Dodaj do ulubionych

Praca w Angli

04.03.05, 18:16
Potrafisz dogadac sié w j.angielskim, pisac i czytac? Jesli tak, to
znalezienie pracy nie bédzie dla Ciebie wiékszym problemem i nie potrzebujesz
do tego ZADNYCH POSREDNICZÁCYCH POLSKICH AGENCJII!!! Wiékszosc Polaków
znajduje pracé na miejscu, po przyjezdzie do Angli przez angielskie
agencje,które nie pobierajá za to ZADNEJ prowizji. Mieszkam w tu juz 2
lata, znam kilkanascie dobrych agencjii, w których pomogé Ci sié
zarejestrowac.
Ile bédziesz czekac na pracé? Od kilku do 10 dni. Ile bédziesz zarabiac?
4.85-6,5 £/h brutto. Gdzie bédziesz pracowac? Róznego rodzaju zaklady, prosta
praca przy tasmie, jakies pakowanie, sortowanie itp.
Ile zaplacisz za
mieszkanie? 30£/tydzien + prád i gaz,razem okolo 35£/tydzien. Twoje pytanie:
"Jaka dla mnie prowizja?" Odpowiedz: ZADNA!!! Jestem wlascicielem mieszkan i
to
mi zalezy na tym, zeby osoby, które u mnie mieszkaja mialy pracé! Jakie
warunki
mieszkaniowe? 2 max. 3 osoby w pelnoumeblowanym pokoju.
Ile potrzebujesz pieniédzy na wyjazd? 250£ wystarczy + dojazd.

Wszystko,co konkretne napisalem...
Jezeli chcesz wiécej informacji to przeslij mi nr stacjonarny, a oddzwonié
w SOBOTÉ LUB NIEDZIELÉ i napisz, o której godzinie czasu polskiego mam dzwonic
i w jaki dzien. Pozdrawiam
PS. Mój nr do Angli 00447921910653, tak na wszelki wypadek, bo róznie w zyciu
bywa...
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:45
      a dlaczego we wczorajszym ogłoszeniu napisałeś że wystarczy 200 futntów???????
      podejrzany jakiś jesteś........
      • tymek6 Re: Praca w Angli 04.03.05, 18:53
        Widzisz, lepiej miec troszeczké wiécej, najwyzej zostanie.
        • Gość: vvv Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:56
          naprawdę jakiś podejrzany jesteś...
          Bałabym sie Tobie jakoś zaufać.
          • tymek6 Re: Praca w Angli 04.03.05, 19:07
            Uwazasz, ze bylbym w porzádku, gdyby napisal, ze za zalatwienie wszystkiego
            bioré jakies pieniádze? Bo wszyscy biorá? Powiedz,czym ktos ryzykuje? Ma gdzie
            mieszkac, pomogé mu w zalatwieniu wszystkich formalnosci. Jestem podejrzany, bo
            nie bioré kasy? Masz racje, moze powinienem...
            • Gość: magda Re: Praca w Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:35
              jestem zainteresowana. moj nr (0-42) 681-83-34
              • Gość: piotr9636 Re: Praca w Angli IP: *.zeelandnet.nl 04.07.05, 21:51
                Wlasnie dzwonilem do Tymka ze 2 godz.temu,wyglada na uczciwego,a zreszta jaki
                mialby interes na oszukiwaniu,nie szukajcie w NIM wad i dziur,zarabia jak
                zarabia,a jak chce pomoc to chyba jeszcze lepiej,sam wiem z doswiadczenia jak
                jest trudno pierwszy krok postawic za granica,przyjezdzam do holandii juz 15
                lat,i sam troche sie cykam postawic noge sam bez pomocy w anglii,dlatego trzeba
                troche zaufania do czlowieka,a jezeli mi on pomoze to ja tez umiem sie
                odwdzieczyc-bo o pomoc za granica od polaka trudno-przewaznie nie przyznaja sie
                do siebie,takze sprobujcie troche zaufac,jemu tez bedzie
                przyjemniej,pozdrowienia.
        • Gość: aga129 Re: Praca w Angli IP: *.chello.pl 20.06.05, 19:26
          Czy ktoś coś wie o agencji Medacs International,szukają pracownikó na
          stanowisko medical adviser,może ktoś już parcuje w tym charakterze i wie jak to
          wygląd w UK,czy bardzo się różni od pracy w naszym ZUSie?
    • Gość: vvv Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:29
      No może sie mylę, jeżeli tak to przepraszam....
      Widze że tutaj zamieszczasz ogłoszenia i dużo na Internecie przesiadujesz...czy
      mógłbyś tutaj na forum napisac cos o sobie??Czym sie zajmujesz w tej Anglii??
      pozdr.
      • Gość: madzia Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:36
        Ja tak jak Ty jestem nieufna co do takich ofert, ale może jednak warto zaufać , bo jeżeli będziesz tak myślał że każdy chce cie wyrolować to nigdy nie wyjedziesz i nie zarobisz kasy. Ja jetem z Tymkiem umówiona na telefon w niedziele.Zobaczymy co uda mi się z tej rozmowy wywnioskować..Pozdrawiam!!gg:9569561 e mail: grabcia07@wp.pl
      • tymek6 Re: Praca w Angli 04.03.05, 19:44
        Oczywiscie znajdywaniem pracy i zalatwianiem wszystkich innych waznych
        formalnosci. Co jest wazne: WSZYSCY, KTÓRZY U MNIE MIESZKAJÁ PRACUJÁ!!!
        • Gość: pszczółka maja Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:26
          Powiedz mi, jaki masz zysk z tego, ze tak tanio wynajmujesz mieszkania i jeszcze załatwiasz pracę ? Święty Mikołaj zy co ?Pracujesz w agencji pośrednictwa pracy ?Czy możesz mi załatwić prace jako opiekunka do dziecka lub dzieci?
    • Gość: Chétny Re: Praca w Angli IP: *.server.ntli.net 04.03.05, 20:30
      Czesc wyslé ci email z nr telefonu, moze powiesz mi cos sensownego. Nara
    • Gość: jarek Re: Praca w Angli IP: *.ariadna.cd 05.03.05, 15:26
      jestem zainteresowany praca. prosze o telefon 48 81 5276870
      • tymek6 Re: Praca w Angli 07.03.05, 01:53
        za tydzie Jarek. W tych godzinach
        • Gość: jarek Re: Praca w Angli IP: 82.160.57.* 07.03.05, 07:52
          dzieki i czekam na kontakt
    • Gość: jarek Re: Praca w Angli IP: *.ariadna.cd 05.03.05, 15:28
      moze pan dzwonic sobota niedziela do godziny 21 czasu polskiego. Pozdrawiam i
      czekam na telefon
      • katisz16 Re: Praca w Angli 05.03.05, 22:09
        Jestesmy zainteresowani pana oferta. To numer kontaktowy do nas 915620443, w
        niedziele miedzy 19,a 22 czasu polskiego, prosze poprosic Krzyska do telefonu.
        Z gory dziekujemy za telefon. To numer gg 3287829,a to numer komurkowy
        +48600835894.
        • trouseve Re: Praca w Angli 06.03.05, 11:09
          Mozecie mi powiedziec, bo tez sie zastanawiam. I czego sie dowiedzieliscie?
          Tymek6, ile przecietnie godzin tygodnio trzeba pracowac i ile (po odliczeniu
          podatku) z tego zostanie(le po odliczeniu wszystkiego mozna zarobic)? Gdzie
          zajduja sie mieszkania - ardziej w centrum czy ra prowincji? Mozesz podac swoj
          adres e-mail? Chcialabym napisac.
          • tymek6 Re: Praca w Angli 07.03.05, 01:52
            tymek6@gazeta.pl
        • tymek6 Re: Praca w Angli 07.03.05, 01:52
          zadzwonié za tydzie w tych godzinach.
        • Gość: adam i andrzej Re: Praca w Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:04
          jesteśmy zainteresowani ofertą od zaraz gg2411645, 5226458 jesteśmy od 12 lipca
          w londynie.
    • wasla Jestem zainteresowana... 06.03.05, 12:54
      Witam serdecznie!

Jestem zainteresowana pracą w charakterze kelnerki,sprzedawczyni w sklepie lub w hotelu. W ubiegłym roku pracowałam jako kelnerka w Niemczech, więc znam realia pracyw tym zawodzie.Z innymi porozumie siepo angielsku, znam takz esłownictwo specjalistyczne (praca w restauracji). Chciałabym wyjechać po 04 czerwca 2005. Jesli jest to mozliwe, proszę o kontakt emailowy lub telefoniczny.

małpa na portalu GW lub variability@poczta.onet.pl
      tel. (0) 608-503-324

P.s. Prosze napisać w jakim rejonie posiada Pan mieszkania/pokoje do wynajęcia (która sterfa, najbliższa stacja metra lub kolejki).

Pozdraiwam
      Czekam na informację zwrotną
      • tymek6 Re: Jestem zainteresowana... 07.03.05, 01:51
        Nottingham, to nie jest Londyn!!! Napisz mi, októrej mam zadzwonic w soboté lub
        niedzielé to zadzwonié. Pozdrawiam
    • Gość: pszczółka maja Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:27
      Powiedz mi, jaki masz zysk z tego, ze tak tanio wynajmujesz mieszkania i jeszcze załatwiasz pracę ? Święty Mikołaj zy co
      ?Pracujesz w agencji pośrednictwa pracy ?Czy możesz mi załatwić prace jako opiekunka do dziecka lub dzieci?
      • tymek6 Re: Praca w Angli 07.03.05, 01:48
        Pszczólka o co Ty sié mnie pytasz? Napisalem wszystko wyraznie, pytasz sié skád
        mam pieniádze, a co to za pytanie? Spytaj sié kogos ze swoich znajomych, który
        czegos sié dorobil, moze on Ci powie??? Oferta jest jest czysta i jasna... i ja
        nie mam zadnej agencji!!! Kazdemu, do kogo zadzwonilem wytlumaczylem jak
        wszystko wygláda, a skoro chcesz sié dowiedziec, jak zarabia sié pieniádze to
        idz do szkoly biznesu, ja Ci nie dam zadnej rady.
    • Gość: dorotka Re: Praca w Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 15:35
      mam chlopaka obecnie w londynie i jak najszybciej chcialabym doniego
      dojechac,ale bym mogla to zrobic musze miec zagwarantowana prace w tym
      miescie.nieboje sie zadnej pracy posiadam doswiedczenie jako opiekunka do
      dzici,w hotelarstwie(posiadam pozytywne rekomendacje),moge pracowac jako
      precownik fizyczny.jezeli uwaza pan ze tak latwo znales prace w londynie to
      prosze to zrobic.pozdrawiam prosze o kontakt: dorotka_21@o2.pl
      • Gość: aaa Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 16:46
        tak w ogóle z tego co wiem to Tymek6 nie ząłatwia pracy Ci w ogole..on ma
        jedynie pokoje do wynajęcia w Nottingham a nie szuka CI pracy. Jeżeli już tam
        do niego pojedziesz to on pomoże Ci, pochodzi z Tobą po urządech pracy. A z
        tego co on wie to jeżeli znasz jezyk to praca jakaś tam na pewno sie znajdzie.
        O to w tym chodzi.
        pozdr.
    • Gość: natala81 Re: Praca w Angli IP: *.vgnxx2.adsl-dhcp.tele.dk 06.03.05, 16:44
      witam
      jestem zainteresowana powyższa oferta. razem z mezem (jestesmy mlodym
      malzenstwem- 24 lata) planujemy wyjazd do Anglii w polowie kwietnia, oczywiscie
      w poszukiwaniu pracy.. oboje znamy jezyk angielski dosc dobrze, wiec z
      porozumieniem sie na pewno nie byloby problemu. na miejscu potrzebujemy
      oczywiscie kwatere i kontakt z posrednictwem pracy. jezeli jest to mozliwe,
      prosze o kontakt:
      e-mail: natala_82@tlen.pl
      gadu gadu: 3463303
      tel stacjonarny do Danii (obecnie tu mieszkamy do 25 marca) +4586886232
      tel stacjonarny do Polski (aktualny od 29 marca) +48618193036
      prosic Kaske
      z góry dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: natala81 Re: Praca w Angli IP: *.vgnxx2.adsl-dhcp.tele.dk 06.03.05, 16:46
        ..dodam, ze szukamy jekiejkolwiek pracy!!
        • Gość: olek Re: Praca w Angli IP: 194.192.195.* 07.03.05, 10:02
          Gdzie mieszkacie w Danii? Jesli znacie troche dunski, macie legalne pozwolenie
          na prace, to w Danii lepiej wyjdziecie pracujac niz w UK. Pozdrawiam.
        • Gość: KAŚKA Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 16:52
          ZAINTERESOWAŁA MNIE TWOJA PROPOZYCJA RÓWNIEŻ CHCIAŁABYM WYJECHAĆ MAM
          WYKSZTAŁCENIE ŚREDNIE ALE MÓJ ANGIELSKI JEST BARDZO SŁABY PROSZE O KONTAKT 012
          6415548 PO GODZ 18
      • tymek6 Re: Praca w Angli 07.03.05, 01:43
        zadzwonié za tydzien. napisz czy w soboté, czy w niedzielé i o której godzinie.
    • Gość: pszczółka rozmawiałam z Tymkiem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 18:11
      Rozmawiałam z Tymkiem.Sytuacja jest tego rodzaju że,dajesz mu tydzień wcześniej znać,a on załatwia ci mieszkanie.Potem pomaga ci
      załatwić wszystkie formalności(Home office, NIN itp.co kosztuje 50 funtów, ale jeżeli chcesz pracowoć legalnie każdy
      przyjeżdżający tam musi wnieść opłatę).Następnie jeżeli w jakimś zakładzie jest praca , to idziesz od razu, a jak nie ma w ciągu
      tyg. do 10 dni Tymek ci ją załatwia.Co dalej...Są trzy zmiany po 8 godz każda(w nocy jest wyższa stawka).Zarobki trochę
      przekolorował - 4,8 funta brutto to ok. 4,3 na rękę za godz.resztę stanowi prowizja dla agencji(przecież muszą coś z tego
      mieć:)Dziwi mnie tylko jedna sprawa - nie dość że tak tanio wynajmuje mieszkania(przypominam 35 funtów za tydzień - jak na realia
      anglii to bardzo mało) to jeszcze za darmo pomaga załatwić pracę?ŚWIĘTY MIKOŁAJ jakiś, czy co?
      Ogólne wrażenie po rozmowie mam dobre, choć trochę za szybko mówił i mogłem coś przeoczyć:)Z mieszkania do pracy jeżdzi się wanami
      z agencji więc nie tracisz na dojazdy.Znudzi ci się praca - możesz ją zmienić na inną, ale musi ona być załatwiona przez jego
      agencję - tu też mi się coś nie podoba:(.Numer do siebie podał więc sami decydujcie co robić.Ja osobiście jeszcze nie jestem
      zdecydowanA.Jeśli ktoś chciałby zadać jakieś pytania przez jakieś 15 min jestem na gg. CZEKAM.Kontakt ze mną: gg:9569561 e-
      mail: grabcia07@wp.pl
      • Gość: szukajacy .pracy Re: rozmawiałam z Tymkiem!!! IP: *.aster.pl 07.03.05, 00:22
        podaje nr tel.07849895145.prosze o kontakt.
      • tymek6 Re: rozmawiałam z Tymkiem!!! 07.03.05, 01:33
        Rozmawialem dzisiaj z dziesiécioma osobami wiéc nie wiem kim jestes, 4.85
        brutto to jest brutto, kazdy kto jest w Angli wie jaka jest stawka. A skoro
        uwazasz, ze za mieszkanie bioré malo to mozesz mi placic 50£. ja sié nie
        pogniewam, a po tych wszystkich Waszych wypowiedziach, dochodzé do wniosku, ze
        powinienem brac jakás kasé, czy 100£ bédzie w porzádku? Czy Wy jestescie
        totalnymi idiotami?
      • tymek6 Re: rozmawiałam z Tymkiem!!! 07.03.05, 01:35
        A sorry, jaká mojá agencjé? Skoro czegos nie zrozumialas to trzeba bylo sie
        spytac... i tak wlasnie powstajá plotki. Wszystko. Dziwni z Was ludzie.
        • Gość: pszczółka maja:) NIE chcę już rozmawiać:(!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 09:54
          na Twój język
      • Gość: potem kolejna naiwniaczka!!! Jezu az boli ta glupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:14
        powszechna!!! NIE MA MIESZKANIA ZA 40 funtow ani za 50 ani za 100!!!! TYLKO 150-
        200 na tydzien chyba ze jakies SMLUMSY aLBYO ZGNILE LOZKA I BRUDNYCH HUNDUSOW
        LUB PAKICH LUB JESZCZE GDZIE!!! luuuuuDZIE TROCHE TRZEWOSCI!!! 21 WIEK MAMY
    • Gość: magda ODPOWIEDZ SZCZERZE - ludzie na to czekają!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:07
      Powiedz mi, jaki masz zysk z tego, ze tak tanio wynajmujesz mieszkania i jeszcze załatwiasz pracę ?Od każdego polaka ściągniętego do siebie któremu znajdziesz pracę dostajesz od agencji prowizję tak, czy nie? Odpowiedz jeśli nie masz nic na sumieniu!!
      A gdzie Ty pracujesz w tym Nothingham, czym się tam zajmujesz oprócz tego że wynajmujesz mieszkania i nic z tego nie masz dla siebie?Nie masz rodziny na utrzymaniu?Czy te agencje załatwiają również inne prace np. jako opiekunka do dziecka lub dzieci?
    • krewa1 Re: Praca w Angli 07.03.05, 16:43
      Szanowna Pani,
      przeczytałam Pani ofertę, w której oferuje Pani pomoc w znalezieniu pracy
      pomijajac posrednictwa. Od roku jestem bezrobotne i bardzo mi zależy na pracy.
      Jest tylko jeden ważny problem. Nie znam angielskiego, ale może znalazłoby się
      coś bez języka. Chodzi mi naprawdę o prostą pracę. Podaję swój telefon i proszę
      o odpowiedź. Warszawa (022) 665-91-03. Najbezpieczniej jest dzwonić w godzinach
      12-22
      pozdrawiam, Ewa Kraszewska
      acha, mam 46 lat
      • Gość: magda Nie Pani a A PAN ...Tymek:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:01
        nie pani a pan Tymek.Prosze przeczytać pierwszy list.Pozdrawiam.
      • tymek6 Re: Praca w Angli 08.03.05, 20:54
        Proszé paniá ja na prawdé chcialbym Pani pomóc, ale bez jézyka to nie da Pani
        rady, ja nie organizujé konkretnej pracy, ja tylko wiem, gdzie já mozna znalezc
        tutaj na miejscu, ale do tego jest potrzebna znajomosc j.angielskiego.
    • Gość: krystian Re: Praca w Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:32
      zadzwon do mnie pod nr 094 3460417 w sobote o godz. 11-11/30 krystian z
      koszalina
    • Gość: michal Re: Praca w Angli IP: *.toya.net.pl 08.03.05, 18:02
      Jestem zainteresowany twoja oferta razem z moja dziewczyna.Jezeli mozesz to
      zadzwon w niedziele o godz 10-11 naszego czasu na nr telefonu. 0501-336-941
    • Gość: michal Re: Praca w Angli IP: *.toya.net.pl 08.03.05, 18:04
      Jestem zainteresowany twoja oferta razem z moja dziewczyna.Jezeli mozesz to
      zadzwon w niedziele o godz 10-11 naszego czasu na nr telefonu. 054-236-45-21
      Sorki ale wtedy podalem teelfon komorkowy ,chyba ze to ci nie ptrzeszkadza.
    • Gość: Lukasz Re: Praca w Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:33
      czekam na Twój telefon w Sobotę ok 9.00 . Mój numer +48 696 467 674
    • Gość: Łukasz Tzreciak Re: Praca w Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 19:56
    • Gość: 3eci Re: Praca w Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 20:01
      Witam jestem żywo zaintereoswany wyjazdem do UK w każdej chwili. Chciałbym się
      z Panem skontaktować. Jestem dostępny w kazdy dzień roboczy po 16 00 do 20 00 w
      weekend od 10 00 rano do 24 00.

Mój email lu_3eci@wp.pl
      numer telefonu 0322339792

Czekam na odpowiedz

Pozdro Łukasz
      • tymek6 UAKTUALNIENIA 08.03.05, 20:41
        Nie jestem w stanie odpisywac na wszystkie emaile, bo zaraz mam od Was kolejne
        i wciáz pytacie o to samo. Na górze jest wszystko napisane. Kto mi wysle
        telefon i napisze kiedy mam zadzwonic: sob lub niedziela i konkretna godzina,
        to postaram sié oddzwonic. Tu macie jeszcze raz mój telefon do Angli, wyslijcie
        smsa w soboté lub niedz to postaram oddzwonic natychmiast i wszystko
        wytlumaczyc: 07921910653
        • tymek6 OCZYWISCI: 00447921910653 TYMEK 08.03.05, 20:43
          • kasiunia210 Re: OCZYWISCI: 00447921910653 TYMEK 08.03.05, 20:51
            Witam,
            Czy jest taka mozliwosc, aby znalazl Pan prace za ok. 7 f/h? Chodzi mi o proste
            prace typu pomoc kuchenna, jestem pracowita i moge robic nadgodziny, rowniez
            moge pracowac na zmianie nocnej. Czy jest szansa na takie zarobki? Slyszalam,
            ze ludzie zarabiaja nawet po 8f/h. Prosze o odpowiedz, bo od tego duzo zalezy.
            Pozdrawiam
            • tymek6 Re: OCZYWISCI: 00447921910653 TYMEK 08.03.05, 20:58
              Proszé paniá ja tez slyszalem, ze ludzie duzo zarabiajá, ale to wylacznie ci,
              którzy majá dobry zawód np. kierowcy ciézarówek i to muszá pracowac
              bezposrednio dla pracodawcy.
              • kasiunia210 Re: OCZYWISCI: 00447921910653 TYMEK 08.03.05, 21:10
                No dobrze, to za jaka prace mozna miec te 6.5 f/h? Dodatkowo mile dobrze by
                bylo pracowac na zmianie nocnej i weekendy (wieksze wynagrodzenie). Swoja
                droga, to sa to prace od pon. do piatku? Przecietnie to 40 h w tygodniu, ale
                jak mowie, doliczyc te nadgodziny i podwyzki za noc, mozna by bylo miec ok.
                7f/h. Czyz nie?
                • Gość: anonim Re: OCZYWISCI: 00447921910653 TYMEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:11
                  Uważajcie nie podawajcie numeru stacjonarnego , bo on dzwoni na wasz rachunek...
                  • tymek6 Re: OCZYWISCI: 00447921910653 TYMEK 08.03.05, 22:19
                    A skád Ci do glowy wpadl taki pomysl. Za duzo filmów. Ochlon!!!
                  • Gość: Urszula Re: OCZYWISCI: 00447921910653 TYMEK IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.08.05, 10:14
                    A nr na komórkę jest OK?
                • tymek6 Re: OCZYWISCI: 00447921910653 TYMEK 08.03.05, 22:18
                  Nie Kaska, na nocki to wlasnie jest stawka 6.5£/h i to wszystko zalezy od
                  agencji, a wiéc taka stawka jest rzadko. Przewaznie to stawki 4.85 brutto i
                  taka jest prawda, bádz nieufna, jezeli ktos mówi o duzo wyzszych stawkach np. 7
                  £/h. Nie licz na to, ze zarobisz wiécej w tygodniu niz 200£ do réki za 40
                  godzin pracy, nie mowié oczywiscie o jakichkolwiek nadgodzinach, ale jak
                  napisalem to zalezy od agencji i ilosci pracy(zamówien). Pozdrawiam
                  • Gość: MIKOS HEJOO TYMEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:15
                    CZESC-PRZYZNAM ZE CZYTAM ,TAK I CZYTAM ..I HM..CO MI SZKODZI JUZ OD DLUZSZEGO
                    CZASU SZUKAM PRACY,BEDE WDZIECZNA JAK SIE ODEZWIESZ- MOJ GG 5344678 ZAWSZE
                    WIECZOREM,JAK NIE TO ZOSTAW CHOCIAZ WIADOMOSC-TRZYMAJ SIE!!
                  • Gość: ALICJA MAM PYTANIE JAKIE STAWKI TERAZ SA ZA PRACE W ANGLI IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.03.05, 17:11
                    Teraz sie ucze studiuje transport mam prace w PL ale bardzo chce sie nauczyc
                    jezyka płynnie i podjać jakomś pracę czy ktos zna dobra rade jak to zrobic za
                    dobre pieniadzei sie nie nadziac!
                    gg 2570280
                    prosze o kontkat
                    supermaxi@o2.pl
                  • Gość: marcin praca IP: *.lisek.pl / 80.53.180.* 18.03.05, 20:49
                    witam cie mam 24 lata ,uprawnienia na ładowarki jednonaczyniowe do 2,5m3 +
                    prawojazdy kat,a,b,c z 3 letnim doswiadczeniem w transporcie miedzynarodowym
                    szukam jakiej kolwiek pracy w angli czy bym cos znalazł? jest nas dwuch,muj
                    numer kom 697177134 numer gg 3085900 oraz e-mail pucek23@o2.pl
                • Gość: rafal43190 praca IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 22.04.05, 13:21
                  razem z moim kolegą ze studiów wybieramy się do londynu od 11 lipca do 11
                  sierpnia 2005 czy ktoś mi może podać jakieś adresy firm lub powiedzieć jak mamy
                  postępować by szybko znaleźć prace (z angielskim) gg 6772138 zawsze niewidoczny:)
    • Gość: jpbass Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:11
      szukam mozliwosci pracy w angli OBOJETNIE JAKIEJ NARAZIE I NA POCZATEK jestem
      tapicerem obecnie specjalizuje sie w powozach konnych meble nie sa mi obce mam
      prawko kat.C podaj szczegoly jak mozemy pogadac co ile itd moj namiar to
      janusz +48 0605248989 caly czas gg 2790160
    • Gość: jpbass Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:14
      słabo znam jeszcze angielski ale cały czas ucze sie mysle ze jeszcze troche i
      bedzie ok
    • Gość: jpbass Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:24
      jesli chodzi o prawko jezdzilem ciezarowym i wlasnym busem caly czas jestem
      takze muzykiem gram na basie troche spieewam moze sie przyda.latwo i szybko sie
      ucze jesli mozessz cos pomoc daj cynk prosze o kontakt dam adres jeszcze
      jpbass@interia.pl
      • kasiunia210 Re: Praca w Angli 09.03.05, 14:38
        Ok, zatem czy jest mozliwosc podjecia 2 prac naraz? np. jedna na caly etat
        (8h dziennie), druga powiedzmy na pol etatu (4 h).
        Co do tych nadgodzin i pracy w weekendy, to zalezy wszystko od tej pracy
        tak ? Tak z doswiadczenia to wiele jest takich z mozliwoscia pracowania w nocy
        i w weekendy? Mozna taka znalezc? Takie prace to z reguly reczne typu pakowanie
        itp. w jakichs zakladach. Mysle, ze mogla by sie znalezc - w Polsce jest taka
        mozliwosc, to tam pewnie tez.
        Myslalam o tym, zeby w nocy pracowac po 8 h (pierwsza praca), a w ciagu dnia te
        4 h (jakas pomoc kuchenna czy cos w tym rodzaju) + weekendy. W Polsce jest taka
        mozliwosc, to mysle, ze w UK tez... ( 2 prace jednoczesnie).
        Jakie sa szanse na znalezienie pracy za 6 f?Masz doswiadczenie i nieco sie w
        tym orientujesz. Pisales, ze srednio wychodzi 200 f na tydzien, czyli 5
        f/h.Chcialabym chociaz aby ta praca na caly etat byla za 5,5 - 6 f/h, a ta
        praca na pol etatu moglaby byc nawet za te 4.85 F.Co do podatkow, place sama,
        tak?
        Prosze, odpisz na wszystkie pytania. jakby co, to : kasiunia210@op.pl

Pozdrawiam
      • Gość: jpbass Re: Praca w Angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 21:12
        daj jakies wiadomosci
        • Gość: aads Re: Praca w Angli IP: *.server.ntli.net 10.03.05, 22:41
          Odnosze wrazenie, ze Tymek6 zarabia na wynajmowaniu mieszkan. wynajecie
          trzypokojwego domu w nottingham to okolo 300-500 funtow za miesiac. jesli w
          trzypokojowym domu umiesci dziewiec osob i kazda zaplaci mu tygodniow 30-40
          funtow latwo policzyc dlaczego moze sie bawic w instytucje charytatywna a
          raczej udawac ze sie bawi. nie napisal takze nic o tym czy za pomoc w
          zalatwieniu NIN (numer ubezpieczenia spolecznego) rejestracje w Home Office
          popiera jakas oplate, czy tez za darmo traci kilka, kilkanascie godzin. nie
          pisze takze nic o tym czy daje potwierdzenie adresu respektowne np przez bank w
          delu zalozenia konta. wiekszosc ( zdecydowana!!!!!) pracodawcow placi czekiem
          badz przelewem na konto bankowe. poza tym podaje numer komorkowy;UWAGA!!!!
          wszystkie numery zaczynajace sie na (0) 79 lub podawane jako +4479 to numery
          komorkowe, ktore nie musza byc rejestrowane (tak jak nasz tak-tak albo sami
          swoi itd. jesli ktos chce sobie zobaczyc ile kosztuja mieszkania w nottingham
          polecam strone www.findaproperty.com Oczywiscie zeby wynajac trzeba zaplacic
          depozyt itd ale pewnie pokoj mozna wynajac nieco prosciej. dla mnie to co on
          pisze to troche naciagane
          • Gość: aads Re: Praca w Angli IP: *.server.ntli.net 11.03.05, 20:32
            zatkalo cie? sprawdzilem ,wynajecie pokoju jest jeszcze tansze. polacy czesto
            robia ze mieszkaja we triojke lub czworke w pokoju dwuosobowym. on nic nie
            pisze czy pobiera od tych ludzi ktorym wynajmuje pokoje jakikolwiek depozyt,
            czy daje umoe itd. w angli depozyt to standart (od tygodniowego po miesieczny)
            ale kazdy uczciwy landlord(czyli wlasciciel domu, mieszkania) daje umowe
            • igorhostman Re: Praca w Angli 12.03.05, 14:08
              ludzie, o co wam chodzi.chłopak wyraźnie napisał, że zarabia na wynajmowaniu
              pokojów. wszędzie szukacie podstępu. jesli nie bierze od nikogo kasy za pomoc
              tylko za mieszkanie to chyba ok? przynajmniej ja tak uważam.po prostu jest
              zaradny i ma wiedze którą stara się wykorzystać. a wiedza jak wiadomo
              kosztuje. jesli znacie język i macie chęć pracować, jesteście zdecydowani
              wyjechać to chyba warto zaryzykować. jeśli nie skorzystacie z jego pomocy
              (np. na miejscu okaże się że coś kombinuje) to sami coś znajdziecie

• martinezw DO IGORHOSTMAN'A 27.03.05, 15:59

Popieram to co napisałeś.Tymek zarabia na tym na czym zarabia,bynajmniej nie
                kradnie.A jeżeli ktoś jest na tyle dobry,żeby samemu sobie poradzić to w czym
                problem?
    • mwach1 A MOZE TROSZKE FAKTOW 12.03.05, 19:51
      wszytsko pieknie ladnie.

faktycznie o prace nie jest tu trudno, znajdzieja kazdy kto tylko zna
      angielski,jest dobrze wychowany, i ma troche odwagi..........a tego na poczatek
      trzeba najwiecej.

zanim pojedziemy do angli trzeba troszke nazbierac papierkow : swiadectwa,
      zaswiedzczenie o niekaralnosci, dyplomy wszytskie wazne dokumnty tlumaczymy u
      tlumacza przysieglegom reszte czyli cv i inne listy polecajace u zwyklych
      tlumaczy. jak masz prawojazdy to wez, wymienisz na angielskie za 30 funtow

wizyte w anglii trzeba zaczac od znalezienia mieszkania. wynajecie lozka w
      pokoju kosztuje ok 35 fumtowna tydzien, wynajecie pokoju od 50 - 100 funtow na
      tydzien, mieszkanie studio flat ok 300 - 500 na miesiac, 1-bedroom flat ok 400 -
      700 na miesiac, 2-bedromm flat od 500-800 na miesiac, 3-bedroom flat ok 600 -
      1000 na miesiac. studio flat jest to kawalerka, 1-bedroom flat to mieszkanie
      dwupokojowe, czyli pokoj goscinny i sypialny, lazienka i kuchnia. czesc
      mieszkan jest umeblowana czesc nie. do tego trzeba doliczyc oplaty za gaz prad
      i wode.

abonament telewizyjny jest tu obowiazkiem, i jezeli go nie placisz to zabulisz
      ciezka kare - BARDZO CIEZKA, kiedy kupujesz tel muszisz podac swoje dane do
      gwarancji i po tygodniu przycgodzi ci list tresci @ my wiemy ze masz telewizor,
      wiec plac. internet to koszt ok 20 funtow miesiecznie.

mieszkanie mozna wynajac w dwojaki sposob - albo ogloszenia praywatne, albo
      agencja. ogloszenia prywatne wiadomo- gazeta. z agencja jest gorzej, aby
      wynajac mieszkanie przez agencje trzeba miec referencje z pracy - a jako nowi
      mieszkancy anglii owych nie bedziecie miec. wazna rzecza jest kaucja. kiedy
      chcesz wynajac mieszkanie , z reguly podpisauje roczny kontrakt i placisz
      kaucje wysokosci miesiecznego czynczy, a juz po tygodniu placisz pierwsza
      oplate czynszowa.

dalej

kolejna rzecza jaka powienienes tu miec to srodek transportu. albo samochod
      juz od 200 funtow, lub rower od 30-40 - uzywany oczywiscie, albowiem autobusy
      sa drogie, wiem jak z biletami miesiecznymi. benzyna ma znosna cene ok 0.89p.
      nie zapomnijcie o ubezpieczenia, a jako obcokrajowcy placimy grubo pomad norme.
      samochod za 800 funtow, renault, 2 litry - ubezpieczenia ok 2000 funtow !!
      dobrze pomyslcie zanim kupcie

kolejna rzecz - konto bankowe - BEZ NIEGO NIE MA PRACY !!!

abe je zalozyc nalezy miec chodz jeden papierek stwierdzajacy ze ty faktycznie
      tu mieszkasz. wystarczy cokolwiek, jakikolwiek rachunek z twojego mieszkania,
      lub poswiadczenie od czlowieka , od ktorego wynajmujesz mieszkanie, ze ty
      mieszkasz tam gdzie mieszkasz. dobry sposob, to zalozenie sobie konta
      internetowego (Intekigo) i mzienienie w nim adresu zamieszkania, potem
      wydrukowac i mozna isc porobowac zalozyc konto.
      jesli nie masz swojego konta na poczatek uzywaj czyjegos, kogos znajomego ,
      komu mozesz zaufacmm dla nich to nie ma zmaczenia na jakie konto przelewaja
      kase, ale docelowo nalezy je miec.

kolejna rzecz telefon. zanim pojdziemy do agencji trzeba miec juz swoja
      komorke, czyli najlepiej cos w rodzaju tak tak w polsce, jst to koszt ok 10
      funtow, a z polska w weekendy przez specjalny nr, na nr stajcnonarne mozna
      gadaca 2p za min. - SUPER, ja nic nie robie tylko gadam na weekened ze znajomymi

TERAZ IDZIEMY SZUKAC PRACU.
      1. ogloszenia
      2. nielegal
      3. agencje (angielskie)!!!!!!!!!!!!! w rzadnym wypadku polskie

ogloszenia wiadomo, zabieramy wszytskie dokumenty i lecimy na spotkanie, ladnie
      brani.

nielegalnie wiadomo - wiekszosci u polakow dla polakow

agencje :: bierzemy paszport i CV. idziemy i mowimy dziendobry z WIELKIM
      USMIECHEM - to wazne pierwsze wrazenie. potem mowimy ze chcemy sie zapisac do
      agencji i dostajemy formularze, pani kseruje paszport i zabiera formularze. po
      chwili przychodzi inna osoba i przeprowadza z toba wywiad - ON JEST
      NAJWAZNIEJSZY. to od tego czlowieka zalezy czy dostaniesz prace jutr za 7 fu
      tow, czy za 2 tyg za najnizsza stawke.
      o co pytaja ?
      na poczatek bardzo wazne pytanie : do u speak ...... i potem reszta. tu zycze
      powodzenia z gory.

podajemy tel i czekamy.

z reguly umowe z agencja podpisuje sie na 3 miesiace i przez 3 miesiace,
      agencja ma z ciebie porwizje, potem jezeli pracowadca bedzie chcial moze cie
      zatrudnic. czesto gesta w pracach przy tasmach lub magazybch wymagane jest
      obudzie i odziez ochronna - agencja ci daje i zabiera sobie kase w twojej
      wyplaty.

po paru dniach przychodza do ciebie papierki z agencji o WRS, TRZEBA WYPELNIC I
      ODESLAC, ZAPLACIC 50 funtow. i czekac na odzew. potem tel no Home Office i po 2
      miesiacach spotkanie , rozmowa - kolejny wywiad i masz NIN.

dzieki niemu placisz rowniez mniejsze podatki

podatki oczywiscie placimy wszytscy, tyle ze kiedy masz dwie prace podatek jest
      tak duzy, ze w jednaj pracy pracujesz na podatki.

zycze powowdzenia. mam nadzieje, ze wiecie troszke wiecej
      • Gość: mwach1 Re: A MOZE TROSZKE FAKTOW zapomnialam IP: *.server.ntli.net 12.03.05, 20:24
        zapo,mia;a by,. w tyg pracyje sie ok 40 godzin , alw q qiwkszosci firm lub
        zakladow za 3 przerwy, 2 15 i 1 30 , takze w sjmie pracujesz ok 37,5. co do
        tych nadgodzin. z refuly jest tak ze kiedy idzisz do pracy i masz te 8 godzin i
        zostajesz dluzej, to dopuji nie dojedzisz do 30 godz, to nadgodziny liczone sa
        po normalnej stawce, a dopiero potem zawieksza kasy.
        • anta3 Re: A MOZE TROSZKE FAKTOW zapomnialam 12.03.05, 21:25
          Witaj mwach1! Widze, ze znasz sie na rzeczy. A co myslisz o odzyskaniu podatku
          po powrocie? Przeciez sa teraz takie mozliwosci. Co do tej drugiej pracy, to o
          ile zwieksza sie podatek i ile wowczas wynosi? Chcialam sie zatrudnic dodatkowo
          na pol etatu. Dzieki :)
          • anta3 Re: A MOZE TROSZKE FAKTOW zapomnialam 12.03.05, 21:28
            Jeszcze jedno - dlaczego odradzasz polskie agencje (np. Eures)? Boje sie troche
            w ciemno jechac, a i chcialabym juz jechac z ta mysla, ze mam prace
            • Gość: mwach1 Re: A MOZE TROSZKE FAKTOW zapomnialam IP: *.server.ntli.net 12.03.05, 21:35
              dlatego ze wiekszosc polskich agencji korzysta a angielkich agencji wiec
              zabieraja ci 2 prowizje. z tego co wiem podatek wzrasta wtedy do 25 %. poszukaj
              sobie czegos na czarno moze. a do jakiej miejcowosci chcesz jechac
              • anta3 Re: A MOZE TROSZKE FAKTOW zapomnialam 12.03.05, 21:45
                Kurcze, teraz to mnie przestraszylas(-les) mwach1 :/ Myslalam o Londynie,
                chociaz to nie jest jeszcze tak do konca wszystko sprecyzowane. Chcialam sie
                zatrudnic w hotelu, moze restauracji - najlepiej z mozliwoscia zamieszkania na
                miejscu. Jesli przed wyjazdem nie wyszukam w Polsce pracy, to boje sie, ze tam
                tak szybko nie znajde, a podatek chyba mozna odzyskac, co? Czytalam gdzies, ze
                mozna po powrocie starac sie o to.
    • sylwek07 Re: Praca w Angli 12.03.05, 21:45
      anta3 Eures jest ok bo to Europejskie biuro pracy .Kolega mial na mysli
      polskie biura pracy w Anglii..
      • anta3 Re: Praca w Angli 12.03.05, 21:47
        To moze polecicie mi jeszcze jakies biura tego typu? Dzieki
        • mwach1 Re: Praca w Angli 13.03.05, 21:02
          jesli chodzi o londyn, to zte go co wiem, to polakow jest tam wiecej niz samych
          anglikow, i moze tam byc dosc ciezko o prace. polecam ci wyjazd do jakiejs
          innej miejscowosci. a podatek faktycznie mozna odzyzkac ale w momencie miedy
          nie przekroczy sie pewnego pulapu.

a tak na margoinesie to jezelipojedziesz gdzies indziej niz londyn prace
          znajdziesz bez problemu.

jestem pani mwach1
      • misspolka Re: Praca w Angli 22.04.05, 12:29
        odpowiedz dal slawka 07
        O jakich polskim biurach w Anglii piszesz? Jesli sa zarejestrowane w UK
        NIE MAJA PRAWA POBIERAC OD KANDYDTOW/ZAINTERESOWAYCH ZADNYCHN OPLAT!!!!!
        Takie jest brytyjskie prawo! Z tego co wiem, od 1-go kwietnia te brytyjskie
        agencje, ktore wspolpracuja legalnie z polskimi agencjami posrednictwa pracy
        musza udowodnic brytyjskiej agencji ze nie pobieraja od swoich Polskich
        kandydtow zadnych oplat. Jezeli polska agencja wysle pracownikow przez
        brytyjska agencje wtedy oczywiscie od niej otrzymuje prowizje.Wysokosc takiej
        prowizji waha sie w zaleznosci od kwalifikacji danego pracownika i umowy
        pomiedzy agencjami.
        Jest coraz wiecej polskich legalnych agencji, ktore w ogole nie pobieraja
        zadnych oplat i Polacy powinni tylko do takich sie zglaszac!
        Pozdrawiam,
        Ewa
        P.S. Co da Pana Tymka, to zgadzam sie z innymi wypowiedziami- podchodzilabym do
        jego ofert z wielka ostroznoscia!!!!Co innego pomagac innym, a co innego
        gwarantowac prace w ciagu 10 dni - tego chyba w naszych czasach nikt nie moze
        zagwarantowac!
    • Gość: mimi Re: Praca w Angli IP: *.server.ntli.net 14.03.05, 15:28
      a ile hgodzin sie pracuje tygodniowo i jaki sie placi podatek ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka