rzęsy dolnej powieki, który się rozmazał i jego zachowanie było dalekie od normy..
              • kiks4 Re: co bierze Nawrocki??? 26.05.25, 09:06
                renepoznan napisał:

> A po co ma pomagać Nawrockiemu w odwracaniu kota ogonem? To Nawrocki ma kłopot
                > z swoim ewentualnym uzależnieniem.

Słowo "ewentualnym" jet tu niewłaściwe. Jeśli ktoś nie wytrzymuje pół godziny bez dopalacza to jet to stuprocentowe uzależnienie.
                Uroczystości z udziałem prezydenta RP, także kościelne, trwają nieraz kilka godzin, KN będzie musiał mieć worek snusów przy sobie. I musi potrenować bardziej dyskretne ich aplikowanie, może w inne miejsce?
                • m-dyskretna Re: co bierze Nawrocki??? 26.05.25, 11:19
                  Aplikowanie to jedno, ale jeszcze trzeba się tego pozbyć. Dawno temu oglądałam film z Dymszą, w którym uczył jak kulturalni ludzie jedzą czereśnie. Jego porada brzmiała "i pesteczki do rączeczki, i za siebie". KN musi jakoś kulturalnie wypluwać te saszetki, pewnie w miejscach publicznych musiały pojawić się od dawna zapomniane spluwaczki.
                  A może my dopatrujemy się uzależnienia, a przyczyna pakowania woreczków jest zupełnie inna. Wiemy, że Nawrocki vel Batyr jest zafascynowany środowiskiem przestępczym. Może chłop naoglądał się Ojca Chrzestnego i wzoruje się na Marlonie Brando.
                • l.george.l Re: co bierze Nawrocki??? 28.05.25, 00:08
                  W Radio Nowy Świat wypowiadał się dziś profesor, specjalista od uzależnień i używając wiele skomplikowanych terminów, których nie zdołam z pamięci przytoczyć wyjaśniał, że Nawrocki jest w takim stadium uzależnienia, że kompletnie nie kontroluje swoich odruchów. Jednym słowem musimy liczyć się z tym, że np. podczas oddawania hołdu kompanii honorowej i sztandarowi strzeli sobie w dziąsło, albo wręczając nominacje profesorskie czy sędziowskie. Tak jak podczas transmisji telewizyjnej na żywo nie był w stanie się powstrzymać, tak nie pohamuje się w żadnej innej sytuacji bez względu na jej rangę.
                  • kiks4 Re: co bierze Nawrocki??? 28.05.25, 00:26
                    Niestety- zaaplikowanie sobie przed kamerami wysoce uzależniającego snusa nikotynowego ma jeszcze jeden wymiar- wiele ludzi w tym ja i pewnie czytający te słowa po raz pierwszy dowiedzieli się, co to jest snus.
                    Ja jestem człowiekiem odpowiedzialnym i z cała pewnością nie spróbuję tej "nowości" ale wiele osób na pewno to zrobi. Reklama poszła w Polskę i nie da się tego cofnąć, musi być potężna akcja informująca o dramatycznych skutkach uzależnienia.
                    • l.george.l Re: co bierze Nawrocki??? 28.05.25, 00:50
                      Mówił o tym profesor, na którego się powołałem. Twierdził, że sytuacja wśród młodzieży jest dramatyczna. Woreczki łatwo ukryć przed rodzicami, nauczycielami, podobno używane są masowo. Prowadzenie jakiejkolwiek kampanii przestrzegającej przed szkodliwością tej używki, wprowadzenie tego środka na listę zakazanych nic nie da, jeśli głowa państwa będzie to sobie apllikować co chwilę na oczach wszystkich.
                    • m-dyskretna Re: co bierze Nawrocki??? 28.05.25, 13:45
                      Nawrocki powinien dostać dożywotni zapas snusu za rozpropagowanie produktu. Wczoraj stojąc w kolejce do kasy zauważyłam, że na półce była cała paleta tego typu używek. Z pewnością były tam wcześniej, ale jakoś przedtem nie zwróciłam na nie uwagi.
                      • l.george.l Re: co bierze Nawrocki??? 28.05.25, 23:02
                        Ale wiesz, że to nie jest zabawne. Kiks, także ja, nie mieliśmy pojęcia, że coś takiego istnieje. Ja jestem całkowicie obojętny na używki, nawet, a może głównie, te wafelki co je księża osiuranymi łapskami wtykają do ust mnie nie kręcą, ale ludzie generalnie są podatni na różne świństwa. Przypomnij sobie problemy Palikota, Wojewódzkiego i jeszcze innych celebrytów z powodu reklam alkoholu. A Nawrockim prokurator jeszcze się nie interesuje. Jest jeden plus tej afery. Może ustawodawca się temu przyjrzy i zakaże sprzedaży tego gówna z dnia na dzień, podobnie jak było z alkoholowymi bobotubkami.
                        • m-dyskretna Re: co bierze Nawrocki??? 30.05.25, 07:52
                          Nie pierwszy raz politycy przyczyniają się do "reklamy" używek. Pionierami byli Lech Kaczyński w duecie z Palikotem, którzy rozpowszechnili w narodzie wiedzę o tzw. małpkach. Teraz mamy powtórkę ze snusem. Wiedza o nowym produkcie padła na bardzo podatny grunt, bo spróbują dzieciaki, którym dorośli teraz zabierają jednorazowe e-papierosy. Dziwi mnie, że lekarze i spece od uzależnień gremialnie nie zabrali głosu w tej sprawie. Połowa dorosłego społeczeństwa poklepuje symbolicznie osiłka po plecach i wmawia reszcie, że to świadczy o jego męskości. Ciekawe jaka grupa rodziców porozmawiała o tym ze swoimi dzieciakami.
                          • m-dyskretna Re: co bierze Nawrocki??? 30.05.25, 16:57
                            Orędzie do narodu
                            • pijatyka Re: co bierze Nawrocki? 07.03.26, 20:02

W dziąsło kopany

• pijatyka Re: w dziąsło kopany 27.05.26, 17:10

...ruski wetomat.

• pijatyka Re: snus uzależnia - to widać 27.07.25, 23:11

A typ dwóch godzin nawet nie potrafi wytrzymać...

• pijatyka Re: typ dwóch godzin nawet nie potrafi wytrzymać 24.09.25, 06:06

Nawet w ONZ...

• kiks4 Re: typ dwóch godzin nawet nie potrafi wytrzymać 24.09.25, 11:31
                Snusy Nawrockiego w ONZ bledną przy despekcie, jaki spotkał Prezydenta Trumpa w ONZ. Gdy udawał się na salę plenarną popsuły się schody ruchome i musiał pół godziny czekać na naprawę. Potem popsuł się prompter musiał mówić z niczego czyli z głowy.
                Chyba POTUS zlikwiduje ONZ.
                • pijatyka Re: POTUS chyba zlikwiduje ONZ 12.07.26, 11:21

Wszystko polikwiduje - w interesie amerykańskiego podatnika, ofkors.

PATUS jako POTUS.

• kiks4 Re: POTUS chyba zlikwiduje ONZ 12.07.26, 13:30
                    Świetne hasło wyborcze: PATUS na POTUSA. Takie rzeczy tylko w USA!
                    Brawo Pijatyko!
    • oszol-lom-z-rm Re: co bierze Nawrocki??? 08.06.25, 11:21
      snusa!
      • kiks4 Re: co bierze Nawrocki??? 08.06.25, 12:54
        Teraz to wiedzą nawet gimby z 7-mej klasy
        • oszol-lom-z-rm Re: co bierze Nawrocki??? 09.06.25, 22:24
          A kto z was wiedział co to jest snus przed tą ostatnią debatą?
          • kiks4 Re: co bierze Nawrocki??? 10.06.25, 08:06
            Ilu młodych ludzi wykorzysta zdobytą w ten sposób wiedzę? Starszych zresztą też.
            • m-dyskretna Re: co bierze Nawrocki??? 10.06.25, 11:17
              Niestety dzieciaki już to testują. W zeszłym tygodniu uczniowie początkowych klas poznańskiej podstawówki testowały to na sobie. Na szczęście zauważyły to nauczycielki, a testerzy wylądowali w szpitalu na obserwacji.
              • qwardian Re: co bierze Nawrocki??? 10.06.25, 12:21
                Wszyscy palacze nikotyny uzależnili się w przymusowych obozach koncentracyjnych zwanych dla zmyły szkolnictwem powszechnym. To było jeszcze za moich czasów pół wieku temu, a co się teraz dzieje trudno ogarnąć. Bo za moich czasów tatuaże na ciele nosili marynarze, albo najgorsze portowe dziwki..
                • m-dyskretna Re: co bierze Nawrocki??? 10.06.25, 13:56
                  Tatuaże istniały niemal zawsze. Otzi żyjący ponad 5 tys. lat temu takowe posiadał, mieli je monarchowie (np. Henryk VIII, car Mikołaj II), szamani, starszyzna plemienna, itd. To, że źle się kojarzyły w naszym kręgu kulturowym, to już całkiem inna sprawa. Często są bardzo wątpliwej jakości, robione pod wpływem mody i bezrefleksyjnie.
                  • qwardian Re: co bierze Nawrocki??? 10.06.25, 14:04
                    W czasach starożytnych i przedhistorycznych ludzie zjadali się nawzajem, albo oddawali w ofierze bożkom..
                    • oszol-lom-z-rm Re: co bierze Nawrocki??? 29.07.25, 22:38
                      I do tych czasów chyba wracamy …
    • oszol-lom-z-rm Re: co bierze Nawrocki??? 27.05.26, 17:17
      Śnusy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka