Dodaj do ulubionych

Rewelacje na temat pana dr Kulczyka!!!!!!!!!!!!

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.04, 14:47
Polecam bardzo ciekawy i profesjonalnie napisany artykul na temat pana dr
Kulczyka. Przyjemnej lektury:

kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1203732&KAT=237
Sebar
sebar_rysiu@yahoo.co.uk
Obserwuj wątek
    • Gość: dr huckenbush Re: Rewelacje na temat pana dr Kulczyka!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 02:02
      Bardzo interesujaca lektura. Szkoda tylko, ze tak slabo sie autor skoncentrowal
      na roznych aferach i niejasnych interesach Kluczyka. Choc z drugiej strony,
      gdyby omowic wszystkie te sprawy, to 17-tomowa encyklopedia PWN nie starcza...
      • Gość: Sebar Re: Rewelacje na temat pana dr Kulczyka!!!!!!!!!! IP: *.static.qsc.de 13.12.04, 09:34
        Mysle, ze wlasnie to jest mocna strona artykulu. Nie ma tam pieniactwa, nikt
        nie moze zarzucic autorowi oszolomstwa. Natomiast ilosc faktow, wiele
        wypowiedzi osob z bliskiego jego otoczenia oraz dystnans autora od wszelkich
        pochopnych osadow; nadaje artykulowi jeszcze wieksza wymowe.
        Komentarz autora jest zbedny, komentarz nasuwa sie sam czytelnikowi, co widac w
        wypowiedziach pod artykulem.

Sebar
        sebar_rysiu@yahoo.co.uk
        • Gość: QBA Re: żydzi mają talent w robieniu forsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:31
          wyznanie pieniężne hihi
          • Gość: Sebar Re: żydzi mają talent w robieniu forsy IP: *.static.qsc.de 13.12.04, 14:06
            Ja bym byl daleko od takich sformulowan i w ogole generalizowaniu. Czasmi sie
            zastanawiam czy wlasnie nie sluzy to torpedowaniu krytyki, bowiem tego typu
            opinie wydaja sie niepowazne, nieuczciwe, radykalne... krotko mowiac nie warte
            polemiki.
            Stad wielu ludzi w tym kraju uwaza ze ten atak na Kulczyka to zazdrosc o
            majatek, ksenofobia polaczona z falszywym nacjonalizmem, czy na przyklad
            odprysk od nagonki na SLD...

Sebar
            sebar_rysiu@yahoo.co.uk
            • Gość: Pozhoga Re: żydzi mają talent w robieniu forsy IP: *.k.mcnet.pl 14.12.04, 11:29
              Dokładnie tak - jak zobaczyłem nagłówek "Gazeta
              Polska", to w odruchu olałem to. Potem jednak
              przeczytałem ten artykuł.

Sporo faktów, koncentracja na relacjach osobowych,
              nie transakcjach i pieniądzach.
              Generalnie - znana prawda, że Kulczyk żył dobrze
              i czerwonymi, i z czarnymi (co z resztą w złym
              świetle stawia głównie czarnych, bo to oni
              wszystkich wokół pouczają o moralności).

Niestety, są tam błędy merytoryczne: pal sześć
              "Browary Wielkopolskie", ale przy Polskiej
              Telefonii Cyfrowej to już jest jakaś ściema:
              jaki przetarg i co miał do tego Sejm ?

Nie udało się też autorowi uniknąć typowych
              prawicowych wstawek w rodzaju "zachodnie
              sankcje nałożone na juntę Jaruzelskiego"
              - stawia tu oczywiście H. Kulczyka w złym świetle,
              podczas gdy z dalszego tekstu wynika, że
              H. Kulczyk chciał wprowadzenia pomocy
              gospodarczej dla Polski. Sankcje były wprowadzone
              przeciwko Polsce jako całemu krajowi, a pomoc
              docierająca do Polski była pomocą pozarządową
              (ach to pamiętne słone masło i pomarańczowy ser
              z parafii).

Pzdr,
              • Gość: XXL Święta prawda ........ IP: *.tinet / *.tinet.pl 14.12.04, 11:56
                Gość portalu: Pozhoga napisał(a):

> Generalnie - znana prawda, że Kulczyk żył dobrze
                > i czerwonymi, i z czarnymi (co z resztą w złym
                > świetle stawia głównie czarnych, bo to oni
                > wszystkich wokół pouczają o moralności).

Święta prawda - bo czerwoni korupcję, przekręty, złodziejstwo czy kontakty z
                wywiadem rosyjskim mają w swoich założeniach partyjnych.
                To też należy ich pochwalić, bo swój program realizują z dużym zapałem.

> Dokładnie tak - jak zobaczyłem nagłówek "Gazeta
                > Polska", to w odruchu olałem to.

Za to pewnie NIE lub Trybunę czytasz z wypiekami na twarzy ..........
                • Gość: Pozhoga Re: Święta prawda ........ IP: *.k.mcnet.pl 14.12.04, 16:14
                  Widzisz drogi XXL: oprócz takich jak Ty, i wrogów takich jak Ty,
                  są na świecie ludzie, uważający jednych i drugich za równie
                  (mało) zabawnych. Ludzie, którzy z jednakową niechęcią odnoszą się do
                  czarnego i czerwonego, Nie i Gazety Polskiej, Millera i Giertycha.
                  Niewiarygone, ale prawdziwe.

Pzdr,
    • Gość: Sebar A mnie jeszcze co innego zastanawia IP: *.static.qsc.de 15.12.04, 10:40
      Mnie osobiscie szokuja pewne fakty dotyczace ojca doktora. Dla mnie ten
      czlowiek dotychczas byl anonimowy, po prostu kojarzylem go z Instytutem
      Zachodnim, z praca naukowa.

Tutaj nagle sie okazuje ze swobodnie poruszal sie miedzy Berlinem Zachodnim a
      Polska. Robi interesy bez jakichkolwiek problemow: i tam i tutaj... A wszystko
      to jako obywatel kraju z innego systemu, z innej strony muru berlinskiego, z
      kraju zza zelaznej kurtyny...

bez jakichkolwiek przeszkod... a w okresie stanu wojennego dostaje jeszcze od
      Jaruzelskiego order!!!! Za co? Za propagowanie zasad rynkowych w brew temu w
      co wierzyl general Jaruzelski i reszta wladz - w gospodarke socjalistyczna?!

Oficjalnie za jakies pierdy, ale ja po prtostu sie zastanawiam czy nie
      reprezentowal polskich sluzb, czy nie operowal pieniedzmi naszego rezimu
      komunistycznego na Zachodzie. Cos w rodzaju FOZZ tyle ze namniejsza skale.

Dostal order z rak generala Jaruzelskiego ktory wiadomo jaka niechec i
      nieufnosc reprezentuje do wszystkiego co niemieckie.

Moze ojciec Kulczyka stanowil takze wspaniala przykrywke dla polskich sluzb w
      Berlinie zachodnim w ktorym az gotowalo sie od szpiegow, agentow i
      tzw "rezydentow"....

Jak wytlumaczyc ze rodzina Kulczyka w okresie firm polonijnych cieszyla sie
      takim spokojem i opieka ze strony wladz Polski?! W czasie w ktorym pamietam jak
      dzis, robiono lapanki na "spekulantow" wsadzajac ich do wiezien na wiele lat
      tylko dlatego ze handlowali towarem przywiezionym z zagranicy...?!

Sebar
      sebar_rysiu@yahoo.co.uk
      • Gość: Pozhoga Re: A mnie jeszcze co innego zastanawia IP: *.k.mcnet.pl 15.12.04, 12:23
        Tak sobie spekulując, to ja uważam, że jedno nie wyklucza drugiego.
        Kulczyk senior mógł być jakoś powiązany z polskim wywiadem - nie jak
        Ałganow, tylko po prostu - każdy, kto miał prawo robić biznes
        z zagranicą musiał iść na współpracę. A niezależnie od tego,
        ekipa Jaruzela starała się tworzyć pozory reformowania gospodarki (to akurat
        jest pewne - pamiętamy sławetne etapy reformy gospodarczej). Jednym z elementów
        reformy były firmy polonijne - trzeba się było przed społeczeństwem nimi
        chwalić, wręczać ordery itd.

Pzdr,
      • Gość: Vinci sebar- szkoda słów... IP: 193.29.205.* 15.12.04, 19:21
        Jesteś tak kiepski, ze brak mi slow.
        kiedy ciebie na swiecie nie bylo Henryk Kulczyk walczyl w Armii Krajowej po to,
        zeby taki dupek jak ty mogl sie urodzoc w Polsce. To ze potem wyjechales moze
        swiadczyc np. o twojej slabosci, ale nie masz prawa obrazac tego czlowieka, bo
        znizasz sie do poziomu najgorszego UBeka.
        • Gość: Sebar Drogi/a Vinci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.12.04, 21:23
          Przede wszystkim nie zmienajmy naszej dyskusji w pyskowke i smietnik pelny
          wyzwisk. Nie to bylo moja intencja.

Nie moja intencja jest obrazac tego czlowieka - Henryka Kulczyka. Znalazl/a/bys
          na tym forum wiele moich wypowiedzi wychwalajacych dr Jana Kulczyka, jak i
          popieranie pomyslow takich jak nazwanie ulicy jego imieniem.

To byl czas kiedy spoleczenstwo malo wiedzialo o naturze dr Jana kulczyka, jak
          i to byl czas kiedy ja osobiscie laczylem pana Henryka Kulczyka z Instytutem
          Zachodnim - spokojna praca naukowa, praca nad pojednaniem polsko-niemieckim, a
          takze nad zalazkami ekonomii rynkowej w Polsce.

.. to byl takze czas kiedy dr Jana Kulczyka postrzegalem jako inteligentnego
          poznanskiego przedsieborce, patriote, ktory woli mieszkac w Polsce i jej sluzyc
          swa wiedza...

... jak wyszlo.., wszyscy widzimy.. Okazuje sie ze dr Kulczyk nie rozni sie od
          innych Gawronikow, Dohmalow, Peczakow..., po za tym ze stal sie tak wszechmocny
          i wplywowy ze zaczal grac interesem i bezpieczenstwem energetycznym Polski.
          Sa pewne granice robienia interesow... Ile tej forsy dr Kulczykowi trzeba bylo
          jeszcze zeby posunac sie do tego by pracowac dla Rosjan i w imie rosyjskiego
          interesu, kosztem wlasnego kraju - Polski - i jej bezpieczenstwa?

Naturalne jest ze odpowiedzi szuka sie w przeszlosci w czasach kiedy Rosja a
          wlasciwie Zwiazek Radziecki decydowal o losach Polski.

Vinci, ja nic zlego nie robie, uwazam ze nikomu krzywdy nie robie. Przeczytalem
          ten artykul i mam prawo glosno myslec, mam prawo zadawac pytania, mam prawo sie
          dziwic pewnym rzecza. Jedyna osoba ktora moze czuc sie winna ze ktos zadaje
          takie pytania i w ten sposob glosno mysli, jest Jan Kulczyk.

Sebar
          sebar_rysiu@yahoo.co.uk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka