Gość: P.B IP: *.czerwonak.pl / 10.9.8.* 23.05.02, 15:02 Czy jesteście za ich likwidacją? Trudno mi to powiedzieć, ale ja tak!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guerra Re: Specjalne strefy ekonomiczne IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 15:06 generalnie jestem za ich likwidacją - jako ze wszyscy inwestorzy powinni liczyć na te same warunki Z drugiej strony BEZROBOCIE ale co taka strafa robi pod Krakowem???? Powinny powstawać parki technologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Specjalne strefy ekonomiczne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 18:59 Gość portalu: guerra napisał(a): > generalnie jestem za ich likwidacją - jako ze wszyscy inwestorzy powinni liczyć > > na te same warunki > > Z drugiej strony BEZROBOCIE > > ale co taka strafa robi pod Krakowem???? > Powinny powstawać parki technologiczne. Specjalne strefy ok ale dlaczego dostaly je w miare bogate osrodki? Jak jedna strefa sie wybije to region obok zdoluje... generalnie powinny byc zlikwidowane. Mozna stosowac inne srodki zachecaace do inwestycji na danym terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto jestem... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 19:14 ...za likwidacja takich stref. dlaczego? sluza one niemal jedynie interesowi wlascicieli fabryk, ktore sa tam umiejscowione! bezrobocie? w wielu automatyzacja poszla tak daleko, ze pracuje tam coraz mniej ludzi, za coraz mniejsze pieniadze. jesli tylko prosperity spada, to nez mrugniecia okiem zwalniaja pracownikow (tyle jesli chodzi o ludzkie podejscie). "najlepszym" przykladem jest tuaj fabryka mebli brw (najwiekszy producent mebli w europie srodkowej), ktorej fabryki umiejscowione sa w mielcu, chmielku i bilgoraju. przy OLBRZYMICH zyskach (151 miejsce w Polsce) poziom plac jest tam smiesznie niski, zas pracownicy (kadra kierownicza) zachowuja sie i traktowani sa w okolicy jak bogowie, sa ponad prawem. kto osmieli sie postawic miejscowym wladcom? zatem wolnym strefom ekonomicznym powiemyjuz niedlugo pa pa - po prostu zabrania tego prawo UE. i dobrze - koniec bicia wielkiej kasy pod zaslona "gospodarczego rozwijania regionu". pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
cesar01 Re: Specjalne strefy ekonomiczne 23.05.02, 21:04 termin najwiekszej aktywnosci w strefach dawno juz minal. przypadl na okres rzadow (lo)Buzka. Najwiecej inwestycji jest na Slasku. Korzysc dla calego kraju raczej mizerna. Redukcja bezrobocia raczej pozorna, bo jak blizej popatrzyc to te miejsca pracy sa dotowane. Strefy nie zatrudnily tylu ludzi, ile moze sie wydawac. Niedawno po plajcie z Toyota jeden z tzn ministrow obwiescil ze inny koncern zainwestuje 300mln $. I powstanie az 700 nowych miejsc pracy w strefie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Specjalne strefy ekonomiczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 21:48 Gość portalu: P.B napisał(a): > Czy jesteście za ich likwidacją? > Trudno mi to powiedzieć, ale ja tak!! jestem za calkowita likwidacja takich gejow jak ty czy lechita! Odpowiedz Link Zgłoś