Dodaj do ulubionych

Specjalne strefy ekonomiczne

IP: *.czerwonak.pl / 10.9.8.* 23.05.02, 15:02
Czy jesteście za ich likwidacją?
Trudno mi to powiedzieć, ale ja tak!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guerra Re: Specjalne strefy ekonomiczne IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 15:06
      generalnie jestem za ich likwidacją - jako ze wszyscy inwestorzy powinni liczyć
      na te same warunki

Z drugiej strony BEZROBOCIE

ale co taka strafa robi pod Krakowem????
      Powinny powstawać parki technologiczne.
      • Gość: Radost Re: Specjalne strefy ekonomiczne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 18:59
        Gość portalu: guerra napisał(a):

> generalnie jestem za ich likwidacją - jako ze wszyscy inwestorzy powinni liczyć
        >
        > na te same warunki
        >
        > Z drugiej strony BEZROBOCIE
        >
        > ale co taka strafa robi pod Krakowem????
        > Powinny powstawać parki technologiczne.

Specjalne strefy ok ale dlaczego dostaly je w miare bogate osrodki? Jak jedna
        strefa sie wybije to region obok zdoluje... generalnie powinny byc zlikwidowane.
        Mozna stosowac inne srodki zachecaace do inwestycji na danym terenie.
        • Gość: canemuto jestem... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 19:14
          ...za likwidacja takich stref. dlaczego?
          sluza one niemal jedynie interesowi wlascicieli fabryk, ktore sa tam
          umiejscowione! bezrobocie? w wielu automatyzacja poszla tak daleko, ze pracuje
          tam coraz mniej ludzi, za coraz mniejsze pieniadze. jesli tylko prosperity
          spada, to nez mrugniecia okiem zwalniaja pracownikow (tyle jesli chodzi o
          ludzkie podejscie).

"najlepszym" przykladem jest tuaj fabryka mebli brw (najwiekszy producent
          mebli w europie srodkowej), ktorej fabryki umiejscowione sa w mielcu, chmielku
          i bilgoraju. przy OLBRZYMICH zyskach (151 miejsce w Polsce) poziom plac jest
          tam smiesznie niski, zas pracownicy (kadra kierownicza) zachowuja sie i
          traktowani sa w okolicy jak bogowie, sa ponad prawem. kto osmieli sie postawic
          miejscowym wladcom?

zatem wolnym strefom ekonomicznym powiemyjuz niedlugo pa pa - po prostu
          zabrania tego prawo UE. i dobrze - koniec bicia wielkiej kasy pod
          zaslona "gospodarczego rozwijania regionu". pozdro.
    • cesar01 Re: Specjalne strefy ekonomiczne 23.05.02, 21:04

termin najwiekszej aktywnosci w strefach dawno juz minal. przypadl na okres
      rzadow (lo)Buzka. Najwiecej inwestycji jest na Slasku. Korzysc dla calego kraju
      raczej mizerna. Redukcja bezrobocia raczej pozorna, bo jak blizej popatrzyc to
      te miejsca pracy sa dotowane. Strefy nie zatrudnily tylu ludzi, ile moze sie
      wydawac.

Niedawno po plajcie z Toyota jeden z tzn ministrow obwiescil ze inny koncern
      zainwestuje 300mln $. I powstanie az 700 nowych miejsc pracy w strefie.
    • Gość: asd Re: Specjalne strefy ekonomiczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 21:48
      Gość portalu: P.B napisał(a):

> Czy jesteście za ich likwidacją?
      > Trudno mi to powiedzieć, ale ja tak!!

jestem za calkowita likwidacja takich gejow jak ty czy lechita!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka