Dodaj do ulubionych

LO, twórczość, zmiany, opinie

13.02.05, 14:48
Z żalem patrzyłem jak temat o LO na forum GŚ zchodził na psy, czego nie
omieszkałem pod koniec skrytykować. Chciałbym zatem reaktywować po części ten
temat, choć w nieco innej formie i mam nadzieję, że Administratorzy mi w tym
pomogą.
Pytanie jest nadal to samo: LO. Chciałbym jednak, aby znajdowały sie tu
glównie pomysły, co mozna w LO zrobić i zorganizować. Sam juz opuściłem te
mury kilka lat temu, ale roczniki właśnie sie uczące mogą z nich skorzystać.
Poza tym - starałem sie na forum GŚ zainicjować wątek twórczości o LO -
zabawnej, ironiczne, ale NIE obraźliwej i NIE wulgarnej, zaznaczam. Później
można je oceniać i to też wartościowa funkcja. Jako pierwszy na forum mozna
chyba uznac nasz utwor - piosenke "płacipłacz". Przypominam, że chętnie
prześlę ją każdemu, kto chce jej wysłuchać, jeśli poda swój adres e-mail
(jeśli wstydzi się na forum, to moje gg 2030280).
Oczywiście, chciałbym aby te wątki dominowały, co nie wyklucza dalszych
opinii o LO, ale na poziomie, bo naste stwierdzenie, że "LO jest po***, ale
moja wiara jest za***. Pozdrawiam ziomali z Ix" nic do dyskusji nie wnosi.
Czy temat się reaktywuje - zobaczymy.
Na twórczość; propozycje; ciekawe, mądre, konstruktywne opinie czekam z
niecierpliwością...
Obserwuj wątek
    • andromacha Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 15:21
      Wacławie- przesłałeś mi niedawno ową piosenkę "placipłacz" i zapomniałam ci
      podziękować, więc czynie to teraz- wielkie dzięki!!! Bardzo mi spodobała.

Co do LO- nie uczęszczałam do średzkiego LO, więc pewnie trudno będzie mi coś
      powiedzieć. Skończyłam LO w Kórniku i mieliśmy tam (oprócz innych kółek) Koło
      LITERA, które zajmuje się wystawianiem różnych przedstawień- przeważnie
      okolicznościowych, ale nie tylko. Sama nie należałam do LITERY, ale zdarzyło mi
      się kilka razy z nimi coś zagrać.
      Nie wiem czy coś takiego istnieje w średzkim LO, ale uważam, że to bardzo dobry
      pomysł.
      • waclaw_kzn Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 15:32
        To jest doskonały pomysł... Czy coś istnieje, nie wiem, niedawno licealiści
        zorganizowali wieczor poezji w LO, a moja była polonistka chciala kiedys
        stworzyć koło poetycki. Nie wiem jednak, jak sytuacja wygląda. Gdyby
        wypowiedział się ktoś, kto bral udział we wspomnianym wieczorze, albo wie coś
        na ten temat, proszę, niech sie wypowie.
        "Za moch czasów" nie było niczego oficjalnego, ale organizacja i wspracie w
        narodzi było na tyle duże, że co jakis czas udawało nam się zorganizować
        wieczory poezji, no i legendarne przedstawienia jasełkowe i na pierwszy dzień
        wiosny... Hehe to przecież ta sama ekipa, którą Piotr P. zmobilizował w LO
        stała się pierwszym składem Teatru IT (wtedy nazywaliśmy się jeszcze Grupą
        Teatralną). Niektórzy do dziś dotrwali... Jest to kolejny dowód, że działania
        doatkowe w szkole średniej moga mieć wielkie konsekwencje... Nie byloby może
        ITu, nie byłoby może Strusia, nie byłoby może piosenek i wielu cudownych,
        artystycznych wieczorów na auli LO :-)
        • elf89 średzkie LO 14.05.05, 19:23
          Przyznam, iż z wielkim zainteresowaniem przeczytałam Wasze wypowiedzi na temat
          LO, gdyż mury tej szkoły mam zamiar przekroczyć we wrześniu, no jeśli oczywiście
          mnie przyjmą... Miło było dowiedziec sie co "za Waszych czasów" sie tam działo.
          Szczerze mówiąc nie wiedziałam że dawna "ekipa" z tego LO utworzyła podstawy, do
          dziś istniejącego Teatru IT, do którego niegdyś należałam... ach... to były
          czasy. Jednakże siła wyższa nakazała mi opuścić grupe, co uczyniłam z wielkim
          żalem a nawet łzami w oczach. Ale obiecałam sobie, ze tam wróce...!
          Może to średzkie LO okazało sie dobrym wyborem... Mam taką nadzieje.
          • rogeer Re: średzkie LO 15.05.05, 11:37
            Myśle, że dobrze wybrałaś. Ja to liceum skończyłem i świetnie się w tym czasie
            tam bawiłem:) Życze powodzenia na egzaminach.
          • waclaw_kzn Re: średzkie LO 15.05.05, 12:22
            Hihi, elfiku, znasz niektórych absolwentów tej placówki, a to przecież
            rekomendacja tej szkoły sama w sobie, nieprawdaż ;-)
            • elf89 średzkie LO 15.05.05, 13:53
              Och Wacławie... i tego sie troche obawiam :) hihihi
              • waclaw_kzn Re: średzkie LO 15.05.05, 14:44
                Dlaczego? Nie chcesz się stać taka, jak my? ;-)
                • elf89 średzkie LO 15.05.05, 21:21
                  Obawiam sie, że podczas mego pobytu w Teatrze wiele rzeczy od Was przejełam.
                  Można nawet powiedzieć że sie "zaraziłam". Ale to było nie uniknione... :)
                  • waclaw_kzn Re: średzkie LO 29.05.05, 23:59
                    Jak widzę, strona LO doczekała się odświeżenia, o czym nie wiedziałem. Szkoły
                    dawno nie odwiedzałem, więc miło było zerknąć na galerię, co tam się
                    pozmieniało... ale ku memu zdumieniu razem zez zdjęciami najnowszymi
                    przemieszały się bez ostrzeżenia zdjęcai rocznika '84 :-) Boję się, że
                    wprowadzi to kogoś w błąd. Teraz nie wiem, czy nastąpiły jakieś radykalne
                    zmiany w sali od fizyki, czy nie, bo zdjęcie jest sprzed co najmniej dwóch lat.
    • rogeer Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 15:38
      No proszę, wacławie pod takim nickiem Ciebie nie znałem:)
      Co do płacipłacz'u to postaram się to wrzucić na jakiś serverek linka zapodać,
      aby każdy mógł sobie to ściągnąć. Co o tym sądzisz?:)
      • waclaw_kzn Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 15:43
        Wspaniały pomysł, bo mnie przsyłanie pocztą zaaczyna troche męczyć...
      • waclaw_kzn Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 15:44
        Hehe... i byłby nowy link do listy :-)
        • kormoran7 Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 15:47
          Tylu chetnych bylo Waclawie do posluchania wazej piosenki.? Ciesz sie bo miales
          (masz) swoje 5 minut jako artysta:)
          • waclaw_kzn Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 16:01
            Hehe... jako artysta mam od dawna swoje pięć minut :-)
            Ale nie w tej dziedzinie... ja zawsze chcialem zostac muzykiem, tylko nikt nie
            chciał zrozumieć mojego nowatorskiego podejścia do instrumentów i śpiewu i
            zawsze kazali mi się zamknąć :-( Dlatego doczepiłem się do grupy utalentowanych
            ludzi i na ich plecach wjechałem na szczyt powiatowej sławy, hehe...
            Ale zabawa była przednia :-)
            • rogeer Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 16:12
              Oj była była:) Chicaż nie pamiętam dokładnie jak to się stało, że znaleźliśmy
              się w mieszkaniu koleżanki, obładowani sprzętem grającym... może mi coś wacławie
              przypomnisz, kojarze tylko że coś było wtedy w Liceum.
              • waclaw_kzn Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 16:22
                To było po naszym najbardziej udanym wieczorze poezji z tekstów autorskich, o
                miłości, ale nieco pokretnie... Potem się zebraliśmy, zaczęliśmy rozmawiać pod
                LO i "koleżanka" zaproponowała, żeby pójść do niej na kawę... Hm... zaczęliście
                grać na wszystkim, co tam byłok, wspominać poprzednie piosenki i ktoś rzucił
                pomysł, żeby napisać nowa piosenkę, ktos inny (chyba Ty) , żeby to było o
                Liceum, zaczęlismy improwizować - w ktorymś momencie improwizacji na dorzuciłem
                hasło o LO z bukszpanu, które okazało się zabójcze i przewodnie... i tak jakoś
                szło. To byly czasy, ech... i to nagrywanie w upale na profesjonalnym sprzęcie.
                • rogeer Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 13.02.05, 16:29
                  Tak teraz pamiętam!:)
                  Oj dobre to były czasy...i ile od tamtego czasu to LO z bukszpanu urosło:)
                  • duch3 PTTK 13.02.05, 22:56
                    To tez tworcze podejscie do rzeczywistosci! :) Dlaczego nie mogloby powstac
                    kolko ludzi chcachy pozwiedzac (znajac licealistow nie tylko) okolicy! Z tego
                    co pamietam to w jedynce dzialalo takie kolko.
                    • wolframiq Re: PTTK 14.02.05, 09:39
                      taaaa.PTTK to bylo cos:)))kto wie czy kiedykolwiek poznalbym tylu wspanialych
                      ludzi,gdyby nie PTTK (i samodzielne rajdy np,do Zaniemysla...):)))
                      • wolframiq Re: PTTK 14.02.05, 09:42
                        a jesli chodzi o kolko PTTK to wJedynce dzialalo,owszem i wydale mi sie ze
                        dziala caly czas-ogromne uklony w strone p.Wrzeszcz i jej cierpliwosci:)
                        • duch3 Teatrzyk 24.02.05, 12:30
                          Tak sie zastanawiam czy jest w LO sa organizowane jeszcze jakies przedstawienia?
                          A tak w ogole Waclawie to jak to dzis wyglada z kultura w sredzkimi liceum.Czy
                          sa jakies kolka zainteresowam?
                          • natala77 Re: Teatrzyk 24.02.05, 16:42
                            coś tam w LO pewnie się dzieje... ostatnio przecież uczniowie LO urządzali
                            jakiś wieczorek poezji w OK. Udzielają się w takich sprawach pewnie uczniowie
                            klas o profilu humanistycznym pod kierownictwem nauczycielek j. polskiego. Jest
                            też DKF, który działa chyba właśnie przy LO.
                            • rogeer Re: Teatrzyk 24.02.05, 17:34
                              No DKF kojarzę jako chyba jedyną dobrze działającą organizacje kulturalna w L.O.
                              naprawde ciekawe filmy można było na tym zobaczyć i do tego cena też była
                              zachęcająca. Oczywiście w L.O. "za moich czasów" były też pojedyńcze osoby które
                              się starały coś zrobić ale brak było jakiejkolwiek organizacji czy struktury.
                              • waclaw_kzn Re: Teatrzyk 24.02.05, 23:11
                                Niestety, nie wiem, czy cos się w LO dzieje, bo teraz co dzień bywam na UAM, a
                                nie w LO :-) Między innymi dlatego wąłśnei zamieściłem ten temat - by sie
                                czegoś dowiedzieć. Coś zapewne się dzieje, przecież niedawno uczniowie robili
                                wieczorek poezji w OK. Niestety nie mogłem dotrzeć - kląłem z tego powodu jak
                                diabli :-\ Nie wiem, na jakiej zasadzie to koło działa. Moja była polonistka
                                miała w planach organizowanie jakichs spotkań poetyckich, nawet pytała mnie,
                                czy od czasu do czasu bym sie na nich nie zjawił - ale nie odezwała się do mnie
                                od dawna, a wtedy to były dopiero projekty. Może się z nia wkrótce skontaktuję,
                                to czegos się dowiem?
                                Jeśli jest na forum ktoś, Kto chodzi obecnie do LO, byłbym bardzo wdzięczny,
                                gdyby wymienił wszelkie odgórne (oficjalne) i oddolne (uczniowskie) inicjatywy
                                i na jakich zasadach one funkcjonują - nawet te pojedyncze i spontaniczne...

P.S. Rogeerku, co z tym serwerem, z którego można by ściągnąć "płacipłacza"?...
                                • wolframiq Re: Teatrzyk 26.02.05, 16:06
                                  Z tego co pamietam to w LO nie bylo DKF-u.On dzialal,owszem,ale w kinie.A
                                  organizowany byl przez polonistke z Ekonomika w Leknie.Ale moge sie oczywiscie
                                  mylic:)Prosze wszystkich o iform.na ten temat.Z gory dzieki:)
                                • luser32 Re: Teatrzyk 07.03.05, 23:29
                                  waclaw_kzn napisał:
                                  > P.S. Rogeerku, co z tym serwerem, z którego można by ściągnąć "płacipłacza"?...

unixlab.cs.put.poznan.pl/~inf59824/Placiplacz.mp3
                                  have fun
                                  • waclaw_kzn Płacipłacz 08.03.05, 00:13
                                    Dziękuję bardzo za miejsce do ściągnięcia piosenki :-)
                                    • duch3 Re: Płacipłacz 08.03.05, 11:53
                                      Trzeba pochwalic Lusera. Teraz piosnka pojdzie w swiata!!! :)
                                      Pozdrawiam
                        • natala77 Re: PTTK 24.02.05, 16:40
                          ja z "moich czasów":P miło wspominam
                          Szkolny Klub Turystczno - Krajoznawczy "Bucior"
                          jako odział PTTK
                          w Szkole Podstawowej nr 3
                          pod przewodnictwem pana Hęćki:-))

Ciekawe czy organizują jeszcze jakieś 30 kilometrowe rajdy piesze w 10cio
                          stopniowym mrozie?...
                          //to były czaaasy... ]:]
    • ag833 Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 19.03.05, 01:06
      helloł że tak powiem...Drogi Waclawie...ja bardzo bym chciała coś w tej szkole
      wreszcie zrobić jak pewnie wiesz od roku sie zabieram i nie mam czasu, bo
      jeżdże po zresztą wiesz jakich konkursach :-P ale to już koniec z brakiem czasu
      tylko jeszcze OKR Gniezno za niedługo i zabieram sie za...cokolwiek!! Tzn.
      postaram się teraz naprawde bardziej niż ostsnio tzn. przez ostatni rok :-D
      Tylko, że później jeszcze lece do USA wiesz...i mam nadzieje, że mi to w niczym
      nie przeszkodzi :-) A chcesz mi pomóc z tekstami?? A może masz w jakiś
      okurzonych zakamarkach jakiś niewykorzystany jeszcze scenariuszek?? ;-)))
      Co...poszukamy, poszukamy?? No dla mnie wiesz co jak już się spotkasz z
      moją...a właściwie kim Ona (nie chcę pisać imienia tu rozumiesz!) dla mnie
      jest? Twoja kobieta rzecz jasna!! No to juz po spotkaniu znajdziesz coś i
      będziesz mógł mieć na sumieniu to szczytne miano ogromnej pomocy przywrócenia
      prawdziwej kultury w średzkim LO!! Cieszysz sie?? ;-P Do zobaczenia 1 kiwetnia
      na "wakacjach" wśród samych utalentowanych znajomych :-) Gniezno czeka!!
      • waclaw_kzn Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 29.03.05, 21:46
        Scenariuszek zawsze można sklecić. Większość powstawała w jedną noc i w kilka
        litrów piwa ;-p A teksty pewnie się znajdą. W Gnieźnie będziemy mieli kilka
        długich wieczorów, to porozmawiamy.
        • ag833 Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 30.03.05, 18:43
          oki do zobaczenia w piątek :-)
    • duch3 Znalezione 25.04.05, 10:38
      szkolazklasa.gazeta.pl/szkolazklasa/2,58422,,,,-717174,P_SZKOLA_Z_KLASA.html?ankieta=0

inne średzkie szkoły też znajdują się w portalu Gazeta.pl
      • elf89 Hymn LO :) 12.09.05, 16:20
        Własnie po raz pierwszy posłuchałam utworu reprezentacyjnego średzkiego LO pod
        tytułem "Płacipłacz". No no no... jestem pod wrażeniem :) Gratulacje!
        Teraz ja jestem w tym liceum i kto wie... moze razem z grupką znajomych też
        stworze COŚ co pozostawi ślad w historii tej szkoły... :)
        • waclaw_kzn Re: Hymn LO :) 12.09.05, 18:20
          Namawiam do tego gorąco, bo zdaję się, że po naszym odejściu nikt sie tego nie
          podjął, a taka przerwa pokoleniowa jest niezdrowa!
          • natala77 Re: LO 16.09.05, 16:31
            w poniedziałek w naszej szkółce- LO, święto;D
            nie ma lekcji, wszyscy ucziowie na galowo:P
            bo co? bo otwarcie sali:)
            nareszcie;) ale jeszcze gdzies do października nie bedzie mozna korzystac.
            na poniedzialek przewidziano ciekawą imprezę z paroma atrakcjami:) wszak w LO wiele młodych jest talentów;]
            • waclaw_kzn Re: LO 17.09.05, 19:20
              Czyżby to było prawdą? Po tylu latach? Pamiętam, że gdy przychodziłem do tej
              szkoły, słyszeliśmy na rozpoczęciu roku, że jeszcze zanim tę szkołę skończymy,
              będziemy ćwiczyć w nowej sali gimnastycznej (której nie omieszkaliśmy poświęcić
              dużo uwagi w naszej piosence)... Hm... Gdybym powtarzał maturalną klase cztery
              razy, to rzeczywiście, ćwiczyłbym jeszcze w czasie nauki w LO ;-)
              Ale cieszę się Waszym szczęściem, Licealiści. Szanujcie ten obiekt, doceniając
              luksus, którego my nie mieliśmy a także dlatego, że skoro powstawał w takich
              bólach, kto wie, w jakich bólach będą nastepowały ewentualne remonty, lepiej nie
              ryzykować.
              • natala77 Re: LO 17.09.05, 21:00
                Gdy zapytujesz, czy to prawda i że po tylu latach, przypomina mi się fragment przemówienia pani dyrektor, z okazji rozpoczęcia roku szkolnego, na usprawiedliwienie nieoddania do użytku obiecanej sali wraz z 1 września:
                cyt. "Czekaliśmy 80 lat, możemy poczekać jeszcze miesiąc":-)
                W imieniu licealistów obiecuję spełnić powierzoną w nas nadzieję, że uszanujemy i docenimy obiekt:) Już jesteśmy zaszczyceni, że to my się doczekaliśmy;]
                • natala77 Re: LO 17.09.05, 21:01
                  Ach, i jeszcze napomknę, że w szkole usłyszałam jakoby od tego roku planowano regularnie aktualizować stronę internetową LO;-)
                  • elf89 Re: LO 20.09.05, 23:09
                    Ty Natalo, jako wzorowa obywatelka owszem możesz powiedzieć, że sala bedzie
                    przez Ciebie szanowana... Ja natomiast, jako psotny elf nic obiecać nie moge :)
                    Lubie sobie fikać to tu... to tam...
                    Ciekawe czy są tam jakieś zakamarki z korzystnymi warunkami do.... edukacji
                    oczywiście :)
                    • natala77 Re: LO 22.09.05, 20:05
                      elfiku:) czy to znaczy że opisy na gg "robię obiadek, uczę się" itp. a w efekcie "staję się grzeczną dziewczynką" to zwykłe ściemy? wszak tak właśnie mi sie wydaje :D grzeczny elf? nieee to nie przejdzie:)
                      a sala owszem, owszem :) bardzo 'przyjazna':D zobacz tylko te pomieszczenia za tajemniczymi drzwiami na wyzszym balkonie:D spodoba sie;]
                      • elf89 Re: LO 25.09.05, 16:10
                        Z tego wynika że nie będę pierwszą która te pomieszczenia "wypróbuje"... Oj
                        Natalo Natalo... nie spodziewałam sie tego po Tobie... :)
                        • natala77 Re: LO 25.09.05, 20:20
                          myślę, że nie ja pierwsza i nie ja ostatnia:P
                          • elf89 Re: LO 25.09.05, 20:29
                            Łeee... a miałam nadzieje że bedę pierwsza :) Ech...
                            • natala77 Re: LO 16.10.05, 21:21
                              na sali ćwiczymy od piątku ubiegłego tygodnia. ale tylko w połowie sali:P część była ostatnio (piszę o środzie)odgrodzona i jeszcze tam siedzieli na rusztowaniu fachowcy. ale na drugiej połowie ćwiczyłyśmy pierwszy raz, sukces!!:)
                              • waclaw_kzn Re: LO 16.10.05, 21:43
                                A co z doniesieniami o przeciekającym dachu, które pojawiły się na Forum GŚ?
                                Prawda, czy wroga propaganda?
    • azazel87 Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 16.10.05, 23:52
      moja pierwsza czekolada, moja pierwsza kawa, mój pierwszy post. Z biedronki!
      Uff jakoś dobrnąłem i do końca przeczytałem caly ten temat.
      Wieczorki poetyckie są organizowane, wiem, że jakaś ekipa z mojej klasy twardo
      coś przygotowuje.
      LO z bukszpanu jest boskie! Jestem pełen podziwu i uznania. Katastroficze wizje
      o popiersiu matki dyrektorki się niesprawdziły, ale jeszcze wszystko przed nami.
      • waclaw_kzn Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 17.10.05, 00:25
        Dziękuję za uznanie :). A co do katastroficznej wizji, nie cieszmy się za
        wcześnie - kto wie, co jeszcze powstanie za jej kadencji ;)
        osobiście cieszę się, że zacząłeś od tego wątki - osobiście mi bliskiego, jako
        że i szkola jest mi osobiście bliska. Dobry wybór. Nie spiesz się z pozostałymi
        tematami - nie uciekną, a niektóre, jak bieliźniany są tak wielkie, że ich
        przejrzenie może zająć kilka dni nawet.
        • natala77 Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 17.10.05, 17:07
          O przeciekającym dachu nic mi nie wiadomo, już prędzej byłabym za zaciekami czy czymś takim. Zresztą nas już to bardzo nie interesuje, bo pół (to na którym ćwiczylismy uprzednio zostało teraz zasłonięte a udostępniono drugie:)) sali mamy i ćwiczymy:-)
          • natala77 Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 17.10.05, 17:37
            Azazel potwierdzam - działamy, działamy, ale ciii narazie:)
            Miło będzie pewnie IT-eowcom, jak zdradzę, że niektóre inwencje, które nam przychodzą do głowy w klubie, odrzucamy już po paru chwilach namysłu komentując "IT to robił", "IT to miał" ;) A wieczorek już niedługo, cierpliwości:)
            • waclaw_kzn Strona LO 02.11.05, 14:15
              Stało się już chyba tradycją, że na początku roku szkolnego (tudzież pod koniec
              - przed nowym naborem) ktoś zajmuje się stroną LO, odświeża ją nieco graficznie
              i dodaje kilka nowych informacji. Tak też stało się obecnie, co dziś z
              przyjemnością odkryłem. Najbardziej uradowało mnie, że pojawiły się zdjęcia
              każdego (prawie) nauczyciela, a nie tylko zbiorowa fotografia na schodach. To
              bardzo miło i wywołuje wspomnienia.
              Są między innymi nasi ulubieni nauczyciele, o których niejednokrotnie
              dyskutowaliśmy i których najcieplej wspominamy:
              losroda.webpark.pl/teacher/kubiak.JPG ,
              losroda.webpark.pl/teacher/jablonsk.JPG ,
              losroda.webpark.pl/teacher/lyko.JPG i inni (wybór dokonany na podstawie
              rozmów, ale i osobistych sympatii, choć nie zamieściłem wszystkich, których
              chciałem, bo nie każdy pałał taką sympatią jak ja do niektórych nauczycieli -
              niestety).

Niniejszym zadaję też kilka pytań: Kto zajmuje się stroną LO? Czy informacje na
              niej zamieszczone są wg Was satysfakcjonujące (szczere) i wystarczające? Co
              jeszcze na stronie przydałoby się lub wydaje się Wam zbędne? Jak Wam się podoba
              graficzna oprawa strony www?... i cokolwiek jeszcze o stronie chcielibyście
              powiedzieć.
              • waclaw_kzn Re: Strona LO 02.11.05, 14:20
                Niestety, już musze krytykować... gdyż można się pożegnać z nadzieją obejrzenia
                zdjęć z galerii (na szczęście zdjęcia nauczycieli są widoczne), a chcąc się
                dowiedzieć czegos o Klubie Poetyckim otrzymałem informacje o... klasie 1a!
                Podobni dział matura odsyla do spisu nauczycieli...
                Chyba jednak coś nie zostało na stronie znów dopracowane :?
              • natala77 Re: Strona LO 02.11.05, 19:20
                Ajjjj!... Tego się obawiałam!
                Nie wiem skąd już masz ten link!:)
                Ja sama nie wywołałam tego tematu na forum, bo jak widzę ile tam jest jeszcze do zrobienia to mi się odechciewa buzi otwierać:P

Stroną zajmują się chłopcy z drugiej informatycznej,
                ///i to juz ponad miesiac sie zajmuja..:]
                ale TEGO narazie nie nazywałabym STRONĄ LO.. :/

Coś bardzo opornie im idzie proces tworzenia i dlatego wolalabym zebyscie nie krytykowali za braki czegos czego w istocie praktycznie jeszcze nie ma;)
                Z tego co widzę, oni wprowadzaja jakies zmiany mniej wiecej raz na dwa tygodnie:P Ale z nauczycielami to mnie zaskoczyli, ładnie:)
                No i masz rację co do klubu poetyckiego i matury i pewnie jeszcze paru - ale oni nie zrobili źle - oni poprostu jeszcze NIC tam nie zrobili.
                Walka trwa nad samą formą strony, o treści lepiej nie wspominac.. ;) Ale bedzie w tym roku lepiej-wierze, bo w szkole zostaly podjete ku temu odpowiednie kroki (m.in. pani prof. opiekunka tych webmasterow dogadala sie z paroma humanistami i to oni sa odpowiedzialni za tresc). Cierpliwości:)))
                • waclaw_kzn Re: Strona LO 02.11.05, 19:28
                  Adres strony się nie zmienia, więc każdy moze na nią zajrzeć - a ja po prostu w
                  miarę reularnie staram się sprawdzać, co się tam dzieje. Ale skoro cos tam
                  kombinują jeszcze, to mogliby:
                  1. pospieszyć się;
                  2. testować gdzie indziej;
                  3. pozostawi na razie starą wersję (uaktualniając tylko informacje) póki nei
                  mają nowej.
                  A adres jest oficjalnym adresem średzkiego LO (link zamieszczony także na naszym
                  forum), więc trzeba przewidzieć, że ktoś tam czasem zagląda, szukając
                  informacji, a strona nie istnieje tylko po to, by mieć plusa z informatyki, a
                  pani dyrektor mogła ogłaszać w czasie wizytacji, że szkola ma stronę.
                  • natala77 Re: Strona LO 02.11.05, 19:46
                    O. A to sie okazuje ze jest zmiana. Bo jeszcze tydzien temu chyba wchodzilam na ten adres i byla stara wersja a zeby zobaczyc nowa - ta robocza, trzeba bylo otworzyc jeden z dwoch nowych
                    www.srodalo.go.pl/
                    www.losroda.go.pl/
                    a teraz - czego dowiaduje sie od Ciebie:) - wrzucili ją na oficjalny. I masz racje - to juz do czegos zobowiazuje.

//Przynajmniej jakby tak pokasowali literowki na stronie glownej albo naprawili kodowanie...
                    • waclaw_kzn Re: Strona LO 10.11.05, 01:06
                      Szaleństw www ciąg dalszy:
                      ucieszyłem się, że na stronie LO po kliknięciu na Klub Poetycki nie wyskakuje
                      już informacja o klasie IF, ale o Klubie właśnie (choć informacji o nim nie ma,
                      jest tylko właściwy odnośnik...
                      ...ale jednocześnie zlikwidowano zdjęcia nauczycieli i powrócono do pomysłu ze
                      "starej" strony, by było tylko zbiorowe zdjęcie na schodach :?
                      A galeria jak się nei urachamiała, tak dalej sie nei uruchamia. A na "starej"
                      stronie działała ;>
                      • natala77 Re:LO 10.11.05, 16:47
                        Ja się nie wypowiadam w ogóle odnosnie tej strony.. w przyszlym tygodniu postaram się o niej pogadać z panią prof. od technologii informacyjnej

A na gorąco z LO, wiadomość z pierwszej ręki: wieczorek poetycki przygotowywany przez członków Klubu Poetyckiego odbędzie się w czwartek za tydzień o 17 w korytarzu - łączniku między LO a dobudowaną halą.
                        • waclaw_kzn Re:LO 11.11.05, 15:58
                          Niestety nie będe na wieczorku, bo mam wtedy zajęcia (do 19:00), a chciałbym
                          zobaczyć, co licealiści teraz przygotowują. Szkoda... A nie można tak w piątki,
                          gdy większość studentów nie ma zajęć?
                          • natala77 Re:LO 11.11.05, 18:28
                            Termin wieczorku byl chyba ustalany pod pana woźnego - tak, by był on jeszcze w szkole w jego czasie.. w czwartki jest. co ciekawe, w tym samym czasie co wieczorek normalnie odbywać się będzie trening koszykówki.. i co dziwne, nie mozna go choc ten raz odwolac. w zwiazku z tym ze treningi zaczynaja sie jakos kolo godziny 17, o tej tez jest wieczorek, by gracze nie przeszkadzali na korytarzu w trakcie. mam nadzieje ze faktycznie po zamknieciu wszystkich drzwi od hali i korytarza nie bedzie w łączniku slychac odglosow gry.
                            • waclaw_kzn Re:LO 16.11.05, 23:00
                              Chyba już kiedyś próbowałem się czegoś na ten temat dowiedzieć, ale niewiele z
                              tego zynikało, więc będę pytał...:
                              Na czym polega działalność Klubu Poetyckiego? Czy spotyka się regularnie?
                              Dyskutuje o poezji? Pogłębia swoją wiedzę o poezji, jej historii, znanych
                              poetach? Uczy się ciekawostek dotyczących "formalnych" skłądników poezji -
                              środków poetyckich, konstrukcji, rymów, rytmu itp.? Dyskutuje o ciekawych,
                              ulubionych, nowych, odkrywczych poetach? Obnaża kiczowatych wierszokletów?
                              Dyskutuje o twórczości własnej jego członków?... Czy tylko raz na pół roku robi
                              na szybcika wieczorek poetycki, żeby pokazać, że coś robi? (ostatnie pytanie jes
                              oczywiście prowokacją - jak powiedziałby prof. Zgółka)
                              Czym więc jest Klub Poetycki?
                              • natala77 Re:LO 17.11.05, 19:16
                                Faktycznie dyskusyjny klub poetycki to nie jest.
                                Kiedyś ponoć odbywały się zajęcia, na których można było o poezji porozmawiać, ale z powodu małego zainteresowania klub zmienił specjalność. Nie oceniałabym go jednak negatywnie.
                                Klub zrzesza parenaście osób; poezja zajmuje ważne miejsce w ich umysłach, sercach.
                                Uczucie i przeżywanie poezji tych osób chyba
                                ( brałam udział, więc nie wiem jak to wyglądało obiektywnie patrząc :)
                                można było podziwiać na dzisiejszym wieczorku.
                                I ten wieczorek wcale nie był zrobiony na szybcika.. co to to nie!:) Późne powroty do domów w niektóre dni przez pare tygodni członków klubu są jednym z dowodów na ich zaangażowanie.
                                Klubowicze organizują wieczorki po to, by także innym pokazać, że poezja nie musi byc nudna.
                                W klubie udzielają się osoby preferujące poezję nie tylko recytowaną,
                                ale też śpiewaną
                                (i "graną":P - tu pozdrowienia dla klubowego gitarzysty:P);
                                parę osób z klubu pisze własne wiersze
                                i teraz, kiedy juz jest po wieczorku, to oni sie uaktywnią, jak slyszalam - ich utwory będą przedstawione na forum klubowym na spotkaniach w blizszej lub dalszej przyszlosci. Wiem tez o planach wydania tomiku z poezją stworzoną przez licealistow. Jeśli ktoś chce czegoś się dowiedzieć odnośnie poezji, pani prof. opiekunka klubu, zawsze służy pomocą. U niej można zasięgnąć porady o konkursach recytatorskich, ona rowniez podrzuca nam czasami cos co warto przeczytac (mowie z wlasnego doswiadczenia ostatnich dni).
                                To mniej więcej tyle o klubie, na slowo podsumowania dodam, ze jestem zadowolona z bycia jego czlonkinią, bo juz w tych pierwszych miesiacach wiele sie nauczylam.
                                Niech żałuje kto nie byl dzisiaj w LO o 17!:P :)
                                • natala77 Re: LO 11.12.05, 20:51
                                  nowy adres z nową obietnicą regularnego aktualizowania,
                                  specjalnie dla Ciebie www.Wacławie.pl to piszę:]

www.losroda.pl/
                                  • natala77 Re: LO 12.02.06, 22:14
                                    Chcę zauważyć, że strona Liceum pod adresem www.losroda.pl/ działa w porządku,
                                    jeśli ktoś już kiedyś się zniechęcił i przestał ją odwiedzać,
                                    może to uczynić teraz i nie będzie tak mocno jak niegdyś zawiedziony
                                    - strona w ostatnich tygodniach staraniem nauczycielki od informatyki została uzupełniona o wiele rzeczy,
                                    dodawane są aktualizacje
                                    (miłym akcentem było jej wyciemnienie i dezaktywacja newsow w dniach ciezkich dla LO - w trakcie zaloby po smierci ks. Rafala.)

Ciekawe tylko, czy strona nadal będzie sie rozwijac,
                                    kiedy jej glowny motor napędowy:)
                                    - pani od informatyki(uczy tez matmy) odeszła na urlop
                                    "przedmacierzynski" jak to okreslilismy:P - bo urodzic musi!
                                    [BTW jak juz o LO -nie ona jedna-pani od WDŻ i biologii też.. to spowodowało małe zmiany kadrowe w szkole-nowy nauczyciel od matmy w zieloych glanach + pan od technologii informacyjnej z ZSE w Łęknie; o WDŻecie krążą plotki, plotki..że np. pani dyrektor ma uprawnienia do jego nauczania]).
                                    Zapraszam, www.losroda.pl/
                                    • waclaw_kzn Re: LO 13.02.06, 12:58
                                      Ja tylko nadal się zastanawiam, skąd pod klubem poetyckim zdjęcia z
                                      organizowanych przez nas wieczorów poetyckich? Za naszych czasów taki klub nie
                                      istniał, tym samym nikt z nas do niego nie należał, a wieczory organizowaliśmy
                                      ze spontanicznych inicjatyw. Może to podkreślenie kontynuacji tradycji?
                                      • natala77 Re: LO 09.03.06, 22:11
                                        W LO właśnie trwaja powiatowe (?) targi edukacyjne - dziś był dzień szkół
                                        średnich, jutro zaprezentują się uczelnie wyższe. Hala LO, wstęp wolny oczywiście
                                        (start 10, koniec chyba ok 13-14)
                                        • natala77 Re: LO 10.03.06, 21:49
                                          1 kwietnia Drzwi Otwarte w LO
    • azazel87 Re: LO, twórczość, zmiany, opinie 02.11.05, 23:26
      ostatnio doszły mnie słuchy o "bulwersujących" i "skandalicznych"
      przedstawionkach klas pierwszych. Była transeksualistka Ingrid pokazująca
      swą ... puppę (znowu ię łapię na autocenzurze :) ) w stronę nauczycieli; było
      ponoć przedstawienie o różnych środkach rozwiązujących język w porozumiewaniu
      się z obcokrajowcami (a szczególnie obywatelami Finlandii), ktore to znajdowały
      się legalnie na stole. Najlepsze ponoć były scenki ekologów (szalony doktorek i
      jego loboratorium).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka