Dodaj do ulubionych

Liga Polskich Rodzin

22.11.04, 16:07
Mam pytanie do sznownych forumowiczów.
Ostanio slyszałem wypowiedż Pana Nałęcza odnośnie Pana Macieja Giertycha że
był on doradcą Generała Wojciecha Jaruzelskiego ???????????????
Może ktoś ma informacje na ten temat?
Obserwuj wątek
    • kruk4 Re: Liga Polskich Rodzin 22.11.04, 21:36
      Przyznam, że do niedawna nie bardzo interesowałem się osobą pana Romana
      Giertycha; przypuszczam więc tylko, że Maciej Giertych to jego ojciec. Mój
      ojciec należał do PZPR, był nawet szefem POP w jednym z wrzesińskich zakładów.
      I co z tego wynika? Chyba nic. Ja przynajmniej nie czuję się jakimś partyjnym
      epigonem; wręcz przeciwnie. Robercie, a Twój ojciec do jakiej partii należał?
      Czy Ty należysz do tej samej? Wiesz o co mi chodzi? Pozdrawiam!
      • bezatu7 Re: w ploty nie wierzę 22.11.04, 21:53
        W ploty nie wierzę!

Natomiast warto się zastanowić, kto jest gorszy lub lepszy, ten, który należał
        i przynajmniej nie udaje, czy ten, który najpierw skomlał u stóp PZPR-u lub
        jego satelitów, a po 1989r. postanowił zostać opozycjonistą i wszystkim próbuje
        udowodnić, że jest prawicowcem i walczył od wewnątrz z komuną, tak jak jeden z
        nich tutaj powiedział: „wybrał drogę lisa, a nie rycerza”. Po prostu zwykły
        bezczelny hipokryta.
      • robertmad Re: Do Kruka4 23.11.04, 14:20
        Pozdrawiam cię.
        Nie było moim zamiarem nikomu wytykać jego przynależności i barw.Jestem tylko
        zdania że nie można być hieną w wilczej skórze.Mój ojciec do żadnej partii nie
        należał,ja byłem długoletnim członkiem ZSMP i też sie tego nie wstydzę.
        Pozdrawiam Robert Madaliński
    • jackowrzesnianin Re: Liga Polskich Rodzin 22.11.04, 22:23
      www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/091.htm
      pl.wikipedia.org/wiki/Maciej_Giertych
      W okresie PRL członek Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa gen. Wojciechu Jaruzelskim, bojkotowanej przez opozycję demokratyczną.

Zreszta profesor nie ukrywa tego, więc nie rozumiem sensacji:
      np tu:
      ciemnogrod.net/owk/owk14.htm
      "W latach 1986-1990 jestem wiceprzewodniczącym Rady Prymasowskiej. W latach 1986-1989 jestem członkiem Rady Konsultacyjnej przy Przewodniczącym Rady Państwa. W 1987 roku, na zaproszenie Ojca Świętego Jana Pawła II, przez miesiąc uczestniczę w Rzymie na Synodzie Biskupów jako audytor świecki."

I jescze kilkanaście innych w Google

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka