Gość: pitti IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 16:11 I to dużo lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radost Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 16:16 Gość portalu: pitti napisał(a): > I to dużo lepsze! skad taki wniosek? bo raczje fakty tego nie potwierdzaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 17:11 Jak to nie? Byłeś Ty w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 17:16 Gość portalu: mtq napisał(a): > Jak to nie? Byłeś Ty w Krakowie? Poznan ma wieksze i nowoczesniejsze- posiada tez liczen certyfikaty jakosci. Krakow ma niec wiecej polaczen ale i to sie zmienia - Poznan Lawica goni Balice..ech to Wolne Niebo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 15:08 tak to się zgadza ławica jest o wiele lepsza od balic ! Faktem jest że mają więcej połączeń ale miejmy nadzieję że to się wkrótce zmieni ! PRAWDA !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juraw Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.de.deuba.com 08.05.02, 17:30 Gość portalu: pitti napisał(a): > I to dużo lepsze! o w mordę, facet, ale ryzykujesz...z mojej strony - szacuneczek...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita2 Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 08.05.02, 19:07 Kraków ma conajwyżej lepszy dworzec kolejorzy od poznańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
separatysci_limanowscy Klepisko Balice nazywasz lotniskiem? 08.05.02, 19:30 Faktycznie - może ono być tak nazwane, pod warunkiem, że ograniczycie się do przyjmowania motolotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Klepisko Balice nazywasz lotniskiem? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 20:00 o moi separatysci kochani!!!! Limanowa przszłością Krakowa a Balice są lotniskiem choc małym (a poza tym wsią) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Separatyści_limanowscy rulezzzzzz :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 20:35 Choć to V kolumna to jednak zabawna na forum krakofskim :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 21:17 Gość portalu: pitti napisał(a): > I to dużo lepsze! Hahahaha, niewiedza podnosi na duchu, jednak później prawda boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: 217.99.216.* 08.05.02, 23:17 eee, jednak Balice to kawał lotniska, zwłaszcza po wybudowaniu nowych terminali, no i ilość połączeń międzynarodowych jest większa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.czerwonak.pl / 10.9.8.* 10.05.02, 13:27 Gość portalu: lotnik napisał(a): > eee, jednak Balice to kawał lotniska, zwłaszcza po wybudowaniu nowych > terminali, no i ilość połączeń międzynarodowych jest większa 1. Kraków ma więcej połączeń lotniczych 2. Poznań ma 2 co do wielkości terminal lotniczy w Polsce (po Okęciu) jednak najnowocześniejszy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 14:04 Gość portalu: P.B napisał(a): > 2. Poznań ma 2 co do wielkości terminal lotniczy w Polsce (po Okęciu) jednak > najnowocześniejszy w Polsce. A byłeś w Krakowie po dobudowaniu nowego terminala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 22:50 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > > 2. Poznań ma 2 co do wielkości terminal lotniczy w Polsce (po Okęciu) jedn > ak > > najnowocześniejszy w Polsce. > > A byłeś w Krakowie po dobudowaniu nowego terminala? > A byłeś w Poznaniu po wybudowaniu nowego?? Odpowiedz Link Zgłoś
desperat Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! 09.05.02, 22:24 Byłem na obu i muszę przyznać, że krakowskie sprawie lepsze wrażenie. Więcej połączeń, lepszy image zewnętrzy i perspektywy rozwoju. I o ile Poznań jest leszy w przyciąganiu inwestycji do miasta to Kraków ma dla odmiany lepsze lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.czerwonak.pl / 10.9.8.* 10.05.02, 13:29 desperat napisał(a): > Byłem na obu i muszę przyznać, że krakowskie sprawie lepsze wrażenie. Więcej > połączeń, lepszy image zewnętrzy i perspektywy rozwoju. I o ile Poznań jest > leszy w przyciąganiu inwestycji do miasta to Kraków ma dla odmiany lepsze > lotnisko. Kiedy byłeś na lotnisku w Poznaniu? Całkiem nowy terminal lotniczy oddano w pod koniec 2001 r. przeczytaj to: www.city.poznan.pl/mim/strony/index_czesci.html?lang=pl&id_cz=6031 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.pl 09.05.02, 23:20 Tak zgadzam się z tobą całkowicie ....nasze lotnisko jest jakieś takie nijakie... Krakowskie po wybudowaniu nowych terminali będzie 1000 razy lepsze niż Poznańskie i Warszawskie... A tak na marginesie to Kraków jest najlepszym Miastem i niestety ani my Poznaniacy ani ci nędzni nieudacznicy separatyści tego nie zmienią...Pozdrawiam Poznaniaków a w szczególności Krakowiaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.pl 09.05.02, 23:22 Pisze właśnie z bardzo nowoczesnej cafejki w Balicach bo mam przerwe między lotami :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROY Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.02, 02:28 Pracuje na najwiekszym zadupiu lotniskowym w Europie,na Tempelhof. Smieje sie,kiedy widze podobne wypociny,ha,ha,ha!. Wroclaw vs Poznan vs Krakow vs Gdansk,ha,ha,ha!!! Jedno jest pewne. Poznan oraz Wroclaw,Krakow... przegraja na rzecz lotnisk w Leipzig i Berlnie,nie wierzycie??? Pozatym "orwarcie" nieba w Niemczech(zanim PL przystapi do EG), spowoduje tyyyyyyle zminan... Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! 10.05.02, 14:48 Gość portalu: TROY napisał(a): > Poznan oraz Wroclaw,Krakow... przegraja na rzecz lotnisk w > Leipzig i Berlnie,nie wierzycie??? Oczywiście. Turysta/biznesmen z Londynu poleci do Lipska i potem tylko tysiąc kilometrów taksówką do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 21:10 oooooooooooooooooo borys!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! 14.05.02, 17:49 Gość portalu: anka9009 napisał(a): > oooooooooooooooooo > borys!!! No, borys, borys... Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! 15.05.02, 21:19 borys-krakow napisał(a): > Gość portalu: anka9009 napisał(a): > > > oooooooooooooooooo > > borys!!! > No, borys, borys... i jeszcze borys:-) miło,że tak piętro wyżej:-) ale rozumiemy:-) i pozdrawiamy :pozdro hiro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! 11.05.02, 00:25 borys-krakow napisał(a): > Gość portalu: TROY napisał(a): > > > Poznan oraz Wroclaw,Krakow... przegraja na rzecz lotnisk w > > Leipzig i Berlnie,nie wierzycie??? > Oczywiście. Turysta/biznesmen z Londynu poleci do Lipska i potem tylko tysiąc > kilometrów taksówką do Krakowa. a wiesz borysie ile to kosztuje!? Dwie paczki paluszków lajkonik:-)))))) pozdro brysa hiro/mapę zgubiłeś?:-))))/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 14:17 Jeśli chodzi o Balice to obecna przepustowość wynosi 1,3 mln pasażerów rocznie. Powierzchnia terminala 10177 m2, a kubatura 55605 m3. A jak to się kształtuje w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 16:58 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Jeśli chodzi o Balice to obecna przepustowość wynosi 1,3 mln pasażerów rocznie. > Powierzchnia terminala 10177 m2, a kubatura 55605 m3. > A jak to się kształtuje w Poznaniu? Robi Ci różnicę, jaka jest kubatura terminala? Mi nie... Poznań, Kraków, Gdańsk i Wrocław to europejska V liga jeśli chodzi o liczbę pasażerów i samolotów. Dopiero, jak się te nowe terminale zapełnią ludźmi i to oni będą decydować, skąd chcą polecieć, możemy zacząć się podniecać tym, które lotnisko jest "lepsze" (cudzysłów świadomie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 23:01 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Jeśli chodzi o Balice to obecna przepustowość wynosi 1,3 mln pasażerów rocznie. > Powierzchnia terminala 10177 m2, a kubatura 55605 m3. > A jak to się kształtuje w Poznaniu? 1. Powierzchnia terminala a) Balice - 10.178 m2 b) Ławica - 14.000 m2 2. Przepustowość a) Balice - 1,3 mln b) Ławica - 1,5 mln Nowy terminal jest na miarę XXI wieku i spełnia wszelkie wymagania i standardy światowe.Nowy terminal posiada najwyższy standard kategorii "A" wg ICAO dla głównych pomieszczeń obsługi pasażera, zgodnie z którymi pasażerowie są obsługiwani na najwyższym światowym poziomie. A jak to jest w Krakowie?Macie jakieś certyfikaty jakości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Do P.B IP: 213.76.41.* 11.05.02, 00:01 Gość portalu: P.B napisał(a): > 1. Powierzchnia terminala > a) Balice - 10.178 m2 > b) Ławica - 14.000 m2 > > 2. Przepustowość > a) Balice - 1,3 mln > b) Ławica - 1,5 mln > > Nowy terminal jest na miarę XXI wieku i spełnia wszelkie wymagania i standardy > światowe.Nowy terminal posiada najwyższy standard kategorii "A" wg ICAO dla > głównych pomieszczeń obsługi pasażera, zgodnie z którymi pasażerowie są > obsługiwani na najwyższym światowym poziomie. > A jak to jest w Krakowie?Macie jakieś certyfikaty jakości?? Niestety nie znalazłem żadnych certyfikatów. Ale dlaczego wprowadziłeś mnie w błąd? Obecny nowy terminal w Poznaniu ma przepustowość 1 mln, a 1,5 mln może osiągnąć dopiero po rozbudowie (www.airport-poznan.com.pl). Co do powierzchni liczba się zgadza. Jeśli chodzi o terminal cargo, to w Balicach ma on 4100 m2 powierzchni, a u was 1400 m2. I jeszcze jedno: Balice w swoim polu oddziaływania (ograniczonym do 100 km w promieniu od lotniska) mają 7,9 mln mieszkańców, Ławica na analogicznym obszarze 4,2 mln mieszkańców, a Okęcie mniej niż Balice - 6,4 mln mieszkańców. "Jest to uznawane jako światowy standard w ocenie potencjalnego rynku pasażerskiego dla linii lotniczych korzystających z określonego lotniska".(cytat) Tego sobie nie wyssałem z palca, jak chcesz się czegoś jeszcze dowiedzieć o krakowskim porcie lotniczym to wejdź na stronę www.lotnisko-balice.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Do Krakfana IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 00:13 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Niestety nie znalazłem żadnych certyfikatów. Ale dlaczego wprowadziłeś mnie > w błąd? Obecny nowy terminal w Poznaniu ma przepustowość 1 mln, a 1,5 mln może > osiągnąć dopiero po rozbudowie (www.airport-poznan.com.pl). Co do powierzchni > liczba się zgadza. Strona poznańskiego lotniska jest stara jak świat. Nowy terminal został zaprojektowany na 1,5 mln osób, obecnie obsługuje 1,2 mln. Wystarczy drobna zmiana kosmetyczna dotycząca ustawienia bramek odpraw aby liczba uległa zmianie, i to już się zmieni w styczniu 2003 r. kiedy zacznie obowiązywac konwencja otawrtego nieba.Jednak to nie zmienia faktu, że lotnisko to może obsługiwać 1,5 mln osób. > Jeśli chodzi o terminal cargo, to w Balicach ma on 4100 m2 powierzchni, a u was > 1400 m2. Zapomniałeś o starym poznańskim terminalu pasażerskim i cargo, które po z sumowaniu, dają większą przestrzeń użytkową niż krakowskie. > I jeszcze jedno: Balice w swoim polu oddziaływania (ograniczonym do 100 km w > promieniu od lotniska) mają 7,9 mln mieszkańców, Ławica na analogicznym obszarz > e > 4,2 mln mieszkańców, a Okęcie mniej niż Balice - 6,4 mln mieszkańców. ???Na całtym śląsku nie ma 6,4 mln mieszk. no chyba, że pod krakowskie lotnisko podepniesz Wrocław i Katowice. Więc te 100 km jest wyssane z palca. Natomias poznańskie lotnisko obejmuje większy obszar. > "Jest to uznawane jako światowy standard w ocenie potencjalnego rynku > pasażerskiego dla linii lotniczych korzystających z określonego lotniska".(cyta > t) > Tego sobie nie wyssałem z palca, jak chcesz się czegoś jeszcze dowiedzieć > o krakowskim porcie lotniczym to wejdź na stronę www.lotnisko-balice.pl > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Do P.B IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 01:11 Gość portalu: P.B napisał(a): > ???Na całtym śląsku nie ma 6,4 mln mieszk. no chyba, że pod krakowskie lotnisko > > podepniesz Wrocław i Katowice. Więc te 100 km jest wyssane z palca. Natomias > poznańskie lotnisko obejmuje większy obszar. 7,9 mln, a nie 6,4. Czyli, że piszą nieprawdę? (w promieniu 100 km od Krakowa jest nie tylko Śląsk, poza tym Kraków też się w to wlicza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Do P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 15:03 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > > ???Na całtym śląsku nie ma 6,4 mln mieszk. no chyba, że pod krakowskie lot > nisko > > > > podepniesz Wrocław i Katowice. Więc te 100 km jest wyssane z palca. Natomi > as > > poznańskie lotnisko obejmuje większy obszar. > > 7,9 mln, a nie 6,4. > Czyli, że piszą nieprawdę? (w promieniu 100 km od Krakowa jest nie tylko Śląsk, > poza tym Kraków też się w to wlicza) Oczywiście, że w promieniu 100 km od Krakowa nie ma 7,9 mln ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Do...... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 19:42 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > I jeszcze jedno: Balice w swoim polu oddziaływania (ograniczonym do 100 km w > promieniu od lotniska) mają 7,9 mln mieszkańców, Ławica na analogicznym obszarz > e > 4,2 mln mieszkańców, a Okęcie mniej niż Balice - 6,4 mln mieszkańców. Ciekawe dlaczego podałeś, że Ławica swoim polem działania obejmuje 4,2 mln osób skor na tej stronie podają niecałe 6 - na dodatek jest to stara strona www.porty-lotnicze.com.pl/Poznan1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Do P.B IP: 217.99.216.* 11.05.02, 19:57 Gość portalu: P.B napisał(a): > Ciekawe dlaczego podałeś, że Ławica swoim polem działania obejmuje 4,2 mln osób > > skor na tej stronie podają niecałe 6 - na dodatek jest to stara strona > > <a href="http://www.porty-lotnicze.com.pl/Poznan1.htm"target="_blank">www.porty > -lotnicze.com.pl/Poznan1.htm</a> Dane zaczerpnąłem ze strony www.lotnisko-balice.pl (strony Ławicy zbyt dokładnie nie przeglądałem). A wiek strony przecież i tak nie ma znaczenia (jeśli się zmieniła liczba ludności to minimalnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Do P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 20:04 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > > Ciekawe dlaczego podałeś, że Ławica swoim polem działania obejmuje 4,2 mln > osób > > > > skor na tej stronie podają niecałe 6 - na dodatek jest to stara strona > > > > <a href="www.porty-lotnicze.com.pl/Poznan1.htm"target="_blank" > 62www.porty > > -lotnicze.com.pl/Poznan1.htm</a> > > Dane zaczerpnąłem ze strony www.lotnisko-balice.pl (strony Ławicy zbyt dokładni > e > nie przeglądałem). A wiek strony przecież i tak nie ma znaczenia (jeśli się > zmieniła liczba ludności to minimalnie). > > Dane, które ja podałem były ze strony pórtów lotniczych w Polsce. Natomiast jeżeli róznica pomiędzy 4,2 mln a 6 mln jest nieistotna, to ja nie mam już nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Do P.B IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 22:03 Gość portalu: P.B napisał(a): > Dane, które ja podałem były ze strony pórtów lotniczych w Polsce. Natomiast Sorry, pomyliłem się > jeżeli róznica pomiędzy 4,2 mln a 6 mln jest nieistotna, to ja nie mam już nic > do > powiedzenia. Istotna, ale skąd się biorą takie rozbieżności nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Do P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 00:01 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > > Dane, które ja podałem były ze strony pórtów lotniczych w Polsce. Natomias > t > > Sorry, pomyliłem się > > > jeżeli róznica pomiędzy 4,2 mln a 6 mln jest nieistotna, to ja nie mam już > nic > > do > > powiedzenia. > > Istotna, ale skąd się biorą takie rozbieżności nie mam pojęcia Myslę, że każdy próbuje naginać najmocniej jak tylko się da, oczywiście z korzyścią dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B i jeszcze jedno...... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 00:01 Poznańskie lotnisko jako jedyne w Polsce gotowe jest do spełnienie standardów Unii Europejskiej oraz przygotowane jest do liberalizacji ruchu lotniczego czyli konwencji "otwarte niebo". Smaku dodaje to, iż jako jedne z 3 lotnisk na świecie posiada bezprzewodowy dostęp do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Jeszcze raz do P.B IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 01:49 A wogóle to nie ma się co przekomarzać. Zarówno Balice jak i Ławica to gówniane lotniska przy takim JFK albo Heathrow. 200 tys. pasażerów (różnica między 1,5 mln a 1,3 mln.) to wielkie porty lotnicze obsługują w ciągu jednego, dwóch dni :-)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitti Re: Jeszcze raz do P.B IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 13:10 Krakfanie, musimy otworzyć tym ludziom oczy! Nawrocic ich! Balickie lotnisko jest większe, pojemniejsze, obsługuje więcej lotów, czarterów, ma więcej umów z zagranicznymi przedsiębiorcami (np. Lufthansa) itd... za to Poznańskie ma bezprzewodowy dostęp do Internetu. Hehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Jeszcze raz do P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 13:42 Gość portalu: pitti napisał(a): > Krakfanie, musimy otworzyć tym ludziom oczy! Nawrocic ich! Balickie lotnisko je > st większe, > pojemniejsze, obsługuje więcej lotów, czarterów, ma więcej umów z zagranicznymi > przedsiębiorcami > (np. Lufthansa) itd... za to Poznańskie ma bezprzewodowy dostęp do Internetu. H > ehe.... Za to ma lepsze perspektywy..poczekajmy na otwarte niebo...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Jeszcze raz do P.B IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 14:03 Gość portalu: Radost napisał(a): > Za to ma lepsze perspektywy..poczekajmy na otwarte niebo...pzdr No nie wiem, czy ma lepsze perspektywy. Po pierwsze w zasięgu Balic mieszka więcej ludzi, po drugie w Poznaniu raczej nie będzie tak dużego ruchu turystycznego jak w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Jeszcze raz do P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 15:09 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Gość portalu: Radost napisał(a): > > > Za to ma lepsze perspektywy..poczekajmy na otwarte niebo...pzdr > > No nie wiem, czy ma lepsze perspektywy. Po pierwsze w zasięgu Balic mieszka > więcej ludzi, po drugie w Poznaniu raczej nie będzie tak dużego ruchu > turystycznego jak w Krakowie. > A czy we Frankfurcie czy Hanowerze masz duży ruch turystyczny?NIE.A ruch jest spory. Turystyka nie jest tu głównym napędem (do tego służą czartery), lecz są to przewozy biznesowe,których Poznan ma więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Jeszcze raz do P.B IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 14:05 Gość portalu: pitti napisał(a): > Krakfanie, musimy otworzyć tym ludziom oczy! Nawrocic ich! Balickie lotnisko je > st większe, > pojemniejsze, obsługuje więcej lotów, czarterów, ma więcej umów z zagranicznymi > przedsiębiorcami > (np. Lufthansa) itd... za to Poznańskie ma bezprzewodowy dostęp do Internetu. H > ehe.... Właśnie. Zaprośmy jeszcze innych Krakusów do dyskusji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Jeszcze raz do P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 14:45 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Gość portalu: pitti napisał(a): > > > Krakfanie, musimy otworzyć tym ludziom oczy! Nawrocic ich! Balickie lotnis > ko je > > st większe, Nieprawda ,LAwica jest wieksza. > > pojemniejsze, Znowu nieprawda - Lawica jest pojemniejsza. obsługuje więcej lotów, Prawda. czarterów, Wedlug Polskiej Izby turystycznej skupiajacej 80% biur podorzy Lotnisko Lawica ma jest drugiw jesli idzie o liczbe czarterow za Okeciem. ma więcej umów z zagranic > znymi > > przedsiębiorcami > > (np. Lufthansa) itd... macie bardziej operatwynych politykow ale prawda za to Poznańskie ma bezprzewodowy dostęp do Interne > tu. H > > ehe.... Nie rozumiem dlaczego sie smiejesz? > Właśnie. Zaprośmy jeszcze innych Krakusów do dyskusji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Jeszcze raz do P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 15:13 Gość portalu: pitti napisał(a): > Krakfanie, musimy otworzyć tym ludziom oczy! Tobie kolego w pierwszej kolejności należy otworzyć oczy. Nawrocic ich! Balickie lotnisko je > st większe, nieprawda > pojemniejsze, nieprawda >obsługuje więcej lotów, prawda, Poznań mógłby mieć więcej, a ich liczba jest uwarunkowana polityką rządu. Po "otwarciu nieba"(styczeń) pogadamy które miasto będzie miało więcej połączeń. >czarterów, może tak >ma więcej umów z zagranicznymi może tak > przedsiębiorcami > (np. Lufthansa) itd... za to Poznańskie ma bezprzewodowy dostęp do Internetu. H > ehe.... W Poznaniu natomiast ląduje najwięcej w kraju samolotów prywatnych awionetek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Jeszcze raz do P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 15:07 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > A wogóle to nie ma się co przekomarzać. Zarówno Balice jak i Ławica to gówniane > lotniska przy takim JFK albo Heathrow. 200 tys. pasażerów (różnica między > 1,5 mln a 1,3 mln.) to wielkie porty lotnicze obsługują w ciągu jednego, > dwóch dni :-)) > Pozdrawiam. Oczywiście, że różnica jest niewielka, 200.000 pasażerów rocznie to ok. 16.700 pasażerów miesięcznie a to z kolei ok. 560 osób dziennie. W prównanie z dużymi zachodnimi portami lotniczymi to drobnostka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 23:36 I metro Kraków ma lepsze. I dworzec PKS ;) I miałby wiele innych fajnych rzeczy tylko nie chciał aby je do niego przenosić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitti Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 14:29 Aleś się rozpisał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 20:46 Kolego, napisałem 3 razy więcej niż Ty w Twoim pierwszym poście i półtora razy więcej niż w Ty w Twoim pierwszym i ostatnim poście razem wziętych. Więc nie zarzucaj mi braku elokwencji wtórny analfabeto :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitti Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 22:22 przepraszam, to się już więcej nie powtórzny wielce-elokwetny lolu. ale Kraków i tak ma dużo lepsze lotnisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 23:07 Gość portalu: pitti napisał(a): > przepraszam, to się już więcej nie powtórzny wielce-elokwetny lolu. No. Teraz dobrze. Jeszcze tylko siku i możesz iść spać > ale Kraków i tak ma dużo lepsze lotnisko... ... więc niech Ci się przyśni. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:13 Gość portalu: lol napisał(a): > Gość portalu: pitti napisał(a): > > > przepraszam, to się już więcej nie powtórzny wielce-elokwetny lolu. > > > No. Teraz dobrze. Jeszcze tylko siku i możesz iść spać a ty już możesz na drzewo > > > ale Kraków i tak ma dużo lepsze lotnisko... > > > ... więc niech Ci się przyśni. Dobranoc nie musi się śnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 23:53 najlepsze jest to, że nigdy ani tu , ani tu nie lądowałem, za to lądowałem w gdańsku i mało nie padłem trupem... ze śmiechu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:14 pitti, ładny wątek założyłeś...:-) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 00:02 Gość portalu: mtq napisał(a): > pitti, ładny wątek założyłeś...:-) > hehe Jednak nieprawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitti Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 15:13 prawdziwy jak najbardziej! jesteście zadufani w sobie i nie słuchacie naszych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 19:48 Gość portalu: pitti napisał(a): > prawdziwy jak najbardziej! > jesteście zadufani w sobie i nie słuchacie naszych > argumentów. Wy również jesteście zadufani w sobie i nie słuchacie naszych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukmajst Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 03:32 Wlasnie wrocilem z Jamnej i wiem jedno. Balice maja lepsze perspektywy. Galicjusze zawsze beda musieli latac do roboty do Stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! 15.05.02, 18:19 bo nam wszystkie miejsca w goebbelsowie zajęliście... a tak powaznie, to rzeczywiście, ciągle góroliki wierzą, że sie dorobią u wuja sama, krakusów w samolotach do ny i nj nie ma ! a lotnisko mamy ładniejsze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! 16.05.02, 08:01 A w ogóle, to Cracovia Pany! Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Kraków ma lepsze lotnisko niż Poznań! 16.05.02, 19:53 borys-krakow napisał(a): > A w ogóle, to Cracovia Pany! panowie to i owszem!:-) ale moje zdanie znasz. pozdro hiro Odpowiedz Link Zgłoś