Dodaj do ulubionych

Ukrainka pracująca w biurze informacji ZUS

05.03.26, 14:42
byłem dziś w ZUS załatwić pewną sprawę. Obsłużyła mnie miła młoda kobieta z wyraźnym wschodnim akcentem.
od kiedy to Ukry pracują w polskim ZUsie na stanowiskach urzędniczych? co to ma być. Sam próbowałem kilkakrotnie zdobyć posadę w ZUS - bezskutecznie. Niby są egzaminy testy a mam wrażenie że Ukrow one nie dotyczą. (II odział ZUS w Poznaniu). Chyba sobie kupię na lewo ukraińskie papiery...
Obserwuj wątek
    • pijatyka Re: Sam próbowałem zdobyć posadę 05.03.26, 18:24

Hmm, a może po prostu w urzędach nie lubią nawiedzonych pomyleńców?...

Brawo ZUS!

• oszol-lom-z-rm Re: Sam próbowałem zdobyć posadę 05.03.26, 22:34
        I dlatego zatrudniają ludzi z kraju słynącego z legendarnych poziomów korupcji …
        • qwardian Re: Sam próbowałem zdobyć posadę 05.03.26, 22:44
          Ludzi uciekających od korupcji. Ale faktycznie urzędy to epicentrum tego rodzaju patologii..
    • qwardian Re: Ukrainka pracująca w biurze informacji ZUS 05.03.26, 20:47
      Wszyscy mamy ukraińskie papiery, bo tam jest kolebka naziego słowiańskiego języka, grupy genetycznej und kultury (dyskusyjne, bo Kultura Trzciniecka również obejmowała PL, ale sięgała komarowskiej na Ukrainie, więc tam prowadzą wszystkie ślady pochodzenia). Plemię Polan w przedmieszkowej Polsce zanotowano tylko w Kronice Nestora wokół Kijowa. Nazwę Polska wprowadził dopiero Chrobry (Poleniorum), a ten uderzył mieczem właśnie we wrota grodu kijowskiego, ratując go od tureckiech Pieczyngów..

pl.wikipedia.org/wiki/Kultura_komarowska
    • l.george.l Re: Ukrainka pracująca w biurze informacji ZUS 06.03.26, 02:14
      Wyobraź sobie, że masz firmę, dajesz ogłoszenie, że poszukujesz pracownika, przychodzi 500 ofert. Nawet jeśli masz w kadrach osobę oddelegowaną do rekrutacji i przeszkoloną w tym kierunku, to musisz dać jej jakieś wytyczne do szybkiego odsiewu. Może ukończyłeś uczelnię wyznaniową, może wydział czarnej magii albo collegium tumanum, może w zainteresowaniach coś wskazuje, że jesteś z opcji zakutych łbów. U mnie w firmie selekcja przebiega migiem. A nawet jeśli ktoś niezgodny z moim profilowaniem przeciśnie się przez sito kadrowej, to podczas rozmowy kwalifikacyjnej wystarczy zadać pytanie co pani/pan ostatnio przeczytał/a, na jakim koncercie był/a, jakie czasopisma prenumeruje. I już wszystko o człowieku wiadomo.
      • oszol-lom-z-rm Re: Ukrainka pracująca w biurze informacji ZUS 06.03.26, 08:56
        Bo dzi robi to ej aj czyli sztuczna inteligencja
        • oszol-lom-z-rm Re: Ukrainka pracująca w biurze informacji ZUS 06.03.26, 19:32
          Bo dziś ..,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka