Gość: maniek IP: *.crowley.pl 24.11.04, 18:26 Co sądzicie o telewizji WTK ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Re: Telewizja WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:16 Jest to telewizja która trafia informacjami do najbardziej niezorientowanych poznaiaków, ciagle porusza standardowe juz tematy typu : kulczykpark,combino itp. Expertem od wszystkich spraw jest radny Grześ który próuje nam wmówić ze cale zło to nie on, naprawde śmiechu warte :( Nie ogladam tej stacji bo to samo mozna przeczytac w równie obnizajacej swój poziom gaziecie wyborczej (dod.poznań) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Grześ Całe zło to nie ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:26 Jeżeli mam być przyczyną upadku WTK to może lepiej już nie będę tam występował. Tak na marginesie ostatnio gdy walczyłem z podwyżkami wody zostałem również ostro skrytykowany na tym forum. Krytykę wysłano z PWIK co wyświetliło się w prawym górnym rogu. Mam nadzieję, że jest Pan zorientowanym mieszkańcem Poznania, a nie np. Prezesem MPK. Napisał Pan jednak, że nie ogląda WTK czyli moje "występy" musi znać Pan tylko z uczestnictwa w nich w studio. Prezydentem to Pan chyba nie jest chociaż... Z poważaniem Michał Grześ PS. Telewizji WTK też nie oglądam. Nie mam kablówki. W przeciwieństwie od Pana żałuję. Dla mnie wszystko co poznańskie jest ważne i ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY 52 Re: Telewizja WTK IP: *.icpnet.pl 24.11.04, 20:56 Dla mnie 4 liga regionalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Telewizja WTK IP: *.tinet / *.tinet.pl 24.11.04, 21:07 Trochę młodsza telewizja, amatorszczyzna :-)) Ale za to jest wszędzie tam, gdzie ta dorosła TV3 ma w d...e. Mówi o sprawach, które interesują mieszkańców. Może z czasem się wyrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Telewizja WTK IP: *.crowley.pl 25.11.04, 09:32 ten czas trwa , trwa. To jest duże niemowlę , które już się niczego nie nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADRIAN.PL Re: Telewizja WTK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:44 NIEKTÓRE PROGRAMY SĄ SUPER CHODZBY SESJE RADY MIASTA KTO ZACIEKLE WALCZY O INTERES MIESZKANCÓW .ADRUGIEJ STRONY REDAKTOR P. HLASTA WTK POWINŁA UDZELIĆ KOREPETYCJI.W.T.K NIEDOCĄGNEĆ RADNYCH IWIECJ NACIĄGACZY . FAKTY SĄ 100 PROCENT LEPSZE OD TELESKOPU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smar Re: Telewizja WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:52 Poziom różny, ale ogólnie lubię połuchać najświeższych wiadomości o Poznaniu. Wyróżniają się: Maciej Przybylak i Piotr Zabłocki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Telewizja WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:24 fajny jest program "Z pierwszej strony" i "Kolejorz" Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Telewizja WTK 29.11.04, 12:15 Bardzo potrzebna jest sprawna i operatywna telewizja regionalna. Taką już nie jest TVP3, ale WTK BARDZO DUŻO brakuje do tego, by chętnie oglądać chociażby sztandarowy "Puls dnia". No i często temat SMS-owej sondy formułowany jest tak, iż zawiera w sobie odpowiedź. Szkoda też, że ogłaszając wynik sondy potaje się procentowy udział głosów na tak lub nie, natomiast nie podaje się ilości głosujących (zapewne dlatego, że jest to ilość śladowa). No i autopromocje radnego Grzesia - wypowiada się o wszystkim, ale wiedzę to ma żałosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Grześ Żałosna wiedza radnego Grzesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:32 Bardzo Pana przepraszam za swoją żałosną wiedzę. Proszę o pomoc. Czy mógłby mi Pan pomóc i mnie douczyć. Zapłacę. Z poważaniem Michał Grześ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.Kazibut Re: Żałosna wiedza radnego Grzesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:05 Bardzo daleko mi do poglądów Pana formacji politycznej,ale przyznaję ,że jest Pan kompetentny i rzeczowy w dyskusjach ,które czasami oglądam w WTK .I dobrze ,że w sprawach istotnych dle miasta i mieszkańców politykę zostawia Pan na uboczu .Szkoda ,że jako nauczyciel nie znam Pana opiniina temat reformy oświaty w Poznaniu, sytuacji w szkole chóralnej,jaką rolę spełnia Pan Pomin ponoć kompetentny" fachowiec" powołany przez prezydenta,ale być może gdzieś Pan się wypowiadał na te tematy a ja przeoczyłem.Życzę Panu dobrego nastroju patrząc w lustro przy goleniu bo sporo BMW jeszcze nas otacza. Z poważaniem Z.Kazibut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonia Re: Telewizja WTK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:45 Z reguły jestem zażenowana jej poziomem, pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posener Re: Telewizja WTK IP: *.ae.poznan.pl 29.11.04, 14:33 Ale przy tych wszystkich zastrzeżeniach i tak jest lepsza od TVP3. Podpisuję się przede wszystki pod opinią o sondzie w WTK. Niech podają liczbę głosów. Bo jak oni mają procentowo: 100% za albo 80% za, to znaszy, że pewnie 5 osób wysłało SMSa. No i pytania rzeczywiście źle postawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Telewizja WTK IP: *.icpnet.pl 29.11.04, 22:03 Informacja w WTK jest zle zrobiona: Prezenter czyta z kartki, np. info o kradziezy samochodow, a przez 40 sekund na obrazie co 5, 10 sekund zmienia sie: raz widok na samochod, raz na sygnalizacje, raz na komisariat i znowu: raz na samochod, raz na sygnalizacje... az lektor przestanie czytac. Az mi sie nie chce tego sluchac, a co dopiero ogladac. Flesz nie powinien trwac dluzej niz 20 sekund. Poza tym pracuje tam najmniej inteligentna osoba jaka znam. Jest nielubiana w prywatnym towarzystwie wlasnie za swoja glupote... ale przynajmniej jak sie odezwie w towarzystwie to jest smiech:))) Przeprowadzala ostatnio wywiad z Otylią:))))) W ogole gdziekolwiek sie pojawi na konferencjach to jest smiesznie:)))) Najslodsza jest pani Garczynska. Pracuje w WTK juz tyle lat, ze az zal aby ktos inny prowadzil programy z Domow Osiedlowych i dyskotek dla seniorow. Ale ta pania bardzo szanuje i uwazam, ze jest dobra w swoich obyczajowych prezentacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
marill1 Re: Telewizja WTK 29.11.04, 16:24 Nie mogę ścierpieć Kozelana z red. sportowej. Strasznie nudny, jałowy. Pytania zadaje tak długie, że w zasadzie sam sobie na nie odpowiada. On chyba nie ma żadnego przygotowania dziennikarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anulina Re: Telewizja WTK 01.12.04, 11:06 Gość portalu: maniek napisał(a): > Co sądzicie o telewizji WTK ??? sądzę, że jest żenująca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Zabłocki, Re: Telewizja WTK IP: *.icpnet.pl 01.12.04, 13:00 Jako przedstawiciel Telewizji WTK zapewniam Państwa, że wszelkie uwagi widzów bierzemy sobie do serca. Gwarantuję Państwu, że staramy się, by nasz program był coraz lepszy. Dlatego za wszystkie głosy - również krytyczne - bardzo dziękuję. Od razu ustosunkuję się do dwóch kwestii: - prowadzący nie czyta z kartki. Zdarza się to tylko wtedy, kiedy podajemy informację z ostatniej chwili lub gdy mamy awarię sprzętu, co się niestety zdarza, ale będzie zdarzać coraz rzadziej, bo regularnie, co kilka miesięcy inwestujemy w nowe wyposażenie; - sprawdziłem: radny Grześ nie jest "stałym" komentatorem. Wypowiada się jako radny, ale nie częściej niż inni przedstawiciele Rady Miasta i na pewno rzadziej niż np. poseł Dziewulski w niektórych ogólnopolskich telewizjach. Pozdrawiam i miłego oglądania Piotr Zabłocki szef działu informacji Telewizji WTK Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Telewizja WTK 01.12.04, 16:24 Gość portalu: Piotr Zabłocki, napisał(a): > Jako przedstawiciel Telewizji WTK Miło nam, witamy na forum. Jest to rzadki przykład, gdy możemy zapoznać się ze stanowiskiem drugiej strony. > - prowadzący nie czyta z kartki Prawdopodobnie osobie zgłaszającej ten problem nie chodziło dosłownie o czytanie z kartki, lecz o "kociokwik obrazowy" jaki często informacjom towarzyszy. > - sprawdziłem: radny Grześ nie jest "stałym" komentatorem akurat JA podnosiłem nie kwestię częstotliwości, lecz merytoryczny sens jego wypowiedzi. Akurat oglądałem ze dwa tygodnie temu program z dyr. Tulibackim (komkarty i combino). Pomijając wszystko inne, słysząc jak Pan Radny krytykował zakup combino ("nie potrzebujemy mercedesów") to naprawdę turlałem się ze śmiechu po podłodze gdy pod niebiosa wychwalał "wyprodukowany w Poznaniu co prawda tylko częściowo niskopodłogowy, ale równie NIEZAWODNY tramwaj" (cytuję z pamięci, mam nadzieję że oddaję sens wypowiedzi - ta NIEZAWODNOŚĆ na pewno była). I korzystając z okazji jeszcze jedna uwaga: jeżeli "Puls Dnia" ma być o 19.30, to niech będzie o 19.30 (ew. drobne przesunięcie ze względu na reklamy zrozumiem). Niedawno włączyłem o 19.30, najpierw były reklamy (OK), potem POGODA (i zwątpiłem czy mój zegarek dobrze chodzi), potem reklamy (tylko przez przypadek nie wyłączyłem TV), a program informacyjny który chciałem obejrzeć pojawił się dopiero o 19.37. No i rzeczywiście, ta nieśmiertelna zapowiedź o "paśmie informacyjnym" na końcu każdego "Pulsu" wywołuje u mnie reakcję alergiczną - wyłączam/przełączam odbiornik. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Grześ Re: Radny Grześ odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:17 Zgadzam się, że Poznaniacy zasłużyli na super tramwaje. Zgadzam się, że zasłużyli na wszelkie niskie opłaty,na bezpłatne mieszkania, zgadzam się że wiele innych usług miejskich powinno być bezpłatnych. Tylko niestety budżet miasta jest taki jaki jest. Poznań niestety nie kupi ok. 150 tramwajów Combino ( nawet gdyby się nie rozlatywały) bo nie ma na nie pieniędzy a tyle nowych wozów potrzebujemy. Tramwaje, które w większości obecnie eksploatujemy nadają się na złom. Cena Tatr i Combino równa się wymianie wszystkich wozów na tzw. "Prototyp Cegielskiego". Wiem, że nie jest doskonały. Uważam jednak, że miasta nie należy nadmiernie zadłużać, należym także równomiernie dbać o każdą dziedzinę. Drugi aspekt to miejsca pracy dla Poznaniaków. Trzeci aspekt zakupu tramwajów to torowiska, które w Poznaniu są - ze względów finansowych - w złym stanie. Po takich torowiskach bez problemu poruszają się tramwaje nasze, te nowe zachodnie rozsypują się lub stają. Oczywiście o każdej sprawie można dyskutować i do każdej przekonywać. Chętnie z Panem podyskutuję jeżeli nie jest Pan pracownikiem MPK zaprzyjaźnionym z Prezesem. Co do moich występów w WTK to mogę Panu powiedzieć, że są odbierane różnie. Są też głosy pozytywne - nawet sporo. Jestem 10 lat radnym. Gdy kupowano tatry już wtedy publicznie w mediach przekonywałem do zakupu tych z Cegielskiego. W wyborach 2002 roku otrzymałem siódmy wynik wyborczy w skali miasta. Z poważaniem Michał Grześ radny Mista Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Radny Grześ odpowiada 03.12.04, 18:32 Uwagi mankuta (nie lewicowego) Gość portalu: Michał Grześ napisał(a): > Zgadzam się, że Poznaniacy zasłużyli na super tramwaje. Zgadzam się, że > zasłużyli na wszelkie niskie opłaty,na bezpłatne mieszkania, zgadzam się że > wiele innych usług miejskich powinno być bezpłatnych. To wszystko jest OT >Poznań niestety nie kupi ok. 150 tramwajów Combino > ( nawet gdyby się nie rozlatywały) bo nie ma na nie pieniędzy a tyle nowych > wozów potrzebujemy. ???? W jakiej perspektywie czasowej potrzebujemy tyle nowych wozów? > Cena Tatr i Combino równa się wymianie wszystkich wozów na > tzw. "Prototyp Cegielskiego". Ilu Tatr i Combino? > Wiem, że nie jest doskonały. To trzeba było to uczciwie powiedzieć w WTK. (znam przysłowie "pierwsze śliwki robaczywki", ale jedząc je z łakomstwa nie wychwalam pod niebiosa jaki to owoc "w najlepszym gatunku") > Drugi aspekt to miejsca pracy dla Poznaniaków. Ćwiczyliśmy to "za komuny" - tylko wtedy to się nazywało "likwidacja wkładu dewizowego" oraz "krajowe zamienniki". > Trzeci aspekt zakupu > tramwajów to torowiska, które w Poznaniu są - ze względów finansowych - > w złym stanie. Idealne to nie są, ale w porównaniu z innymi POLSKIMI miastami wcale nie są złe. > Po takich torowiskach bez problemu poruszają się tramwaje nasze, te > nowe zachodnie rozsypują się lub stają. ?????????????????????????????? Kończ Waść! Wstydu (sobie) oszczędź!! Żaden nowy zachodni tramwaj nie rozsypał się na poznańskich torach. Czasami na tym forum wypowiadają się ludzie bardziej (ode mnie) tramwajowo kompetentni. Yaschoo, Łowco Masek (Twoje zdanie może być interesujące, bo chyba nie lubisz combino), 3704 - czy w Poznaniu odnotowano jakąkolwiek awarię wagonu combino spowodowaną złym stanem torów? Szanowny Panie! Problem z wagonem combino wynika z BŁĘDU KONSTRUKCYJNEGO, który ujawnił się w Niemczech (po trzech latach eksploatacji, na bardzo dobrych torowiskach!) mniej więcej w momencie gdy do Poznania trafiał pierwszy wagon. Gdy rozstrzygano przetarg, tak krytykowany przez Pana model spisywał się bezawaryjnie w kilkunastu miastach. Jeździło ich kilkaset sztuk. Więc nie mieszajmy dwóch różnych spraw: błędu ujawnionego przez producenta, z ceną (która jest wysoka). Przypominam, że w momencie gdy rozpatrywano oferty, Poznań miał "niezłe doświadczenia" z tramwajami - słynne tatry i "wynalazek" z HCP. Należy więc przyjąć, że MAMY PECHA. A jak piszemy o luksusach: Poznań jako pierwsze polskie miasto zdecydował się na wymianę autobusów. Zadłużył się, zakupił, a kredyt spłacił (o ile wiem) przed terminem. Dzięki tej odważnej decyzji mamy: - najlepszy (albo prawie najlepszy) tabor autobusowy w Polsce, - DWIE fabryki w obrębie aglomeracji (z wieloma drobnymi lokalnymi kooperantami), a zwłaszcza trzeba ciepło wspomnieć o obecnym SOLARIS-ie. >Chętnie z Panem podyskutuję jeżeli nie jest Pan pracownikiem MPK zaprzyjaźnionym z Prezesem. OŚWIADCZAM, że nie jestem pracownikiem MPK, tym bardziej zaprzyjaźnionym z Prezesem / Dyrektorem Tulibackim > Są też głosy pozytywne - nawet sporo. Żadna pociecha - Samoobrona też mzbiera pozytywne komentarze. > Gdy kupowano tatry już wtedy publicznie w mediach przekonywałem do zakupu > tych z Cegielskiego. I bardzo dobrze, że TYCH z Cegielskiego nie kupiliśmy. I wielka szkoda, że tatry okazały się bublem. Gdyby były lepsze, to dziś FPS mógłby być głównym dostawcą tramwajów w Polsce. Nie udało się powtórzyć autobusowego sukcesu. Natomiast bez doświadczeń z tatrami być może FPS nie pokusił by się o opracowanie własnego typu tramwaju. Kończąc, dodam że zarówno CKD (producent tatr) jak i Siemens mają wieloletnie doświadczenie w konstrukcji i produkcji taboru szynowego. Jeżeli im zdarzyły się wpadki, to niech Pan nie łudzi się, że "tramwaj made in Poznań" NA PEWNO byłby doskonały i niezawodny. Przecież jedyny zrealizowany w HCP/FPS prototyp nie jest nawet dobry (i stawianie go za wzór jest - delikatnie mówiąc - "kiełbasą wyborczą"). A przecież była to tylko przebudowa "starych" wagonów, bez "ruszania" szeroko pojętej elektryki (za wyjątkiem przetwornicy). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb Re: Radny Grześ odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 21:35 Hmmm to naprawdę Grześ piszę, czy ktoś sobie robi jaja? Bo jak Grześ, to by sobie, chociaż konto założył w portalu. Co do treści - jeśli jaj to śmieszna, jeśli Grześ to jeszcze zabawniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman inwalida Radny Grześ ma rację IP: *.ofek.com.pl 04.12.04, 09:49 Radny Grześ ma rację. jako osoba niepełnosprwana muszę odwiedzać szpital na 28 czerwca. Niestety tramwaje są wysokopodłogowe. Gdy prosiłem w imieniu osób niepełnosprawnych o niskopodłogowe tramwaje na tej trasie odpowiedzino mi w MPK, że po torowisku na 28 czerwca nie mogą technicznie one jeździć. Jeżeli jest inaczej to proszę o informację, Odpowiedz Link Zgłoś
matik30 Re: Telewizja WTK 01.12.04, 12:56 Co włączę ten kanał to słyszę słowa PASMO INFORMACYJNE - PORANNE PASMO INFORMACYJNE - POPOŁUDNIOWE PASMO INFORMACYJNE - WIECZORNE PASMO INFORMACYJNE itd. Ciągle mi w uszach dźwięczy to słowo PASMO. Czy już naprawdę nie dało się tego inaczej nazwać?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Telewizja WTK IP: *.mtp.com.pl 01.12.04, 15:29 Informacje w WTK sa zle zrobione.Telewizja ostatnio przyjmuje praktykantow,amatorow.Podobno w WTK placa pracownikom straszne grosze. Nudna telewizja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangrena Re: Telewizja WTK IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 00:06 Akurat wasza telewizja, której jesteście udziałowcami (albo przynajmniej wynajmujecie halę targową na studio) czyli TV Biznes (jak to poważnie brzmi) jest chyba 3 razy gorsza. Obraz jak za pierwszych lat telewizji kolorowej, "profesjonalizm" również. I tylko szkoda, że niestety tak słabo zainwestowano w telewizję z Poznania, która miała szansę stać się pierwszą ogólnodostępną w całej Polsce. Zresztą nie ma jej nawet w Poznaniu (brawa dla monopolisty czyli TVK Poznań). Dla tych co jeszcze nie widzieli to zapraszam do TV5 i wiadomości biznesowych przygotowywanych przez TV Biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 TVK P-ń 03.12.04, 18:36 Gość portalu: gangrena napisał(a): >(brawa dla > monopolisty czyli TVK Poznań). Dołączam się !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david Poznaniak nacjonalista IP: 193.29.205.* 04.12.04, 12:59 Moim zdaniem wtk jest lepsze np. od teleskopu który mówi ciągle co stało sie w Kaliszu, ostrowie,lesnie, pile..... a co mnie to obchodzi???Dlategoteż popieram wtk (telewizja scisle poznanska), ktora pokazuje tematy niekiedy błahe ale tylko w granicach Mojego i Naszego miasta-Poznań. nalogiczne chciałbym pochwalić dodatek Głos Poznaniaka w Głosie Wlkp. bo również pisze o poznaniu! Odpowiedz Link Zgłoś